Hurtigere voksende hårKatso kaikki artikkelit

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

Hiusten kasvatus nopeammin ei ole helppoa. Kysy keneltä tahansa, jonka uusi hiustyyli ei ollut ihan sellainen kuin haaveissa - ne pitkät ja kauniit kutrit eivät kasva takaisin yhdessä yössä. Kuten moneen muuhunkin asiaan elämässä, siihen miten kasvattaa hiukset nopeammin, ei ole olemassa mitään yhtä taianomaista ja nopeaa konstia. On onneksi kuitenkin olemassa monia keinoja ja vinkkejä, joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu!

Oletko valmis oppimaan miten kasvattaa hiukset nopeammin? Tässä artikkelissa käyn läpi hiusten kasvukierron eri vaiheet, sen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti sekä hiusten kasvatus vinkit, jotka voit ottaa heti päivittäiseen käyttöön!

Sisältö

Kuinka nopeasti hiukset kasvavat?

Tiesitkö, että päässäsi on kaikki hiustupet jo syntyessäsi? Meillä on noin satatuhatta hiustuppea, joiden avulla pystymme kasvattamaan erittäin runsaan määrän hiuksia. Meidän vanhetessamme, jotkut hiustupet kuitenkin kasvattavat hiuksia hitaammin tai eivät ollenkaan, joka johtaa hiusten ohenemiseen sekä kaljuuntumiseen.

Keskimäärin, hiukset kasvavat noin 0,5-1,7 senttimetriä kuukaudessa, tai noin 6-20 senttimetriä vuodessa. Hiusten kasvuvauhtiin vaikuttaa moni eri tekijä, kuten ikä, sukupuoli sekä henkilön yleinen terveys. Siihen, onnistuuko hiusten kasvatus nopeammin vai ei, voikin siis olla monia eri syitä. Jos mietit miten kasvattaa hiukset nopeammin, kannattaakin hiusrutiinin lisäksi kiinnittää huomiota myös muihin elämäntapoihin.

Hiusten kasvun eri vaiheet

Ihmisten hiusten kasvukierrossa on kolme vaihetta, ja jokainen yksittäinen suortuva käy läpi nämä vaiheet omassa aikataulussaan. Tämä tarkoittaa sitä, että eri hiussuortuvat voivat olla missä tahansa näistä kolmesta hiusten kasvuvaiheesta millä hetkellä tahansa. Jos haluat oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin, on hyödyllistä käydä nämä vaiheet läpi yksityiskohtaisemmin. Onneksi vaiheita on vain kolme, joten niissä ei ole liikaa muistettavaa!

Hair Growth Phase

Anageenivaihe

Anagen Growth Phase

Hiuksen aktiivinen kasvuvaihe eli anageeni on hiusten kasvukierron ensimmäinen ja pisin vaihe. Tämä on se vaihe, jonka aikana hiukset kasvavat ja pitenevät aktiivisesti. Anageenivaihe voi kestää 2-8 vuotta! Tämä tarkoittaa sitä, että yksi keino hiusten kasvun nopeuttamiseen, on anageenivaiheen venyttäminen niin pitkäksi kuin mahdollista. Jatka lukemista oppiaksesi miten!

Katageenivaihe

Catagen Growth Phase

Hiusten kasvun seuraava vaihe on nimeltään katageeni. Toisin kuin anageenivaihe, tämä kasvukierron vaihe on aika lyhyt - se kestää vain noin 4-6 viikkoa. Tämän tärkeän vaiheen aikana hius lopettaa kasvamisen ja irtaantuu sille ravinteita antavista hiussuonista.

Telogeenivaihe

Telogen Growth Phase

Irtannuttuaan ravintoverkosta hius etenee lepovaiheeseen, jota kutsutaan nimellä telogeeni. Hiukset alkavat irrota 2-3 kuukauden kuluttua telogeenivaiheeseen siirtymisestä. Ei siis huolta, jos sinulta joskus irtoaa hiuksia kevyesti koskettaessa - ne ovat vain telogeenivaiheessa olevia suortuvia, jotka ovat valmiita irtoamaan millä hetkellä hyvänsä! On tärkeää huomioida, että jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, tämä on se kasvukierron vaihe, jota haluat vähentää.

