Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoitoKatso kaikki artikkelit

Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

Oletko huomannut päänahassa finnejä? Lue lisää päänahan aknesta ja löydä toimivat luonnolliset hoitokeinot päänahan näppylöihin.

Minulla on herkkä päänahka, joten tiedän kuinka turhauttavia kutiavat näppylät päänahassa voivat olla. Mutta älä huoli, nyt saat apua! Kun ymmärrät, mistä finnit päänahassa johtuvat, voit sanoa niille hyvästit lopullisesti.

Tässä kattavassa artikkelissa käsittelen päänahan aknea sekä muunlaisia näppylöitä päänahassa. Käyn läpi mistä finnit päänahassa voivat johtua, ja mikä vielä tärkeämpää, tehokkaita luonnollisia hoitokeinoja ja elämäntapamuutoksia, joiden avulla näpyt päänahassa katoavat lopullisesti. Aloitetaan!

Sisältö

Erilaiset päänahan näppylät

Tarkastellaan ensin millaisia erilaisia finnejä tai näppylöitä päänahassa voi esiintyä. Oikeanlaisen hoidon löytymisen kannalta on erittäin tärkeää määrittää minkä tyyppisiä päänahan näppylät ovat.

Erilaiset päänahan näppylät

a) Papulat

Nämä päänahan näppylät voivat olla todella pieniä. Ne syntyvät silloin, kun ylimääräinen rasva tai tali, kuolleet ihosolut sekä bakteerit tukkivat hiustupet. Kun hiustuppi tulehtuu, se voi johtaa arkaan näppylään päänahassa. Tämä voi olla oire päänahan aknesta.

b) Pustulat

Nämä päänahan näppylät sisältävät mätää. Ne ovat niitä tuttuja valkopäitä, joita olet joskus löytänyt kasvoistasi. Märkärakkulat voivat olla muita näppylöitä arempia ja niitä voi ilmetä, jos sinulla on akne päänahassa tai hiustuppien tulehdus.

c) Kystat

Kystat ovat päänahan finneistä isoimmat. Kystat ovat isoja, ja joskus kivuliaita kyhmyjä, jotka eivät ihan heti häviä. Ne muodostuvat silloin, kun tulehdus menee syvälle ihoon ja niitä voi olla haasteellisempi hoitaa. Kystat voivat vaatia ylimääräistä hoitoa, joten jos sinulla on tällaisia isoja näppylöitä päänahassa, on hyvä idea varata aika lääkärille.

d) Nokkosihottuma

Yhtäkkiä ilmenevät kutiavat näppylät päänahassa tai muualla kehossa voivat olla nokkosihottumaa. Ne syntyvät kehon immuniireaktiosta esimerkiksi allergioihin, stressiin tai lääkitykseen. Yleensä nämä kutiavat näppylät päänahassa katoavat itsestään, mutta on järkevää käydä lääkärin juttusilla löytääksesi syyn niiden ilmenemiseen.

e) Karvatuppitulehdus päänahassa

Hiustuppien tulehtuessa voi ilmetä punaisia tai valkoisia finnejä päänahassa. Bakteerit, sienet tai hiustuppeja ärsyttävät hiustuotteet voivat aiheuttaa tulehduksen päänahan hiustupeissa.

f) Tali-ihottuma

Tämän yleisen ihotaudin seurauksena näpyt päänahassa voivat olla punaisia, kutiavia ja joskus myös hilseileviä. Tali-ihottuma yhdistetään usein hilseeseen ja se voi vaatia erikoisshampoon tai lääkityksen.

Jos sinulla on pysyviä tai vakavia päänahan ongelmia, älä epäröi ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai ihotautilääkäriin, jotta saat kunnon diagnoosin sekä yksilöllistä hoitoa.

10 päänahan finnien aiheuttajaa

Nyt kun sinulla on parempi ajatus siitä, minkä tyyppisiä näppylät päänahassasi voivat olla, käydään läpi niiden aiheuttajia. On tärkeää ymmärtää, mistä näppylät päänahassa johtuvat, sillä se on ensimmäinen askel taistelussa niitä vastaan. Alta löydät kymmenen mahdollista syytä siihen, miksi sinulla on päänahassa finnejä:

1. Liiallinen talintuotanto

Kun päänahka tuottaa liikaa rasvaa, se voi tukkia hiustuppeja, jonka vuoksi sinulla voi ilmetä näppylöitä päänahassa.

2. Bakteerien liikakasvu

Bakteerit, erityisesti propionibacterium acnes, voivat kukoistaa päänahassa ja aiheuttaa tulehduksia ja päänahan aknen kehittymistä.

3. Sieni-infektiot

Kutiavat näppylät päänahassa voivat aiheutua sieni-infektiosta, kuten silsasta. Sienien aiheuttamat näpyt päänahassa hoidetaan yleensä sieniä torjuvan lääkityksen avulla.

4. Tuotejäämät

Päänahkaan levitettävät, raskaita öljyjä tai silikoneja sisältävät hiustuotteet voivat tukkia hiustupit ja aiheuttaa päänahassa finnejä, etenkin jos tuotetta ei huuhdella huolellisesti pois.

5.Kosketusihottuma

Päänahan ärsytys, punoitus sekä kutiavat näppylät päänahassa voivat aiheutua allergisesta reaktiosta hiustuotteille tai kemikaaleille, kuten parabeeneille, metyyli-isotiatsolinonille tai synteettisille hajusteille. Etsiessä hoitoa päänahan akneen, suosittelen valitsemaan luonnollisia ainesosia sisältäviä ja herkälle päänahalle sopivia tuotteita.

6. Hiki ja ilmankosteus

Liiallinen hikoilu ja kosteat olosuhteet voivat luoda kasvualustan hiuspohjan bakteereille, jotka voivat aiheuttaa näppylöitä päänahassa.

7. Hormonaaliset vaihtelut

Hormonaaliset vaihtelut, etenkin murrosiässä tai raskauden ja kuukautiskierron aikana, voivat lisätä talin tuotantoa, joka voi johtaa finneihin päänahassa.

8.Huono päänahan hygienia

Hiusten pesu liian harvoin tai epäsopivien tuotteiden käyttö voi johtaa lian, öljyn tai kuolleiden ihosolujen kertymiseen, joka voi tukkia hiustupet ja aiheuttaa päänahassa finnejä.

9. Stressi

Stressi voi pahentaa olemassa olevia päänahan ongelmia, mukaan lukien stressin aiheuttamaa hiustenlähtöä, entisestään tai aiheuttaa ihka uusia sellaisia, kuten finnejä päänahassa.

10. Hiuspohjan raapiminen tai koskettelu

Päänahan jatkuva raapiminen tai koskettelu voi levittää bakteereita ja ärsyttää ihoa, jonka seurauksena finnit päänahassa pahenevat entisestään.

Huolimatta siitä mistä finnit päänahassa johtuvat, hiuspohjan hygieniasta huolehtiminen, oikeanlaisten tuotteiden käyttö ja stressin hallinta ovat ensimmäisiä askeleita kohti hyvinvoivaa päänahkaa. Seuraavaksi käyn läpi tehokkaita luonnollisia ainesosia, jotka ovat erinomaisia päänahan näppylöiden hoidossa.

Finnit päänahassa: luonnolliset hoidot

Finnit päänahassa: luonnolliset hoidot

Jos näppylät päänahassa vaivaavat, suosittelen aina aloittamaan hellävaraisilla hoitokeinoilla, ellei tilanne ole todella paha. Löydät alta joitakin toimivia, luonnollisia ainesosia, joiden avulla voit rauhoittaa ihoa ja saada finnit päänahassa katoamaan tuota pikaa:

Teepuuöljy

Teepuuöljy on erinomainen ainesosa, kun puhutaan aknen tai sieni-infektioiden hoidosta. Sen bakteereita ja sieniä torjuvat ominaisuudet auttavat vähentämään tulehduksia ja rauhoittamaan ärtynyttä ihoa.

Dermosoft® Decalact MB

Dermosoft® Decalact MB on luonnollinen antimikrobinen ainesosa. Se auttaa estämään bakteerien ja sienten kasvua iholla ja päänahassa, jonka vuoksi se on tehokas ainesosa tuotteissa, jotka on kehitetty torjumaan hilsettä, päänahan aknea sekä muita bakteerien tai sienten kasvun aiheuttamia iho-ongelmia.

Aloe vera

Aloe vera on rauhoittava ja viilentävä luonnollinen ainesosa, joka voi vähentää päänahan tulehdusta. Levitä puhdasta aloe vera -geeliä tai runsaasti aloe veraa sisältävää tuotetta ongelma-alueelle vähentämään punoitusta ja ärsytystä sekä edistämään parantumista.

Omenasiiderietikka

Omenasiiderietikan antimikrobiset yhdisteet voivat auttaa taistelemaan bakteereja ja sieniä vastaan. Laimenna omenaviinietikkaa veteen ja käytä sitä päänahan huuhteluun shampoopesun jälkeen ylläpitääksesi tervettä päänahkaa.

Kylmäkompressio

Jos finnit päänahassa tulehtuvat ja niistä tulee kivuliaita, kylmähoito voi olla erinomainen apu. Kylmä ja kostea pyyhe, joka laitetaan kipeiden alueiden päälle, voi auttaa vähentämään turvotusta ja tarjota helpotusta.

Koska jokaisen iho on erilainen, on hyvä kokeilla näitä ainesosia ensin pienelle alueelle varmistaaksesi, ettet koe sivuvaikutuksia. Lisäämällä nämä luonnolliset hoitokeinot päänahan hoitorutiiniin ja pitämällä samalla huolta hiuspohjan hygieniasta voit edistää päänahan terveyttä. Ole kärsivällinen ja säännöllinen hoidon kanssa, ja päänahan näppylät eivät tiedä mikä niihin iski!

Jos päänahan finnejä on paljon, tai ne ovat hyvin kivuliaita tai kutisevia, terveydenhuollon ammattilainen voi määrätä antibiootteja tai sieniä torjuvia lääkkeitä, riippuen näppyjen aiheuttajasta.

Parhaat shampoot päänahan akneen

Puhutaan seuraavaksi yhdestä helpoimmasta keinosta, minkä avulla päänahan näppylät saadaan katoamaan: päänahan aknen hoitoon kehitetyt shampoot. Nämä tehokkaat tuotteet on kehitetty puhdistamaan, rauhoittamaan ja hoitamaan päänahkaa, jotta ärsyttävät näpyt päänahassa katoavat.

Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo sisältää voimakkaan yhdistelmän teepuuöljyä, Dermosoft® Decalact MB -ainesosaa, aloe veraa ja glyseriiniä. Antibakteerinen teepuuöljy pitää päänahan aknea aiheuttavat bakteerit kurissa, samalla kun Dermosoft® Decalact MB torjuu sieniä hellävaraisesti edistäen hiuspohjan hyvinvointia. Aloe vera ja glyseriini rauhoittavat ja kosteuttavat hiuspohjaa vähentäen tulehdusta ja ärsytystä.

Tämä luonnonkosmetiikan shampoo ei sisällä myöskään sulfaatteja, silikoneja tai parabeeneja, jotka voivat kuivattaa tai ärsyttää herkkää hiuspohjaa. Tämä hellävarainen shampoo auttaa puhdistamaan päänahan ehkäisten bakteerien ja sienten kasvua, siten auttaen pitämään päänahan näppylät poissa. Kyseessä on todella hyvä tuote, jos sinulla on akne päänahassa!

Saadaksesi parhaat tulokset, käytä shampoota yhdessä Instant Relief™ Scalp Spray -hiuspohjan hoitosuihkeen kanssa, joka sisältää antimikrobisia ja rauhoittavia ainesosia.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Päänahan kuorinta on toinen erinomainen hoitokeino, jos sinulla on päänahassa finnejä. Hellävarainen päänahan kuorinta voi poistaa kuolleet ihosolut, ylimääräisen rasvan ja tuotejäämät, joka avaa hiustuppeja ja ehkäisee niiden tukkeutumista.

Ekologista rosmariiniöljyä ja kaurauutetta sisältävä Scalp Delight™ Detox Scrub on luonnollinen hiuspohjan kuorinta. Rosmariiniöljy tukee päänahan terveyttä, samalla kun riisijauho poistaa hellävaraisesti kuolleet ihosolut ja tuotejäämät, joiden vuoksi näpyt päänahassa voivat ilmestyä. Kaurajauho puolestaan auttaa rauhoittamaan päänahkaa antamalla helpotusta punoitukseen ja ärsytykseen. Tämä kuorinta puhdistaa ja virkistää hiuspohjan ehkäisten näppylöitä päänahassa ja luoden erinomaiset olosuhteet terveeseen hiusten kasvuun.

Nämä hellävaraiset luonnonkosmetiikan shampoot on kehitetty päänahan terveys huomioiden, joten ne tarjoavat ratkaisun, jos sinulla on päänahassa finnejä. Muista, että säännöllisyys on tärkeää - eli jos näpyt päänahassa vaivaavat, näiden tuotteiden säännöllinen käyttö voi olla hyvä keino edistämään päänahan hyvinvointia!

Käyttäessäsi näitä shampoita päänahan finnien hoitoon suosittelen välttämään muiden suoraan hiuspohjaan levitettävien hiustuotteiden, kuten öljyjen tai geelien käyttöä. Nämä tuotteet voivat aiheuttaa ihon tukkeutumista ja finnit päänahassa voivat pahentua.

Vinkit päänahan näppyjen ehkäisyyn

Jos sinulla on päänahassa finnejä, luonnollisten hoitokeinojen ja shampoiden lisäksi on tärkeää yrittää ehkäistä niiden syntymistä alkuunkaan, jotta pidät päänahan terveenä. Tässä muutamia elämäntapa- ja hiustenhoitovinkkejä, joiden avulla voit pitää päänahan näppylät loitolla:

Oikeanlainen ja säännöllinen hiustenpesu

Hiustenpesu oikein ja säännöllisesti on perusta sille, että päänahka pysyy puhtaana ja päänahan näppylät eivät pääse syntymään. Käytä hellävaraista, sulfaatitonta shampoota ja hiero se huolellisesti päänahkaan sormenpäillä. Puhdistaaksesi hiuspohjan perusteellisesti pese hiukset kaksi kertaa peräkkäin shampoolla. Viimeiseksi huuhtele hiukset huolellisesti poistaaksesi tuotejäämät, jotka voivat tukkia hiustuppeja.

Valitse hiuspohjalle helliä tuotteita

Jos sinulla taipumusta päänahan akneen, yritä välttää raskaita öljyjä ja silikoneja sisältäviä hiustuotteita, sillä ne voivat kertyä hiuksiin ja luoda ympäristön, jossa päänahan näppylät pääsevät syntymään. Suosittelen valitsemaan erityisesti rasvaiselle tai hilseilevälle päänahalle kehitettyjä kevyitä tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia.

Vähennä juuriin levitettävien muotoilutuotteiden käyttöä

Hiuslakat ja -geelit voivat jättää hiustuppeja tukkivia tuotejäämiä päänahkaan. Yritä välttää muotoilutuotteiden käyttöä, jos sinulla on finnejä päänahassa. Päänahan kuorinta tai syväpuhdistavan shampoon käyttö on erityisen tärkeää, jos käytät monia muotoilutuotteita.

Pidä petivaatteet puhtaina

Pidä petivaatteet puhtaina

Jos finnit päänahassa vaivaavat, muista pestä tyynyliinat ja lakanat säännöllisesti puhdistaaksesi ajan mittaan kertyneen lian, rasvat ja bakteerit. Harkitse antibakteerisen bambutyynyliinan käyttöä vähentääksesi päänahan aknen riskiä.

Vältä päänahan koskettelua usein

Vältä päänahan koskettelua usein

Vaikka raapiminen voikin olla houkuttelevaa, yritä välttää päänahan liiallista koskettelua. Käsistä voi kulkeutua päänahkaan rasvaa ja bakteereita, mikä voi johtaa aknen puhkeamiseen.

Juo tarpeeksi vettä ja noudata tasapainoista ruokavaliota

noudata tasapainoista ruokavaliota

Hyvin kosteutettu keho ja tasapainoinen ruokavalio auttavat pitämään yllä tervettä ihoa ja hiuksia. Juo runsaasti vettä ja lisää ravintopitoisia ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita aterioihin.

Pidä stressitasot kurissa

Pidä stressitasot kurissa

Stressillä voi olla negatiivinen vaikutus ihoon ja päänahan hyvinvointiin. Löydä sinulle sopivia stressinhallintakeinoja, kuten liikunta, rentoutumisharjoitukset tai mieluisat harrastukset.

Milloin hakea ammattiapua

On aikoja, jolloin on tärkeää hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen puheille, jotta kaikki mahdolliset näppyjen taustalla olevat ongelmat tutkitaan asianmukaisesti.

Jos finnit ja näpyt päänahassa eivät tunnu katoavan erilaisten hoitokeinojen seurauksena, on aika hakeutua ihotautilääkärille tai terveydenhuollon ammattilaiselle. Pitkään kestävä tai uusiutuva akne päänahassa voi olla merkki taustalla olevasta sairaudesta, joka vaatii ammattilaisen mielipiteen ja kohdennettua hoitoa.

Jos koet voimakasta kutinaa, pitkäkestoista päänahan kipua, tai jos huomaat että näpyt päänahassa näyttävät erilaisilta, älä epäröi hakea apua terveydenhuollosta. Muista, että ihotautilääkärit ovat päänahan ammattilaisia ja voivat tarjota yksilöllistä hoitoa tarpeista riippuen. Mitä nopeammin hoito aloitetaan, sitä lähempänä olet hyvinvoivaa ja finnitöntä päänahkaa.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Taistelussa päänahan näppylöitä vastaan, olet nyt löytänyt aarrearkullisen keinoja hoitamaan finnejä päänahassa. Vaihtoehtoja löytyy luonnollisista ainesosista kuten teepuuöljystä aina hellävaraisiin päänahan kuorintoihin.

Muista, että päivittäinen hiustenhoitorutiini ja hygieniä on tärkein osa päänahan finnien hoitoa ja ehkäisyä.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

Katso kaikki artikkelit