Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksistaKatso kaikki artikkelit

Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

Varmasti kaikille tuttu tilanne talvisin: Hiukset leijailevat ympäriinsä ja tarttuvat inhottavasti kiinni ihoon ja vaatteisiin, kun riisut pipon tai villapaidan. Hiusten sähköisyyttä ei kuitenkaan tarvitse sietää.

Sähköiset hiukset ovat yleinen näky talvisin, mutta onneksi ne voi taltuttaa helposti. Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää sähköisistä hiuksista, ja kuinka pitää hiusten sähköisyys poissa!

Sisältö

Sähköiset hiukset - mitä ne ovat?

Saatat muistaa fysiikan tunneilta, että kaikki aineet koostuvat atomeista, jotka puolestaan koostuvat protoneista, neutroneista ja elektroneista. Elektroneilla on negatiivinen varaus. Joskus elektronit irtaantuvat niiden atomeista ja tarttuvat muihin atomeihin, antaen niille sähkövarauksen.

Sähköiset hiukset johtuvat negatiivisesta sähkövarauksesta. Tämä varaus saa hiukset hylkimään toisiaan kuin magneetit. Suortuvista tulee kurittomia ja ne saattavat tarrautua ihoosi, vaatteisiisi tai jopa törröttää pystyssä!

Mistä hiusten sähköisyys johtuu?

Mistä hiusten sähköisyys sitten johtuu? Mistä ylimääräiset elektronit kulkeutuvat hiuksiin?

Sähköiset hiukset johtuvat hiusten ja jonkin toiseen esineen välisestä kitkasta. Tämä esine saattaa olla esimerkiksi hiusharjasi, talvitakkisi, huivisi jne. Esineen ja hiustesi välinen kitka saa elektroneita kulkeutumaan hiuksiisi, joka saa aikaan sähkövarauksen hiuksissa.

Jos ilma on kostea, sähkövaraus katoaa yleensä itsestään. Mutta jos hiuksesi ja/tai ilma ovat kuivat, hiusten sähköisyys on huomattavasti yleisempää.

Hiusten sähköisyys tuottaa siis paljon enemmän päänvaivaa kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi sähköiset hiukset ilmenevät useammin talvisin. Ulkoilman kylmyys ja sisäilman kuivuus ja kuumuus luovat kuivat olosuhteet, jotka tuottavat paljon staattista sähköä. Jos sinulla on lisäksi kuivat tai vaurioituneet hiukset, pahenee hiusten sähköisyys entistä enemmän.

Sähköiset hiukset vai pörröiset hiukset?

Vaikka hiusten sähköisyys ja pörröisyys ovat molemmat yleisiä ongelmia kuivissa ja vaurioituneissa hiuksissa, ja ne ilmenevät kurittomina ja vaikeasti muotoiltavina hiuksina, on kyseessä kaksi hyvin eri asiaa. Hiusten pörröisyys johtuu kosteuden imeytymisestä hiuksiin, joka saa ne taipumaan ja sojottamaan eri suuntiin. Sähköiset hiukset puolestaan ilmenevät silloin, kun ilmankosteus on alhainen. Tämän vuoksi hiusten pörröisyys ilmenee usein kesällä (ilman ollessa kostea), mutta sähköiset hiukset ovat tavallisemmat talvisin (ilman ollessa kuiva).

Hyvät uutiset? Pörröiset ja sähköiset hiukset voidaan pitää loitolla samojen keinojen avulla.

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

9 keinoa sähköisyyden ehkäisyyn

Sähköiset hiukset ovat siis paljon pahemmat kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi avain sähköisyyden estoon on runsas kosteutus. Pidä sähköisyys pois hiuksista näiden yksinkertaisten vinkkien avulla.

