Spaltede spidserKatso kaikki artikkelit

Kaksihaaraiset hiukset: 8 neuvoa kuivien latvojen hoitoon leikkaamatta

Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat ovat eräitä yleisimmistä (ja ärsyttävimmistä!) hiusongelmista, joiden kanssa suurin osa meistä kamppailee jossain vaiheessa. Vaikka kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat ovat yleinen ongelma, on olemassa monia eri syitä siihen, mistä ne johtuvat ja millaista hoitoa kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat tarvitsevat.

Onneksi hoitokeinot ovat kuitenkin melko helppoja, jos kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat tuottavat sinulle ongelmia. Tämän päivän blogissa käyn perusteellisesti läpi mistä kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat johtuvat, ja miten voit hoitaa kuivuutta sekä haaroittuneita hiuksia kotikonstein!

Sisältö

Kaksihaarainen hius - mikä se on?

Kaksihaarainen hius tarkoittaa nimensä mukaisesti hiusta, joka on vahingoittuessaan haaroittunut yleensä sen latvaosasta (joka on hiuksen vanhin osa). On kuitenkin tärkeää huomioida, että kaksihaarainen hius voi haaroittua myös muualtakin kuin sen latvasta.

Kaksihaarainen hius - yleisimpiä syitä niiden syntyyn:

What are split ends?

1. Kahteen jakautuneet latvat

Kaksihaarainen hius, joka on jakautunut kahteen sen latvasta, on yleinen hiusten haaroittumisen muoto. Tällainen kaksihaarainen hius on myös ensimmäinen näkyvä merkki siitä, että hiukset ovat alkaneet haaroittua, joka puolestaan tarkoittaa todennäköisesti sitä, että hiuksesi ovat alkaneet vaurioitua yleisesti. Vaurioituminen on kuitenkin vasta alussa, joten sinulla on vielä hyvää aikaa korjata vahinkoja!

2. Moneen osaan haaroittunut hius

Käyttäessäni termiä kaksihaarainen hius, tarkoitan myös sellaisia suortuvia, jotka ovat haaroittuneet monesta eri kohdasta niiden pituutta, tai jotka ovat haaroittunut moneen osaan niiden latvoista puunoksan tavoin. Moneen osaan haaroittuneet hiukset ovat yleensä merkki siitä, että hiukset ovat vaurioituneet jo aika pahasti ja tarvitsevat pikaista hoitoa.

3. Pikkuiset takut

Erityisesti kiharahiuksisilla voi ilmetä pieniä takkuja, jotka esiintyvät yksittäisissä hiussuortuvissa. Nämä pienet solmut voivat aiheuttaa hiusten katkeilua harjatessa, jolloin kaksihaarainen hius helposti syntyy.

Mistä kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat johtuvat?

Miten kaksihaarainen hius sitten alun perin syntyy? Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat johtuvat siitä, että hiukset ovat vahingoittuneet jollain tavalla. Alla olen listannut joitakin yleisimmistä syistä hiusten vahingoittumiseen - voit vaurioittaa hiuksiasi monella tavalla olematta edes tietoinen siitä!

1. Liiallinen altistuminen kuumuudelle ja auringon säteilylle

Yksi yleisimmistä syistä siihen, että kaksihaarainen hius syntyy, on kuumuuden ja auringon aiheuttamat vauriot. Auringon ankara UV-säteily kuivattaa hiuksia, joka tekee niistä alttiimmat katkeilemaan ja haaroittumaan. Estääksesi UV-säteilyä vahingoittamasta hiuksiasi, kokeile käyttää hiuksille tarkoitettua auringonsuojasuihketta ja vältä altistumista säteilylle, aina kun mahdollista.

Toisaalta erityisesti Suomessa hiukset kärsivät kuumuuden lisäksi myös paljon talvella kylmyydestä ja kuivasta ilmasta johtuen.

2.Hiusten liiallinen pesu

Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat voivat myös johtua hiusten pesemisestä liian usein. Hiusten peseminen poistaa hiuksista niiden luonnolliset öljyt, mikä saa hiukset tuntumaan puhtailta ja rasvoittumattomilta pesun jälkeen. Hiukset voivat kuitenkin vahingoittua ja kuivua, ja kaksihaarainen hius voi päästä syntymään, jos poistat hiuksista niiden luonnollisen kosteuden liian usein antamatta luonnolliselle öljyille tarpeeksi aikaa uusiutua.

3. Muotoilulaitteiden liiallinen käyttö

Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat voivat johtua myös lämmöllä toimivien laitteiden liiallisesta käytöstä, joka voi vahingoittaa hiuksia ja aiheuttaa niiden kuivumista, katkeilua ja haaroittumista. Hiukset voivat vaurioitua, ja kaksihaarainen hius voi syntyä, jos käytät esimerkiksi kiharrinta tai suoristusrautaa ilman lämpösuojaa. Suosikkini on silikoniton Thermal Shield Heat Protectant.

4. Hiusten kemiallinen käsittely, kuten vaalennus tai permanentti

Permanentti tai hiusten värjäys on hauska tapa kokeilla erilaista hiustyyliä, mutta hiusten vaalennus liian usein, tai vääränlaisia menetelmiä käyttäen, voi aiheuttaa hiuksille pahaa vahinkoa. Tämä puolestaan voi johtaa siihen, että sinulla on kuivat latvat tai kaksihaaraiset hiukset.

5. Hiustyypille sopimattomien hiustuotteiden käyttö

Joskus kaksihaaraiset hiukset tai kuivat latvat voivat johtua yksinkertaisesti siitä, että käytät sellaisia hiustuotteita, jotka eivät sovi sinun hiustyypillesi. Jos sinulla on esimerkiksi kuivat latvat tai kokonaisvaltaisesti kuivat hiukset, mutta et käytä kuiville hiuksille tarkoitettua shampoota, voit vahingoittaa hiuksiasi jokaisen pesun aikana.

6. Tasoituksen väliin jättäminen

Toinen yleisimmistä syistä siihen, että sinulla on kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat, voi olla se, että et tasoita latvojasi tarpeeksi usein. Ajan kuluessa hiussuortuvat kuivuvat ja vahingoittuvat väistämättä. Kaksihaarainen hius voi siis syntyä yksinkertaisesti sen takia, että et leikkaa hiuksiasi tarpeeksi usein.

7. Hiusten altistuminen kovalle vedelle, kuten kloorivedelle tai merivedelle

Auringolle altistumisen lisäksi, liiallinen altistuminen kovalle vedelle voi vahingoittaa hiuksia monella eri tavoin. Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat voivat siis johtua esimerkiksi hiusten altistumisesta kloorivedelle tai suolaiselle vedelle.

Hiusten haaroittuminen on ikävää, mutta ei huolta! Voit saada taas elinvoimaiset hiukset.

Miksi kaksihaaraiset hiukset ovat haitallisia?

Vaikka muutama kaksihaarainen hius on ihan yleinen näky jokaisen hiuksissa, ei kannata kuitenkaan antaa asian olla, jos huomaat, että niitä alkaa esiintyä paljon. Enemmän kuin muutama kaksihaarainen hius sekä kuivat latvat ovat merkki siitä, että hiuksesi ovat vahingoittuneet ja tarvitsevat hoitoa vahinkojen korjaamiseksi. Onneksi on olemassa monia erilaisia hoitoja, jos kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat tuottavat sinulle ongelmia - käyn niitä läpi hetken päästä!

Ovatko joidenkin hiukset taipuvaisempia haaroittumaan?

Tämä on hyvä kysymys, josta ei puhuta tarpeeksi usein. Kiharat hiukset ovat nimittäin alttiimpia vaurioitumaan, kuin suorat hiustyypit. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että kiharoissa hiuksissa ei ole yhtä paljon luonnollista kosteutta kuin muissa hiustyypeissä, mikä tekee niistä hauraammat.

Sen vuoksi kiharien hiusten hoitoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Jos haluat lukea lisää kiharien hiusten hoidosta, suosittelen lukemaan tämän curly girl metodista kertovan artikkelin.

Kaksihaarainen hius - voiko sen korjata?

Lyhyt vastaus: ei. Ainut tapa korjata kaksihaarainen hius on leikata se pois. Vaikka on olemassa keinoja, joilla voit piilottaa haaroittuneet hiukset, on parasta keskittyä ennaltaehkäisemään hiusten kuivumista ja haaroittumista..

Hyvä hiushoito ravitsee ja kosteuttaa hiuksia, joten kaksihaarainen hius ei pääse muodostumaan.

