Hurtigere voksende hårKatso kaikki artikkelit

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

Hiusten kasvatus nopeammin ei ole helppoa. Kysy keneltä tahansa, jonka uusi hiustyyli ei ollut ihan sellainen kuin haaveissa - ne pitkät ja kauniit kutrit eivät kasva takaisin yhdessä yössä. Kuten moneen muuhunkin asiaan elämässä, siihen miten kasvattaa hiukset nopeammin, ei ole olemassa mitään yhtä taianomaista ja nopeaa konstia. On onneksi kuitenkin olemassa monia keinoja ja vinkkejä, joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu!

Oletko valmis oppimaan miten kasvattaa hiukset nopeammin? Tässä artikkelissa käyn läpi hiusten kasvukierron eri vaiheet, sen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti sekä hiusten kasvatus vinkit, jotka voit ottaa heti päivittäiseen käyttöön!

Sisältö

Kuinka nopeasti hiukset kasvavat?

Tiesitkö, että päässäsi on kaikki hiustupet jo syntyessäsi? Meillä on noin satatuhatta hiustuppea, joiden avulla pystymme kasvattamaan erittäin runsaan määrän hiuksia. Meidän vanhetessamme, jotkut hiustupet kuitenkin kasvattavat hiuksia hitaammin tai eivät ollenkaan, joka johtaa hiusten ohenemiseen sekä kaljuuntumiseen.

Keskimäärin, hiukset kasvavat noin 0,5-1,7 senttimetriä kuukaudessa, tai noin 6-20 senttimetriä vuodessa. Hiusten kasvuvauhtiin vaikuttaa moni eri tekijä, kuten ikä, sukupuoli sekä henkilön yleinen terveys. Siihen, onnistuuko hiusten kasvatus nopeammin vai ei, voikin siis olla monia eri syitä. Jos mietit miten kasvattaa hiukset nopeammin, kannattaakin hiusrutiinin lisäksi kiinnittää huomiota myös muihin elämäntapoihin.

Hiusten kasvun eri vaiheet

Ihmisten hiusten kasvukierrossa on kolme vaihetta, ja jokainen yksittäinen suortuva käy läpi nämä vaiheet omassa aikataulussaan. Tämä tarkoittaa sitä, että eri hiussuortuvat voivat olla missä tahansa näistä kolmesta hiusten kasvuvaiheesta millä hetkellä tahansa. Jos haluat oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin, on hyödyllistä käydä nämä vaiheet läpi yksityiskohtaisemmin. Onneksi vaiheita on vain kolme, joten niissä ei ole liikaa muistettavaa!

Hair Growth Phase

1.-2. Anageenivaihe

Hiuksen aktiivinen kasvuvaihe eli anageeni on hiusten kasvukierron ensimmäinen ja pisin vaihe. Tämä on se vaihe, jonka aikana hiukset kasvavat ja pitenevät aktiivisesti. Anageenivaihe voi kestää 2-8 vuotta! Tämä tarkoittaa sitä, että yksi keino hiusten kasvun nopeuttamiseen, on anageenivaiheen venyttäminen niin pitkäksi kuin mahdollista. Jatka lukemista oppiaksesi miten!

3. Katageenivaihe

Hiusten kasvun seuraava vaihe on nimeltään katageeni. Toisin kuin anageenivaihe, tämä kasvukierron vaihe on aika lyhyt - se kestää vain noin 4-6 viikkoa. Tämän tärkeän vaiheen aikana hius lopettaa kasvamisen ja irtaantuu sille ravinteita antavista hiussuonista.

4. Telogeenivaihe

Irtannuttuaan ravintoverkosta hius etenee lepovaiheeseen, jota kutsutaan nimellä telogeeni. Hiukset alkavat irrota 2-3 kuukauden kuluttua telogeenivaiheeseen siirtymisestä. Ei siis huolta, jos sinulta joskus irtoaa hiuksia kevyesti koskettaessa - ne ovat vain telogeenivaiheessa olevia suortuvia, jotka ovat valmiita irtoamaan millä hetkellä hyvänsä! On tärkeää huomioida, että jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, tämä on se kasvukierron vaihe, jota haluat vähentää.

