Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksistaKatso kaikki artikkelit

Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

Varmasti kaikille tuttu tilanne talvisin: Hiukset leijailevat ympäriinsä ja tarttuvat inhottavasti kiinni ihoon ja vaatteisiin, kun riisut pipon tai villapaidan. Hiusten sähköisyyttä ei kuitenkaan tarvitse sietää.

Sähköiset hiukset ovat yleinen näky talvisin, mutta onneksi ne voi taltuttaa helposti. Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää sähköisistä hiuksista, ja kuinka pitää hiusten sähköisyys poissa!

Sisältö

Sähköiset hiukset - mitä ne ovat?

Saatat muistaa fysiikan tunneilta, että kaikki aineet koostuvat atomeista, jotka puolestaan koostuvat protoneista, neutroneista ja elektroneista. Elektroneilla on negatiivinen varaus. Joskus elektronit irtaantuvat niiden atomeista ja tarttuvat muihin atomeihin, antaen niille sähkövarauksen.

Sähköiset hiukset johtuvat negatiivisesta sähkövarauksesta. Tämä varaus saa hiukset hylkimään toisiaan kuin magneetit. Suortuvista tulee kurittomia ja ne saattavat tarrautua ihoosi, vaatteisiisi tai jopa törröttää pystyssä!

Mistä hiusten sähköisyys johtuu?

Mistä hiusten sähköisyys sitten johtuu? Mistä ylimääräiset elektronit kulkeutuvat hiuksiin?

Sähköiset hiukset johtuvat hiusten ja jonkin toiseen esineen välisestä kitkasta. Tämä esine saattaa olla esimerkiksi hiusharjasi, talvitakkisi, huivisi jne. Esineen ja hiustesi välinen kitka saa elektroneita kulkeutumaan hiuksiisi, joka saa aikaan sähkövarauksen hiuksissa.

Jos ilma on kostea, sähkövaraus katoaa yleensä itsestään. Mutta jos hiuksesi ja/tai ilma ovat kuivat, hiusten sähköisyys on huomattavasti yleisempää.

Hiusten sähköisyys tuottaa siis paljon enemmän päänvaivaa kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi sähköiset hiukset ilmenevät useammin talvisin. Ulkoilman kylmyys ja sisäilman kuivuus ja kuumuus luovat kuivat olosuhteet, jotka tuottavat paljon staattista sähköä. Jos sinulla on lisäksi kuivat tai vaurioituneet hiukset, pahenee hiusten sähköisyys entistä enemmän.

Sähköiset hiukset vai pörröiset hiukset?

Static vs. Frizz

Vaikka hiusten sähköisyys ja pörröisyys ovat molemmat yleisiä ongelmia kuivissa ja vaurioituneissa hiuksissa, ja ne ilmenevät kurittomina ja vaikeasti muotoiltavina hiuksina, on kyseessä kaksi hyvin eri asiaa. Hiusten pörröisyys johtuu kosteuden imeytymisestä hiuksiin, joka saa ne taipumaan ja sojottamaan eri suuntiin. Sähköiset hiukset puolestaan ilmenevät silloin, kun ilmankosteus on alhainen. Tämän vuoksi hiusten pörröisyys ilmenee usein kesällä (ilman ollessa kostea), mutta sähköiset hiukset ovat tavallisemmat talvisin (ilman ollessa kuiva).

Hyvät uutiset? Pörröiset ja sähköiset hiukset voidaan pitää loitolla samojen keinojen avulla.

HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner
Uutuus 🎉

Split Fix™ Leave-in Conditioner

Kosteuttava hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka ehkäisee pörröisyydeltä, kaksihaaraisilta ja takkuuntumiselta.

23.95 €

Lue lisää

9 keinoa sähköisyyden ehkäisyyn

Sähköiset hiukset ovat siis paljon pahemmat kuivissa olosuhteissa. Tämän vuoksi avain sähköisyyden estoon on runsas kosteutus. Pidä sähköisyys pois hiuksista näiden yksinkertaisten vinkkien avulla.

1. Käytä kosteuttavaa shampoota

Start with a Moisturizing Shampoo

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys kuriin, ensimmäinen askel on vaihtaa shampoo erityisesti kuiville hiuksille suunnattuun shampooseen. Minun suosikkini on Split Fix™ Shampoo, joka perustuu luonnollisiin ainesosiin, jotka puhdistavat, korjaavat ja kosteuttavat kuivia ja hauraita hiuksia.

HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo

Split Fix™ Shampoo

Sulfaatiton shampoo vaurioituneille, katkeileville ja haaroittuville hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Shampoo HairLust - Grow Perfect™ Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Grow Perfect™ Shampoo

Vahvistava shampoo hiustenlähtöön, joka sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

Vinkki: Hairlustilta löytyy omat versiot ohuille hiuksille, kiharille ja vaaleille hiuksille.

HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Hellävarainen hopeashampoo vaaleille ja harmaille hiuksille, joka kirkastaa hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää

2. Pidennä pesuväliä

Change Your Washing Routine

Jos käytät shampoota päivittäin, harkitse hiusten pesemistä harvemmin. Shampoo voi kuivattaa hiuksia ja saada aikaan sähköiset hiukset. Älä pese hiuksia useammin kuin kaksi tai kolme kertaa viikossa, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa.

Varmista myös, että peset hiuksesi haalealla etkä koskaan tulikuumalla vedellä. Kuumassa suihkussa käyminen on kieltämättä ihanaa, mutta se saattaa kuivattaa hiuksia ja tehdä niistä alttiimmat staattiselle sähkölle.

3. Kosteuta hoitoaineen avulla

Hydrate with Conditioner

Muista käyttää aina hyvälaatuista hoitoainetta shampoon jälkeen. Hoitoaine kosteuttaa ja silottaa hiuksia, jolloin hiusten sähköisyys pysyy loitolla.

Kaikki hoitoaineet eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita. Jos sinulla on katkeilevat, kuivat tai vaurioituneet hiukset, tarvitset sellaisen hoitoaineen, joka tarjoaa hiuksille runsaasti kevyttä kosteutta ja ravinteita.

Tällainen hoitoaine on Split Fix™ Conditioner. Tämä kosteuttava hoitoaine vahvistaa samalla hauraita hiuksia ja luo ihanteelliset olosuhteet terveeseen hiusten kasvuun. Lisäksi sen silikoniton koostumus ei jätä tuotejäämiä hiuksiin.

Käyttäessäsi hoitoainetta levitä sitä ainoastaan hiusten pituuksiin. Näin varmistat, että kosteus menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

HairLust - Split Fix™ Conditioner HairLust - Split Fix™ Conditioner

Split Fix™ Conditioner

Korjaava hoitoaine vaurioituneille, hauraille ja katkeileville hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 15%

Split Fix™ Duo

Ehkäise hiusten katkeilua ja vaurioita tällä sulfaatittomalla shampoolla ja hoitoaineella.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää

4. Tehohoida hiuksia

4. Use a Deep-Conditioning Treatment style=

Sen lisäksi, että käytät hoitoainetta jokaisen pesun yhteydessä, tehohoitavan hiusnaamion käyttö vähintään kerran kuukaudessa on erittäin tärkeää hiusten hyvinvoinnille.

Suosittelen kokeilemaan tehokosteuttavaa Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm -hiusnaamiota. Tämä on mielenkiintoinen tuote, sillä yleensä naamiot levitetään kosteisiin hiuksiin, mutta tätä tuotetta käytetään ennen hiusten pesua kuiviin hiuksiin. Miksi? Koska sen ravitsevat ainesosat, kuten sheavoi, jojobaöljy ja auringonkukansiemenöljy, imeytyvät tehokkaammin kun hiukset ovat kuivat. Jos hiuksesi ovat todella kuivat ja vaurioituneet, voit levittää tuotetta hiuksiin ennen nukkumaanmenoa, jotta ainesosat voivat tehdä taikojaan koko yön yli.

HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää

5. Valitse muotoiluvälineet tarkoin

Choose Your Tools Wisely

Metalliset harjat ja kammat kannattaa jättää kaapin perälle, jos sinulla on sähköiset hiukset. Valitse sen sijaan sellainen harja tai kampa, joka on valmistettu luonnollisista materiaaleista, kuten villisian harjaksista, puusta tai bambusta.

Vielä parempi vaihtoehto on olla käyttämättä harjaa ollenkaan. Jos hiusten sähköisyys tuottaa sinulle ongelmia, harjauksen aiheuttama kitka pahentaa tilannetta entisestään. Voit myös kokeilla käyttää harjan sijaan harvaa kampaa. Jos sinun täytyy kuitenkin harjata hiukset, suihkauta harjaan hiusten sähköisyyden poistajaa.

HairLust - Bamboo Vented Brush HairLust - Bamboo Vented Brush

Bamboo Vented Brush

Keskikokoinen bambuhiusharja hiusten selvittämiseen tai kuivaamiseen föönin kanssa.

24.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Paddle Brush HairLust - Bamboo Paddle Brush

Bamboo Paddle Brush

Iso bambuhiusharja, joka selvittää hellävaraisesti paksut ja pitkät hiukset.

