Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?Katso kaikki artikkelit

Proteiinia hiuksille - miksi? Löydä paras proteiinihoito hiuksille

Mieti kuinka paljon rasitusta me aiheutamme hiuksillemme päivittäin. Esimerkiksi föönaus, muotoilu ja värjäys ovat normaali osa monien meidän hiusrutiinia. Jatkuvan rasituksen seurauksena hiukset voivat kuitenkin vahingoittua ajan kuluessa. Kuivat, kaksihaaraiset ja elottomat suortuvat ovat merkkejä huonovointisista hiuksista.

Jos huomaat näitä merkkejä, kannattaa pysähtyä hetkeksi, ja miettiä miten voit saada hiukset takaisin parempaan kuntoon. Vahinkoja kannattaa alkaa korjaamaan ennen kuin ne pahenevat, ja hiukset alkavat esimerkiksi katkeilla ihan toden teolla! Hoitoaine tai muut kosteuttavat tuotteet eivät enää ole tarpeeksi siinä vaiheessa, kun hiuksesi alkavat olla todella rasittuneet. Mitä hiuksesi oikeasti kaipaavat on proteiini, minkä takia proteiinihoito hiuksille voi tehdä ihmeitä ja elävöittää kuivat ja vaurioituneet hiukset.

Haluatko oppia lisää siitä, miten proteiini voi korjata vahingoittuneet hiukset? Tässä artikkelissa käyn läpi miten käyttää proteiinihoitoa vaurioituneille hiuksille, ja annan suosituksia parhaista proteiinihoidoista hiuksille. Jatka siis lukemista, jos haluat saada hiuksesi takaisin entiseen loistoonsa!

Sisältö

Mikä on proteiinihoito hiuksille?

Kuten jo mainitsin, proteiini voi elävöittää vaurioituneet hiukset, mutta miten? Jos tarjoat lisäproteiinia hiuksillesi - miten se vaikuttaa ja miksi? Jotta proteiinihoidon tärkeyden voi käsittää, täytyy ensin tarkastella hiuksia tarkemmin.

Hiuksemme itse asiassa koostuvat proteiinista! Keratiinista, ollaksemme tarkkoja. Keratiini on hiussuortuvien tärkein rakennusaine, joka pitää ne terveinä ja joustavina. Jos hiuksemme altistuvat esimerkiksi liialliselle kuumuudelle tai saasteille, hiusten sisältämä keratiini alkaa rikkoutua ja hiuksemme tuntuvat ja näyttävät elottomilta, kuivilta ja huonokuntoisilta.

Samalla tavoin kuin koko elimistömme ja erityisesti lihaksemme tarvitsevat proteiinia, ovat hiuksemme riippuvaisia proteiineista kasvaakseen ja pysyäkseen hyvässä kunnossa. Proteiinit pitävät myös huolen siitä, että hiukset pysyvät kosteutettuina, minkä takia yksi ilmeisimmistä proteiinivajeen merkeistä hiuksissa on niiden kuivuus ja pörröisyys.

Proteiinihoito hiuksille on siis korjaava tuote, joka sisältää runsaasti helposti imeytyvää proteiinia. Tämä proteiini auttaa korjaamaan vaurioituneet hiukset tehden hiuksista kokonaisvaltaisesti vahvemmat ja terveemmät.

Vaikka proteiinihoito hiuksille voidaan valmistaa keittiöstä löytyvistä ruoka-aineista, vinkkaan myös mikä on paras proteiiinihoito hiuksille, joka sisältää mikroproteiineja ja kasviuutteita myöhemmin.

HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Reconstructor Mask Set HairLust - Protein Reconstructor Mask Set
Säästä 12%

Protein Reconstructor Mask Set

Korjaava proteiininaamio hiuksille ja Detangle Wet Brush.

39.90 €

34.95 €

Lue lisää

Miten proteiinihoito hiuksille vaikuttaa?

Paras proteiinihoito hiuksille sisältää hydrolysoituja proteiineja, jotka kiinnittyvät hiusten pintakerrokseen vahvistaen sitä. Tämä auttaa korjaamaan hiussuortuvia ulkoapäin. Lisäksi, jos hiuksen pintakerroksessa on vaurioiden aiheuttamia aukkoja, rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille auttaa täyttämään nämä aukot muodostamalla suojaavan kerroksen hiuksen ympärille. Tämä suojaa hiuksia myös tulevia vaurioita vastaan!

