Kansainvälinen naistenpäiväKatso kaikki artikkelit

Kansainvälinen naistenpäivä 2023

Maaliskuun 8. päivänä juhlitaan kansainvälisesti naisten sosiaalisia, taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia saavutuksia. Tämä päivä kutsuu myös naisten tasa-arvon edistämiseen. Naistenpäivää on juhlittu jo yli sata vuotta, vuodesta 1911 saakka, ja nykyään miljoonat osallistuvat ympäri maailman.

 

Tänä päivänä kansainvälinen naistenpäivä kuuluu kaikille. Se ei koske vain tiettyä maata, ryhmää tai organisaatiota.

 

Lue lisää siitä, miksi kirjoitamme tästä aiheesta alta.

Kansainvälinen naistenpäivä Hairlustilla

Koska olemme kansainvälinen yritys, joka koostuu pääasiassa naisista, mietimme kuinka paljon naistenpäivä merkitsee meille. Kuinka paljon ajattelemme ja puhumme näistä tärkeistä asioista, jotka usein kuitenkin unohdetaan? Joten päätimme kysyä toisiltamme sarjan kysymyksiä antaaksemme Hairlustin naisille äänen.

He määrittävät sen millainen Hairlust on yrityksenä. Lue lisää mitä naiseus on heille ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

Tapaa Hairlustin naiset

Teddy (Hollanti, Country Manager Benelux)

 

Millaista on asua ulkomaalaisena naisena Tanskassa verrattuna kotimaahasi?
Sanoisin, että Amsterdam ja Kööpenhamina ovat monella tapaa samanlaisia. Olen tuntenut oloni turvalliseksi molemmissa paikoissa, myös naisena. Olen matkustanut paljon ja aina tuntenut oloni turvallisimmaksi näissä paikoissa. Liikkuminen pyörällä tuo paljon vapautta. Voin välttää julkisen liikenteen tai kävelyn ja se on helpoin tapa liikkua ympäriinsä.

Onko sinulla naismentoria tai -roolimallia?
Naispuoliset ystäväni ovat mentoreitani ja roolimallejani. Kun juttelen heidän kanssaan tavoitteista ja mielipiteistä, se auttaa minua ymmärtämään mitä voin tehdä. Ystäväni ovat kotoisin monista eri maista ja taustoista, ja sen vaikutus heidän kasvatukseensa naisina on hyvin mielenkiintoista. He ovat opettaneet minulle paljon.

Mikä elämän osa-alue on ristiriitaisinta tai epätasa-arvoisinta naisena?
Viime aikoina olen ymmärtänyt miten lääketiede lähestyy naisia. Muun muassa endometrioosin, ehkäisyn ja kuukautisten tutkimus on hyvin rajoitettua, vaikka niin monien naisten täytyy elää näiden asioiden kanssa. Monet läheiseni pelkäävät puhua lääkärille näistä asioista, koska he eivät ota näitä kipuja tosissaan tai eivät ymmärrä sitä. Tämä on todella surullista. Sen sijaan, että heitä käskettäisiin ottamaan särkylääkkeitä, näitä asioita voitaisiin tutkia ja hoitaa oikein.

Miten haluat inspiroida muita naisia?
Toivon inspirovani muita olemaan avoimempia ja läpinäkyviä, sekä jakamaan hankaluudet, tavoitteet ja saavutukset. Kateellisuuden tai arvostelun sijaan.

Aiotko juhlia kansainvälistä naistenpäivää tänä vuonna? Ja jos kyllä, miten?
Aion! Yhdessä ystävieni kanssa illallistapahtumassa. Illalla nautimme yhdessä Jamain Brigithan eli "The Caribbean Housewife" ruoasta ja jaamme tarinoita. Hän valmistaa aitoa karibialaista ruokaa, mistä osa perheestäni on kotoisin. Sitä on vaikea löytää Tanskasta ja se on niin hyvää!

 

Klaudia (Puola, Country Manager Poland)

 

Kuinka kauan olet ollut Tanskassa ja mikä toi sinut tänne?
Olen asunut Kööpenhaminassa 3,5 vuotta. Päätin muuttaa Tanskaan opiskelemaan muotoilua, sillä Kööpenhamina tunnetaan skandinaavisesta minimalismista ja lähestymistavasta kauneuteen.

