Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksistaKatso kaikki artikkelit

Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

Varmasti kaikille tuttu tilanne talvisin: Hiukset leijailevat ympäriinsä ja tarttuvat inhottavasti kiinni ihoon ja vaatteisiin, kun riisut pipon tai villapaidan. Hiusten sähköisyyttä ei kuitenkaan tarvitse sietää.

Sähköiset hiukset ovat yleinen näky talvisin, mutta onneksi ne voi taltuttaa helposti. Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää sähköisistä hiuksista, ja kuinka pitää hiusten sähköisyys poissa!

Sisältö

Sähköiset hiukset - mitä ne ovat?

Saatat muistaa fysiikan tunneilta, että kaikki aineet koostuvat atomeista, jotka puolestaan koostuvat protoneista, neutroneista ja elektroneista. Elektroneilla on negatiivinen varaus. Joskus elektronit irtaantuvat niiden atomeista ja tarttuvat muihin atomeihin, antaen niille sähkövarauksen.

Sähköiset hiukset johtuvat negatiivisesta sähkövarauksesta. Tämä varaus saa hiukset hylkimään toisiaan kuin magneetit. Suortuvista tulee kurittomia ja ne saattavat tarrautua ihoosi, vaatteisiisi tai jopa törröttää pystyssä!

Mistä hiusten sähköisyys johtuu?

Mistä hiusten sähköisyys sitten johtuu? Mistä ylimääräiset elektronit kulkeutuvat hiuksiin?

Sähköiset hiukset johtuvat hiusten ja jonkin toiseen esineen välisestä kitkasta. Tämä esine saattaa olla esimerkiksi hiusharjasi, talvitakkisi, huivisi jne. Esineen ja hiustesi välinen kitka saa elektroneita kulkeutumaan hiuksiisi, joka saa aikaan sähkövarauksen hiuksissa.

Jos ilma on kostea, sähkövaraus katoaa yleensä itsestään. Mutta jos hiuksesi ja/tai ilma ovat kuivat, hiusten sähköisyys on huomattavasti yleisempää.

Hiusten sähköisyys tuottaa siis paljon enemmän päänvaivaa kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi sähköiset hiukset ilmenevät useammin talvisin. Ulkoilman kylmyys ja sisäilman kuivuus ja kuumuus luovat kuivat olosuhteet, jotka tuottavat paljon staattista sähköä. Jos sinulla on lisäksi kuivat tai vaurioituneet hiukset, pahenee hiusten sähköisyys entistä enemmän.

Sähköiset hiukset vai pörröiset hiukset?

Static vs. Frizz

Vaikka hiusten sähköisyys ja pörröisyys ovat molemmat yleisiä ongelmia kuivissa ja vaurioituneissa hiuksissa, ja ne ilmenevät kurittomina ja vaikeasti muotoiltavina hiuksina, on kyseessä kaksi hyvin eri asiaa. Hiusten pörröisyys johtuu kosteuden imeytymisestä hiuksiin, joka saa ne taipumaan ja sojottamaan eri suuntiin. Sähköiset hiukset puolestaan ilmenevät silloin, kun ilmankosteus on alhainen. Tämän vuoksi hiusten pörröisyys ilmenee usein kesällä (ilman ollessa kostea), mutta sähköiset hiukset ovat tavallisemmat talvisin (ilman ollessa kuiva).

Hyvät uutiset? Pörröiset ja sähköiset hiukset voidaan pitää loitolla samojen keinojen avulla.

9 keinoa sähköisyyden ehkäisyyn

Sähköiset hiukset ovat siis paljon pahemmat kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi avain sähköisyyden estoon on runsas kosteutus. Pidä sähköisyys pois hiuksista näiden yksinkertaisten vinkkien avulla.