8 vinkkiä, joiden avulla voit estää kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat:

Jos kuivat latvat ja kaksihaaraiset hiukset tuottavat sinulle ongelmia, hyvän hoidon lisäksi, voit myös tehdä muutoksia hiustenhoitorutiiniisi estääksesi hiuksia haaroittumasta ja kuivumasta.

1. Hiusten pyyhekuivaus - tee se oikein

Rethink the way you towel-dry your hair

Kuivaatko hiuksesi oikeanlaisella pyyhkeellä ja oikealla tavalla? Jos haluat pitää hiuksesi hyvässä kunnossa ja estää niiden katkeilun, älä hankaa hiuksiasi liian kovakätisesti pyyhekuivatessa. Kaksihaarainen hius voi myös syntyä hangatessasi hiusta tavallisella pyyhkeellä, joten kokeile vaihtaa bambupyyhkeeseen estääksesi kuivien ja hentojen hiusten katkeilun.

2. Varaa aika proteiinihoitoon (tai säästä tekemällä se kotona)

Book a protein treatment

Hiuksille tarkoitetut proteiinihoidot ovat erinomainen tapa korjata vahingoittuneita hiuksia, mutta proteiinihoidon tekeminen kampaajalla voi kuitenkin olla aika kallista. Onneksi nykyään on olemassa monia tuotteita, joiden avulla voit tehdä proteiinihoidon helposti kotona. Tykkään tosi paljon Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamiosta, koska sen sisältää mikroproteiineija, joiden on kliinisesti todistettu vähentävän UV-säteilyn ja vanhenemisen aiheuttamia vaurioita, sekä estävän hiusten haaroittumista.

3. Vaihda shampoo ja hoitoaine

Switch up your shampoo and conditioner

Kuten aiemmin mainitsin, yksi yleisimmistä syistä siihen, että kaksihaarainen hius pääsee syntymään, on se, että et käytä oikeanlaisia hiustuotteita sinun hiustyypillesi. Jos sinulla on kaksihaaraiset hiukset tai kuivat latvat, kannattaa harkita sellaisen kosteuttavan shampoon ja hoitoaineen käyttöä, jotka on erityisesti suunniteltu kuiville ja haaroittuneille hiuksille. Myös säännöllinen kosteuttavan hiusnaamion käyttö on tärkeä osa haaroittuneiden hiusten pesurutiinia.

4. Harkitse bambutyynyliinan hankkimista

bamboo pillowcase

Tämä on helppo konsti hoitaa hiuksiasi unten mailla, jos sinulla on kaksihaaraiset hiukset tai kuivat latvat! Halvat puuvillaiset tyynyliinat voivat vaurioittaa hiuksiasi, joten suosittelen, että vaihdat tavallisen puuvillatyynyliinan bambutyynyliinaan pitääksesi hiuksesi pehmeinä ja silkkisinä myös nukkuessasi. Katso alla olevat ennen ja jälkeen -kuvat vain yhden yön käytön jälkeen! Lisäksi täältä voit lukea lisää bambuvuodevaatteiden hyödyistä.

Hairlust Bamboo Pillowcase

5. Estä kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat muotoilemalla vain puhtaita hiuksia

Only work with clean hair to prevent split ends

Varmista, että käytät muotoilulaitteita vain puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin. Jos sinulla on ylimääräistä kosteutta tai esimerkiksi hoitoaineen jäämiä hiuksissasi muotoillessasi niitä, voit käristää hiuksesi ja aiheuttaa suuria vahinkoja. Käytä hiustuotteita, kuten hiuslakkaa tai kiiltoseerumia, vasta muotoilun jälkeen. Ainoa poikkeus tähän sääntöön on tietysti lämpösuojan käyttö, jota sinun tulisi käyttää aina ennen hiusten muotoilua kuumilla välineillä!

6. Kosteuta latvojasi mahdollisimman paljon (syvähoito ja hiusöljyn käyttö)

Hydrate the heck out of your ends

Kuivat latvat ja yleisesti kuivat hiukset voivat olla syynä siihen, että kaksihaarainen hius pääsee syntymään. Yksi erinomainen tapa estää hiusten haaroittumista onkin siis kosteuttaa ja ravita hiuksia niin paljon kuin mahdollista. Helppo tapa pitää hiukset ravittuina ja kosteuttetuina on käyttää syvähoitoa kerran viikossa normaalin hoitoaineen lisäksi. Myös hiusöljyn käyttö kuiviin ja muotoiltuihin hiuksiin pitää hiukset terveinä, ja kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat loitolla!