1. Käytä kosteuttavaa shampoota

Käytä kosteuttavaa shampoota

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys kuriin, ensimmäinen askel on vaihtaa shampoo erityisesti kuiville hiuksille suunnattuun shampooseen. Minun suosikkini on Hair Growth & Repair Shampoo, joka perustuu luonnollisiin ainesosiin, jotka puhdistavat, korjaavat ja kosteuttavat kuivia ja hauraita hiuksia.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo hiustenlähtöön miehille, sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

Vinkki: Hair Growth & Repair Shampoosta löytyy omat versiot miehille, kiharille ja vaaleille hiuksille.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hellävarainen hopeashampoo vaaleille ja harmaille hiuksille, joka kirkastaa hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää

2. Pidennä pesuväliä

Pidennä pesuväliä

Jos käytät shampoota päivittäin, harkitse hiusten pesemistä harvemmin. Shampoo voi kuivattaa hiuksia ja saada aikaan sähköiset hiukset. Älä pese hiuksia useammin kuin kaksi tai kolme kertaa viikossa, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa.

Varmista myös, että peset hiuksesi haalealla etkä koskaan tulikuumalla vedellä. Kuumassa suihkussa käyminen on kieltämättä ihanaa, mutta se saattaa kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä alttiimmat staattiselle sähkölle.

3. Kosteuta hoitoaineen avulla

Kosteuta hoitoaineen avulla

Muista käyttää aina hyvälaatuista hoitoainetta shampoon jälkeen. Hoitoaine kosteuttaa ja silottaa hiuksia, jolloin hiusten sähköisyys pysyy loitolla.

Kaikki hoitoaineet eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita. Jos sinulla on hennot, ohenevat, kuivat tai vaurioituneet hiukset, tarvitset sellaisen hoitoaineen, joka tarjoaa hiuksille runsaasti kevyttä kosteutta ja vahvistavia proteiineja.

Tällainen hoitoaine on Hair Growth & Repair Conditioner. Tämä kosteuttava hoitoaine vahvistaa samalla hauraita hiuksia ja luo ihanteelliset olosuhteet terveeseen hiusten kasvuun. Lisäksi sen silikoniton koostumus ei jätä tuotejäämiä hiuksiin.

Käyttäessäsi hoitoainetta levitä sitä ainoastaan hiusten pituuksiin. Näin varmistat, että kosteus menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikoniton hoitoaine, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-in-1 hoitoaine kiharille hiuksille: Co-wash, poishuuhdeltava ja jätettävä hoitoaine.

23.95 €

Lue lisää

4. Tehohoida hiuksia

Tehohoida hiuksia

Sen lisäksi, että käytät hoitoainetta jokaisen pesun yhteydessä, tehohoitavan hiusnaamion käyttö vähintään kerran kuukaudessa on erittäin tärkeää hiusten hyvinvoinnille.

Suosittelen kokeilemaan tehokosteuttavaa Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Balm -hiusnaamiota. Tämä on mielenkiintoinen tuote, sillä yleensä naamiot levitetään kosteisiin hiuksiin, mutta tätä tuotetta käytetään ennen hiusten pesua kuiviin hiuksiin. Miksi? Koska sen ravitsevat ainesosat, kuten sheavoi, jojobaöljy ja auringonkukansiemenöljy, imeytyvät tehokkaammin kun hiukset ovat kuivat. Jos hiuksesi ovat todella kuivat ja vaurioituneet, voit levittää tuotetta hiuksiin ennen nukkumaanmenoa, jotta ainesosat voivat tehdä taikojaan koko yön yli.

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää

5. Valitse muotoiluvälineet tarkoin

Valitse muotoiluvälineet tarkoin

Metalliset harjat ja kammat kannattaa jättää kaapin perälle, jos sinulla on sähköiset hiukset. Valitse sen sijaan sellainen harja tai kampa, joka on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten villisian harjaksista, puusta tai bambusta.

Vielä parempi vaihtoehto on olla käyttämättä harjaa ollenkaan. Jos hiusten sähköisyys tuottaa sinulle ongelmia, harjauksen aiheuttama kitka pahentaa tilannetta entisestään. Voit myös kokeilla käyttää harjan sijaan harvaa kampaa. Jos sinun täytyy kuitenkin harjata hiukset, suihkauta harjaan hiusten sähköisyyden poistajaa.

HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush
Säästä 20%

Bamboo Vented Paddle Brush

Keskikokoinen bambuhiusharja tavanomaiseen harjaamiseen tai kuivaamiseen föönin kanssa.

24.95 €

19.96 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Large Paddle Brush HairLust - Bamboo Large Paddle Brush

Bamboo Large Paddle Brush

Iso bambuhiusharja, joka selvittää hellävaraisesti paksut ja pitkät hiukset.

24.95 €

Lue lisää

6. Käytä hiusten sähköisyyden poistajaa

Käytä hiusten sähköisyyden poistajaa

Todella kuivan sään aikana (kuten talvella), saatat tarvita erityistä hiusten sähköisyyden poistajaa antamaan hiuksille ylimääräistä kosteutta päivän mittaan. Suosittelen hiuksiin jätettävän tuotteen, kuten Hair Defence & Hydration Mist -suihkeen pakkaamista laukkuun, jotta voit pitää sähköisyyden poissa koko päivän. Jos hiusten sähköisyys vaivaa kesken päivän, suihkuta tätä kosteuttavaa hiusten sähköisyyden poistajaa ja saat leijailevat suortuvat heti kuriin!

HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

7. Suosi luonnonkuituja

Suosi luonnonkuituja

Oletko huomannut, että synteettisistä kuiduista valmistetut materiaalit aiheuttavat sähköiset hiukset helpommin? Esimerkiksi satiinista valmistetut vaatteet tai tyynyliinat näyttävät ja tuntuvat varmasti ihanalta, mutta synteettiset materiaalit, kuten polyesterisatiini, tekevät hiuksista sähköiset todella helposti.

Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hiuksiin koskevien tuotteiden, kuten tyynyliinojen ja hiuspyyhkeiden, materiaaleihin. Valitse siis mieluummin luonnonkuiduista, kuten puuvillasta, silkistä tai bambusta, valmistettuja tuotteita. Nämä luonnolliset materiaalit eivät pidä sähkövarausta yllä yhtä helposti kuin synteettiset materiaalit, jonka ansiosta hiusten sähköisyys vähenee.

Koska hiukset hankaavat tyynyliinaa monen tunnin ajan öisin, on tyynyliinan vaihto Pure Bamboo Pillowcase - bambutyynyliinaan erinomainen keino ehkäistä hiusten sähköisyyttä. Tämän tyynyliinan silkinsileät bambukuidut pitävät sähköiset hiukset ja takut loitolla. Tai kokeile Bamboo Hair Towel -hiuspyyhettä, jonka avulla voit kuivata hiukset nopeasti hankaamatta - ilman sähköisyyttä tai pörröisyyttä.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen
Säästä jopa 11%

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roosa
Säästä jopa 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Roosa

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää

8. Ole varovainen lämmön kanssa

Ole varovainen lämmön kanssa

Hiusten muotoilu lämmön avulla voi myös kuivattaa hiuksia ja siten lisätä sähköisyyttä. Aina kun mahdollista, suosi sellaisia kampauksia, joita varten ei tarvita kuumia muotoiluvälineitä. Jos kampauksen luominen kuitenkin vaatii lämpöä, suojaa hiukset aina etukäteen laadukkaalla lämpösuojalla.

9. Pysy loitolla kuivattavista ainesosista

Pysy loitolla kuivattavista ainesosista

Usko tai älä, mutta monet hiustuotteet sisältävät hiuksia kuivattavia ainesosia, jotka voivat pahentaa hiusten sähköisyyttä. Yksi yleinen kuivattava ainesosa on sulfaatit, joita erityisesti kuivuuteen taipuvaisten kiharapäiden suositellaan välttävän. Jos sinulla on siis erityisen kuivat tai kiharat hiukset, varmista, että käyttämäsi tuotteet eivät sisällä sulfaatteja.

5 nopeaa ratkaisua saada sähköisyys pois hiuksista

Hiusten sähköisyys vähenee yllä mainittujen vinkkien avulla yleensä pidemmässä juoksussa - mutta entä jos sinun tulee saada sähköisyys pois hiuksista juuri nyt? Alla olevista tuotteista saat apua sähköisyyteen välittömästi.

1. Hair Finishing Spray

Monet hiuslakat kuivattavat hiuksia ja saavat aikaan sähköisyyttä, mutta tämä suihke ei! Hair Finishing Spray -suihkeen ainutlaatuinen kosteuttava koostumus sisältää aloe veraa, acai-uutetta ja glyseriiniä, joiden ansiosta se toimii myös hiusten sähköisyyden poistajana. Suihkuta Hair Finishing Spray -suihketta kosteisiin hiuksiin, jos haluat pitää pörröisyyden poissa föönatessa, tai kuiviin hiuksiin, jos tavoitteesi on antaa kampaukselle pitoa tai saada sähköisyys pois hiuksista.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray
Säästä 20%

Hair Finishing Spray

Ponnekaasuton hiussuihke, joka antaa keskivahvaa pitoa, rakennetta ja kiiltoa.

23.95 €

19.16 €

Lue lisää

2. Hair Finishing Stick -muotoilupuikko

Kesytä kurittomat suortuvat ja pidä hiusten sähköisyys poissa tämän muotoilupuikon avulla. Hair Finishing Stick -muotoilutuotteen koostumus sisältää runsaasti kasviperäisiä ainesosia, jotka antavat siloitusta kaipaaville hiuksille keskivahvaa pitoa ja kevyttä kiiltoa samalla hoitaen.

HairLust - Hair Finishing Stick HairLust - Hair Finishing Stick

Hair Finishing Stick

Innovatiivinen hiustenmuotoilupuikko, jolla saat pörrön ja vauvahiukset kuriin.

12.95 €

Lue lisää

3. Hair Strengthening & Protection Oil -hiusöljy

Hiusten sähköisyys ilmenee tavallisemmin kuivissa hiuksissa, jonka vuoksi tämä tehokkaasti ravitseva hiusöljy on todella hyödyllinen tuote, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa. Hair Strengthening & Protection Oil -hiusöljy sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän kevyitä mutta ravitsevia öljyjä, jotka toimivat yhdessä kosteuttaen hiuksia kuitenkaan latistamatta. (Jos et ole aiemmin käyttänyt hiusöljyjä, lue ensin: Hyödylliset hiusöljyn käyttövinkit.)

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

4. Hair Defence & Hydration Mist -suihke

Tämä hiuksiin jätettävä hoitosuihke toimii hiusten sähköisyyden poistajana sekä antaa kuiville, vaurioituneille ja pörröisille hiuksille lisää kosteutta ja kiiltoa. Lisäksi se suojaa hiuksia auringolta! Käytä tätä hiusten sähköisyyden poistajaa muotoillessasi hiuksia, tai pidä hiusten sähköisyys poissa sen avulla päivän mittaan.

HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

5. Kokeile käsivoidetta

Jos sinulla on sähköiset hiukset, mutta mukana ei ole varsinaista hiusten sähköisyyden poistajaa, hätäratkaisuna voit kokeilla levittää hyvin pienen määrän käsi- tai kasvovoidetta leijaileviin hiuksiin. Ihoa kosteuttavat ainesosat kosteuttavat myös kuivia hiuksia, ja voiteen avulla saat sähköiset hiukset taantumaan. Ole kuitenkin varovainen ettet käytä liikaa voidetta, muuten hiuksistasi voi tulla rasvaisen näköiset.

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys pois, pidä huolta siitä, että kosteutat hiuksia tarpeeksi. Kannattaa myös hankkia hiusten sähköisyyden poistaja. Jos seuraat näitä vinkkejä, hiusten sähköisyys tulee vaivaamaan sinua paljon harvemmin. Onko sinulla vinkkejä, miten pitää sähköiset hiukset loitolla? Jaa ne rohkeasti alla!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

 • Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

  Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

Katso kaikki artikkelit