Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambusKatso kaikki artikkelit

Bambu vs. silkkityynyliina: 5 syytä valita bambutyynyliina

Pörröiset hiukset, kuiva iho tai allergiat – kaikista koituu joskus harmia, eikö? Usko tai älä, tyynyliinavalinnallasi voi olla suurikin merkitys näihin asioihin. Jos olet tähän asti nukkunut puuvillaisella tyynyliinalla, nyt voisi olla aika tehdä asiaan muutos.

Sekä silkkityynyliina, että bambu tyynyliina ovat suosittuja tuotteita kauneudenhoitopiireissä. Jatka lukemista, niin kerron sinulle, mitä hyötyjä bambu- ja silkkityynyliinasta on, ja kumpi niistä mahtaa olla parempi valinta.

Sisältö

Vaikuttaako tyynyliina ihon ja hiusten kuntoon?

Skin and Hair Improvement

Kyllä vaikuttaa! Normaalisti tyynyliinat on valmistettu puuvillasta tai puuvilla-polyesteri sekoitteesta. Nämä materiaalit ovat toki edullisia, mutta ne ovat myös usein hieman liian karkeita, etenkin hiuksille ja iholle. Ne saattavat aiheuttaa esimerkiksi hiusten pörrööntymistä ja painaumia kasvoihin.

Puuvilla on myös hyvin imukykyinen materiaali, jonka takia se imee paljon hiusten ja ihon kosteudesta itseensä. Jos hiuksesi ja ihosi tuntuvat aina todella kuivilta herätessäsi, tiedät varmasti mitä tarkoitan.

Bambu-, satiini- ja silkkityynyliinat ovat puolestaan valmistettu paljon pehmeämmistä materiaaleista. Hiuksesi ja ihosi tulevat kiittämään niiden valitsemisesta, sillä ne säästävät hiuksia turhalta hankaukselta sekä ihoärsytykseltä. Bambu- ja silkkityynyliinat eivät myöskään ime turhaa kosteutta iholta ja hiuksilta, vaan auttavat niitä ylläpitämään niiden luonnollisen kosteutensa.

Bambu tyynyliinan tai silkkityynyliinan valitseminen on todella helppo tapa vaikuttaa merkittävästi ihon ja hiusten kuntoon, erityisesti jos valitset sopivan tyynyliinan tarkkaan. Henkilökohtainen suosikkini on bambu tyynyliina.

Kenelle bambu tyynyliina ja silkkityynyliina sopivat?

Kuka voi hyötyä eniten vaihtamalla tyynyliinan? Tässä muutama esimerkki.

Allergikot

Bambu tyynyliina ja silkkityynyliina sopivat allergikoille ja ärsyttävät harvoin herkkää ihoa. Nämä materiaalit myös hylkivät pölypunkkeja. Pölypunkkiallergia on hyvin yleinen, ja siksi bambu tyynyliina tai silkkityynyliina on loistava valinta erityisherkälle iholle tai allergikoille.

Kuivaihoiset

Kuten jo mainitsinkin, bambu tyynyliina ja silkkityynyliina ylläpitävät paremmin luonnollista kosteutta, jonka takia ne sopii loistavasti ihmisille, joilla on kuiva iho.

Herkkäihoiset

Bambu tyynyliina ja silkkityynyliina ovat hyvin pehmeitä ja sileitä, jonka vuoksi on hyvin epätodennäköistä, että iho hankautuisi ikävästi yön aikana. Hankauksen väheneminen tarkoittaa myös vähemmän turvotusta, punoitusta ja ryppyjä!

Kiharat, vaurioituneet tai karheat hiukset

Jos sinulla on jokin näistä hiustyypeistä, tiedät todennäköisesti, että pörröiset hiukset ovat lähes joka-aamuinen ongelma. Vaihtamalla tavallisen puuvillatyynyliinasi bambutyynyliinaan näet varmasti suuren eron – et pelkästään aamulla, vaan koko päivän ajan. Tulet huomaamaan, että tyynyliinan vaihdon myötä myös hiustesi kunto paranee huomattavasti!

Psst.. Tiesitkö, että silkki- ja bambutyynyliinat ovat suosittuja myös Curly Girl metodin noudattajien keskuudessa?

Tiesitkö, että hiustesi, hiuspohjasi ja ihosi hyvinvointi voi riippua siitä, millaista tyynyliinaa käytät?

Miten hiukset hyötyvät?

Miten bambu tyynyliina ja silkkityynyliina auttaa hiuksia oikeasti?

Benefits

Bambu tyynyliina ja silkkityynyliina ovat molemmat hyvin pehmeitä materiaaleja, jotka ovat eduksi etenkin pörröisille hiuksille. Puuvillaiset tyynyliinat aiheuttavat liikaa hankausta hiuksiin vaurioittaen hiustuppeja – tästä syystä on muodostunut termi "bedhead". Bambu tyynyliina ja silkkityynyliina ovat varsin pehmeitä pinnoiltaan, antaen hiustesi suorastaan liukua niiden pintaa pitkin. Kun pääset hankaavista materiaaleista eroon, tulet samalla huomaamaan, että myös hiusten pörröisyys vähenee.

Bambu- ja silkkityynyliinat sopivat myös erinomaisesti niille, joilla on kiharat, vaurioituneet tai hauraat hiukset. Nämä hiustyypit ovat usein hieman kuivemmat luonnostaan, minkä vuoksi puuvillainen tyynyliina vain pahentaa asiaa. Bambu tyynyliina eikä silkkityynyliina ime kosteutta hiuksista nukkuessasi. Kuten varmaan jo tiedätkin, riittävä hiusten kosteutus on avain hyvinvoiviin ja vahvoihin hiuksiin.

Silkki, satiini vai bambu: Mikä on paras materiaali hiuksille?

Bambu tyynyliina

Bambu tyynyliina valmistetaan nopeasti kasvavasta bambukasvista. Kankaan valmistuksessa bambu murskataan ensin massaksi. Tämän jälkeen kuidut keritään langaksi. Bambu on todella ympäristöystävällinen materiaali, sillä bambukasvi on luokiteltu ruohoksi ja voi näin ollen kasvaa kymmeniä senttejä päivässä.

Bamboo Silk

Bambu tyynyliina: Hyödyt

 • Bambu on materiaalina erittäin pehmeä ja sitä on juurikin tästä syystä usein verrattu kashmiriin. Sileä ja hellävarainen materiaali vähentää hiusten pörröisyyttä ja takkuuntuneisuutta erittäin tehokkaasti.
 • Silkin tapaan myös bambu ylläpitää luonnollisen kosteuden ja ehkäisee pölypunkkien kasvamista.
 • Bambu on myös luonnostaan hengittävä ja viileänä pysyvä materiaali, joten tyynyä ei tarvitse kääntää jatkuvasti. Hengittävyytensä ansiosta voit myös hyvästellä rasvoittuvat hiukset!
 • Bambu tyynyliina on hyvin kestävä vaihtoehto ja se kestää moitteettomasti konepesun vuosien ajan.
 • Bambu on myös luonnostaan antibakteerinen, joten se sopii hyvin aknesta ja päänahan näppylöistä kärsiville. Bambu ei myöskään kerää hajuja ajan saatossa.

Bambu tyynyliina: Haitat

 • Vaikka bambu tyynyliina on ja tuntuu hyvin pehmeältä, se ei ole aivan yhtä pehmeä kuin silkkityynyliina. Olen tosin kuullut, että joidenkin mielestä silkkityynyliina on jopa liian pehmeä ja liukas pinnaltaan, jolloin se liukuu öisin pään alta.

Alla olevissa ennen ja jälkeen - kuvissa näkyy (vasemmalla), miltä hiukseni näyttivät sen jälkeen kun olin nukkunut tavallisella puuvillatyynyliinalla, ja (oikealla) miltä ne näyttivät yhden yön jälkeen nukuttuani bambutyynylinalla. Mieti miltä hiukseni näyttäisivät useamman kuukauden kuluttua!

Hairlust bambus pudebetræk

Silkkityynyliina

Silkki valmistetaan silkkiäistoukkien koteloista. Silkkiäistoukat ovat tietyn tyyppisen koiden toukkia. Kun silkkiäistoukat munivat, niille syötetään mulperinmarjan lehtiä, kunnes ne kasvavat ja alkavat erittää silkkiä muodostaakseen itselleen kotelon. Nämä kotelot keitetään ja silkkiäistoukat valitettavasti kuolevat prosessissa. Tämän jälkeen silkki puretaan ja keritään langaksi. Noin puolen kiloon silkkiä tarvitaan noin 2500 silkkiäistoukkaa. Silkkityynyliina kudotaan tästä langasta.

Silkkityynyliina: Hyödyt

 • Silkin pehmeys vähentää hiusten pörröisyyttä.
 • Silkki tuntuu upean ylelliseltä – siitä ei voida kiistellä! Tästä syystä silkkiset vuodevaatteet ovat olleet himoittu materiaali myös kuninkaallispiireissä.
 • Silkkityynyliina ei vedä pölypunkkeja puoleensa, ja sopii tästä syystä allergikoille.
 • Silkki on myös materiaalina antibakteerinen, ja sopii muun muassa aknesta kärsiville.

Silkkityynyliina: Haitat

 • Silkki on melko kallis materiaali juurikin sen hankalan tuotannon takia. Silkkityynyliinalla on ehdottomasti sen omat hyötynsä, mutta voit saada samat edut myös hieman halvemmilla materiaaleilla, kuten bambulla.
 • Silkkityynyliina vaatii myös erityistä hoitoa. Jotta silkki kestää kauan, tulee se pestä hyvin varovaisesti. On suositeltua, että petivaatteet pestäisiin melkein viikottain ja tähän silkki ei juurikaan sovellu.
 • Silkkityynyliina on kudottu hyvin tiukasti kiinni, jonka takia ilma ei pääse kulkemaan kankaan läpi. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että tyyny tuntuu liian lämpimältä.
 • Silkin tuotannossa silkkiäistoukat kuolevat, joten tämä materiaali ei sovi vegaaneille tai niille, joille eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntä.

Satiinityynyliina

Entäs sitten satiini? Satiini ei itse asiassa ole materiaali vaan kudontatapa. Useimmiten satiini on kuitenkin valmistettu polyesterista. Satiini on siis pehmeää ja kiiltävää kangasta – kuten silkki.

Satiini tyynyliina: Hyödyt

 • Satiini on paljon edullisempi, koska se on valmistettu synteettisesti eikä luonnollisista kuiduista.
 • Satiini on kuitenkin hyvin pehmeä materiaali, joten se ei hankaa hiuksia tai ihoa.

Satiini tyynyliina: Haitat

 • Satiini ei ole materiaalina antibakteerinen kuten bambu ja silkki.
 • Satiini ei myöskään sovi allergikoille ja voi helposti hiostaa, mikä voi olla haitallista sekä kasvojen iholle että hiuspohjalle.
 • Tekokuituinen satiini tekee hiuksista helposti sähköiset.

Bambu tyynyliina vs. silkkityynyliina: Miksi bambu?

Silkkityynyliina ja bambu tyynyliina ovat molemmat loistavia vaihtoehtoja kauneusunia varten. Bambulla tosi on muutama valttikortti silkin sijaan:

 1. Bambu on arvoltaan parempi vaihtoehto. Bambukasvi kasvaa erittäin nopeasti, jonka takia sen valmistuskulut ovat melko alhaiset. Silkin teko on taas paljon pidempi ja kalliimpi prosessi. Bambu tuntuu kuitenkin aivan yhtä pehmeältä ja sileältä kuin silkki, ja on yleensä selkeästi edullisempaa.
 2. Bambu on helppohoitoisempi. Bambu ei ole imukykyinen eli se hylkii tahroja eikä se värjäänny ajan saatossa. Bambu tyynyliina on myös konepestävä, joten jos se liikantuu, voit vain heittää sen pesukoneeseen. Silkkityynyliina tosin tarvitsee hellävaraisen pesun käsin tai pesulassa, jotta se kestää käyttöä mahdollisimman pitkään.
 3. Bambu on kestävä materiaali. Jopa useiden pesukertojen jälkeen bambu tyynyliina näyttää ja tuntuu kuin uudelta. Ne eivät myöskään purkaannu tai nukkaannu kovin herkästi. Valitettavasti silkkityynyliina ei ole yhtä kestävä ja se on materiaalin puolesta niin herkkä, että saattaa ratketa tai purkaantua pelkästä katkenneesta kynnestä.
 4. Bambu on hengittävämpi kuin silkki Bambu tyynyliina pysyy viileän tuntuisena läpi yön. Silkkityynyliina on kudottu tiukemmin, jonka takia se kerää lämpöä herkemmin.

Bambu tyynyliina on cruelty-free tuote toisin kuin silkkityynyliina, jonka valmistuksessa kuolee lukuisia silkkiäistoukkia.

Paras tyynyliina hiuksille: Suositukseni

Nyt on aika jakaa palkinto parhaalle tyynyliinalle (rumpujen pärinää)... Palkinto menee Silky Bamboo Pillowcase - bambu tyynyliinalle! Tämä allergikoille sopiva antibakteerinen tyynyliina on valmistettu 100% bambusta. Tämä bambu tyynyliina on pehmeä ja ylellinen – tuntuu kuin nukkuisi pumpulin päällä. Se on valmistettu ympäristö- ja eläinystävällisesi, joten voit nukkua hyvällä omatunnolla jokaisen yön. Lisäksi nämä tyynyliinat ovat saatavilla 8 eri värissä ja koossa. Näistä syistä se on mielestäni paras tyynyliina hiuksille!

Vinkki: Osta myös saman sarjan Silky Bamboo pussilakana. Ne on valmistettu samasta bambulyosellimateriaalista - joten saat kaikki samat hyödyt. Kauneusunet on taattu!

3 tapaa parantaa hiusten terveyttä bambun avulla

Jos haluat hemmotella hiuksiasi bambulla, kokeile näitä:

 • Bamboo Towel Pillowcase - Jos nukut märillä hiuksilla tai käytät usein yön yli vaikuttavia hiusmaskeja, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä bambuista pyyhetyynyliinaa. Tämä pehmeä ja imukykyinen tyynyliina suojaa tyynyäsi kosteudelta, jättäen hiuksesi pehmeiksi ja sileiksi.
 • Bamboo Hair Towel Wrap - Kuten kerroinkin aikaisemmin, puuvillatyynyliinat voivat aiheuttaa turhaan pörröisyyttä ja takkuuntuneisuutta. Saman voi tehdä myös puuvillaiset pyyhkeet. Jos haluat vähentää hiusten pörröisyyttä, kokeile tätä pehmeää bambu-puuvilla sekoitteista hiuspyyhettä. Se myös kuivaa hiuksesi nopeammin kuin tavallinen pyyhe!
 • Bamboo Hair Brushes ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto tavallisille hiusharjoille. Bambuharja on myös kestävämpi vaihtoehto verrattuna puuhun tai muoviin, sillä bambu kasvaa hyvin nopeasti luonnossa eikä se vaadi mitään kemikaaleja kasvaakseen. Harjoja löytyy neljässä eri mallissa, joten löydät varmasti omille hiuksillesi sopivan harjan.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Toivottavasti osasin antaa osviittaa siitä, kumpi kannattaa valita; silkkityynyliina vai bambu tyynyliina.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

Katso kaikki artikkelit