Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?Katso kaikki artikkelit

Hiusravinne ja sen hyödyt: Toimivatko ravintolisät hiustenlähtöä vastaan?

Veikkaisin, että olet kiinnostunut aiheesta hiusravinne, kun kerran olet päätynyt tänne. Tervetuloa! Tällä hetkellä ravintolisä hiuksille on hyvinkin pinnalla oleva puheenaihe, ja niitä löytyykin jo kaupoista sekä netistä Instagrammaajien suosittelemana.

Mitä hiusravinne oikein on, ja toimivatko ne todella? Onko ravintolisä hiuksille se todellinen salaisuus Tähkäpää-pituisiin hiuksiin? Jatka lukemista, niin kerron, mihin niiden vaikutus perustuu ja mikä on paras ravintolisä hiuksille.

Sisältö

Mikä on hiusravinne?

Useimmat lisäravinteet hiuksille lupaavat paksumpia, vahvempia ja terveempiä hiuksia. Hius on nopeiten kasvava kudos ihmiskehossa, ja tästä syystä se vaatii paljon ravinteita kasvaakseen. Hiusravinne sisältää vitamiineja ja mineraaleja, joita hiustuppesi tarvitsevat tavalliseen hiusten kasvuun.

Ravintolisä hiuksille voi olla ihan tavallinen nieltävä tabletti tai pureskeltavassa muodossa. Hiusravinne ei tarkoita aina samaa tuotetta sisällöllisesti, vaan jokainen brändi sisällyttää eri vitamiineja ja mineraaleja omien tutkimustensa mukaisesti eri määrin. Tästä syystä on vaikea yleistää tai löytää punaista lankaa eri valmistajien välillä, sillä lisäravinteet hiuksille eivät ole standardeiltaan aina samoja.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Tulisiko minun käyttää hiusravinnetta?

Paras tapa saada kaikki hiustesi tarvitsemat ravinteet on syödä tasapainoisesti ja terveellisesti.

Mutta joskus elämäntilanne on sellainen, että kaikkia ravintoaineita, jotka tukee hiustenkasvua, on vaikea saada pelkästään ruokavaliosta.

Miksi? Koska kehomme ajattelee (vaikka sinä et!), että hiukset ovat ruoka- ja ravintoketjun viimeisenä. Joten jos et syö tarpeeksi oikeita vitamiineja ja mineraaleja, kehosi varastoi kaikki ravintoaineet mitä se vain saa tärkeämpiin kehontoimintoihin. Valitettavasti yhtenä niistä ei ole hiustuppesi. Mitä tämä siis tiivistetysti tarkoittaa? Lyhykäisyydessään sitä, että hiustesi kasvu kärsii.

Huomaat usein hiuksista miten hyvin kehosi voi. Terveellisellä ruokavaliolla ja elämäntavoilla pääsee jo pitkälle.

Hiusravinne auttaa sinua varmistamaan, että saat tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja myös hiustupeillesi, jotta ne voivat kasvaa tasapainoisesti. Kuten kaikkien ravintolisien kanssa, suosittelen varmistamaan lääkäriltäsi mikäli ravintolisä hiuksille on sinulle sopiva vaihtoehto.

Mistä tiedän vaikuttaako vitamiinin puutos hiuksiini?

Hyvin moni kärsii vitamiinien puutteesta tietämättään. Dieetit, huonot ravintoaineet ja stressi voivat kaikki vaikuttaa vitamiinien ja mineraalien imeytymiseen sekä hiusten normaaliin kasvuun. Myös kasvisruokavalio ja vegaanius voivat johtaa vitamiinien puutteeseen, ja näin ollen hiusten laadun heikkenemiseen.

Vain lääkärisi voi antaa sinulle luotettavaa tietoa vitamiinien puutostiloista, esimerkiksi verikokeiden avulla. Suosittelen lääkärillä käyntiä puutostilojen pois sulkemiseksi etenkin jos olet tietyllä ruokavaliolla tai sinulla on paljon stressiä.

Kuinka saan hiukseni kasvamaan nopeammin, jos olen perusterve?

Ravintolisä hiuksille sopii parhaiten ihmisille joiden ruokavaliossa on puutteita hius-ystävällisistä vitamiineista ja mineraaleista. Mutta yleisellä tasolla hiusravinne sopii kyllä kaikille. On tiettyjä asioita, jotka tukevat normaalia hiusten kasvua sen lisäksi, että käyttää hiusravinnetta:

1. Ravitse hiuksia myös ulkoisesti

Ravitse hiuksia ulkoisesti

Lähesty hiusten kasvua kahdelta kantilta: hiusravinne hoitaa hiuksia sisäisesti, shampoo ja hoitoaine taas vahvistaa hiuksia ulkoisesti.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo and Conditioner luo optimaaliset ulkoiset olosuhteet hiusten kasvulle. Tuotteiden salaisuutena on vegaanisten mikroproteiinien ja riisiuutteen yhdistelmä, joka korjaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Tämä hiuksia vahvistava duo tukee erinomaisesti etenkin silloin, jos yrität kasvattaa hiuksia ja käytössäsi on jo ravintolisä hiuksille.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set

Uudelleenrakentava ja kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka tukevat hiusten kasvua.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Uutuus 🎉

Hair Growth Serum

Tehokas seerumi hiusten kasvuun, joka sisältää Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ ja AnaGain™ ainesosia.

59.95 €

Lue lisää

2. Pidä huolta hiuksistasi

Pidä huolta hiuksistasi

Hiusravinne ei toimi yksinään, vaan sinun tulee pitää huolta hiuksistasi ylipäätään. Huonot hiusrutiniit johtaa hiusten vaurioitumiseen, jolloin hiuksesi myös katkeilevat herkemmin – tätähän ei kukaan meistä halua!

Ehkä tärkeimpänä; sammuta kaikki muotoiluraudat ja föönit. Kihartimet ja suoristimet vievät kosteuden hiuksistasi jättäen ne hauraiksi ja herkemmin vaurioituviksi. Käytä muotoilurautoja vain tärkeissä tilaisuuksissa, ja muista suojata hiukset laadukkaalla lämpösuojalla ennen muotoilua.

Toinen tapa, jolla voit välttyä hiusten katkeilulta on harjata hiuksia mahdollisimman hellävaraisesti sekä käyttää hoitavaa ja korjaavaa hiusmaskia kuten tätä Hairlust Hair Growth & Protection Mask - hiusmaskia.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille, joka korjaa ja ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää

3. Stressin vähentäminen

Vähennä stressiä

On tutkittu, että stressi vaikuttaa hiusten lähtöön, joten yritä vähentää arjestasi stressiä aiheuttavia tekijöitä. Jokainen meistä on erilainen, joten suosittelen etsimään itsellesi sopivan tekniikan jolla pystyt rauhoittumaan, kun tuntuu, että stressiä on liikaa. Omat suositukseni stressin vähentämiseen on säännöllinen liikunta, meditointi, kirjoittaminen sekä metsälenkit.

4. Nuku enemmän

Nuku enemmän

Keho palautuu nukkuessamme. Joten jos olet yöllä kukkuja, valitettavasti aiheutat harmia hiuksillesikin. Yritä saada ainakin 7-8 tuntia unta per yö, jotta kehosi palautuu päivän rasitukesta.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen
Säästä jopa 11%

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen
Säästä jopa 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

21.56 €

Lue lisää

Mitkä vitamiinit & mineraalit auttavat hiusten kasvuun?

Mitä vitamiineja ja mineraaleja hiusravinne tulisi sisältää? Paras ravintolisä hiuksille sisältää näitä hius-ystävällisiä ravinneaineita:

A-vitamiini

A-Vitamiini

Kaikki ihmiskehon solut tarvitsevat A-vitamiinia kasvuun. Se auttaa muun muassa ylläpitämään hiuspohjan luonnollisia öljyjä, jotka taas pitävät hiuksesi terveinä ja kosteutettuina. Bataatit, porkkanat ja vihreät lehtivihannekset ovat kaikki loistavia A-vitamiinin lähteitä.

B-vitamiini

B-vitamiini

B-vitamiini auttaa punasolujen muodostamisessa, jotka taas kuljettavat ravintoaineita ja happea hiustupeillesi.

Biotiini

Biotiini

Lisäravinteet hiuksille sisältävät aina biotiinia ja siihen onkin oiva syy. Biotiini kuuluu B-vitamiineihin (B7-vitamiini tarkalleen) omana kategorianaan. Biotiini auttaa pilkkomaan syömäsi proteiinit sekä taas rakentamaan proteiineja joita hiuksesi, ihosi ja kyntesi tarvitsee. Liian vähäinen biotiini ruokavaliossa saa hiuksesi heikommaksi ja helpommin katkeilevaksi. Lue lisää miksi biotiini hiuksille on hyväksi toisesta artikkelistamme.

C-vitamiini

C-vitamiini

Hiusravinne sisältää usein myös C-vitamiinia. Se auttaa kehoasi tuottamaan proteiinia nimeltä kollageeni, joka on erittäin tärkeä ravinne hiuksillesi ja päänahallesi. C-vitamiini on myös antioksidanttinen, eli se suojaa hiuksia ja ihoa vaurioitumiselta ja vapailta radikaaleilta. Liian vähäinen C-vitamiinin saanti saa hiuksesi kuiviksi, hauraiksi ja alttiimmaksi hiusten lähdölle.

Etsitkö helppoa tapaa sisällyttää enemmän C-vitamiinia ruokavalioosi? Sitrushedelmät ja paprikat sisältävät runsaasti tätä hius-ystävällistä vitamiinia.

D-vitamiini

D-vitamiini

Tutkimukset osoittavat, että D-vitamiini saattaa auttaa uusien hiustuppien muodostamisessa. Päinvastaisesti liian vähäisen D-vitamiinin saannin on todettu liittyvän hiusten lähtöön. Vaikka tarkkaa syytä ei ole vielä tiedossa siihen, miksi D-vitamiini auttaa hiusten kasvussa, suosittelen silti huolehtimaan riittävästä D-vitamiinin saannista etenkin talviaikaan.

E-vitamiini

E-vitamiini

Kuten C-vitamiini, myös E-vitamiini on antioksidanttinen, joka suojaa ihoasi ja hiuksiasi vapailta radikaaleilta. Siitä syystä ravintolisä hiuksille usein sisältääkin tätä vitamiinia.

Rauta

Rauta

Riittävä raudan saanti on tärkeää monelle eri kehon toiminnolle, mutta myös hiusten kasvulle. Raudan puute (tunnetaan myös nimellä anemia) on yksi yleisimmistä hiustenlähdön syistä. Tästä syystä kannattaa varmistaa, että saat tarpeeksi tätä mineraalia. Muun muassa pinaatti ja linssit sisältävät runsaasti rautaa. Useat lisäravinteet hiuksille eivät sisällä rautaa, sillä se voi aiheuttaa väärinkäytettynä sivuoireita. Jos sinusta tuntuu, että kärsit raudanpuutteesta, suosittelen kääntymään lääkärisi puoleen ja käymään verikokeissa.

Sinkki

Sinkki

Sinkki auttaa hiuskudosten kasvussa ja korjaamisessa sekä se auttaa edistämään hiuspohjan öljyrauhasten normaalia toimintaa. Siksi usea hiusravinne sisältääkin juuri sinkkiä.

Piidioksidi

Piidioksidi

Piidioksidi on toinen erittäin tärkeä ravintoaine sekä hiuksille, että iholle. Se auttaa korjaamaan vaurioituneita hiustuppeja sekä antaa hiuksille luonnollista elastisuutta.

Aminohapot

Aminohapot

Ehkä muistat terveystiedon tunneilta, että aminohapot ovat proteiinin rakennusaineita. Hiuksemme muodostuvat pääosin proteiinista nimeltä keratiini, joten on luonnollista, että aminohapot ovat tärkeässä roolissa myös hiustenkasvussa.

Kannattaa myös tarkistaa ettei käyttämäsi hiusravinne sisällä täyteainetta, synteettisiä väriaineita, säilöntäaineita tai eläinperäistä gelatiinia – kaikkia näitä kannattaa ehdottomasti välttää, kun etsit itsellesi sopivaa hiusravinnetta. Jos tavoitteenasi on parantaa terveydentilaasi, nämä aineet kannattaa heti alkuun jättää taka-alalle! Ravintolisä hiuksille tulisi koostua luonnollisista ja kasvipohjaisista ainesosista.

Entäs all-in-one ravintolisä hiuksille?

Jos tiedät, että sinulla on tietyn vitamiinin tai mineraalin puutostila, voit tietysti hoitaa sitä juurikin tietyllä vitamiinivalmisteella (mikäli se on lääkärisi suositus), mutta all-in-one ravintolisä hiuksille on myös helppo ja hyvä ratkaisu. Nämä lisäravinteet hiuksille sisältävät useita eri vitamiineja ja mineraaleja, joiden tiedetään vaikuttavan hiusten kasvuun positiivisesti. Tämän lisäksi ne auttavat parantamaan ihon ja kynsien kuntoa.

Milloin näen tuloksia jos käytän ravintolisää hiuksille?

Yksi huono puoli tulee mieleen hiusravinnetta käyttäessä; tulokset eivät näy yhdessä yössä, vaikka kuinka yrittäisimme. Hiukset kasvavat noin sentin kuussa, joten näkyviä tuloksia hiusten kasvussa huomaa vasta parin kuukauden päästä siitä, kun on aloittanut lisäravinteet hiuksille.

Koska hiusravinne ei saa välittömiä tuloksia aikaan, ajattelen niitä pidemäpänä projektina ja investointina hiuksiini. Käyttämällä niitä säännöllisesti, "tulevaisuuden sinä" on varmasti tyytyväinen sijoitukseesi!

HairLust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Parhaat lisäravinteet hiuksille

Ravintolisä hiuksille – oletko valmis kokeilemaan? Tässä tulee suositukseni.

 • Hair Growth Fomula Gummies - Nämä vegaaniset pureskeltavat vitamiinit sisältää biotiinia ja sinkkiä, joista molemmat ovat tärkeitä ravintoaineita hiusten kunnon ylläpitämisessä. Kolme pientä pureskeltavaa vitamiinia sisältää 5mg biotiinia mikä on 10 000% päivittäisestä saantisuosituksesta. Näiden lisäksi ne sisältävät paljon muita tärkeitä ja hyviä vitamiineja sekä mineraaleja. Ainiin, plussana ehdottomasti se, että ne ovat vegaanisia ja sisältävät luonnollisia ainesosia. Ei säilöntäaineita! Ne maistuvat herkullisilta, joten jopa minä muistan ottaa ne joka päivä. Kun kyseessä on ravintolisä hiuksille, säännöllisyys on valttia!
 • Hair Growth Formula Gummies Men - Nämä on suunniteltu etenkin niille miehille, jotka ovat alkaneet huomata hiusten lähtöä tai ohenemista. Tämän vitamiinin salainen ase on seleeni, joka auttaa ylläpitämään hiusten kuntoa.
HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit miehille hiustenlähtöön.

32.95 €

Lue lisää
 • Hair Growth Formula Tablets - Jos pureskeltavat vitamiinit eivät ole sinulle mieluisa vaihtoehto, löytyvät ne myös tabletteina. Nämä tabletit ovat hieman vahvempia, sillä ne sisältävät mm. aminohappoja kaiken muun lisäksi.
 • Hair Growth Formula Tablets Men - Nämä ovat sisällöltään hyvinkin samanlaisia yllä mainittujen tablettien kanssa, mutta ne on suunnattu sisältönsä puolesta etenkin miehille. Ota kaksi tablettia päivässä veden kanssa. Pidäthän huolta myös siitä, että ruokavaliosi on monipuolinen ja terveellinen.
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hiusvitamiinit miehille tablettimuodossa, sisältää 20 vitamiinia, mineraalia ja aminohappoa.

32.95 €

Lue lisää

Yhteenvetona: Hiusravinne voi auttaa sinua saavuttamaan ne pituudet joita hiuksiltasi haluat, etenkin jos ruokavaliosi on tiettyjen vitamiinien ja mineraalien puolesta puutteellinen. Suosittelen kokeilemaan, mikä hiusravinne hiuksille sopii sinulle parhaiten. Ja kuten kaikkien ravintolisien kanssa, juttele lääkärisi kanssa ennen kuin lisäät lisäravinteet hiuksille rutiineihisi.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • stressi hiustenlähtö

  Aiheuttaako stressi hiustenlähtöä? Syyt ja hoito hiustenlähtöön stressin takia

 • Høje tindinger? Her er 7 måder at forebygge et begyndende hårtab

  Hiustenlähtöä? Tästä hiusten oheneminen johtuu ja näin hoidat sitä!

Katso kaikki artikkelit