Hiusten kasvatus nopeammin - voiko anageenivaihetta pidentää?

Hiusten kasvatus nopeammin tapahtuu, kun kasvukierron anageenivaihe kestää niin pitkään kuin mahdollista. Onneksi tätä aktiivista hiusten kasvuvaihetta voi pidentää terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja oikeiden hiustenhoitotuotteiden avulla!

7 syytä siihen miksi hiukset lakkaavat kasvamasta

On olemassa monia syitä siihen, miksi hiusten kasvatus nopeammin ei onnistu. Onneksi monet näistä syistä ovat kuitenkin vain huonoja tapoja, joihin voit vaikuttaa itse! Monet meistä sorrumme näihin hiuksia vaurioittaviin tapoihin, joiden takia hiusten kasvatus nopeammin voi epäonnistua. Onkin siis tärkeää käydä läpi, mitä nämä huonot tavat tarkalleen ottaen ovat. Haluatko oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin? Alta löydät vinkit hiusten kasvun nopeuttamiseen liittyen niihin asioihin mitä EI kannata tehdä!

Hiusten kasvatus vinkit #1: Hiusten liiallinen muotoilu

Overstyling hair

Yksi parhaista vinkeistä, miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, on se, että et altista hiuksia kuumuudelle. Ajan kuluessa esimerkiksi hiusten föönaus, suoristaminen ja kihartaminen voivat johtaa hiusten vaurioitumiseen, joka näyttäytyy esimerkiksi kaksihaaraisina tai hiusten yleisenä huonokuntoisuutena. Hiusten kasvatus nopeammin ei voi tapahtua kuumuuden aiheuttamien vaurioiden takia, koska hiukset katkeilevat tai irtoavat jo ennen hiusten kasvuvaiheen päättymistä.

Sama pätee myös hiusten kemialliseen käsittelyyn. Jos aikomuksesi on hiusten kasvatus nopeammin, kannattaa harkita permanentin tai kemiallisen suoristuksen väliin jättämistä. Vaikka voitkin saada mieleisesi hiustyylin näillä toimenpiteillä, hiusten kasvatus nopeammin ei niiden avulla onnistu.

Hiusten kasvatus vinkit #2: Vääränlainen ruokavalio

Bad Diet

Kun puhutaan siitä, miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, on tekijöitä joihin et voi vaikuttaa, kuten ikä ja geenit. Ruokavalio on kuitenkin sellainen asia johon todellakin voit! Tasapainoisen sekä runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sisältävän ruokavalion noudattaminen on helppo keino hiusten kasvun nopeuttamiseen. Kananmunat, avokadot, marjat, pähkinät ja bataatit ovat kaikki hyviä esimerkkejä ruoista, jotka kannattaa lisätä ostoslistalle ja joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu.

Hiusten kasvatus vinkit #3: Vääränlaisten hoitotuotteiden käyttö

Toinen yksinkertainen vinkki on tarkastella lähemmin käyttämiäsi hiustuotteita. Käytätkö oikeanlaista shampoota ja hoitoainetta? Suosittelen valitsemaan erityisesti hiusten kasvua edistävän shampoon ja hoitoaineen, kuten Grow Perfect™ Duon. Tai jos ongelmanasi pitkien hiusten kasvatuksessa on erityisesti se, että latvasi katkeilevat ja haaroittuvat, valitse sen sijaan korjaava Split Fix™ Duo.

Harkitse myös hiuksille tarkoitetun lisäravinteen päivittäistä käyttöä, jos hiusten kasvatus nopeammin on tavoitteesi. Lisäravinteiden avulla voit varmistaa, että hiukset saavat kaikki niiden tarvitsemat tärkeät vitamiinit ja mineraalit.

Hiusten kasvatus vinkit #4: Hiusten kasvatus nopeammin ei onnistu lääkityksen vuoksi

Tiesitkö, että jotkut lääkkeet saattavat hidastaa hiusten kasvua? Esimerkiksi ehkäisypillereiden käytön tiedetään hidastavan androgeenin tuotantoa, joka edistää hiusten nopeampaa kasvua. Jos sinua mietityttää miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, onkin hyvä tarkistaa voiko lääkityksellä olla vaikutusta asiaan. Tämä kannattaa tietysti tarkistaa lääkärin kanssa.

Hiusten kasvatus vinkit #5: Liian paljon stressiä

Bad Diet

Stressi voi vahingoittaa hiuksiamme. Pitkittynyt stressi voi johtaa yhtäkkiseen hiustenlähtöön nimeltä telogen effluvium. Stressinhallintakyky onkin yksi keino miten saada hiukset kasvamaan nopeasti.

Hiusten kasvatus vinkit #6: Liian tiukka kampaus

Haluatko tietää miten saada hiukset kasvamaan nopeasti ja helposti? Lopeta tiukkojen kampausten sekä vääränlaisten hiuslenkkien käyttö. Sen sijaan, käytä Hair rings -hiuslenkkejä, joiden avulla voit estää hiuksia vahingoittumasta, välttää päänsärkyä sekä saada apua siihen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti!

Hiusten kasvatus vinkit #7: Hormonaalinen epätasapaino

Kilpirauhasen vajaatoiminta, sekä muut hormonaaliset epätasapainotilat voivat myös aiheuttaa hiustenlähtöä.

Miten kasvattaa hiukset nopeammin?

Seuraavaksi käyn läpi hiusten kasvatus vinkit liittyen niihin asioihin, mitä sinun kannattaa tehdä. Jos haluat oppia miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, kannattaa seurata alla olevia vinkkejä!

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #1: Hoida hiuksia sisältäpäin

Hiusten kasvatus nopeammin alkaa oikeanlaisesta ravitsemuksesta ja hoidosta. Varmista, että tasapainoisen ruokavalion lisäksi käytät myös oikeanlaisia hiustenhoitotuotteita ja syöt tehokkaita hiuksille tarkoitettuja lisäravinteita. Jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, tämä on yksi parhaista keinoista sen saavuttamiseksi!

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #2: Kiinnitä huomiota hiuspohjaan

Jos haluat oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin, kiinnitä huomiota hiuspohjaan! Hiuspohjan kunto kertoo paljon myös hiusten yleisestä terveydestä. Jos huomaat, että sinulla on hiuspohjassa paljon kertymiä, tai jos hiuspohjasi on kuiva ja hilseilevä, kokeile Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa. Tämän kuorinnan avulla voit poistaa kuolleiden ihosolujen ja hiustuotteiden aiheuttamia kertymiä hiuspohjasta, jotta hiusten kasvatus nopeammin onnistuu.

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #3: Hiusten säännöllinen leikkaus

A Regular Haircut

Yksi helppo keino miten kasvattaa hiukset nopeammin, on hiusten säännöllinen leikkaus tai tasoitus. Jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, kaksihaaraisten latvojen leikkauksesta on apua. Kun kaksihaarainen latva poistetaan, hiussuortuva ei ehdi haaroittua sen koko pituudelta, joka johtaa hiusten katkeiluun. Jos pidät latvat siisteinä, näyttävät hiukset paksummilta ja terveemmiltä.

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #4: Kokeile hiusnaamiota

Yksi tapa hiusten kasvun nopeuttamiseen, on hiusnaamion käyttö kerran viikossa. Yksi suosikeistani on Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio, koska se ravitsee ja kosteuttaa hiuksia ehkäisten katkeilua. Kun puhutaan siitä, mitkä ovat parhaat keinot hiusten kasvun nopeuttamiseen, tämä on todellakin yksi niistä!

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #5: Tyynyliina vaihtoon

Yksi parhaista keinoista siihen, miten kasvattaa hiukset nopeammin, on vaihtaa tavallinen tyynyliina bambutyynyliinaan. Hiukset voivat vahingoittua nukkuessa, joten on tärkeää käyttää hiuksia suojaavaa tyynyliinaa. Silky Bamboo Pillowcase -bambutyynyliina on erityisesti suunniteltu estämään hiusten katkeilua ja pörröisyyttä.

Tutustu myös bambupussilakanoihin. Nämä ylelliset bambulakanat ovat saatavilla 8 eri värissä.

Muut hiusten kasvatus vinkit ja hoidot

Hair Growth Remedies

Kuten yllämainitut hiusten kasvatus vinkit, myös nämä nopeat ja luonnolliset keinot voivat olla avuksi siihen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti.

Hiusten kasvatus nopeammin erilaisten öljyjen avulla

Jos etsit helppoa keinoa miten kasvattaa hiukset nopeammin ja luonnollisesti, kokeile piparminttuöljyä tai rosmariiniöljyä. Näiden öljyjen on osoitettu edistävän hiusten nopeampaa kasvua, öljyjen sisältämien hiuspohjaa stimuloivien ominaisuuksien ansiosta. Näiden lisäksi, voit myös kokeilla auringonkukka-, kookos-, tai laventeliöljyä avuksi, jos hiusten kasvatus nopeammin on haaveissa.

Käytä kofeiinia sisältäviä tuotteita

Toinen tapa hiusten kasvun nopeuttamiseen on kofeiinia sisältävien tuotteiden käyttö. Erään tieteellisen tutkimuksen mukaan, hiusjuurten kasvu piteni kofeiinin vaikutuksesta molemmilla sukupuolilla, joka puolestaan johtaa pidempään kasvu- eli anageenivaiheeseen. Tämä ei nyt kuitenkaan tarkoita sitä, että neljän kahvikupin päivässä nauttiminen on se keino miten saada hiukset kasvamaan nopeammin! Sen sijaan kokeile kofeiinia sisältäviä hiustenhoitotuotteita saadaksesi toivottuja tuloksia.

Käytä tuotteita, jotka sisältävät näitä ainesosia

Kofeiinia sisältävät tuotteet ja öljyt ovat siis yksi keino miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, mutta on olemassa myös muita erityisiä ainesosia ja yhdisteitä, joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu. Patentoitujen ainesosien, kuten AnaGain™ ja RootBioTec™, on osoitettu estävän hiustenlähtöä sekä edistävän hiusten nopeampaa ja runsaampaa kasvua. Esim. innovatiivinen Grow Perfect™ Hair Growth Serum sisältää näitä molempia sekä kofeiinia!

Usein kysyttyä hiusten kasvatuksesta nopeammin

 • 1. Mitkä tekijät voivat hidastaa hiusten kasvua?

  Hiusten kasvuun voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten geenit, ikä, hormonaalinen epätasapaino, lääkitys ja elämäntavat. Hiusten kasvuun vaikuttavien tekijöiden tunnistaminen on avain hiusten kasvun nopeuttamiseen ja hiustenlähdön ehkäisyyn.

 • 2. Miten hiukset voi saada kasvamaan nopeammin luonnollisesti?

  Joitakin luonnollisia menetelmiä hiusten kasvun nopeuttamiseksi ovat hiusten kasvua edistävät lisäravinteet, päänahkaa stimuloivien piparminttu- tai rosmariiniöljyä, kliinisesti todistettuja ainesosia, kuten AnaGain™:a ja RootBioTec™:a tai kofeiinia sisältävien hiustuotteiden käyttö.

 • 3. Mitkä elämäntapamuutokset tukevat hiusten nopeampaa kasvua?

  Terveellisten elämäntapojen omaksuminen, johon kuuluu tasapainoinen ruokavalio, säännöllinen liikunta, stressinhallinta ja laadukas uni, voi tukea hiusten yleistä terveyttä ja edistää hiusten nopeampaa kasvua.

Ota nämä vinkit hiusten kasvun nopeuttamiseen avuksi, jos haluat päästä eroon ei-toivotusta hiustyylistä, kärsit hiustenlähdöstä tai haluat muuten vaan kasvattaa pidemmät hiukset. Vaikka pitkät ja tuuheat suortuvat eivät kasva yhdessä yössä, nämä hiusten kasvatus vinkit auttavat sinut hyvään alkuun, jos hiusten kasvatus nopeammin on tavoitteesi! Jos hiusten oheneminen vaivaa, tutustu myös tähän artikkeliin, jossa käymme läpi yleisimmät syyt hiustenlähtöön.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Jos hiusten kasvatus vinkit ja muu hiusten terveyteen liittyvä kiinnostaa, kannattaa katsastaa koko Hairlust blogi!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hiusraja karkaa? Hiusten harvenemisen syyt ja hoito

  Hiusraja karkaa? Hiusten harvenemisen syyt ja hoito

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit