Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbundKatso kaikki artikkelit

Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

Päänahan kutina ja kuivuus on ikävä ja hyvin yleinen vaiva, joka voi johtua monesta eri syystä. Ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä onneksi kuivan ja kutiavan päänahan hoitoon löytyy monia tehokkaita keinoja!

Kuiva ja kutiseva päänahka kannattaa pyrkiä hoitamaan mahdollisimman nopeasti, sillä terve hiuspohja on edellytys vahvoille ja hyvinvoiville hiuksille. Tässä artikkelissa kerromme yleisimmät syyt sille, mistä päänahan kuivuus, ärtyneisyys ja kutina voivat johtua. Käymme läpi mm. miten voit tunnistaa onko kutinaan syynä kuiva päänahka vai hilse. Sen lisäksi jaamme parhaat kuivan ja kutiavan päänahan hoitokeinot, joten jatka lukemista!

Sisältö

Kutiseva päänahka?

Päänahka on osa ihoa, joten se voi kutista ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa paikka! Iholla yleisesti kutinaa aiheuttavat tekijät voivat olla myös syynä siihen, että sinulla on kutiseva ja ärtynyt päänahka. Näihin kuuluvat esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelu, ruokavalio, allergiat jne. Kutiseva päänahka voi kuitenkin johtua myös sellaisista tekijöistä, jotka esiintyvät ainoastaan hiuspohjan alueella (niistä lisää myöhemmin).

Mitä oireita kuiva päänahka aiheuttaa?

Merkittävin ja ehkä ärsyttävin oire, jonka kuiva päänahka aiheuttaa, on sen kutina! Jos huomaat, että sinun täytyy raapia päätäsi jatkuvasti, tämä luultavasti tarkoittaa sitä, että sinulla on kuiva päänahka. Päänahan kutina voi yltyä jopa niin pahaksi, että raavit sitä jopa nukkuessasi! On tärkeää yrittää välttää päänahan raapimista ja vahingoittamista, sillä rikkoutunut iho on alttiimpi tulehduksille. Pyri sen sijaan ottamaan selvää mikä päänahan kutinan aiheuttaja on, jotta voit löytää oikean hoitokeinon mahdollisimman nopeasti. Kutisevan ja kuivan päänahan hoito on yleensä helppoa, jos vain tiedät sen syyn!

Toinen huomattava oire, jonka kuiva päänahka aiheuttaa, ovat kuivat valkoiset hiutaleet, jotka usein sekotetaan hilseeseen.

Miksi minulla on kuiva hiuspohja?

Kuiva ja kutiseva päänahka johtuu yleensä päänahan kosteustasapainon häiriöitymisestä. Tämä puolestaan voi johtua monesta eri syystä, mukaan lukien:

 • Ikä: Vanhetessamme, elimistömme tuottaa vähemmän luonnollisia öljyjä ja talia, joten iho muuttuu luonnostaan kuivemmaksi.
 • Hormonaaliset muutokset: Ikääntymisen tavoin myös hormonaaliset muutokset, (kuten vaihdevuodet) voivat tehdä ihosta kuivemman ja alttiimman kutinalle.
 • Stressi: Stressi aiheuttaa tulehduksia, josta kutiseva päänahka voi johtua. Stressi voi myös toimia päänahan kutinaa aistivien tuntohermopäätteiden laukaisijana, vaikka varsinaista kutinaa aiheuttavaa tekijää ei olisi! Pitääksesi stressitason kurissa, kokeile vaikkapa joogaa, meditaatiota tai päiväkirjaan kirjoittamista.
 • Geenit: Jos toisella (tai molemmilla) vanhemmistasi on kuiva iho, on todennäköisempää, että myös sinulla on kuiva iho.
 • Lämpötilan ja vuodenaikojen vaihtelu: Tämä on suurin syy siihen, miksi sinulla voi olla kuiva päänahka talvisin. Lämpötilojen ääripäiden välillä liikkuminen (esimerkiksi tullessasi kylmästä ulkoilmasta lämpimään sisätilaan) voi kuivattaa ihoa.
 • Huono ruokavalio: Päänahan kutina voi johtua myös siitä, että ruokavaliosi ei sisällä kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita.
 • Tupakointi: Tupakointi aiheuttaa tulehduksia ja kuivattaa ihoa, joka puolestaan voi olla syy siihen, miksi sinulla on kuiva hiuspohja.
 • Ilmansaasteet: Kuiva ja kutiseva päänahka voi johtua myös ilmansaasteiden aiheuttamasta ärsytyksestä.
 • Allergiat ja ärsykkeet: Ärtynyt päänahka voi johtua esimerkiksi ruoka-allergiasta tai jonkin hiustenhoitotuotteen sisältämästä ainesosasta. Jotkut yleiset hiustuotteiden sisältämät ainesosat ärsyttävät herkkää päänahkaa, ja voivat olla syy siihen, että sinulla on kuiva hiuspohja. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota mm. käyttämäsi shampoon ainesosiin.

Päänahan kutina - milloin on syytä huoleen?

Mistä voit tietää onko kuiva hiuspohja ja kutiseva päänahka merkki jostain vakavammasta?

Jos sinulla on niin kutiseva päänahka, että raavit sitä jo verille, silloin kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Muita merkkejä siitä, että olisi hyvä varata aika lääkärille, ovat esimerkiksi kuivat ja hilseilevät laikut ihossa. Nämä ovat merkki siitä, että päänahan kutina voi johtua jostakin muusta taustalla olevasta tekijästä, kuten esimerkiksi ekseemasta tai psoriaasista.

Myös hiustenlähtö kuivan ja kutisevan päänahan yhteydessä, on selvä merkki siitä, että hiuspohjaan tulee kiinnittää enemmän huomiota. Mm. hiuspohjan tulehdus tai ekseema voivat johtaa pahimmassa tapauksessa hiustenlähtöön. Hiuspohjan ongelmia ei siis kannata ylenkatsoa, vaan kuivan ja ärtyneen päänahan hoito kannattaa aloittaa heti, kun oireita ilmaantuu. Jos hiustenlähtö huolettaa, tai etsit hoitokeinoja siihen, voit lukea toisen artikkelimme, jossa käymme läpi yleisimmät syyt hiustenlähtöön.

Päänahan kutina voi kuivuuden lisäksi johtua monista eri syistä. Alla muutamia muita yleisiä syitä kutisevaan hiuspohjaan, joiden yhteydessä voi olla hyvä ajatus ottaa yhteyttä lääkäriin:

 • Allergia tai yliherkkyys kosmetiikan eri ainesosille. Erityisesti herkkäihoisten kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden ainesosiin, jotka voivat ärsyttää ihoa.
 • Nokkosihottuma aiheuttaa punaisia, kutisevia ja ärtyneitä läikkiä hiuspohjaan.
 • Täit ovat usein pienten lasten ja kouluikäisten ongelma, mutta niitä tavataan myös aikuisilla. Yleisin oire on päänahan kutina.
 • Syyhyä esiintyy harvoin pään alueella, mutta se saattaa aiheuttaa todella kovaa päänahan kutinaa erityisesti korvien ja niskan alueella.
 • Silsa on sieni-infektio iholla, joka voidaan hoitaa helposti sienilääkityksellä lääkärin ohjeiden mukaan.
 • Päänahan psoriasis saattaa myös aiheuttaa kutiavia, ärtyneitä ja punaisia läikkiä hiuspohjaan. Esimerkiksi päänahan kutina ja hiustenlähtö saattavat olla psoriasiksen oireita.

Hilse vai kuiva päänahka: Mikä on niiden ero?

Dandruff vs Dry Scalp

( a. Hilse, b. Kuiva hiuspohja)

Puhutaan seuraavaksi lisää hilseestä, joka usein sekoitetaan samaksi asiaksi kuin kuiva päänahka. Kuiva päänahka hilseilee tietysti kuivuutensa vuoksi, mutta kuiva päänahka ja varsinainen hilse ovat eri asia. Mistä sitten tiedät minkä tyyppisestä hilseilystä on kyse ja onko syynä päänahan kutinaan kuiva päänahka vai hilse? Näin voit erottaa ne toisistaan:

 • Hilse vai kuiva päänahka ero #1: Kuiva päänahka johtuu talin puutteesta hiuspohjassa, mutta hilse johtuu taas liian suuresta määrästä talia. Tämänkaltaisen hilseen aiheuttaa seborrooinen ihottuma (tunnetaan myös nimellä tali-ihottuma). Muita seborrooisen ihottuman oireita ovat esimerkiksi öljyinen, punoittava ja hilseilevä iho.
 • Hilse vai kuiva päänahka ero #2: Hilse aiheutuu usein sieni-infektiosta, mutta kuiva päänahka on usein ympäristöllisten ja elämäntyyliin liittyvien tekijöiden tulos.
 • Hilse vai kuiva päänahka ero #3: Hilseen aiheuttamat hiutaleet ovat isompia kuin ne hiutaleet, joita kuiva päänahka aiheuttaa. Tämän lisäksi hilseen aiheuttamat hiutaleet ovat usein öljyisiä ja kellertäviä väriltään, kun taas kuivat ja valkoiset hiutaleet ovat merkki siitä, että sinulla on kuiva päänahka.

Jos luulet, että sinulla on rasvaista hilsettä, voit yleensä hoitaa sitä tehokkaasti kotona hilseshampoon, kuten Instant Relief™ Dandruff Shampoon avulla.

Vaikka kuiva päänahka vaikuttaa olevan rasvoittuvan hiuspohjan vastakohta, ovat niiden oireet hyvin samanlaisia. Esimerkiksi päänahan kutina ja hilseily voivat olla vaivoina molemmissa tapauksissa. Täältä voit lukea lisää rasvoittuvan päänahan hoidosta.

Kuivan ja kutiavan päänahan hoito: ainesosat

Millä keinoilla kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa voi sitten hoitaa? Paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on sellainen, joka sisältää yhden tai useamman näistä hiuspohjaa hellivistä ainesosista:

Aloe Vera

Aloe veran on todettu vähentävän ihon tulehduksia, kiitos sen sisältämien rauhoittavien entsyymien, hiilihydraattien ja kasvisterolien. Tämän takia se onkin erinomainen kuivan ja kutiavan päänahan hoito.

Theobroma kaakaovoi

Theobroma kaakaovoi on toinen erinomainen kuivan ja kutiavan päänahan hoito. Kaakaovoi sisältää runsaasti rasvahappoja, joista kuiva hiuspohja saa tarvitsemaansa kosteutta. Tämän lisäksi kaakaovoi luo hiuspohjaan kosteutta sitovan ja suojaavan kerroksen, joka varmistaa, että kuiva päänahka pysyy loitolla.

Oliiviöljy

Kuten kaakaovoi, myös oliiviöljy on erittäin kosteuttava ainesosa. Oliiviöljy sisältää luonnostaan runsaasti tulehduksia ehkäiseviä A- ja E-vitamiineja sekä hydroksityrosolia, joista on apua, jos sinulla on ärtynyt päänahka.

Kolloidinen kaurajauho

Jos sinulla on ollut vesirokko, olet jo ehkä kokenut kolloidisen kaurajauhon ihoa rauhoittavan vaikutuksen. Tämä hyvin hienoksi jauhettu kaurajauho helpottaa mm. vesirokon aiheuttamaa kutinaa, vähentää tulehduksia ja kosteuttaa, joten siitä on myös apua, jos sinulla on kutiseva päänahka.

Acai-uute

Kiitos acain sisältämien antioksidanttien, kasvisterolien, vitamiinien, mineraalien sekä rasvahappojen, sitä pidetään superruokana. Acai-uute on myös mahtava kuivan ja kutiavan päänahan hoito, koska se auttaa rauhoittamaan ja korjaamaan kutisevaa päänahkaa, sekä suojaamaan sitä ärtymiseltä.

Mustikkauute

Mustikkauute on hyvin anti-inflammatorinen sekä kosteuttava, minkä ansiosta se onkin yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito.

10 tapaa edistää päänahan hyvinvointia

Oli tavoitteenasi sitten rauhoittaa ärtynyt päänahka tai ehkäistä päänahan kuivumista, nämä hiuspohjan hoitotavat takaavat sen, että päänahkasi pysyy terveenä, tasapainoisena ja kosteutettuna.

1. Kosteuta hiuspohjaa

Hydrate Your Scalp

Ensimmäinen suositukseni on Grow Perfect™ Thickening Spray -hiuspohjan hoitosuihke! Tämä hiuspohjaa rauhoittava ja kosteuttava hoitotuote sisältää luonnollisia pohjoismaisia ainesosia, jotka hoitavat ja ravitsevat kutisevaa päänahkaa. Tämä suihke sisältää sekä aloe veraa että oliiviöljyä, joiden jo tiedät olevan kaksi mahtavaa kuivan ja kutiavan päänahan hoitoa! Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä suihketta yhdestä kolmeen kertaa viikossa.

2. Käytä shampoota, joka ei ärsytä

Use Less Irritating Shampoos

Sulfaatteja sisältävät shampoot vaahtoavat hyvin, mutta ne saattavat myös ärsyttää ihoasi. Jos sinulla on ärtynyt päänahka, kokeile vaihtaa hellävaraiseen ja kosteuttavaan tuotteseen, kuten Split Fix™ Shampooseen, joka ei sisällä kuivattavia sulfaatteja (kuten sodium lauryl sulfate). Sen lisäksi että tämä shampoo edistää hiuspohjan hyvinvointia, se myös vahvistaa hiuksia kasviperäisten öljyjen ja uutteiden avulla. Vinkki: shampoosta löytyy myös erityisesti oheneville hiuksille ja kiharille kehitetyt versiot!

3. Harkitse kuinka usein peset hiuksesi

Adjust Your Shampoo Schedule

Vaikka käyttäisitkin maailman hellävaraisinta shampoota, jos peset hiuksesi liian usein, tuloksena on kuiva päänahka. Suurimmalle osalle hiusten pesu kaksi tai kolme kertaa viikossa on riittävää. Mutta jos esimerkiksi harrastat paljon liikuntaa, silloin sinun täytyy ehkä pestä hiuksesi hieman useammin.

Luonnollinen kuivashampooo voi auttaa vähentämään rasvaisuutta pesujen välissä, mutta kannattaa pitää mielessä, että kuivashampoo ei ole itse asiassa oikea shampoo, sillä se ei poista likaa, ylimääräistä talia tai tuotejäämiä hiuksista.

4. Vähennä muotoilutuotteiden käyttöä

Kuivashampoo, lakka, hiusgeeli ja muut vahvat muotoilutuotteet kuivattavat hiuspohjan ihoa. Muista pestä hiukset erityisen hyvin, jos käytät paljon muotoilutuotteita, sillä muotoilutuotteista kertyy helposti tuotejäämiä hiuspohjaan, jolloin kuiva päänahka ärsyyntyy entisestään. Tuotekertymät hiuspohjassa vaikuttavat myös hiustenkasvuun ja hiusten terveyteen. Kuivan ja kutiavan päänahan hoitoon auttaa tietenkin myös muotoilutuotteiden käytön lopettaminen kokonaan. Näin annat hiustesi ja hiuspohjasi hengittää, mikä voi helpottaa kutinaa ja ärtyneisyyttä.

Jos et halua lopettaa muotoilutuotteiden käyttöä kokonaan, onneksi on myös olemassa vaihtoehtoisia tuotteita, jotka antavat hiuksille tuuheutta ja rakennetta - ilman epämukavia sivuvaikutuksia. Etsi ekologisia ja luonnollisia vaihtoehtoja, vältä liian monien tuotteiden käyttöä ja muista, että vähemmän on enemmän!

Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota ovat muut muotoiluvälineet, kuten hiusharjat. Likainen hiusharja voi olla täynnä mikrobeja ja sieniä, jotka ärsyttävät hiuspohjaa. Jos päänahka kutisee, kannattaa siis ehdottomasti tarkistaa miltä hiusharjasi näyttää. Lue täältä lisää miksi ja miten hiusharjat kannattaa puhdistaa.

5. Alenna lämpötilaa

Turn Down the Temperature

Kuumassa ja höyryävässa suihkussa käyminen tuntuu ihanalta (varsinkin talvella!), mutta se kuivattaa ihoa todella paljon. Pestessäsi hiuksiasi, käytä haaleaa vettä kuuman veden sijaan. Se ei välttämättä tunnu yhtä kivalta, mutta kuiva hiuspohja kiittää!

6. Kuori hiuspohjaa

Exfoliate Your Scalp

Päänahkaan voi muodostua ärsytystä ja kutinaa aiheuttavia ja hiustuppeja tukkivia kertymiä, jotka koostuvat hiustuotteiden jäämistä, kuolleista ihosoluista sekä talista. Ratkaisu? Kuori päänahkaa poistaaksesi nämä kertymät ja anna hiustupeille tilaa hengittää!

Yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorinta. Tämä sertifioidusti ekologinen kuorinta sisältää riisijauhetta, jonka avulla ärtynyt päänahka voidaan kuoria hellävaraisesti. Samalla ärtynyt päänahka rauhoittuu aloe veran, rosmariiniöljyn, kaurauutteen, mustikkauutteen sekä acai-uutteen vaikutuksesta. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä tätä kuorintaa Scalp Massage hierontaharjan ja erityisesti kuivalle hiuspohjalle kehitetyn Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaineen kanssa!

7. Kokeile öljyjä

Exfoliate Your Scalp

Jos sinulla on erittäin kuiva päänahka, hiuksesi voivat myös olla hyvin kuivat. Päänahka tuottaa talia kosteuttaakseen hiuksia ja suojatakseen niitä kosteuden haihtumiselta. Hiukset voivat kuitenkin kärsiä, jos hiuspohjassa ei muodostu tarpeeksi talia. Varmistaaksesi, että hiuksesi pysyvät kosteutettuina, kannattaa kokeilla niiden ravitsemista öljyillä, esimerkiksi Moisture Hero™ Hair Oil -hiusöljyn avulla. Tämä kosteuttava öljy sisältää kuutta kasviperäistä öljyä ja sheavoin estereitä, joista jokainen sisältää vitamiineja ja terveellisiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja kosteuttavat kuivia hiuksia tehokkaasti.

Lue lisää kosteuttavien hiusöljyjen käyttämisestä päänahan ja hiusten hoidossa täältä.

8. Edistä hiuspohjan hyvinvointia myös nukkuessasi

Sleep Your Way to a Healthier Scalp

Vaikka suurin osa käyttää puuvillasta valmistettua tyynyliinaa, se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen tyynyliinamateriaali, koska puuvillan kuidut ovat karkeita ja hankaavia. Tulos? Kuiva, kutiseva ja ärtynyt päänahka!

Puuvillaisen tyynyliinan sijaan, kokeile Silky Bamboo Pillowcase -bambutyynyliinaa, joka on valmistettu pehmeistä ja sileistä bambukuiduista. Tämä on parempi vaihtoehto, erityisesti jos sinulla on ärtynyt päänahka. Lisäksi bambu on luonnollisesti antibakteerinen sekä antifungaalinen. Eli jos kutiseva ja ärtynyt päänahkasi johtuu sieni-infektiosta, bambutyynyliinaan vaihtaminen voi myös auttaa.

Vinkki: Yhdistä tyynyliina ihanan pehmeään Silky Bamboo Duvet Cover -pussilakanaan. Ne ovat saatavilla 8 eri värissä!

9. Ravitse hiuspohjaa myös sisältäpäin

Nourish Your Scalp from Within

Kuten jo aiemmin mainitsin, myös huono ruokavalio voi olla syynä siihen, että sinulla on kuiva tai ärtynyt päänahka. Edistääksesi hiuspohjan terveyttä, lisää ruokavalioosi sellaisia ruokia, jotka sisältävät runsaasti vähärasvaisia proteiineja, terveellisiä rasvoja sekä paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Hiusasiantuntijat suosittelivat erityisesti lisäämään anti-inflammatorisia omega-3 rasvahappoja, joita löytyy esimerkiksi lohesta, sardiineista ja pellavansiemenistä. Rasvahapot kosteuttavat ihoa sisältäpäin, minkä vuoksi ne ovatkin erinomainen apu, jos sinulla on kuiva päänahka.

On myös mahdollista, että ruoka-aineallergia lisää ihon tulehdusta. Jotkut ovat havainneet, että esimerkiksi gluteeni tai maitotuotteet voivat pahentaa ekseemaa. Jos epäilet, että näin saattaa olla sinun tapauksessasi, puhu lääkärin kanssa.

Varmistaaksesi, että saat kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita terveen ja hyvinvoivan päänahan ylläpitoon, kannattaa harkita myös hiuksille tarkoitetun lisäravinteen ottamista, kuten esimerkiksi Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiineja. Tämä ravintolisä sisältää hiuksia ja hiuspohjaa helliviä ainesosia, kuten biotiinia, jodia, B12 -vitamiinia ja E-vitamiinia.

10. Juo enemmän vettä

Drink More Water

Viimeiseksi, yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on yksinkertaisesti veden juominen! Ihosi käyttää juomasi veden pysyäkseen virkeänä ja kosteutettuna. Jos et juo tarpeeksi vettä, seurauksena voi siis olla kuiva päänahka. Ruokaviraston mukaan sinun tulisi juoda 5-8 lasia vettä päivässä.

4 parasta tuotetta hiuspohjan hoitoon

Nyt kun tiedät mitä muutoksia hiuspohjan hoitorutiiniin kannattaa tehdä, jos sinulla on kuiva tai kutiseva päänahka, käydään vielä läpi parhaat tuotteet. Laadukkaat tuotteet, jotka sisältävät runsaasti hiuspohjaa rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa, kaurauutetta ja mustikkauutetta, ovat avain hyvinvoivaan hiuspohjaan.

 1. Instant Relief™ Dandruff Shampoo - Tämä shampoo on kehitetty taistelemaan hiuspohjan hilseilyä ja ärtymistä vastaan. Tuotteen hellävarainen ja luonnollinen koostumus tekee hilseshampoosta myös jatkuvaan käyttöön sopivan.
 2. Scalp Delight™ Detox Scrub - Tämä luonnonkosmetiikan hiuspohjan kuorinta sisältää riisijauhoa ja runsaan annoksen rauhoittavaa aloe veraa sekä minttu-, kaura-, mustikka- ja acaiuutteita. Se kuorii hellävaraisesti helpottaen hiuspohjan kutinaa ja kuivuutta.
 3. Grow Perfect™ Thickening Spray - Tämä hiuspohjan hoitosuihke sisältää mm. aloe veraa ja oliiviuutetta, jotka ravitsevat ja kosteuttavat kuivaa hiuspohjaa, samalla tukien hiusten kasvua.
 4. Moisture Hero™ Hair Oil - Tämä 100% luonnollinen ja silikoniton hiusöljy sisältää kuutta kasviöljyä ja sheavoin estereitä. Se kosteuttaa tehokkaasti sekä kuivia hiuksia että hiuspohjaa.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Toivomme, että olet oppinut tämän artikkelin avulla kaiken tarvittavan kuivasta päänahasta, parhaista kuivan ja kutiavan päänahan hoitotuotteista sekä tavoista, joilla voit ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja pitää huolen siitä, että kuiva hiuspohja ei tuota sinulle päänvaivaa!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

 • Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

  Finnit päänahassa? Päänahan näppylöiden ja aknen hoito

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

Katso kaikki artikkelit