Millaista on asua ulkomaalaisena naisena Tanskassa verrattuna kotimaahasi?
Olen Puolasta, mikä toisinaan tarkoittaa sitä, että minua ei voida pitää täysin tasa-arvoisena miesten kanssa. Tanskassa yksi merkittävimmistä muutoksista oli olla vapaa naisena, sekä lain että kauneuspaineiden kannalta. Sanoisin, että vapaus on yksi suurimmista muutoksista minulle.

Mikä elämän osa-alue on ristiriitaisinta tai epätasa-arvoisinta naisena?
Yksi suurimmista ongelmista naisena olemisessa on tasapainottaa pehmeä ja emotionaalinen puoleni elämän rationalisuuden ja kovuuden kanssa. Eri tilanteet vaativat minulta erilaisia ​​lähestymistapoja, ja koska maailma ei välttämättä ole kovin oikeudenmukainen, niitä on joskus vaikea tasapainottaa.

Oletko kohdannut elämässäsi esteitä, koska olet nainen? Jos olet, miten voitit ne?
On ollut monia esteitä, joihin sukupuoleni on joskus vaikuttanut voimakkaasti. Yksi esimerkki on Puolan uusi laki, joka ei salli minun päättää vapaasti joistakin elämäni osista. Toisaalta seksualisoiminen tai ulkonäön perusteella tuomitseminen voi joskus olla hyvin rajoittavaa.

Mitä kansainvälinen naistenpäivä merkitsee sinulle?
Minulle siinä on kyse naiseuden juhlimisesta parhaalla mahdollisella tavalla: meidän ainutlaatuisuuden, vahvuuden ja kauneuden hyväksymisestä ja esilletuomisesta..

 

Subi (Kiina, Country Manager China & Taiwan)

 

Millaista on asua ulkomaalaisena naisena Tanskassa verrattuna kotimaahasi?
Tanska on ehdottomasti tasa-arvoisempi maa, jossa on parempi sananvapaus. Rakastan olla nainen täällä verrattuna kotimaahani, kunnioituksen ja mahdollisuuksien takia.

Mitä sinulle merkitsee olla kansainvälinen nainen Tanskassa? Onko tanskalaisten ja ei-tanskalaisten naisten välillä eroa?
En erota itseäni toisista naisesta taustasta riippuen. Tanskalaiset naiset ovat kuitenkin rohkeampia ja vahvempia, ja kotimaani naiset ovat suhteellisen "pehmeitä" hyvin perinteisellä naisellisella tavalla.

Miten pyrit inspiroimaan muita naisia?
Ennen kaikkea, olemalla oma itseni ja pysymällä aitoina. Koska sukupuolella ei loppujen lopuksi ole väliä, tärkeintä on se, että voimme olla omia itsejämme. Ihmiset kamppailevat eniten selvittäessään itseään tässä elämässä ja yrittävät joskus olla joku muu, joten toivon, että inpiroin muita ​​omaksumaan itsensä ja ymmärtämään, että ainutlaatuisuus ja erilaisuus tekevät ihmisistä arvokkaita.

Mikä elämän osa-alue on ristiriitaisinta tai epätasa-arvoisinta naisena? Kuinka usein ajattelet tätä jokapäiväisessä elämässäsi?
Synnyttämisen, lasten kasvattamisen ja uran yhdistäminen. Ajattelen sitä niin usein, että se estää minua perustamasta perhettä. Ihailen niitä, jotka hallitsevat tämän, mutta vahvasti urasuuntautuneena naisena tämä on suuri huolenaihe.

Vietetäänkö kansainvälistä naistenpäivää siellä, missä olet kotoisin?
Kyllä, sitä vietetään laajasti ja on melko turhauttavaa, että ihmiset ajattelevat, ettei näin voisi olla kiinalaisessa kulttuurissa.

 

Sofie (Tanska, COO & Co-Founder)

 

Mikä on tärkein neuvo, joka sinulle on annettu?
Minulle sanottiin kerran, että yrität 100 asiaa elämäsi aikana, ja vaikka niistä 99 epäonnistuisi ja vain yksi onnistuisi, voit silti menestyä.

Oletko kohdannut elämässäsi esteitä, koska olet nainen? Jos olet, miten selvisit niistä?
Ei ole olemassa täydellistä reseptiä olla työssäkäyvä äiti, ja siksi on helppo vertailla ja arvostella muiden äitien valintoja, jos ne eroavat omista valinnoista. Siitä asti kun tulin raskaaksi, olen tiennyt, että lapseni menisi päivähoitoon keskimääräistä aikaisemmin. Olen tavannut monia ihmetteleviä äitejä, jotka eivät ole ymmärtäneet valintaani yhdistää ura ja olla hyvä äiti lapselleni. Tykkään kehittää itseäni työssä, parantaa taitojani ja odotan innolla työkavereiden näkemistä joka päivä. Uskon, että se tekee minusta hyvän äidin, että saan välillä tehdä myös muita asioita itsenäisesti. Mielestäni meidän naisten on pystyttävä tukemaan toisiamme sen sijaan, että kyseenalaistaisimme toistemme valintoja.

Mitä kansainvälinen naistenpäivä merkitsee sinulle?
Maailmanlaajuinen päivä, jolloin juhlitaan muita naisia, seisotaan yhdessä ja tuetaan toisia – yhtenäisenä voimana.

 

Kiran (Saksa, Digital Marketing Intern Germany, Austria & Switzerland)

 

Kuinka kauan olet ollut Tanskassa ja mikä toi sinut tänne?
Tulin Tanskaan vähän aikaa sitten. Osana yliopisto-opintojani Saksassa aloitin harjoitteluni Hairlustilla 3 kuukautta sitten, minkä vuoksi muutin tänne..

Onko sinulla naismentoria tai -roolimallia?
Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, aina kun minä tarvitsen neuvoja tai apua menen äitini luo. Hän muutti nuorena naisena toiselle puolelle maailmaa, joten hän voi samaistua minun ongelmiini.

Kuinka usein ajattelet sukupuolten välistä eriarvoisuutta jokapäiväisessä elämässäsi?
On vaikeaa olla ajattelematta jatkuvasti eriarvoisuutta, kun monet naiset ympärilläni kamppailevat tämän kanssa, vaikka se ei aina vaikuttaisi suoraan minuun. En voi sanoa tiettyä määrää, mutta sanotaan, että se vaikuttaa siihen miten suunnittelen tulevaisuuttani.

Oletko kohdannut elämässäsi esteitä, koska olet nainen? Jos olet, miten selvisit niistä?
Yhteisöni säälii sitä, että olen yksi eteläaasialaisten vanhempien kahdesta tyttärestä, eikä minulla ei ole veljeä. Onneksi tämä ei koskaan häirinnyt vanhempiani ja ovat aina tukeneet minua ja siskoani. Todistan samalla muiden asettamat esteet vääriksi. Naisena oleminen ei tee saavutuksistani vähemmän arvokkaita.

Ketkä naiset inspiroivat sinua eniten?
Kasvoin vanhempieni kulttuurissa, jossa yhteisöllisyyttä ja perhettä arvostetaan paljon. Sen ansiosta sain olla osa monien vahvojen naisten elämää. Vaikka heidän nimensä eivät ole osuneet suurten lehtien otsikoihin, niiden vaikutus minuun on ollut vielä suurempi. He ovat kohdanneet monia vaikeuksia, käsitelleet menetyksiä ja vastustaneet epäoikeudenmukaisuutta, joka on juurtunut syvälle sukupolvien ajan. Kaikesta tästä huolimatta he ovat onnistuneet pysymään perheensä ja yhteisönsä pilareina. Heidän voimansa ja rohkeutensa on vertaansa vailla ja inspiroi minua joka ikinen päivä.

Mitä kansainvälinen naistenpäivä merkitsee sinulle?
Naistenpäivä antaa minulle mahdollisuuden pohtia ja kunnioittaa naisten ponnisteluja ja uhrauksia maailmanlaajuisesti, erityisesti niiden naisten ponnisteluja ja uhrauksia, joiden on edelleen taisteltava aktiivisesti ihmisoikeuksiensa puolesta.

 

Noortje (Hollanti, Junior Digital Marketing Specialist Benelux)

 

Onko sinulla naismentoria tai -roolimallia?
Minulle mentorit tai roolimallit ovat enimmäkseen läheisiä ihmisiä, joiden kanssa olen vuorovaikutuksessa jokapäiväisessä elämässä. Minulla on esimerkiksi useita professoreita, joita arvostan, sekä työkavereita, jotka antavat minulle päivittäin loistavia esimerkkejä siitä, miten olla ammattimainen, mutta silti empaattinen ja loistava johtaja.

