kiharat ilman lämpöäKatso kaikki artikkelit

Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

Pehmeät, kauniit kiharat ovat aina toimiva valinta. Olit sitten matkalla juhliin tai viettämässä koti-iltaa, ilmavat kiharat ovat aina yhtä upean näköiset ja tyylikkäät.

Hyvännäköinen kampaus viimeistelee tyylin kuin tyylin. Jos sinulla ei kuitenkaan ole luonnostaan kiharat hiukset, kauniiden laineiden tekeminen voi olla hankalaa ja työlästä.

Olen itse tästä hyvä esimerkki. Minulla on ollut syntymästä lähtien piikkisuorat ja paksut hiukset. Jos haluan kiharat, kestää niiden tekemisessä kihartimen avulla tunteja. Olen kuitenkin onneksi löytänyt todella helpon keinon saada kauniit kiharat ilman lämpöä yön yli. Sen sijaan, että vaurioittaisin hiuksiani lämpölaitteilla, nyt kiharat ilman kiharrinta syntyvät helposti nukkuessani.

Haluatko tietää, miten luoda kiharat ilman kiharrinta? Hiusten kiharrus ilman lämpöä on helpompaa kuin luuletkaan!

Sisältö

Mitä ovat kiharat ilman lämpöä?

Heatless curls eli kiharat ilman lämpöä ovat juuri sitä miltä ne kuulostavat! Eli keino, jonka avulla voit saada kiharat ilman kiharrinta tai muita kuumia muotoiluvälineitä. Kuumien välineiden sijaan voit esimerkiksi luoda kiharat yön yli. Tämä on hyödyllinen menetelmä, jos haluat olla rasittamatta hiuksia tai vain oppia uuden tavan tehdä kiharat. Mikä parasta, monet menetelmät joiden avulla saat kiharat ilman lämpöä tai yön yli, ovat usein todella helppo oppia!

Käyn myöhemmin läpi vaiheittain miten hiusten kiharrus ilman lämpöä tapahtuu, mutta puhutaan ensin siitä, miksi on hyödyllistä oppia miten saada kiharat yön yli ja ilman kiharrinta.

Miksi hiusten kiharrus ilman lämpöä kannattaa

Curling hair damage

1. Kiharat ilman lämpöä ovat hellävaraiset hiuksille

Isoin syy siihen, miksi hiusten kiharrus ilman lämpöä kannattaa, on menetelmän hellävaraisuus. Vaikka lämpöä hyödyntävien muotoiluvälineiden apuun turvautuminen lämpösuojan kanssa on välillä ihan ok, kihartimen päivittäinen käyttö vaurioittaa hiuksia ajan kuluessa. Hiuksista tulee alttiimmat katkeilulle ja kaksihaaraisille sekä ne voivat näyttää elottomilta.

Heatless curls -menetelmän avulla sinun ei tarvitse huolehtia hiusten vaurioitumisesta. Pienen harjoittelun avulla tulet saamaan aivan yhtä upeat kiharat ilman lämpöä kuin minkä tahansa kuuman muotoilulaitteen avulla!

Kiharat ilman lämpöä/yön yli kiharat on helppo tapa estää hiusten vaurioitumista, etenkin jos haluat antaa hiuksille taukoa muotoilulaittesta tai sinulla on hauraat tai värjätyt hiukset.

Parhaat heatless curls - välineet on lisäksi valmistettu hellävaraisista ja silkinpehmeistä materiaaleista, kuten bambusta, joka ehkäisee hiusten vaurioitumiselta, pörrööntymiseltä ja katkeilulta. Näin lopputuloksena ovat upean sileät kiharat!

2. Yön yli kiharat on helppo luoda

Kiharat ilman lämpöä/yön yli kiharat ovat nopeat ja vaivattomat tehdä. Se on ehdottomasti suuri etu oppia menetelmä, jonka avulla saat kiharat ilman kiharrinta! Bamboo Heatless Curls Kit -setin käyttö vaatii alle viisi minuuttia aktiivista työtä. Kun olet käyttänyt Heatless Curls -pantaa muutaman kerran, se käy kuin itsestään, joten voit helposti ja nopeasti varmistaa nukkumaan mennessäsi, että saat upeat yön yli kiharat.

Ja jos mietit, että tekeekö kiharat yön yli luova heatless curls -panta nukkumisesta epämukavaa, ei kannata olla huolissaan! Heatless curls -panta on valmistettu todella pehmeästä materiaalista, joten et edes huomaa sen olemassaoloa. Tämän takia yön yli kiharat ovatkin niin vaivattomat!

3. Hiusten kiharrus ilman lämpöä on kestävämpi vaihtoehto

Et välttämättä huomioi, että lämmöllä toimivien muotoiluvälineiden jokapäiväinen käyttö voi kuluttaa paljon energiaa, etenkin jos ne ovat aina pistorasiaan kiinnitettyinä. Jos haluat vähentää päivittäistä sähkönkulutusta ja hiilijalanjälkeäsi, hiusten kiharrus ilman lämpöä on yksi helppo tapa siihen. Lisäksi, Bamboo Heatless Curls Kit -setti on 100% cruelty-free ja valmistettu kestävästi tuotetusta bambusta. Lue lisää bambun hyödyistä hiuksille täältä.

4. Kiharat yön yli tulevat halvemmaksi

Kun aloin opetella miten saan kiharat ilman lämpöä, olin yllättynyt ajan säästämisen lisäksi siitä, kuinka paljon rahaa minulta säästyi. Uusien kihartimien ja suoristusrautojen ostaminen voi maksaa satoja euroja, etenkin jos haluat korkealaatuiset välineet.

Nyt voin saada samat tulokset ilman näitä välineitä luomalla kiharat ilman lämpöä, ja siten säästää tai käyttää osan ansaitsemistani rahoista tuotteisiin, jotka edistävät hiusteni hyvinvointia, eivätkä vahingoita niitä.

Kuinka käyttää Heatless Curls Kit -settiä

Jos odotat jo innolla, että pääset myös itse kokeilemaan kuinka luoda yön yli kiharat, katsotaan miten hiusten kiharrus ilman lämpöä sitten käytännössä tapahtuu (älä huoli - se on tosi helppoa). Alla käyn Heatless Curls -setin käytön läpi vaihe vaiheelta.

 1. Kun aloitat hiusten tulisi olla puhtaat ja kuivat, tai lähes kuivat. Aseta heatless curls -panta hiustesi päälle niin, että pannan päät roikkuvat toinen toisella puolella päätäsi. Jos haluat, voit kiinnittää pannan päälaelle hiusklipillä, jotta panta pysyy paikallaan.
 2. Seuraava askel heatless curls -pannan käytössä on jakaa hiukset kahteen osaan, esim. keskijakaukselle. Näin voit varmistaa, että yön yli kiharat ovat mahdollisimman tasapuoliset.
 3. Sitten hauskimpaan osaan! Saadaksesi kauniit kiharat ilman lämpöä, kierrä hiukset pienissä osioissa pannan ympärille. Lisää hiuksia pannan ympärille osioittain (kuten ranskalaista lettiä tehdessä), kunnes kaikki hiukset ovat pannan ympärillä.
 4. Kun olet kiertänyt hiukset kokonaan patukoiden ympärille, kiinnitä ne hiusdonitseilla pannan päihin. En suosittele perinteisten ponnareiden käyttöä, sillä ne voivat jättää painaumia hiuksiin.
 5. Nyt tiedät kuinka saada upeat kiharat ilman lämpöä! Voit jättää pannan hiuksiin nukkuessasi saadaksesi kiharat yön yli tai odottaa muutaman tunnin ennen kuin vapautat upeat kiharasi!

Yksi oppimani keino, jonka avulla voit saada vielä upeammat kiharat ilman lämpöä, on käyttää muutamia tuotteita ennen ja jälkeen heatless curls -pannan käyttöä. Ennen kuin käärin hiukseni pannan ympärille, tykkään nimittäin käyttää Volume Wizard™ Pre-Styling Spray -volyymisuihketta tai Ocean Water Sea Salt Spray -merisuolasuihketta antaakseni kiharoille volyymia ja rakennetta. Etenkin jos sinulla on suorat ja hennot hiukset, muutaman suihkauksen avulla voit antaa kiharoillesi lisää ryhtiä.

Kun avaan kiharat aamulla, käytän Final Touch Hair Spray -viimeistelysuihketta, jotta kiharat ilman lämpöä pysyvät hyvännäköisinä koko päivän.

Muotoilutuotteet, joilla saat kestävät kiharat

Sen lisäksi, että käytät heatless curls -pantaa saadaksesi yön yli kiharat, voit myös valmistaa hiuksia muutaman tuotteen avulla ennen pannan käyttöä. Tässä ovat minun suositukseni, jos tavoitteenasi on saada parhaat mahdolliset yön yli kiharat.

Curl Crush™ Defining Cream

Jos hiuksissasi on luonnostaan hieman kiharaa, voit käyttää Curl Crush™ Defining Cream -muotoiluvoidetta yhdessä Bamboo Defining Brush -harjan kanssa luomaan erotellut kiharat. Tämä hiuksiin jätettävä kiharavoide kosteuttaa, pehmentää ja vahvistaa hiuksia, tehden kiharoista ilmavat ja korostetut! Opi lisää kiharavoiteen käytöstä täältä.

Onko sinulla suorat hiukset? Seuraavat kaksi tuotetta ovat sinulle!

Ocean Water Sea Salt Spray

Oli haaveissasi sitten rento rantalook tai klassiset kiharat ilman lämpöä, merisuolasuihkeen käyttö ennen kiharrusta on helppo tapa antaa kiharoille rakennetta ja tuuheutta.Minun suosikki merisuolasuihke, Ocean Water Sea Salt Spray, on todella kevyt ja sopii kaikentyyppisille hiuksille. Lisäksi se sisältää ekologista aloe veraa ja muita kosteuttavia ainesosia, jotka hoitavat ja ravitsevat hiuksia kuivattamatta niitä!

Final Touch Hair Spray

Jokainen hiustyyli, mukaan lukien kiharat ilman lämpöä, tarvitsee tietenkin viimeistelysuihkeen, jotta se pysyy kauniina mahdollisimman pitkään. Hairlustin pörröisyyttä ehkäisevä viimeistelysuihke antaa hiuksille keskivahvan pidon sekä kevyttä kiiltoa tekemättä hiuksista raskaita tai koppuraisia. Tai kokeile Mineral Clay Wax -hiusvahaa, jos etsit luonnollista muotoilutuotetta, joka antaa vahvaa pitoa ja mattaisen viimeistelyn.

Mistä tietää, että hiukset ovat vaurioituneet lämmön takia

Heat damaged hair types

Lämmön aiheuttamien vaurioiden huomaaminen aikaisessa vaiheessa voi auttaa sinua korjaamaan vauriot ennen kuin niistä kasvaa vielä isompi ongelma. Alta löydät merkkejä siitä, että hiuksissasi saattaa olla lämpövaurioita. Jos huomaat mitään näistä merkeistä, jätä kuumat muotoiluvälineet kaappiin ja luo kiharat ilman kiharrinta!

Hiustenlähtö

Kun hiuksemme vaurioituvat, hiussuortuvien rakennusaineena toimivat proteiinit hajoavat, mikä tekee hiuksista hauraat. Tämä voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Meiltä lähtee luonnollisesti noin 50-100 hiusta päivässä, mutta jos hiuksia irtoaa normaalia enemmän, se voi olla merkki lämmön aiheuttamista vaurioista. On olemassa monia keinoja, joiden avulla saat haluamasi tyylin vahingoittamatta hiuksiasi, esimerkiksi luomalla kiharat ilman lämpöä.

Hiusten haaroittuminen

Kaksihaaraiset hiukset ovat yksi vaurioituneiden hiusten yleisimmistä merkeistä ja ne on helppo huomata. Hiukset haaroittuvat kun hiusten elastisuus ja kosteus katoaa, jonka vuoksi ne katkeavat helposti. Kaksihaarainen hius on haaroittunut sen latvasta. Jos et huomaa haaroittunutta hiusta ajoissa, halkeaminen voi jatkua pitkin hiusta, joka johtaa hiuksen katkeamiseen. Perinteiset hiusponnarit voivat pahentaa katkeilua, jonka vuoksi sinun tulisi käyttää pehmeitä hiusdonitseja tehdessäsi kiharat yön yli.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Kuivuus

Näyttävätkö hiuksesi pesun jälkeen kiiltäviltä vai himmeiltä? Jos hiukset näyttävät elottomilta, se voi johtua lämpövaurioista. Hiusten uloin kerros antaa hiuksille niiden kiillon, mutta jos uloin kerros vaurioituu, hiusten kiilto katoaa nopeasti. Hiusten elottomuus ja kuivuus voivat myötävaikuttaa hiusten katkeiluun ja haaroittumiseen.

Himmentynyt väri

Tämä on yksi vaurioituneiden hiusten merkki, josta et ole ehkä tietoinen. Jos sinulla on värjätyt hiukset, suosittelen pitämään silmällä hiustesi väriä.

Lämmöstä vaurioituneet hiukset eivät nimittäin pysty säilyttämään väriaineita kovin hyvin. Tämä johtuu siitä, että vaurioituneet hiukset ovat usein huokoisemmat, jonka vuoksi ne voivat ensinnäkin imeä tarkoitettua enemmän hiusväriä tehden joistain suortuvista tummemmat. Lisäksi hiustesi väri voi haalistua odotettua nopeammin. Jos huomaat, että näin on tapahtunut, on aika laittaa kiharrin laatikkoon ja tehdä sen sijaan kiharat yön yli ilman lämpöä. Lue lisää tuotteista värjätyille hiuksille täältä.

Pörröisyys

Vaikka osalla meistä onkin luonnostaan pörröiset hiukset, kannattaa kuitenkin pitää silmällä, ovatko hiuksesi tavallista pörröisemmät. Jos hiuksista tulee vaikeat taltuttaa, se saattaa olla merkki lämmön aiheuttamista vaurioista.

Toinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, ovat lyhyet, pystyssä törröttävät suortuvat. Nämä ovat kuivuuden tai liian kovakouraisen käsittelyn johdosta katkenneita hiuksia. Hiusten hellävarainen käsittely, esimerkiksi hiusten kiharrus ilman lämpöä sekä Silky Bamboo Pillowcase -tyynyliinan käyttö voivat auttaa pitämään pörröisyyden ja hiusten katkeilun loitolla.

En tiedä sinusta, mutta itse en kuitenkaan voi jättää kuumien muotoiluvälineiden käyttöä ihan kokonaan pois. Silloin kun käytän muotoiluvälineitä, suojaan hiuksiani käyttämällä Thermal Shield™ Heat Protectant -lämpösuojaa. Tämä auttaa torjumaan hiusten katkeilua ja haaroittumista sekä antaa hiuksille kauniin kiillon.

Nyt tiedät miten saada kiharat ilman lämpöä ja vahingoittamatta hiuksiasi!

Onko haaveissasi myös kasvattaa pidemmät ja vahvemmat hiukset? Meillä on sinulle mahtavia vinkkejä!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit