Paras hilseshampooKatso kaikki artikkelit

Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

Huomasitko hilsettä mustalla paidalla tai kutiseeko hiuspohja? Kaikilla ilmenee hilsettä aika ajoin. Jos sinulla on kuitenkin hilsettä usein, saattaa olla aika hankkia toimiva hilseshampoo.

Mitä hilseshampoot oikein ovat? Millainen on hyvä hilseshampoo? Älä huoli, sillä olen ottanut asioista selvää. Jatka lukemista oppiaksesi mistä hilse johtuu, kuinka käyttää shampoota hilseen hoitoon, sekä mikä on minun mielestäni paras hilseshampoo.

Sisältö

Mistä hilse johtuu?

Hilse eli päänahan hilseily on yleinen iho-oire. Vaikka hilse ei olekaan tarttuvaa, se voi olla äärimmäisen kiusallista. Hilsehiutaleiden lisäksi kutina on yksi hilseeseen liittyvistä oireista.

Hilseen aiheuttajat

Hilsettä voi aiheuttaa esimerkiksi:

 • Kuiva iho (jonka vuoksi hilseily on usein pahempaa talvella, jolloin iho kuivuu helpommin).
 • Rasvaiset hiukset tai hiusten pesu liian harvoin (jos epäilet, että hilse johtuu rasvaisista hiuksista, lue mitkä ovat parhaat shampoot rasvaisille hiuksille).
 • Yliherkkyys tai allergia käyttämiesi hiustenhoitotuotteiden ainesosille.
 • Malassezia -nimisen sienen liiallinen kasvu.
 • Sairaudet, kuten seborrooinen ihottuma (tali-ihottuma), ekseema tai psoriaasi.

Jos haluat tietää lisää hilseen aiheuttajista, lue “Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?”.

Aiheuttajasta riippumatta shampoo hilseilevälle päänahalle on hyvä keino hilseen hoitoon, ja hyvä hilseshampoo hoitaa pois suurimman osan lievemmistä hilsetapauksista.

Miten hilseshampoo toimii?

Hilseshampoo on erityinen shampoo hilseilevälle päänahalle, jonka aktiiviset aineosat auttavat poistamaan hilseen, vähentävät talin tuotantoa ja rauhoittavat kutinaa ja ärsytystä. Lisäksi hyvä hilseshampoo sisältää yleensä antimikrobisia ja sieniä torjuvia ainesosia, jotka estävät sienten liiallista leviämistä ja kasvua hiuspohjassa.

Ei ole tarvetta sekoitella omia hoitoja keittiössä tai huuhdella hiuksia etikalla. Shampoo hilseilevälle päänahalle on paras keino lievän hilseen hoitoon ja voi usein auttaa välittömästi. Hyvä hilseshampoo on usein ainut asia mitä hilseen hoitoon tarvitaan, joten tavallisen shampoon vaihtaminen toimivaan hilseshampooseen voi riittää.

Mitä ainesosia hyvä hilseshampoo sisältää?

Jos mietit, mikä on paras hilseshampoo tai shampoo hilseilevälle päänahalle, etsi sellaisia tuotteita, joiden koostumus yhdistää rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia (jotka auttavat kutinaan) sekä antimikrobisia ja sieniä torjuvia ainesosia, jotka poistavat hilseen aiheuttajan.

hilseshampoon ainesosat

Pidä silmällä mm. näitä aktiivisia ainesosia, jos etsit tehokasta hilseshampoota:

 • Aloe vera - Jos olet joskus palanut auringossa, aloe veran käyttö on luultavasti tuttua. Tämä rauhoittava geeli saadaan aloe-kasvista ja se antaa helpotusta moniin iho-oireisiin, hilse mukaan lukien. Lisäksi aloe veralla on kosteuttavia ja tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka rauhoittavat herkkää tai kipeää päänahkaa. Tämän vuoksi aloe vera on erinomainen ainesosa hilseen hoitoon.
 • Glyseriini - Glyseriini on humektantti, joka imee ilmasta kosteutta hiuksiin ja päänahkaan. Glyseriini säilyttää kosteutta tehokkaasti, myös kylmässä ja kuivassa ilmassa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että glyseriini voi myös auttaa hilseen hoitoon. Esimerkiksi tämä tutkimus osoitti, että glyseriini vähentää hilsettä kahdeksassa viikossa. Ja vaikka glyseriini voikin kuulostaa kemikaalilta, niin on myös olemassa luonnollista, kasviöljyistä johdettua glyseriiniä.
 • Teepuuöljy - Laadukas ja hyvä hilseshampoo sisältää usein teepuuöljyä. Tällä kasviperäisellä öljyllä on kosteuttavia ja sieniä torjuvia ominaisuuksia, jotka torjuvat hilseen aiheuttajia, kuten ihon kuivuutta tai sienen liikakasvua. Monet tutkimukset ovat osoittaneet teepuuöljyn toimivan hilseen hoitoon, mukaan lukien vuonna 2002 tehty tutkimus, jossa teepuuöljyä sisältävä shampoo hilseilevälle päänahalle vähensi hilsettä 41%. Teepuuöljy auttaa myös rauhoittamaan päänahkaa ja vähentämään hilseestä aiheutuvaa kutinaa.
 • Dermosoft® decalact MB - ​​Dermosoft® decalact MB on 100% luonnollinen, antimikrobinen aktiivinen ainesosa, jonka on todistettu torjuvan hilsettä aiheuttavia mikro-organismeja. Dermosoft® decalact MB on luonnollinen vaihtoehto muille aktiivisille ainesosille, jotka voivat olla liian rankkoja ja ärsyttäviä hiuksille ja iholle.

Miksi valita sulfaatiton hilseshampoo?

Olen käynyt läpi ne ainesosat, jotka toimivat hilseen hoitoon ja joita paras hilseshampoo sisältää, mutta entäs ne ainesosat, joita kannattaa välttää? Ykkösenä vältettävien aineiden listalla on ryhmä ainesosia nimeltään sulfaatit.

Sulfaatit ovat pinta-aktiivisia aineita, joita käytetään monissa kodin puhdistustuotteissa, saippuoissa ja shampoissa. Sulfaatit saavat shampoon vaahtoamaan, mutta niillä voi olla myös haitallinen vaikutus ihoon ja terveyteen. Sulfaatit voivat ärsyttää ihoa ja jopa aiheuttaa aknea tai kutisevia näppylöitä päänahassa. Lisäksi sulfaatit voivat kuivattaa ihoa ja joissain tapauksissa olla osana hilseen syntyyn. Koska sulfaatit ovat niin kuivattavia, ne eivät sovi kuivuuteen taipuville hiustyypeille, kuten kiharille hiuksille. Sulfaatit voivat myös haalistaa nopeasti hiusväriä, joka ei ole ihanteellista värjätyille hiuksille.

Kampaajani itse asiassa suosittelee käyttämään sulfaatteja sisältävää shampoota värin poistoon! Tämän vuoksi on tärkeää valita sulfaatiton hilseshampoo.

Sulfaatiton hilseshampoo: hyödyt

 • Ei ärsytä tai kuivata ihoa tai hiuksia
 • Soveltuu herkälle hiuspohjalle ja kiharille hiuksille.
 • Sopii värjätyille hiuksille.
 • Sopii käytettäväksi useammin kuin vahva, lääkepohjainen hilseshampoo.

Ja älä huoli: sulfaatiton hilseshampoo vaahtoaa myös! Shampoon runsaasti sisältämät luonnolliset ainesosat eivät ole niin ankaria hiuksille, mutta vaahtoavat yhtä lailla.

Jos mietit mikä on paras sulfaatiton hilseshampoo, muista tarkistaa sisältääkö se aiemmin mainitsemiani kosteuttavia ja sieniä torjuvia ainesosia.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Suositukset: Paras hilseshampoo

Mielestäni paras luonnollinen hilseshampoo on Instant Relief™ Dandruff Shampoo. Tämä sulfaatiton hilseshampoo tarjoaa kaikkea, mitä hilseilevä päänahka kaipaa: kosteutta, kutinan lievitystä sekä luonnollisesti sieniä torjuvia aineita. Aiemmin mainittujen glyseriinin, aloe veran, teepuuöljyn ja dermosoft® decalact MB -ainesosan lisäksi tämä shampoo hilseilevälle päänahalle sisältää myös ekologista omenauutetta.

Omenauute sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat hiuksia ja päänahkaa ympäristöllisiltä haitoilta. Lisäksi omenauutteessa on paljon luonnollista polyfenolia nimeltään prosyadiniini B2, jonka on osoitettu stimuloivan hiusten kasvua. Joten, jos etsit myös lisäapua hiusten kasvatukseen (ja totta puhuen, kukapa ei etsisi?), Instant Relief™ Dandruff Shampoo on paras hilseshampoo sinulle.

Instant Relief™ Dandruff Shampoo on hyvä hilseshampoo myös sen vuoksi, että se ei sisällä sulfaatteja. Lisäksi tämä shampoo hilseilevälle päänahalle on vegaaninen ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Ja se vaikuttaa välittömästi. Jo ensimmäisestä pesusta lähtien kosteuttavat ainesosat rauhoittavat hilseelle altista kuivaa ja kutisevaa päänahkaa. Siksi Instant Relief™ Dandruff Shampoo on paras hilseshampoo, ainakin jos minulta kysytään!

Hilseshampoon käyttö

Nyt kun olet oppinut millainen on toimiva hilseshampoo, puhutaan siitä kuinka sitä tulisi käyttää!

Hilseshampoon käyttö on hieman erilaista kuin tavallisen shampoon käyttö, joten pidä nämä mielessä:

 1. Kastele hiukset ja levitä hilseshampoo hiuksiin. Seuraavaksi, hiero tuote päänahkaan sormiesi avulla. Voit käyttää myös scalp massage brush -hierontaharjaa päästäksesi tehokkaammin eroon hiutaleista. Päänahan kuorinta on tärkeää hiusten terveydelle ja voi myös vähentää hilsettä.
 2. Saadaksesi parhaat tulokset, anna hilseshampoon vaikuttaa muutama minuutti hiuksissa ja päänahassa. Tällä tavoin saat eniten hyötyä tuotteen aktiivisista ainesosista.
 3. Huuhtele perusteellisesti kädenlämpöisellä vedellä. Kuuma vesi kuivattaa ihon ja hiukset, joten sinun tulisi välttää sitä hiuksia pestessä.
 4. Levitä hoitoainetta hiuksiin. Jos käytät päänahan hoitoon erityisesti suunniteltua hoitoainetta, kuten Scalp Delight™ Detox Conditioner, voit hieroa hoitoainetta myös päänahkaan ja hiusten juuriin. Muussa tapauksessa levitä hoitoainetta ennemminkin hiusten pituuksiin kuin päänahkaan. Useimmat hoitoaineet voivat nimittäin tukkia hiuspohjan ihoa ja pahentaa hilseilyä.
 5. Huuhtele huolellisesti haalealla vedellä. Ja kun sanon “huolellisesti”, niin todella tarkoitan sitä! Tuotejäämistä (mukaan lukien hoitoainejäämät) aiheutuvat kertymät voivat aiheuttaa päänahan ärsytystä ja hilsettä. Voit myös huuhdella hiukset kylmällä vedellä, joka voi auttaa lisäämään kiiltoa.

Entä miten usein hiukset tulisi pestä? Yleensä suosittelen pesemään hiukset kaksi tai kolme kertaa viikossa. Mutta jos sinulla on hilsettä, hiuksia saattaa tarvita pestä useammin - ainakin alkuun kunnes hiuspohja tasapainottuu.

Kokeile ei pesuvälejä löytääksesi sinulle sopivin. Minä pidän kylppärissä pientä muistikirjaa, johon laitan ylös mitä hiustuotteita ja kosmetiikkaa käytän ja miten usein, jotta voin seurata millainen vaikutus niillä on hiuksiini ja ihooni. Tämä voi kuulostaa aika tarkalta toiminnalta, mutta kaikki ovat yksilöllisiä, ja paras tapa löytää sinulle sopivimmat tuotteet ja hoitotavat on kokeilla ja katsoa miten hiukset ja iho reagoivat.

