Hiusgeelin käyttö kiharille hiuksille - Näin saat erotellut kiharatKatso kaikki artikkelit

Hiusgeelin käyttö kiharille hiuksille - Näin saat erotellut kiharat

Jos olet siunattu luonnonkiharoilla, on sinulla luultavasti hallussa hyvät perustaidot kiharien hiusten hoitoon (sulfaatittomat ja silikonittomat tuotteet, oikeat kuivaus- ja muotoilukikat jne.) Eräs erinomainen kiharien hiusten muotoilutuote unohdetaan kuitenkin usein: curl gel eli kiharageeli.

Hyvä geeli kiharille hiuksille voi muuttaa hiustesi ilmeen ja tuntuman totaalisesti. Aion käydä läpi millainen on paras hiusgeeli kiharille hiuksille sekä muita tuotteita ja menetelmiä, joiden avulla saat kauniisti erotellut ja kiiltävät kiharat.

Laineilevat hiukset tai korkkiruuvit — laadukkaat muotoilutuotteet ovat välttämättömiä kiharatyypistä riippumatta, jotta kiharat pysyvät terveinä ja korostettuina. Kiharageeli yksi erinomainen tuote kiharien muotoiluun. Laadukkaita hoitavia ja kosteuttavia ainesosia sisältävä geeli voi muuttaa hiustenhoitorutiinisi kauttaaltaan. Jatka lukemista ja ota selvää millainen on paras hiusgeeli kiharille hiuksille.

Aion käydä läpi tässä artikkelissa mm. miten käyttää kiharageeliä yhdessä muiden hiustuotteiden kanssa sekä muita hoitovinkkejä, joiden avulla saat pehmeät, ilmavat ja kiiltävät kiharat.

Sisältö

Mitä kiharageeli on?

Jos sinulla on kiharat hiukset, olet ehkä kuullut curl gel -hiusgeeleistä. Tämä mullistava tuote on välttämätön kaikille kiharatyypeille; laineilevista kiharoista todella säkkäriin hiuksiin. Kiharoita korostava geeli on vesipohjainen tuote, joka levitetään yleensä kosteisiin tai märkiin hiuksiin. Se erottelee kiharoita ja antaa niille pitoa, jotta ne säilyttävät muotonsa koko päivän. Oikeanlaisen hiusgeelin käyttö antaa kiharoille myös runsaasti kosteutta, hillitsee pörröisyyttä ja tekee kiharoista ilmavat ja kiiltävät.

Hiusgeelin käyttö on yleensä viimeinen vaihe luonnonkiharien hiusten muotoilussa. Alta löydät lisää syitä siihen, miksi kiharageelin käyttö kannattaa.

Kiharageelin hyödyt

 • Antaa hiuksille joustoa ja kiiltoa
 • Pitää kiharat muodossaan
 • Auttaa lukitsemaan kosteutta hiuksiin
 • Korostaa kiharoita ja vähentää pörröisyyttä
 • Muodostaa ”kihararykelmiä” (clumps), joka lisää volyymia ja rakennetta
 • Ehkäisee latistumiselta
 • Suojaa kiharoita luomalla kerroksen kiharoiden ympärille
 • Parhaat hiusgeelit kiharille hiuksille sisältävät myös hoitavia ainesosia, jotka edistävät hiusten hyvinvointia ja suojaavat kiharoita lämpövaurioilta

Eroaako kiharageeli normaalista hiusgeelistä?

Geeli kiharille hiuksille eroaa normaalista hiusgeelistä usealla eri tavalla. Suurin osa normaaleista hiusgeeleistä sisältää kuivattavaa alkoholia, joka voi vaurioittaa kuivuuteen taipuvaisia kiharia hiuksia. Kiharageeli on puolestaan erityisesti suunniteltu kiharien hiusten tarpeita ajatellen ja sisältää ravitsevia ja kosteuttavia ainesosia, mutta antaa samalla pitoa, kiiltoa ja muotoa.

Kiharavoide vs. kiharageeli

Kiharavoide ja kiharageeli ovat molemmat muotoilutuotteita kiharille hiuksille, mutta niiden välillä on kuitenkin eroja. Kiharavoide, kuten Curl Crush™ Defining Cream on yleensä öljypohjainen (tai öljy- ja vesipohjainen), ja tuntuu kosteuttavammalta ja hoitavammalta kuin geeli kiharille hiuksille. Voidemaiset tuotteet antavat kiharoille kevyemmän ja pehmeämmän pidon, eivätkä ne luo kovaa kuorta hiusten päälle. Geeli kiharille hiuksille on puolestaan tarkoitettu lähinnä hiusten muotoiluun ja viimeistelyyn, mutta voi myös sisältää kosteuttavia ainesosia. Geeli antaa vahvemman pidon sekä huolitellumman ja kiiltävämmän viimeistelyn, joka pitää pörröisyyden poissa. Se sopii myös erinomaisesti ns. wet look -kampauksen tekemiseen.

Kiharavoide:

 • Antaa pehmeän ja kevyen pidon
 • Syväkosteuttaa ja ravitsee hiuksia luonnollisten öljyjen ja rasvojen avulla
 • Korostaa, hoitaa ja pehmentää kiharoita
 • Vähentää pörröisyyttä ja hapsottavia suortuvia
 • Vähentää ja ehkäisee takkuuntumista

Kiharageeli:

 • Käytetään pääasiassa muotoiluun
 • Antaa vahvan pidon
 • Ei ole yhtä hoitava kuin voide, mutta sisältää usein kosteuttavia ainesosia
 • Erottelee kiharoita ja antaa niille ilmavuutta, rakennetta ja kiiltoa
 • Taltuttaa pörröisyyttä luoden huolitellun ilmeen

Toinen tuote, josta olet ehkä kuullut, on curl mousse eli kiharamousse tai vaahto. Kiharamousse eroaa kiharavoiteesta ja kiharageelistä siinä, että sitä käytetään antamaan ensisijaisesti tuuheutta hiusten juuriin. Kiharamousse on usein koostumukseltaan kevyt ja se auttaa hallitsemaan ilman kosteuden aiheuttamaa pörröisyyttä.

Miten löytää paras hiusgeeli kiharille hiuksille

Etsiessäsi parasta geeliä kiharille hiuksille, muista tarkistaa sen ainesosalista ensin. Varmista, että valitsemasi tuote ei sisällä kuivattavia alkoholeja, silikoneja tai mineraaliöljyjä, jotka aiheuttavat kertymiä, kuivattavat ja voivat latistaa kiharat. Parhaiten toimiva curl gel sisältää myös kosteuttavia ja lämmöltä suojaavia ainesosia, kuten minun suosikkini: Curl Crush™ Defining Gel.

Tämä luonnollinen kiharageeli kosteuttaa laineikkaita ja kiharia hiuksia antaen samalla hiuksille keskivahvaa pitoa ja kiiltoa. Curl Crush™ geeli kiharille hiuksille sisältää innovatiivista lämpösuojan antavaa SymHair® Thermo -ainesosaa. Tämä geeli muodostaa suojaavan kerroksen hiusten päälle, joka torjuu lämmön aiheuttamia vaurioilta ja kosteuden aiheuttamalta pörröisyydeltä.

Tämä monitehoinen curl gel toimii kaikille kiharatyypeille, erityisesti 2A-2C, 3A-3C ja 4A-4C -tyypeille. Mikä parasta, se on valmistettu 99.8% luonnollisista ainesosista, eikä se sisällä sulfaatteja, silikoneja, kuivattavia alkoholeja, parabeenejä tai mineraaliöljyjä. Tämä kiharageeli sopii siis Curly Girl metodin noudattajille!

Kiharageelin käyttö

Kiharageelin käyttö

Jos sinulla on kiharat hiukset (todennäköisesti on, jos olet lukenut näin pitkälle!), on laadukas kiharageeli erinomainen valinta. Löydettyäsi parhaan hiusgeelin kiharille hiuksille, on aika opetella hiusgeelin käyttö saadaksesi parhaat tulokset. Alta löydät vinkkini hiusgeelin käyttöön:

Vaihe 1: Pese hiukset

Pese ja hoida hiukset tuotteilla, jotka on erityisesti kehitetty kiharille hiuksille, kuten Curl Crush™ Shampoolla ja Curl Crush™ hoitoaineella. Co-washing eli hiusten hoitoainepesu hoitavalla co-wash tuotteella on myös erinomainen vaihtoehto kiharille hiuksille, sillä se poistaa hellävaraisesti hiuksista kertymiä ja auttaa lukitsemaan kosteuden hiuksiin.

Vaihe 2: Kuivaa hiukset puristelemalla

Käytä hellävaraista hiuspyyhettä, joka on valmistettu bambusta tai mikrokuidusta, ja puristele kevyesti ylimääräinen kosteus hiuksista.

Vaihe 3: Levitä hiusgeeli

Levitä kolikonkokoinen määrä kiharageeliä hiuksiin, juurista latvoihin. Käytä ns. praying hands -tekniikkaa eli pidä kämmenet auki sormin haromisen sijaan, jotta geeli muodostaa kiharoiden ympärille suojaavan ja muotoa antavan kerroksen.

Vaihe 4: Kuivaa kiharat

Anna hiusten ilmakuivua tai kuivaa hiukset hiustenkuivaajan diffuusoripäällä.

Vaihe 5: Puristele pois kova kuori

Kun hiukset ovat kauttaaltaan kuivat, puristele kiharoita hellävaraisesti käsin rikkoaksesi hiusgeelin luoman kovan kerroksen, jota kutsutaan nimellä “cast”. Tämä tekee hiuksista pehmeämmän ja luonnollisemman tuntuiset ja näköiset ylläpitäen silti kiharoiden muodon.

Ammattilaisen vinkki: vaihda puuvillaiset liinavaatteet silkki- tai bambulakanoihin. Näin varmistat, että kiharasi ovat suojassa pörröisyydeltä, hankaukselta ja katkeilulta myös untenmailla.

Miksi hiusgeeli tekee hiuksista kovat?

Jopa paras hiusgeeli tekee hiuksistasi rapean ja koppuraisen tuntuiset. Tätä hiusgeelin luomaa kerrosta kutsutaan nimellä “cast” eli “kipsi” ja se muodostuu hiuksiin ihan tarkoituksella! Tämä kova kerros hiusgeeliä suojaa hiuksia ja muodostaa suortuvista eroteltuja rykelmiä. Curl gel jättää aina tällaisen kovan kerroksen hiuksiin kuivuessaan, sillä se auttaa kiharoita säilyttämään muotonsa, mutta sen rikottua kiharat saavat pehmeän ja luonnollisen viimeistelyn.

Jos tarvitset apua tämän kovan kerroksen puristeluun, ota muutama tippa kosteuttavaa hiusöljyä, kuten Moisture Hero™ Hair Oil -öljyä, kämmeniin ja riko kuori hellävaraisesti. Hiusöljy auttaa pehmentämään kiharoita antaen samalla kiiltoa.

Lisää vinkkejä kiharien hiusten hoitoon

Kun olet löytänyt toimivan kiharageelin, oppinut miten hiusgeelin käyttö tapahtuu, hallitset geelin levittämisen ja kovan kerroksen hellävaraisen puristelun, käydään vielä läpi muutamia muita hyödyllisiä vinkkejä kiharoiden hoitoon.

