Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?Katso kaikki artikkelit

Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

Jos tarkastelet hiusvitamiinien ja muiden hiustenhoitotuotteiden ainesosalistoja, tulet todennäköisesti huomaamaan, että suurin osa niistä sisältää biotiinia eli B7 vitamiinia. Biotiini on elimistölle välttämätön ravintoaine, jolla on myös suuri rooli hiusten, kynsien ja ihon hyvinvoinnissa.

Monet meistä ovat kuulleet tämän tehokkaan B7 vitamiinin hyödyistä, mutta harva kuitenkaan täysin ymmärtää mitä se on, ja kuinka biotiini vaikuttaa hiuksiin, ihoon ja kynsiin.

Tämän päivän blogissa käynläpi B7 vitamiinin hyödyt, biotiinin roolin hiusten kasvussa, sekä sen, mikä on lisäravinteena paras biotiini hiuksille.

Sisältö

Mitä biotiini on?

Ymmärtääksemme paremmin niitä hyötyjä joita biotiini hiuksille voi antaa, meidän kannattaa ensin käydä läpi yksityiskohtaisemmin, mitä tämä tehokas B7 vitamiini oikein on.

Yksinkertaisesti sanottuna biotiini (tunnetaan myös H-vitamiinina) on vesiliukoinen vitamiini, joka kuuluu laajempaan B-vitamiinien perheeseen. Se on yksi monista vitamiineista, jotka auttavat elimistöä muuntamaan ruoan ravinnoksi ja energiaksi. Sen lisäksi, että tämä B7 vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, biotiini on myös erinomainen hiuksille, iholle ja kynsille. B7 vitamiinin puutos voikin aiheuttaa pahimmassa tapauksessa normaalia runsaampaa hiustenlähtöä. Biotiini onkin suosittu ainesosa hiusten kasvua edistävissä tuotteissa.

Sana biotiini tulee kreikankielisestä sanasta ‘biotos’, joka tarkoittaa suomennettuna ‘elämää’. Tämä ei ole yllätys, koska sillä on merkittävä rooli niissä elimistön toiminnoissa, jotka pitävät meidät hengissä. Onkin siis tärkeää, että saat tarpeeksi biotiinia! Biotiini hiuksille voidaan ottaa esimerkiksi lisäravinteen muodossa, ja monet ruoat sisältävät myös paljon biotiinia luonnostaan - käyn ne läpi myöhemmin!

Miksi biotiini on tarpeellinen hiuksille?

Biotiini tukee hiustenkasvua aineenvaihdunnallisten toimintojen kautta ja se toimii elimistössä niin kutsuttuna koentsyymina, jonka tehtävänä on auttaa muita mineraaleja ja vitamiineja imeytymään ravinnosta. Biotiini auttaa elimistöä esimerkiksi valmistamaan proteiineista keratiinia, josta hiukset suurimmaksi osaksi koostuvat. Lisääntynyt keratiinin tuotanto edesauttaa myös terveiden hiusjuurien toimintaa, mikä puolestaan johtaa terveeseen hiustenkasvuun.

Jos elimistöllä on ongelmia vitamiinien imeytymisessä biotiinin puutoksen vuoksi, voi lopputuloksena olla hiustenlähtöä, hauraat kynnet tai ikääntyvä iho. Biotiinin rooli hiusten kasvussa on siis hyvinkin oleellinen!

Mikä on paras biotiini hiusten kasvuun?

Mikä on sitten paras biotiini hiuksille, ja missä muodossa se tulisi ottaa? Riippuen siitä, millaista hoitoa hiuksesi tarvitsevat, biotiini hiuksille voidaan nauttia sisäisesti lisäravinteena tai saada ulkoisesti hiustenhoitotuotteista. Kun puhutaan erityisesti siitä, miten biotiini voi tehostaa hiusten kasvatusta, on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan oikean tuotteen valitsemiseksi. Käyn alla läpi erilaiset tavat, joilla biotiini hiusten kasvuun voidaan ottaa.

