Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalleKatso kaikki artikkelit

Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

Kukaan ei tykkää kuivasta ja kutisevasta päänahasta. Kutina voi jopa yltyä niin pahaksi, että se pitää hereillä öisin ja raapiminen saa päänahan verille. Ei kiitos! Mutta tiesitkö, että syynä tähän voi olla käyttämäsi shampoo? Jatka lukemista oppiaksesi lisää kuivan päänahan hoidosta ja erityisesti sopivan shampoon valinnasta.

Tässä artikkelissa käyn läpi mistä kuiva päänahka johtuu, sekä parhaat vinkit siihen, miten valita oikeanlainen shampoo kuivalle ja kutisevalle päänahalle.

Sisältö

Mistä kuiva ja kutiseva päänahka johtuu?

Miksi päänahkasi on sitten kuiva ja kutiseva? Siihen voi olla useita syitä, kuten:

1. Liiallinen pesu

Suurin osa kaupan hyllyltä löytyvistä shampoista ovat liian tehokkaasti peseviä jokapäiväiseen käyttöön. Hiusten peseminen joka päivä paljon synteettisiä ainesosia sisältävällä shampoolla voi olla syy kuivaan päänahkaan. Varmista siis, että käytössäsi on sopiva shampoo kuivalle ja kutisevalle päänahalle (lisätietoja oikeanlaisen shampoon löytämisestä myöhemmin).

Myös hiusten peseminen liian kuumalla vedellä voi tehdä päänahasta kuivan ja kutisevan. Lämpötilan alentamisen lisäksi myös hiusten pesuvälin pidentäminen voi auttaa. Jos haluat kuitenkin pestä hiuksesi joka päivä (jos esimerkiksi urheilet paljon), käytössäsi tulisi olla sopiva shampoo kuivalle päänahalle.

2. Vääränlainen shampoo

Käyttämäsi hiustuotteet voivat hyvin olla syy kuivaan ja kutisevaan päänahkaan. Keinotekoiset hajusteet ja muut ihoa ärsyttävät ainesosat, kuten sulfaatit, aiheuttavat monille allergisen reaktion. Tämän takia on erittäin tärkeää, että käytät sen sijaan erityistä kuivan päänahan shampoota, jos päänahkasi on herkkä.

Jos et huuhtele shampoota tai hoitoainetta hiuksistasi kunnolla, tuotteiden jäämät voivat myös aiheuttaa päänahan kutinaa ja kuivumista.

3. Ilmasto

Päänahkaa kosteuttava shampoo on tärkeä tuote erityisesti, jos ilma on hyvin kuiva. Sää voi nimittäin vaikuttaa päänahan kosteustasapainoon. Alhainen ilmankosteus ja sisätilojen lämmitys voivat tehdä päänahasta kuivemman talvisin. Toisaalta, ilmastoinnin käyttö täydellä teholla kesäisin voi vaikuttaa ihan samalla tavoin!

Nyt kun tiedät, mikä saattaa olla syynä kuivaan ja kutisevaan päänahkaan, käydään seuraavaksi läpi kuinka valita oikea shampoo kuivalle päänahalle.

Kuinka valita kuivan päänahan shampoo

Oikeanlaiset ainesosat ovat avain siihen, mikä on toimiva shampoo kuivalle ja kutisevalle päänahalle. Minun suositukseni on valita päänahkaa kosteuttava shampoo, joka on luonnonkosmetiikkaa ja sisältää paljon luonnollisia, päänahkaa ja hiuksia ravitsevia ainesosia. Vältä sellaista kuivan päänahan shampoota, joka sisältää mm. parabeeneja, sulfaatteja, synteettisiä hajusteita sekä formaldehydiä. Kaikki nämä edellä mainitut ainesosat on yhdistetty päänahan ärsyyntymiseen.

Valitse sen sijaan sellainen päänahkaa kosteuttava shampoo, joka sisältää vain pienen määrän luonnollisia hajusteita, sillä keinotekoiset hajusteet voivat aiheuttaa kuivan ja kutisevan päänahan. Mistä sitten tiedät, miten paljon hajusteita shampoo kuivalle päänahalle sisältää? Muista, että mitä aiemmin tietty ainesosa mainitaan ainesosalistalla, sitä enemmän kyseistä ainetta tuotteen koostumus sisältää. Hajusteen tulisi siis olla se viimeisenä mainittu ainesosa etiketissä.

Kun etsit hyvää shampoota kuivalle päänahalle, pidä silmällä näitä kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia:

 • Aloe Vera – Jokainen, joka on joskus levittänyt aloe vera geeliä palaneelle iholle, tietää kuinka paljon helpotusta tämä viilentävä ainesosa tuo! Aloe veran on osoitettu vähentävän akuuttia tulehdusta merkittävästi.
 • Kaura – Kauraa käytetään perinteisesti mm. vesirokon ja ihotautien rauhoittamiseen. Ja syystä! Kaurauute nimittäin myös vähentää tulehduksia.
 • Aquaxyl™ – Tämä ksylitolista ja muista sokereista johdettu ainesosa tehokosteuttaa hiuksia ja päänahkaa sekä estää kosteutta haihtumasta. Se auttaa hiuspohjaa ja hiuksia ylläpitämään kosteustasonsa jopa 8+ tuntia.

Paras kuivan päänahan shampoo

Nyt kun tiedät, mitä päänahkaa kosteuttavan shampoon tulisi sisältää, puhutaan siitä, mikä on se paras kuivan päänahan shampoo! Tässä suositukseni:

Paras kuivan päänahan shampoo kuiville ja katkeileville hiuksille

Split Fix™ Shampoo sisältää runsaasti kosteuttavia ja luonnollisia ainesosia, kuten ekologista aloe veraa sekä Aquaxyl™-tehokosteuttajaa (joka johdetaan sokereista). Kuolleenmeren suolalla ja kaurauutteella sen sijaan on tulehduksia estävä ja hiuspohjaa hoitava vaikutus. Lisäksi tämä kuivan päänahan shampoo sisältää jojobaöljyn estereitä, jotka ravitsevat hiuksia tehden niistä vahvat, pehmeät ja kiiltävät.

Älä unohda käyttää hoitoainetta! Jos sinulla on kuiva päänahka, ovat hiuksesi myös luultavasti taipuvaiset kuivuuteen ja katkeiluun (etenkin jos sinulla on pitkät hiukset). Käytä tätä kuivan päänahan shampoota yhdessä saman sarjan Split Fix™ Conditioner -hoitoaineen kanssa.

Paras kuivan päänahan shampoo oheneville hiuksille

Grow Perfect™ Shampoo on kehitetty erityisesi oheneville hiuksille ja hiustenlähdön hoitoon. Koska sen koostumus edistää hiuspohjan hyvinvointia, se sopii loistavasti myös kuivalle hiuspohjalle. Tärkein sen ainesosista on kasviuute Anagain™, jonka on kliinisesti todistettu edistävän uusien hiusten kasvua ja parantavan hiustiheyttä.

Paras shampoo kutisevalle ja hilseilevälle päänahalle

Instant Relief™ Dandruff Shampoo on kevyt, sulfaatiton hilseshampoo, joka puhdistaa kaikki hiustyypit hellävaraisesti mutta tehokkaasti, samalla rauhoittaen ärtynyttä päänahkaa ja hoitaen hilseeseen liittyviä oireita. Se sisältää antimikrobiaalista Dermosoft® decalact MB:tä ja ekologista teepuuöljyä, jotka puhdistavat hilseen, bakteerit ja tuotekertymät kutisevasta hiuspohjasta.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Muita tapoja hoitaa kutisevaa päänahkaa

Kuivan päänahan shampoon käytön lisäksi, on olemassa myös muita keinoja, joiden avulla voit rauhoittaa ja kosteuttaa hiuspohjaa.

1. Kokeile päänahan kuorintaa

Joskus lian, hilseen, talin ja muotoilutuotteiden jäämät voivat aiheuttaa päänahan kutinaa. Joten sen lisäksi, että käytössäsi on se paras kuivan päänahan shampoo, suosittelen käyttämään myös hiuspohjan kuorintaa, kuten Scalp Delight™ Detox Scrub -tuotetta.

Tämä sulfaatiton, kuoriva shampoo kuivalle päänahalle sisältää riisijauhetta, joka auttaa puhdistamaan lian ja kertymät hiuksista hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Lisäksi se sisältää ihoa rauhoittavia ainesosia, kuten ekologista aloe veraa, ekologista rosmariinöljyä sekä kaurauutetta. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä kuorintaa kerran viikossa tai aina kun hiuspohjasi kaipaa virkistystä!

2. Anna itsellesi päähieronta

Onko olemassa mitään parempaa kuin päänahan hieronta? Etenkin silloin kun päänahka tuntuu kuivalta ja kutisevalta, on hieronta ihanaa! Kynnet voivat kuitenkin aiheuttaa pieniä haavoja herkkään ihoon, jos hierot päätäsi sormilla. Tämä voi puolestaan ärsyttää päänahkaa entisestään. Tämän takia tykkään käyttää Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa. Tämän ainutlaatuisen harjan pehmeät piikit hierovat päänahkaa hellävaraisesti. Voit käyttä hierontaharjaa myös yhdessä kuivan päänahan shampoon kanssa suihkussa!

Vinkki: Voit hankkia kaikki kuivan päänahan hoitoon tarvitsemasi tuotteet (lukuunottamatta kuivan päänahan shampoota) ostamalla Scalp Delight™ Bundle -tuotepaketin! Se sisältää Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorinnan, hoitoaineen kuivalle päänahalle sekä hiuspohjan hierontaharjan. Jos ostat tuotteet tuotepaketissa etkä erikseen, voit säästää 20%! Katso myös muut lahjapakkaukset hiustenhoitoon.

3. Vältä silikonia sisältäviä hiustuotteita

Silikonit ovat polymeerejä, jotka päällystävät hiuksesi tehden niistä kiiltävän näköiset. Silikonista jää kuitenkin kertymiä päänahkaan ja hiuksiin, joka voi tehdä päänahastasi kutiavan ja hiuksistasi lattean ja rasvaisen näköiset. Jos haluat välttää kuivaa päänahkaa, valitse sellainen päänahkaa kosteuttava shampoo ja käytä sellaisia hiustuotteita, jotka eivät sisällä silikonia.

4. Käytä rauhoittavaa, hiuksiin jätettävää hiuspohjan suihketta

Jos sinulla on kuiva ja kutiseva päänahka, ja haluat helpotusta välittömästi, kokeile rauhoittavaa hiuspohjan hoitoa, kuten Grow Perfect™ Thickening Spray -suihketta. Tämän suihkeen viherminttua, aloe veraa ja kaurauutetta sisältävä koostumus rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa välittömästi.

Kuinka voin ehkäistä päänahan kuivumisen?

On olemassa myös muita keinoja, joiden avulla voit luonnollisesti hoitaa hiuspohjaa, kuivan päänahan shampoon käytön lisäksi. Kokeile näitä vinkkejä:

1. Löydä itsellesi sopiva pesurutiini

Find a Healthy Hair Wash Routine

Hiusten peseminen kaksi tai kolme kertaa viikossa riittää suurimmalle osalle. Jos kuitenkin harrastat liikuntaa päivittäin, voi olla, että sinun täytyy pestä hiuksiasi useammin. Varmista, että huuhtelet hiukset huolellisesti ja käytät kädenlämpöistä vettä tulikuuman sijaan. Jos päänahkasi kuivuu helposti, käytä kuivan päänahan shampoota.

2. Noudata terveellistä ruokavaliota

Eat a Healthy Diet

Terveellisen ruokavalion noudattaminen on toinen tapa, jonka avulla voit tehostaa kuivan päänahan shampoon käytön vaikutusta. Miksi? Koska jotkut ravintoaineet edistävät ihon terveyttä ja kosteustasapainoa. Esimerkiksi D-vitamiinin on osoitettu auttavan moniin ihosairauksiin, jotka aiheuttavat kutinaa. C-vitamiini voi puolestaan parantaa ihon luonnollista suojaa ja ehkäistä ihon kuivumista.

Jos haluat pitää ihosi terveenä ja päänahan kutinan loitolla, kannattaa noudattaa monipuolista ruokavaliota, joka sisältää hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaista proteiinia sekä terveellisiä rasvoja.

3. Käytä lisäravinteita hiuksille

Take a Hair Growth Supplement

Terveellisen ruokavalion noudattaminen on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty! Kaikilla ei ole aina aikaa valmistaa tasapainoista ja terveellistä ateriaa. Sen vuoksi ruokavalion tukeminen Hairlust Hair Formula Gummies for Women -lisäravinteilla voi olla hyvä idea! Nämä herkulliset viinikumit sisältävät vitamiineja, kuten biotiinia ja A- ja D-vitamiinia, jotka edistävät ihon pysymistä normaalina.

4. Juo tarpeeksi vettä

Stay Hydrated

Myös veden riittävä juominen voi ehkäistä päänahan kutinaa. Ruokavirasto suosittelee juomaan 5-8 lasia vettä päivässä. Päänahkaa kosteuttava shampoo sekä riittävä määrä vettä auttavat ylläpitämään päänahkasi terveyttä ja kosteustasapainoa.

5. Valitse muotoilutuotteet huolellisesti

Choose Your Styling Products Carefully

Kuten aiemmin mainitsin, jotkut yleiset hiustuotteiden ainesosat voivat tehdä päänahasta kuivan ja kutisevan. Yksi näistä ainesosista on alkoholi, joka kuivattaa sekä ihoa että hiuksia. Valitettavasti alkoholi on yksi tärkeimmistä ainesosista monissa hiusten muotoilutuotteissa, kuten hiuslakoissa tai rakennesuihkeissa!

Jos haluat saada hiuksiin tuuheutta ja rakennetta kuivattamatta päänahkaa, suosittelen kokeilemaan Ocean Water Sea Salt Spray -merisuolasuihketta!. Tämä suihke sisältää hydrolysoitua maissitärkkelystä alkoholin sijaan antamaan hiuksille kevyttä pitoa. Lisäksi se sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa, joka pitää sekä hiuksesi että päänahkasi kosteutettuina.

Entäs hilse?

Jos sinulla on hilsettä, siihen ei välttämättä auta edes se paras kuivan päänahan shampoo! Hilse ei nimittäin aina tarkoita sitä, että hiuspohja on kuiva, joten se vaatii erilaista hoitoa. Hilse voi olla kuivuuden sijaan tali-ihottuman eli seborrooisen ekseeman oire. Jos haluat hoitaa tämän tyyppistä hilsettä, tarvitset siihen erityisen hilseshampoon, kuten Instant Relief™ Dandruff Shampoon, jonka hellävarainen koostumus sopii myös herkälle, kutisevalle päänahalle..

Mistä sitten tiedät onko sinulla kuiva päänahka vai hilsettä? Kuiva päänahka voi nimittäin kuitenkin hilseillä. Ne eroavat siten, että tali-ihottumaan liittyvän hilseen aiheuttaa liiallinen öljy eli tali päänahassa. Tämän vuoksi hilsehiutaleet ovat rasvaisia, mutta kuivasta päänahasta aiheutuvat pienet hiutaleet eivät ole.

Jos et ole varma, helppo tapa saada selville on kuivan päänahan shampoon ja hoitoaineen käyttäminen iltaisin. Jos päänahkasi on kosteutettu eikä se hilseile seuraavana aamuna, se on merkki siitä, että päänahkasi oli vain kuiva. Jos hilseily jatkuu vaikka käytössäsi onkin päänahkaa kosteuttava shampoo, se voi olla merkki tali-ihottuman aiheuttamasta hilseestä.

Shampoo kuivalle ja kutisevalle päänahalle on siis erinomainen tuote saamaan hiuspohjan takaisin tasapainoon, josta päänahkasi tulee kiittämään sinua!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

Katso kaikki artikkelit