 • Noudata Curly Girl metodia ja vältä tuotteita (erityisesti shampoita), jotka sisältävät sulfaatteja, parabeenejä ja silikoneja.
 • Käytä low-poo shampoota tai co-wash hoitoainetta, kuten Curl Crush™ Co-Wash -tuotetta hiusten pesuun.
 • Elvytä kuivat ja elottomat kiharat syväkosteuttavalla ja korjaavalla Curl Crush™ Hair Mask - hiusnaamiolla.
 • Käytä bambuhiuspyyhettä, joka sopii hyvin ploppaukseen tai hellävaraiseen puristeluun. Turbaanipyyhe antaa hiuksille tauon hiustenkuivaajan käytöstä.
 • Jos hiuksesi tuntuvat erityisen kuivilta, käytä Split Fix™ Leave-In Conditioner -hoitoainetta tai kiharavoidetta ennen hiusgeelin käyttöä antaaksesi hiuksille lisäkosteutta.
 • Jos haluat muotoilla kiharat geelillä pesupäivien välillä, kastele kiharat ensin kevyesti Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle -suihkepullon avulla. Se auttaa tuomaan kiharat esiin ja antaa hiuksille kosteutta.
 • Lämmitä muutama tippa hiusöljyä kämmentesi välissä ja levitä se kiharoihin antamaan kosteutta, kiiltoa ja pehmeyttä.
 • Käytä kiharien hiusten muotoiluun kehitettyä Bamboo Defining Brush -harjaa yhdessä kiharageelin tai -voiteen kanssa. Tämän mullistavan harjan irroitettavat piikit auttavat tekemään kiharoista vielä erotellummat.
 • Anna hiusten ilmakuivua tai käytä hiustenkuivaajaa diffuusorin kanssa.
 • Käytä pehmeää bambutyynyliinaa ehkäistäksesi hiusten pörrööntymisen ja katkeilun.

Vaikka joidenkin mielestä kiharia hiuksia voi olla hankala muotoilla ja hallita, sen ei oikeasti tarvitse olla vaikeaa! Oikeanlaisten, juuri sinun hiustyypillesi sopivien tuotteiden käyttö on tärkeää hiustenhoidossa. Jos sinulla on kiharat hiukset, ja haluisit saada niistä paremmin erotellut ja pörröttömät, kannattaa ehdottomasti kokeilla laadukasta kiharageeliä!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Yhteenvetona, hiusgeeli on loistava tuote, jos haluat korostetut, ilmavat ja hyvinvoivan näköiset kiharat. Toisin kuin tavallinen hiusgeeli, kiharageeli sisältää ravitsevia ainesosia, jotka kosteuttavat ja suojaavat kiharia hiuksia ehkäisten kuivuudelta ja pörröisyydeltä.

Kiharageeliä valitessa tulisi välttää tuotteita, jotka sisältävät kuivattavia alkoholeja tai latistavia kertymiä aiheuttavia silikoneja tai mineraaliöljyjä. Sen sijaan valitse hiusgeeli, joka on erityisesti suunnattu kiharille hiuksille ja sisältää kosteuttavia ja hiusten hyvinvointia ylläpitäviä ainesosia, jotka suojaavat kiharoita lämmön aiheuttamilta vaurioilta.

Yksi minun suosikkivinkeistäni on käyttää kiharavoidetta ennen kiharageeliä, jotta saat pehmeän pidon ja korostetut kiharat. Oikeiden tuotteiden ja menetelmien avulla voit saada terveet ja kauniit kiharat, ja tuntea olosi itsevarmaksi. Eli kannattaa käyttää aikaa sinulle sopivan geelin löytämiseen ja opetella hiusgeelin käyttö ja muotoilumenetelmät huolella, jotta saat kiharasi näyttämään kauniilta ja voimaan hyvin!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • 12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

  12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Hair volume

  Lisää tuuheutta hiuksiin? Parhaat tuuheuttavat hiustuotteet

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

Katso kaikki artikkelit