Biotiini hiuksille - suun kautta otettavat lisäravinteet:

Suurin osa ottaa B7 vitamiinia suun kautta nautittavana lisäravinteena. Vaikka et kärsisikään varsinaisesti biotiinin puutteesta, päivittäisen lisäravinteen käyttö auttaa varmistamaan, että elimistö saa sitä tarpeeksi. Biotiini hiusten kasvuun on yksi yleisimpiä hiuksille tarkoitetuista lisäravinteista, ja nämä ravintolisät voidaan ottaa nieltävänä tabletteina tai vaikkapa pureskeltavana viinikumivitamiinina. Ylipäätään suun kautta otettavat lisäravinteet ovat erinomainen tapa ottaa biotiinia hiuksille, koska ne imeytyvät nopeasti verenkiertoon.

Biotiini hiuksille ulkoisesti käytettävässä muodossa:

Biotiinishampoot ja muut biotiinia sisältävät ulkoisesti käytettävät hiustenhoitotuotteet voivat olla hyvä vaihtoehto hauraille ja vaurioituneille hiuksille, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kumoamaan hiustenlähdön vaikutuksia. Monet ulkoisesti käytettävät biotiinihoidot sisältävät B7-vitamiinin lisäksi myös muita hyödyllisiä proteiineja, kuten keratiinia, jotka voivat auttaa vähentämään kaksihaaraisia ja hiusten katkeilua. Jos haaveissasi on vähentää hiusten katkeilua sekä kasvattaa pidemmät ja terveemmät hiukset, kannattaa kokeilla näitä tuotteita!

Biotiini hiuksille - kuinka lisäravinteet toimivat?

How biotin works?

Jos epäilet, että ruokavaliosi ei sisällä tarpeeksi biotiinia, tai jos haluat lisätä päivittäisannostasi, biotiini hiuksille voidaan ottaa lisäravinteen muodossa. Biotiinilisä hiuksille on helppo ja käytännöllinen tapa saada biotiinista apua hiusten kasvuun pitkällä tähtäimellä.

Kuinka biotiini hiuksille ravintolisänä sitten toimii? Hiukset saavat ylimääräistä ravintoa helposti imeytyvästä biotiinista. Tämä lujittaa hiuksia ja hiustuppeja, ja tekee hiuksista kimmoisammat ja vahvemmat. Säännöllisesti käytettynä biotiini hiuksille lisäravinteen muodossa voi parantaa hiusten rakennetta, sekä tehdä hiuksista kiiltävämmät ja vahvemmat. Näiden hyötyjen lisäksi on myös yleistä käyttää biotiinia nopeuttamaan hiusten kasvatusta, ja usein tuloksia alkaa näkyä jo kuukauden säännöllisen käytön jälkeen.

Mitä muita hiuksia helliviä vitamiineja kannattaa ottaa biotiinin lisäksi?

Jos haluat käyttää biotiinia tehostamaan hiusten kasvatusta, suosittelen kokeilemaan sellaista ravintolisää, joka sisältää B7 vitamiinin lisäksi myös muita hiuksia vahvistavia ainesosia, kuten esimerkiksi:

 • Piidioksidi (bambu-uutteesta) - Tämä luonnollinen ainesosa auttaa normaalien ja terveiden hiusten ja kynsien ylläpidossa. Sen lisäksi se suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä.
 • D-Vitamiini - Tehostaa hiustuppien toimintaa edistäen hiusten kasvua. Tutkimukset osoittavat, että alopecia areatasta kärsivien D-vitamiinitasot ovat huomattavasti normaalia alemmat.
 • Sinkki - Sinkin puute ilmenee juurikin hiustenlähtönä ja hiusten, kynsien ja ihon huonona kuntona.
 • Seleeni - Tieteellinen tutkimus osoittaa seleenillä olevan osa uusien hiusten muodostumisessa ja kasvussa.
 • C-Vitamiini - Torjuu vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita sekä tehostaa kollageenin muodostumista, mikä on erittäin tärkeää hiuksille, iholle ja kynsille.

Haluatko ottaa biotiinia hiuksille sekä samalla saada hyötyjä myös näistä muista tehokkaista ainesosista? Kokeile kaikenkattavia all-in-one Hairlust Hair Formula -lisäravinteita. Nämä ravintolisät sisältävät monia tehokkaita ainesosia sekä biotiinia nopeuttamaan hiusten kasvua sisältäpäin! Hair Formula Tablets for Women -ravintolisä on tehokas hiusten lisäravinne naisille, ja se sisältää yhdistelmän bambu-uutetta, biotiinia, seleeniä, sinkkiä sekä hiuksia vahvistavia aminohappoja.

Nämä kliinisesti todistetut ainesosat tukevat tehokasta hiusten kasvua. Jos mietit mikä on paras biotiini hiuksille, ja tavoittenasi on tuuheuttaa hentoja tai ohuita hiuksia, kasvattaa ei-toivottu hiustyyli pois ta korjata vaalennuksen tai muotoiluvälineiden aiheuttamia vaurioita, Hair Growth Formula -lisäravinne on ehdoton suositukseni.

Biotiini hiuksille - mitkä ruoat sisältävät paljon biotiinia?

Jos haluat lisätä biotiinin saantia ruokavalion avulla, sinun tulisi syödä useita biotiinirikkaita ruokia päivittäin saadaksesi näkyviä tuloksia. On myös hyvä huomioida, että jos haet biotiinista apua hiusten kasvatusprosessiin, monet näistä ruoista tulisi syödä raakana tai ainoastaam erittäin vähän prosessoituna. Nämä ruoat sisältävät paljon B7-vitamiinia (suluissa määrä mikrogrammoina per 100g):

 • Kananmunan keltuainen (53)
 • Kaura (27)
 • Vehnänalkio (17)
 • Vaaleat sienet (kuten herkkusienet) (16)
 • Pinaatti (6,9)
 • Briejuusto (6,2)
 • Maito (3,5)
 • Sianliha (5)
 • Porkkana (5)
 • Omena (4,5)
 • Tomaatti (4)
 • Naudanliha (3)
 • Broileri (2)
 • Salaatti (1,9)

Jos käytät biotiinia hiuksille edistääksesi hiusten kasvua, kannattaa muistaa, että se on vesiliukoinen vitamiini. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi syödä suuri määrä näitä ruokia päivittäin saadaksesi tarpeeksi biotiinia pelkästään ruokavalion avulla. Tämän takia biotiini hiuksille lisäravinteen muodossa onkin hyvä idea biotiinirikkaiden ruokien nauttimisen lisäksi.

Biotiini ja hiusten kasvatus - milloin minun tulisi nähdä tuloksia?

Be Consistent?

Kun puhutaan biotiinista hiusten kasvuun liittyen, suurin osa huomaa näkyviä tuloksia vasta kuukausien päästä biotiinin saannin lisäämisen jälkeen. Parhaiden tulosten saamiseksi sinun tulisi ottaa lisäravinteita säännöllisesti ja olla kärsivällinen! Tämän kaksoissokkotutkimuksen mukaan, biotiinia hiuksille lisäravinteen muodossa ottaneet osallistujat saivat näkyviä tuloksia 90 päivän jälkeen.

Kun alat syömään biotiinia hiusten kasvuun lisäravinteen muodossa, on tärkeää muistaa ottaa sitä joka päivä. Suosittelenkin laittamaan päivittäisen muistutuksen puhelimeen, jotta ravintolisän ottaminen ei unohdu!

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

B7 Vitamiinin muita hyötyjä

Tiesitkö, että paras biotiini hiuksille esimerkiksi lisäravinteen muodossa voi antaa myös muita hyötyjä terveiden hiusten lisäksi? Biotiinista on hiusten kasvatusprosessin lisäksi apua myös muuhunkin, sillä paras biotiini hiuksille parantaa myös kynsiäsi ja ihoasi!

Mm. kollageenin lisäksi myös biotiinia sisältävä lisäravinne voi auttaa parantamaan ihon hyvinvointia, sillä monilla biotiinin puutteesta kärsivillä voi esiintyä iho-ongelmia, kuten ihottumaa. Vaikka asiasta on hieman erilaisia mielipiteitä, jotkut ovat kokeneet biotiinin ottamisen parantaneen ihon yleistä terveyttä, sekä auttaneen kontrolloimaan aknea.

Tämän lisäksi, biotiinista on todistettu olevan apua, jos kärsit katkeilevista ja hauraista kynsistä. 91% kyseiseen tutkimukseen osallistuneista koki kynsiensä olevan terveemmät ja vahvemmat biotiinin käytön jälkeen. Kuten sanoin, jos otat biotiinia tehostaaksesi hiusten kasvatusta, voit saada siitä myös paljon muitakin hyötyjä!

Biotiinin puutostila

B7 vitamiinin puutostila voi johtaa esimerkiksi hiustenlähtöön, kynsien haurastumiseen, erilaisiin ihottumiin sekä neurologisiin oireisiin. B7 vitamiinin vajetta esiintyy esimerkiksi imettävillä äideillä tai geneettisistä, aineenvaihdunnallisista sairauksista kärsivillä. Myös monet muut asiat ja syyt voivat johtaa biotiinivajeeseen, esimerkiksi:

 • Parenteraalinen ravitsemushoito
 • Rajut ruokavalion muutokset/dieetit
 • Joidenkin lääkitysten sivuvaikutus
 • Pitkäaikainen antibioottien käyttö
 • Suolistosairaudet, kuten Crohnin tauti, joka vaikuttaa ravintoaineiden imeytymiseen
 • Runsas alkoholinkäyttö

Aiheuttaako biotiini sivuvaikutuksia?

B7 vitamiinin ottamisessa on paljon etuja, mutta myös se paras biotiini hiuksille voi aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Englantilaisen terveysviraston mukaan ei ole olemassa todisteita siitä, että biotiini olisi suuressa määrin nautittuna myrkyllistä. Jotkut ovat kuitenkin kokeneet vatsavaivoja tai ihottumaa biotiinia sisältävien lisäravinteiden ottamisen aikana, vaikkakin nämä sivuvaikutukset ovat hyvin harvinaisia. EU ei ole asettanut mitään rajaa siihen, kuinka paljon B7 vitamiinia biotiinilisät saavat sisältää, koska kliiniset tutkimukset eivät ole osoittaneet sen aiheuttavan mitään vakavia sivuvaikutuksia. Biotiini on vesiliukoinen vitamiini, joten ylimääräinen, imeytymätön vitamiini poistuu kehosta luonnollisesti.

Erityisesti jos sinulla on olemassa olevia sairauksia tai käytät joitain lääkkeitä, kannattaa tietenkin tarkistaa lääkärin kanssa ennen kuin alat ottamaan biotiinia hiusten kasvuun, tai ylipäätään mitään ravintolisiä.

Muita tuotteita avuksi hiusten kasvatukseen

Paras biotiinilisä hiuksille (eli Hair Formula -ravintolisät!) on erinomainen keino tukea hiusten kasvua, mutta lisäksi on myös olemassa muita hiustuotteita, joita voit ottaa biotiinin lisäksi tehostamaan hiusten kasvatusta. Tässä suosikkini:

Grow Perfect™ Duo

Jos etsit hiusten kasvua edistävää shampoota ja hoitoainetta ohuille hiuksille, on Grow Perfect™ Duo ehdoton suositukseni. Nämä monivaikutteiset tuotteet suojaavat ja vahvistavat hiuksia, samalla luoden ihanteelliset olosuhteet hiusten kasvulle. Tuotteet sisältävät herneenversoista johdettua Anagain™:ia, jonka on osoitettu voivan pidentää hiusten aktiivista kasvuvaihetta samalla ehkäisen. Hiusten kasvu ja paksuus voi parantua näkyvästi jopa kolmessa kuukaudessa.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Tehostaaksesi biotiinin vaikutusta, suosittelen käyttämään myös ulkoisia hiusten kasvua edistäviä tuotteita, kuten tehokasta Grow Perfect™ Hair Growth Seerumia samanaikaisesti. Sen vaikutus perustuu luonnollisiin, kliinisesti todistettuihin ainesosiin, jotka tutkitusti edistävät hiusten kasvua, ehkäisevät hiustenlähtöä ja edistävät hiuspohjan yleistä terveyttä.

Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio

Paras biotiini hiuksille lisäravinteena nautittuna edistää hiusten kasvua, mutta tämän lisäksi kannattaa myös hemmotella itseäsi hiusnaamiolla. Hiusnaamion viikoittainen käyttö on yksi parhaista keinoista edistää hiusten pitkäaikaista kasvua, sillä se ehkäisee hiusten katkeilua ja pitää hiusten latvat hyvinvoivina.

Tämä ravitseva, kosteuttava ja korjaava hoito on täydellinen kuiville ja pörröisille hiuksille. Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio sisältää tehokkaita kasviuutteita, jotka auttavat kosteuttamaan janoisimmatkin suortuvat. Hiusnaamion viikoittainen käyttö auttaa lisäksi vahvistamaan ja suojaamaan hiuksia tulevilta vaurioilta. Hiusnaamiosta on todella apua, jos tavoitteenasi on saada hiukset kasvamaan nopeammin.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Terveiden hiusten taustalla on aina terve ja hyvinvoiva hiuspohja. Kannattaa siis huolehtia hiuspohjan hyvinvoinnista, jos haaveilet terveistä, kauniista ja paksuista hiuksista. Itse käytän hiuspohjan kuorintaa kerran viikossa poistaakseni tuotekertymät, kuolleet ihosolut, lian ja pölyn perusteellisesti hiusten tyvestä. Hiuspohjan kuorinta myös stimuloi ja raikastaa hiuspohjaa, luoden täydelliset edellytykset terveelle hiustenkasvulle.

Protein Repair™ Hair Mask - hiusnaamio

Jos hiuksesi ovat vaurioituneet tai rasittuneet esimerkiksi värjäyksen tai runsaan muotoilun seurauksena, kannattaa ottaa testiin Protein Repair™ Hair Mask, joka on proteiinipitoinen hiusnaamio. Uudelleenrakentava naamio korjaa kemiallisesti vahingoittuneita, elottomia ja hauraita hiuksia tarjoamalla hiuksille ja hiusjuurille niiden tarvitsemia proteiineja, kuten keratiinia ja kollageenia. Se vahvistaa hiuksia ja niiden elastisuutta sekä ulkoisesti, että sisäisesti.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Usein kysyttyä biotiinista hiuksille

 • 1. Mitä biotiini on ja miksi se on tärkeää hiusten kasvulle?

  Biotiini, joka tunnetaan myös nimellä B7-vitamiini, on vesiliukoinen vitamiini, jolla on ratkaiseva rooli ruoan muuntamisessa energiaksi ja hiusten, ihon ja kynsien terveyden ylläpitämisessä. Sitä käytetään usein edistämään hiusten kasvua, koska se voi edistää hiustuppien toimintaa ja parantaa hiusten yleistä terveyttä.

 • 2. Miten nopeasti biotiinilla voi saada näkyviä tuloksia?

  Biotiinilisäravinteilla saatavat tulokset vaihtelevat yksilöittäin, mutta useimmat huomaavat merkittävän eron useamman kuukauden käytön jälkeen. Saadaksesi parhaat tulokset, tulee lisäravinteita käyttää säännöllisesti.

 • 3. Voiko biotiinia saada tarpeeksi pelkästään ruoasta?

  Vaikka runsaasti biotiinia sisältävät ruoat, kuten munat, lohi, mantelit ja bataatit, ovat tärkeä osa päivittäistä biotiinin saantia, voi olla haastavaa saada tarpeeksi biotiinia pelkästään ruokavalion kautta, jotta se näkyisi hiuksissa. Siksi monet päättävät täydentää ruokavaliotaan biotiinilisillä hiusten kasvua varten.

Millä tavoin päätätkin ottaa biotiinia, toivon, että saat biotiinista apua hiusten kasvuun. Jos haluat oppia lisää keinoja ja vinkkejä, joiden avulla voit saada unelmiesi hiukset, kannattaa vilkaista Hairlust blogia!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Shampoo mod hårtab

  Toimiiko shampoo hiustenlähtöön? Parhaat (ja huonoimmat) ainesosat

Katso kaikki artikkelit