1. Käytä kosteuttavaa shampoota

Start with a Moisturizing Shampoo

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys kuriin, ensimmäinen askel on vaihtaa shampoo erityisesti kuiville hiuksille suunnattuun shampooseen. Minun suosikkini on Moisture Hero™ Shampoo, joka perustuu luonnollisiin ainesosiin, jotka puhdistavat, korjaavat ja kosteuttavat kuivia ja hauraita hiuksia.

Vinkki: Hairlustilta löytyy omat versiot ohuille, vaurioituneille, kiharille ja vaaleille hiuksille.

2. Pidennä pesuväliä

Change Your Washing Routine

Jos käytät shampoota päivittäin, harkitse hiusten pesemistä harvemmin. Shampoo voi kuivattaa hiuksia ja saada aikaan sähköiset hiukset. Älä pese hiuksia useammin kuin kaksi tai kolme kertaa viikossa, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa. Minun salaisuuteni on käyttää Refresh Powder™ kuivashampoota pesupäivien välillä.

Varmista myös, että peset hiuksesi haalealla etkä koskaan tulikuumalla vedellä. Kuumassa suihkussa käyminen on kieltämättä ihanaa, mutta se saattaa kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä alttiimmat staattiselle sähkölle.

3. Kosteuta hoitoaineen avulla

Hydrate with Conditioner

Muista käyttää aina hyvälaatuista hoitoainetta shampoon jälkeen. Hoitoaine kosteuttaa ja silottaa hiuksia, jolloin hiusten sähköisyys pysyy loitolla.

Kaikki hoitoaineet eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita. Jos sinulla on katkeilevat, kuivat tai vaurioituneet hiukset, tarvitset sellaisen hoitoaineen, joka tarjoaa hiuksille runsaasti kevyttä kosteutta ja ravinteita.

Tällainen hoitoaine on Moisture Hero™ Conditioner. Tämä syväkosteuttava hoitoaine tarjoaa runsaasti hoitoa ja kosteutta kuiville, pörröisille ja sähköisille hiuksille samalla vahvistaen hiusta ja edistäen sen kykyä sitoa kosteutta. Lisäksi sen silikoniton koostumus ei jätä tuotejäämiä hiuksiin.

Käyttäessäsi hoitoainetta levitä sitä ainoastaan hiusten pituuksiin. Näin varmistat, että kosteus menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

4. Tehohoida hiuksia

4. Use a Deep-Conditioning Treatment style=

Sen lisäksi, että käytät hoitoainetta jokaisen pesun yhteydessä, tehohoitavan hiusnaamion käyttö vähintään kerran kuukaudessa on erittäin tärkeää hiusten hyvinvoinnille.

Suosittelen kokeilemaan tehokosteuttavaa Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm -hiusnaamiota. Tämä on mielenkiintoinen tuote, sillä yleensä naamiot levitetään kosteisiin hiuksiin, mutta tätä tuotetta käytetään ennen hiusten pesua kuiviin hiuksiin. Miksi? Koska sen ravitsevat ainesosat, kuten sheavoi, jojobaöljy ja auringonkukansiemenöljy, imeytyvät tehokkaammin kun hiukset ovat kuivat. Jos hiuksesi ovat todella kuivat ja vaurioituneet, voit levittää tuotetta hiuksiin ennen nukkumaanmenoa, jotta ainesosat voivat tehdä taikojaan koko yön yli.

5. Valitse muotoiluvälineet tarkoin

Choose Your Tools Wisely

Metalliset harjat ja kammat kannattaa jättää kaapin perälle, jos sinulla on sähköiset hiukset. Valitse sen sijaan sellainen harja tai kampa, joka on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten villisian harjaksista, puusta tai bambusta.

Vielä parempi vaihtoehto on olla käyttämättä harjaa ollenkaan. Jos hiusten sähköisyys tuottaa sinulle ongelmia, harjauksen aiheuttama kitka pahentaa tilannetta entisestään. Voit myös kokeilla käyttää harjan sijaan harvapiikkistä kampaa. Jos sinun täytyy kuitenkin harjata hiukset, suihkauta harjaan hiusten sähköisyyden poistajaa.

