Serum: fyldige brynKatso kaikki artikkelit

Kulmakarvaseerumi & tehokkaat kulmakarvojen kasvatusvinkit

Kulmakarvatrendit ovat muuttuneet paljon viime vuosina. 2000-luvun alun melkein näkymättömän ohuet kulmakarvat ovat menneisyyttä ja nykyään kulmat saavat olla tuuheat ja luonnollisen näköiset. Jos haluat oppia kuinka voit saada tuuheammat kulmakarvat, jatka lukemista!

Paksut ja tuuheat kulmakarvat ovat epäilyksettä muotia tällä hetkellä. Valitettavasti meitä kaikkia ei ole siunattu samoilla kulmakarvageeneillä. Jotkut meistä (ja kun sanon me, tarkoitan minä) saattoivat vahingossa nyppiä kulmakarvojaan liiallisesti yläasteella ja kärsivät vieläkin sen seurauksista. Onneksi ohuet ja harvat kulmakarvat eivät ole pysyvä juttu, sillä on olemassa monia keinoja, joiden avulla kulmakarvojen kasvua voi tehostaa.

Jos haluat oppia, kuinka saat tuuheammat kulmakarvat, jatka lukemista. Aion myös kertoa miten kulmakarvojen kasvua tehostavia tuotteita tulisi käyttää sekä miten valita se paras kulmakarvaseerumi. Lisäksi löydät alempaa kulmakarvojen kasvatus ennen ja jälkeen -kuvia!

Sisältö

Kuinka kulmakarvat kasvavat?

Ennen kuin puhutaan siitä, miten voi saada tuuheammat kulmakarvat, käydään ensin läpi kuinka kulmakarvat kasvavat - ja miksi sinulla saattaa olla ohuet ja harvat kulmakarvat.

Kulmakarvat, kuten muutkin ihokarvat, kasvavat karvatupeista, jotka saavat kasvuun tarvitsemansa ravinteet verenkierron kautta. Hiusten tapaan myös kulmakarvat kasvavat samanlaisen kasvukierron mukaan, johon kuuluu kasvuvaihe, lepovaihe ja irtoamisvaihe. Yksittäiset karvat ovat omassa vaiheessaan kasvukierrossa, mistä johtuen kaikki karvat eivät voi tippua yhtäaikaisesti. On kuitenkin täysin normaalia, että muutama karva irtoaa ajoittain. Tämä koskee myös esim. ripsiä sekä hiuksia, joita lähtee noin 50-100 päivässä. Kulmakarvojen elinkaari on kuitenkin paljon lyhyempi kuin hiusten. Tämän vuoksi kulmakarvasi eivät kasva kovin pitkiksi!

On olemassa monia syitä, miksi sinulla voi olla ohuet ja harvat kulmakarvat:

Reasons Why You May Experiencing Thin Brows

1. Liiallinen nyppiminen

Kulmakarvojen nyppiminen on tehokas keino pitää ne huolitellun näköisinä. Jos kuitenkin innostut nyppimään kulmia liikaa, tuloksena saattaa olla ohuet kulmakarvat, jotka eivät enää meinaa kasvaa tuuheammiksi. Miksi? Koska nyppiminen vahingoittaa kulmien karvatuppeja. Jos liiallinen nyppiminen jatkuu pitkään, osa kulmakarvoista voi lakata kasvamasta kokonaan ajan kuluessa.

Ei kannata kuitenkaan vaipua epätoivoon! Jopa ohuimmat kulmakarvat voidaan saada näyttämään tuuheammilta kulmakarvaseerumin avulla (lisää tästä myöhemmin).

2. Geenit

Joillakin meistä on luonnostaan ohuet ja harvat kulmakarvat! Myös kulmakarvojen väri voi vaikuttaa paljon siihen miten paksuilta ne näyttävät. Vaaleat kulmakarvat näyttävät usein ohuemmilta tai jopa huomaamattomilta.

3. Sairaudet

Jotkut sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, voivat aiheuttaa kulmakarvojen irtoamista. Jos epäilet, että ohuet ja harvat kulmakarvat johtuvat terveyssyistä, juttele lääkärin kanssa kulmakarvojen kasvatuskeinoista.

Mitä on kulmaseerumi?

Kulmakarvojen hoitoon ja tuuheamman näköisten kulmien saavuttamiseen löytyy monia keinoja ja tuotteita. Kulmien kestopigmentointi, tatuoiminen, värjäys ja meikkaus ovat muutamia vaihtoehtoja. Mutta voimakkaiden kemikaalien käyttö voi vain haitata luonnollisten kulmakarvojen kasvua.

Kestävän ja luonnollisen tuloksen saavuttamiseksi kannattaa sen sijaan suosia kulmaseerumia, joka sisältää tehokkaita - mutta luonnollisia - ainesosia, jotka voivat antaa pitkäkestoisesti tuuheat kulmakarvat. Hiusten tavoin myös kulmakarvat tarvitsevat nimittäin ravintoaineita kasvaakseen vahvoina ja tuuheina. Hoidon tarve johtuu myös siitä, että kulmakarvat ovat alttiit mm. meikkaamisen, nyppimisen ja muiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamille vauriolle.

Kulmakarvaseerumi on siis kauneustuote, joka on kehitetty edistämään kulmakarvojen kasvua. Monet kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet, kuten kulmaseerumit, toimivat kosteuttamalla olemassa olevia kulmia ja edistämällä uusien kulmakarvojen kasvua. Seerumit sopivat sekä miehille että naisille, sillä ne ovat usein värittömiä ja todella huomaamattomia.

Kuten kaikkien kauneustuotteiden kohdalla, kaikki kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet eivät kuitenkaan toimi yhtä hyvin!

Toimivatko kulmakarvaseerumit oikeasti?

Tämä on tietysti se eniten mieltä painava kulmakarvojen kasvatusta koskeva kysymys! Olet varmaankin kuullut monesti kulmaseerumeista, mutta onko niistä oikeasti apua kulmakarvojen kasvatuksessa?

Kannattaa muistaa, että mikään kulmakarvaseerumi ei muuta ohuita kulmakarvoja mahtavan tuuheiksi kulmiksi yhdessä yössä. Tehokas kulmaseerumi auttaa kuitenkin saamaan kaiken hyödyn irti luonnollisista kulmakarvoista luomalla ihanteelliset olosuhteet uusien kulmakarvojen kasvatukseen sekä suojaamalla olemassa olevia kulmia. Kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet, kuten kulmaseerumit, ovat reseptilääkityksen jälkeen paras vaihtoehto tuuheampien kulmien saantiin.

Koska nämä kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet eivät toimi yhdessä yössä, varaudu odottamaan vähintään neljä viikkoa näkyvien tulosten saantia.

Kuka voi hyötyä kulmaseerumin käytöstä?

Itse tykkään paljon sekä ripsi- että kulmakarvaseerumeista. Jos jokin alla olevista kriteereistä pätee sinuun, uskon, että kulmakarvaseerumin käytöstä voisi olla hyötyä myös sinulle:

 • Sinulla on vaurioituneet tai ohuet kulmakarvat
 • Kulmakarvasi irtoilevat normaalia enemmän
 • Sinulla on harvat kulmakarvat
 • Sinulla on ohuet kulmakarvat, joko luonnostaan tai liiallisen nyppimisen seurauksena
 • Haluat tuuheammat kulmakarvat
 • Haluat käyttää vähemmän aikaa kulmakarvojen meikkaukseen

Jos et ole tyytyväinen kulmiisi ja haluat tehostaa kulmakarvojen kasvatusta, kulmakarvaseerumi voi olla avuksi.

Millainen on paras kulmakarvaseerumi?

Kun vaihtoehtoja on niin monia, niin mistä sitten tietää mikä on se paras kulmakarvaseerumi?

Hyödylliset ainesosat:

Suosittelen valitsemaan sellaisen kulmakarvaseerumin, joka sisältää yhtä tai useampaa näistä vaikuttavista ainesosista:

 • Peptidit – Peptidit ovat aminohappoketjuja eli proteiinien, kuten kollageenin ja keratiinin, rakennusaineita. Proteiinit pitävät ihon, hiukset ja ihokarvat vahvoina ja kimmoisina. Siten peptidien avulla ohuet ja harvat kulmakarvat saavat lisää paksuutta ja tiheyttä.
 • Kasviuutteet – Suosittelen valitsemaan kulmaseerumin, joka sisältää rauhoittavia ja hoitavia kasviuutteita, kuten aloe veraa, pitääksesi hyvää huolta hauraita kulmista sekä estääksesi niiden irtoilun.
 • Kofeiini – Kofeiinin on tieteellisesti todistettu edistävän hiusten sekä muiden ihokarvojen (kulmakarvat mukaan lukien) kasvua. Miettiessäsi mikä olisi paras kulmakarvaseerumi, tarkista, että tuote sisältää kofeiinia luonnollisista lähteistä, kuten kahvin siemenöljystä.
 • Hyaluronihappo – Hyaluronihappo on yksi parhaista ainesosista kuivan ihon ja kulmakarvojen kosteuttamiseen.
 • CAPIXYL™ – Oletko kuullut ainesosasta nimeltä CAPIXYL™? Jos et, niin nyt on korkea aika! CAPIXYL™ on puna-apilasta johdettu peptidiyhdistelmä. Kliinisissä tutkimuksissa CAPIXYL™:n on osoitettu lisäävän hiusten sekä ihokarvojen tiheyttä. Paras kulmakarvaseerumi on sellainen, joka sisältää tutkitusti toimivia ainesosia - joten laita tämä erinomainen ainesosa korvan taakse!

Nyt kun tiedämme mitä paras kulmakarvaseerumi sisältää, käydään seuraavaksi läpi ainesosat, joita kannattaa välttää:

Prostaglandiinianalogit

Prostaglandiinianalogit ovat kemiallisia yhdisteitä, joilla on hormonaalinen vaikutus. Monet silmäripsien ja kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet sisältävät prostaglandiinianalogeja. Vaikka ne voivatkin edistää ripsien ja kulmakarvojen kasvua, niillä voi myös olla ikäviä sivuvaikutuksia, kuten ihoärsytys, ihon tummuminen ja ennenaikainen vanheneminen. Prostaglandiinianalogit voivat jopa muuttaa silmiesi väriä! Lisäksi niitä ei ole turvallista käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Tiesitkö, että prostaglandiinianalogien käyttö ripsi- ja kulmakarvaseerumeissa on kielletty monissa maissa, kuten Kanadassa ja Ruotsissa?

Synteettiset prostaglandiinit

Prostaglandiinianalogien synteettisten versioiden on myös sanottu aiheuttavan samanlaisia sivuvaikutuksia. Synteettiset prostaglandiinianalogit kulkevat monella nimellä, esimerkiksi:

 • Isopropyl cloprostenate
 • Isopropanol Phenyl-hydroxyl-pentene
 • Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
 • Dichloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide
 • Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide

Tarkasta ainesosaluettelosta ennen ostoa sisältääkö valitsemasi kulmakarvaseerumi näitä ainesosia.

Paras kulmakarvaseerumi - suosituksemme

Nyt kun tiedät miten löytää se paras kulmakarvaseerumi ja mitä ainesosia sen tulisi sisältää, aion kertoa oman suosikkini: Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum. Mielestäni tämä on ehdottomasti paras kulmakarvaseerumi.

Toisin kuin monet muut kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet, tämä kasvipohjainen kulmaseerumi ei sisällä mitään haitallisia ainesosia. Lisäksi sen koostumus sisältää runsaasti aktiivisia ainesosia, joiden on tieteellisesti todistettu edistävän kulmakarvojen kasvua, kuten CAPIXYL™:iä, Protectagen™:ia, Pisum Sativum (herne) -peptidiä sekä kahvinsiemenöljyä.

Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum vahvistaa ja suojaa olemassa olevia kulmakarvoja ja samalla edistää uusien kulmakarvojen säännöllistä kasvua. Mikä parasta, tutkimusten mukaan tuloksia ilmenee jopa neljän viikon kuluessa eikä sinun tarvitse huolehtia ihon ärsyyntymisestä tai muista ikävistä sivuvaikutuksista. Tämän vuoksi Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum on varmasti erinomainen vaihtoehto, jos pohdit mikä on paras kulmakarvaseerumi.

Vaikka Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum ei sisälläkään mitään haitallisia ainesosia, on kuitenkin hyvä ajatus jutella lääkärin kanssa ennen uuden tuotteen käytön aloitusta, jos olet raskaana, imetät tai sinulla on käytössä jokin lääkitys.

Entä jos käytän prostaglandiinivaikutteista seerumia?

Prostaglandiinianalogeja sisältävät kulmakarvojen kasvua tehostavat tuotteet edistävät kulmakarvojen kasvatusta niiden hormonaalisen vaikutuksen ansiosta. Valitettavasti kulmat saattavat kuitenkin tottua näihin ylimääräisiin hormoneihin. Tämän vuoksi prostaglandiiniperäisen kulmakarvaseerumin käytön lopettaminen voi johtaa kulmakarvojen nopeaan irtoamiseen.

Kulmakarvojen irtoaminen on kuitenkin väliaikaista. Kun hiustupet palautuvat luonnolliseen toimintaansa, myös normaalin karvojen kasvun tulisi palautua. Eli, jos aiot vaihtaa prostaglandiinipohjaisen kulmaseerumin toisenlaiseen kulmakarvaseerumiin, varmista, että annat kulmille tarpeeksi aikaa sopeutua muutokseen ennen kuin arvioit käyttämäsi seerumin antamia tuloksia.

6 toimivaa vinkkiä kulmakarvojen kasvatukseen

1. Käytä kulmaseerumia säännöllisesti

Add an Eyebrow Serum to Your Skincare Routine

Jos haluat hyvästellä ohuet kulmakarvat, on tehokkaan kulmakarvaseerumin käyttö paras vaihtoehto. Mutta edes se paras kulmakarvaseerumi ei tuota tulosta ilman säännöllistä käyttöä. Hyvä keino varmistaa, että seerumia muistaa käyttää, on liittää se päivittäisiin rutiineihin.

Tämän vuoksi suosittelenkin käyttämään kulmaseerumia iltaisin ja aamuisin kasvojen pesun jälkeen. Vinkki: anna kulmaseerumin kuivua 5-10 minuuttia ennen meikkaamista!

2. Hoida ja kosteuta kulmia

Condition Your Brows

Vaikka Superb Brow Eyebrow Enhancing Serum -kulmaseerumi sisältääkin runsaasti kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa, kulmakarvojen muunlainen hoito ei ole haitaksi. Eräs simppeli keino hoitaa kulmia on risiiniöljyn säännöllinen käyttö. Kasta puhdas kulmakarvaharja öljyyn ja harjaa kulmat läpi. Risiiniöljy hoitaa kulmakarvoja, ja lisäksi on olemassa myös joitakin anekdoottisia todisteita siitä, että risiiniöljyn käyttö voi tehostaa kulmakarvojen kasvatusta.

3. Terveellisen ruokavalion noudattaminen

Eat a Hair-Healthy Diet

Kuten hiusten kohdalla, myös kulmakarvojen kasvatuksessa monipuolisen ja terveellisen ruokavalion noudattattamisesta voi olla apua. Varmistaaksesi, että saat kaikkia kulmien kasvua edistäviä ravintoaineita, kokeile hiuksille tarkoitettua lisäravinnetta, kuten Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiineja. Tämä lisäravinne sisältää hiuksia helliviä vitamiineja ja mineraaleja, kuten biotiinia, foolihappoa ja sinkkiä.

4. Lopeta nyppiminen

Stop Plucking

Piilota pinsetit! Jos haaveissasi on kulmakarvojen kasvatus, on tärkeää antaa kulmien kasvaa luonnollisesti vähintään kaksi kuukautta ilman nyppimistä. Tämä antaa sinulle hyvän idean kulmakarvojesi luonnollisesta kasvusta ja muodosta ennen niiden muotoilua.

5. Sävytä kulmat

Tint Them

Jos kulmakarvasi ovat vaaleat, värjäys on helppo keino saada kulmakarvat näyttämään tuuheammilta. Monet kauneushoitolat tarjoavat kulmakarvojen sävytystä tai voit värjätä ne myös itse kotona.

6. Käytä kuituja sisältävää kulmageeliä

Use Brow-Fiber Gel

Helppo tilapäinen keino saada ohuet kulmakarvat näyttämään tuuheammilta on kulmakarvoille tarkoitetun kuitugeelin käyttö. Tällaiset geelit sisältävät pieniä kuituja, jotka takertuvat kulmakarvoihin saaden ne näyttämään runsaammilta ja paksummilta.

Mitä tapahtuu, kun lopetan seerumin käytön?

Jos lopetat kulmakarvaseerumin käytön, kulmakarvat palaavat usein valitettavasti pikkuhiljaa alkuperäiseen tilaansa, kun ne eivät saa enää seerumin sisältämiä vaikuttavia, ravitsevia ja kosteuttavia ainesosia.

Entäs ripsiseerumit?

Haluan pikaisesti mainita myös ne toiset silmien alueella kasvavat ihokarvat, eli ripset. Monet kulmakarvojen kasvatuskeinot toimivat nimittäin myös silmäripsille.

Samalla tavalla kuin hyvä kulmakarvaseerumi voi auttaa sinua saamaan tuuheammat kulmakarvat, tehokas ripsiseerumi voi auttaa kasvattamaan pidemmät silmäripset. Suosikkini on Superb Lash Eyelash Enhancing Serum -ripsiseerumi. Kuten Hairlustin kulmaseerumi, myös tämä seerumi hyödyntää hellävaraisia, mutta tehokkaita ainesosia pitkien ja kauniiden ripsien kasvattamiseksi.

Jos haluat edistää sekä kulmien että ripsien kasvua, Hairlustin tuotevalikoimasta löytyy myös molemmat seerumit sisältävä Superb Lash & Brow Serum Duo -tuotepaketti. Setin tilatessa, säästää tuotteiden hinnasta myös 15%!

Muista, että kulmakarvojen kasvatus onnistuu ainoastaan säännöllisen hoidon avulla. Seuraamalla näitä yksinkertaisia kulmakarvojen kasvatusvinkkejä sekä käyttämällä kulmakarvaseerumia säännöllisesti, sinun tulisi saada tuuheamman näköiset kulmat jo muutamassa kuukaudessa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

Katso kaikki artikkelit