Fedtet hovedbundKatso kaikki artikkelit

Rasvoittuvat hiukset - kuinka päästä eroon ikävästä vaivasta

Hiusten rasvoittuminen ja rasvoittuva päänahka voivat helposti olla tosielämän painajainen. Yrität jatkuvasti olla koskematta hiuksiisi, huolehdit hilseilystä ja hiustenpesurutiinisi on hiottu huippuunsa. Aamut kuluvat etsiessä hiustyyliä, jolla piilottaa rasvaiset hiukset, mutta lopulta hiukset näyttävät lyttääntyneiltä ja likaisilta kaikesta huolimatta. Mikä siis avuksi?

Jos olet miettinyt, kuinka rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka saadaan taltutettua, on tämä artikkeli juuri sinulle. Minulla on kaikki vastaukset hiustesi huonoon käytökseen. Jos sinulla on helposti rasvoittuvat hiukset, ei peli ole vielä menetetty! Tulen antamaan tästä artikkelista paljon vinkkejä siihen, miten rasvaiset hiukset saadaan kuriin.

Sisältö

Mistä helposti rasvoittuvat hiukset johtuvat

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka johtuu usein monen eri tekijän summasta, joten niitä kannattaa myös hoitaa eri menetelmien yhdistelmällä. Rasvoittuvat hiukset voi johtua monista eri tekijöistä, joista yleisimpiä ovat:

Hiusten runsas peseminen:

How often you wash your hair

Pesetkö hiuksiasi päivittäin vai muutaman kerran viikossa? Joskus voi tuntua siltä, että hiukset pitää pestä kerran päivässä, tai jopa useammin, jotta rasvaiset hiukset pysyisivät loitolla. Hiuksiasi pestessä saatat kuitenkin huomaamattasi pestä kaikki hiuspohjan luonnolliset öljyt ja rasvat pois. Kuiva hiuspohja ylikompensoi tilannetta tuottamalla enemmän öljyä, joka puolestaa tekee sinulle rasvaiset hiukset.

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka eivät siis välttämättä tarvitse jatkuvaa pesua. Vaikka se saattaa tuntua mahdottomalta, yritä antaa hiuksillesi taukoa pesemisestä edes päivän tai pari. Jo muutaman viikon kuluessa saatat huomata, että hiuksesi ja hiuspohjasi eivät tuota enää yhtä paljon öljyjä.

Hiustyyppisi:

Hiustenpesun lisäksi hiustyyppisi vaikuttaa paljon siihen, kuinka nopeasti hiusten rasvoittuminen tapahtuu ja miten rasvoittuva päänahka käyttäytyy. Rasvaiset hiukset ovat yleisimmät niillä, joilla on suorat, ohuet ja hennot hiukset. Öljyt, hilse ja rasva myös liikkuvat suorassa hiuksessa helpommin, joten ne näyttävät nopeammin rasvaisilta.

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka littyvät lähes aina yhteen. Hiusten rasvoittuminen voidaankin karkottaa helposti nopealla konstilla: kiharra hiukset pesun jälkeen. Öljy ja rasva eivät kulje hiuspohjasta hiuksiin kiharissa hiuksissa yhtä nopeasti, joten pesuväliä voi helposti pidentää kihartamalla hiuksia. Myös rasvoittuva päänahka on helppo piilottaa kiharakasan alle! Tähän kikkaan liittyy kylläkin varjopuolensa. Hiusten kuumakäsittely voi aiheuttaa hiuksissa vauriota. Tämän takia hiuksia kihartaessa on aina tärkeää muistaa hiusten lämpösuoja. Vaikka rasvaiset hiukset tuntuvat loputtomalta taakalta, ei hiusten kuntoa kannata riskeerata pitääkseen hiusten rasvoittuminen loitolla. Hiukset voi myös kihartaa turvallisesti ilman lämpöä. Suosikkini on Hairlust Heatless Curls, joka antaa muhkeat kiharat ilman lämpöä.

Käyttämäsi hiustuotteet:

Rasvoittuvat hiukset voivat johtua myös väärien hiustenhoitotuotteiden käytöstä. Kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet, jotka sisältävät esimerkiksi kookosöljyä ja arganöljyä, eivät ole ehkä paras valinta, jos ongelmanasi on hiusten rasvoittuminen. Sen sijaan kannattaa pitäytyä erityisesti rasvoittuville hiuksille kehitetyissä shampoissa ja hoitoaineissa, jotka ovat kevyitä ja luonnollisia.

Erityisen tärkeää on valita tuotteet ilman sulfaatteja ja silikonia. Sulfaateille on tapana pestä hiuksista ja päänahasta myös niiden luonnolliset hyvät öljyt. Tämä saa päänahan puolestaan tuottamaan lisää öljyjä. Samanaikaisesti hiusten latvat kuivuvat, jolloin lopputuloksena on kuivat hiukset ja rasvoittuva päänahka. Jos haluat lisää tietoa sulfaatittoman shampoon eduista, voit lukea artikkelimme aiheesta.

Jos hiuksesi rasvoittuvat helposti, on tavallisen shampoon lisäksi syväpuhdistavan shampoon tai hiuspohjan kuorinnan, kuten Scalp Delight™ Detox Scrub lisääminen hiusrutiiniisi viikoittain erinomainen ajatus. Jos sinulla on helposti rasvoittuvat hiukset hiuskuorinta voi auttaa. Ylimääräisen talin poistaminen auttaa pitämään myös hiusten luonnollisen öljyntuotannon tasapainossa!

Käyttämäsi hiusten muotoilutuotteet:

Lisäksi erilaiset muotoilutuotteet, kuten hiuslakka, hiusgeeli ja muotoiluvaahto voivat tehdä ohuista ja hauraista hiuksista todella rasvaisen näköiset. Monet muotoilutuotteet sisältävät silikoneja tai alkoholia. Nämä ainesosat eivät valitettavasti auta, jos sinulla on helposti rasvoittuva päänahka. Silikonia sisältävät tuotteet voivat jättää tuotekertymiä hiuspohjaan. Alkoholilla on tapana kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa.

Sen sijaan suosittelen kokeilemaan luonnollisempia muotoilutuotteita, kuten Grow Perfect™ Thickening Spray -suihketta, joka sekä rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa että vilkastaa päänahan verenkiertoa ja siten edistää tervettä hiusten kasvua. Lisäksi se myös antaa latteille ja elottomille hiuksille välitöntä tuuheutta. Todellinen 3-in-1 hiuspohjan hoito!

Toinen suosittelemani tuote on Refresh Powder™ Dry Shampoo. Tämä puuterimainen kuivashampoo raikastaa rasvaiset hiukset välittömästi samalla hoitaen ärtynyttä hiuspohjaa. Alempaa löydät vielä parhaat vinkit vaihtoehtoisille tee-se-itse hoidoille, jotka auttavat pitämään rasvoittuvat hiukset kurissa. Jatka siis lukemista ja inspiroidu! 

Terveelliset elämäntavat:

Voi vaikuttaa kaukaa haetulta, mutta ruokavaliosi, unenlaatusi ja stressitasosi voivat vaikuttaa siihen, kuinka rasvoittuvat hiukset sinulla on.

Aloita vähentämällä rasvaisten ruokien kulutusta, ja esittele ruokavalioosi hiusystävällisiä ruokia ja raaka-aineita, kuten vaikka pinaattia, bataattia ja marjoja. Nämä superfoodit sisältävät luonnollisesti hiuksille tarpeellisiä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat tasapainottamaan hiuspohjaa ja vahvistamaan hiuksia. Rasvoittuvat hiukset ja hilseily voivat nimittäin myös osittain johtua hiusten ravinnevajeesta.

Terveellisen ja runsaasti vitamiineja sisältävät ruokavalion lisäksi päivittäinen vitamiini- tai ravintolisä voi parantaa hiuspohjasi hyvinvointia ja hiusten rasvoittuminen saattaa helpottaa. Suosittelen valitsemaan vitamiineja, jotka sisältävät muun muassa B6-vitamiinia, biotiinia ja sinkkiä. Sen lisäksi, että nämä ravintoaineet suojelevat kehoasi ja vahvistavat vastustuskykyäsi, ne vähentävät rasvan tuotantoa hiuspohjassa, mistä rasvoittuva päänahka ja rasvoittuvat hiukset saattavat johtua. Hairlustin Hair Formula Gummies for Women & Tablets - vitamiinit (saatavilla myös miehillesisältävät kaikkia yllämainittuja vitamiineja, ja paljon muutakin. Jos kärsit hiusongelmista suosittelen ehdottomasti kokeilemaan hiuksille tarkoitettuja vitamineja! Hiusten rasvoittuminen kertoo usein muista ongelmista kehossa, joten pieni vitamiinilisä ei ole ollenkaan huono ajatus!

Varmista myös, että saat varmasti 7-9 tuntia unta joka yö, ja yritä etsiä terveellisiä keinoja vähentää stressin määrää elämässäsi. Hiusten rasvoittuminen voi olla merkki siitä, että jotain on vialla yleisterveydessäsi tai elämäntyylissäsi. Mitä terveellisemmät elintavat omaksut, sitä paremmin kehosi ja hiuksesi voivat.

Terveet hiukset ja hiuspohja vaativat kokonaisvaltaista hoitoa - sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Rasvoittuvat hiukset - hoitovinkit

Natural Remedies

Rasvoittuva päänahka ja rasvoittuvat hiukset on mahdollista hoitaa myös muutamalla tee-se-itse vinkillä:

Aloe vera

Tiedät varmasti, että aloe vera sopii loistavasti rauhoittamaan kesäauringon polttamaa ärtynyttä ihoa, mutta oletko ajatellut, että rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka voisivat hyötyä siitä myös? Voit käyttää aloe veraa hiusmaskin tapaan rauhoittaaksesi hiuspohjaa ja kosteuttaaksesi hiuksiasi.  aloe vera poistaa myös likaa ja hilsettä, jota rasvoittuva päänahka tuottaa. Aloe veralla on rauhoittavia, viilentäviä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joten se onkin tuttu ainesosa monissa kosmetiikkatuotteissa. Lue tästä lisää Hairlustin ensisijaisista ainesosista.

Omenaviinietikka

Monet käyttävät omenaviinietikkaa painonhallintaan ja ihonhoitoon, mutta sillä voi myös hoitaa rasvaiset hiukset pois päiväjärjestyksestä! Huuhtele hiukset omenaviinietikka-vesi sekoituksella kerran viikossa poistaaksesi hilsettä ja liiallisia öljyjä, joita rasvoittuva päänahka tuottaa. Omenaviinietikka tasapainottaa ihon pH-arvoa, ja rauhoittaa näin myös hiuspohjaa.

Rosmariiniöljy

Yksi monikäyttöisimmistä luonnollisista ainesosista on rosmariiniöljy. Se sopii erinomaisesti myös rasvoittuvien hiusten hoitoon. Rosmariiniöljy voi auttaa päänahan kutinan kanssa, vähentää liiallista talin tuotantoa ja vähentää tulehduksia hiusjuurissa. Rosmariiniöljy sopii myös herkälle päänahalle. Heitä hyvästit rasvoittuvalle päänahalle ja hiuksille!

Muotoiluvinkit, joilla pelastaa rasvoittuvat hiukset

Riippuen hiustyypistäsi, rasvaiset hiukset ja rasvoittuva päänahka voivat korostua tiettyjen kampausten seurauksena. Kokeile näitä vinkkejä seuraavan kerran kun muotoilet hiuksesi, ja huomaat varmasti suuren eron!

Valitse silikonittomat tuotteet

Vaikka silikonipohjaiset tuotteet voivat hetkellisesti saada hiuksesi näyttämään kiiltäviltä ja terveiltä, pitkällä juoksulla niiden vaikutukset eivät ole yhtä ihania. Jos sinulla on jo valmiiksi rasvoittuvat hiukset, silikonia sisältävät tuotteet saavat hiukset näyttämään entistäkin rasvaisemmilta ja likaisemmilta. Kuten jo lyhyesti mainitsin, silikonit kerääntyvät hiuspohjaan ja voivat myös tukkia ihohuokosia ja hiustuppia, jolloin öljyn tuotanto hiuspohjassa, ja hiusten rasvoittuminen vain korostuu.