Hiusten kasvatus nopeammin - voiko anageenivaihetta pidentää?

Hiusten kasvatus nopeammin tapahtuu, kun kasvukierron anageenivaihe kestää niin pitkään kuin mahdollista. Onneksi tätä aktiivista hiusten kasvuvaihetta voi pidentää terveellisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja oikeiden hiustenhoitotuotteiden avulla!

7 syytä siihen miksi hiukset lakkaavat kasvamasta

On olemassa monia syitä siihen, miksi hiusten kasvatus nopeammin ei onnistu. Onneksi monet näistä syistä ovat kuitenkin vain huonoja tapoja, joihin voit vaikuttaa itse! Monet meistä sorrumme näihin hiuksia vaurioittaviin tapoihin, joiden takia hiusten kasvatus nopeammin voi epäonnistua. Onkin siis tärkeää käydä läpi, mitä nämä huonot tavat tarkalleen ottaen ovat. Haluatko oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin? Alta löydät vinkit hiusten kasvun nopeuttamiseen liittyen niihin asioihin mitä EI kannata tehdä!

Hiusten kasvatus vinkit #1: Hiusten liiallinen muotoilu

Yksi parhaista vinkeistä, miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, on se, että et altista hiuksia kuumuudelle. Ajan kuluessa esimerkiksi hiusten föönaus, suoristaminen ja kihartaminen voivat johtaa hiusten vaurioitumiseen, joka näyttäytyy esimerkiksi kaksihaaraisina tai hiusten yleisenä huonokuntoisuutena. Hiusten kasvatus nopeammin ei voi tapahtua kuumuuden aiheuttamien vaurioiden takia, koska hiukset katkeilevat tai irtoavat jo ennen hiusten kasvuvaiheen päättymistä.

Sama pätee myös hiusten kemialliseen käsittelyyn. Jos aikomuksesi on hiusten kasvatus nopeammin, kannattaa harkita permanentin tai kemiallisen suoristuksen väliin jättämistä. Vaikka voitkin saada mieleisesi hiustyylin näillä toimenpiteillä, hiusten kasvatus nopeammin ei niiden avulla onnistu.

Hiusten kasvatus vinkit #2: Vääränlainen ruokavalio

Kun puhutaan siitä, miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, on tekijöitä joihin et voi vaikuttaa, kuten ikä ja geenit. Ruokavalio on kuitenkin sellainen asia johon todellakin voit! Tasapainoisen sekä runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sisältävän ruokavalion noudattaminen on helppo keino hiusten kasvun nopeuttamiseen. Kananmunat, avokadot, marjat, pähkinät ja bataatit ovat kaikki hyviä esimerkkejä ruoista, jotka kannattaa lisätä ostoslistalle ja joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu.

Hiusten kasvatus vinkit #3: Vääränlaisten hoitotuotteiden käyttö

Toinen yksinkertainen vinkki on tarkastella lähemmin käyttämiäsi hiustuotteita. Käytätkö oikeanlaista shampoota ja hoitoainetta? Me olemme kehittäneet hiusten kasvua edistävän shampoon ja hoitoaineen, jotka sisältävät Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™ -yhdistettä. Tämän ainesosan on todistettu nopeuttavan hiusten kasvua, joten siitä voi todellakin olla apua siihen miten kasvattaa hiukset nopeammin.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set

Uudelleenrakentava ja kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka tukevat hiusten kasvua.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää

Harkitse myös hiuksille tarkoitetun lisäravinteen päivittäistä käyttöä, jos hiusten kasvatus nopeammin on tavoitteesi. Lisäravinteiden avulla voit varmistaa, että hiukset saavat kaikki niiden tarvitsemat tärkeät vitamiinit ja mineraalit.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Hiusten kasvatus vinkit #4: Hiusten kasvatus nopeammin ei onnistu lääkityksen vuoksi

Tiesitkö, että jotkut lääkkeet saattavat hidastaa hiusten kasvua? Esimerkiksi ehkäisypillereiden käytön tiedetään hidastavan androgeenin tuotantoa, joka edistää hiusten nopeampaa kasvua. Jos sinua mietityttää miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, onkin hyvä tarkistaa voiko lääkityksellä olla vaikutusta asiaan. Tämä kannattaa tietysti tarkistaa lääkärin kanssa.