24.95 €

Lue lisää

6. Käytä hiusten sähköisyyden poistajaa

Apply an Anti-Static Spray for Hair

Todella kuivan sään aikana (kuten talvella), saatat tarvita erityistä hiusten sähköisyyden poistajaa antamaan hiuksille ylimääräistä kosteutta päivän mittaan. Suosittelen hiuksiin jätettävän tuotteen, kuten Split Fix™ Leave-in Conditioner -jätettävän hoitoaineen pakkaamista laukkuun, jotta voit pitää sähköisyyden poissa koko päivän. Jos hiusten sähköisyys vaivaa kesken päivän, suihkuta tätä kosteuttavaa hiusten sähköisyyden poistajaa ja saat leijailevat suortuvat heti kuriin!

HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner
Uutuus 🎉

Split Fix™ Leave-in Conditioner

Kosteuttava hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka ehkäisee pörröisyydeltä, kaksihaaraisilta ja takkuuntumiselta.

23.95 €

Lue lisää

7. Suosi luonnonkuituja

Opt for Natural Fibers

Oletko huomannut, että synteettisistä kuiduista valmistetut materiaalit aiheuttavat sähköiset hiukset helpommin? Esimerkiksi satiinista valmistetut vaatteet tai tyynyliinat näyttävät ja tuntuvat varmasti ihanalta, mutta synteettiset materiaalit, kuten polyesterisatiini, tekevät hiuksista sähköiset todella helposti.

Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hiuksiin koskevien tuotteiden, kuten tyynyliinojen ja hiuspyyhkeiden, materiaaleihin. Valitse siis mieluummin luonnonkuiduista, kuten puuvillasta, silkistä tai bambusta, valmistettuja tuotteita. Nämä luonnolliset materiaalit eivät pidä sähkövarausta yllä yhtä helposti kuin synteettiset materiaalit, jonka ansiosta hiusten sähköisyys vähenee.

Koska hiukset hankaavat lakanoita vasten monen tunnin ajan öisin, on tyynyliinan ja pussilakanan vaihto Silky Bamboo Pillowcase - bambutyynyliinaan ja bambupussilakanaan erinomainen keino ehkäistä hiusten sähköisyyttä. Niiden silkinsileät bambukuidut pitävät sähköiset hiukset ja takut loitolla. Tai kokeile Bamboo Hair Towel Wrap -hiuspyyhettä, jonka avulla voit kuivata hiukset nopeasti hankaamatta - ilman sähköisyyttä tai pörröisyyttä.

HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White
Säästä jopa 10%

Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Silky Bamboo Duvet Cover, Pearl White HairLust - Silky Bamboo Duvet Cover, Pearl White
Uutuus 🎉
Säästä jopa 10%

Silky Bamboo Duvet Cover, Pearl White

Silkkisen sileä ja hypoallergeeninen bambupussilakana.

65.95 €

Lue lisää

8. Ole varovainen lämmön kanssa

Be Careful with Heat

Hiusten muotoilu lämmön avulla voi myös kuivattaa hiuksia ja siten lisätä sähköisyyttä. Aina kun mahdollista, suosi sellaisia kampauksia, joita varten ei tarvita kuumia muotoiluvälineitä. Jos kampauksen luominen kuitenkin vaatii lämpöä, suojaa hiukset aina etukäteen laadukkaalla lämpösuojalla. Suosikkini on Thermal Shield™ Heat Protectant, jonka silikoniton koostumus perustuu luonnolliseen DayMoist CLR™:ään, ekologiseen aloe veraan, kaurauutteeseen, glyseriiniin ja tehokosteuttavaan sokeriyhdistelmään.

HairLust - Thermal Shield™ Heat Protectant HairLust - Thermal Shield™ Heat Protectant
Uutuus 🎉

Thermal Shield™ Heat Protectant

Silikoniton lämpösuojasuihke hiuksille, joka suojaa jopa 200°C asti.

23.95 €

Lue lisää

9. Pysy loitolla kuivattavista ainesosista

Stay Away from Drying Ingredients

Usko tai älä, mutta monet hiustuotteet sisältävät hiuksia kuivattavia ainesosia, jotka voivat pahentaa hiusten sähköisyyttä. Yksi yleinen kuivattava ainesosa on sulfaatit, joita erityisesti kuivuuteen taipuvaisten kiharapäiden suositellaan välttävän. Jos sinulla on siis erityisen kuivat tai kiharat hiukset, varmista, että käyttämäsi tuotteet eivät sisällä sulfaatteja.

6 nopeaa ratkaisua saada sähköisyys pois hiuksista

Hiusten sähköisyys vähenee yllä mainittujen vinkkien avulla yleensä pidemmässä juoksussa - mutta entä jos sinun tulee saada sähköisyys pois hiuksista juuri nyt? Alla olevista tuotteista saat apua sähköisyyteen välittömästi.

1. Final Touch Hair Spray

Monet hiuslakat kuivattavat hiuksia ja saavat aikaan sähköisyyttä, mutta tämä suihke ei! Final Touch Hair Spray -suihkeen ainutlaatuinen kosteuttava koostumus sisältää aloe veraa, acai-uutetta ja glyseriiniä, joiden ansiosta se toimii myös hiusten sähköisyyden poistajana. Suihkuta Final Touch Hair Spray -suihketta kosteisiin hiuksiin, jos haluat pitää pörröisyyden poissa föönatessa, tai kuiviin hiuksiin, jos tavoitteesi on antaa kampaukselle pitoa tai saada sähköisyys pois hiuksista.

HairLust - Final Touch Hair Spray HairLust - Final Touch Hair Spray

Final Touch Hair Spray

Ponnekaasuton hiussuihke, joka antaa keskivahvaa pitoa, rakennetta ja kiiltoa.

23.95 €

Lue lisää

2. Final Touch Hair Styling Stick -muotoilupuikko

Kesytä kurittomat suortuvat ja pidä hiusten sähköisyys poissa tämän muotoilupuikon avulla. Final Touch Hair Styling Stick -muotoilutuotteen koostumus sisältää runsaasti kasviperäisiä ainesosia, jotka antavat siloitusta kaipaaville hiuksille keskivahvaa pitoa ja kevyttä kiiltoa samalla hoitaen.

HairLust - Final Touch Hair Styling Stick HairLust - Final Touch Hair Styling Stick
Myydään nopeasti ⚡️

Final Touch Hair Styling Stick

Innovatiivinen hiustenmuotoilupuikko, jolla saat pörrön ja vauvahiukset kuriin.

12.95 €

Lue lisää

3. Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy

Hiusten sähköisyys ilmenee tavallisemmin kuivissa hiuksissa, jonka vuoksi tämä tehokkaasti ravitseva hiusöljy on todella hyödyllinen tuote, jos tavoitteesi on pitää hiusten sähköisyys poissa. Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän kevyitä mutta ravitsevia öljyjä, jotka toimivat yhdessä kosteuttaen hiuksia kuitenkaan latistamatta. (Jos et ole aiemmin käyttänyt hiusöljyjä, lue ensin: Hyödylliset hiusöljyn käyttövinkit.)

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner

Jos pidät kevyemmistä tuotteista hiusöljyjen sijaan, kokeile sen sijaan silikonitonta hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Tämä kevyt suihke antaa hiuksille annoksen kosteutta, ravinteita ja antioksidantteja jättäen hiukset pehmeiksi, sileiksi ja hyvinvoiviksi. Se taltuttaa sähköiset hiukset heti sekä tekee hiusten muotoilusta helpompaa.

HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner HairLust - Split Fix™ Leave-in Conditioner
Uutuus 🎉

Split Fix™ Leave-in Conditioner

Kosteuttava hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka ehkäisee pörröisyydeltä, kaksihaaraisilta ja takkuuntumiselta.

23.95 €

Lue lisää

5. Sun Defense Hair Mist -suihke

Tämä hiuksiin jätettävä hoitosuihke toimii hiusten sähköisyyden poistajana sekä antaa kuiville, vaurioituneille ja pörröisille hiuksille lisää kosteutta ja kiiltoa. Lisäksi se suojaa hiuksia auringolta! Käytä tätä hiusten sähköisyyden poistajaa muotoillessasi hiuksia, tai pidä hiusten sähköisyys poissa sen avulla päivän mittaan.

HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

6. Kokeile käsivoidetta

Jos sinulla on sähköiset hiukset, mutta mukana ei ole varsinaista hiusten sähköisyyden poistajaa, hätäratkaisuna voit kokeilla levittää hyvin pienen määrän käsi- tai kasvovoidetta leijaileviin hiuksiin. Ihoa kosteuttavat ainesosat kosteuttavat myös kuivia hiuksia, ja voiteen avulla saat sähköiset hiukset taantumaan. Ole kuitenkin varovainen ettet käytä liikaa voidetta, muuten hiuksistasi voi tulla rasvaisen näköiset.

Jos tavoitteesi on saada hiusten sähköisyys pois, pidä huolta siitä, että kosteutat hiuksia tarpeeksi. Kannattaa myös hankkia hiusten sähköisyyden poistaja. Jos seuraat näitä vinkkejä, hiusten sähköisyys tulee vaivaamaan sinua paljon harvemmin. Onko sinulla vinkkejä, miten pitää sähköiset hiukset loitolla? Jaa ne rohkeasti alla!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • shampoo rasvoittuville hiuksille

  Shampoo rasvoittuville hiuksille: Miten tunnistaa hyvät tuotteet rasvaisille hiuksille?

 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

Katso kaikki artikkelit