Parhaat tuotteet hilseilevälle päänahalle (hilseshampoon lisäksi)

Hyvä hilseshampoo on erinomainen apu hilseen hoitoon, mutta jos haluat tosissasi hoitaa hiuksia ja päänahkaa, haluaisin suositella sinulle myös muutamaa muuta tuotetta. Oikeanlaisiin tuotteisiin investoiminen voi parantaa huomattavasti hiuspohjan ja hiusten terveyttä ja ulkonäköä. Sen lisäksi, että käytössäsi on hyvä hilseshampoo, suosittelen näitä tuotteita:

Instant Relief™ Scalp Spray

Sano hyvästit hilseilevälle ja ärtyneelle hiuspohjalle Instant Relief™ Scalp Spray -suihkeen avulla. Tämä luonnollinen tuote hilseen hoitoon ehkäisee tehokkaasti hilseilyä sekä rauhoittaa hiuspohjaa, palauttaen sen optimaalisen pH- ja kosteustasapainon. Saadaksesi parhaat tulokset, käytä sitä yhdessä saman sarjan hilseshampoon kanssa.

Scalp Delight™ tuotteet

Tämä päänahan hoitoon tarkoitettu tuotepaketti sisältää Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorinnan, hoitoaineen sekä päänahan hierontaharjan, joiden avulla voit puhdistaa, kuoria ja rauhoittaa hiuksia ja hiuspohjaa. Nämä puhdistavat tuotteet kosteuttavat hiuksia ja päänahkaa samalla, joten ne eivät tee hiuksista kuivia.

Suosittelen näitä tuotteita kaikille, jotka kärsivät hilseestä tai rasvoittuvasta ja ärtyneestä hiuspohjasta. Tämä tuotepaketti antaa hiuksille uuden alun poistamalla hiuksista kuolleen ihon, talin sekä hiustuotteiden aiheuttamat kertymät.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Kärsitkö kutisevasta päänahasta? Kokeile tätä hiuspohjan hoitosuihketta, joka tarjoaa välittömästi rauhoittavaa kosteutusta kutisevalle päänahalle. Lisäksi se parantaa verenkiertoa, joka tukee hiustuppien normaalia toimintaa ja hiusten kasvua.Tämän tuotteen mielenkiintoisin ainesosa on RootBioTec™, jonka on osoitettu vähentävän hiustenlähtöä 31% kahden kuukauden käytön jälkeen.

Luonnolliset muotoilutuotteet

Jos käytössäsi on laadukas ja hyvä hilseshampoo, miksi et käyttäisi myös muita laadukkaita hiustuotteita? Monien mielestä muotoilutuotteet ärsyttävät päänahkaa ja aiheuttavat kertymiä hiuksiin. Suosittelen valitsemaan luonnonkosmetiikan muotoilutuotteita, kuten Mineral Clay Wax -hiusvahan ja Ocean Water Sea Salt Spray -merisuolasuihkeen, joiden avulla voit edistää hiusten ja hiuspohjan terveyttä jopa niitä muotoillessa!

Vaikka hilseily onkin yleistä, se on silti kiusallinen vaiva. Muista kuitenkin, että et ole yksin, ja että lähes kaikki meistä kärsivät hilseestä jossain vaiheessa. Jos käytössäsi on hyvä hilseshampoo sekä toimiva, päänahan hyvinvointia edistävä hoitorutiini, hilse häviää yleensä nopeasti ja ilman lääkitystä. Jos hilse ei kuitenkaan katoa uuden hiustenhoitorutiinin käyttöönoton jälkeen, juttele lääkärin kanssa.

Tiesitkö, että myös parta voi hilseillä? Parran hilseilyn hoidossa avain on hellävaraisen partashampoon käyttö.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

 • Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

  Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

Katso kaikki artikkelit