Hiusnaamion käyttö: Kaikki mitä sinun tulee tietää hiusmaskeistaKatso kaikki artikkelit

Hiusnaamion käyttö: Kaikki mitä sinun tulee tietää hiusmaskeista

Pörröisten, kuivien ja kurittomien hiusten kanssa kamppailu voi vaikuttaa loputtomalta taistelulta, ja tiedän täysin miltä se tuntuu. Tässä artikkelissa aion käsitellä asiaa, joka on välttämätön osa matkaa kohti terveitä hiuksia: hiusnaamion käyttö.

Jos mietit, mitä hiusnaamiot ovat ja miten niitä käytetään, olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa käyn läpi hiusnaamion käytön perusteet. Aion vastata kysymyksiin, kuten levitetäänkö hiusnaamio ennen vai jälkeen pesun, ja voiko sen jättää yön yli. Kerron missä tapauksissa hiusnaamiota voi levittää kuiviin hiuksiin ja käytetäänkö maskin jälkeen hoitoainetta. Vinkkaan myös lempihiusnaamioni eri hiustyypeille ja tarpeisiin.

Valmistaudu uudistamaan hiusten hoitorutiinisi ja toivottamaan terveet ja kiiltävät hiukset tervetulleeksi.

Sisältö

Mitä hiusnaamiot ovat?

Jos hiusten syvähoito ja hiusnaamion käyttö ei ole tuttua, nyt on hyvä aika tutustua. Ajattele hiusmaskin käyttöä hiusten superhoitona, joka antaa hiuksille niiden tarvitsemaa hoitoa ja huomiota. Hiusnaamion käyttö on tehokkaampaa kuin normaalin hoitoaineen käyttö, sillä hiusmaskit sisältävät runsaamman annoksen ravinteita, jotka tunkeutuvat syvälle hiuksiin. Vähän kuin rentouttava hemmottelupäivä, mutta hiuksille! Kannattaa siis opetella miten hiusnaamiota käytetään, sillä se voi tuoda kaivattua muutosta hiustenhoitoon.

On olemassa monia erilaisia hiusnaamioita, jotka on kehitetty vastaamaan erilaisiin hiusongelmiin. Kosteuttava hiusnaamio on kuin iso lasillinen vettä kuiville ja pörröisille hiuksille, joka jättää hiukset pehmeiksi. Ovatko hiuksesi vaurioituneet? Proteiinimaskin käyttö voi tehdä ihmeitä elottomille ja vaurioituneille hiuksille, sillä se vahvistaa ja suojaa hiuksia katkeilulta. Onko aika vähissä? Yön yli jätettävä hiusnaamio vaikuttaa hiuksissa nukkuessasi, joten heräät aamulla syvähoidetuin hiuksin.

Hiusnaamion käytön hyödyt

Benefits of Deep Conditioning with Hair Masks

Puhutaan seuraavaksi siitä, miksi hiusnaamiot ovat niin tärkeä osa hiustenhoitoa. Nämä ovat hiusten syvähoidon tärkeimmät hyödyt:

Intensiivinen kosteutus

Ovatko hiuksesi kuivat ja janoiset? Hiusmaskin käyttö on salainen aseesi. Se antaa hiuksille paljon kaivattua kosteutusta ja tekee hiuksista täyteläisen pehmeät ja helposti käsiteltävät.

Korjaa ja uudistaa

Jos hiuksesi ovat kärsineet värjäyksen, muotoilun ja ympäristöllisten tekijöiden seurauksena, korjaava hiusnaamio voi auttaa. Korjaavan hiusmaskin käyttö vahvistaa vaurioituneita suortuvia ja pitää hiukset kimmoisina.

Pitää pörröisyyden kurissa

Pörröisyyden taltuttaminen voi olla hankalaa, mutta hiusnaamio on valmis haasteeseen. Monet hiusnaamiot on kehitetty taltuttamaan pörröisyyttä ja tekemään hiuksista silkkisen pehmeät.

Haaroittumisen estäminen

Haaveiletko pidemmistä hiuksista? On aika syvähoitaa hiuksia. Hiusnaamion käyttö voi ehkäistä latvojen haaroittumista vahvistamalla hiuksia, jonka ansiosta hiukset eivät katkeile ja saavutat toivomasi hiusten pituuden.

Seuraavaksi sukellan yksityiskohtaisesti siihen, miten hiusnaamiota käytetään.

Miten hiusnaamiota käytetään

Sinulla voi olla kysymyksiä, kuten laitetaanko hiusnaamio ennen vai jälkeen pesun tai laitetaanko hiusmaski kuiviin hiuksiin. Nyt kun tiedät, mitä hyötyä hiusten syvähoidosta on, käydään tarkasti läpi miten hiusnaamiota käytetään oikeaoppisesti. Seuraa näitä simppeleitä hiusnaamio käyttöohjeita varmistaaksesi, että hiuksesi ottavat kaiken hyödyn irti valitsemastasi hiusmaskista:

1. Pese hiukset ensin

Hiukset tulisi pestä ennen kuin käytät suurinta osaa hiusnaamioista. Tämä auttaa hiuksia imemään kaiken ravinnon mitä hiusmaskin käyttö tarjoaa. Pese hiukset hellävaraisesti miedolla shampoolla ja huuhtele huolellisesti.

2. Purista ylimääräinen vesi pois

Puristele ylimääräinen vesi pois hiuksista hellävaraisesti, jotta hiuksissa oleva kosteus ei laimenna hiusnaamiota.

3. Levitä hiusnaamio

Ota reilu määrä hiusnaamiota käteen. Levitä hiusnaamio hiusten pituuksien keskiosasta hiusten latvoja kohti.

4. Anna vaikuttaa muutama minuutti

On aika antaa hiusnaamion tehdä taikojaan! Jätä naamio hiuksiin vähintään 3 minuutiksi. Optimaalinen vaikutusaika riippuu tuotteesta, joten muista lukea käyttöohjeet.

5. Huuhtele

Kun vaikutusaika on ohi, huuhtele hiukset huolellisesti kädenlämpöisellä vedellä.

6. Käytä hoitoainetta naamion jälkeen

Kyllä, kuulit oikein - hiusnaamion jälkeen kannattaa käyttää hoitoainetta! Hoitoaine lukitsee hiusnaamion hyödyt hiuksiin ja varmistaa, että hiukset pysyvät helposti käsiteltävinä ja pehmeinä. Viimeiseksi, huuhtele hiukset, jotta hiuksiin ei jää tuotejäämiä.

Nyt kun sinulla on perusasiat hallussa, puhutaan yksityiskohdista, kuten kuinka usein hiusnaamiota tulisi käyttää ja milloin naamio voidaan jättää hiuksiin yön yli.

Kuinka usein hiuksia tulisi syvähoitaa?

Hiusnaamion käyttöväli riippuu monesta eri tekijästä.

 • Hiustyyppi ja hiusten kunto - Jos hiuksesi ovat kuivat ja vaurioituneet, voit hyötyä hiusnaamion säännöllisemmästä käytöstä. Toisaalta, jos hiuksesi ovat suhteellisen terveet, sinun ei välttämättä tarvitse syvähoitaa hiuksia yhtä usein.
 • Muut hiustuotteet - Ota huomioon myös muut tuotteet, joilla hoidat hiuksiasi. Jos käytät hiuksiin jätettäviä hoitoaineita, seerumeita ja öljyjä säännöllisesti, ne voivat vaikuttaa siihen, kuinka usein sinun tulee syvähoitaa hiuksia hiusnaamion avulla.
 • Hiusmaskin tyyppi - Erilaisilla hiusnaamioilla on erilainen vaikutus ja teho. Esimerkiksi, korjaavat proteiininaamiot ovat voimakkaita hoitoja, joita tulisi käyttää vain 2-3 kertaa kuukaudessa, jotta hiukset eivät saa liikaa proteiinia. Kosteuttavia hiusnaamioita voidaan puolestaan käyttää useammin - jopa 2 kertaa viikossa - ylläpitämään hiusten kosteustasoa.

Loppujen lopuksi, avain hiusnaamion käyttötiheyteen on se, että kuuntelet hiuksiasi. Jos hiukset tuntuvat kurittomilta ja elottomilta, hiusnaamion käyttö voisi olla paikallaan. Kokeile eri naamioita ja tarkastele, miten hiuksesi reagoivat.

Laitetaanko hiusnaamio kuiviin hiuksiin?

Levitetäänkö hiusmaski ennen vai jälkeen pesun? Laitetaanko hiusnaamio kuiviin hiuksiin, vai pitääkö hiukset pestä shampoolla aina ennen hiusten syvähoitoa? Selvitetään!

Suurin osa hiusmaskeista on suunniteltu levitettäväksi kosteisiin hiuksiin. Hellävarainen shampoopesu ennen hiusnaamion käyttöä on välttämätöntä ennen kuin käytät suurinta osaa hiusmaskeista. Shampoo puhdistaa hiukset ja luo puhtaan pinnan paljon ravinteita sisältävälle syvähoidolle.

On kuitenkin olemassa erityisiä hiusnaamioita, joita voidaan käyttää kuiviin hiuksiin - ennen pesua levitettävät hiusnaamiot. Nämä syväkosteuttavat, ennen shampoopesua käytettävät ja yleensä öljypohjaiset tuotteet hoitavat hiuksia jo ennen kuin astut suihkuun. Tällainen hiusnaamio on kehitetty ravitsemaan hiuksia tehokkaasti ja antamaan hiuksille suojaa shampoopesun aikana. Joten jos käytät hiusnaamiota kuiviin hiuksiin, on tärkeää pestä hiukset shampoolla jälkeenpäin, jotta saat raikkaat ja pörröttömät hiukset.

Voiko naamion jättää hiuksiin yön yli?

Can You Leave a Hair Mask on Overnight

On ihana ajatus, että voisit aamulla herätä upein, uudistunein hiuksin, mutta voiko hiusnaamion jättää hiuksiin oikeasti yön yli?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, millainen hiusnaamio sinulla on käytössä. Esimerkiksi, jos käytössäsi on proteiininaamio tai väripigmenttiä sisältävä maski, sinun tulisi noudattaa tuotteen käyttöohjeita hyvin tarkkaan. Tällaisten naamioiden jättäminen hiuksiin liian pitkäksi aikaa voi vaurioittaa hiuksia - sekä sotkea liinavaatteet!

Kosteuttavat hiusnaamiot ovat puolestaan joustavampia. Jos hiuksesi ovat todella kuivat, pitempi hiusnaamio käyttöaika voi parantaa sen vaikutusta. Jos haluat yön yli jätettävän naamion, valitse tuote, jonka koostumus on paksu ja voidemainen. Tällaisen koostumuksen omaava tuote ei valu hiuksista lakanoille yhtä helposti. Joka tapauksessa, suosittelen käyttämään pyyhetyynyliinaa, jotta suojaat tyynyä ja lakoinatasi syvähoitaessasi hiuksia yön yli.

Käytetäänkö hiusnaamion jälkeen hoitoainetta?

Monet miettivät, onko hoitoaineen käyttö tarpeellista hiusmaskin jälkeen. Vastaus on kyllä, kuten selitän alla!

Hoitoaineen käyttö hiusnaamion jälkeen on kuin kirsikka kakun päällä. Hiusnaamion ja hoitoaineen yhdistäminen antaa hiuksillesi kaksinkertaisen annoksen hoitoa. Hiusnaamion käyttö kohdistuu tiettyihin ongelmiin, kun taas hoitoaine antaa lisää kosteutta, parantaa hiusten hallittavuutta sekä ehkäisee sähköisyyttä. Hoitoaine auttaa myös sulkemaan hiusten uloimman kerroksen, jotta hiuksesi säilyttävät hiusmaskin käyttöhyödyt. Hoitoaineen ja hiusnaamion käyttö peräjälkeen on yksinkertainen, mutta tehokas lisä hiusten hoitorutiiniin.

Voiko hiusnaamiota levittää päänahkaan?

Vaikka hiusnaamion käyttö voikin tehdä ihmeitä hiusten latvoille ja pituuksille, sen levittäminen päänahkaan on eri asia. Tyypillisesti tätä ei suositella, kerron alla miksi.

Syvähoitavat hiusnaamiot sisältävät usein raskaita öljyjä ja rasvoja, jotka ovat erinomaisia ravitsemaan hiuksia. Nämä samat ainesosat voivat kuitenkin tehdä päänahasta ja hiusten juurista rasvaiset ja aiheuttaa tuotekertymiä. Tuotejäämät voivat olla syynä moniin erilaisiin päänahan ongelmiin, kuten kutinaan tai päänahan akneen.

Lisävinkit hiusnaamion käyttöön

Enhancing Your Deep Conditioning Results: Pro Tips

On olemassa muutamia hiusnaamio käyttövinkkejä, joiden avulla saat vielä parempia tuloksia. Vie hiusmaskin käyttö seuraavalla asteelle näin:

Käytä mietoa lämpöä

Haluatko antaa hiuksillesi VIP-hoidon? Käytä lämpöä! Kääri hiukset hiuspyyhkeeseen hiusmaskin levityksen jälkeen ja hyppää saunan lauteille hetkeksi. Jos et pääse saunaan, niin voit myös puhaltaa hiuksia hellävaraisesti hiustenkuivaajalla matalalla lämmöllä. Lämpö avaa hiusten uloimman kerroksen, jonka ansiosta naamion ainesosat pääsevät tunkeutumaan syvemmälle hiuksiin. Tämän on erittäin hyödyllinen vinkki matalahuokoisille hiuksille.. Mutta ole varovainen, et halua käristää hiuksia!

Harjaa läpi

Käytä märille hiuksille kehitettyä harjaa tai harvapiikkistä kampaa levittääksesi hiusnaamion tasaisesti hiuksiin. Tämä varmistaa, että jokainen suortuva saa osansa hiusmaskin käytön hyödyistä.

Kuivaa hellävaraisesti

Ole lempeä juuri hoidetuille hiuksillesi. Kovakätisen pyyhekuivauksen sijaan, kuivaa hiukset hellävaraisesti. Kääri hiukset pehmeään bambupyyhkeeseen, jotta imet hiuksista ylimääräisen kosteuden hankaamatta. Jos käytät hiustenkuivaajaa, levitä aina silikonitonta lämpösuojaa ensin.

Löydä oikea shampoo ja hoitoaine hiustyypillesi

Oikeanlaisen shampoon ja hoitoaineen käyttö hiusmaskin lisäksi on erittäin tärkeää. Valitse tuotteet hiustyyppisi ja tarpeidesi mukaan. Hennoille hiuksille kannattaa valita tuuheuttavia tuotteita, jotta saat hiuksista täyteläisen ilmavat. Jos sinulla on kiharat hiukset, etsi sen sijaan tuotteita, jotka kosteuttavat ja korostavat kiharoita.

