shampoo värjätyille hiuksilleKatso kaikki artikkelit

Paras shampoo värjätyille hiuksille: Suositukset & vinkit värjättyjen hiusten hoitoon

Halusit sitten peittää harmaantuneita hiuksia tai antaa hiuksille uuden kauniin värin, olet luultavasti tietoinen, että hiukset tarvitsevat huolellista hoitoa värikäsittelyn jälkeen. Jatka siis lukemista, jos sinulla on värjätyt hiukset tai harkitset hiusten värjäystä.

Värjätyt hiukset ovat usein hieman hauraammat kuin käsittelemättömät hiukset. Ilman kunnollista hoitoa hiuksista saattaa tulla kuivat ja elottomat, tai ne saattavat katkeilla värjäyksen jälkeen. Jos et käytä oikeanlaisia tuotteita, hiusten väri saattaa myös haalistua nopeammin. Jos haluat säilyttää haluamasi värin mahdollisimman pitkään ja pitää samalla huolta hiusten terveydestä, on erittäin tärkeää, että kaapistasi löytyy kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille.

Sisältö

Kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille ei ainoastaan puhdista hiuksia, mutta se samalla minimoi poispeseytyvän väriaineen määrän. Hyvä shampoo värjätyille hiuksille auttaa myös kuivuuteen ja korjaa värikäsittelyn aiheuttamia vaurioita. Sulfaatiton shampoo värjätyille hiuksille on erityisen hellävarainen vaihtoehto, ja se saa hiukset tuntumaan pehmeiltä ja sileiltä.

Jatka lukemista hyödyistä joita shampoo värjätyille hiuksille tarjoaa, kuinka voit suojata värjättyjä hiuksia ja millainen on paras shampoo värjätyille hiuksille.

Miksi käyttää shampoota värjätyille hiuksille?

Ensinnäkin, mitä hyötyjä kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille tarjoaa? Eikö normaali shampoo toimi yhtä hyvin? Onko shampoo värjätyille hiuksille oikeasti niin paljon erilainen normaaliin shampooseen verrattuna?

Normaalisti käyttämälläsi shampoolla ei välttämättä ole niitä hiuksia suojaavia tärkeitä ominaisuuksia, joita hyvä shampoo värjätyille hiuksille sisältää. Shampoo värjätyille hiuksille on kehitetty suojaamaan hiusten uutta väriä, jotta valitsemasi (ja kallis!) sävy pysyy hiuksissa mahdollisimman pitkään. Shampoo värjätyille hiuksille puhdistaa hiukset hellävaraisesti haalistamatta niiden väriä. Paras shampoo värjätyille hiuksille on siis sellainen, joka auttaa pitämään hiukset haluamasi sävyisenä.

Koska värjätyt hiukset ovat usein kuivemmat ja mahdollisesti vaurioituneet kemiallisen käsittelyn seurauksena värjätessä, kannattaa valita erityisesti korjaava ja kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille. Hyvä shampoo värjätyille hiuksille kosteuttaa hiuksia, mikä puolestaan minimoi pitkäaikaisia vaurioita ja vähentää hiusten kuivuutta ja pörröisyyttä.

Nyt kun tiedät, että shampoo värjätyille hiuksille toimii hieman eri tavalla kuin normishampoo, saatat pohtia, että mikä on sitten se paras shampoo värjätyille hiuksille?

Tunnista paras shampoo värjätyille hiuksille

How to Find the Best Shampoo and Conditioner for Colored Hair

Värjätyille hiuksille on olemassa niin monia tuotteita, että paras shampoo värjätyille hiuksille voi olla vaikea löytää. Hyvä nyrkkisääntö on valita sellainen kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille, joka on mahdollisimman hellävarainen ja korjaava. Yritä käyttää sellaisia tuotteita, jotka korjaavat vaurioita ja vahvistavat hiusten rakennetta, jotta voit värjätä hiuksia myös tulevaisuudessa. Jos pidät nämä vinkit mielessä, sopiva shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille löytyvät toivottavasti helpommin.

Suosittelen valitsemaan tuotteen, joka ei sisällä sulfaatteja. Sulfaatiton shampoo värjätyille hiuksille on hellävarainen, eikä se riisu hiuksista ja hiuspohjasta niiden luonnollisia öljyjä tai väriaineita. Sulfaattien välttäminen on erityisen tärkeää, sillä nämä voimakkaat ainesosat voivat haalistaa hiusten värin nopeasti. Kannattaa erityisesti välttää tuotteita, jotka mainostavat olevansa “syväpuhdistavia”, sillä nämä tuotteet sisältävät usein paljon sulfaatteja, jotka kuivattavat hiuksia. Sulfaatiton shampoo värjätyille hiuksille on siis oikea valinta, jos et halua hiusten värin haalenevan.

Paras shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille on korjaava. Tärkeät ainesosat, kuten mikroproteiinit, auttavat korjaamaan ja suojaamaan hiusten ulointa kerrosta, joka pitää hiukset terveinä ja vapaina vaurioilta. Tämä auttaa suojaamaan hiusten väriä ja elävöittämään kemiallisesti vaurioituneita hiuksia.

Paras shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille sisältävät tehokkaita ainesosia, jotka auttavat säilyttämään kosteuden hiuksissa, jotta hiukset pysyvät hyvinvoivina ja kiiltävinä. Suosittelen valitsemaan sertifioidusti vegaanisia ja ekologisia tuotteita, jotka sisältävät hiuksia ja päänahkaa vapailta radikaaleilta suojaavia antioksidantteja. Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa hiusten värin haalistumista, joten antioksidantit auttavat taistelemaan haalistumista vastaan ja pitämään hiusten värin muuttumattomana.

Jos olet vasta värjännyt hiuksesi vaaleaksi tai hopeiseksi, käytä violettia pigmenttiä sisältävää hopeashampoota. Hopeashampoo on shampoo värjätyille hiuksille, jonka erityinen koostumus estää hiusten kellastumista ja pitää hiukset kylmän ja raikkaan sävyisinä.

5 Parasta shampoota värjätyille hiuksille

Erilaisilla hiuksilla on erilaiset tarpeet, joten sopiva shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille vaihtelee hiustyypin mukaan. Hiustyypin tarpeiden huomioiminen voi säästää paljon aikaa ja vaivaa, jos haluat pitää hiusten värin parhaana mahdollisena.

1. Shampoo värjätyille hiuksille: vaaleat tai harmaat hiukset

Vaaleat tai harmaat hiukset ovat ehkäpä vaikeimmat hiusten värit säilyttää muuttumattomina. Vaaleat ja harmaat hiukset voivat saada keltaisia sävyjä säännöllisen pesemisen tai ympäristön vaikutuksesta. Jos hiuksesi ovat alkaneet muuttua kellertäviksi, tarvitset hopeashampoon. Shampoon violetti pigmentti estää hiusten kellastumisen ja pitää hiukset kylmän sävyisinä. Hopeashampoon, kuten esimerkiksi Enriched Blonde™ Silver Shampoon, käyttäminen pitää hiukset kauniin vaaleina.

2. Shampoo värjätyille hiuksille: kuivat tai vaurioituneet hiukset

Jos sinulla on hauraat tai vaurioituneet hiukset, joko värjäyksestä tai hiusten luontaisesta kuivuudesta johtuen, on tärkeää valita sellainen kosteuttava shampoo värjätyille hiuksille, jonka korjaavat ominaisuudet pitävät hiukset terveinä ja niiden värin raikkaana. Split Fix™ shampoo ja hoitoaine ovat hellävaraisia hiuksille, korjaavat vaurioita sekä elvyttävät hiuksia ja päänahkaa.

3. Shampoo värjätyille hiuksille: ohenevat tai hennot hiukset

Hiustenlähtö tai oheneminen on yleinen ongelma. Oheneville hiuksille ovat parhaita sellaiset tuotteet, jotka stimuloivat hiustuppeja ja edistävät hiusten kasvua. Liiallinen hiusten värjääminen saattaa kuivattaa ja herkistää hiusjuuria, joka puolestaan voi johtaa hiustenlähtöön. Grow Perfect™ Shampoo on erityisesti ohuille hiuksille suunnattu vahvistava shampoo, jonka luonnolliset ainesosat luovat ihanteelliset olosuhteet edistämään hiusten kasvua.

4. Shampoo värjätyille hiuksille: kiharat hiukset

Kiharahiuksiset tietävät, että taistelu pörröisyyttä vastaan on jatkuvaa. Kiharat hiukset vaativat usein enemmän hoitoa näyttääkseen parhaalta mahdolliselta. Ravitsevat ja kosteuttavat tuotteet ovat oikea valinta, jos haluat pitää kiharat hyvinvoivina ja eloisina. Kun puhutaan kiharista hiuksista, on erityisen tärkeää, että käytössäsi on sulfaatiton shampoo värjätyille hiuksille, kuten Curl Crush™ Shampoo.

Kiharahiuksiset voivat kokeilla myös co-wash menetelmää antamaan hiuksille tarpeeksi kosteutta. Co-washing eli conditioner washing on hiusten peseminen ainoastaan hoitoaineella shampoon sijaan. Vaikka tämä menetelmä ei sovi kaikille, se voi olla yksi tapa pitää kuivat hiukset hyvinvoivina ja kosteutettuina, ja auttaa säilyttämään hiusten kauniin värin. Curl Crush™ Co-Wash on kehitetty erityisesti hoitoainepesuun, joten se on periaatteessa sekä shampoo että hoitoaine värjätyille hiuksille - jos sinulla on kiharat hiukset!

5. Paras tuuheuttava shampoo värjätyille hiuksille

Useimmat tuuheuttavat shampoot sisältävät ainesosia, jotka eivät sovi värjätyille hiuksille. Mutta ei Volume Wizard™ Shampoo! Se antaa hiuksille ilmavaa tuuheutta, mutta samalla hoitaa ja kosteuttaa hiuksia sopien värjätyille hiuksille. Yhdistä shampoo saman sarjan hoitoaineeseen ja hiuspuuteriin näyttääksesi siltä, kuin olisit juuri astunut ulos kampaamon ovesta!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Kuinka muuten voin suojata hiusten väriä?

Paras shampoo värjätyille hiuksille voi olla vaikea löytää, mutta se on paras keino suojella hiusten väriä. Sen lisäksi, että käytössäsi on shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille, tässä muutama tärkeä vinkki miten pitää hiusten väri raikkaana ja pitkäkestoisena:

1. Vähennä hiusten pesua

Yksi keino pitää huolta hiusten värin pysyvyydestä on minimoida hiusten pesua. Jotkut voivat olla pesemättä hiuksia jopa viikon, kun taas toiset ainoastaan päivän tai pari. Sinä tunnet hiuksesi parhaiten. Kokeile erilaisia pesuvälejä testataksesi mikä on pisin väli sinulle (ilman, että hiukset ja päänahka tuntuvat sietämättömiltä). Varmista, että käytössäsi on shampoo ja hoitoaine värjätyille hiuksille silloin kun peset hiukset.

2. Pysy poissa auringosta

Suojaa hiuksesi UV- eli ultraviolettisäteilyltä käyttämällä hiusten aurinkosuojaa. Liian pitkä aika auringossa kuivattaa hiustuppeja, jonka seurauksena hiuksista tulee kuivat, vaurioituneet ja pörröiset. Liiallinen aika auringossa voi myös haalistaa hiusten väriä tai tehdä hiuksista lämpimän sävyiset. Välttääksesi värin muuttumista, kokeile Sun Defense Hair Mist -suihketta suojataksesi ja kosteuttaaksesi hiuksia samalla kun huolehdit, että hiusten väri on ja pysyy. Tämä tuote auttaa minimoimaan hiusten pitkäkestoisia vaurioita.

3. Vältä lämmöllä muotoilua

Kuumuus saa hiusten värin haalistumaan nopeasti. Lämmön avulla muotoilu vahingoittaa hiusten ulointa kerrosta, joka kuivattaa ja vaurioittaa hiuksia. Vältä kuumia muotoiluvälineitä ja kokeile sen sijaan Heatless Curls Kittiä. Sen avulla saat pehmeät ja sileät kiharat ilman lämmön aiheuttamia vaurioita.

Jos kuitenkin joudut käyttämään kuumia muotoiluvälineitä, muista käyttää lämpösuojaa, esimerkiksi Thermal Shield™ Heat Protectant -suihketta. Se muodostaa suojan värjättyjen hiusten ja kuuman muotoiluvälineen välille. Jos haluat föönata hiukset, käytä Bamboo Hair Towel Wrap -hiuspyyhettä ennen fööniä. Bambu on luonnollisesti imukykyinen, joten se kuivaa hiuksia tehokkaasti ja lyhentää föönausaikaa. Lyhyempi alttiusaika kuumuudelle auttaa säilyttämään hiusten värin pidempään, ja pitää hiukset kiiltävinä, kosteutettuina ja terveinä.

4. Käytä hiusnaamiota

Taistellaksesi värjäyksen aiheuttamaa haurautta ja kuivuutta vastaan, muista lisätä kosteuttavia ja korjaavia tuotteita hiustenhoitorutiiniin. Hoitoaine värjätyille hiuksille hoitaa hiuksia, mutta muista tehokosteuttaa hiuksia käyttämällä hiusnaamiota vähintään kerran viikossa. Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio auttaa vähentämään hiusten haaroittumista ja katkeilua, ja samalla kosteuttaa hiuksia ja suojaa niitä tulevilta vaurioilta. Jos hiusten värjäys on vaurioittanut hiuksiasi, mikroproteiineja sisältävät, vahvistavat tuotteet, kuten Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamio, voivat korjata vauriot ja vahvistaa luonnollisia hiuksiasi.

Hyvä shampoo värjätyille hiuksille on paras tapa ylläpitää hiusten väriä. Muista, että se mikä on paras shampoo värjätyille hiuksille riippuu siitä minkä tyyppiset ja väriset hiukset sinulla on. Pidä huolta hiuksistasi, jotta hiusten väri ei peseydy pois ja hiuksesi säilyvät terveinä, vaikka värjäisit niitä myös tulevaisuudessa!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

Katso kaikki artikkelit