Partashampoon käyttö: Kaikki parran pesusta + hoitovinkitKatso kaikki artikkelit

Partashampoon käyttö: Kaikki parran pesusta + hoitovinkit

Oletko epävarma siitä, kuinka parta tulisi pestä oikeaoppisesti? Ei hätää, sillä aion tässä artikkelissa sukeltaa parran pesun, partashampoon käytön ja muihin parranhoitoon liittyvien asioiden maailmaan.

Oletko viimein onnistunut kasvattamaan komean parran, mutta nyt sen ylläpito ja hoito tuntuu työläältä? Parran hilseily ja kutina voivat aiheuttaa sen verran vaivaa, että mietit ehkä onko tämä kaikki sen arvoista? Älä huoli, sillä tiedän miltä se tuntuu.

Aion tässä artikkelissa mennä perusasioita syvemmälle. Tulet huomaamaan, että parranhoito ei ole tähtitiedettä. Aion käydä hyvän partashampoon valinnan ja käytön läpi perinpohjaisesti ja jakaa muutaman vinkin parranhoidon ammattilaisilta. Jos olet siis valmis toivottamaan tervettulleeksi kaikkien kadehtiman parran, selvitetään parran puhdistuksen mysteerit yhdessä.

Sisältö

Miksi parran pesu kannattaa?

Miksi parran pesu kannattaa?

Puhutaan ensimmäiseksi siitä, miksi parta kannattaa ylipäätään pestä? Kuvittele, että partasi on kuin kotoinen pesä kaikenlaisille asioille, esimerkiksi ruuan murusille tai ympäristöstä partaan tarttuville roskille ja jäämille. Parta on myös todellinen pölymagneetti, ja siihen tarttuu paljon kaikkea muutakin päivän mittaan. En tiedä sinusta, mutta itse en pidä ajatuksesta, että parrassani asustaa ihan oma ekosysteemi.

Yksinkertaisesti sanottuna, partashampoo tai parran pesuaine eli beard wash on kehitetty puhdistamaan paksut partakarvat ja poistamaan lian, pölyn ja muut epäpuhtaudet. Mutta partashampoo ei ole ainoastaan tarkoitettu parran pesuaineeksi, sillä siitä on monia muitakin hyötyjä.:

 • Torjuu parran kutinaa: Parran pesu säännöllisesti partashampoolla auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja ylimääräisiä rasvoja, jotka voivat aiheuttaa kutinaa ja muuta epämukavuutta. Voit siis sanoa hyvästi jatkuvalle halulle raapia partaasi!
 • Vähentää parran hilseilyä: Parran hilseily voi olla noloa. Parran pesuaine voi vähentää hilsettä tehokkaasti, ja auttaa partaa pysymään huolitellun näköisenä.
 • Tekee parrasta pehmeämmän: Paras partashampoo sisältää hoitavia ainesosia, jotka pehmentävät partakarvoja tehden parrasta helpommin käsiteltävän ja pehmeän.
 • Edistää parran kasvua: Puhdas ympäristö edistää parran tehokkaampaa kasvua. Laadukkaat partashampoot sisältävät myös erityisiä kasvua edistäviä ainesosia, jotka voivat stimuloida karvatuppeja vieläkin tehokkaammin.
 • Tekee parrasta miellyttävän tuoksuisen: Partaan voi helposti tarttua kaikenlaisia aromeita - jotkut miellyttäviä, jotkut taas ei. Monet partashampoot tuoksuvat hyvältä, jättäen itseluottamusta lisäävän aromin partaan koko päiväksi.
 • Kesyttää kurittoman parran: Parran puhdistus partashampoolla auttaa kesyttämään kurittomat partakarvat, vähentämään takkuja ja tekemään parran muotoilusta helpompaa. Joten, oli tähtäimessäsi sitten villi viikinki-look tai täydellisen huoliteltu herrasmiestyyli, kunnollinen parran pesuaine on luottotuotteesi.

Pähkinänkuoressa, partashampoon lisääminen parranhoitorutiiniin on pieni askel, jolla on suuri vaikutus parran yleisilmeeseen.

Partashampoo vs. hiusshampoo

Mietit ehkä, että voisit käyttää normaalia hiusten pesuun käytettävää shampoota myös partaan. Hiukset ovat ihon karvoja siinä missä partakin, eikös? No ei ihan!

Asia on näin: tavalliset shampoot on kehitetty hiuksille ja sisältävät usein ainesosia, jotka auttavat päänahan rasvaisuuteen tai volyymin lisäämiseen. Partasi ei kuitenkaan ole sama asia kuin hiuksesi. Parranalainen iho on herkempi ja alttiimpi kutiamaan, ja karkeat partakarvat kuivuvat hiuksia helpommin.

Tämän vuoksi beard wash on oikea tuote parran pesuun. Paras partashampoo on kosteuttava, hellävarainen ja valmistettu parran hyvinvointi etusijalla. Kunnollinen beard wash hoitaa sekä karheita partakarvoja että parranalaista ihoa niiden tarvitsemalla hellävaraisuudella. Parran pesuaineet on kehitetty pehmentämään ja tekemään parrasta helpommin käsiteltävän, jolloin se on helpompi kammata ja muotoilla.

Tavallinen shampoo, jolla on korkeampi pH-arvo, voi järisyttää parranalaisen ihon tasapainoa, joka johtaa kutinaan ja kuivuuteen. Paras partashampoo on pH-tasapainotettu, taaten kasvojesi hyvinvoinnin ja mukavuuden.

Eli kun puhutaan parrasta, erityinen beard wash on se tuote johon kannattaa luottaa. Se on kuin räätälin ompelema puku serkulta lainatun sijaan - se sopii tarkoitukseen täydellisesti ja on valmistettu yksilöllisiä tarpeita ajatellen.

Parran pesu vaiheittain

Nyt on aika sukeltaa asian ytimeen: kuinka pestä parta tehokkaasti partashampoolla. Alla aion paljastaa hyvän parran pesurutiinin salaisuudet:

Vaihe 1: Kastele parta

Aloita parran pesu kastelemalla parta perinpohjaisesti. Tämä varmistaa, että valitsemasi beard wash vaahdottuu hyvin.

Vaihe 2: Levitä partashampoo

On aika levittää partashampoo. Kaada kolikon kokoinen määrä shampoota kämmenelle ja vaahdota se käsien välissä. Levitä shampoo partaan pyörivin liikkein, varmistaen että shampoota levittyy jokaiseen kolkkaan.

Vaihe 3: Huuhtele

Huuhtele shampoo pois lämpimällä vedellä, huolehtien, että tuotetta ei jää partaan.

Vaihe 4: Taputtele kuivaksi pyyhkeellä

Huolellisen huuhtelun jälkeen, taputtele parta kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä. Vältä halua kuivata parta kovakouraisesti - partakarvat ovat hauraita, kuten muistat. Hankaamisen sijaan taputtele partaa hellävaraisesti.

Vaihe 5: Kampaa takut

Tämä on täydellinen hetki selvittää parta. Selvitä takut hellävaraisesti partaharjan tai harvapiikkisen kamman avulla. Hellävarainen harjaus antaa parralle huolitellun ilmeen.

Vaihe 6: Viimeistely

Kaikki parrat tykkäävät pienestä hemmottelusta, joten kunnollisen puhdistuksen jälkeen, levitä partaan pieni määrä partaöljyä pitääksesi parran kosteutettuna ja pehmeänä. Jos haluat tehostaa parran kasvua, käytä partaöljyä yhdessä parran kasvua edistävän seerumin kanssa.

Kuinka usein parta tulisi pestä?

Nyt kun tiedät, miten parta tulisi pestä, saatat miettiä kuinka usein partashampoota tulisi sitten käyttää. On monia asioita, jotka vaikuttavat optimaaliseen parran pesuväliin. Tässä tärkeimmät asiat, joita kannattaa harkita:

Ihotyyppisi: Ihotyyppisi on kompassisi tässä asiassa. Jos sinulla on rasvainen iho, voit huomata tarvitsevasi parran pesua useammin. Toisaalta, jos ihosi on kuiva kuin autiomaa, vähempi pesu voi auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon.

Päivittäiset rutiinit: Istutko päivät kokouksissa vai oletko paljon ulkona aikaa viettävä seikkailija? Päivittäisillä tekemisilläsi on vaikutus. Jos olet usein ympäristössä, joka altistaa sinut pölylle, saasteille tai hielle, säännöllisempi parran pesu voisi olla paikallaan.

Tuotekertymät ja muotoilu: Jos tykkäät partaöljyistä, voiteista ja vahoista (ja kukapa ei?), ne voivat kertyä partaan ajan mittaan. Enemmän tuotteita voi tarkoittaa säännöllisempää pesua, jotta parta pysyy raikkaana ja hyvinvoivana.

Parran pituus ja tyyli: Lyhyemmät parrat eivät välttämättä tarvitse yhtä paljon huomiota kuin pitkät parrat. Miksi? Koska pidempiin partoihin kertyy yleensä enemmän likaa ja ne takkuuntuvat helpommin, joka vaatii säännöllisempää parran pesua.

Ihanteellinen parran pesuväli

Mikä on sitten sopiva pesuväli? Suurimmalle osalle partashampoon käyttö 2-3 kertaa viikossa toimii parhaiten. Tämä pesuväli on hyvä pitämään parran puhtaana kuivattamatta ihoa.

Muista, että avain on usein luottaa siihen miltä partasi tuntuu ja näyttää. Jos partasi on sotkuinen ja kuriton tai tuoksuu hieman kummalliselta, on pesun paikka.

Miten tunnistaa hyvä parran pesuaine?

Miten tunnistaa hyvä parran pesuaine?

Nyt kun olen kertonut mikä on optimaalinen pesuväli, on aika siirtyä partashampoon ainesosiin - tämä erottaa toimivan parran pesuaineen muista puhdistustuotteista.

1. Hellävaraiset, luonnolliset ainesosat

Ihan ensimmäiseksi sanon, että partashampoon pitää olla hellävarainen, etenkin jos kuulut herkkäihoisten kerhoon. Pidä merkillä ainesosia, jotka eivät ärsytä ihoa - eli ei parabeeneja, sulfaatteja tai vahvoja kemikaaleja. Valitse sen sijaan rauhoittavia, aloe veran ja kaurauutteen kaltaisia, kasviperäisiä ainesosia. Ne auttavat pitämään parran puhtaana ärsyttämättä ihoa.

2. Parran kasvua edistävät ainesosat

Kukapa ei haluaisi täyteläistä, pitkää ja hyvinvoivaa partaa? Jos haluat edistää parran kasvua, suosi luonnollisia parran pesuaineita, jotka sisältävät kasvua tehostavia ainesosia. Esimerkiksi stimuloiva kofeiini, ekologinen rosmariiniöljy ja tiheyttä lisäävä CAPIXYL™ rohkaisevat karvatuppia kasvattamaan pidemmän ja paksumman parran.

3. Kosteuttavat ainesosat

Ihastusta herättävä parta ei tarkoita ainoastaan pitkää partaa - se tarkoittaa myös sitä miltä parta tuntuu ihoasi vasten tai sitä kosketettaessa. Etsi partashampoo, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa tai kasviperäistä glyseriiniä. Ne tarjoavat paljon kaivattua pehmeyttä ja helpotusta, joka tekee parrasta miellyttävän koskettaa ja helpon ylläpitää.

Minun valintani: paras partashampoo

Nyt kun tiedät mitä ainesosia partashampoon tulisi sisältää, kerron mikä tuote sisältää niitä kaikkia ja on minun mielestäni paras partashampoo.

Riippumatta siitä, onko tavoitteesi parran paksuuden lisääminen, kasvun tehostaminen tai ihan vaan ylellinen hoitorutiini, Wonder Beard™ Shampoo on erinomainen valinta. Se on hellävarainen ja kasvua tehostava partahampoo, joka poistaa parrasta lian, rasvat ja muut partaan kertyneet roskat ja jäämät. Tämä beard wash jättää parran pehmeäksi, ravituksi ja takuttomaksi, jotta partasi voi hyvin ja näyttää hyvältä.

Tämän parran pesuaineen 98,9% luonnollinen koostumus hoitaa partaa pelkästään hyvää tekevien ainesosien avulla. Tuuheutta edistävä CAPIXYL™ sekä verenkiertoa tehostava kofeiini ovat tuotteen salainen ase hoitamaan ohenevia kohtia, jotta parta pysyy upean näköisenä. Aloe vera ja kaurauute hoitavat parranalaista ihoa hellävaraisesti, varmistaen että parran puhdistus on sekä tehokasta että miellyttävää. Lisäksi tässä luonnollisessa partashampoossa on rosmariinin, vihermintun ja ekologisten yrttien luoma virkistävä ja miellyttävä tuoksu.

Wonder Beard™ Shampoo sopii kaikille ihotyypeille ja parran paksuuksille. Ei ole väliä onko partasi pitkä vai lyhyt, suora vai kihara - tämä luonnollinen beard wash hoitaa parran kuin parran.

Lisävinkki: säästä 20% ostaessasi Wonder Beard™ Bundle -tuotepaketin, joka sisältää partashampoon, -öljyn sekä -seerumin. Tämä tuotepaketti vie parranhoitorutiinisi seuraavalle asteelle. Katso myös muut lahjapakkaukset hiustenhoitoon.

Yleisiä parran pesuvirheitä

Ennen kuin aloitat parran pesun, on hyvä tietää muutamista yleisistä virheistä, jotta voit välttää nämä sudenkuopat.

1. Kuuman veden käyttö

Kuuma suihku kylmänä aamuna ja sinua hellästi syleilevä lämmin höyry on houkutteleva ajatus. Mutta odotappas hetki - partasi ei välttämättä ole samaa mieltä tulikuumasta lämpötilasta. Liian kuuman veden käyttäminen parran pesussa voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa ja partakarvoja. Käytä sen sijaan kädenlämpöistä vettä; se on parempi sekä iholle että parralle.

2. Pesu liian usein

Innostus parranhoitoon on tottakai hyvä asia, mutta liian tiheä pesu voi olla haitallista. Päivittäinen parran puhdistus voi kuulostaa hyvältä tavalta pitää parta kunnossa, mutta se voi myös pestä parrasta pois sen hyvät, luonnolliset rasvat. Kuinka usein parta tulisi sitten pestä? Suosittelen pesua 2-3 kertaa viikossa. Partasi - sekä maapallo - tulevat kiittämään sinua.

3. Vääränlaiset tuotteet

Tavallisen shampoon tai saippuan käyttö voi olla haitallista parralle. Valitse sen sijaan erityisesti parranhoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka palvelevat partasi uniikkeja tarpeita. Kunnollisten tuotteiden avulla saat hyvinvoivan ja hyvännäköisen parran.

4. Unohdat hoitotuotteet

Onneksi olkoon, olet pessyt parran oikein ja oikeilla tuotteilla. Mutta hetkonen - olet saattanut unohtaa viimeisen vaiheen: kosteuttava partaöljy tai hoitava partaseerumi. Nämä tuotteet eivät ainoastaan kosteuta partaa, mutta antavat parralle hieman kiiltoa sekä miellyttävän tuoksun.

5. Kiirehtiminen

Parran peseminen ja hoitaminen on muutakin kuin pakollinen homma - se on tapa huolehtia itsestäsi. Jos peset ja hoidat partaa kiireellä, partasi ja ihosi voivat tuntua laiminlyödyiltä. Tämän sijaan, nauti parran hoidosta. Hiero partaa hellästi sekä käytä aikaa huuhtoaksesi parta huolella. Partasi tulee kiittämään sinua kaikesta sen hoitoon käytetystä ajasta.

Jos vältät näitä yleisiä parran pesuvirheitä, varmistat että partasi jatkaa menestystään.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

5 ammattilaisten parranhoitovinkkiä

5 Ammattilaisten parranhoitovinkkiä

Nyt kun tiedät kaiken parran pesusta, on aika puhua muista hoitovinkeistä ja tuotteista. Jopa se paras partashampoo ei voi hoitaa koko hommaa yksin!

1. Suosi säännöllistä trimmausta

Vaikka viehätys pitkää partaa kohtaan voi olla kova, parran säännöllinen tasoitus on salaisuus siihen, että parta pysyy hyvännäköisenä ja terveenä. Tasoitus ehkäisee haaroittumista ja auttaa partaa pitämään muotonsa. Parrastasi tulee täyteläisemmän näköinen ja se näyttää huolitellulta.

2. Ravitse partaöljyllä

Ajattele partaöljyä parran päivittäisenä eliksiirinä. Vain muutama tippa voi tehdä ihmeitä, kosteuttaen, ehkäisten kuivuudelta ja taltuttaen kurittomat haituvat. Hiero öljy huolellisesti, varmistaen että sitä levittyy myös parranalaiseen ihoon.

3. Opettele oikea harjaustekniikka

Parran harjaus ei ole ainoastaan takkujen selvittämistä - se on myös keino levittää luonnolliset rasvat tasaisesti partaan. Valitse bambusta valmistettu kampa tai harja ja selvitä parta hellävaraisesti, aloittaen juurista ja jatkaen latvoihin asti. Tämä tekniikka ei ainoastaa stimuloi karvatuppeja, se tekee parrasta myös helpommin käsiteltävän.

4. Juo tarpeeksi ja noudata terveellistä ruokavaliota

Partasi terveys ei riipu ainoastaan sen ulkoisesta hoidosta - siihen vaikuttaa myös sinun kokonaisvaltainen terveytesi. Nesteytys auttaa myös partaasi pysymään kosteutettuna ja kiiltävänä. Kun puhutaan ruokavaliosta, nauti paljon vitamiineja, mineraaleja ja proteiinia sisältäviä ruokia - kuten hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaista lihaa ja täysjyvätuotteita. Tai kokeile hiusravinteita, jotka sisältävât biotiinin ja sinkin kaltaisia, hiusten ja ihon terveyttä ylläpitäviä ainesosia.

5. Tehosta kasvua seerumilla

Jos haluat parantaa parran kasvuvauhtia, harkitse parran kasvua edistävän seerumin lisäämistä hoitorutiiniin. Tämänkaltaiset erityiset seerumit sisältävät voimakkaita aineosia, jotka stimuloivat karvatuppeja ja edistävät nopeampaa ja tiheämpää kasvua.

Pidä tämä oppitunti parran pesusta ja luonnollisen parran pesuaineen hyödyistä mielessä. Muista, että jokainen kerta kun käytät partashampoota tai harjaat parran huolellisesti, sekä jokainen tippa partaöljyä ovat askel kohti upeaa partaa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Paras partaöljy

  10 Partaöljyn kaytön hyötyä & millainen on paras partaöljy?

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

Katso kaikki artikkelit