Langt hår hurtigereKatso kaikki artikkelit

Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

Haaveiletko pitkistä ja paksuista hiuksista? Yleensä siihen tarvitaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi nopeuttaa tätä prosessia…

Mietitkö miten saada paksummat ja pitkät hiukset? Olet tullut oikeaan osoitteeseen. Vaikka en voikaan kertoa, miten pitkien hiusten kasvatus onnistuu yhdessä yössä (vaikka toivoisin tietysti, että se olisi mahdollista!), voin kuitenkin antaa vinkkejä todistetuista menetelmistä, joiden avulla voit edistää pitkien hiusten kasvatusta. Jos haluat siis tietää, miten saada pitkät hiukset, jatka lukemista!

Lue alta parhaat vinkkimme siihen miten kasvattaa pidemmät ja paksummat hiukset!

Sisältö

Hiusten kasvukierron perusteet

Ennen kuin puhutaan lisää pitkien hiusten kasvatuksesta, on hyödyllistä käydä läpi ensin se, miten hiukset ylipäätään kasvavat.

Kuinka hiukset kasvavat?

Hiuksesi kasvavat hiustupeista, jotka sijaitsevat hiuspohjassa. Meillä kaikilla on noin 100,000 hiustuppea, ja jokainen näistä hiustupeista kasvattaa yhden hiussuortuvan!

Hiusten kasvukierron neljä vaihetta:

Growth Cycle

 • 1. Anageeni eli kasvuvaihe, joka kestää kahdesta seitsemään vuotta
 • 2. Katageeni eli siirtymävaihe, joka kestää vain kahdesta kolmeen viikkoa
 • 3. Telogeeni eli lepovaihe, joka kestää kolme kuukautta
 • 4. Eksogeeni, joka tunnetaan myös hiusten lähtemisvaiheena

Kuinka nopeasti hiukset kasvavat?

Hiukset kasvavat keskimäärin noin 0.5cm - 1.7cm kuukaudessa, vaikkakin hiusten kasvunopeuteen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten henkilön ikä, geenit ja sukupuoli.

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Miksi hiukset lakkaavat kasvamasta?

Joskus erinäiset hiustenlähdön muodot (kuten perinnöllinen hiustenlähtö) voivat hidastaa hiusten kasvua, tai jopa pysäyttää sen kokonaan.

Onneksi hiusten kasvun hidastuminen on kuitenkin usein seurausta huonoista hiusten sekä hiuspohjan hoitotottumuksista. Jos et pidä huolta hiuspohjasta, siellä sijaitsevat hiustupet eivät pysty toimimaan parhaalla mahdollisella teholla! Jos taas et hoida hiussuortuvia asianmukaisesti, se johtaa hiusten katkeiluun. Katkeilun takia pitkien hiusten kasvatus ei onnistu, vaikka hiukset kasvaisivatkin normaalissa tahdissa.

Jos haaveissasi on pitkien hiusten kasvatus, avain siihen on hiusten kasvuvaiheen pidentäminen sekä niiden katkeilun estäminen.

Jatka lukemista, jos haluat oppia miten saada pitkät hiukset!

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Näitä ainesosia tarvitset

Follow a Healthy Cleansing Routine

Jos mietit, miten saada pitkät hiukset, kannattaa ensin oppia lisää niistä ainesosista, jotka edesauttavat hiusten kasvua. Eli, jos haluat saada pitkät hiukset, kannattaa etsiä sellaisia tuotteita, jotka sisältävät näitä ainesosia:

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Käytä minttuöljyä

Kun minttuöljyä sivellään iholle, se kiihdyttää verenkiertoa. Tämä on mainio uutinen, jos tavoitteenasi on pitkien hiusten kasvatus, koska nopeampi verenkierto hiustyvessä voi edistää hiusten kasvua. Miksi? Koska hiustupet saavat verestä kaikki ravintoaineet ja hapen, joita ne tarvitsevat pitääkseen yllä normaalia hiusten kasvua. Joten mitä nopeampi verenkierto hiusjuurissa, sitä parempi!

Haluatko kokeilla tätä vinkkiä itse? Me suosittelemme käyttämään Grow Perfect™ Thickening Spray -hiuspohjan hoitosuihketta, joka sisältää viherminttuöljyä, sekä muita kasviperäisiä ainesosia, jotka vahvistavat, kosteuttavat ja korjaavat sekä hiuksia että hiuspohjaa, ja luovat erinomaiset edellytykset terveiden hiusten kasvulle.

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Herätä hiustupet kofeiinilla

Usko tai älä, mutta se sama kofeiini joka löytyy kahvikupistasi voi myös olla avuksi pitkiin hiuksiin. Kofeiini edistää hiusten kasvua estämällä hiustenlähtöä aiheuttavan DHT -hormonin vaikutuksia. Kuten minttuöljy, myös kofeiini tehostaa verenkiertoa hiuspohjassa.

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Ravitse proteiinilla

Jos pitkien hiusten kasvatus ei onnistu katkeilun takia, proteiini voi olla vastaus tähän ongelmaan. Hiuksesi nimittäin koostuvat proteiinista! Proteiini voi auttaa korjaamaan ja vahvistamaan hiusten rakennetta, jotta ne eivät katkeile helposti. Monet proteiinin muodot eivät kuitenkaan kykene korjaamaan hiuksia, koska niiden molekyylit ovat liian isoja pystyäkseen tunkeutumaan hiussuortuviin. Mikroproteiinit ovat nimensä mukaisesti kooltaan hyvin pieniä, joten ne pystyvät tunkeutumaan ja vaikuttamaan niihin hiuksen osiin, joissa niitä tarvitaan eniten. Kasviperäisten mikroproteiinien käyttö onkin yksi salaisuus siihen, miten saada pitkät hiukset.

Lisää ostoslistallesi esimerkiksi Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamio, joka pitää sisällään Dynagen™ ja Gluadin® Kera-P LM nimisiä ainesosia. Ne sisältävät erityisen yhdistelmän hiuksia vahvistavia mikroproteiineja, jotka voivat auttaa saamaan pitkät hiukset.

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Basilikan juuriuute

Basilikan juuriuute, joka tunnetaan myös nimellä RootBioTec™, saadaan basilika yrtistä. Basilika on voimakas kasvi, joka on erinomaisen makunsa lisäksi täynnä antioksidantteja ja ravintoaineita. Hiuspohjaan käytettäessä RootBioTec™:n on osoitettu vähentävän hiustenlähtöä jopa 31% vain kahden kuukauden käytön jälkeen! Kyseinen ainesosa on osa mm. Grow Perfect™ Hair Growth Serum -tuotetta, joka sisältää neljää eri hiusten kasvua edistävää ainesosaa: Redensyl™, CAPIXYL™, RootBioTec™ ja Anagain™. Viimeisestä voit lukea lisää alta.

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Lisää kasvua herneenversouutteella

AnaGain™, joka saadaan herneenversoista, on toinen tärkeä ainesosa, josta voit saada apua pitkien hiusten kasvatukseen. AnaGain™ lisää kasvuvaiheessa olevien hiussuortuvien määrää, joka vähentää hiusten irtoamista ja tekee hiuksista pidemmät ja paksummat. Tämä voi tarkoittaa jopa 78% nopeampaa hiusten kasvua vain kolmessa kuukaudessa!

Miten saada paksummat ja pitkät hiukset: 9 Todistettua menetelmää

Nyt kun tiedät mitä ainesosia kannattaa etsiä uusia hiustuotteita shoppailessa, seuraavaksi on aika puhua hiusten hoidosta! Jos haluat pitkät hiukset, hiusten oikeanlainen hoito on erittäin tärkeä osa tätä prosessia.

Miten saada pitkät hiukset? #1: Pesurutiini

Jos haluat pitkät hiukset, kannattaa kiinnittää huomiota siihen miten peset hiuksesi. Olen tosissani, sillä se miten peset hiuksesi voi tehdä eron sen välillä näyttävätkö hiuksesi vahvoilta ja kiiltäviltä vai elottomilta ja latteilta.

Ensimmäiseksi varmista, että käytät sellaista shampoota ja hoitoainetta, jotka tukevat pitkien hiusten kasvatusta. Suosittelen kokeilemaan Grow Perfect™ shampoota ja hoitoainetta, jotka on kehitetty edistämään hiustenkasvua ja ehkäisemään ohenemista. Vaihtoehtoisesti, jos hiusten katkeilu ja kaksihaaraiset ovat pääsyynä siihen, ettet saa kasvatettua pitkiä hiuksia, valitse sen sijaan Split Fix™ shampoo ja hoitoaine.

Seuraavaksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka usein peset hiuksesi. Jos peset hiuksesi liian usein, se saattaa kuivattaa hiuksia, joka puolestaan johtaa hiusten katkeiluun. Toisaalta hiusten pesu liian harvoin voi aiheuttaa kertymien muodostumisen hiuspohjaan, joka tukkeuttaa hiustupet ja hidastaa hiusten kasvua.

Suosittelemme pesemään hiukset kaksi tai kolme kertaa viikossa, riippuen tarpeesta.

Kun peset hiuksesi, huuhtele ne aina viileällä vedellä (kuuma vesi kuivattaa hiuksia, joka voi tehdä niistä hauraammat ja alttiimmat katkeilemaan). Äläkä koskaan skippaa hoitoaineen käyttöä!

Miten saada pitkät hiukset? #2: Hiusten kuivaus

Jos haluat saada pidemmät ja paksummat hiukset, myös se, miten käsittelet hiuksiasi pesun jälkeen, on erittäin tärkeää. Hiukset ovat hauraimmillaan ollessaan märät, joten kannataa kuivata hiukset bambupyyhkeellä puuvillapyyhkeen sijaan. Bambu on puuvillaa imukykyisempi kuitu, ja sen on materiaalina paljon pehmeämpi. Tämä tarkoittaa vähemmän katkeilua ja pörröisyyttä!

Hiuksia selvittäessä, käytä harvapiikkistä kampaa tai Wet Hair Detangler Brush-hiusharjaa, joka on erityisesti suunniteltu selvittämään märät hiukset vahingoittamatta niitä.

Miten saada pitkät hiukset? #3: Hiuspohjan hoito

Jokaisen, jonka tavoitteena on pitkien hiusten kasvatus, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota tähän vinkkiin! Kuten jo aiemmin mainitsin, hiussuortuvat kasvavat hiuspohjassa sijaitsevista hiustupeista. Valitettavan monet meistä eivät hoida hiuspohjaa ollenkaan!

Hoitaaksesi hiuspohjaa voit esimerkiksi lisätä hiuspohjan kuorinnan hiusten hoitorutiiniin, kuten Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorinnan. Tämä kuorinta poistaa hellävaraisesti kertymiä, ylimääräisiä öljyjä sekä kuolleita ihosoluja, jotka tukkivat hiustuppeja ja hidastavat hiusten kasvua. Lisäksi tämä kuorinta sisältää hiusten kasvua edistäviä ainesosia kuten rosmariinia, jolla on verenkiertoa kiihdyttäviä ominaisuuksia, sekä Gluadin® Kera-P LM -yhdistettä. Saadaksesi parhaat tulokset, käytä kuorintaa yhdessä Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjan kanssa. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -harjan pehmeät ja joustavat silikoniharjakset kuorivat ja stimuloivat hiuspohjaa hellävaraisesti.

Suosittelen myös kokeilemaan Grow Perfect™ Thickening Spray -hiuspohjan hoitosuihketta. Tämä ainutlaatuinen hoitosuihke tukee hiuspohjan hyvinvointia minttuöljyn, aloe veran ja mikroproteiinien yhdistelmällä sekä edistää hiusten pitkäaikaista terveyttä rauhoittamalla ja ravitsemalla hiuspohjaa. Saat myös runsaamman näköiset hiukset heti käytön jälkeen, koska tämä suihke antaa hiuksille välitöntä tuuheutta!

Miten saada pitkät hiukset? #4: Suojaa lämmöltä

Kun tavoitteena on pitkien hiusten kasvatus, kannattaa vähentää (lue: lopettaa) kuumien muotoilulaitteiden, kuten kihartimien, suoristimien ja hiustenkuivainten käyttöä. Jos hiusten kuivaaminen föönillä on pakollista, käytä sitä viileimmällä mahdollisella asetuksella, ja lämpösuojan kanssa - muuten hiuksesi voivat vahingoittua, ja lopputuloksena saattaa olla haaroittumista ja katkeilua. Tämä ei tietysti ole toivottavaa, jos haluat saada pitkät hiukset. Suosikkini on silikoniton Thermal Shield™ Heat Protectant.

Hiusten kasvuun vaikuttaa todella moni asia, kuten myös aurinko. Muista siis käyttää hattua tai UV-suojaa hiuksissa kesäisin.

Miten saada pitkät hiukset? #5: Ravitse hiuksia sisältäpäin

Jos tavoitteenasi on pitkien hiusten kasvatus, hiuspohjan verenkierron lisäämisestä ei ole hyötyä, jos ruokavaliosi ei sisällä tarpeeksi ravintoaineita ylipäätään. Tämän takia on erittäin tärkeää, että noudatat terveellistä ja hiusten hyvinvointia edistävää ruokavaliota, joka sisältää seuraavanlaisia ruokia:

 • Vähärasvaisia proteiineja (esimerkiksi kananrintaa, papuja ja linssejä)
 • Paljon hedelmiä ja vihanneksia (erityisesti vihreitä lehtivihanneksia!)
 • Terveellisiä rasvoja (kuten avokadoa, lohta ja pähkinöitä)

Varmistaaksesi, että ruokavaliosi sisältää kaikkia niitä ravintoaineita, joita tarvitset avuksi siihen, miten saada pitkät hiukset, kannattaa myös harkita lisäravinteen käyttöä. Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiinit ovat herkullinen vaihtoehto, ja ne sisältävät runsaasti normaaliin hiusten kasvuun tarvittavia vitamiineja, kuten biotiinia, piidioksidia, foolihappoa, C-vitamiinia ja sinkkiä. Tämän lisäksi nämä vitamiinit ovat vegaanisia, ja ne on valmistettu ainoastaan luonnollisista ainesosista, joten voit olla varma, että ne eivät sisällä mitään sinulle haitallisia aineita. Jos viinikumivitamiinit eivät ole sinun juttusi, tämä ravintolisä voidaan ottaa myös vahvempina tabletteina. (Etkö ole vielä vakuuttunut? Lue kirjoituksemme: “Toimivatko ravintolisät hiustenlähtöä vastaan?”)

Miten saada pitkät hiukset? #6: Kosteuta!

Jos mietit, miten saada pitkät hiukset, en voi painottaa tarpeeksi sitä, kuinka tärkeää hiusten kosteutus on! Kosteutetut hiukset ovat vahvat. Ja kuten jo tiedät, jos haaveissasi on pitkien hiusten kasvatus, hiusten katkeilun torjuminen on tärkeää. Suosittelenkin käyttämään Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamiota 1 tai 2 kertaa viikossa. Tämä sertifioidusti ekologinen naamio ravitsee ja kosteuttaa kuivia suortuvia ulkoapäin kasviuutteiden ja öljyjen yhdistelmällä.

Pidä hiuksesi ravittuina koko päivän suihkuttamalla niihin Split Fix™ Leave-in Conditioner -jätettävää hoitoainetta, joka kosteuttaa ja ravitsee hiuksia ehkäisten katkeilua, kaksihaaraisia ja takkuja.

Miten saada pitkät hiukset? #7: Hiusrutiini nukkuessa

Haluatko tietää, miten saada paksummat ja pitkät hiukset? Vastaus saattaa löytyä siitä mitä teet iltaisin ja nukkuessasi! Jos sinulla on ihonhoitorutiini, jota seuraat ennen nukkumaanmenoa, nyt on aika ottaa käyttöön sellainen myös hiuksillesi:

 • Aloita harjaamalla hiuksesi, jotta kiihdytät hiuspohjan verenkiertoa ja levität luonnolliset, kosteuttavat öljyt hiuspohjasta tasaisesti myös hiussuortuviin.
 • Seuraavaksi laita hiuksiin suojaava kampaus, kuten löysä letti tai “ananas” eli korkea poninhäntä. Vinkki: käytä Hair Rings -hiuslenkkejä mieluummin kuin tavallisia metallikiinnikkeisiä hiuslenkkejä, jotta estät hiusten katkeilun nukkuessasi.
 • Viimeiseksi, vaihda puuvillalakanat silkinpehmeään bambutyynyliinaan ja pussilakanaan. Bambu on erittäin pehmeä ja hellävarainen materiaali ja se estää hiusten pörröisyyttä sekä takkujen muodostumista nukkuessa. Bambulakanat takaavat, että herätessäsi hiuksesi ovat pehmeämmät ja eloisammat. Tämän lisäksi bambu ei kuivata ja hankaa hiuksia puuvillan tavoin, eli voit sanoa hyvästit haperoille suortuville!

Miten saada pitkät hiukset? #8: Tasoita latvat

Vaikka se kuulostaakin nurinkuriselta, ovat kampaajan sakset ja hiustenleikkaus parhaita ystäviäsi, kun haluat saada pitkät hiukset. Hiusten leikkaaminen ei tietenkään vaikuta suoraan hiusten kasvunopeuteen, mutta se ennaltaehkäisee katkeilua, haaroittumista ja hiusten vauroitumista. Jos hiusten leikkaamista lykkää, saattavat hiukset haaroittua niin paljon, että niistä täytyy kerralla leikata useampi sentti. Pitkien hiusten kasvatusta voi siis helposti tukea tasaamalla latvat muutaman kuukauden välein. Leikkausväli riippuu tietysti paljon myös hiutyypistä ja muista hiusrutiineista, mutta nyrkkisääntönä suosittelen kampaajakäyntiä 3-4 kuukauden välein niille, jotka haluavat kasvattaa hiukset. Muistuta kampaajaasi, että sinulla on hiusten kasvatusprojekti käynnissä, jotta hiuksia ei tule leikattua enempää kuin on tarve, ja saat haaveilemasi pitkät hiukset! Katso myös hiusmallit pitkiin hiuksiin täältä.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Miten saada pitkät hiukset? #9: Vältä kireitä kampauksia

Viimeinen, mutta ei vähäisin neuvo siihen miten saada paksummat ja pitkät hiukset: Varo kireitä kampauksia, ja jatkuvaa hiusten kiinnipitämistä. Kireät ponnarit nimittäin katkovat ja repivät hiuksia helposti.

Lakkaa siis sitomasta hiuksiasi liian tiukasti kiinni ponnarille joka päivä, ja lopeta metallia sisältävien hiuslenkkien käyttö. Suosittelen käyttämään esim. pehmeitä hiuslenkkejä, jotka on valmistettu kokonaan muovista, sillä ne ovat kaikkein hellävaraisimpia hiuksillesi ja tukevat näin pitkien hiusten kasvua. Kampauksen ja sen paikan vaihtaminen myös jakaa hiuksiin kohdistuvaa rasitusta hieman. Mikäli käytät hyvää hiuslenkkiä, kuten hellävaraisia hiuslenkkejä Hairlustilta, ei sinun tarvitse huolehtia hiusten katkeilusta tai vaurioitumisesta vaikka haluaisitkin pitää niitä usein kiinni.

3 parasta tuotetta pidemmille hiuksille

Nyt tiedät, mitä ainesosia kannattaa etsiä ja kuinka parantaa hiustenhoitorutiiniasi, mutta on myös tärkeää valita oikeat tuotteet, jotka auttavat kasvattamaan pidemmät hiukset. Tässä parhaat tuotteet pidempien hiusten kasvattamiseen:

1. Hiusvitamiinit

Biotiinia, sinkkiä ja muita hiuksille tärkeitä ravintoaineita sisältävät lisäravinteet, kuten Hairlust Hair Formula Gummies for Women, tarjoavat perustan terveelle hiusten kasvulle sisältäpäin. Nämä vitamiinit tukevat hiustuppien toimintaa, mikä johtaa vahvempiin ja pidempiin hiuksiin ajan myötä. Lisäksi ne ovat superherkullisia!

2. Luonnolliset hiusöljyt

Hiusten latvojen säännöllinen hoito ja kosteuttaminen mm. luonnollisilla hiusöljyillä on avain pitkiin ja hyvinvoiviin hiuksiin. Moisture Hero™ Hair Oil on silikoniton hiusöljy, joka syväkosteuttaa hiuksia tyvestä latvaan. Se auttaa ehkäisemään katkeilua ja haaroittumista, jolloin hiukset kasvavat pidemmiksi.

3. Syvähoitavat hiusnaamiot

Anna hiuksillesi lisäkosteutta tehohoidoilla. Haluatpa vahvistaa vaurioituneita hiuksia tai antaa kosteutta kuiville hiuksille, hiusnaamiot tunkeutuvat syvälle hiuksiin palauttaen niiden elinvoiman ja joustavuuden. Kokeile Split Fix™ -hiusnaamiota kerran viikossa, jotta hiukset voivat kasvaa pidemmiksi hyvinvoivina.

Toivottavasti olet saanut tästä artikkelista vastauksen siihen, miten saada paksummat ja pitkät hiukset!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Shampoo mod hårtab

  Toimiiko shampoo hiustenlähtöön? Parhaat (ja huonoimmat) ainesosat

Katso kaikki artikkelit