Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?Katso kaikki artikkelit

Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

Jos tarkastelet hiusvitamiinien ja muiden hiustenhoitotuotteiden ainesosalistoja, tulet todennäköisesti huomaamaan, että suurin osa niistä sisältää biotiinia eli B7 vitamiinia. Biotiini on elimistölle välttämätön ravintoaine, jolla on myös suuri rooli hiusten, kynsien ja ihon hyvinvoinnissa.

Monet meistä ovat kuulleet tämän tehokkaan B7 vitamiinin hyödyistä, mutta harva kuitenkaan täysin ymmärtää mitä se on, ja kuinka biotiini vaikuttaa hiuksiin, ihoon ja kynsiin.

Tämän päivän blogissa käymme läpi B7 vitamiinin hyödyt, biotiinin roolin hiusten kasvussa, sekä sen, mikä on lisäravinteena paras biotiini hiuksille.

Sisältö

Mitä biotiini on?

Ymmärtääksemme paremmin niitä hyötyjä joita biotiini hiuksille voi antaa, meidän kannattaa ensin käydä läpi yksityiskohtaisemmin, mitä tämä tehokas B7 vitamiini oikein on.

Yksinkertaisesti sanottuna biotiini (tunnetaan myös H-vitamiinina) on vesiliukoinen vitamiini, joka kuuluu laajempaan B-vitamiinien perheeseen. Se on yksi monista vitamiineista, jotka auttavat elimistöä muuntamaan ruoan ravinnoksi ja energiaksi. Sen lisäksi, että tämä B7 vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, biotiini on myös erinomainen hiuksille, iholle ja kynsille. B7 vitamiinin puutos voikin aiheuttaa pahimmassa tapauksessa normaalia runsaampaa hiustenlähtöä. Biotiini onkin suosittu ainesosa hiusten kasvua edistävissä tuotteissa.

Sana biotiini tulee kreikankielisestä sanasta ‘biotos’, joka tarkoittaa suomennettuna ‘elämää’. Tämä ei ole yllätys, koska sillä on merkittävä rooli niissä elimistön toiminnoissa, jotka pitävät meidät hengissä. Onkin siis tärkeää, että saat tarpeeksi biotiinia! Biotiini hiuksille voidaan ottaa esimerkiksi lisäravinteen muodossa, ja monet ruoat sisältävät myös paljon biotiinia luonnostaan - käyn ne läpi myöhemmin!

Miksi biotiini on tarpeellinen hiuksille?

Biotiini tukee hiustenkasvua aineenvaihdunnallisten toimintojen kautta ja se toimii elimistössä niin kutsuttuna koentsyymina, jonka tehtävänä on auttaa muita mineraaleja ja vitamiineja imeytymään ravinnosta. Biotiini auttaa elimistöä esimerkiksi valmistamaan proteiineista keratiinia, josta hiukset suurimmaksi osaksi koostuvat. Lisääntynyt keratiinin tuotanto edesauttaa myös terveiden hiusjuurien toimintaa, mikä puolestaan johtaa terveeseen hiustenkasvuun.

Jos elimistöllä on ongelmia vitamiinien imeytymisessä biotiinin puutoksen vuoksi, voi lopputuloksena olla hiustenlähtöä, hauraat kynnet tai ikääntyvä iho. Biotiinin rooli hiusten kasvussa on siis hyvinkin oleellinen!

Mikä on paras biotiini hiusten kasvuun?

Mikä on sitten paras biotiini hiuksille, ja missä muodossa se tulisi ottaa? Riippuen siitä, millaista hoitoa hiuksesi tarvitsevat, biotiini hiuksille voidaan nauttia sisäisesti lisäravinteena tai saada ulkoisesti hiustenhoitotuotteista. Kun puhutaan erityisesti siitä, miten biotiini voi tehostaa hiusten kasvatusta, on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan oikean tuotteen valitsemiseksi. Käyn alla läpi erilaiset tavat, joilla biotiini hiusten kasvuun voidaan ottaa.

Biotiini hiuksille - suun kautta otettavat lisäravinteet:

Suurin osa ottaa B7 vitamiinia suun kautta nautittavana lisäravinteena. Vaikka et kärsisikään varsinaisesti biotiinin puutteesta, päivittäisen lisäravinteen käyttö auttaa varmistamaan, että elimistö saa sitä tarpeeksi. Biotiini hiusten kasvuun on yksi yleisimpiä hiuksille tarkoitetuista lisäravinteista, ja nämä ravintolisät voidaan ottaa nieltävänä tabletteina tai vaikkapa pureskeltavana viinikumivitamiinina. Ylipäätään suun kautta otettavat lisäravinteet ovat erinomainen tapa ottaa biotiinia hiuksille, koska ne imeytyvät nopeasti verenkiertoon.

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Women

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Biotiini hiuksille ulkoisesti käytettävässä muodossa:

Biotiinishampoot ja muut biotiinia sisältävät ulkoisesti käytettävät hiustenhoitotuotteet voivat olla hyvä vaihtoehto hauraille ja vaurioituneille hiuksille, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kumoamaan hiustenlähdön vaikutuksia. Monet ulkoisesti käytettävät biotiinihoidot sisältävät B7-vitamiinin lisäksi myös muita hyödyllisiä proteiineja, kuten keratiinia, jotka voivat auttaa vähentämään kaksihaaraisia ja hiusten katkeilua. Jos haaveissasi on vähentää hiusten katkeilua sekä kasvattaa pidemmät ja terveemmät hiukset, kannattaa kokeilla näitä tuotteita!

Biotiini hiuksille - kuinka lisäravinteet toimivat?

Jos epäilet, että ruokavaliosi ei sisällä tarpeeksi biotiinia, tai jos haluat lisätä päivittäisannostasi, biotiini hiuksille voidaan ottaa lisäravinteen muodossa. Biotiinilisä hiuksille on helppo ja käytännöllinen tapa saada biotiinista apua hiusten kasvuun pitkällä tähtäimellä.

Kuinka biotiini hiuksille ravintolisänä sitten toimii? Hiukset saavat ylimääräistä ravintoa helposti imeytyvästä biotiinista. Tämä lujittaa hiuksia ja hiustuppeja, ja tekee hiuksista kimmoisammat ja vahvemmat. Säännöllisesti käytettynä biotiini hiuksille lisäravinteen muodossa voi parantaa hiusten rakennetta, sekä tehdä hiuksista kiiltävämmät ja vahvemmat. Näiden hyötyjen lisäksi on myös yleistä käyttää biotiinia nopeuttamaan hiusten kasvatusta, ja usein tuloksia alkaa näkyä jo kuukauden säännöllisen käytön jälkeen.

Mitä muita hiuksia helliviä vitamiineja kannattaa ottaa biotiinin lisäksi?

Jos haluat käyttää biotiinia tehostamaan hiusten kasvatusta, suosittelemme kokeilemaan sellaista ravintolisää, joka sisältää B7 vitamiinin lisäksi myös muita hiuksia vahvistavia ainesosia, kuten esimerkiksi:

 • Piidioksidi (bambu-uutteesta) - Tämä luonnollinen ainesosa auttaa normaalien ja terveiden hiusten ja kynsien ylläpidossa. Sen lisäksi se suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä.
 • D-Vitamiini - Tehostaa hiustuppien toimintaa edistäen hiusten kasvua. Tutkimukset osoittavat, että alopecia areatasta kärsivien D-vitamiinitasot ovat huomattavasti normaalia alemmat.
 • Sinkki - Sinkin puute ilmenee juurikin hiustenlähtönä ja hiusten, kynsien ja ihon huonona kuntona.
 • Seleeni - Tieteellinen tutkimus osoittaa seleenillä olevan osa uusien hiusten muodostumisessa ja kasvussa.
 • C-Vitamiini - Torjuu vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita sekä tehostaa kollageenin muodostumista, mikä on erittäin tärkeää hiuksille, iholle ja kynsille.

Haluatko ottaa biotiinia hiuksille sekä samalla saada hyötyjä myös näistä muista tehokkaista ainesosista? Kokeile meidän kaikenkattavia all-in-one Hairlust Hair Growth Formula -lisäravinteita. Nämä ravintolisät sisältävät monia tehokkaita ainesosia sekä biotiinia nopeuttamaan hiusten kasvua sisältäpäin! Hair Formula Tablets for Women -ravintolisä on tuotesarjamme tehokkain hiusten lisäravinne naisille, ja se sisältää yhdistelmän bambu-uutetta, biotiinia, seleeniä, sinkkiä sekä hiuksia vahvistavia aminohappoja.

HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Women

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Tablets for Men HairLust - Hair Formula Tablets for Men
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Men

Hiusvitamiinit miehille tablettimuodossa, sisältää 20 vitamiinia, mineraalia ja aminohappoa.

32.95 €

Lue lisää

Nämä kliinisesti todistetut ainesosat tukevat tehokasta hiusten kasvua. Jos mietit mikä on paras biotiini hiuksille, ja tavoittenasi on tuuheuttaa hentoja tai ohuita hiuksia, kasvattaa ei-toivottu hiustyyli pois ta korjata vaalennuksen tai muotoiluvälineiden aiheuttamia vaurioita, Hair Growth Formula -lisäravinne on meidän ehdoton suosituksemme.

Biotiini hiuksille - mitkä ruoat sisältävät paljon biotiinia?

Jos haluat lisätä biotiinin saantia ruokavalion avulla, sinun tulisi syödä useita biotiinirikkaita ruokia päivittäin saadaksesi näkyviä tuloksia. On myös hyvä huomioida, että jos haet biotiinista apua hiusten kasvatusprosessiin, monet näistä ruoista tulisi syödä raakana tai ainoastaam erittäin vähän prosessoituna. Nämä ruoat sisältävät paljon B7-vitamiinia (suluissa määrä mikrogrammoina per 100g):

 • Kananmunan keltuainen (53)
 • Kaura (27)
 • Vehnänalkio (17)
 • Vaaleat sienet (kuten herkkusienet) (16)
 • Pinaatti (6,9)
 • Briejuusto (6,2)
 • Maito (3,5)
 • Sianliha (5)
 • Porkkana (5)
 • Omena (4,5)
 • Tomaatti (4)
 • Naudanliha (3)
 • Broileri (2)
 • Salaatti (1,9)

Jos käytät biotiinia hiuksille edistääksesi hiusten kasvua, kannattaa muistaa, että se on vesiliukoinen vitamiini. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi syödä suuri määrä näitä ruokia päivittäin saadaksesi tarpeeksi biotiinia pelkästään ruokavalion avulla. Tämän takia biotiini hiuksille lisäravinteen muodossa onkin hyvä idea biotiinirikkaiden ruokien nauttimisen lisäksi.

Biotiini ja hiusten kasvatus - milloin minun tulisi nähdä tuloksia?

Kun puhutaan biotiinista hiusten kasvuun liittyen, suurin osa huomaa näkyviä tuloksia vasta kuukausien päästä biotiinin saannin lisäämisen jälkeen. Parhaiden tulosten saamiseksi sinun tulisi ottaa lisäravinteita säännöllisesti ja olla kärsivällinen! Tämän kaksoissokkotutkimuksen mukaan, biotiinia hiuksille lisäravinteen muodossa ottaneet osallistujat saivat näkyviä tuloksia 90 päivän jälkeen.

Kun alat syömään biotiinia hiusten kasvuun lisäravinteen muodossa, on tärkeää muistaa ottaa sitä joka päivä. Suosittelenkin laittamaan päivittäisen muistutuksen puhelimeen, jotta ravintolisän ottaminen ei unohdu!

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

B7 Vitamiinin muita hyötyjä

Tiesitkö, että paras biotiini hiuksille esimerkiksi lisäravinteen muodossa voi antaa myös muita hyötyjä terveiden hiusten lisäksi? Biotiinista on hiusten kasvatusprosessin lisäksi apua myös muuhunkin, sillä paras biotiini hiuksille parantaa myös kynsiäsi ja ihoasi!

Mm. kollageenin lisäksi myös biotiinia sisältävä lisäravinne voi auttaa parantamaan ihon hyvinvointia, sillä monilla biotiinin puutteesta kärsivillä voi esiintyä iho-ongelmia, kuten ihottumaa. Vaikka asiasta on hieman erilaisia mielipiteitä, jotkut ovat kokeneet biotiinin ottamisen parantaneen ihon yleistä terveyttä, sekä auttaneen kontrolloimaan aknea.

Tämän lisäksi, biotiinista on todistettu olevan apua, jos kärsit katkeilevista ja hauraista kynsistä. 91% kyseiseen tutkimukseen osallistuneista koki kynsiensä olevan terveemmät ja vahvemmat biotiinin käytön jälkeen. Kuten sanoin, jos otat biotiinia tehostaaksesi hiusten kasvatusta, voit saada siitä myös paljon muitakin hyötyjä!

Biotiinin puutostila

B7 vitamiinin puutostila voi johtaa esimerkiksi hiustenlähtöön, kynsien haurastumiseen, erilaisiin ihottumiin sekä neurologisiin oireisiin. B7 vitamiinin vajetta esiintyy esimerkiksi imettävillä äideillä tai geneettisistä, aineenvaihdunnallisista sairauksista kärsivillä. Myös monet muut asiat ja syyt voivat johtaa biotiinivajeeseen, esimerkiksi:

 • Parenteraalinen ravitsemushoito
 • Rajut ruokavalion muutokset/dieetit
 • Joidenkin lääkitysten sivuvaikutus
 • Pitkäaikainen antibioottien käyttö
 • Suolistosairaudet, kuten Crohnin tauti, joka vaikuttaa ravintoaineiden imeytymiseen
 • Runsas alkoholinkäyttö

Aiheuttaako biotiini sivuvaikutuksia?

B7 vitamiinin ottamisessa on paljon etuja, mutta myös se paras biotiini hiuksille voi aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Englantilaisen terveysviraston mukaan ei ole olemassa todisteita siitä, että biotiini olisi suuressa määrin nautittuna myrkyllistä. Jotkut ovat kuitenkin kokeneet vatsavaivoja tai ihottumaa biotiinia sisältävien lisäravinteiden ottamisen aikana, vaikkakin nämä sivuvaikutukset ovat hyvin harvinaisia. EU ei ole asettanut mitään rajaa siihen, kuinka paljon B7 vitamiinia biotiinilisät saavat sisältää, koska kliiniset tutkimukset eivät ole osoittaneet sen aiheuttavan mitään vakavia sivuvaikutuksia. Biotiini on vesiliukoinen vitamiini, joten ylimääräinen, imeytymätön vitamiini poistuu kehosta luonnollisesti.

Erityisesti jos sinulla on olemassa olevia sairauksia tai käytät joitain lääkkeitä, kannattaa tietenkin tarkistaa lääkärin kanssa ennen kuin alat ottamaan biotiinia hiusten kasvuun, tai ylipäätään mitään ravintolisiä.

Muita tuotteita avuksi hiusten kasvatukseen

Paras biotiinilisä hiuksille (eli meidän Hair Lust Hair Growth Formula -ravintolisät!) on erinomainen keino tukea hiusten kasvua, mutta lisäksi on myös olemassa muita hiustuotteita, joita voit ottaa biotiinin lisäksi tehostamaan hiusten kasvatusta. Tässä kaksi meidän suosikkia:

Split Fix™ Shampoo & Hoitoaine

Split Fix™ Duo

Hairlust Split Fix™ Shampoo ja Hoitoaine sisältävät korjaavia vegaanisia mikroproteiineja, jotka vaikuttavat syvällä hiuksen ytimessä hoitaen, raviten ja suojaten hiuksia. Tämä on erinomainen yhdistelmä kuiville, vahingoittuneille tai ohuille hiuksille.

Tämä sulfaatiton shampoo ja hoitoaine sisältävät ekologisia kasviuutteita, kuten rauhoittavaa aloe veraa, joka tunnetaan sen korjaavista ja kosteuttavista ominaisuuksista - sekä runsaasti rasvahappoja ekologisesta Theobroma-kaakaovoista. Nämä ainesosat antavat hiuksille paljon kosteutta ja torjuvat myös tulehduksia vastaan. Käytön tulos? Näkyvästi terveemmät sekä vahvemmat hiukset, jotka kasvavat pidemmiksi katkeamatta!

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 15%
Ennakkotilaus

Split Fix™ Duo

Ehkäise hiusten katkeilua ja vaurioita tällä sulfaatittomalla shampoolla ja hoitoaineella.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää
HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Ennakkotilaus

Split Fix™ Shampoo

Sulfaatiton shampoo vaurioituneille, katkeileville ja haaroittuville hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio

Split Fix™ Hair Mask

Paras biotiini hiuksille lisäravinteena nautittuna edistää hiusten kasvua, mutta tämän lisäksi kannattaa myös hemmotella itseäsi hiusnaamiolla. Hiusnaamion viikoittainen käyttö on yksi parhaista keinoista edistää hiusten pitkäaikaista kasvua.

Tämä ravitseva, kosteuttava ja korjaava hoito on täydellinen kuiville ja pörröisille hiuksille. Kuten sarjan shampoo ja hoitoaine, myös Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio sisältää vegaanisia mikroproteiineja sekä tehokkaita kasviuutteita kuten aloe veraa, acaita sekä kaurauutetta, jotka auttavat kosteuttamaan janoisimmatkin suortuvat. Hiusnaamion viikoittainen käyttö auttaa lisäksi vahvistamaan ja suojaamaan hiuksia tulevilta vaurioilta. Tämä monipuolinen yhdistelmä mikroproteiineja auttaa korjaamaan vahingoittuneita hiuksia sekä edistää hiusten kasvuvaiheen pitenemistä. Hiusnaamion käytön tulokset? Näkyvästi terveemmät ja vahvemmat hiukset, jotka kasvavat katkeilematta. Hiusnaamiosta on todella apua, jos tavoitteenasi on saada hiukset kasvamaan nopeammin.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Korjaava hiusnaamio vaurioituneille ja hauraille hiuksille, joka ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Split Fix™ Hair Mask Trio HairLust - Split Fix™ Hair Mask Trio
Säästä 15%
Ennakkotilaus

Split Fix™ Hair Mask Trio

Korjaava hiusnaamio vaurioituneille hiuksille, Bamboo Hair Towel Wrap ja Wet Hair Detangler Brush.

48.85 €

41.52 €

Lue lisää

Scalp Delight™ Detox Scrub

Hairlust hiuspohjan kuorinta

Terveiden hiusten taustalla on aina terve ja hyvinvoiva hiuspohja. Kannattaa siis huolehtia hiuspohjan hyvinvoinnista, jos haaveilet terveistä, kauniista ja paksuista hiuksista. Itse käytän hiuspohjan kuorintaa kerran viikossa poistaakseni tuotekertymät, kuolleet ihosolut, lian ja pölyn perusteellisesti hiusten tyvestä. Hiuspohjan kuorinta myös stimuloi ja raikastaa hiuspohjaa, luoden täydelliset edellytykset terveelle hiustenkasvulle.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
Ennakkotilaus

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Protein Repair™ Hair Mask - hiusnaamio

Hairlust Proteiininaamio

Jos hiuksesi ovat vaurioituneet tai rasittuneet esimerkiksi värjäyksen tai runsaan muotoilun seurauksena, kannattaa ottaa testiin Hairlustin Protein Repair™ Hair Mask, joka on proteiinipitoinen hiusnaamio. Uudelleenrakentava naamio korjaa kemiallisesti vahingoittuneita, elottomia ja hauraita hiuksia tarjoamalla hiuksille ja hiusjuurille niiden tarvitsemia proteiineja, kuten keratiinia ja kollageenia. Se vahvistaa hiuksia ja niiden elastisuutta sekä ulkoisesti, että sisäisesti.

HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask Trio HairLust - Protein Repair™ Hair Mask Trio
Säästä 15%
Ennakkotilaus

Protein Repair™ Hair Mask Trio

Sisältää korjaavan proteiininaamion hiuksille, bambuhiuspyyhkeen ja Wet Hair Detanger Brush -harjan.

51.85 €

44.07 €

Lue lisää

Mikä on sitten kaiken kaikkiaan paras biotiini hiuksille lisäravinteista puhuttaessa? Selvityksemme mukaan, Hairlust Hair Growth Formula -ravintolisät ovat kilpailevia tuotteita selkeästi tehokkaammat. Myös +3000 positiivista asiakasarvostelua TrustPilotissa osoittavat tämän!

Millä tavoin päätätkin ottaa biotiinia, toivomme, että saat biotiinista apua hiusten kasvuun. Jos haluat oppia lisää keinoja ja vinkkejä, joiden avulla voit saada unelmiesi hiukset, kannattaa vilkaista Hairlust blogia!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • stressi hiustenlähtö

  Aiheuttaako stressi hiustenlähtöä? Syyt ja hoito hiustenlähtöön stressin takia

Katso kaikki artikkelit