Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoriaKatso kaikki artikkelit

Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

Jos olet kiinnostunut hiustenhoidosta, tiedät varmasti kuinka tärkeää hiusten ja päänahan säännöllinen hoito ja puhdistus ovat. Mutta entäs päänahan kuorinta?

Suurin osa meistä ei koskaan kuori päänahkaa, mutta hiuspohjan kuorinta voi olla hyvin tärkeä osa toimivaa hiustenhoitorutiinia - erityisesti joillekin hiustyypeille ja hiuspohjan ongelmiin. Jatka lukemista oppiaksesi, miksi päänahan kuorinta on niin tärkeää, kuinka valita paras hiuspohjan kuorinta ja miten päänahkaa kannattaa kuoria.

Sisältö

Miksi päänahan kuorinta on tärkeää

Puhutaan ihan ensimmäiseksi siitä, miksi päänahan kuorinta on tarpeellinen lisä hiustenhoitorutiiniin. Vaikka hiuspohjan iho uusiutuukin luonnollisesti korvaten kuolleet ihosolut uusilla ihosoluilla, joskus se saattaa tarvita hieman apua kuolleen ihon poistamiseen. Hiuspohjan kuorinta on erinomainen keino tähän. Kuten kasvojen kuorinta, myös päänahan kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja hiuspohjan pinnalta. Lisäksi päänahan kuorinta tarjoaa paljon muitakin hyötyjä:

1. Hiuspohjan kuorinta auttaa hallitsemaan hilsettä

1. Hair Scrubs Help Control Dandruff

Päänahka tuottaa luonnollista öljyä nimeltä tali, joka pitää hiuksesi ja hiuspohjasi kosteutettuina. Talin ylituotanto voi kuitenkin ruokkia hilsettä aiheuttavaa hiivaa nimeltä Malassezia globosa. Hiuspohjan kuorinta voi vähentää hilsettä, sillä se auttaa sinua pitämään tämän hiivan kurissa.

Kun etsit hilsettä hillitsevää päänahan kuorintaa, valitse sellainen tuote, joka sisältää luonnollisia hiivan kasvua torjuvia ainesosia, kuten rosmariiniöljyä ja teepuuöljyä. Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorinta on yksi erinomainen vaihtoehto. Tämä hilsettä ehkäisevä päänahan kuorinta sisältää ekologista rosmariiniöljyä, joka auttaa torjumaan hilseen muodostumista sekä lievittää kutinaa.

Jos hilse vaivaa usein, kannattaa hiuspohjan kuorinnan lisäksi sijoittaa laadukkaaseen hilseshampooseen. Instant Relief™ Dandruff Shampoo sisältää antimikrobiaalista Malassezia-sientä torjuvaa dermosoft® decalact MB:tä ja ekologista teepuuöljyä, sekä ärtynyttä hiuspohjaa tasapainottavia ainesosia.

Lue lisää hilseen hoidosta ja shampoista hilseilevälle päänahalle täältä.

Haluatko tietää lisää hilseestä? Lue tämä artikkeli “Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle”.

2. Hiuskuorinta tuuheuttaa hiuksia

2. Hair scrubs promote volume

Hiuskuorinta, joka tunnetaan myös nimellä kuoriva shampoo, on erinomainen tuote poistamaan esimerkiksi muotoilutuotteiden, kuten hiusvahan, ja kovan veden jäämiä hiuksista. Miksi tämä on tärkeää? Näiden jäämien aiheuttamat kertymät voivat tehdä hiuksista ja päänahasta rasvaiset. Jos hiuksesi ovat joskus näyttäneet rasvaisilta heti pesun jälkeen, se on usein kertymien syytä! Jos sinulla on hennot tai ohenevat hiukset, kertymät ovat vielä helpommin huomattavia. Hyvälaatuinen kuoriva shampoo poistaa kertymät ja tekee hiuksista jälleen pehmeät, kiiltävät ja tuuheat.

Pitääksesi hiukset tuuheina kuorinnan jälkeen, käytä kevyttä hoitoainetta, joka ei sisällä hiuksia latistavia raskaita öljyjä. Suositukseni menee Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaineelle, joka kosteuttaa kevyesti samalla rauhoittaen kuivaa ja kutisevaa hiuspohjaa.

3. Päänahan kuorinta rauhoittaa kutinaa

3. Hair Scrubs Soothe Itchiness

Muotoilutuotteiden, kovan veden ja talin jäämät voivat tehdä päänahasta ärtyneen ja kutisevan. Joskus kertymät voivat tehdä hiuspohjasta tulehtuneen, joka saa aikaan tunteen, että hiuksiin “sattuu”. Kuoriva shampoo poistaa jäämät hiuksista hellävaraisesti pitäen kutinan loitolla ja edistäen päänahan terveyttä.

Vinkki: Jos sinulla on kuiva ja kutiseva päänahka, kokeile Grow Perfect™ Thickening Spray -hiuspohjan hoitosuihketta. Tämän suihkeen ekologisia ainesosia sisältävä koostumus rauhoittaa ja kosteuttaa päänahkaa sekä antaa hiuksille välitöntä tuuheutta.

Jos kärsit päänahan kutinasta, lue myös: "Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon".

4. Hiuskuorinta voi edistää hiusten kasvua

4. Hair Scrubs Can Promote Hair Growth

Koska hiukset kasvavat päänahasta, hiuspohjan terveyden edistäminen voi auttaa myös hiuksiasi kasvamaan. Kuoriva shampoo kiihdyttää päänahan verenkiertoa, joka kuljettaa hiusten kasvuun tarvittavia ravintoaineita hiustuppeihin.

Vinkki: Jos tavoitteesi on hiusten kasvatus, kokeile Hair Formula Gummies for Women -hiusvitamiineja ( saatavilla myös miehille ) sekä Grow Perfect™ Hair Growth Serum - seerumia!

5. Hiuspohjan kuorinta pitää huolta öljytasapainosta

Hair Scrubs Balances Oil

Jos sinulla on rasvainen päänahka, hiuskuorinta tai rasvoittuvien hiusten shampoo voi auttaa. Ylimääräisen talin poistaminen auttaa pitämään hiusten luonnollisen öljyntuotannon tasapainossa.

Mistä sitten tiedät milloin päänahan kuorinta on tarpeeseen? Tässä muutama merkki siitä, että hiuspohjan kuorinta olisi paikallaan:

 • Päänahkasi on ärtynyt ja kutiseva, tai hiuksiin “sattuu”.
 • Hiukset ja päänahka näyttävät rasvaisilta, vaikka olisit juuri pessyt ne.
 • Huomaat hilsettä hiuspohjassa, hiuksissa tai vaatteissa.
 • Hiuksesi näyttävät veltoilta ja elottomilta.
 • Hiuksesi ovat latteat ja kiillottomat.

Kuten huomaat, hiuspohjan kuorinta voi edistää hiusten hyvinvointia monella eri tapaa. Seuraavaksi kerron miten hiuspohjan kuorinta kannattaa tehdä sekä millainen on paras päänahan kuorinta.

Kemiallinen ja fysikaalinen kuorinta: mikä on niiden ero?

On olemassa kahdentyyppisiä kuorintoja: kemiallisia ja fysikaalisia (eli mekaanisia). Kemiallisten kuorintojen vaikutus perustuu happoihin, jotka irrottavat kuolleet ihosolut. Fysikaalinen kuorinta puolestaan hyödyntää rakeisia ainesosia, kuten jauhettuja siemeniä tai sokeria, poistamaan kuolleet ihosolut hellävaraisesti hankaamalla. Hiuspohjan kuorinta ja kuoriva shampoo sisältävät usein myös rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka edistävät päänahan yleistä terveyttä.

Miksi mekaaninen hiuskuorinta on parempi vaihtoehto? Kemiallinen kuorinta toimii hyvin esimerkiksi kasvojen iholla, mutta kuorintojen sisältämät hapot voivat kuivattaa ja vahingoittaa hiuksia. Lisäksi jotkut hapot voivat olla liiankin tehokkaita herkälle päänahalle. Joten, jos etsit toimivaa päänahan kuorintaa, mekaaninen hiuskuorinta on usein parempi vaihtoehto.

Millainen on paras päänahan kuorinta

Millainen päänahan kuorinta sinun tulisi sitten valita? Tässä suositukseni:

 • Valitse sellainen hiuspohjan kuorinta, joka ei sisällä sulfaatteja tai silikonia. Miksi? Koska nämä ainesosat voivat olla haitaksi hiuksillesi. Sulfaatit voivat kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa, joka puolestaan saa päänahan tuottamaan ylimääräistä öljyä. Silikonit hiustuotteissa puolestaan aiheuttavat kertymiä hiuksiin ja päänahkaan. Joten jos haluat tasapainoisen, terveen ja puhtaan päänahan - vältä näitä ainesosia!
 • Valitse sellainen kuoriva shampoo, joka sisältää kosteuttavia, rauhoittavia ja tulehdusta estäviä ainesosia, kuten kaurauutetta, mustikkauutetta ja aloe veraa. Nämä aineosat edesauttavat hiuspohjan hyvinvointia vielä enemmän.
 • Hyvä hiuskuorinta sisältää myös aktiivisia aineosia, jotka voivat edistää hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia, kuten hydrolysoituja proteiineja ja rosmariiniöljyä.

Scalp Delight™ Detox Scrub täyttää kaikki nämä hyvän hiuspohjan kuorinnan kriteerit. Tämä sulfaatiton kuoriva shampoo poistaa kuolleet ihosolut sekä hiustuotteiden, talin, saasteiden ja kovan veden aiheuttamat kiiltoa himmentävät kertymät. Lisäksi se sisältää paljon hiuksia ja päänahkaa helliviä ainesosia, esimerkiksi:

Ekologinen aloe vera – Aloe vera on kosteutuksen kuningas. Jos olet koskaan käyttänyt aloe veraa auringon polttamaan ihoon, tiedät kuinka tehokkaasti tämä kasviperäinen ainesosa rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Et ehkä kuitenkaan tiedä, että aloe vera sisältää myös monia entsyymejä, mineraaleja, aminohappoja, ravintoaineita ja vitamiineja, jotka auttavat ylläpitämään päänahan luonnollista pH-tasoa ja tukevat tervettä hiusten kasvua.

Ekologinen rosmariiniöljy – Tutkimukset viittaavat siihen, että tämä öljy voi edistää hiusten kasvua. Vuonna 2015 tehty tutkimus vertasi rosmariiniöljyn ja minoksidiilin vaikutusta hiustenkasvuun. Kuuden kuukauden käytön jälkeen rosmariiniöljyä käyttäneet osallistujat kokivat yhtä paljon hiusten kasvua kuin minoksidiilia käyttäneet osallistujat. Mikä vielä jännittävämpää, rosmariiniöljyä käyttäneet osallistujat eivät kokeneet yhtä paljon päänahan kutinaa kuin minoksidiilia käyttäneet henkilöt. Tämän tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että rosmariiniöljy on yhtä tehokas edistämään hiusten kasvua kuin minoksidiili, mutta sillä on vähemmän epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Gluadin® Kera-P LM – Gluadin® ainesosa koostuu hydrolysoiduista vegaanisista mikroproteiineista. Mikroproteiinit tarjoavat hiuksille ja päänahalle monia hyötyjä. Mikroproteiinit tunkeutuvat hiusten uloimpaan kerrokseen ja korjaavat vaurioituneita hiuksia sisältäpäin. Tämä vahvistaa hiuksia, vähentää hiusten katkeilua ja edistää hiusten kasvua. Gluadin® auttaa myös suojaamaan hiuksia vahingollisilta vapailta radikaaleilta.

Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorinta sisältää myös kaurauutetta, punaleväuutetta, ekologista mustikkauutetta sekä ekologista acaiuutetta. Lisäksi Scalp Delight™ Detox Scrub -päänahan kuorinta sopii kaikentyyppisille hiuksille, mukaan lukien kuiville, vaurioituneille tai kiharille hiuksille. Tämä kuoriva shampoo on myös Curly Girl metodiin sopiva tuote ja erinomainen vaihtoehto satunnaisesti tehtävään clarifying-pesuun osana metodia.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Miten päänahan kuorinta kannattaa tehdä

Nyt kun olemme käyneet läpi millainen on hyvä päänahan kuorinta, puhutaan siitä, kuinka päänahan kuorinta kannattaa tehdä. Tämä on minun mielestäni paras menetelmä.

 1. Aloita kuoriminen sulfaatittomalla kuorinnalla, kuten Scalp Delight™ Detox Scrub -tuotteella. Levitä tuotetta märkiin hiuksiin ja hiero se päänahkaan sormillasi hellävaraisin pyörivin liikkein. Keskity päänahkaan hiusten pituuksien sijaan, samalla tavoin kuin shampoota käyttäessäsi. Jos haluat tehostaa kuorintaa, käytä Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa yhdessä Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjan karssa. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjan pehmeät silikoniset piikit ja ergonominen muotoilu tekevät päänahan kuorinnasta helppoa ja miellyttävää.
 2. Kuorinnan jälkeen, käytä halutessasi sulfaatitonta shampoota, kuten Split Fix™ Shampoota tai Grow Perfect™ Shampoota. Nämä hellävaraiset shampoot puhdistavat hiukset tehokkaasti kuivattamatta.
 3. Viimeiseksi, käytä hoitoainetta, keskittyen erityisesti hiusten pituuksiin. Tämä palauttaa hiuksiin hiuspohjan kuorinnan aikana menetetyn kosteuden. Suosittelen valitsemaan saman sarjan Scalp Delight™ Conditioner -hoitoaineen, joka kosteuttaa hiuksia ja hiuspohjaa kevyesti.
 4. Huuhtele hiukset huolellisesti haalealla vedellä. Kuuma vesi tuntuu tosi miellyttävältä, mutta se voi kuitenkin kuivattaa ihoa ja hiuksia. Ja sitähän me emme halua! Muista, että terveet hiukset ovat kosteutetut hiukset.
 5. Jos haluat hellävaraisemman päänahan kuorinnan, jonka voit tehdä useammin, kokeile Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa shampoon kanssa tai kuiviin hiuksiin.

Kuinka usein päänahan kuorinta sitten kannattaa tehdä? Tämä riippuu monesta eri tekijästä, joten yhtä oikeaa vastausta ei valitettavasti ole. Tässä kuitenkin muutama esimerkki sellaisista tekijöistä, joiden vuoksi saatat tarvita päänahan kuorintaa useammin:

 • Käytät paljon muotoilutuotteita ja erityisesti silikonia sisältäviä tuotteita, jotka jättävät jäämiä hiuksiin ja päänahkaan.
 • Sinulla on rasvainen iho.
 • Asut kuumassa ja kosteassa ilmastossa.

Selkeä merkki siitä, että hiukset kaipaavat kuorintaa on rasvaisuus (vaikka hiukset olisivatkin puhtaat) sekä päänahan kutina. Toinen merkki siitä, että päänahka kaipaa kunnon puhdistusta ovat elottoman ja lattean näköiset hiukset.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että maltti on valttia tässäkin asiassa. Vaikka päänahan kuorinta on hyväksi hiuksille ja hiuspohjalle, liiallinen kuorinta voi kuitenkin kuluttaa hiuksia. Kiinnitä huomiota siihen miltä hiukset ja päänahka näyttävät ja tuntuvat, jotta löydät sopivan pesuvälin päänahan kuorinnalla.

Kuoriva shampoo on siis erinomainen lisä hyvään hiustenhoitorutiiniiin. Ajoittainen hiuspohjan kuorinta edistää päänahan ja hiusten terveyttä sekä normaalia hiusten kasvua.

PS: Jos olet valmis kokeilemaan hiuskuorintaa, suosittelen Scalp Delight™ Bundle -tuotepakettia. Tämä päänahan terveyttä edistävä paketti sisältää Scalp Delight™ hiuspohjan kuorinnan, hoitoaineen ja Scalp Massage Brush -hierontaharjan. Jos ostat nämä hiuspohjan hyvinvointia tehostavat tuotteet yhdessä, säästät 20%! Katso myös muut lahjapakkaukset hiustenhoitoon.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

 • Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

  Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit