kløende skælKatso kaikki artikkelit

Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

Ikävä asia, josta moni ei kovin mielellään puhu, mutta kärsii kuitenkin jossain vaiheessa elämäänsä: jep, puhun hilseestä. Oletpa sitten kärsinyt hilseestä vain muutamaan otteeseen tai aiheuttipa hilseilevä päänahka sinulle jatkuvasti päänvaivaa, niin tiedät, ettei se milloinkaan ole mukavaa. Onneksi hilseestä voi kuitenkin päästä eroon!

Hilse voi estää sinua pitämästä hiuksia haluamallasi tavalla, pitkittää hiusten hoitoa ja muotoilua, sekä pahimmillaan aiheuttaa särön itsetuntoosi. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit siihen, kuinka hilseilevästä päänahasta pääsee eroon lopullisesti.

Haluatko tietää, mikä aiheuttaa hilseen? Jatka lukemista, sillä tulen kertomaan, kuinka karkottaa hilse sekä hilseilevä päänahka.

Sisältö

Mistä hilseilevä päänahka johtuu?

Yleisesti hilse johtuu hiuspohjamme ihosolujen uusiutumisesta. Kuten mitkä tahansa muutkin ihosolut, myös hiuspohjan ihosolut jakautuvat, ja lopulta kuolevat ajan kuluessa. Kuolleet ihosolut irtoavat, ja tämä voi olla hilseongelmien alku ja juuri.

Jos hiuspohjan ihosolut uusiutuvat liian nopeasti, eikä ihon tasapaino säily, voi lopputuloksena olla hilseen lisääntyminen ja pahoin hilseilevä päänahka.  Liiallinen hilse voi johtua monista eri tekijöistä.

Yleisimmät hilseen aiheuttajat

Hilseen aiheuttaja 1. Hiivasienen ylikasvu hiuspohjassa

Ehdottomasti yleisin syy hilseeseen on tietyn hiivasienen ylikasvu, jota löytyy luonnostaan päänahasta. Tätä hiivasientä kutsutaan nimellä pityrosporum ovale tai malassezia furfur. Kun tätä hiivaa kasvaa liikaa, myös päänahan ihosolujen tuotanto lisääntyy, mikä johtaa suurempaan määrään kuolleita ihosoluja. Tämä ilmenee hiuspohjassa hilseilynä. Sen vuoksi suurin osa hilseshampoista perustuu sieniä ja mikrobeja tuhoaviin ainesosiin.

Hilseen aiheuttaja 2. Hiuspohjasi on kuiva

Kuiva hiuspohja on juuri sitä, miltä se kuulostaakin - päänahkasi ei saa tarpeeksi kosteutusta tai hoitoa. Tällöin ihosi ärtyy, ja lopputuloksena on hilseilevä päänahka.

Yleisimmät syyt erittäin kuivaan päänahkaan ovat kylmä tai kuiva ilma. Myös ikääntyminen sekä vääränlaiset hiustuotteet, jotka sisältävät kuivattavia ainesosia, kuten esimerkiksi sulfaatteja, voivat aiheuttaa hilseilyä. Jos sinulla on erityisen herkkä päänahka, sulfaatti shampoossa voi aiheuttaa ihon punoitusta, ärsytystä ja kutinaa. Sulfaatti shampoossa pesee pois hiuksia ja hiuspohjaa luonnostaan kosteuttavan öljyn pois liiankin hyvin, mikä saa päänahan kuivumaan ja ärtymään. Tämän takia shampoo ilman sulfaattia on useimmiten parempi vaihtoehto. Sulfaatiton shampoo, kuten Split Fix™ Shampoo voi rauhoittaa herkkää päänahkaa välittömästi. Toinen hyvä esimerkki hiuspohjaa rauhoittavista tuotteista on hiuksiin jätettävä Grow Perfect™ Thickening Spray. Johtuipa hiuspohjan kuivuus sitten kylmästä säästä tai vääränlaisista tuotteista Grow Perfect™ Thickening Spray rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa päänahkaa. 

