tørt hår og tørre spidserKatso kaikki artikkelit

Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

Tiesitkö, että valitsemasi shampoo voi tehdä eron sen välillä onko sinulla terveet ja kosteutetut vai kuivat ja vaurioituneet hiukset? Näin todellakin on!

Vääränlaisen shampoon käyttö - tai shampoon käyttö liian usein - voi tehdä hiuksistasi ja päänahastasi kuivat sekä alttiit vaurioille. Jos sinulla on kuivat ja hauraat hiukset, jatka lukemista oppiaksesi mistä se voi johtua sekä saadaksesi vinkkejä kosteuttavista hiustuotteista, joiden avulla voit parantaa hiustesi kuntoa. Lisäksi kerron millainen on paras kosteuttava shampoo kuiville hiuksille ja päänahalle!

Sisältö

Mitkä ovat kuivat ja vaurioituneet hiukset?

Hiukset kuivuvat silloin, kun ne eivät saa tarpeeksi kosteutta tai silloin, kun ne eivät kykene säilyttämään tarpeeksi kosteutta sisällään. Mistä sitten tiedät, että sinulla on niin kuivat hiukset, että kosteuttava shampoo ja muut kosteuttavat hiustuotteet olisivat paikallaan? Tässä selkeimmät merkit kuivista hiuksista:

Elottomat ja kiillottomat hiukset

Jos sinulla on kovin karheat hiukset, ne luultavasti näyttävät myös elottomilta, mattapintaisilta ja kiillottomilta.

Hauraat ja pörröiset hiukset

Tuntuvatko hiukset karkeilta ja kovilta, kun kosketat niitä? Kuivat hiukset voivat olla myös pörröiset ja takkuiset, ja ne muuttuvat talvella helposti todella sähköisiksi. Niistä puuttuu terveiden hiusten silkkisyys, ja ne sojottavat itsepintaisesti jokaiseen ilmansuuntaan.

Haaroittuvat latvat

Kun hiusten latvat alkavat haaroittua ja katkeilla, on se merkki kuivuudesta. Haaroittuneet latvat eli kaksihaaraiset kannattaa leikkauttaa kampaajalla heti kun mahdollista, sillä usein haaroittuneet hiukset lähtevät halkeamaan jatkuvasti ylemmäs ja ylemmäs, ja tilanne vain pahenee.

Elastisuuden puute ja katkeilevat hiukset

Kuivat ja karheat hiukset eivät ole yhtä joustavat, kuin terveet hiukset. Elastisuuden puute on yksi merkki kuivista hiuksista. Hiusten elastisuutta voi onneksi parantaa tarjoamalla hiuksille runsaasti kosteutusta. Valitse siis kosteuttava shampoo, jos hiuksesi katkeilevat paljon.

Kutiava ja ärtynyt hiuspohja

Kuivat ja karheat hiukset tarkoittavat usein myös kuivaa hiuspohjaa. Kuiva iho kutiaa ja on usein ärtynyt. Hiuspohjan iho ei ole tähän mikään poikkeus, vaikka emme kiinnitäkään siihen usein huomiota. Terve hiuspohja on kuitenkin tie terveisiin ja hyvinvoiviin hiuksiin. Olemme kirjoittaneet myös toisen artikkelin kuivan päänahan hoidosta.

Mistä erittäin kuivat ja vaurioituneet hiukset johtuvat?

Mikä sitten aiheuttaa hiusten kuivumista ja vaurioitumista? Tässä muutama yleisin syy:

Ympäristölliset syyt

Olet varmaankin huomannut, että ihosi ja hiuksesi ovat kuivemmat talvisin ja hiusten kosteutus on vaativampaa. Talviset kylmät lämpötilat aiheuttavat sitä, että ilmassa on vähemmän kosteutta luonnostaan, joka puolestaan saa kosteuden haihtumaan iholta ja hiuksista helpommin.

Kuumuuden aiheuttamat vauriot

Kuumien muotoilulaitteiden käyttö ilman minkäänlaista lämpösuojaa vahingoittaa hiusten pintakerrosta, joka saa kosteuden karkaamaan suortuvista.

Hiustyyppi

Jotkut hiustyypit ovat alttiimpia kuivumaan. Yleisesti ottaen, mitä kiharammat hiukset sinulla on, sitä todennäköisemmin sinulla on kuivat hiukset.

Itse asiassa kiharat hiukset kaipaavat useimmiten erityistä hoitoa. Jos haluat tietää lisää kiharien hiusten hoidosta, kannattaa lukea myös tämä Curly Girl metodista kertova artikkeli.

Kemialliset vauriot

Hiusten kemiallinen käsittely, kuten vaalennus, värjäys, kemiallinen suoristus tai permanentti, voivat vahingoittaa hiusten proteiinirakennetta ja jättää hiukset hauraiksi.

Vääränlaisten tuotteiden käyttö

Voimakkaita ja haitallisia ainesosia sisältävien hiustuotteiden käyttö voi myös kuivattaa hiuksia. Tämän takia on tärkeää, että kylpyhuoneen kaapista löytyy kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille (lisää tästä myöhemmin).

Tiesitkö, että jotkut sulfaatit pesevät pois hiuspohjan ja hiusten luonnolliset öljyt liiankin tehokkaasti, mikä johtaa hiusten kuivumiseen?

Ravintoaineiden puute

Hiusten kosteutus tapahtuu myös luonnollisten öljyjen avulla. Jos et saa ravinnosta tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja, hiuspohjasi ei välttämättä kykene tuottamaan tarpeeksi näitä luonnollisia öljyjä, joka voi johtaa hiusten ja päänahan kuivuuteen.

Puuvilla

Usko tai älä, mutta puuvilla voi myös haitata hiusten kosteutusta. Puuvillasta valmistettujen tyynyliinojen ja pyyhkeiden käyttö voi nimittäin kuivattaa hiuksia. Puuvillan kuidut ovat karkeita, joten hangatessasi puuvillalla hiusten pintakerrosta, se voi vahingoittaa hiuksia ja saada kosteuden karkaamaan. Tämä on yleinen syy hiusten kuivuuteen, josta moni ei ole tietoinen!

Ikä

Vanhetessamme, päänahkamme tuottaa vähemmän luonnollisia öljyjä. Jos hiuksesi ovat alkaneet kuivumaan äskettäin, tämä saattaa olla syy siihen! Kosteuttava shampoo kuiville hiuksille on hyvä keino hiusten kosteutukseen taistellaksesi iän aiheuttamaa kuivuutta vastaan.

Miksi käyttämäsi shampoo voi olla syy hiusten kuivuuteen?

Yksi suurimmista syistä kuivien ja vaurioituneiden hiusten syntyyn on vääränlaisen shampoon käyttö, sillä monet shampoot ovat yksinkertaisesti liian voimakkaita ja kuivattavia hiuksille. Tällainen shampoo on huono shampoo kuiville hiuksille, sillä sen sisältämät hiuksia kuivattavat ainesosat poistavat hiuksista ja päänahasta niiden luonnolliset suojaavat ja kosteuttavat öljyt. Tämän takia onkin tärkeää valita kosteuttava shampoo, joka on paras shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille.

Hiusten peseminen liian usein voi myös olla syy hiusten kuivuuteen. Yleisesti ottaen, hiukset tulisi pestä vain kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Ainut poikkeus tähän ovat ne, jotka harrastavat hikiliikuntaa päivittäin. Jos liikut usein, sinun tulisi aina huuhtoa hiki pois hiuksista (hiki voi nimittäin myös kuivattaa hiuksia). Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää shampoota kuin joka toinen päivä.

Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että hiusten peseminen vähemmän kuin kaksi tai kolme kertaa viikossa olisi välttämättä parempi hiuksille. Voit nimittäin myös pestä hiuksiasi liian harvoin.

Millainen on paras kosteuttava shampoo kuiville hiuksille?

Nyt kun tiedät, miten valitsemasi shampoo voi vaikuttaa hiuksiisi, on aika puhua siitä, mikä on paras kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille. Suosittelemme etsimään shampoon, joka sisältää näitä hiuksia kosteuttavia ainesosia: 

Kosteuttava shampoo ainesosa #1: Ekologinen aloe-lehtimehu

Aloe kasvi sisältää runsaasti entsyymejä, mineraaleja, aminohappoja sekä muita ravintoaineita, jotka takaavat päänahan ja hiusten kosteutuksen. Aloe auttaa myös ylläpitämään hiuspohjan optimaalista pH-arvoa, joka edistää tervettä hiusten kasvua.

