aurinkosuoja hiuksilleKatso kaikki artikkelit

Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

Ovatko hiuksesi vaalentuneet ja muuttuneet olkimaisiksi kesällä tai onko päänahkasi palanut auringossa? Nämä ovat merkkejä auringon aiheuttamista vaurioista. Muista, että auringon säteily voi olla todella haitallista, ei vain iholle, mutta myös hiuksille! Jatka lukemista, jos haluat tietää, miten voit estää auringon aiheuttamia vaurioita, ja kuinka löytää hyvä aurinkosuoja hiuksille.

Tavoitteenani on pitää hiukseni hyvinvoivina, kosteutettuina sekä sileinä ympäri vuoden - kukapa ei haluaisi? Talvisin hoidan hiuksiani kosteuttavien hiusnaamioiden ja öljyjen avulla. Kesäisin käytössäni on puolestaan aurinkosuoja hiuksille. Aiemmin UV-suoja hiuksille oli minulle täysin tuntematon juttu, enkä tutustunut hiusten aurinkosuojasuihkeisiin kuin vasta viime vuosina.

Jatka lukemista, jos haluat kokeilla aurinkosuojaa hiuksille tai hoitaa jo vaurioituneita hiuksia, sekä saada lisätietoa siitä, kuinka tärkeä UV-suoja hiuksille on!

Sisältö

Muistan leikkineeni paljon ulkona kesäisin ollessani lapsi. Rakastin viettää koko päivän rannalla tai kloorivedellä täytetyssä uima-altaassa. Tämän tuloksena hiukseni olivat kesän jälkeen tavallista vaaleammat, mutta eivät välttämättä terveemmät. Kerran kaverini äiti huomautti kuinka paljon hiukseni olivatkaan vaalentuneet. Hiukseni olivat pörröiset ja kuivat. “Hiuksesi tuntuvat kuin oljilta”, kaverin äiti sanoi. “Aurinko on saattanut vahingoittaa niitä”.

En tehnyt asialle mitään moneen vuoteen, mutta kaverini äiti oli valitettavasti oikeassa. Tiesin toki, että iholle tulee laittaa aurinkorasvaa, mutta UV-suoja hiuksille? Hiusten UV-suoja ei ollut koskaan edes käynyt mielessäni. En tiennyt että hiusten aurinkosuojasuihkeita oli olemassa, tai että ne ovat helppo tapa suojata hiuksia uv-säteilyltä.

Nyt, hieman vanhempana ja viisaampana, tiedän enemmän hiustuotteista. Mielestäni UV-suoja hiuksille on yhtä tärkeä kuin iholle. Kesän lähestyessä pidän hiuksistani huolta hiusten UV-suojan sisältävien tuotteiden avulla sekä muistutan itseäni keinoista, joilla voin suojata hiuksiani säteilyltä.

Miksi aurinkosuoja hiuksille on tärkeä?

Suurin osa meistä tekee parhaansa suojatakseen ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta, mutta unohdamme että aurinkosuoja hiuksille ja hiuspohjan iholle on myös tärkeää. Hiuksemme ja päänahkamme tarvitsevat myös suojaa säteilyltä! Vuonna 2019 tehty tutkimus havaitsi, että UV-säteet eivät vaikuta ainoastaan ihoomme, vaan myös hiuksemme voivat kärsiä liiallisesta altistumisesta auringon säteilylle. Lisäksi, palanut päänahka on hyvin kivulias. Aurinkosuoja hiuksille on ihan yhtä tärkeä kuin aurinkorasva iholle.

Pitkäaikainen altistuminen auringolle voi olla haitallista monella tapaa, aiheuttaen esimerkiksi ihon vanhenemista tai ihosyöpää. Tämän vuoksi aurinkosuoja hiuksille on tärkeä. Ankara UV-säteily vaurioittaa hiusten ulointa kerrosta ja vaikuttaa negatiivisesti hiusten keratiinitasoon. Keratiini on hiusten sisältämä proteiini, joka saa hiukset näyttämään kiiltäviltä ja terveiltä. Ilman keratiinia hiuksemme hapertuvat ja näyttävät elottomilta. Onneksi on olemassa tuotteita, kuten hiusten aurinkosuojasuihkeita, jotka antavat suortuville suojaa säteilyltä.

Merkit auringon aiheuttamista vaurioista hiuksissa

Sun Hair Damage

Auringon aiheuttamat hiusvauriot ovat aika yleisiä, etenkin kesäaikaan. Aurinko kuivattaa hiussuortuvia ja hiustuppeja, ja tämän seurauksena hiukset eivät näytä yhtä terveiltä. Jos olet viettänyt paljon aikaa auringossa, saattaa olla aika tarkastaa ovatko hiuksesi vaurioituneet. Huomattavimmat merkit auringon aiheuttamista vaurioista ovat:

 • Haalistunut väri
 • Hauraus
 • Elottomuus
 • Kaksihaaraiset
 • Hilseilevä päänahka
 • Palanut päänahka
 • Kuivuus
 • Pörröisyys

Hiusten värin haalistuminen on varmasti viimeinen asia jota toivot, jos olet maksanut kalliista kampaamokäynnistä saadaksesi toivomasi värin. Jos olet vaaleahiuksinen, saatat huomata hiusten kellastumista (onneksi on olemassa hopeashampoita, jotka pitävät vaalean värin raikkaana).

Yleisesti ottaen auringon aiheuttamat vauriot voivat tehdä hiuksista vaikeat käsitellä sekä saada ne näyttämään elottomilta. Onneksi on olemassa UV-suoja hiuksille, jonka avulla voit pitää hiuksesi terveenä.

Kuinka suojata hiuksia auringolta

Hiusten suojaaminen auringolta ei ole vaikeaa. Edes jonkinlainen aurinkosuoja hiuksille on jo iso apu.

Sun Protection

On olemassa keinoja nauttia kesästä vahingoittamatta hiuksia. Hiussuihke on helppo ja vaivaton ratkaisu. Käytä hiusten aurinkosuojasuihketta samalla kun levität aurinkorasvaa iholle, ja se on siinä! Lisäksi UV-suoja hiuksille sisältää usein myös ravitsevia aineosia, joten se voi toimia myös kosteuttavana, hiuksiin jätettävänä hoitona.

Käytä hattua

Toinen helppo keino antaa aurinkosuoja hiuksille on käyttää hattua. Hattu suojaa samalla silmiäsi ja on hauska asuste. Hattu on ihanteellinen UV-suoja hiuksille, sillä se luo esteen hiusten ja säteiden välille.

Pysy poissa auringosta

Voit suojata hiuksia ja päänahkaa välttämällä auringon säteilyä ja viettämällä aikaa varjossa. Yksi ihon ja hiusten UV-suoja on siis pysyä poissa auringosta, oli se sitten istumalla aurinkovarjon tai palmupuun alla. Mutta tosiasia on, että auringon säteitä on vaikea välttää kokoaan ja palaa voi varjossakin, joten ei unohdeta ihon ja hiusten UV-suojaa!

Ei jakausta hiuksissa

Jos olet auringossa ilman hattua, vältä jakauksen tekemistä hiuksiin. Tämä minimoi päänahkaan kohdistuvan suoran säteilyn.

Parhaat tuotteet auringon vahingoittamille hiuksille

On olemassa hiustuotteita, joiden avulla voit hoitaa vahingoittuneita hiuksia ja suojata suortuvia UV-säteiltä. Oikeanlaiset tuotteet pitävät hiukset terveinä ja vauriot loitolla, oli tavoitteesi sitten antaa aurinkosuoja hiuksille tai korjata jo ennestään aiheutuneita vaurioita.

1. UV-suojasuihke hiuksille

Sun Defense Hair Mist -hiussuihke on erinomainen UV-suoja hiuksille. Tämä hiusten aurinkosuojasuihke luo näkymättömän suojan hiuksiin ja päänahkaan auringon säteilyä vastaan. Se on kehitetty erityisesti vaurioituneille, pörröisille ja kuiville hiuksille, mutta kaikki hiustyypit voivat hyötyä suihkeen antamasta suojasta. Jos haluat lisätä yhden tuotteen rantakassiin tänä kesänä, hiusten aurinkosuojasuihke on se tuote.

2. Rauhoittava hiuspohjan hoito

Grow Perfect™ Thickening Spray -hiussuihke koostuu 99.6% luonnollisista ainesosista, jotka rauhoittavat kuivaa päänahkaa. Vaikka tämä tuote ei ole UV-suoja hiuksille, se on erinomainen hiuksiin jätettävä tuote, joka hoitaa auringon säteilylle altistuneita hiuksia. Tämä suihke on erityisen hyödyllinen, jos päänahkasi on palanut auringossa ja aiheuttanut päänahan herkkyyttä tai ihon kuoriutumista.

3. Hellävarainen korjaava shampoo

Jos hiuksissasi on jo aurinkovaurioita ja haluat helpotusta liiallisen altistumisen aiheuttamaan kuivuuteen, tarvitset korjaavia hiustenhoitotuotteita. Hiukset kuivuvat silloin, kun ne eivät saa tai säilytä tarpeeksi kosteutta, ja käyttämälläsi shampoolla voi olla merkittävä vaikutus tähän. Split Fix™ Shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisesti sekä korjaa vaurioituneita suortuvia estäen niiden katkeilun tulevaisuudessa.

4. Suojaava hiusöljy

Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy koostuu ravitsevasta yhdistelmästä ekologisia auringonkukansiemen-, kookos-, argan- sekä aprikoosinydinöljyä. Se on luonnollinen lämpö- ja UV-suoja hiuksille, joka estää hiusten katkeilua ja haaroittumista sekä pitää pörröisyyden loitolla. Tämä hiusöljy on erinomainen aurinkosuoja hiuksille sekä lisäksi se korjaa auringon aiheuttamia vaurioita tehden hiuksista pehmeät ja kiiltävät.

5. Syväkosteuttava tehohoito

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm -hiusnaamio syväkosteuttaa hiuksia ja tekee niistä pehmeät ja sileät. Tämä hiusnaamio hoitaa ja kosteuttaa hiuksia E-vitamiinin ja ekologisen sheavoin kaltaisten ainesosien avulla. Jos unohdit käyttää hiusten UV-suojaa, tämä saattaa olla se tuote, jota hiuksesi tarvitsevat rantapäivän päätteeksi.

6. Lämpösuojasuihke

Kaikkien kannattaa käyttää lämpösuojaa hiuksille, mutta se on erityisen tärkeä tuote jo valmiiksi vaurioituneille hiuksille! Valitse luonnollinen, silikoniton tuote, kuten Thermal Shield™ Heat Protectant, jonka vaikutus perustuu kasviperäiseen DayMoist CLR™ -ainesosaan, joka suojaa hiuksia ja valmistaa ne kuivaukseen ja lämmöllä muotoiluun.

UV-suoja hiuksille: parhaat ainesosat

Haluatko suojata hiuksiasi vaurioilta? Hiusten UV-suojan tulisi sisältää tiettyjä ainesosia, jotka kosteuttavat ja korjaavat hiuksia. Pidä näitä ainesosia silmällä, kun olet ostamassa hiusten aurinkosuojaa:

Best hair ingredients for uv protection

 • Phytessence™ tammipuu-uute - Tämä ainutlaatuinen, ranskalaisesta tammesta johdettu uute on luonnollinen UV-suoja hiuksille, joka torjuu auringon aiheuttamia vaurioita ja kuivuutta.
 • Ekologinen aloe vera - Aloe veralla on ihoa rauhoittava vaikutus. Hiustuotteissa aloe vera estää pörröisyydeltä sekä pitää hiukset ja hiuspohjan pehmeinä ja kosteutettuina.
 • Acaiuute - Acaiuute sisältää runsaasti rasvahappoja, jotka antavat hiuksille kevyttä kosteutta sekä luonnollista kiiltoa.
 • Mustikkauute - Mustikat ovat luonnollinen suojaavien antioksidanttien lähde. Tämä uute edistää myös päänahan terveyttä tehostamalla verenkiertoa, joka auttaa taistelemaan haitallista UV-säteilyä vastaan.
 • Glyseriini - Tämä kasviperäinen ainesosa on humektantti, joka imee kosteutta sekä säilyttää kosteuden hiuksissa pitkään. Hyvästi hiusten sähköisyys ja pörröisyys.

Kaikki nämä erinomaiset ainesosat löytyvät Sun Defense Hair Mist -suihkeesta, joka on minun suosikki aurinkosuoja hiuksille. Sen lisäksi, että se on hiusten UV-suoja, tämä suihke pitää hiukseni pehmeinä ja kosteutettuina sekä antaa niille tosi ihanan tuoksun!

Vältä näitä ainesosia

Kosteutus on hyvin tärkeää UV-suojan antavissa tuotteissa. Jos hiuksesi ovat jo valmiiksi kuivat, vältä silikoneja tai kuivattavia alkoholeja sisältäviä tuotteita. Valitse sen sijaan luonnollinen, aerosoliton suihke suojataksesi hiuksiasi. Suosittelen aina ostamaan luonnonkosmetiikan tuotteita, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja.

Vaurioituneiden hiusten ja päänahan hoito

Onko aurinko jo aiheuttanut vaurioita? Jos näin on, sinun kannattaa keskittyä hoitamaan hiuksia parhaiden mahdollisten tuotteiden avulla. Tehokosteutus on erittäin tärkeää, jos tavoitteesi on korjata vaurioituneet hiukset.

Ravitsevat hiusnaamiot sekä hiusöljyt ovat erinomainen tapa kosteuttaa hiuksia. Tehohoitavat naamiot, jotka hoitavat hauraita ja kuivia hiuksia, kuten Split Fix™ Hair Mask, ovat erittäin tärkeitä, jos haluat elävöittää UV-säteilyn vahingoittamat hiukset. Tämä hiusnaamio on täydellinen syväkosteuttava ja korjaava tehohoito kuiville ja hauraille hiuksille. Sen ekologiset ainesosat korjaavat hiusten vaurioituneita rakenteita, joka antaa hiuksille kosteutta ja kimmoisuutta.

Varmistaaksesi että hoidat hiusten lisäksi myös päänahkaa, käytä Grow Perfect™ Thickening Spray -hiuspohjan hoitosuihketta. Se rauhoittaa ja kosteuttaa ärtynyttä päänahkaa.

Kuten aiemmin mainitsin, luonnollisia ja laadukkaita ainesosia sisältävän shampoon käyttäminen tekee vain hyvää hiuksille. Hellävaraisen ja korjaavan shampoon käyttö on mahtava tapa hoitaa hiuksia. Erikseen oheneville hiuksille, vaaleille hiuksille, ja kiharille kehitettyjen koostumusten ansiosta löydät sopivan shampoon hiustyypistäsi riippumatta.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Hiusten UV-suoja voi olla erinomainen tuote pitämään hiukset terveinä ja ravittuina, etenkin jos vietät paljon aikaa ulkona. Hiukset voivat vaurioitua auringon säteilystä samalla tavoin kuin iho, joten aurinkosuoja hiuksille on välttämätön, jos haluat pitää huolta hiusten hyvinvoinnista.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

Katso kaikki artikkelit