kiharavoideKatso kaikki artikkelit

Kiharavoide vai muotovaahto? Löydä paras muotoilutuote kiharoille

Jos sinua on siunattu luonnonkiharilla hiuksilla, tiedät varmasti, että toimivien muotoilutuotteiden löytäminen voi olla hankalaa. Oikeanlainen muotoilutuote voi saada kiharasi näyttämään kauniin hyvinvoivilta ja kiiltäviltä, kun taas vääränlaiset tuotteet voivat tehdä hiuksistasi kuivat ja pörröiset. Tämän vuoksi juuri sinun hiustyypillesi sopivien muotoilutuotteiden löytäminen on erittäin tärkeää.

Laadukkaan shampoon ja hoitoaineen lisäksi myös oikeanlainen kiharavoide, geeli tai vaahto voi tehdä unelmien kiharoiden saamisesta paljon helpompaa.

On kuitenkin vaikeaa tietää mikä on paras muotoilutuote kiharoille - kannattaako valita kiharavoide vai muotovaahto kiharoille? Tämän takia kirjoitimme tämän oppaan! Jatka lukemista saadaksesi vastauksen mm. siihen millainen on paras kiharavoide tai sopiiko kiharavoide suorille hiuksille.

Sisältö

Mikä on kiharavoide?

Kiharavoide on muotoilutuote, jonka avulla voit korostaa ja ehostaa hiustesi luonnollista taipuisuutta. Tyypillisesti kiharavoide on sekoitus vettä, luonnollisia öljyjä sekä kosteuttavia ja hoitavia ainesosia, kuten aloe veraa. Se muodostaa ohuen kalvon hiusten päälle, joka auttaa tasoittamaan hiusten ulointa kerrosta. Tämä ehkäisee hiuksia takkuuntumiselta sekä luo sileän pinnan, joka antaa kiharoille kimmoisuutta ja rakennetta. Tämän lisäksi paras kiharavoide kosteuttaa hiuksia ja suojaa niitä vaurioilta.

Kenelle kiharavoide sopii?

Kuka tahansa, jolla on kiharat, laineekkaat tai taipuisat hiukset voi käyttää kiharavoidetta. Kiharavoide korostaa luonnollisia kiharoita latistamatta niitä - oli sinulla sitten aaltoilevat tai todella säkkärät hiukset. Pidä kuitenkin mielessä, että paras kiharavoide myös vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia edistäen hiusten hyvinvointia, mutta huonolaatuisemmat tuotteet voivat kertyä hiuksiin ja tehdä niistä raskaat.

Curl Textures

Entä sopiiko kiharavoide suorille hiuksille? Ei oikeastaan, mutta siitä lisää myöhemmin. Keskitytään ensin siihen, miten kiharavoide ja muotovaahto kiharoille eroavat toisistaan.

Kiharavoide vs. muotovaahto kiharoille

Vaikka kiharavoide ja muotovaahto kiharoille kuulostavatkin samanlaisilta tuotteilta, nämä curly girl muotoilutuotteet eroavat toisistaan. Sen lisäksi, että vaahdon ja voiteen koostumus ja paksuus ovat erilaiset, ne myös vaikuttavat hiuksiin eri tavoin.

Vaikka curly girl muotoilutuotteet, kuten kiharavoide ja muotovaahto kiharoille, voivat molemmat auttaa korostamaan kiharoita ja estää sähköisyyttä, muotovaahto tekee kiharat hiukset tuuheamman näköisiksi ja antaa niille volyymiä, erityisesti hiustyvessä. Lisäksi muotovaahto kiharoille on erinomainen, jos elät kosteassa ilmastossa, sillä se pitää pörröisyyden loitolla.

Benefits

Kiharavoide: 5 hyötyä

Paras muotoilutuote kiharoille tarjoaa monia hyötyjä. Käydään seuraavaksi läpi tarkemmin, mitä oikeanlainen kiharavoide voi tehdä hiuksillesi.

1. Kiharavoide korostaa hiusten luonnollista rakennetta

Olivat hiuksesi sitten laineilevat tai säkkärät, paras kiharavoide tehostaa ja korostaa kiharoiden luonnollista rakennetta. Tämä on erityisen kätevää, jos haluat ehostaa ja virkistää kiharoitasi pesujen välillä. Toimi näin: Kastele hiukset kevyesti vedellä ja levitä niihin kiharavoidetta samalla puristellen hiuksia keskikohdasta latvoihin.

2. Kiharavoide ehkäisee pörröisyyttä

Kukaan ei pidä pörröisistä ja sähköisistä hiuksista. Onneksi kiharavoide pitää pörröisyyden loitolla pitkään, joten sinun ei tarvitse huolehtia hiusten muotoilusta kesken kiireisen päivän!

3. Kiharavoide kosteuttaa hiuksia

Kiitos sisältämiensä luonnollisten öljyjen ja muiden ravitsevien ainesosien, kiharavoide tekee hiuksistasi kosteammat ja sileämmät jokaisen käyttökerran jälkeen. Tämä auttaa vahvistamaan hiuksia ja suojaamaan niitä vaurioilta. Jos haluat pitää hiuksesi kosteutettuina suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Curl Crush™ Defining Cream -kiharavoidetta!

4. Kiharavoide tekee hiuksista kiiltävämmät

Kiharavoide voi olla myös tehokas antamaan hiuksille lisää kiiltoa. Koska voide silottaa hiuksen ulointa kerrosta, kosteus pystyy levittäytymään helpommin hiusta pitkin latvoihin asti antaen hiuksille terveen kiillon.

5. Kiharavoide antaa hiuksille pitoa ilman koppuraista kuorta

Kiharavoide korostaa kiharoita ilman, että se luo niihin kovan ja koppuraisen “kuoren”. Jos olet käyttänyt geeliä kiharoille hiuksille, olet varmasti huomannut, että se tekee hiuksista helposti kovat. Tämä johtuu siitä, että geeli antaa hiuksille pitoa luomalla hiuksiin eräänlaisen kuoren. Tämä kova kuori pitää puristella pois hiuksista, jotta saadaan pehmeät ja luonnollisen näköiset kiharat. Voiteen kanssa tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä!

Voinko käyttää kiharavoidetta suoriin hiuksiin?

Kiharavoide voi olla se paras muotoilutuote kiharoille, mutta, kuten aiemmin mainitsin, suorille hiuksille ei ole olemassa kiharavoidetta. Kiharavoide toimii hiuksissa, jotka ovat luonnostaan kiharat tai taipuisat korostaen niiden rakennetta.

Vaikka curly girl muotoilutuotteet on yleisesti tarkoitettu vain kiharoille hiuksille, sen sijaan muotovaahto kiharoille voi sopia myös suorille hiuksille. Jos sinulla on latteat tai esimerkiksi todella ohuet hiukset, muotovaahto kiharoille voi antaa hiuksillesi toivottua tuuheutta. Jos käytät oikeanlaista muotovaahtoa kevyen shampoon ja hoitoaineen kanssa, se voi elävöittää latteita hiuksia antamalla nostoa hiusten juuriin. Muotovaahto voi siis toimia, mutta älä vaivaannu kokeilemaan kiharavoidetta suoriin hiuksiin!

Muotovaahto kiharoille: 5 hyötyä

1. Muotovaahto kiharoille korostaa hiusten luonnollista muotoa ja rakennetta

Kuten voide, myös muotovaahto saa kiharat näyttämään korostetuilta ja erotelluilta.

2. Muotovaahto kiharoille antaa nostetta juuriin ja lisää tuuheutta

Yksi muotovaahdon parhaista ominaisuuksista on se, että se antaa hiuksille myös lisää volyymia. Muotovaahto, kuten Curl Crush™ Defining Mousse, on siis paras muotoilutuote kiharoillesi, jos hiuksesi tarvitsevat koko päivän kestävää pitoa ja tuuheutta!

3. Muotovaahto kiharoille auttaa torjumaan ilmankosteuden pörröttävää vaikutusta

Toisin kuin kiharavoide, muotovaahto kiharoille voi auttaa ehkäisemään pörröisyyttä jopa kosteassa ilmastossa.

4. Muotovaahto antaa kiharoille kiiltoa ja eroteltavuutta

Monissa muotovaahdoissa on myös kiiltoa edistäviä ainesosia, joten muotovaahto saa kiharat näyttämään täyteläisemmiltä, kevyemmiltä ja kiiltävämmiltä kuin pelkän shampoon ja hoitoaineen käyttö.

5. Muotovaahto on monikäyttöinen

Hyvä muotovaahto on todella monipuolinen tuote, ja sitä voi käyttää antamaan hiuksille tuuheutta, vaikka hiukset eivät olisikaan luonnostaan kovin taipuisat.

On myös melko yleistä käyttää sekä voiteita, vaahtoja että muita muotoilutuotteita yhtäaikaisesti antamaan hiuksille eroteltavuutta ja kosteutta ihanteellisessa määrin. Jotkut tykkäävät käyttää kiharageeliä, kuten Curl Crush™ Defining Gel, muiden muotoilutuotteiden sijaan tai lisäksi. Jos mietit, mikä on paras muotoilutuote kiharoillesi, kannattaa kokeilla itse eri vaihtoehtoja löytääksesi juuri sinun hiuksillesi sopivan tuotteen!

Korosta kiharoita näiden vinkkien avulla

Haluatko lisää vinkkejä? Kokeile näitä menetelmiä kiharien hiusten hoitoon.

Poista kertymät hiuksista

Vaikka käytössäsi olisikin hyvälaatuiset curly girl muotoilutuotteet ja se paras muotoilutuote kiharoille, et tule saamaan toivottuja tuloksia, jos tuote- ja likakertymät latistavat hiukset. Varmistaaksesi, että päänahkasi on putipuhdas, käytä sulfaatitionta Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa kerran viikossa. Tämä kuorinta on myös Curly Girl metodiin sopiva tuote.

Jos haluat puhdistaa hiuspohjan vielä tehokkaammin, käytä Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa kuorinnan kanssa kiihdyttääksesi verenkiertoa ja poistaaksesi kuolleet ihosolut ja tuotejäämät hellävaraisesti.

Muotoile märkänä

Jos käytät kiharavoidetta, on tärkeää, että levität tuotetta hiuksiin niiden ollessa kosteat tai märät. Kiharat aktivoituvat parhaiten ollessaan märät, joten levittämällä tuotetta kosteisiin hiuksiin varmistat, että kiharat pysyvät eroteltuina ja korostettuina koko päivän. Jos aloitat hiusten muotoilun kuivilla hiuksilla, käytä suihkepulloa hienolla ja jatkuvalla sumutteella kastelemaan kiharat kevyesti saavuttaaksesi täydellisesti kosteutetut kutrit.

Oikea määrä tuotetta

Oikeanlainen kiharavoide antaa kiharoille kimmoisuutta. Voide, sekä muut curly girl muotoilutuotteet toimivat parhaiten, jos niitä laitetaan hiuksiin juuri sopiva määrä. Aloita levittämällä pieni määrä tuotetta hiusten keskikohdasta latvoihin ja katso miten se vaikuttaa. Jos kiharat näyttävät vielä kuivilta tai pörröisiltä, levitä tuotetta lisää vähän kerrallaan.

Ilmakuivaa hiukset

Pitääksesi kiharat pehmeinä ja hyvinvoivina, me suosittelemme kuumien muotoilulaitteiden käyttöä niin vähän kuin mahdollista, jota myös Curly Girl metodi suosittelee. Yksi helppo tapa välttää hiusten altistamista kuumuudelle on hiusten ilmakuivaaminen tai hellävaraisen hiuspyyhkeen käyttäminen.

Hiusharja vaihtoon

Perinteisen hiusharjan sijaan suosittelen käyttämään harvapiikkistä bambukampaa tai sormia kiharien hiusten selvitykseen. Harjat tekevät kiharista hiuksista pörröiset, joten jos et halua näyttää Röllipeikolta, suosittelen välttämään niitä!

Ainoa harja, jonka käytöstä on oikeasti hyötyä on erityisesti kiharien hiusten muotoiluun kehitetty Bamboo Defining Brush. Tämä innovatiivinen hiusharja tuo kiharoidesi rakenteen esiin auttamalla muotoilutuotteiden levityksessä ja eroteltujen kiharoiden muodostamisessa samalla antaen nostoa hiusten juuriin. Täydellinen lisä kiharavoiteen kanssa muotoiluun!

Suojaa hiukset öisin

Tiesitkö, että käyttämäsi tyynyliina voi vaikuttaa merkittävästi hiustesi kuntoon? Hyvälaatuinen bambutyynyliina ja pussilakana voi estää hiusten katkeilun ja pörrööntymisen nukkuessa.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Vältä näitä ainesosia

Jos mietit, mikä on paras kiharavoide tai muotovaahto kiharoille, tarkasta, että valitsemasi tuote ei sisällä näitä ainesosia!

Silikoni ja mineraaliöljyt

Vaikka silikonia onkin periaatteessa turvallista käyttää hiuksissa, se voi tehdä hiuksista hauraammat ja elottomat ajan kuluessa. Lisäksi silikoni kertyy hiuspohjaan helposti, joka latistaa hiuksia. Tämän vuoksi curly girl muotoilutuotteet eivät sisällä silikonia, ja sen välttäminen on iso osa curly girl metodia!

Kannattaa myös välttää tuotteita, joiden ainesosalistalta löytyy mineraaliöljyjä. Mineraaliöljyjen tiedetään aiheuttavat ärsyyntymistä ja allergisia reaktioita etenkin niillä, joilla on herkkä päänahka.

Kuivattavat alkoholit

Jotkut alkoholit ovat hyväksi hiuksillemme, mutta suurin osa niistä on kemikaaleja, joista haluat pysyä loitolla. Ainesosat kuten bentsyyli, etanoli, isopropyyli tai etyylialkoholi ovat kaikki kuivattavia kemikaaleja, jotka voivat poistaa hiuksista niiden luonnollisen kosteuden ja öljyt - joita etenkin kiharahiuksiset tarvitsevat pitääkseen hiukset hyvinvoivina! Vaikka tämä saattaakin kuulostaa houkuttelevalta, jos sinulla on rasvoittuvat hiukset, nämä ainesosat ovat ainoastaan haitaksi kiharoille.

Varmista siis, että käyttämäsi curly girl muotoilutuotteet eivät sisällä näitä kuivattavia ainesosia.

Sulfaatit

Kannattaa myös valita sellainen kiharavoide, joka ei sisällä sulfaatteja. Vaikka monet hiustenhoitotuotteet sisältävätkin sulfaatteja, voivat ne kuivattaa hiuksia ja saada ne katkeilemaan helpommin - kaksi asiaa joita kiharahiuksiset eivät kaipaa. Lisäksi sulfaatit voivat ärsyttää hiuspohjaa ja aiheuttaa punoitusta ja kutinaa.

Onneksi tietoisuus sulfaattien haitallisuudesta on lisääntynyt, joten monet tuotevalmistajat ovat vähentäneet niiden käyttöä.

Oikeanlaiset kiharoita korostavat curly girl muotoilutuotteet voivat tehdä hiuksistasi entistä upeammat. Paras muotoilutuote kiharoille, oli se sitten voide tai vaahto, voi antaa kiharoille niiden kaipaamaa sileyttä, kiiltoa, volyymiä ja eroteltavuutta, ilman, että sinun tarvitsee käyttää paljon aikaa niiden muotoiluun. Mitä kiharoita korostavaa muotoilutuotetta ajattelit kokeilla ensin?

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

Katso kaikki artikkelit