Mikä elämän osa-alue on ristiriitaisinta tai epätasa-arvoisinta naisena?
Turvallisuus tai turvallisuuden tunne on minulle ristiriitaisin asia. Joskus kaduilla tunnen oloni hieman turvattomaksi olla yksin kaikkien muiden naisten tarinoiden takia. Se saa minut tuntemaan oloni haavoittuvaiseksi.

Mikä on tärkein neuvo, joka sinulle on annettu?
Olla aina oma itseni tilanteesta riippumatta. Ihmisten pitäisi hyväksyä sinut sellaisena kuin olet, ja jos he eivät hyväksy, eivät he ole sinun kaltaisiasi ihmisiä.

Mitä kansainvälinen naistenpäivä merkitsee sinulle?
Naisten ​​itsenäisyyden ja vahvuuden juhlimista. Juhlimme upeita saavutuksia tasa-arvon edistämiseksi, joita naiset ennen meitä ovat tehneet.

On vuosi 2023 – onko siirtyminen sukupuolten tasa-arvoon tarpeeksi nopeaa?
Tasa-arvo paranee, mutta kyse on tosiaan siitä, miten nopeasti se tapahtuu. Jopa länsimaissa sukupuolien väliset tuloerot ovat edelleen olemassa, mikä on hullua. Naisia tukevia aloitteita ja lakeja tulee lisää, mutta en ole varma, että ovatko nämä (esim. kiintiöt) oikea tapa kohti tasa-arvoa..

 

Alexa (Saksa, Junior Digital Marketing Specialist Germany, Austria & Switzerland)

 

Millaista on asua ulkomaalaisena naisena Tanskassa verrattuna kotimaahasi?
Minulle ulkomailla asuminen on aivan erilaista kuin kotimaassani. Muutin pois vanhempieni luota suoraan uuteen maahan, joten tunnen oloni paljon itsenäisemmäksi. Kun palaan kotiin, palaan myös lapsuuteeni. Joten se on hyvin erilaista. Juuri nyt asun Malmössä Ruotsissa. Olen oppinut paljon muutaman viime vuoden aikana, kun en ole ollut niin lähellä vanhempiani, mutta ystävieni avulla olen päässyt vaikeuksien yli..

Onko sinulla naismentoria tai -roolimallia?
Sanoisin, että äitini on esikuvani. Hän rohkaisi minua aina kaikessa mitä tein. Hän sai minut aina tuntemaan, että voin saavuttaa mitä tahansa. En usko, että hän olisi koskaan kyseenalaistanut, voisinko saavuttaa jotain. Hänelle oli selvää, että kuljen omaa tietäni, ja hän rohkaisi tekemään niin. Tiedän, että äitini arvot ovat lähellä hänen sydäntään ja hän seuraa sydäntään. Suhtaudun asioihin yleensä analyyttisemmin, joten sydämen seuraaminen on minusta todella inspiroivaa

Mitä haasteita naisilla on vielä jäljellä? Kuinka historian ymmärtäminen auttaa meitä voittamaan ne?
Uskon, että olen todella onnekas asuessani maassa, jossa ihmiset haluavat kohdella kaikkia tasavertaisesti. Tiedän, että kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Olen kuitenkin tietoinen siitä, että naiset kohtaavat edelleen haasteita jokapäiväisessä elämässä. Esimerkiksi Tanskassa palkkaero on edelleen olemassa vaikka voisi ajatella, ettei sitä pitäisi olla Pohjoismaissa.

On vuosi 2023 – onko siirtyminen sukupuolten tasa-arvoon ja tasa-arvoon mielestäsi menossa? Onko se riittävän nopea?
Uskon, että sukupuolten välistä kuilua ei pitäisi edes olla. Valitettavasti on. Monien asioiden vuoksi muutos tapahtuu hitaasti. Siitä huolimatta uskon, että on parempi, että muutos tapahtuu riippumatta siitä, kuinka kauan se kestää. Internetin avulla naiset kaikkialta maailmasta liittyvät yhteen. Yhdessä olemme vahvoja ja yhdessä voimme tehdä muutoksen.

 

Jos haluat lukea lisää aiheesta ja tämän vuoden kansainvälisen naistenpäivän teemasta, voit tehdä sen virallisilla Kansainvälisen naistenpäivän sivuilla.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen