Virker vippeserum overhovedet? Sådan får du fyldige, lange vipper med en øjenvippe serumKatso kaikki artikkelit

Miten saada tuuheat ja pitkät ripset? Löydä paras ripsiseerumi

Jos haaveissasi on tummat, tuuheat ja pitkät ripset, et varmasti ole ainut. Itse asiassa kolme neljästä naisesta pitää ripsiään liian vaaleina, harvoina tai lyhyinä. Ripsiseerumista on tullut suosittu tuote viime vuosina - eikä syyttä! Jatka tämän kattavan oppaan lukemista saadaksesi selville kaikki mitä sinun tulee tietää ennen ripsiseerumin ostoa.

Vaikka ripsiväri, tekoripset ja ripsien pidennykset voivat antaa sinulle tuuheat ja pitkät ripset, ne voivat myös vahingoittaa luonnollisia silmäripsiäsi. Ja entäs jos haaveissasi on pysyvämpi ratkaisu, jota ei tarvitset ottaa pois öisin tai uudistaa muutaman viikon välein? Jos tämä on se mitä etsit, hyvä ripsiseerumi on täydellinen vaihtoehto!

Hyvä ripsiseerumi edistää ripsien kasvua ja samalla hoitaa ripsiä. Kaikki ripsien kasvatus seerumit eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita! Jatka lukemista oppiaksesi, mikä on paras ripsiseerumi sinulle. Jos seerumin käyttö epäilyttää, vilkaise alla olevat ennen ja jälkeen -kuvat!

Sisältö

Millainen on ripsien kasvukierre?

Ennen kuin puhutaan siitä, miten voit tehostaa ripsien kasvatusta ja saada tuuheat ja pitkät ripset, puhutaan ensin siitä, miten ripsien kasvukierre toimii.

Suurimalla osalla meistä on 90-160 silmäluomen yläosasta kasvavaa ripseä. Jokainen silmäripsi koostuu itse ripsestä sekä juuresta, josta ripsi kasvaa.

Eyelash Growth Cycle

Kuten hiuksesi, myös silmäripsesi kasvavat kolmivaiheisen kasvukierteen mukaan:

 • Anageeni eli kasvuvaihe, joka kestää neljästä kymmeneen viikkoa. Noin 35-40% yläripsistäsi on tässä kasvukierron vaiheessa samanaikaisesti.
 • Katageeni eli siirtymävaihe, joka kestää noin 15 päivää.
 • Telogeeni eli lepovaihe, joka kestää neljästä yhdeksään kuukautta. Noin 50% ripsistäsi on telogeenivaiheessa.

Telogeenivaiheen jälkeen silmäripsi putoaa ja ripsen kasvukierto alkaa alusta. Eli jos löydät tyynyltäsi muutaman irronneen ripsen aamulla - ei paniikkia! Ripsien irtoaminen on täysin luonnollinen osa ripsien kasvua. Jokainen ripsesi on eri kasvuvaiheessa, minkä vuoksi ne eivät kaikki irtoa samaan aikaan.

Kuinka pitkiksi ripset sitten kasvavat? Koska ripsien kasvukierron anageenivaihe on paljon lyhyempi kuin hiustesi anageenivaihe (joka kestää vuosia), ripset kasvavat harvoin pidemmäksi kuin 12mm:iä. Keskimäärin ripset kasvavat 0.12-0.14mm päivässä.

Miksi ripset irtoavat?

Kuten aiemmin mainitsin, silmäripset irtoavat luonnollisesti telogeenivaiheen jälkeen. Se, miten käsittelet ripsiäsi, voi kuitenkin saada ne irtoamaan ennenaikaisesti. Ripsien kasvatusta ajatellen onkin tärkeää, että ne kasvaisivat anageeni eli kasvuvaiheessa niin paljon kuin mahdollista, ja samalla niiden katkeilua ja irtoilua estettäisiin hellävaraisen käsittelyn avulla (lisää tästä myöhemmin).

Katso ennen ja jälkeen -kuvat alta. Kuvissa ripsien kasvatus seerumin tulokset kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Hairlust eyelash serum ennen jälkeen

Miksi ripseni ovat lyhyet, vaaleat tai harvat?

Mietitkö miksi sinulla on lyhyet, vaaleat tai harvat eikä tuuheat ja pitkät ripset? Se voi johtua monesta syystä:

 • Geenit – Riippuen perinnöllisistä tekijöistä, silmäripsesi voivat olla vaaleammat väriltään tai lyhyemmät kuin muilla. Joidenkin silmäripset eivät ole luonnostaan kaarevat, joka saattaa saada ripset näyttämään lyhyemmiltä.
 • Ikä – Vanhetessamme, ripset yleensä harvenevat. Tämä johtuu siitä, että ripsien kasvu hidastuu, joten uudet ripset eivät ehdi kasvamaan tarpeeksi nopeasti irronneiden tilalle. Lisäksi ripsistä tulee hauraammat ja kuivemmat, joka saattaa saada ripset katkeamaan tai irtoamaan ennenaikaisesti.
 • Virheellinen hoito – Kuivattavien ripsivärien tai tekoripsien käyttö sekä ripsipidennykset voivat johtaa harvoihin, hauraisiin ja lyhyisiin ripsiin.
 • Ravintoaineiden puute – Karvatupet vaativat tietyn annoksen vitamiineja ja mineraaleja pitääkseen yllä tervettä ripsien kasvua. Jos ruokavaliosi ei sisällä tarpeeksi ravintoaineita, ihokarvojen ja hiusten kasvu voi kärsiä - ripset mukaan lukien. Riittämätön ravinto voi myös tarkoittaa sitä, että kasvavat ripset ovat hauraammat ja alttiimmat katkeamaan.
 • Sairaudet – Tietyt sairaudet tai häiriöt, kuten alopecia, kilpirauhasen vajaatoiminta tai trikotillomania voivat johtaa ripsien irtoamiseen. Joskus karvojen lähtö (ripsien lähtö mukaan lukien) voi olla lääkityksen sivuvaikutus. Jos epäilet, että ripsien lähtö johtuu sairaudesta, keskustele lääkärisi kanssa.

Kuinka voin nopeuttaa ripsien kasvua?

Jos haluat saada tuuheat ja pitkät ripset nopeammin, voit kokeilla näitä luonnollisia keinoja:

Speed Up Lash Growth

1. Pidä tauko ripsivärin käytöstä

Usko tai älä, mutta ripsivärin käyttö voi hidastaa ripsien kasvatusta. Ripsivärin sisältämät aineet voivat nimittäin kuivattaa ripsiä, mikä tekee niistä hauraammat ja alttiimmat katkeilulle.

2. Poista meikki hellävaraisesti ennen nukkumaanmenoa

Jos haluat käyttää silmämeikkiä, varmista, että poistat sen aina ennen nukkumaanmenoa. Et todellakaan halua jättää ripsivärin sisältämiä kuivattavia ainesosia ripsiin yön ajaksi! Ole myös erityisen hellävarainen poistaessasi meikkiä silmistä, jotta et vedä ripsiä irti. Käytä öljypohjaista meikinpoistoainetta poistaaksesi ripsiväri, rajauskynä ja luomiväri hellävaraisesti.

3. Älä käytä ripsentaivutinta

Tiedät varmaan, että ripsentaivuttimet voivat vetää ripsiä irti ja katkoa niitä! Vaikka muutaman ripsen irtoaminen saattaa vaikuttaa pikkujutulta, ajan kuluessa se kuitenkin merkitsee monta irronnutta ripseä.

4. Vältä tekoripsiä ja ripsien pidennyksiä

Vaikka tekoripset luovatkin illuusion siitä, että sinulla on tuuheat ja pitkät ripset, ne voivat kuitenkin vahingoittaa oikeita ripsiäsi. Tekoripsien tai pidennysten liima on melkeinpä mahdotonta poistaa ilman luonnollisten ripsien vaurioitumista ja irtoamista, joten niiden käyttö kannattaa rajoittaa ainoastaan erityisiin tilaisuuksiin.

5. Kokeile lisäravinnetta hiusten kasvuun

Silmäripset ovat ihokarvoja samalla tavalla kuin hiukset, joten hiuksille tarkoitetun lisäravinteen ottaminen voi olla hyvä tapa tehostaa myös ripsien kasvatusta!

Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiinit sisältävät ravitsevan yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja, joiden on todistettu tukevan tervettä hiusten kasvua. Nämä viinikumivitamiinit sisältävät mm. piidioksidia, biotiinia, foolihappoa, C-vitamiinia ja sinkkiä. Lisäksi ne ovat sokerittomia ja vegaanisia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia maku- tai väriaineita. Voit siis olla varma, että nämä vitamiinit ovat sinulle ainoastaan hyväksi! Säännöllisesti käytettynä Hairlust Hair Formula Gummies for Women antavat sinulle terveemmän näköiset hiukset ja ripset.

6. Käytä E-vitamiiniöljyä

Jos silmäripsesi ovat hauraat tai kuivat, mutta haaveissasi on tuuheat ja pitkät ripset, E-vitamiinista saattaa löytyä ratkaisu. E-vitamiini on erittäin voimakas antioksidantti, joka suojaa ja kosteuttaa hentoja silmäripsiä. Ole kuitenkin varovainen: E-vitamiinin levittäminen ripsiin on hankalaa, ja et todellakaan halua saada tätä öljyä silmiisi!

Jos haluat kuitenkin nähdä ison eron ripsissäsi ja saada tuuheat ja pitkät ripset nopeammin, hyvä ripsiseerumi on välttämätön. Jatka lukemista, oppiaksesi mikä on paras ripsiseerumi sinulle!

Miten ja miksi ripsien kasvatus seerumit toimivat?

Ripsien kasvatus seerumit toimivat edistämällä ripsien kasvua sekä ravitsemalla niitä. Ripsien kasvatus seerumit voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään, riippuen siitä mikä on niiden tärkein vaikuttava aine:

Peptidipohjainen

Peptidit ovat pieniä proteiineja, jotka kiihdyttävät hiustuppien toimintaa ja edistävät luonnollista hiusten ja ripsien kasvua. Levittämällä peptidipohjaista ripsien kasvatus ainetta ripsen tyveen, voit stimuloida siellä sijaitsevia karvatuppia, joka puolestaan kiihdyttää ripsien kasvua.

Vitamiinipohjainen

Vitamiinipohjaiset ripsien kasvatus seerumit ravitsevat ripsiä ulkoapäin. Tarjoamalla keholle, ja samalla ripsille, lisää ravintoa, voit estää ripsien katkeilua ja irtoilua. Tuloksena on tuuheat ja pitkät ripset.

Prostaglandiinijohdannainen

Tämä ripsien kasvatus aine on johdettu lääkkeistä, jotka alunperin kehitettiin hoitamaan silmäsairautta nimeltä glaukooma. Prostagandiinien toisia muotoja, joita kutsutaan E ja F tyyppisiksi, käytetään mm. abortointiin ja raskauden käynnistämiseen. Eli kyseessä on aine, jota et varmaankaan halua laittaa ripsiisi!

Prostaglandiinin johdannaisia sisältämä ripsien kasvatus seerumi pidentää ripsien kasvukierron anageenivaihetta keinotekoisesti.

Prostaglandiinista johdetut ripsiseerumit sisältävät mm. seuraavia ainesosia: isopropyl cloprostenate, isopropyl phenylhydroxypentene dihydroxycyclopentylheptenate ja dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide (DDDE). Muita prostaglandiinin tyyppisiä aineita ovat mm. Kloprostenol, Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide, Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Isopropyl Cloprostenate & Prostaglandin I.C. Yhteistä näillä aineilla on se, että niiden nimet sisältävät usein “prost”.

Vaikkakin tämänkaltaiset ripsien kasvatus seerumit voivat olla tehokkaita, niillä saattaa olla vakavia sivuvaikutuksia (lisää tästä myöhemmin).

Mistä tiedän mikä on paras ripsiseerumi?

Nyt kun olemme käyneet läpi ne kolme päätyyppiä, joihin ripsiseerumit voidaan jakaa, mistä sitten tiedät, mikä on tehokkain ripsien kasvatus aine ja paras ripsiseerumi? Suosittelen punnitsemaan erityyppisten ripsien kasvatus seerumien hyviä ja huonoja puolia. Käyn seuraavaksi läpi kuinka hyvin kukin erityyppinen ripsiseerumi toimii, ja mitä sivuvaikutuksia se saattaa aiheuttaa. Toivottavasti tämän avulla voit valita mikä on paras ripsiseerumi sinulle.

Prostaglandiinijohdannaiset ripsiseerumit

Prostaglandiinin johdannaisia sisältävien ripsiseerumien hyvä puoli on se, että ne toimivat suurimmalla osalla ihmisistä. Huono puoli on se, että sen sivuvaikutukset ovat yleensä harmillisemmat kuin sen tarjoamat hyödyt.

Prostaglandiinin johdannaisia sisältävät ripsiseerumit voivat aiheuttaa monia negatiivisia sivuvaikutuksia, kuten:

 • Silmänpaineen aleneminen, jos ripsiseerumia joutuu silmään
 • Silmäluomien tummuminen
 • Silmien värin pysyvät muutos (ts. sinisten silmien muuttuminen ruskeiksi!)
 • Ei-toivottu karvojen kasvu muilla alueilla
 • Kutina, turvotus, tulehdus ja punoitus

Koska prostaglandiinista johdetut ripsiseerumit voivat aiheuttaa näinkin vakavia sivuvaikutuksia, esim. Ruotsin lääkevirasto sekä Yhdysvaltain elintarvike-ja lääkevirasto ovat varoittaneet niiden käytöstä.

Tiesitkö, että prostaglandiinien käyttö ripsi- ja kulmaseerumeissa on kielletty mm. Ruotsissa ja Kanadassa?

Peptidipohjaiset ripsiseerumit

Tämänkaltaiset ripsiseerumit voivat olla yhtä tehokkaita kuin prostaglandiinin johdannaisia sisältävät ripsiseerumit, mutta ilman sivuvaikutuksia.

Vitamiinipohjaiset ripsiseerumit

Vaikka tällaiset seerumit eivät edistä ripsien kasvua yhtä tehokkaasti, ne ovat erinomaisia parantamaan ripsien yleistä kuntoa.

Tästä syystä paras ripsiseerumi on sellainen, joka sisältää sekä peptidejä että vitamiineja, kuten esimerkiksi Superb Lash Eyelash Enhancing Serum -ripsiseerumi.

Superb Lash Eyelash Enhancing Serum -ripsiseerumi on turvallisempi vaihtoehto kuin prostaglandiinijohdannainen seerumi. Tämä ripsiseerumi sisältää kliinisesti todistettua peptidiyhdistelmää sekä innovatiivisen sekoituksen aktiivisia kasviperäisiä ainesosia, kuten ekologista aloe veraa, jojobaöljyä, kahvin siemenöljyä, herneproteiinia ja puna-apilan kukkaa. Tämä ravitseva ja syvähoitava yhdistelmä edistää ripsien hyvinvointia, jotta saat haluamasi tuuheat ja pitkät ripset.

Ripsiseerumin käyttö vaiheittain

Nyt kun tiedät, millainen on paras ripsiseerumi, puhutaan seuraavaksi sen käytöstä. Ripsiseerumin käyttö on helppoa! Tässä ohjeet:

 • Ensimmäinen vaihe: Aloita pesemällä kasvot poistaaksesi iholta meikin, kuolleet ihosolut sekä silmien alueen ylimääräiset öljyt.
 • Toinen vaihe: Levitä yksi kerros ripsien kasvatus seerumia ripsien tyveen kumpaankin silmään. Varmista, että levität käyttämäsi ripsien kasvatus aineen ripsien tyveen, etkä itse silmäripsiin.
 • Kolmas vaihe: Odota viidestä kymmeneen minuuttia ennen meikkausta.

Parhaiden tulosten saamiseksi, ripsiseerumin käyttöä suositellaan sekä aamuisin että iltaisin. Vaikka käytössäsi olisikin se paras ripsiseerumi, sitä tulee käyttää säännöllisesti saadaksesi näkyviä tuloksia! Jos käytät tuotetta ohjeiden mukaan, tulet huomaamaan tuuheammat ja pidemmät ripset 4-8 viikon kuluttua käytön aloittamisesta*. (*Perustuu Lucas Meyer Cosmetics:in tutkimuksiin. Lue lisää osoitteessa www.lucasmeyercosmetics.com).

Mitä tapahtuu, jos lopetan ripsiseerumin käytön?

Jos lopetat prostaglandiiniperäisen ripsiseerumin käytön, voit kokea ripsien irtoilua, joka puolestaan voi saada ripsesi näyttämään harvemmilta.

Koska peptidi- ja vitamiinipohjaiset ripsiseerumit eivät tee muutoksia ripsien luonnolliseen kasvukiertoon, ne eivät aiheuta samanlaisia vaikutuksia käytön loppuessa. Sen sijaan, niiden vaikutus hälvenee ajan myötä. Tämä on toinen syy miksi peptidejä ja vitamiineja sisältävä ripsiseerumi on paras ripsiseerumi!

Toivottavasti tämä artikkeli vastasi kaikkiin ripsien kasvatusta koskeviin kysymyksiisi ja siitä on apua valitsemaan paras ripsiseerumi sinulle!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

Katso kaikki artikkelit