Puhdista hiusharjasi säännöllisesti

Milloin puhdistit hiusharjasi viimeksi huolella? Jos et muista, niin siitä on varmasti liikaa aikaa. Ajattele hiusharjaa ikäänkuin hiustesi siivoustarvikkeena - joka kerta kun harjaat hiuksesi, kuolleet ihosolut, irtohiukset ja tuotejäämät tarttuvat harjaasi. Jos harjaa ei putsata, esittelet nämä liat joka harjauskerralla hiuksillesi uudestaan, ja rasvoittuvat hiukset eivät tietenkään tästä innostu.

Hiusharjan puhdistaminen aloitetaan poistamalla kaikki irtohiukset harjasta. Tässä voi käyttää apuna esimerkiksi muotoilukampaa, jos sellainen omasta kylpyhuoneesta löytyy. Seuraavaksi täytä kulho lämpimällä vedellä ja lisää sinne muutama tippa kirkastavaa shampoota tai lasten shampoota, kunnes saat muodostettua hieman vaahtoa. Puhdista harjasi vedessä kaikesta näkyvästä liasta. Rasvaiset hiukset saattaa johtua juurikin hiusharjan sisältämästä liasta ja rasvasta. Huuhtele hiusharja juoksevan veden alla ja jätä kuivumaan vaakatasoon pyyhkeen päälle.

Hiusharjat, kuten Hairlust Detangle Wet Brush-hiusharja on helppo puhdistaa, sen muotoilun ja helposti puhdistettavan materiaalin ansiosta. Tämä hiusharja on erityisen hellävarainen, ja siksi sopiva myös ohuille ja herkille hiuksille.

Vältä koskemasta hiuksiasi jatkuvasti

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka rasvoittuvat entisestään, jos kosket niitä jatkuvasti. Kasvomme ja sormenpäämme ovat täynnä likaa, rasvaa ja öljyjä, joten mitä vähemmän leikimme hiuksillamme, sitä vähemmän ne rasvoittuvat.

Hiusten pitäminen pois kasvoilta voi auttaa - valitse esimerkiksi söpö hiuspanta tai vedä hiukset nutturalle tai ponnarille.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Top 4: Parhaat tuotteet rasvoittuville hiuksille

Vaikka elämäntapamuutokset ja hiustenmuotoiluvinkit auttavat rasvoittuvien hiusten kanssa, paras tapa päästä rasvaisista hiuksista eroon lopullisesti on oikeanlaisten hoitotuotteiden käyttö.

Rasvoittuville hiuksille suositellaan kuitenkin todella monenlaisia tuotteita, joten auttaakseni sopivien tuotteiden löytämisessä kokosin alle ehdottomat suosikkini, jotka auttavat tasapainottamaan rasvaisen hiuspohjan

1. Aloita sopivalla shampoolla ja hoitoaineella

Hyvän shampoon ja hoitoaineen löytäminen auttaa taltuttamaan rasvaisten hiusten pääsyyn: nopeasti rasvoittuvan hiuspohjan. Shampoon ja hoitoaineen tulisi rauhoittaa ja hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa, kuitenkaan ylikosteuttamatta tai aiheuttamatta latistavia kertymiä.

Suosittelen valitsemaan hellävaraisen shampoon ja hoitoaineen, jotka on kehitetty juuri sinun hiustyypillesi. Rasvoittuville hiuksille, jotka ovat taipuvaisia hilseeseen, kokeile sulfaatitonta hilseshampoota, joka tasapainottaa hiuspohjan öljyn tuotannon. Jos et kärsi hilseestä, mutta rasvoittuvien hiusten lisäksi latvasi katkeilevat, valitse sen sijaan Split Fix™ Shampoo. Jos sen sijaan olet huomannut hiustesi ohenneen, on Grow Perfect™ Shampoo erinomainen vaihtoehto. Se sisältää myös päänahkaa stimuloivaa rosmariiniöljyä. Kaikki nämä shampoot ovat sulfaatittomia, silikonittomia ja valmistettu rauhoittavista luonnollisista ainesosista, kuten aloe verasta ja oliivinlehtiuutteesta, mitkä tekevät niistä loistavia valintoja rasvoittuville hiuksille.

2. Älä unohda hiuspohjan kuorintaa

Olet varmasti kuullut ihon kuorimisesta, mutta oletko kokeillut kuoria päänahkaa? Pääse eroon rasvoittuvista hiuksista ja kutisevista kertymistä hiuspohjassa kuorinnalla. Scalp Delight™ Detox Scrub puhdistaa hiuspohjan tehokkaasti mutta hellävaraisesti edistäen sekä päänahan että hiuksien hyvinvointia. Hyvästit rasvaiset hiukset!

Käytä kuorintaa shampoon sijasta kerran viikossa hiusten syväpuhdistukseen. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi, käytä sitä yhdessä saman sarjan Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaineen kanssa. Sen kevyt ja hellävarainen koostumus sopii erinomaisesti rasvoittuville hiuksille.

Vinkki: Käytit sitten shampoota tai kuorintaa, hiero ne hiuspohjaan Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -harjan avulla. Se auttaa puhdistamaan hiukset vielä tehokkaammin ja tuntuu aivan ihanalta!

3. Luonnolliset muotoilutuotteet

Etkö halua luopua hiustyylistäsi ja muotoilutuotteista? Ei huolta. Final Touch Hair Spray sisältää ekologisia kasviuutteita aloe verasta, acaista ja omenasta sisältävä hiussuihke, joka antaa hiuksille luonnollista pitoa samalla suojaten ja hoitaen päänahkaa ja hiuksia. Käytä sitä kosteisiin hiuksiin luodaksesi kauniin kampauksen hiustenkuivaajan avulla tai kuiviin hiuksiin pitääksesi kampauksen paikallaan, kuitenkaan tekemättä hiuksista jäykkiä.

Rasvaiset hiukset ovat usein litteät, mutta niiden ei tarvitse olla! Lempimuotoilutuotteeni antamaan hiuksille tuuheutta ja mattaisen viimeistelyn on Volume Wizard™ Hair Powder . Tämä hiuspuuteri antaa hiuksille välittömästi rakennetta ja tuuheutta samalla poistaen ylimääräistä öljyä hiuksista. Se tekee siitä täydellisen muotoilutuotteen rasvoittuville hiuksille!

Antamaan hiuksille rakennetta, pitoa ja mattaisen viimeistelyn, kokeile Mineral Clay Wax -hiusvahaa. Se on valmistettu 100% sertifioidusti luonnollisista ainesosista, jotka eivät ärsytä hiuspohjaa. Itse asiassa tuote sisältää puhdistavaa kaoliinisavea, joka auttaa imemään ylimääräistä rasvaa hiuspohjasta. Lue lisää hiusvahan käytöstä täältä.

4. Valitse parempi tyynyliina

Better Pillowcase

Tiesitkö, että tyynyliinasi laatu ja materiaali voi vaikuttaa hiustesi kuntoon? Kyllä, luit oikein! Riippuen kankaasta, hiuksesi voivat vahingoittua myös nukkuessasi varsinkin, jos liikut paljon unissasi. Vaihtamalla tyynyliinasi pehmeään bambutyynyliinaan vähennät mahdollisen vahingon määrää, ja suojelet hiuksiasi nukkuessasikin. Bambu on luonnostaan antibakteerinen, joten hiusten rasvoittuminen todella tarvitsee tätä. Myös herkkäihoiset hyötyvät pehmeän tyynyliinan käytöstä. Kokeile Hairlustin Silky Bamboo Pillowcase - tyynyliinaa, ja huomaa ero jo ensimmäisen yön jälkeen!

Verrattuna silkkiin ja villaan, bambu on 100% vegaaninen ja cruelty-free materiaali. Teet siis itsesi lisäksi palveluksen myös luonnolle vaihtamalla bambuun.

Rasvoittuvat hiukset ja rasvoittuva päänahka ovat ehdottomasti haasteeliset hoitaa, mutta niistä voi päästä eroon. Hiusten rasvoittuminen on päihitettävissä pienillä muutoksilla, ja etenemällä askel kerrallaan kohti parempia hiusrutiineja. Jos rasvaiset hiukset ja rasvoittuva päänahka ovat olleet ongelma jo pidemmän aikaa, tai olipa se sitten uusi ongelma, on monia konsteja, joilla voit palauttaa hiustesi normaalin kunnon ja ulkonäön.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

Katso kaikki artikkelit