Hilseen aiheuttaja 3. Käytät tuotteita, jotka ärsyttävät hiuspohjaasi

Kuten aikaisemmin mainitsin, päänahan hilseily voi johtua hiustenhoitotuotteiden sisältämistä päänahkaa kuivattavista ainesosista. On sanomattakin selvää, että kaikki tuotteet eivät sovi jokaiselle. Hilseilevä ja ärtynyt päänahka voi johtua siitä, että olet käyttänyt tietämättäsi päänahkaa ärsyttäviä tuotteita. Kyse on usein vain muutamista yksittäisistä ainesosista, jotka häiritsevät hiuspohjan tasapainoa, aiheuttavat kuivuutta, ärsytystä ja hilseilyä. On hyvä ottaa selvää siitä voivatko tuotteet, joita käytät suihkussa, kuten esimerkiksi shampoosi, olla pääsyyllisiä päänahkasi hilseilyyn.

Harkitse hiustenhoitotuotteiden vaihtamista sellaisiin, jotka on erityisesti kehitetty hiuspohjan hoitoon ja joilla hilseilevä päänahka saadaan kuriin. Voi olla, että olet käyttänyt tuotteita, jotka eivät lainkaan helpota hilseongelmaan, vaan päinvastoin. Jos haluat eroon hilseestä, suosittelemme harkitsemaan ekologista shampoota, joka ei sisällä sulfaatteja, silikoneja, parabeeneja tai ftalaatteja. Näistä ainesosista voit lukea lisää artikkelistamme, joka kertoo miten ja miksi kannattaa valita sulfaatiton shampoo .

Hiustenhoitotuotteiden lisäksi myös käyttämäsi muotoiluvälineet, kuten hiusharjat, voivat vaikuttaa hiuspohjan terveyteen. Jos sinulla on käytössä likainen hiusharja, se voi olla täynnä hilsettä aiheuttavia mikrobeja ja sieniä. Joten vaikka käyttäisit hyvää hilseshampoota, voi käyttämäsi harja ehkäistä sitä toimimasta kunnolla.Tämän takia hiusharjojen säännöllinen puhdistus on erityisen tärkeää ehkäisemään hilsettä pitkässä juoksussa.

Hilseen aiheuttaja 4. Peset hiuksiasi liian harvoin (tai usein)

Riippumatta hiustyypistäsi, hiuksia tulisi pestä ainakin 2-3 kertaa viikossa. Jos venytät hiusten pesuväliä liikaa, kaikki rasva, lika ja tuotteiden kertyminen voivat ärsyttää päänahkaa ja näin aiheuttaa hilsettä. Toisaalta myöskään hiustenpesu liian usein ei ole hyväksi, sillä se kuivattaa päänahkaa. Tärkeintä on löytää tasapaino ja itselle sopiva pesuväli. On hyvä ottaa huomioon, miten paljon muotoilutuotteita käyttää, sillä ne on hyvä saada pestyä pois säännöllisesti.

Tavallisen shampoon korvaaminen ajoittain syväpuhdistavalla hiuspohjan kuorinnalla on hyvä idea, jotta kaikki ylimääräiset tuotejäämät, lika ja tali lähtevät varmasti. Suosituksemme? Scalp Delight™ Detox Scrub -päänahan kuorinta. Tämä sulfaatiton kuorinta saa päänahkasi takaisin tasapainoon ja auttaa sinua pääsemään lopullisesti eroon hilseestä.

Hilseen aiheuttaja 5. Ruokavalio ja elämäntyyli kaipaavat muutosta

Yksipuolinen ruokavalio ja liikunnan puute voivat johtaa monenlaisiin terveysongelmiin, mutta tiesitkö, että ne voivat olla myös hilseen aiheuttajia. Esim. hyvin sokeripitoinen ruokavalio voi saada hiuspohjasi tuottamaan enemmän mainitsemaani hiivasientä, joka lisää ihosolujen tuotantoa ja siten hilsettä.

Hilseen aiheuttaja 6. Päänahkasi on rasvainen ja/tai ärtynyt

Samoin kuin muukin ihosi, voi päänahkasi olla liian rasvainen ja reagoida rasvaisuuteen epäpuhtauksilla. Kun päänahan ihorauhaset ylireagoivat, ne alkavat tuottaa liikaa talia. Tällöin iho ärtyy ja sen kosteus tasapaino järkkyy, mikä puolestaan johtaa lisääntyneeseen hilseen tuotantoon.

Rasvoittuvat hiukset, ja sen aiheuttama hilseilevä päänahka voivat johtua monista eri syistä. Esimerkkeinä ovat muun muassa geenit, ruokavalio, hormonaalinen epätasapaino, raskaus ja vaihdevuodet. Jos haluat tietää lisää aiheesta, lue artikkelimme helposti rasvoittuvan päänahan hoidosta.

Hilseen aiheuttaja 7. Sinulla on ihosairaus, kuten psoriasis tai ekseema

Tietyt iho-ongelmat voivat aiheuttaa kuivan ja hilseilevän päänahkan. Suosittelen varmistamaan tilanteen ihotautilääkäriltä, mikäli epäilet iho-ongelmia tai ihosairauksia syyksi. Esimerkiksi psoriasiksen hoitoon on olemassa shampoita, jotka sisältävät ainesosia kuten mustikkauutetta, joka voi auttaa hilseilyyn.

6 vinkkiä siihen kuinka päästä lopullisesti eroon hilseestä

Jos olet saanut tarpeeksesi hilsevaikeuksista, löytyy onneksi monia keinoja, vinkkejä ja neuvoja, joilla saat hiuspohjasi takaisin hyvään kuntoon. Jatka lukemista, jos haluat tietää tavoista ja tuotteista, jotka auttavat, kun hilseilevä päänahka vaivaa.

1. Käytä hilseshampoota

Paras hoito hilseeseen? Laadukas hilseshampoo. Suosittelen valitsemaan hellävaraisen, sulfaatittoman shampoon, joka ei kuivata tai ärsytä hiuspohjaa entisestään. Etsi aktiivisia, antimikrobiaalisia ainesosia, kuten Dermosoft® decalact MB. Se on luonnollinen ja tehokas ainesosa, joka hoitaa ja ehkäisee sieniperäisiä ihooireita kuten hilsettä ja jalkasientä. Suosikkihilseshampooni on Instant Relief Dandruff Shampoo, jolla on hellävarainen mutta tehokkaasti hilsettä torjuva koostumus.

2. Muuta ruokavaliotasi

Switch Up Your Diet

Ruokavaliollasi on suurempi merkitys hiuspohjasi hyvinvointiin, kuin osaat kuvitellakaan. Jos ongelmaksesi on koitunut hilse sekä hilseilevä päänahka, ja tuntuu, että mikään ei auta, voi ruokavaliosi päivittäminen olla kohdallaan.

Lisäämällä biotiinia, rautaa, omega-3 rasvahappoja, sekä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioosi, voit vaikuttaa hiuspohjan hyvien rasvojen ja luonnollisten öljyjen tuotantoon. Sen lisäksi mainitut ruoka-aineet vaikuttavat myös ihosi, hiustesi sekä kynsiesi hyvinvointiin. Jos näiden vitamiinien ja mineraalien lisääminen ruokavalioon tuntuu vaikealta, kokeile ravintolisien ottamista. Hiuksille tarkoitetun ravintolisän ottaminen on helppo tapa taata, että sekä hiuspohja että hiukset saavat tarvitsemansa ravintoaineet.

3. Löydä sopiva pesuväli

Start Washing Your Hair More Often

Mielipiteitä oikeasta hiustenpesurytmistä on monia, mutta molempien väittämien takana piilee totuus. Mitä useammin hiuksia pesee, sitä nopeammin ne rasvoittuvat, jotta hiuspohja välttyisi kuivumiselta. Mutta on silti tärkeää poistaa tali, lika ja tuotejämät säännöllisesti, jotta ne eivät järkyttäisi hiuspohjan tasapainoa. Siksi on tärkeää löytää tasapaino, jolloin hiuksia ei pestä liian usein tai harvoin. Jos sinulla on hilsettä, on erityisen tärkeää pestä hiukset säännöllisesti ja mieluiten miedolla ja ekologisella shampoolla, joka ei sisällä sulfaatteja tai silikoneja. Miksi ekologisuus on tärkeää? Lue lisää täältä siitä miksi luonnonkosmetiikkaa kannattaa suosia shampoota valitessa.

Jos sinulla on hilsettä, suosittelemme että peset hiuksesi ainakin 2-3 kertaa viikossa. On myös tärkeää yrittää vältellä muotoilutuotteiden käyttöä suurissa määrissä, sillä ne voivat ärsyttää hiuspohjaa entisestään. Kuivashampoon ja hiuslakan kaltaiset tuotteet voivat olla erityisen haitallisia, elleivät ne ole erityisen mietoja ja luonnollisia. Näin annat hiuspohjallesi mahdollisuuden löytää luonnollisen tasapainonsa ja vältät päänahan kuivumisen ja ärtymisen, joka voi aiheuttaa lisää hilseilyä.

4. Kokeile hiuspohjan kuorintaa

Try a Scalp Scrub

Yksi helpoimmista tavoista päästä eroon tuotekertymistä, kuolleista ihosoluista ja hilseestä on käyttää kerran viikossa hiuspohjan kuorintaa, joka sopii erityisesti hilseilevälle päänahalle. Scalp Delight™ Detox Scrub on nimenomaan suunniteltu lian ja tuotekertymien poistoon, rasvoittumiseen sekä saamaan hilseilevä päänahka takaisin kuosiin. Tällä kuorivalla ja syväpuhdistavalla shampoolla on myös virkistävä ja verenkiertoa vilkastava vaikutus, mikä saa hiustupit vastaanottamaan ravintoaineet tehokkaammin ja siten vahvistaa hiuksia sisäisesti.

Käytä kuorintaa kerran viikossa shampoon sijasta ja viimeistele Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaineella saadaksesi parhaat tulokset.

5. Vältä raapimista

Don’t Scratch

Muistatko, kuinka äiti aina muistutti, ettei saa puristella näppyjä, vaikka kuinka tekisi mieli? Tiedän kyllä tunteen, kun välillä tekisi mieli vain raapia hilse pois (etenkin jos se aiheuttaa päänahan kutinaa), mutta todellisuudessa se on viimeinen asia, mikä kannattaa tehdä. Raapiminen voi vain ärsyttää ihoa enemmän tai jopa saada sen tulehtumaan tai haavoille.

Sen sijaan, että raapisit ja ärsyttäisit päänahkaa terävillä kynsillä, yritä hellävaraisesti painella päänahkaa kämmenillä helpottaaksesi kutinaa sekä minimoidaksesi ärsytystä.

6. Vaihda hiustenhoitotuotteesi

Change Your Hair Care Products

On aika vaihtaa tuotteita, jos tämän hetkinen hiustenhoitorutiinisi tekee hiuspohjastasi ärsyyntyneen. Hyvän shampoon ja hoitoaineen tulisi hoitaa, suojata sekä kosteuttaa hiuksia ja päänahkaa ilman, että ne aiheuttavat hilsettä tai ärsytystä. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, etenkin hilseilevälle ja herkälle hiuspohjalle on tärkeää käyttää luonnollisia ja sulfaatittomia tuotteita. Monista shampoista löytyvät sulfaatit voivat aiheuttaa hiuspohjan kuivumista. Hiuspohjan kuivuminen voi johtaa päänahan hilseilyyn, tai rasvoittuvaan päänahkaan. Jos haluat kuulla lisää sulfaatittoman shampoon hyödyistä, voit lukea aiheesta kertovan blogiartikkelimme tästä.

Jos etsit luonnollisia tuotteita jotka sopivat juuri herkälle ja hilseilevälle päänahalle, suosittelen kokeilemaan esim. Split Fix™ Duo- shampoota ja hoitoainetta. Ne kosteuttavat hiuksia ja hiuspohjaa tehden hiuksista näkyvästi terveemmät ja kiiltävämmät. Shampoosta löytyy myös ohuille hiuksille kehitetty versio!

Hellävaraisen koostumuksensa ansiosta Instant Relief™ Dandruff Shampoo - hilseshampoo sopii myös jatkuvaan käyttöön ylläpitämään hiuspohjan tasapainoa.

7. Vaihda tyynyliinasi

Swap Your Pillowcase

Suojele hiuksiasi myös öisin. Voit tehdä päänahallesi suuren palveluksen kiinnittämällä huomiota tyynyysi. Suurin osa tyynyliinoista on valmistettu hengittämättömistä materiaaleista, mikä ei tee hyvää hiuspohjallesi. Hyvin hengittävästä bambukuidusta valmistettu, antibakteerinen Silky Bamboo Pillowcase - tyynyliina sen sijaan sekä suojaa hiuksiasi vaurioilta että sopii erityisen hyvin herkälle hiuspohjalle ja niille joilla on hilseilevä päänahka.

Hiuspohjan hoitoja, jotka voit tehdä kotona, kun hilseilevä päänahka vaivaa:

Jos et ihan vielä halua hankkia uusia tuotteita, tai haluat nähdä tulokset saman tien, voit aina kokeilla tehdä itse hiuspohjan hoitotuotteita. Nämä onnistuvat ihan kotonakin!

Rosmariiniöljy:

Rosemary Oil

Olet ehkä kuullut rosmariiniöljyn käytöstä ihon hoidossa, mutta tiesitkö, että se voi olla tehokas hoitotuote myös kuivalle ja hilseilevää päänahalle? Rosmariinilla on todistetusti antimikrobisia ja antimykoottisia (eli bakteereja ja sieniä torjuvia) ominaisuuksia. Hilseestä kärsivillä on yleensä liikaa yleistä ihon hiivasientä Malasseziaa.

Rosmariiniöljyn sieniä ja bakteereja tuhoava vaikutus saa päänahan mikrobiomin takaisin tasapainoon. Lisäämällä 4-5 tippaa rosmariiniöljyä shampooseen, voit nopeasti valmistaa itse kuivan ja hilseilevän päänahan hoidon, joka voi auttaa palauttamaan päänahkasi tasapainoon. Toinen hyvä vaihtoehto on esimerkiksi: Grow Perfect™ Thickening Spray - hiuspohjan hoitosuihketta, joka sisältää rosmariiniöljyä muiden päänahkaa hellivien ainesosien lisäksi.

Rosmariiniöljy auttaa siis hallitsemaan hilsettä vähentämällä hiivan liikakasvua päänahassasi ja se voi myös lievittää kutinaa ja ärtyvyyttä, joka liittyy usein kuivaan ja hilseilevään päänahkaan.

Omenaviinietikka:

Toinen hyvä tuote, kun kuiva ja hilseilevä päänahka vaivaa, on vanha kunnon omenaviinietikka. Lisää joko ruokalusikallinen shampooseesi tai suihkuta sitä suihkepullon avulla päänahkaasi vähentääksesi hilsettä.

Omenaviinietikan luonnollinen hapokkuus auttaa vähentämään hilsettä aiheuttavien mikrobien kasvua, sekä tasapainottamaan päänahan pH-arvoa.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Kookosöljy:

Ihana kookosöljy - mitä se ei parantaisikaan. Yllättäen se auttaa hoitamaan myös hilseilevää päänahkaa, kiitos kookosöljyn varsin kosteuttavan ominaisuuden.

Ennen hiustenpesua, hiero reilu määrä kookosöljyä hiuksiin ja päänahkaasi maskin tavoin. Anna sen vaikuttaa 15-20 minuuttia, ja pese hiuksesi tavalliseen tapaan. Toista tämä hiuspohjan hoito kerran viikossa helpottaaksesi hilseongelmaa.

Aloe Vera:

Me kaikki luotamme aloe veraan, kun iho on palanut auringosta. Kuten kookosöljy, myös aloe vera auttaa hilseilevän päänahan hoidossa ja kosteutuksessa. Tämän lisäksi aloe vera sisältää tulehduksia laskevia ainesosia, jotka voivat auttaa rauhoittamaan kutisevaa ja hilseilevää päänahkaa.

Aloe veran voi yhdistää seuraavaan vinkkiin sitruunan kanssa: hiero sekoitus hiuspohjaan naamion tavoin ja anna vaikuttaa ennen hiusten pesua.

Sitruuna:

Tämän kanssa täytyy olla tarkkana. Sitruuna voi aiheuttaa ärsytystä, jos päänahkasi on hyvin herkkä, mutta se toimii hiuspohjan hoitoon oikein käytettynä.

Jos haluat tehdä itse sitruunasta hiuspohjan hoitotuotteen hilsettä vastaan, suosittelen, ettet laita sitruunamehua suoraan päänahkaasi vaan sekoitat noin ruokalusikallisen kookosöljyn ja sokerin sekaan. Lopputuloksena sinulla on hellävarainen hiuspohjan hoito, jolla saat helposti poistettua iholle kerääntyneet tuotejäämät ja hilseen. Lopeta käyttö heti jos huomaat polttelua, punoitusta tai ärsytystä!

Suola:

Sokerin sijasta sekoita suolaa suosikkiöljyysi valmistaaksesi ihanan hiuspohjan kuorinnan. Kuorinnan jälkeen (olethan hellävarainen!) pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella. Tämä alkaa olla jo tuttua, eikö vain?

Oliiviöljy:

Tämä löytyy melkein jokaisesta keittiöstä. Jos sinulla on usein kuiva ja hilseilevä päänahka, voi oliiviöljystä olla sinulle suuri apu.

Hiero 1-2 ruokalusikallista päänahkaasi noin minuutin ajan. Käytä Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa tehostaaksesi hoitoa. Anna öljyn vaikuttaa 15-20 minuuttia, huuhtele ja pese hiukset normaaliin tapaasi. Tämä on myös loistava tapa korjata vaurioituneita hiussuortuvia ja kaksihaaraisia, sillä oliiviöljy on uskomattoman kosteuttava.

3 parasta tuotetta hilseilevälle hiuspohjalle

Taistelussa hilsettä vastaan sopievien tuotteiden löytäminen on A ja O. Tässä kolme tehokasta ja luonnollista tuotetta, jotka on erityisesti suunniteltu torjumaan hilseilyä ja rauhoittamaan ärtynyttä päänahkaa:

1. Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Sano hyvästit hiutaleille ja kutinalle Instant Relief™ Dandruff Shampoon avulla. Tämä hellävarainen shampoo, joka sisältää sienten ja mikrobien kasvua torjuvia ainesosia, kuten Dermosoft® decalact MB:ta ja teepuuöljyä, tarjoaa välitöntä helpotusta hilseilevälle ja herkälle päänahalle. Sen rauhoittava koostumus auttaa torjumaan hiivan liikakasvua säilyttäen samalla päänahan luonnollisen tasapainon.

2. Scalp Delight™ Detox Scrub

Hemmottele päänahkaa virkistävällä syväpuhdistuksella Scalp Delight™ Detox Scrub - kuorinnan avulla. Mm. rosmariiniöljystä, riisijauheesta ja rauhoittavasta kaurauutteesta koostuva kuorinta poistaa tehokkaasti kertymiä ja hilsettä hiuspohjasta samalla kun se lievittää ärsytystä. Sen hellävarainen kuoriva ja hiuspohjan verenkiertoa edistävä vaikutus tukee myös hiusten kasvua.

3. Grow Perfect™ Thickening Spray

Tämä päänahkaa rauhoittava hoitosuihke sisältää ainesosia, jotka tarjoavat välitöntä helpotusta ärtyneelle ja hilseilevälle hiuspohjalle. Olitpa tekemisissä hilseen kanssa tai halusit vain ehkäistä päänahan ongelmia, tämä luonnollinen suihke auttaa.

Nyt tiedät varmasti paljon enemmän hilseestä ja sen hoidosta. Toivon, että näiden vinkkien avulla hilse ja hilseilevä päänahka ovat sinulle pian historiaa!

Onko Hairlust auttanut sinua pääsemään eroon hilseestä ja hilseilevästä päänahasta? Tai onko sinulla vinkkejä ja kokemuksia aiheesta? Näkisin mielelläni ennen ja jälkeen kuvia - muista merkitä Instagramissa @hairlust!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

 • Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

  Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

Katso kaikki artikkelit