Kosteuttava shampoo ainesosa #2: Kasviperäinen glyseriini

Glyseriini on luonnollinen humektantti, mikä tarkoittaa sitä, että se imee hiuksiin kosteutta. Se on siis ihanteellinen ainesosa hiusten kosteutusta ajatellen, sillä se auttaa pitämään kuivat hiukset kosteutettuina pitkään.

Hairlust-tuotteet sisältävät ainoastaan luonnollista, kasviperäistä glyseriiniä, joka on parempi vaihtoehto hiuksille.

Kosteuttava shampoo ainesosa #3: Ekologinen mangouute

Mangouute on myös erinomainen ainesosa, jota hyvän shampoon kuiville hiuksille tulisi sisältää, koska sillä on kosteuttavia ominaisuuksia. Mangouute sisältää myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat vaurioituneita hiuksia ympäristöllisiltä vahingoilta, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta.

Kosteuttava shampoo ainesosa #4: Ekologinen mustikkauute

Kuten mangouute, myös mustikkauute sisältää runsaasti suojaavia antioksidantteja. Mustikat sisältävät myös proantosyanidiini nimisiä yhdisteitä, jotka parantavat hiusten elastisuutta ja kiiltoa.

Kosteuttava shampoo ainesosa #5: Aquaxyl™

Tämä sokereista johdettu ainesosa tarjoaa kevyttä mutta pitkäkestoista kosteutusta sekä hiuksille että hiuspohjalle. Ehkäisten kosteuden haihtumista, se auttaa hiuksia ylläpitämään kosteustasonsa +8 tuntia.

Jos tavoitteenasi on hiusten kosteutus, kannattaa kiinnittää huomiota myös niihin ainesosiin, jotka voivat aiheuttaa enemmän vahinkoa! Miettiessäsi mikä on paras shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille, näitä ainesosia kannattaa välttää:

    • Parabeenit – Parabeeneja käytetään kauneustuotteiden säilöntäaineina. Parabeeneja pidetään mahdollisesti hormonitoimintaa häiritsevinä kemikaaleina, jotka voivat aiheuttaa muutoksia normaaliin hormonitoimintaan. Valitse siis sellainen shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille, joka ei sisällä parabeeneja!
    • Sulfaatit – Sulfaatteja lisätään shampooseen, jotta se vaahtoaisi helpommin. Sulfaateilla voi olla monta eri nimeä, esimerkiksi Sodium Lauryl Sulfate (SLS) tai Sodium Laureth Sulfate (SLES). Sulfaatit poistavat hiuksista ja päänahasta niiden luonnolliset kosteuttavat öljyt, joka voi kuivattaa hiuksia. Shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille tulisi siis olla vapaa näistä kuivattavista SL-sulfaateista. Kaikki sulfaatit eivät kuitenkaan ole samanlaisia! Esimerkiksi Sodium Sulfate ja Sodium Coco-Sulfate (SCS) ovat hellävaraisempia ja turvallisempia vaihtoehtoja. Nämä hellävaraiset sulfaatit vaahtoutuvat silti runsaasti ja puhdistavat hiukset ja päänahan hyvin.
    • Silikonit – Silikonit tekevät hiuksista kiiltävät ja antavat niille terveen ulkonäön muodostamalla hiusten pinnalle kerroksen - väliaikaisesti. Pitkäaikainen silikonien käyttö voi kuitenkin johtaa ongelmiin niiden kertyessä hiuksiin, jolloin hiukset näyttävät latteilta ja elottomilta. Tämä estää myös kosteuden ja ravintoaineiden imeytymisen hiuksiin, mikä voi johtaa hiusten kuivumiseen ja vaurioihin, erityisesti jos hiukset ovat jo valmiiksi vaurioituneet.
    • Ftalaatit – Kuten parabeeneja, myös ftalaatteja pidetään hormonihäirikköinä, joten valitsemasi shampoon kuivalle päänahalle ja hiuksille tulisi olla ftalaatiton kosteuttava shampoo.

Paras kosteuttava shampoo - suositukset

Jos sinulla on vaurioituneet hiukset tai jos kärsit kaksihaaraisista, suosittelen Split Fix™ Shampoota, joka on todella kosteuttava shampoo. Jos sen sijaan hiuksesi ovat todella kuivat, huokoiset tai pörröiset, kokeile Moisture Hero™ Shampoota, joka antaa hiuksille pitkäkestoista kosteutusta. Molemmat ovat kosteuttavia shampoita kuivalle päänahalle ja hiuksille eivätkä ne sisällä voimakkaita sulfaatteja. Sen sijaan ne sisältävät kosteuttavia ja suojaavia ainesosia, kuten aloe-lehtimehua, kasviperäistä glyseriiniä, jojobaöljyä sekä Aquaxyl™:iä.

Lisäksi, nämä kosteuttavat shampoot kuivalle päänahalle ja hiuksille sisältävät ainesosia, jotka vahvistavat ja korjaavat vaurioituneiden hiusten rakennetta. Jos olet pohtinut mikä on paras shampoo kuiville hiuksille, olet löytänyt vastauksen!

Vinkki: Hairlustilta löytyy myös muita hellävaraisia shampoita, jotka on suunniteltu erityisesti vaaleahiuksisille ja ohuille hiuksille!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

8 Tapaa joiden avulla voit parantaa kuivien ja vaurioituneiden hiusten kuntoa

Nyt kun tiedät millainen on hyvä shampoo kuiville hiuksille, käydään seuraavaksi läpi muita hiusten kosteutus- ja hoitovinkkejä sekä kosteuttavia hiustuotteita. Kosteuttava shampoo on oiva apu kuiville hiuksille, mutta sen lisäksi on olemassa muita hyviä keinoja parantaa hiusten kuntoa.

1. Käytä hoitoainetta

Condition Your Hair

Muista käyttää aina kosteuttavaa hoitoainetta shampoon perään! Vaikka käytössäsi olisikin shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille, hiukset tarvitsevat myös hoitoainetta pesun jälkeen. Hoitoaine palauttaa hiusten kosteustasapainon ja antaa hiuksille ravintoaineita.

Katkeileville ja vaurioituneille hiuksille suosittelen Split Fix™ Conditioner -hoitoainetta, joka sisältää kosteuttavia kasviperäisiä ainesosia, kuten kaakaovoita, kaurauutetta ja jojobaöljyn estereitä, jotka vahvistavat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Moisture Hero™ Conditioner -hoitoaine on valintasi, jos hiuksesi tuntuvat erityisen kuivilta tai pörröisiltä. Tämä syväkosteuttava hoitoaine tekee kuivimmistakin suortuvista pehmeät ja ehkäisee kosteuden haihtumista hiuksista. Moisture Hero™ Shampoo on erinomainen shampoo kuiville hiuksille, ja tämä on ehdottomasti paras hoitoaine sille kaveriksi!

Kosteuttava shampoo ja hoitoaine auttavat hiusten kuivuuteen, mutta tehostaaksesi hiusten kosteutusta vielä lisää, käytä Moisture Hero™ Hair Mask -hiusnaamiota yksi tai kaksi kertaa viikossa tavallisen hoitoaineen sijaan. Tämä kosteuttava hiustuote antaa hiuksille runsaan annoksen lisäkosteutta ja ravinteita saadaksesi terveet ja hyvinvoivat hiukset.

2. Tasoita latvat

Get a Trim

Kuivissa ja vahingoittuneista hiuksissa on yleensä paljon kaksihaaraisia. Jos hiuksesi ovat haaroittuneet, kannattaa harkita latvojen tasoitusta, jotta hiukset eivät mene huonompaan kuntoon.

3. Kokeile ennen pesua käytettävää tehohoitoa

Pre-Shampoo Treatment

Eräs kuivien ja vaurioituneiden hiusten kosteutustapa on ennen pesua käytettävä tehohoito, kuten Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm. Tämä kosteuttava hoitobalsami on tehty 100% luonnollisista ainesosista, kuten oliiviöljystä ja sheavoista. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm tekee hiuksista pehmeät, sekä estää pörröisyyttä.

4. Uudista hiusten pesurutiini

Change Your Hair Washing Routine

Kuten aiemmin mainitsin, paras hiusten pesurutiini on pestä ja hoitaa hiukset kahden tai kolmen päivän välein. Tiedoksi: edes parhaan kuivashampoon käyttöä ei lasketa hiusten pesemiseksi!

Toinen hyvä vinkki on suihkun lämpötilan alentaminen. Kuumat suihkut ovat nautinnollisia, mutta ne kuivattavat ihoa ja hiuksia tosi paljon. Tämä ei tietenkään tarkoita, että sinun pitäisi alkaa käymään jääkylmässä suihkussa! Jo kädenlämpöisen veden käyttö auttaa pitämään kuivat hiukset loitolla.

5. Suojaa hiuksia kuumuudelta

Protect Your Hair from Heat

Vaikka usein sanonkin, että kuumien muotoilulaitteiden käyttö kannattaa skipata aina kun mahdollista, ymmärrän tietysti, että joidenkin kampausten aikaansaaminen ei yksinkertaisesti onnistu ilman kiharrinta tai muuta välinettä! Jos haluat käyttää kuumia muotoiluvälineitä, varmista, että suojaat hiuksiasi Thermal Shield™ Heat Protectant -lämpösuojalla ennen muotoilua. Tämä suihke suojaa hiuksiasi luonnollisesti kuumuuden aiheuttamia vaurioita vastaan sen sisältämien antioksidanttien ja kasviperäisen DayMoist CLR™ -ainesosan ansiosta.

On myös järkevää alentaa kuumien laitteiden lämpötilaa. Kuumimman asetuksen käyttö ei ole tarpeen, jos saat saman lopputuloksen käyttämällä alempaa lämpötilaa! Yleisesti ottaen, mitä hennommat hiukset sinulla on, sitä alempaa lämpötilaa tarvitset hiusten muotoiluun. Kokeile eri asetuksia löytääksesi alimman lämpötilan, jonka avulla saat halutun tuloksen.

6. Suojaa hiuksia auringon säteiltä

Shield Against the Sun

UV-säteet voivat vahingoittaa hiuksiasi samalla tavalla kuin ne vahingoittavat ihoasi. Sun Defense Hair Mist -suihkeen sisältämät antioksidantit (Phytessence™ tammiuutteesta), jotka auttavat suojaamaan hiuksiasi UV-säteiltä, voivat myös suojata kuumien lämpötilojen aiheuttamilta vaurioilta. Mutta jos aiot viettää pidemmän aikaa auringossa, on hyvä idea käyttää hattua suojataksesi hiuksia ja ihoa.

7. Ota vitamiinisi

Hiusten kosteutus voi alkaa myös sisältäpäin. Kuten jo mainitsinkin, hiuspohjasi tarvitsee tietyn yhdistelmän ravintoaineita tuottaakseen talia, joka on hiuksia suojaava ja kosteuttava luonnollinen öljy.

Varmistaaksesi, että saat tarpeeksi ravintoaineita terveiden hiusten kasvuun, kokeile Hairlust Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiineja. Nämä herkulliset vitamiinit sisältävät yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja, joiden on todistettu edistävän hiusten hyvinvointia, kuten C-vitamiinia, biotiinia, foolihappoa, piidioksidia ja sinkkiä. Lisäksi ne ovat vegaanisia ja sisältävät luonnollisia ainesosia, joten voit olla varma, että ne ovat sinulle hyväksi!

8. Suojaa hiuksia nukkuessa

Protect Your Hair Overnight

Kosteuttava shampoo kuiville hiuksille ja muut kosteuttavat hiustuotteet ovat erinomaisia pitääksesi kuivuus loitolla, mutta voit edistää hiustesi hyvinvointia myös nukkuessasi! Vaihda perinteinen puuvillainen tyynyliina Silky Bamboo Pillowcase -bambutyynyliinaan estääksesi pörröisyyttä ja pitääksesi hiukset kosteutettuina. Bambun kuidut ovat paljon pehmeämpiä kuin puuvillan, joten ihosi ja hiuksesi eivät hankaa karkeaa puuvillaa vasten yön ajan vaan lipuvat sileän bambukuidun päällä helposti. Tämän tuloksena hiuksesi eivät sojota joka suuntaan herätessäsi, ja ihosi tuntuu pehmeämmältä!

Toivottavasti olet saanut tästä artikkelista hyviä hiusten kosteutus- ja hoitovinkkejä, sekä tietoa siitä, millaisia hyvät kosteuttavat hiustuotteet, kuten paras shampoo kuiville hiuksille, ovat. Kosteuttava shampoo on ensimmäinen askel kuivien ja vaurioituneiden hiusten hyvinvoinnin palauttamiseksi, ja oikeanlaisen shampoon käytöllä pääset jo pitkälle!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit