Kuinka saada pörröiset hiukset kuriin: kuivien hiusten hoito-opasKatso kaikki artikkelit

Kuinka saada pörröiset hiukset kuriin: kuivien hiusten hoito-opas

Kuivat ja pörröiset hiukset kuuluvat välillä jokaisen arkeen. Jopa Kendall Jennerillä on joskus pörröiset hiukset. Vaikka on täysin normaalia, että joskus on huono hiuspäivä, välillä haluamme hiusten näyttävän kiiltäviltä ja sileiltä. Mutta  vaikka kuinka käyttäisimme kuivien hiusten hoitotuotteita, ovat kutrit välillä valloillaan, etenkin sateisina ja kosteina päivinä! Minulla on kuitenkin vinkkejä pörröisyyden taltuttamiseen!

Yksi syy siihen, miksi pörröiset ja kuivat hiukset vaivaavat, voi olla vääränlaiset hiustenhoitotuotteet (kerron niistä lisää myöhemmin). Mutta yleisin syy siihen, että on jatkuvasti pörröiset hiukset, ovat kuitenkin väärät kuivien hiusten hoitotavat ja muotoilurutiinit, jotka vain pahentavat ongelmaa nimeltä kuivat hiukset.

Oletko halukas saamaan pörröiset ja kuivat hiukset vihdoinkin kuriin? Jatka lukemista löytääksesi parhaat vinkkini ja tuotteet, jotka on tarkoitettu niille, joilla on kuivat hiukset.

Sisältö

Mikä aiheuttaa kuivat hiukset?

Tässä syy siihen, mikä aiheuttaa kuivat hiukset: Jos sinulla on kuivat hiukset, hiussuomut, eli hiusten ulkopuolisimmat ja suojaavat osat, aukeavat päästäen sisään kosteutta, mikä pyöristää hiussuortuvaa ja tekee siitä huokoisemman. Kun hiussuortuva pyöristyy ja aukeaa liikaa, päästää se kuitenkin kosteuden myös heti ulos, jolloin siitä tulee kuiva, pörröinen ja epäsäännöllinen. Hitsit.

Jos sinulla on kuivat ja pörröiset hiukset, voivat seuraavaksi mainitut syyt olla osatekijöinä ongelmaan tai ainakin pahentaa tilannetta entisestään:

Pörröiset hiukset syyllinen #1: Sinulla on kiharat ja/tai hennot hiukset

Mitä kiharammat hiukset sinulla on, sitä herkemmin sinulle tulee pörröiset hiukset. Miksi? Koska kiharat hiukset ovat useimmiten hieman kuivemmat, mikä taas johtaa pörröisyyteen.

Hennoilla ja ohuilla hiuksilla on myös tapana pörrööntyä. Tämän tyyppiset hiukset painavat vähemmän, jolloin pörröisyys ei suoristu hiusten painosta, ja näin ollen hiukset voivat mennä helpommin sekaisin. Mutta vaikka sinulla olisi kiharat ja/tai ohuet hiukset, voit silti saada niistä sileät noudattamalla näitä vinkkejä ja ohjeita. Toki hyvään lopputulokseen päästään myös käyttämällä hyviä kuivien hiusten hoitotuotteita, jotka sopivat, jos on pörröiset ja kuivat hiukset.

Pörröiset hiukset syyllinen #2: Käyt liian kuumassa suihkussa

Myönnän kyllä, että minäkin rakastan kuumia suihkuja yhtä paljon kuin kaikki muutkin, mutta ikävä kyllä liian kuuma vesi ei ole hyväksi, jos on kuivat hiukset. Kuuma vesi nostaa hiussuomuja ja tekee niistä epätasaiset, mikä kuivattaa hiusta ja aiheuttaa pörröiset hiukset.

Sinun ei tarvitse siirtyä jääkylmiin suihkuihin, mutta suosittelen, että lasket hieman lämpötilaa polttavan kuumasta lämpimään. Vaikka erityisesti talvisin kuumat suihkut ovat ihania, ovat hiukset muutenkin taipuvaisia kuivumaan talvella, joten niiden välttäminen on ehdottomasti fiksu idea.

Pörröiset hiukset syyllinen #3: Käytät vääränlaista shampoota

Tiesit tämän varmaan jo ilman muistutusta, mutta kaikki shampoot eivät ole samanlaisia. Monissa shampoissa on aineita, kuten alkoholia ja kovia sulfaatteja, jotka kuivattavat hiuksiasi, jolloin jo valmiiksi kuivat hiukset vain kärsivät entisestään.

