sulfatfri shampooKatso kaikki artikkelit

Sulfaatiton shampoo: Miksi valita shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia?

Oletko koskaan miettinyt, miksi shampoo vaahtoaa tai miksi kylpyammeessa saippua muodostaa kuplia? Syynä ovat hyvin todennäköisesti sulfaatit. Sulfaatteja löytyy monista tuotteista, kuten shampoista, saippuoista ja hammastahnoista. Jatka lukemista oppiaksesi lisää sulfaattien käytöstä erityisesti shampoissa. Pian ymmärrät myös miksi sulfaatittomista shampoista on tullut niin suosittuja!

Me kaikki tiedämme, että hiustuotteilla on iso rooli siinä, miltä hiuksemme näyttävät ja tuntuvat. Oikeanlaiset tuotteet ylläpitävät hiusten hyvinvointia ja voivat jopa elävöittää kuivat ja elottomat hiukset takaisin entiseen loistoonsa. Useimmiten hiustuotteen tehokkuus riippuu sen sisältämistä ainesosista. Mitä paremmat ja toimivammat ainesosat, sitä parempi tuote on hiuksillesi.

Joskus tietyn ainesosan puuttuminen voi olla se, millä on paljon merkitystä. Olet varmasti kuullut puhuttavan sulfaateista ja siitä, että ne eivät ole hyväksi hiuksille - mutta tiedätkö miksi? Tässä artikkelissa käsitellään sitä, miten sulfaatti shampoossa voi vaurioittaa hiuksiasi, sekä miten valita paras sulfaatiton shampoo ja hoitoaine juuri sinun hiuksillesi.

Oletko valmis oppimaan, mitä hyötyjä shampoo ilman sulfaattia tarjoaa? Aloitetaan!

Sisältö

Mitä sulfaatit ovat?

Ennen kuin puhutaan siitä, millainen on paras shampoo ilman sulfaattia (useimmiten sodium lauryl/laureth sulfate eli SLS/SLES), on tärkeää ymmärtää, mitä sulfaatit ovat ja miksi sulfaatti shampoossa voi olla haitallista hiuksille.

Olet varmasti huomannut ne vaahtovuoret, joita monet shampoot ja suihkusaippuat tuottavat niitä käytettäessä? Ne ovat sulfaattien aiheuttamia. Sulfaatit ovat tehokkaasti vaahtoavia aineita, joita käytetään usein kylpytuotteissa niiden pesevyytensä ja vaahtoavuutensa vuoksi.

Sulfaatit valmistetaan keinotekoisesti laboratoriossa, yleensä kasviperäisistä rasva-alkoholeista. Mutta vaikka sulfaatit valmistetaankin luonnollisista aineista, se ei tarkoita, että sulfaatti shampoossa olisi hyväksi hiuksillemme. Silikoniton ja sulfaatiton shampoo on nykyään tavallinen näky kaupan hyllyllä, joka on yksi merkki siitä, että sulfaatteja ei kannata laittaa hiuksiin.

Ovatko sulfaatit haitallisia hiuksille?

Yksi sulfaattien haitallisimmista ominaisuuksista on se, että sulfaatti shampoossa pesee hiuksista liiankin tehokkaasti niiden luonnolliset öljyt. Ajan kuluessa tämä voi tehdä hiuksista kuivat ja hauraat - mitä kukaan meistä ei halua. Jos sinulla on erityisen herkkä päänahka, sulfaatti shampoossa voi aiheuttaa myös ihon punoitusta, ärsytystä ja kutinaa.

Sulfaatti shampoossa heikentää hiusten ulointa kerrosta, mikä puolestaan tekee hiuksista alttiimmat kuumuuden ja muiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamille vaurioille. Lisäksi erityisesti vanhetessamme hiuspohjamme tarvitsee enemmän kosteutta pysyäkseen terveenä. Sulfaatti shampoossa pesee pois hiuksia ja hiuspohjaa luonnostaan kosteuttavan talin liiankin hyvin, mikä saa päänahan kuivumaan ja ärtymään. Tämän takia shampoo ilman sulfaattia on useimmiten parempi vaihtoehto.

Sulfaatiton shampoo: hyödyt

Haluatko tietää miten sulfaatiton, parabeeniton ja silikoniton shampoo voi edistää hiustesi hyvinvointia? Lue alta mitä hyötyjä shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia tarjoaa.

1. Säilyttää hiusten luonnolliset, kosteuttavat öljyt

Säilyttäen hiusten luonnolliset, kosteuttavat öljyt

Päänahan luonnollisen tasapainon ja kosteuden säilyminen on yksi parhaista hyödyistä, joita shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia tarjoaa. Jos hiuksesi ovat kuivat ja vaurioituneet, näiden luonnollisten öljyjen säilyttämisestä on paljon apua. Mitä paremmin hiuspohja pysyy luonnostaan kosteutettuna, sitä paremmin hiuksesi voivat.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

2. Pitkäkestoisempi hiusväri

Pitkäkestoisempi hiusväri

Tiesitkö, että paras sulfaatiton shampoo ja hoitoaine voivat saada myös hiusvärisi säilymään kauemmin? Tämä on totta! Shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia voi pidentää hiusvärin kestoa ja kirkkautta neljä viikkoa, tai jopa pidempään.

3. Ei pörröisyyttä

Ei pörröisyyttä

Pörröiset hiukset olivat ehkä muotia 80-luvulla, mutta nykyään suurin osa haluaa päästä pörröisyydestä eroon. Yksi keino pitää pörröiset hiukset loitolla on, kuten jo varmaan arvaat, shampoo ilman sulfaatteja.

4. Vähennä päänahan herkkyyttä

Vähennä päänahan herkkyyttä

Muistatko kun mainitsin, että sulfaatit voivat ärsyttää päänahkaa? Sulfaatiton shampoo voi auttaa rauhoittamaan herkän päänahan välittömästi. Lisäksi se tekee hiuksista pehmeämmät ja sileämmät - voisitko enempää toivoa?

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hellävarainen hopeashampoo vaaleille ja harmaille hiuksille, joka kirkastaa hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo hiustenlähtöön miehille, sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

Sulfaatiton, parabeeniton ja silikoniton shampoo - kenelle se sopii?

Hyviä uutisia! Shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia tarjoaa hyötyjä käytännössä ihan kaikille. Oli sinulla sitten hyvinvoivat tai kuivat hiukset tai kärsit sitten päänahan kuivuudesta ja ärsytyksestä, silikoniton ja sulfaatiton shampoo voi auttaa vaurioituneiden hiusten hoidossa tai ylläpitää hyväkuntoisten hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia.

Lisäksi, jos kärsit iho-ongelmista, kuten ruusufinnistä, kosketusihottumasta tai ekseemasta päänahan alueella, sulfaatiton, parabeeniton ja silikoniton shampoo voi tarjota helpotusta.

Mistä tietää onko shampoo sulfaatiton?

Jos haluat tietää, mikä on paras sulfaatiton shampoo, lue aina ainesosalista etiketin lisäksi. Joidenkin tuotteiden väitetään olevan silikoniton ja sulfaatiton shampoo, mutta lähemmin tarkasteltuna tämä paljastuu harhaanjohtavaksi väitteeksi.

Esimerkiksi, jotkut tuotevalmistajat väittävät tuotteen olevan sulfaatiton shampoo, mutta käyttävät kuitenkin sodium lauryl sulfonatea, joka on vain hieman muunneltu versio yleisemmin käytetystä sodium lauryl sulfaatista. Vaikka näiden ainesosien nimet ovatkin hieman erilaiset, niillä molemmilla on samanlainen vaikutus hiuksiin.

Jos haluat tietää, mikä on paras sulfaatiton shampoo, tarkastele ainesosalistaa ajan kanssa, ja ota selvää mitä ainesosia kannattaa välttää tai suosia. Paras sulfaatiton shampoo on sellainen, joka sisältää esim. glukosideja, sulfosukkinaatteja, glutamaatteja sekä muita hellävaraisia ja kasviperäisiä pinta-aktiivisia ainesosia. Nämä ainesosat ovat paljon hellävaraisempia hiuksille, mutta puhdistavat hiukset tehokkaasti kuitenkaan vaahtoamatta yhtä paljon tai kuivattamatta hiuksia ja hiuspohjaa.

Sulfaatittomat pesevät ainesosat

Alla olevasta listasta löydät joitain hyviä vaihtoehtoisia ainesosia, joita löytyy luonnollisista, sulfaatittomista shampoista. Kyseiset pesevät ainesosat ovat hyvin hellävaraisia. Kannattaa siis pitää ne mielessä, kun etsit hyvää shampoota ilman sulfaattia. Ainesosat on lueteltu englanniksi, sillä ne löytyvät ainesosaluetteloista usein näillä nimillä.

 • Coco Glucoside
 • Lauryl Glucoside
 • Sodium Cocoyl Glutamate
 • Disodium Cocoyl Glutamate
 • Sodium Lauroyl Glutamate
 • Sodium Cocoamphoacetate
 • Cocamidopropyl Betaine
 • Disodium Laureth Sulfosuccinate
 • Sodium Methyl Cocoyl Taurate
 • Sodium Cocoyl Isethionate
 • Ammonium Cocoyl Isethionate
 • Sodium Lauryl Glucose Carboxylate
 • Sodium Sulfate (ei sulfaatiton, mutta ilman SLS/SLES:ää)
 • Sodium Coco-Sulfate (ei sulfaatiton, mutta ilman SLS/SLES:ää)

Vältä nämä sulfaatit shampoossa

Kierrä kaukaa vahvat saippuamaiset sulfaatit, kuten Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ja Sodium Laureth Sulfate (SLES). Ne aiheuttavat helposti ärsytystä, kutinaa ja hilseilyä päänahassa sekä kuivattavat hiuksia.

Alla olevia sulfaatteja kannattaa välttää, jos haluat valita hellävaraisen shampoon.

 • Sodium Laureth/Myreth/Lauryl Sulfate
 • Natrium Laureth/Lauryl Sulfate
 • Ammonium Laureth/Lauryl Sulfate
 • ATEA Lauryl Sulfate
 • TEA-Dodecylbenzenesulfonate
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium tai Sodium Xylenesulfonate

Mitä ongelmia sulfaatiton shampoo voi aiheuttaa?

Voiko sulfaatiton, parabeeniton ja silikoniton shampoo aiheuttaa ongelmia? Sulfaatiton shampoo ei ole haitallinen millään tavalla. Joillekin vaahdon puuttuminen voi tuntua oudolta, mutta siihen tottuu muutaman käyttökerran jälkeen. Jotkut saattavat myös joutua käyttämään hieman enemmän tuotetta puhdistaakseen hiukset perinpohjaisesti, mutta tämä ei kuitenkaan koske kaikkia. Yleisesti ottaen, vaikka shampoo ilman sulfaattia vaatii hieman totuttelua, sen tarjoamat hyödyt ovat niin mahtavat, että alun outous unohtuu nopeasti.

Paras sulfaatiton shampoo ja hoitoaine

Oletko valmis kokeilemaan sulfaatitonta shampoota? Alta löydät suositukset shampoisiin ilman sulfaattia mm. hiusten värin ja hiustyypin perusteella!

Normaalit ja ohuet hiukset:

Suosituksemme normaaleille ja ohuille hiuksille on Hair Growth & Repair Shampoo. Hellävaraisen koostumuksensa ansiosta, tämä sulfaatiton shampoo puhdistaa hiukset tehokkaasti kuitenkaan kuivattamatta.

Koska kyseessä on sulfaatiton shampoo, tuotteen käyttöä tulee lähestyä hieman eri tavalla kuin perinteisen shampoon. Suosittelemme nimittäin hiusten tuplapesua useimmille. Eli toimi siis seuraavasti: Hiusten kastelun jälkeen, levitä pieni määrä Hair Growth & Repair Shampoota kämmenellesi, ja hiero se huolellisesti hiuspohjaan. Huuhdo vedellä ja toista. Toisella pesukerralla tuote alkaa vaahdota paremmin poistaen tuotekertymät, lian ja talin tehokkaasti hiuksista.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikoniton hoitoaine, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää

Taipuisat tai kiharat hiukset:

Shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia on erinomainen vaihtoehto, jos hiuksesi ovat kiharat tai laineekkaat. Hellävaraisten ja kosteuttavien tuotteiden valinta on erityisen tärkeää kuivuuteen ja pörröisyyteen taipuvaisten kiharien hiusten hyvinvoinnille. Tämän vuoksi Hair Growth & Repair Shampoo for Curls sisältää reilusti ekologista aloe veraa ja muita hoitavia ja tehokosteuttavia ainesosia.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-in-1 hoitoaine kiharille hiuksille: Co-wash, poishuuhdeltava ja jätettävä hoitoaine.

23.95 €

Lue lisää

Miehet:

Sulfaatiton shampoo on paras vaihtoehto miehille, jotka haluavat paksummat ja tuuheammat hiukset. Hair Growth & Repair Shampoo for Men on kehitetty ajatellen erityisesti miesten hiusten ja hiuspohjan tarpeita. Tämä shampoo ilman sulfaattia sopii erityisen hyvin miesten oheneville hiuksille, sillä se sisältää mm. Anagain™:ia ja rosmariiniöljyä, jotka tutkitusti edistävät hiusten kasvua.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo hiustenlähtöön miehille, sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

Vaaleat hiukset:

Sekä vaalennetut että luonnostaan vaaleat tai harmaat hiukset voivat alkaa kellertää. Jos siis haluat pitää hiusten värin kirkkaana ja kylmänä, on hellävaraisen hopeashampoon käyttäminen erinomainen idea. Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes on kosteuttava hopeashampoo, joka torjuu hiusten keltaisuutta. Tämä on paras SL-sulfaatiton shampoo, jos haluat pitää yllä hiustesi upeaa vaaleaa väriä.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hellävarainen hopeashampoo vaaleille ja harmaille hiuksille, joka kirkastaa hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hopeahoitoaine, joka kirkastaa vaaleiden ja harmaiden hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää

Muita hyödyllisiä hiustenhoitotapoja

Shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia on loistava tuote hiustenhoitoon, mutta on myös useita muita tapoja, joiden avulla voit ylläpitää hiusten hyvinvointia. Sen lisäksi, että käytössäsi on se paras sulfaatiton shampoo, kokeile tämän listan vinkkejä pitääksesi vielä parempaa huolta hiuksistasi.

Pese hiukset ainoastaan tarvittaessa

Tämä on tärkeä neuvo. Hiusten liiallinen peseminen voi johtaa hiusten kuivuuteen ja katkeiluun sekä hiuspohjan ärtymiseen tai jopa hiustenlähtöön. Usein ajatellaan, että hiukset tulisi pestä joka päivä, mutta suurimmalle osalle riittää vähemmän intensiivinen pesurutiini.

2-3 kertaa viikossa on useimmiten paras pesutiheys normaaleille hiuksille. Jos hiuksesi ovat ohuet tai taipuvaiset rasvoittumaan, voit pestä ne hieman useammin. Jos hiuksesi ovat puolestaan kiharat tai taipuisat, sinun kannattaa pestä hiuksia tätä harvemmin, jotta ne pysyvät kosteutettuina.

Älä unohda (silikonittoman) hoitoaineen käyttöä!

Oikeanlainen silikoniton ja sulfaatiton shampoo voi tehdä kuivista, elottomista ja latteista hiuksista elinvoimaiset ja hyvinvoivat.

Mutta pitääksesi hyvää huolta hiuksistasi, on tärkeää käyttää myös hiustyypillesi sopivaa hoitoainetta. Hair Growth & Repair Conditioner -hoitoaine on erinomainen tuote, joka vahvistaa hiuksia ja pitää ne kosteutettuina ja hyvinvoivina. Tämän hoitoaineen silikoniton ja luonnollinen koostumus antaa elinvoimaa kuiville ja hauraille hiuksille.

Shampoopesun jälkeen, levitä runsas määrä hoitoainetta hiusten pituuksiin ja latvoihin, välttäen hiusjuuria. Muista käyttää hoitoainetta aina hiusten pesun yhteydessä pitääksesi hiuksesi mahdollisimman terveinä!

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikoniton hoitoaine, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää

Muista kosteuttaa hiuksia ja päänahkaa

Toinen tärkeä osa hiustenhoitoa, jonka usein unohdamme, on päänahasta huolehtiminen. Päänahkamme on se, mistä hiukset kasvavat, joten mitä parempaa huolta siitä pidämme, sitä paremmin hiuksemme voivat.

Haluatko edistää hiuspohjan hyvinvointia? Kokeile Hair & Scalp Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa. Oli ongelmana sitten rasvaisuus, tuotejäämät tai hilseily, tämä kuoriva shampoo auttaa tasapainottamaan hiuspohjan poistaen lian, kuolleet ihosolut ja edistäen samalla hiusten kasvua. Lisäksi sen sisältämät aktiiviset ainesosat, kuten aprikoosinkiviöljy ja kaurauute, korjaavat vaurioituneita hiuksia, tekevät hiuksista kiiltävämmät sekä ehkäisevät hiusten haaroittumista. Kyseessä on siis hyvin monitehoinen kuorinta!

Haluatko tehostaa tuotteiden käyttöä vielä enemmän? Suosittelemme levittämään käyttämäsi shampoon tai kuorinnan hellävaraisen päänahan hierontaharjan avulla. Harjan pehmeät silikoniset piikit auttavat kiihdyttämään verenkiertoa ja siten hiusten kasvua, antaen samalla rentouttavan ja virkistävän päähieronnan.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Muista hoitaa hiuksia myös sisäisesti

Shampoo ilman sulfaattia on vain yksi askel kohti terveempiä hiuksia. Terveellinen ruokavalio, liikunta ja tarpeellinen unensaanti vaikuttavat kaikki hiusten terveyteen. Erinomainen keino hiusten vahvistamiseen ja hoitoon sisältäpäin ovat lisäravinteet hiuksille. Mitä terveellisemmät elämäntavat sinulla on, sitä paremmin hiuksesi voivat!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 50%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambu vs. silkkityynyliina: 5 syytä valita bambutyynyliina

Katso kaikki artikkelit