Miten valita oikea hiusnaamio

Nyt tiedät, miten hiusten syvähoito tapahtuu ja olet oppinut hiusmaski käyttöohjeet. Viimeinen vaihe on valita paras tuote sinun hiuksillesi. Hiusnaamioita on todella monia erilaisia, joten hiusten ainutlaatuisten tarpeiden huomioon ottaminen on tärkeää. Tässä opas avuksi valintaan:

Hiusmaski haaroittuville latvoille ja hauraille hiuksille

Haaroittumiseen taipuville, kuiville ja hauraille hiuksille sopiva naamio on Split Fix™ Hair Mask. Tämä hiusnaamio sisältää ravitsevia öljyjä ja jojobaöljyn estereitä, ja se ravitsee ja uudistaa hiuksia tehokkaasti tehden hiuksista vahvemmat ja kimmoisammat.

Hiusnaamio kuiville ja pörröisille hiuksille

Pörröiset, huokoiset ja todella kuivat hiukset saavat kaipaamaansa apua Moisture Hero™ Hair Maskista. Tämä runsaasti kosteuttavia kasviperäisiä ainesosia sisältävä hiusnaamio ei ainoastaan kosteuta, mutta myös vahvistaa hiuksia estäen kosteuden haihtumista. Naamion avulla saat silkkiset ja hyvin kosteutetut hiukset.

Hiusnaamio taipuisille ja kiharille hiuksille

Kiharat ja taipuisat hiukset ansaitsevat ylimääräistä hoitoa, jota Curl Crush™ Hair Mask -hiusnaamio tarjoaa. Tämä hiusmaski on kehitetty korostamaan hiusten luonnollista rakennetta, joten se tekee kiharoista erotellut, ilmavat ja eloisat.

Hiusnaamio vaaleille ja harmaille hiuksille

Vaaleat ja erityisesti vaalennetut hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, jota saat Enriched Blonde™ Silver Hair Mask -hiusnaamion avulla. Tämä violettia väripigmenttiä sisältävä hiusmaski pitää ei-toivotun keltaisuuden loitolla ja auttaa pitämään vaaleat hiukset säteilevinä ja kauniin sävyisinä.

Hiusnaamio vaurioituneille ja proteiinivajeesta kärsiville hiuksille

Proteiini-hiusmaskin käyttö on vastaus perusteellista korjausta kaipaaville hiuksille. Täydellinen vaihtoehto vaurioituneille, kemiallisesti käsitellyille ja proteiinivajeesta kärsiville hiuksille on Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamio, joka palauttaa hiuksiin niiden vahvuuden ja elinvoiman.

Ennen shampoota levitettävä tai yön yli jätettävä hiusnaamio

Toisin kuin perinteiset hiusnaamiot, tämä on hiusmaski, joka levitetään ennen suihkuun astumista. Paljon ravitsevia ainesosia sisältävä, Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm-hiusnaamio syväkosteuttaa kuivia hiuksia valmistaen niitä tulevaan shampoopesuun. Maskin paras puoli? Sinä päätät käyttöajan. Levitä hiusnaamio kuiviin hiuksiin ja jätä kymmeneksi minuutiksi, jos tarvitset nopeaa hoitoa, tai anna hiusnaamion vaikuttaa yön yli saadaksesi maksimaalista kosteutusta. Sinä päätät.

Huolimatta siitä, minkä hiusnaamion valitset, laitetaanko hiusmaski kuiviin hiuksiin, tai levitetäänkö hiusnaamio ennen vai jälkeen pesun, muista lukea käyttöohjeet, jotta saat parhaat tulokset.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Hiusten syvähoito unohdetaan usein, mutta se on erittäin tärkeä osa hiustenhoitoa. Toivottavasti olen vakuuttanut sinut siitä, kuinka hyödyllistä hiusnaamion käyttö on. Tiedät miksi hoitoainetta kannattaa käyttää hiusnaamion jälkeen, kuinka usein hiusten syvähoito kannattaa tehdä, levitetäänkö hiusnaamio ennen vai jälkeen pesun ja voiko hiusnaamion jättää hiuksiin yön yli. Hanki siis hiusnaamio ja anna suortuvillesi niiden ansaitsemaa hoitoa ja ravintoa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

Katso kaikki artikkelit