Jos hiusöljyn sijaan pidät enemmän kevyistä suihkeista, kokeile sen sijaan Split Fix™ Leave-in Conditioner - hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka kosteuttaa ja ravitsee hiuksia ehkäisten kaksihaaraisilta, pörröisyydeltä ja takuilta.

7. Leikkaa latvasi säännöllisesti

Get your hair trimmed regularly

Jos kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat tuottavat ongelmia, toinen helppo hoito on tasoittaa latvat 4-6 viikon välein. Kaksihaarainen hius ei ehdi muodostua, jos tasoitat latvojasi tarpeeksi usein. Tästä ei kannata myöskään huolestua, jos haluat pitää hiuksesi pitkinä! Pyydä kampaajaasi käyttämään pölytys/dusting -nimistä tekniikkaa, jonka avulla pääset eroon haaroittuneista latvoista ilman, että hiukset lyhenevät.

8. Vahvista hiuksia sisältäpäin lisäravinteen avulla

hair supplement

Kaksihaarainen hius on hauraampi ja heikompi kuin haaroittumaton hius, joten on tärkeää vahvistaa hiuksia myös sisältäpäin. Hiuksille tarkoitetun lisäravinteen käyttö, joka sisältää hiuksia helliviä vitamiineja ja mineraaleja, kuten biotiini ja foolihappo, voi auttaa hiuksiasi pysymään luonnollisesti terveempinä.

Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat - parhaat hiustuotteet

Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat tarvitsevat hiusrutiinin uudistamisen lisäksi myös oikeiden hiustuotteiden käyttöä. Tässä muutama lempituotteistani, jos haluat heittää hyvästit kuivuudelle ja kaksihaaraisille hiuksille.

 • Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy - Yksi parhaista keinoista suojata herkkiä hiuksia on hiusöljyn käyttö kuiviin ja muotoiltuihin hiuksiin. Hairlust Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy on suunniteltu erityisesti estämään hiusten pörröisyyttä ja katkeilua. Tämä hiusöljy sisältää yhdistelmän argan-, kookos- ja aprikoosinsiemenöljyjä, joista jokainen sisältää hiusten terveydelle tärkeitä rasvahappoja.
 • Wet Hair Detangler Brush-hiusharja - Hiusten kovakätinen harjaus voi johtaa hiusten katkeiluun, joten suositellenkin, että harjaat hiuksesi silloin, kun ne ovat märät, ja käytät tähän tarkoitukseen erityisesti suunitteltua wet-brush harjaa, jotta saat hoitotuotteet leviämään tasaisesi samalla kun selvität hiuksesi hellävaraisesti.
 • Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio - Suosikkihoitoni haaroittuneille hiuksille on Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio. Jos sinulla on vaurioituneet ja kuivat hiukset, jotka eivät tunnu kasvavan millään, kokeile tätä hoitoa vahvistaaksesi ja kosteuttaaksesi hiuksia ulkoapäin.
 • Hair Formula lisäravinteet - kaksi suosikkituotetta, Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiinit ja Hair Formula Tablets for Women -vitamiinit ovat täynnä kaikkia niitä vitamiineja ja mineraaleja, joita terveet hiukset tarvitsevat. Ottamalla kolme Gummies-vitamiinia päivittäin hellit hiuksiasi tehokkaalla yhdistelmällä biotiinia, sinkkiä, C-vitamiinia sekä paljon muita ainesosia, jotka auttavat suojaamaan ja korjaamaan vahingoittuneita ja kuivia hiuksia.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Nyt kun tiedät mistä kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat johtuvat ja parhaat vinkit niiden hoitoon, voit alkaa tehdä muutoksia saadaksesi terveet ja vahvat hiukset! Kaksihaaraiset hiukset ja kuivat latvat vaivaavat meistä jokaista jossain vaiheessa, mutta oikeanlaisen hiustenhoitorutiinin, sekä hyvien tuotteiden avulla, voit estää hiusten vahingoittumisen ennen kuin se ensimmäinen kaksihaarainen hius muuntautuu moneksi sellaiseksi!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kuinka saada pörröiset hiukset kuriin: kuivien hiusten hoito-opas

  Kuinka saada pörröiset hiukset kuriin: kuivien hiusten hoito-opas

 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

Katso kaikki artikkelit