Kuten huomaat, proteiinihoito hiuksille antaa monia erilaisia hyötyjä!

Proteiini ja vahingoittuneet hiukset - proteiinihoidon hyödyt

Jos tarjoat lisäproteiinia hiuksille, se voi vaikuttaa ratkaisevasti hiusten ulkonäköön ja hyvinvointiin. Listaan alla mitä hyötyä proteiinihoidosta on hiuksille:

 • Korjaa vahingoittuneita suortuvia, joka tekee hiuksista vahvemmat
 • Suojaa tulevia vaurioita vastaan
 • Pitkittää aikaa tasoitusten välissä auttaen sinua kasvattamaan pidemmät ja vahvemmat hiukset
 • Vähentää vaurioita, kuten kaksihaaraisia ja hiusten kuivumista
 • Estää hiuksia vaurioitumasta lisää niiden kemiallisen käsittelyn (esimerkiksi vaalennuksen) jälkeen

Proteiinihoito hiuksille - kuinka usein hoitoa tulisi käyttää?

Kosteuttavia hoitoja, kuten hoitoaineita ja hiusnaamioita voi käyttää monta kertaa viikossa, mutta proteiinihoito hiuksille on tarpeellinen vain silloin tällöin.

Proteiinihoito on erinomainen apu, jos sinulla on vahingoittuneet hiukset, mutta liian usein käytettynä se voi itse asiassa aiheuttaa vahinkoa! Me suosittelemme tarjoamaan lisäproteiinia hiuksille proteiinihoidon muodossa enintään kolme kertaa kuukaudessa. On myös tärkeää huomioida, että proteiinihoidon jälkeen tulisi aina käyttää syväkosteuttavaa hoitotuotetta, kuten hoitoainetta tai hiusnaamiota, jotta suortuvat eivät tunnu jäykiltä ja haurailta hoidon jälkeen.

Katso videolta, miten proteiininaamiota käytetään:

Erilaisia proteiinihoitoja

On olemassa monia erilaisia hoitoja, joiden avulla voit antaa lisäproteiinia hiuksillesi. Käyn seuraavaksi läpi yleisimmät proteiinihoidot hiuksille:

Päivittäinen hoito

Jotkut shampoot ja hoitoaineet sisältävät proteiinia, jonka avulla ne korjaavat ja suojaavat proteiinivajeesta kärsiviä hiuksia, ja tällaisia tuotteita voi käyttää päivittäin. Vinkki: Aion myöhemmin kertoa suosituksemme siitä, mikä on paras shampoo ja hoitoaine -setti antamaan lisäproteiinia hiuksille, eli jatka lukemista!!

Keskitehokas proteiinihoito hiuksille

Tällaiset proteiinihoidot hiuksille, esimerkiksi kosteuttavan naamion muodossa, ovat täydellinen tapa elävöittää hieman vahingoittuneita hiuksia. Nämä tuotteet tunnetaan niiden intensiivistä kosteutta antavista ominaisuuksista, ja ne ovat tarpeeksi hellävaraisia viikottaiseen käyttöön.

Rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille

Jos hiuksesi ovat kärsineet pahoja kemiallisia tai fyysisiä vaurioita tai kärsivät selkeästä proteiinivajeesta, sinulla saattaa jopa ilmetä hiustenlähtöä. Näissä tapauksissa rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille on hyvä apu pelastamaan jäljellä olevat hiukset. Koska rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille on yllämainittuja intensiivisempi hoito, sinun tarvitsee käyttää sitä vain 2-3 kertaa kuukaudessa.

Muista aina käyttää kosteuttavaa hoitoainetta proteiinihoidon jälkeen estääksesi hiusten kuivumista ja katkeilua. Liian suuri määrä proteiinia hiuksille voi saada ne tuntumaan haurailta ja kuivilta, jos et kosteuta hiuksia hyvin hoidon jälkeen.

Merkkejä siitä, että hiuksesi tarvitsevat proteiinihoitoa

Oletko sitä mieltä, että tarvitset lisäproteiinia hiuksillesi ja esimerkiksi rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille olisi paikallaan? Käyn seuraavaksi läpi yleisiä merkkejä siitä, että hiuksesi kärsivät proteiinivajeesta.

Kimmoisuuden menetys

Kimmoisuuden menetys

Keratiini tekee hiuksistasi luonnollisesti joustavat ja kimmoisat, mikä puolestaan tekee esimerkiksi hiusten muotoilun mahdolliseksi. Jos keratiini kuitenkin rikkoutuu rasituksen seurauksena, hiusten joustavuus voi kärsiä. Testataksesi ovatko hiuksesi menettäneet elastisuutensa, kokeile venyttää märkää hiussuortuvaa. Jos suortuva katkeaa joustaen vain vähän tai ei ollenkaan, tämä on merkki siitä, että hiuksesi kärsivät proteiinivajeesta ja rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille on tarpeeseen.

Hiusten katkeilu ja irtoilu

Hiusten katkeilu ja irtoilu

Lähteekö sinulta paljon hiuksia, kun vedät sormesi hiustesi läpi? Jos näin tapahtuu, tämä voi olla merkki vaurioituneista hiuksista. Myös kaksihaaraiset hiukset ovat merkki siitä, että hiuksesi ovat kuivat ja vahingoittuneet ja kärsivät mahdollisesti proteiinivajeesta.

Pörröisyys

Pörröisyys

Mistä hiusten pörröisyys johtuu? Silloin kun hiuksesi ovat kuivat, hiusten pintakerroksesta tulee karkeampi. Jos tämän lisäksi ulkoilma on kosteaa, muodostuu täydellinen resepti pörröisiin hiuksiin. Hiuksen ulompi kerros imee ilman kosteuden, joka saa hiussuortuvan turpoamaan ja tekee sen pörröiseksi.

Tiesitkö, että proteiinihoito hiuksille auttaa myös pörröisyyteen? Kannattaa siis ottaa proteiinihoito käyttöön silottaaksesi pörröiset hiukset.

Latistuneet ja elottomat kiharat

Jos normaalisti kiharat hiukset vaikuttavat epänormaalin suorilta eivätkä ne ole yhtä kimmoisat kuin aiemmin, taustalla voi olla proteiinivaje. Proteiini tuo hiuksiin vahvuutta ja rakennetta, minkä takia proteiinivaje ilmenee erityisesti kiharissa hiuksissa nopeasti. Vaikka proteiinin puute ilmenee elottomuutena ja latistuksena kaiken tyyppisissä hiuksissa, on tämä erittäin hyvä merkki kiharoiden ja laineikkaiden hiusten kohdalla. Proteiinin avulla kiharat voi siis saada takaisin entiseen loistoonsa!

Testaa tarvitsevatko hiuksesi proteiinia

Joillain hiustyypeillä voi siis olla suurempi tarve proteiinille. Esimerkiksi paljon käsitellyt ja vaalennetut hiukset tarvitsevat yleensä enemmän proteiinia kuin hiukset joihin ei ole käytetty paljon erilaisia tuotteita ja laitteita. Näin voit testata helposti tarvitsevatko juuri sinun hiuksesi lisäproteiinia:

 1. Kostuta pieni osa hiuksistasi vedellä.

 2. Lisää kosteutetulle osalle proteiinia sisältävää tuotetta, kuten esimerkiksi rakennepaikkaavaa hiusnaamiota, kananmunaa tai kreikkalaista jugurttia.

 3. Anna tämän osan kuivata, ja vertaa sitä muihin hiuksiisi.

Proteiinilla käsitellyn osan tulee ollakin hieman jäykempi kuin muut hiuksesi, mutta jos se tuntuu kivikovalta tai alkaa katkeilla, on se merkki siitä, että hiuksesi eivät tarvitse enempää proteiinia vaan ne voivat mennä päin vastoin huonompaan kuntoon.

Jos hiuksesi ovat saaneet liikaa proteiinia tai ne ovat sille yliherkät paras hoito on: kosteuta, kosteuta ja kosteuta vielä lisää. Jätä myös proteiinituotteet hetkeksi pois hiustenhoitorutiinistasi ja palaa niiden käyttöön uudelleen varovaisemmin.

Paras proteiinihoito hiuksille

Parhaat proteiinihoidot hiuksille ovat sellaisia, jotka asettavat hiusten pitkäaikaisen terveyden etusijalle eivätkä tarjoa pelkästään nopeaa ensiapua proteiinivajeeseen. Käydään seuraavaksi läpi joitain suosikkituotteitamme, jotka on kehitetty ajatellen juuri hiusten pitkäaikaista terveyttä.

Protein Reconstructor Hair Mask -hiusnaamio

Protein Reconstructor Hair Mask

Kehittämämme Protein Reconstructor Hair Mask -hiusnaamio on yksi parhaista rakennepaikkaavista proteiininaamioista hiuksille. Jos sinulla on kuivat, elottomat tai vahingoittuneet hiukset, kyseinen hiusnaamio auttaa uudelleenrakentamaan ja korjaamaan hiuksia ulkoapäin saadaksesi taas vahvat, terveet ja kauniit hiukset. Tämä proteiinirikas yhdistelmä antaa runsaasti proteiinia hiuksille ja vaikuttaa syvälle hiuksiin korjaten hiusten tärkeimpiä proteiineja, kuten kollageenia ja keratiinia. Tämä rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille tekee hiuksista vahvemmat ja joustavammat.

HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Reconstructor Mask Set HairLust - Protein Reconstructor Mask Set
Säästä 12%

Protein Reconstructor Mask Set

Korjaava proteiininaamio hiuksille ja Detangle Wet Brush.

39.90 €

34.95 €

Lue lisää

Hair Growth & Protection Mask -hiusnaamio

Hair Growth & Protection Mask

Eivätkö hiuksesi tunnu kasvavan millään? Proteiinihoito hiuksille voi auttaa myös tähän. Hair Growth & Protection Mask on luultavasti toiseksi paras proteiinihoito hiuksille edellä mainitun jälkeen. Se on hyvä vaihtoehto, jos hiuksesi eivät ole ehtineet vahingoittua vielä kovin pahasti. Tämä kosteuttava ja ravitseva naamio sisältää vegaanisia mikroproteiineja ja tehokkaita ekologisia kasviuutteita kuten aloe veraa, acaita ja kaurauutetta, jotka kosteuttavat janoisimmatkin suortuvat. Näiden ainesosien yhteisvaikutus vahvistaa, ravitsee ja suojaa hiuksia. Tämä hieman kevyempi proteiinihoito hiuksille sopii viikottaiseen käyttöön!

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille, joka korjaa ja ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Protection Mask Set HairLust - Hair Growth & Protection Mask Set
Säästä 13%

Hair Growth & Protection Mask Set

Korjaava, kosteuttava hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille ja Detangle Wet Brush.

36.90 €

31.95 €

Lue lisää

Hair Growth & Repair Shampoo + Hoitoaine

Hair Growth & Repair Shampoo + Conditioner

Kuten aiemmin mainitsin, terveet hiukset ovat päivittäisen hoidon tulos. Shampoomme ja hoitoaineemme on erityisesti kehitetty edistämään hiusten kasvua ja korjaamaan vahingoittuneita, proteiinivajeesta kärsiviä hiuksia. Nämä tuotteet ovat täynnä ekologisia kasviuutteita kuten rauhoittavaa aloe veraa, joka tunnetaan sen kosteuttavista ja korjaavista ominaisuuksista. Tämän lisäksi tuotteet sisältävät myös erittäin kosteuttavia rasvahappoja Theobroma kaakaovoista.

(Pssst...me olemme myös kehittäneet kaksi eri tuotesarjaa - yhden miehille ja toisen vaaleahiuksisille!).

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set

Uudelleenrakentava ja kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka tukevat hiusten kasvua.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Set for Blondes
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set for Blondes

Kirkastava hopeashampoo ja -hoitoaine vaaleille ja harmaille hiuksille.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää

Hair & Scalp Detox Scrub -kuorinta

Hair & Scalp Detox Scrub

Tärkeä osa kokonaisvaltaista hiustenhoitoa on hiuspohjan hyvinvoinnista huolehtiminen. Jos hiuspohjasi ei voi hyvin, sinulla voi ilmetä hilsettä, kuivuutta ja kutinaa. Nämä kaikki ovat epämiellyttäviä ongelmia, jotka voivat vaikuttaa myös hiustesi kuntoon ylipäätään. Meidän erityisesti hiuspohjan hoitoon kehitetty Hair & Scalp Detox Scrub -hiuspohjan kuorinta sisältää ekologisia, pohjoismaisia ainesosia, ja se poistaa hellävaraisesti sekä tuotekertymät - jotka tekevät hiuksista kiillottomat ja elottomat - että kuolleet ihosolut, ylimääräisen rasvan ja kovan veden mineraalit. Kertymien poistamisen lisäksi, tämä kuorinta kosteuttaa ja hoitaa hiuspohjaa. Sen lisäksi tuotteen sisältämät aprikoosinsiemenöljy ja kaurauute auttavat vähentämään hiusten katkeilua ja kaksihaaraisia.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Scalp Follicle Treatment & Volumizer -hiuspohjan hoito