6. Käytä hiusten sähköisyyden poistajaa

Apply an Anti-Static Spray for Hair

Todella kuivan sään aikana (kuten talvella), saatat tarvita erityistä hiusten sähköisyyden poistajaa antamaan hiuksille ylimääräistä kosteutta päivän mittaan. Suosittelen hiuksiin jätettävän tuotteen, kuten Split Fix™ Leave-in Conditioner -jätettävän hoitoaineen pakkaamista laukkuun, jotta voit pitää sähköisyyden poissa koko päivän. Jos hiusten sähköisyys vaivaa kesken päivän, suihkuta tätä kosteuttavaa hiusten sähköisyyden poistajaa ja saat leijailevat suortuvat heti kuriin! Lue lisää siitä miten jätettävät hoitoaineet toimivat täältä.

7. Suosi luonnonkuituja

Opt for Natural Fibers

Oletko huomannut, että synteettisistä kuiduista valmistetut materiaalit aiheuttavat sähköiset hiukset helpommin? Esimerkiksi satiinista valmistetut vaatteet tai tyynyliinat näyttävät ja tuntuvat varmasti ihanalta, mutta synteettiset materiaalit, kuten polyesterisatiini, tekevät hiuksista sähköiset todella helposti.

Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hiuksiin koskevien tuotteiden, kuten tyynyliinojen ja hiuspyyhkeiden, materiaaleihin. Valitse siis mieluummin luonnonkuiduista, kuten puuvillasta, silkistä tai bambusta, valmistettuja tuotteita. Nämä luonnolliset materiaalit eivät pidä sähkövarausta yllä yhtä helposti kuin synteettiset materiaalit, jonka ansiosta hiusten sähköisyys vähenee.

Koska hiukset hankaavat lakanoita vasten monen tunnin ajan öisin, on tyynyliinan ja pussilakanan vaihto Silky Bamboo Pillowcase - bambutyynyliinaan ja bambupussilakanaan erinomainen keino ehkäistä hiusten sähköisyyttä. Niiden silkinsileät bambukuidut pitävät sähköiset hiukset ja takut loitolla. Tai kokeile Bamboo Hair Towel Wrap -hiuspyyhettä, jonka avulla voit kuivata hiukset nopeasti hankaamatta - ilman sähköisyyttä tai pörröisyyttä.

8. Ole varovainen lämmön kanssa

Be Careful with Heat

Hiusten muotoilu lämmön avulla voi myös kuivattaa hiuksia ja siten lisätä sähköisyyttä. Aina kun mahdollista, suosi sellaisia kampauksia, joita varten ei tarvita kuumia muotoiluvälineitä. Jos kampauksen luominen kuitenkin vaatii lämpöä, suojaa hiukset aina etukäteen laadukkaalla lämpösuojalla. Suosikkini on Thermal Shield™ Heat Protectant, jonka silikoniton koostumus perustuu luonnolliseen DayMoist CLR™:ään, ekologiseen aloe veraan, kaurauutteeseen, glyseriiniin ja tehokosteuttavaan sokeriyhdistelmään.

9. Pysy loitolla kuivattavista ainesosista

Stay Away from Drying Ingredients

Usko tai älä, mutta monet hiustuotteet sisältävät hiuksia kuivattavia ainesosia, jotka voivat pahentaa hiusten sähköisyyttä. Yksi yleinen kuivattava ainesosa on sulfaatit, joita erityisesti kuivuuteen taipuvaisten kiharapäiden suositellaan välttävän. Jos sinulla on siis erityisen kuivat tai kiharat hiukset, varmista, että käyttämäsi tuotteet eivät sisällä sulfaatteja.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

6 nopeaa ratkaisua saada sähköisyys pois hiuksista

Hiusten sähköisyys vähenee yllä mainittujen vinkkien avulla yleensä pidemmässä juoksussa - mutta entä jos sinun tulee saada sähköisyys pois hiuksista juuri nyt? Alla olevista tuotteista saat apua sähköisyyteen välittömästi.

1. Final Touch Hair Spray

Monet hiuslakat kuivattavat hiuksia ja saavat aikaan sähköisyyttä, mutta tämä suihke ei! Final Touch Hair Spray -suihkeen ainutlaatuinen kosteuttava koostumus sisältää aloe veraa, acai-uutetta ja glyseriiniä, joiden ansiosta se toimii myös hiusten sähköisyyden poistajana. Suihkuta Final Touch Hair Spray -suihketta kosteisiin hiuksiin, jos haluat pitää pörröisyyden poissa föönatessa, tai kuiviin hiuksiin, jos tavoitteesi on antaa kampaukselle pitoa tai saada sähköisyys pois hiuksista.

2. Final Touch Hair Styling Stick -muotoilupuikko

Kesytä kurittomat suortuvat ja pidä hiusten sähköisyys poissa tämän muotoilupuikon avulla. Final Touch Hair Styling Stick -muotoilutuotteen koostumus sisältää runsaasti kasviperäisiä ainesosia, jotka antavat siloitusta kaipaaville hiuksille keskivahvaa pitoa ja kevyttä kiiltoa samalla hoitaen. Lisäksi sen matkakokoisen pakkauksen ansiosta, tuote mahtuu helposti laukkuun.

3. Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy

Hiusten sähköisyys ilmenee tavallisemmin kuivissa hiuksissa, jonka vuoksi tämä tehokkaasti ravitseva hiusöljy on todella hyödyllinen tuote, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa. Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän kevyitä mutta ravitsevia öljyjä, jotka toimivat yhdessä kosteuttaen hiuksia kuitenkaan latistamatta. (Jos et ole aiemmin käyttänyt hiusöljyjä, lue ensin: Hyödylliset hiusöljyn käyttövinkit.)

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner

Jos pidät kevyemmistä tuotteista hiusöljyjen sijaan, kokeile sen sijaan silikonitonta hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Tämä kevyt suihke antaa hiuksille annoksen kosteutta, ravinteita ja antioksidantteja jättäen hiukset pehmeiksi, sileiksi ja hyvinvoiviksi. Se taltuttaa sähköiset hiukset heti sekä tekee hiusten muotoilusta helpompaa.

5. Sun Defense Hair Mist -suihke

Tämä hiuksiin jätettävä hoitosuihke toimii hiusten sähköisyyden poistajana sekä antaa kuiville, vaurioituneille ja pörröisille hiuksille lisää kosteutta ja kiiltoa. Lisäksi se suojaa hiuksia auringolta! Käytä tätä hiusten sähköisyyden poistajaa muotoillessasi hiuksia, tai pidä hiusten sähköisyys poissa sen avulla päivän mittaan.

6. Kokeile käsivoidetta

Jos sinulla on sähköiset hiukset, mutta mukana ei ole varsinaista hiusten sähköisyyden poistajaa, hätäratkaisuna voit kokeilla levittää hyvin pienen määrän käsi- tai kasvovoidetta leijaileviin hiuksiin. Ihoa kosteuttavat ainesosat kosteuttavat myös kuivia hiuksia, ja voiteen avulla saat sähköiset hiukset taantumaan. Ole kuitenkin varovainen ettet käytä liikaa voidetta, muuten hiuksistasi voi tulla rasvaisen näköiset.

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys pois, pidä huolta siitä, että kosteutat hiuksia tarpeeksi. Kannattaa myös hankkia hiusten sähköisyyden poistaja. Jos seuraat näitä vinkkejä, hiusten sähköisyys tulee vaivaamaan sinua paljon harvemmin. Onko sinulla vinkkejä, miten pitää sähköiset hiukset loitolla? Jaa ne rohkeasti alla!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

Katso kaikki artikkelit