Paras partaöljyKatso kaikki artikkelit

10 Partaöljyn kaytön hyötyä & millainen on paras partaöljy?

Jos partasi on kuiva, hauras tai ohut, partaöljy eli beard oil saattaa olla uusi paras ystäväsi. Partaöljyn käyttö muun muassa kosteuttaa, vähentää parran hilseilyä sekä voi edistää parran kasvua.

Paras tapa hoitaa partaa on käyttää sekä hoitavaa partaöljyä että parran kasvua edistävää seerumia, joiden avulla parta on pehmeämpi ja se kasvaa paremmin.

Aion tässä artikkelissa käydä läpi mitä partaöljy on ja miksi sitä kannattaa käyttää. Kerron myös mitä ainesosia paras partaöljy sisältää ja miten partaöljyn käyttö tapahtuu.

Sisältö

Mitä on partaöljy?

Beard oil eli partaöljy on tietynlainen hiusöljy, joka kosteuttaa ja hoitaa erityisesti partakarvoja. Jotkut partaöljyt voivat jopa edistää parran kasvua. Korkealaatuinen parran kasvu partaöljy sekä edistää kasvua että kosteuttaa partaa perinpohjaisesti. Paras partaöljy auttaa myös kosteuttamaan parran alla olevaa ihoa, joka puolestaan estää hilseilyä.

Luonnollinen partaöljy on yleensä yhdistelmä eteerisiä öljyjä, kantajaöljyjä sekä kasviuutteita. Partaöljyn pohjana toimivat kantajaöljyt. Esimerkiksi kookosöljy ja avokadoöljy ovat kantajaöljyjä. Eteerisillä öljyillä sen sijaan on terapeuttisia vaikutuksia. Eteeriset öljyt voivat esimerkiksi rauhoittaa parran alaista ihoa tai antaa parralle miellyttävän tuoksun. Kantajaöljyt laimentavat tuotteen sisältämiä eteerisiä öljyjä samalla raviten ja kosteuttaen partaa ja ihoa.

Yleensä partaöljyjä käytetään parran pehmentämiseen ja muotoiluun, kun taas erityinen parran kasvu partaöljy voi auttaa myös lisäämään parran pituutta ja tuuheutta.

Partaöljy vs. partavoide

Joskus partavoiteet ja -öljyt menevät sekaisin, vaikka kyseessä ovatkin hieman erilaiset tuotteet. Toisin kuin partaöljy, partavoiteen pohjana toimii öljyn sijaan voi, yleensä sheavoi. Partavoidetta voidaan käyttää kosteutukseen ja muotoiluun. Alta löydät lisää esimerkkejä partaöljyn ja partavoiteen eroista ja yhtäläisyyksistä.

Yhtäläisyydet:

 • Molemmat pehmentävät partaa.
 • Molemmat kosteuttavat parran alla olevaa ihoa.
 • Molemmat voivat taltuttaa pörröisen ja kurittoman parran.
 • Molemmat sisältävät kantajaöljyjä ja eteerisiä öljyjä.

Oil Balm Beard Products

Erot:

 • Partavoiteen koostumus on paksumpi, koska sen pohja on voi eikä öljy.
 • Partavoide ei edistä parran kasvua samalla tavoin kuin parran kasvu partaöljy. Partavoiteen paksu koostumus voi nimittäin haitata parran kasvua ja aiheuttaa ihon ärsytystä.
 • Partavoidetta käytetään yleensä sellaisten muotoiluominaisuuksien takia, joita partaöljy ei tarjoa.
 • Voiteet on yleensä suunniteltu pidemmille parroille ja ne eivät sovi lyhyille parroille.

Partaöljyn käyttö: 10 hyötyä

Paras partaöljy, kuten suosikkini Wonder Beard™ Grooming Oil, tarjoaa monia etuja, esimerkiksi:

1. Kosteutus

Paras partaöljy kosteuttaa sekä partaa että parran alla olevaa ihoa.

2. Pehmennys

Partaöljyn käyttö on erinomainen keino pehmentää partaa. Se myös estää parran katkeilua, sillä kuiva parta voi olla karkea ja hauras.

3. Parran kasvu

Jotkut partaöljyt ovat myös parran kasvu partaöljyjä, sillä ne saavat parran näyttämään täyteläisemmältä ja pidemmältä parran kasvua edistävien aktiivisten ainesosien ansiosta.

4. Luonnollisen kosteustasapainon palauttaminen

Parran säännöllinen pesu on tärkeää. Liiallinen pesu voi kuitenkin huuhtoa pois parrasta pois sen luonnolliset öljyt. Partaöljyn käyttö voi auttaa hallitsemaan parran kosteustasapainoa ja palauttaa ihon terveen talintuotannon.

5. Kutinan vähentäminen

Hilseilevä iho parran alla voi aiheuttaa ärsyttävää kutinaa tai punoitusta. Partaöljyn käyttö voi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa sekä vähentää ihon hilseilyä.

6. Kurittomien partakarvojen kesytys

Kurittomat, joka puolelle sojottavat partakarvat voivat olla ärsyttävä vaiva. Öljy voi auttaa pitämään ne kurissa.

7. Parran ravitsemus

Beard oil sisältää yleensä eteerisiä öljyjä sekä vitamiineja, kuten biotiinia ja E-vitamiinia, jotka ravitsevat partaa ja pitävät yllä sen terveyttä.

8. Lisää kiiltoa

Parta voi näyttää elottomalta, jos sitä ei hoideta hyvin. Partaöljyn käyttö antaa parralle kiiltoa ja saa sen näyttämään hyvinvoivalta.

9. Erinomainen herkälle iholle

Paras partaöljy on sellainen, joka koostuu hyvälaatuisista ja luonnollisista kantajaöljyistä ja terapeuttisista eteerisistä öljyistä, jotka rauhoittavat ja hoitavat herkkää ihoa.

10. Hyvä tuoksu

Beard oil on erinomainen keino antaa parralle miellyttävä tuoksu. Kokeile partaveden sijaan hyväntuoksuista ja kosteuttavaa partaöljyä.

Kenen tulisi käyttää partaöljyä?

Jos haluat, että partasi on huoliteltu, pehmeä ja hyväntuoksuinen, partaöljy eli beard oil on sinun juttusi. Öljy sopii kaiken pituisille ja tyyppisille parroille, joten kuka tahansa parrakas henkilö voi sitä käyttää.

Jos sinulla on vain pieni sänki, ja tavoitteesi on kasvattaa parta pidemmäksi, Wonder Beard™ Growth Serum voi olla hyvä rinnakkaistuote.

Partakarvoilla, kuten myös hiuksillasi, on tietty koostumus ja tyyppi. Olen listannut alle joitain partatyyppejä, sekä eri partatyypeille sopivia hoitovinkkejä.

Tunnista partasi tyyppi

Beard Types

Suora parta

Suorat partakarvat kasvavat yleensä todella pitkiksi ja suoraa partaa kutsutaankin joskus viikinkiparraksi. Jos haluat hoitaa suoraa partaa, harjaa se säännöllisesti poistaaksesi takut ja keskitä partaöljy parran latvoihin, jotta partasi jatkaa tervettä kasvua.

Aaltoileva parta

Aaltoilevat parta voi olla kuriton. Tämä partatyyppi vaatii säännöllistä tasoitusta, jotta se pysyy huolitellun näköisenä. Partaöljyn käyttö auttaa pitämään kurittomat partakarvat paikallaan. Myös parran harjaus voi auttaa pitämään parran siistinä.

Kihara parta

Kihara parta on säkkärä ja kimmoisa. Tämäntyyppinen parta on tiivis ja sillä voi olla taipumusta kuivua. Partaöljyn käyttö auttaa pitämään kiharan parran kosteutettuna ja kiiltävänä. Käytä partaöljyä päivittän ja levitä öljy partaan ennen kuin harjaat sen.

Laikukas parta

On täysin normaalia, että parrassa on kohtia, jossa partakarvat eivät kasva. Partaöljy voi saada nämä harvat alueet näyttämään täyteläisemmiltä. Parran kasvu partaöljyn sekä Beard Growth seerumin käyttö yhdessä voi edistää parran kasvua.

Harmaa parta

Hiusten tavoin myös partasi harmaantuu ajan mittaan. Harmaat partakarvat ovat usein kuivat ja hauraat, joten partaöljyn käyttö on erinomainen keino pehmittää partaa. Öljyä tulisi käyttää juurista latvoihin sekä parran alla olevaan ihoon, jotta estät myös ihon kuivumista.

Partaöljy: tärkeät ainesosat

Alta löydät partaöljyn tärkeimmät ainesosat. Olen jakanut ne kantajaöljyihin, kasviuutteisiin ja vitamiineihin.

Best Beard Oil Ingredients

Kantajaöljyt

 • Sheavoin esterit – Kosteuttavat ja pehmentävät partaa sekä sisältävät paljon rasvahappoja.
 • Avokadoöljy – Auttaa pitämään takut loitolla sekä voi myös auttaa korjaamaan vaurioita sekä hoitamaan parranalaista ihoa.
 • Arganöljy – Erinomainen ainesosa paksulle parralle, sillä se pitää parran kosteutettuna ja kiiltävänä.
 • Aprikoosinydinöljy – Kevyt ja luonnollisesti kosteuttava öljy, joka on erinomainen parran pehmentäjä.
 • Makea manteliöljy – Voi auttaa vähentämään parran alueen hilseilyä kosteuttamalla ja rauhoittamalla ärsyyntynyttä ihoa.
 • Auringonkukansiemenöljy – Tulehdusta estävä ainesosa, joka edistää tervettä parran kasvua pehmentämällä haaroittuneita latvoja.
 • Kookosöljy – Tämä ainesosa voi vaikuttaa syvälle partakarvoihin ja antaa parralle runsaasti kosteutta ja suojaa sitä katkeilulta.
 • Marulaöljy – Toinen kevyt öljy, joka voi auttaa ihon akneen antimikrobisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Kasviuutteet ja vitamiinit

 • Rosmariinin lehtiöljy – Tulehdusta estävä ainesosa, joka voi myös tehostaa ihon verenkiertoa karvatuppeihin.
 • E-vitamiini – Sisältää antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan partaa vapailta radikaaleilta.
 • Densi’Beard™ – Tämän luonnosta peräisin olevan aktiivisen ainesosan on kliinisesti todistettu lisäävän parran tiheyttä. Densi’Beard™ on kehitetty Ranskassa kasvatetusta hirssistä. Tämä ainesosa on välttämätön parran kasvua edistävässä öljyssä.

Jos mietit mikä on paras partaöljy, pidä yllä mainitsemani ainesosat mielessä. Lisäksi suosittelen valitsemaan 100% luonnollisen, ekologisen sekä vegaanisesti sertifioidun tuotteen, jotta voit välttää mahdollisesti haitalliset ainesosat, kuten silikonit tai ihoa ärsyttävät keinotekoiset hajusteet. Wonder Beard™ Grooming Oil täyttää nämä kriteerit, mikä vuoksi se on mielestäni paras partaöljy.

Partaöljyn käyttö

Vaikka parran tyyppi, pituus, kyky säilyttää kosteutta sekä paikallinen ilmasto voivat vaikuttaa partaöljyn käyttötarpeeseen, suosittelen päivittäistä käyttöä.

Ihanteellisesti partaöljyn käytön tulisi tapahtua suihkun tai kasvojen pesun jälkeen. Ihosi sekä partasi pehmenevät pesusta, joka auttaa öljyä imeytymään ja vaikuttamaan paremmin.

Partaöljyn käyttörutiini:

Askel yksi

Hiero 2-3 pisaraa Wonder Beard™ Grooming Oil -öljyä kämmeniesi välissä. Näin varmistat, että öljyä levittyy tasaisesti joka puolelle.

Askel kaksi

Hiero öljy kuivaan partaan, keskittyen parran alaosaan, joka on yleensä kuivempi. Jos sinulla on lyhyt parta, kuljeta kämmeniäsi parran sivuja ja etuosaa pitkin tasaisesti.

Askel kolme

Kun olet levittänyt öljyn partaan, hiero käsissä jäljellä oleva öljy parran alla olevaan ihoon.

Askel neljä

Varmista, että öljy kulkeutuu kaikkialle partaan harjaamalla parta sormiesi tai kamman avulla.

Jos partasi on erityisen kuiva, seuraa tätä rutiinia suihkun jälkeen sekä ennen nukkumaanmenoa.

Lisää parranhoitovinkkejä

Tässä lisää vinkkejä, joiden avulla voit pitää partasi terveenä ja vahvana.

Kasvua edistävät ravintolisät

Oikeiden ravintoaineiden saanti on välttämätöntä sekä parran että hiusten kasvulle. Ravintolisät, kuten Hair Formula Gummies for Men - pureskeltavat vitamiinit tai tabletit ovat helppo tapa varmistaa, että saat kaikki parran ja hiusten tarvitsemat vitamiinit ja mineraalit.

Parran kasvatus seerumi

Wonder Beard™ Growth Serum -partaseerumin käyttö voi edistää tervettä parran kasvua. Se on myös erinomainen pehmentämään sekä partaa että ihoa.

Käytä partashampoota

Parran pitäminen puhtaana partashampoolla on tärkeää hyvinvoivan parran ja ihon kannalta. Käytä Wonder Beard™ Shampoota, joka sisältää virkistävää kofeiinia ja CAPIXYL™:iä. Se puhdistaa kuolleet ihosolut, rasvan ja lian samalla tukien tervettä parran kasvua. Käytä aina partaöljyä parran pesun jälkeen.

Harjaa säännöllisesti

Parran päivittäinen harjaus pitää takut loitolla ja edistää parran tervettä kasvua. Märkien hiusten harjaukseen suunnitellun Wet Hair Detangler Brush-harjan käyttö suihkussa selvittää partasi hellävaraisesti. Jos sinulla on tiheä parta, harjaa parta sen kuivuttua tiheämmällä harjalla. Näin pääset eroon vaikeimmistakin takuista.

Säännöllinen tasoitus:

Latvasta haaroittuneet partakarvat voivat haitata parran tervettä kasvua, joten muista tasoittaa parta säännöllisesti. Suosittelen tasoittamaan ainakin noin 6-8 viikon välein. Jos haluat pitää yllä parran nykyistä muotoa ja pituutta, tasoita kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.

Edistääkö partaöljy parrankasvua?

Paras partaöljy voi auttaa luomaan ihanteelliset olosuhteet parran kasvun edistämiseksi. Vaikka parran kasvuun vaikuttavat myös geenit, ympäristö, terveys, sekä muut ulkopuoliset tekijät, paras tapa edistää parran kasvua on käyttää parran terveyttä tukevia tuotteita.

Haluatko lisää tietoa siitä, kuinka parran kasvu partaöljyn avulla toimii? Täältä löydät lisää vinkkejä kuinka kasvattaa parta nopeammin.

Toivon, että olen antanut sinulle hyödyllistä tietoa partaöljystä sekä siitä millaisia hyötyjä partaöljyn käyttö tarjoaa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Partashampoon käyttö: Kaikki parran pesusta + hoitovinkit

  Partashampoon käyttö: Kaikki parran pesusta + hoitovinkit

 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Paras hilseshampoo

  Paras hilseshampoo: Näin pääset eroon hilseilevästä hiuspohjasta

Katso kaikki artikkelit