Hiusten kasvatus vinkit #5: Liian paljon stressiä

Stressi voi vahingoittaa hiuksiamme. Pitkittynyt stressi voi johtaa yhtäkkiseen hiustenlähtöön nimeltä telogen effluvium. Stressinhallintakyky onkin yksi keino miten saada hiukset kasvamaan nopeasti.

Hiusten kasvatus vinkit #6: Liian tiukka kampaus

Haluatko tietää miten saada hiukset kasvamaan nopeasti ja helposti? Lopeta tiukkojen kampausten sekä vääränlaisten hiuslenkkien käyttö. Sen sijaan, käytä Hair rings -hiuslenkkejä, joiden avulla voit estää hiuksia vahingoittumasta, välttää päänsärkyä sekä saada apua siihen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti!

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä HairLust - Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä

Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Pinkki/Violetti HairLust - Hair Rings 6-Pack, Pinkki/Violetti

Hair Rings 6-Pack, Pinkki/Violetti

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää

Hiusten kasvatus vinkit #7: Hormonaalinen epätasapaino

Kilpirauhasen vajaatoiminta, sekä muut hormonaaliset epätasapainotilat voivat myös aiheuttaa hiustenlähtöä.

Miten kasvattaa hiukset nopeammin?

Seuraavaksi käyn läpi hiusten kasvatus vinkit liittyen niihin asioihin, mitä sinun kannattaa tehdä. Jos haluat oppia miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, kannattaa seurata alla olevia vinkkejä!

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #1: Hoida hiuksia sisältäpäin

Hiusten hoito sisältäpäin

Hiusten kasvatus nopeammin alkaa oikeanlaisesta ravitsemuksesta ja hoidosta. Varmista, että tasapainoisen ruokavalion lisäksi käytät myös oikeanlaisia hiustenhoitotuotteita ja syöt tehokkaita hiuksille tarkoitettuja lisäravinteita. Jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, tämä on yksi parhaista keinoista sen saavuttamiseksi!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #2: Kiinnitä huomiota hiuspohjaan

hiuspohjan hoito

Jos haluat oppia miten kasvattaa hiukset nopeammin, kiinnitä huomiota hiuspohjaan! Hiuspohjan kunto kertoo paljon myös hiusten yleisestä terveydestä. Jos huomaat, että sinulla on hiuspohjassa paljon kertymiä, tai jos hiuspohjasi on kuiva ja hilseilevä, kokeile Scalp Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa. Tämän kuorinnan avulla voit poistaa kuolleiden ihosolujen ja hiustuotteiden aiheuttamia kertymiä hiuspohjasta, jotta hiusten kasvatus nopeammin onnistuu.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #3: Hiusten säännöllinen leikkaus

Hiusten leikkaus säännöllisesti

Yksi helppo keino miten kasvattaa hiukset nopeammin, on hiusten säännöllinen leikkaus tai tasoitus. Jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus nopeammin, kaksihaaraisten latvojen leikkauksesta on apua. Kun kaksihaarainen latva poistetaan, hiussuortuva ei ehdi haaroittua sen koko pituudelta, joka johtaa hiusten katkeiluun.

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #4: Kokeile hiusnaamiota

Kokeile hiusnaamiota

Yksi tapa hiusten kasvun nopeuttamiseen, on hiusnaamion käyttö kerran viikossa. Yksi meidän suosikeista on Hair Growth & Protection Mask -hiusnaamio, koska se edistää anangeenin eli hiuksen kasvuvaiheen pitenemistä. Kun puhutaan siitä, mitkä ovat parhaat keinot hiusten kasvun nopeuttamiseen, tämä on todellakin yksi niistä!

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille, joka korjaa ja ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää

Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti vinkki #5: Tyynyliina vaihtoon

Vaihda tyynyliinasi

Yksi parhaista keinoista siihen, miten kasvattaa hiukset nopeammin, on vaihtaa tavallinen tyynyliina bambutyynyliinaan. Hiukset voivat vahingoittua nukkuessa, joten on tärkeää käyttää hiuksia suojaavaa tyynyliinaa. Meidän Pure Bamboo Pillowcase -bambutyynyliina on erityisesti suunniteltu estämään hiusten katkeilua ja pörröisyyttä.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen
Säästä jopa 11%

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen
Säästä jopa 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

21.56 €

Lue lisää

Muut hiusten kasvatus vinkit ja hoidot

Kuten yllämainitut hiusten kasvatus vinkit, myös nämä nopeat ja luonnolliset keinot voivat olla avuksi siihen miten saada hiukset kasvamaan nopeasti.

Hiusten kasvatus nopeammin erilaisten öljyjen avulla

Jos etsit helppoa keinoa miten kasvattaa hiukset nopeammin ja luonnollisesti, kokeile piparminttuöljyä tai rosmariiniöljyä. Näiden öljyjen on osoitettu edistävän hiusten nopeampaa kasvua, öljyjen sisältämien hiuspohjaa stimuloivien ominaisuuksien ansiosta. Näiden lisäksi, voit myös kokeilla auringonkukka-, kookos-, tai laventeliöljyä avuksi, jos hiusten kasvatus nopeammin on haaveissa.

Käytä kofeiinia sisältäviä tuotteita

Toinen tapa hiusten kasvun nopeuttamiseen on kofeiinia sisältävien tuotteiden käyttö. Erään tieteellisen tutkimuksen mukaan, hiusjuurten kasvu piteni kofeiinin vaikutuksesta molemmilla sukupuolilla, joka puolestaan johtaa pidempään kasvu- eli anageenivaiheeseen. Tämä ei nyt kuitenkaan tarkoita sitä, että neljän kahvikupin päivässä nauttiminen on se keino miten saada hiukset kasvamaan nopeammin! Sen sijaan kokeile kofeiinia sisältäviä hiustenhoitotuotteita saadaksesi toivottuja tuloksia.

Käytä tuotteita, jotka sisältävät näitä ainesosia

Kofeiinia sisältävät tuotteet ja öljyt ovat siis yksi keino miten saada hiukset kasvamaan nopeasti, mutta on olemassa myös muita erityisiä ainesosia ja yhdisteitä, joiden avulla hiusten kasvatus nopeammin onnistuu. Eräs, jonka jo mainitsinkin, on Gluadin® Kera-P LM + Protectagen™, jonka on kliinisesti todistettu edistävän uusien hiusten kasvua. Lisäksi joidenkin patentoitujen ainesosien, kuten AnaGain™ ja RootBioTec™, on osoitettu estävän hiustenlähtöä sekä edistävän hiusten nopeampaa ja runsaampaa kasvua. Esim. innovatiivinen Hair Growth Serum sisältää näitä molempia sekä kofeiinia!

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Rauhoittava hiuspohjan hoitosuihke, joka sisältää RootBioTec™:iä hiustenlähtöön.

29.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Uutuus 🎉

Hair Growth Serum

Tehokas seerumi hiusten kasvuun, joka sisältää Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ ja AnaGain™ ainesosia.

59.95 €

Lue lisää

Ota nämä vinkit hiusten kasvun nopeuttamiseen avuksi, jos haluat päästä eroon ei-toivotusta hiustyylistä, kärsit hiustenlähdöstä tai haluat muuten vaan kasvattaa pidemmät hiukset. Vaikka pitkät ja tuuheat suortuvat eivät kasva yhdessä yössä, nämä hiusten kasvatus vinkit auttavat sinut hyvään alkuun, jos hiusten kasvatus nopeammin on tavoitteesi!

Jos hiusten kasvatus vinkit ja muu hiusten terveyteen liittyvä kiinnostaa, kannattaa katsastaa Hairlust blogi!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • stressi hiustenlähtö

  Aiheuttaako stressi hiustenlähtöä? Syyt ja hoito hiustenlähtöön stressin takia

 • Høje tindinger? Her er 7 måder at forebygge et begyndende hårtab

  Hiustenlähtöä? Tästä hiusten oheneminen johtuu ja näin hoidat sitä!

Katso kaikki artikkelit