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Toinen tapa edistää hiuspohjan hyvinvointia on käyttää hoitosuihketta, joka on tarkoitettu erityisesti hiuspohjalle. Meidän ainutlaatuinen, piparminttua sisältävä hiuksiin jätettävä hoitosuihke edistää hiuspohjan hyvinvointia rauhoittamalla ja kosteuttamalla ärtynyttä, kutisevaa ja kuivaa hiuspohjaa. Tämä suihke auttaa myös kiihdyttämään verenkiertoa hiuspohjassa, joka puolestaan tehostaa hiustuppien toimintaa saaden hiukset kasvamaan entistä nopeammin. Lisäksi tämä hoito antaa hiuksille tuuheutta välittömästi, joten saat runsaamman näköiset hiukset heti käytön jälkeen.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Rauhoittava hiuspohjan hoitosuihke, joka sisältää RootBioTec™:iä hiustenlähtöön.

29.95 €

Lue lisää

Älä unohda hoitaa hiuksia myös sisältäpäin!

Vaikka antaisitkin lisäproteiinia hiuksille ulkoisilla hoitotuotteilla, ei kannata unohtaa, että terveet hiukset kasvavat lähtökohtaisesti sisältäpäin. Terveellinen ja paljon proteiinia sisältävä ruokavalio on luonnollinen proteiinihoito hiuksille, iholle ja kynsille. Esimerkiksi pavut, pähkinät ja kala pitävät huolen siitä, että proteiinivaje pysyy poissa.

Ruokavalion lisäksi ravintolisän päivittäinen ottaminen voi auttaa varmistamaan, että hiuksesi saavat kaikki tarvitsemansa vitamiinit, mineraalit ja muut ravintoaineet pysyäkseen mahdollisimman terveinä, kiiltävinä ja vahvoina. Meidän Hair Growth Formula Gummies -lisäravinne on täynnä kaikkia niitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka edistävät hiusten kasvua, kuten esimerkiksi biotiinia, foolihappoa, C-vitamiinia ja sinkkiä. Tämä ravintolisä ei myöskään sisällä sokeria, gelatiinia tai mitään keinotekoisia maku-tai väriaineita.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Paras itsetehty proteiinihoito hiuksille

Jos haluat tehdä proteiinihoidon itse, on olemassa myös monia vaihtoehtoja, joita voit valmistaa kotona. Vaikka itsetehty proteiinihoito hiuksille ei ole sama asia kuin esimerkiksi erityisesti suunniteltu rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille, se voi kuitenkin tarjota hiuksille väliaikaista hoitoa proteiinivajeeseen.

Aloita naamion valmistaminen sekoittamalla munankeltuaista, avokadoa tai kreikkalaista jugurttia naamion pohjaksi, ja lisää tähän pohjaan kosteuttavia ainesosia, kuten kookosöljyä, kookosmaitoa, hunajaa tai banaania. Levitä naamio kuiviin hiuksiin ja anna sen vaikuttaa 10-20 minuuttia ennen hiusten pesua ja hoitoaineen käyttöä. Voit kokeilla lisätä pohjaan erilaisia aineita löytääksesi sen yhdistelmän, joka sopii parhaiten juuri sinun hiuksillesi!

Suosittelemme ehdottomasti käyttämään proteiinihoitoa, jos hiuksesi ovat pahasti rasittuneet ja kaipaavat tehokasta hoitoa. Proteiinihoito hiuksille vahvistaa ja suojaa hiuksia ulkoapäin, ja se voi myös edistää hiusten kasvua. Tämän takia proteiinihoito tai rakennepaikkaava proteiininaamio hiuksille ovat erinomaisia vaihtoehtoja, jos haluat pitää hiuksesi terveinä ja hyvinvoivina pitkällä tähtäimellä.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

  Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

Katso kaikki artikkelit