Ota kuitenkin huomioon, että on olemassa hyviä ja huonoja alkoholeja (lyhytketjuisia alkoholeja ja pitkäketjuisia alkoholeja). Lyhytketjuisia ja kuivattavia alkoholeja ovat mm. ethanol, SD alcohol, SD alcohol 40, denatured alcohol, propanol, propyl alcohol ja isopropyl alcohol, joita tulisi välttää, koska niillä voi olla kuivattava vaikutus iholle ja hiuksille. Sen sijaan pitkäketjuiset alkoholit, jotka ovat kasviperäisiä rasva-alkoholeja, kuten Cetyl, Stearyl ja Cetearyl Alcohol, ovat tärkeitä ainesosia hiusten- ja ihonhoitotuotteissasi, sillä ne estävät ihon ja hiusten kuivumista ja auttavat sitomaan kosteuden. Ole siis tarkkana sen kanssa, millaisia alkoholeja tuotteesi sisältävät!

Päästäksesi eroon pörröisistä hiuksista, kannattaa valita sulfaatiton shampoo, joka sisältää kosteutta sitovaa glyseriiniä. Tarkoittaen sitä, että glyseriini luo suojaavan kerroksen hiuksen päälle, mikä estää kuivumiselta ja pörrööntymiseltä. Toinen eriomainen vaihtoehto shampoon sijaan kiharille hiuksille on hiusten hoitoainepesu eli co-wash torjumaan pörröisyyttä.

Vinkki: Sinun ei tarvitse mennä lukemaan jokaista ainesosaluetteloa kauppoihin. Pörröiset hiukset tarvitsevat vain niihin sopivat tuotteet - alle olen kerännyt parhaat kuivien hiusten hoitotuotteet. Jatka siis lukemista...

Pörröiset hiukset syyllinen #4: Peset hiuksesi liian usein

Jopa parhaat shampoot, jotka on tarkoitettu niille, joilla on kuivat hiukset, voi aiheuttaa pörröiset hiukset, jos niitä käytetään liian usein. Jos peset hiuksiasi joka päivä (tai jopa pari kertaa päivässä), vie se hiuksistasi niiden luonnollisen kosteuden jättäen sinulle pörröiset ja kuivat hiukset.

Välttääksesi parhaiten pörröiset hiukset, suosittelen pesemään hiuksesi korkeintaan 3-4 kertaa viikossa. Jos sinun on välttämätöntä kastella hiuksesi pesupäivien välissä, yritä käyttää tällöin erittäin kosteuttavaa shampoota tai vain hoitoainetta.

Kuivashampoon käyttäminen on helppo tapa jättää väliin päivä tai kaksi ennen seuraavaa hiusten pesua. Muista valita luonnollinen kuivashampoo, joka on hellä hiuksille, hiuspohjalle sekä ympäristölle. Minun suosikkini on puuterimainen Refresh Powder™ Dry Shampoo, joka sisältää 99% luonnollisia aineosia, kuten kaoliinisavea, aloe veraa ja kaurauutetta.

Pörröiset hiukset syyllinen #5: Käytät liikaa suoristusrautaasi

Kuten liian kuumat suihkut, myös lämpökäsittelyt avaavat hiussuomusi. Jos lämpökäsittelet hiuksiasi usein, tai et käytä lämpösuojaa ennen muotoilua, on sinulla kaikki ainekset kasassa saadaksesi pörröiset ja kuivat hiukset.

Pörröiset hiukset syyllinen #6: Käytät puuvillaista pyyhettä

Tavalliset puuvillapyyhkeet? Ne sopivat ihanasti suihkunjälkeiseen kuivatteluun, mutta ne voivat myös aiheuttaa suuria vaurioita hiuksillesi. Puuvilla saattaa tuntua ihollasi pehmeältä, mutta hiuksillesi puuvilla on todella karkea materiaali, etenkin, jos kuivat hiukset ovat ongelmanasi. Kun hierot hiuksiasi puuvillaisella pyyhkeellä, karhentaa se hiuksia jättäen sinulle pörröiset hiukset.

Pörröiset hiukset syyllinen #7: Harjaat hiuksiasi liikaa

Hiusten kuivaaminen puuvillaiseen pyyhkeeseen aiheuttaa pörröiset hiukset, mutta sama voi käydä, jos harjaat hiuksiasi liikaa. Hiusten harjaaminen on kuitenkin tärkeää takkujen selvittämiseksi, ja se myös levittää hiuspohjan hyviä, luonnollisia öljyjä kaikkialle hiuksiin. Mutta liika harjaaminen voi johtaa hiussuomujen ja hiusten karhentumiseen ja lopputuloksena ovat taas pörröiset hiukset ja kuivat hiukset.

Pyri harjaamaan hiuksesi kahdesti päivässä välttääksesi pörröiset hiukset ja yritä olla aina mahdollisimman hellävarainen. Koita myös välttää harjaamasta hiuksiasi, kun ne ovat märät. Hiukset ovat herkimmillään märkinä ja niiden harjaaminen tällöin voi aiheuttaa katkeilua ja vaurioita. Jos haluat kuitenkin harjata hiukset märkinä, käytä wet brush-harjaa tai harvapiikkistä kampaa, joka on kehitetty erityisesti märkien hiusten harjaamiseen.

9 hyvää vinkkiä saada pörröiset hiukset kuriin

Pörröiset hiukset ovat täysin normaali asia, mutta tiedän, että joskus jokainen toivoo saavansa sileät, vähemmän pörröiset hiukset. Ehkä hiusten vaurioituminen on aiheuttanut sinulle kuivat hiukset, ja haluaisit niiden näyttävän ja tuntuvan terveemmiltä? Oli miten oli - pörröiset tai kuivat hiukset, nämä vinkit ovat tie sileämpiin ja pehmeämpiin hiuksiin.

1. Aloita pörröisille hiuksille sopivalla leikkauksella

Start with a Frizz-Proof Haircut

Tärkeintä on ensin hankkiutua eroon kaksihaaraisista, sillä haarat hiuksissa voivat kiivetä ylöspäin aiheuttaen vielä enemmän vahinkoa ja pörröä. Hiusten hyvinvoinnin kannalta säännölliset latvojen siistimiset on yksi tärkeimmistä vinkeistä niille, joilla on kuivat hiukset.

Vinkki: Jos asut kosteassa ilmastossa, suosittelen leikkaamaan hiuksesi tasapitkiksi ilman kerrostamista. Tämä painaa hiuksia alaspäin, suoristaa ja helpottaa kontrolloimaan niitä varsinkin silloin, jos pörröiset hiukset ovat sinulle ominainen vaiva.

2. Käytä shampoota, joka sopii pörröisille hiuksille

Kuten mainitsin aikaisemmin, varmista, ettet käy liian kuumissa suihkuissa. Sen lisäksi tarkista, että käytät shampoota joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä ja Aquaxyl™ sokeriyhdistelmää. Se auttaa, jos omaa kuivat hiukset. Esimerkiksi syväkosteuttava Moisture Hero™ Shampoo sisältää glyseriiniä ja sopii loistavasti kuiville hiuksille. Se tekee hiuksista pehmeät, sileät ja pörröttömät, kuitenkaan latistamatta hiuksia.

3. Hoitoaine on paras ystäväsi

En voi painottaa tätä tarpeeksi: käytä AINA kosteuttavaa hoitoainetta shampoon jälkeen. Kuten mainitsin yllä, jopa parhaat shampoot jättävät hiuksesi jokseenkin kuiviksi. Hoitoaineet on suunniteltu tukemaan shampoon käyttöä, palauttaen hiusten kosteuden, jota ne ovat menettäneet pestessä. Tämä ei ainoastaan auta hiuksiasi pysymään terveempinä, vaan se myös helpottaa pörröisten ja kuivien hiusten hoidossa.

Mikä tahansa hoitoaine on parempi ratkaisu, kuin sen kokonaan pois jättäminen. Jos sinulla kuitenkin on kuivat ja pörröiset hiukset, tarvitset mielellään hoitoaineen, joka kosteuttamisen lisäksi vahvistaa hiuksia. Tähän tarkoitukseen suosittelen Moisture Hero™ hoitoainetta, joka sisältää mm. ekologista aloe veraa, kaakaovoita, jojobaöljyä ja granaattiomenauutetta, jotka ravitsevat ja kosteuttavat hiuksia tehokkaasti.

4. Käytä hiusnaamiota, jolla saat pörröiset hiukset kuriin

Tavallisen hiustenpesurutiinisi lisäksi suosittelen käyttämään hiusnaamioita, jotka on erityisesti suunniteltu niille, joilla on kuivat hiukset. Käytä esim. Moisture Hero™ Hair Maskia kerran viikossa pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Anna tuotteen imeytyä hiuksiisi 5-10 minuuttia ennen huuhtelua. Tämä kosteuttava hiusnaamio sisältää erittäin ravitsevia ainesosia, kuten aloe veraa, kaakaovoita ja jojobaöljyä, jotka hemmottelevat kosteudella ja ravinteilla, kun on pörröiset ja kuivat hiukset.

5. Kuivaa hiuksesi oikein

Dry Smart

Kerroinkin jo, että hiusten kuivaaminen puuvillapyyhkeellä saa hiukset pörrööntymään niiden kuivuessa. Ratkaisu? Bamboo Hair Towel Wrap -pyyhe, joka on valmistettu bambusta. Bambukuidut ovat paljon pehmeämpiä kuin puuvilla, ja niiden imukyky on paljon tehokkaampi, joten hiuksesi kuivuvat nopeammin ja vähemmän pörröisinä. Bambu on myös puuvillaa ympäristöystävällisempi materiaali.

6. Päivitä myös vuodevaatteet pehmoiseen bambuun

Upgrade Your Bedding

Kuten puuvillaiset pyyhkeet voivat aiheuttaa kuivat hiukset, niin tekevät myös puuvillaiset tyynyliinat. Jos heräät usein niin, että sinulla on sotkuiset ja pörröiset hiukset (aka bed head), tiedät varmasti mitä tarkoitan.

Onneksi vastaus tähän ongelmaan on hyvin yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain vaihtaa tavallinen tyynyliinasi Silky Bamboo Pillowcase - tyynyliinaan. Silkkiset tyynyliinat on helppo tapa saada pörröiset hiukset kuriin. Lisäksi bambu on hyväksi myös kasvojesi iholle, sillä se ei ole yhtä karkeaa kuin puuvilla. Pidemmän päälle ihosikin siis nauttii tyynyliinan vaihdosta!

Nappaa mukaan myös saman sarjan pussilakana niin saat kaikkien aikojen kauneusunet.

7. Suojaa hiukset jätettävällä hoitoaineella

Protect with Leave-in Conditioner

Pitääksesi hiukset pörröttöminä koko päivän, kokeile hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttöä. Split Fix™ Leave-in Conditioner sisältää kasviuutteita, jotka hoitavat ja kosteuttavat hiuksia sekä tekevät niistä pehmeät ja sileät ehkäisten pörröisyyttä ja takkuja.

Kiharille hiuksille jätettävän hoitoaineen lisäksi kiharavoide tai muu kiharien hiusten muotoilutuote voi tehdä suuren eron hiusten pörröisyydelle. Lisäksi kiharavoide sisältää hoitavia ainesosia sekä korostaa hiusten luonnollista rakennetta.

8. Anna tuotteiden vaikuttaa yön yli

Sleep On It

Jos sinulla on todella pörröiset ja kuivat hiukset, ja tuntuu, että tarvitset edellisiäkin vinkkejä tujumpia ratkaisuja, on ennen hiusten pesua käytettävä Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm-voide täydellinen sinulle. Tällä kosteuttavalla voiteella on ainutlaatuinen öljyinen koostumus, joka suorastaan sulaa ja imeytyy suoraan hiuksiin, jos pörröiset hiukset tai kuivat hiukset vaivaavat. Sen luonnolliset, kosteuttavat ainesosat kuten ekologinen sheavoi, oliiviöljy, jojobaöljy ja auringonkukansiemenöljy ravitsevat ja syväkosteuttavat hiuksia jättäen hiukset vahvemmiksi, pehmeämmiksi ja sileämmiksi.

Jos omaat erittäin kuivat hiukset, suosittelen levittämään Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm- voidetta kuiviin hiuksiin ennen nukkumaanmenoa, ja nukkumaan Bamboo Towel Pillowcase - tyynyliinan kanssa. Heräät aamulla hyvään hiuspäivään, kun hiuksesi ovat kiiltävät, kosteutetut ja sileät.

9. Käytä kuivien hiusten hoitoöljyjä

Use Oils for Frizz Control

Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin todella panostaa kampaukseen ja huomata, että pörröiset hiukset ovat palanneet loppupäivästä. Tiedän tunteen, ja siksi suosittelen Moisture Hero™ Hair Oil - hiusöljyä. Tämä 100% luonnollinen hiusöljy kuiville hiuksille sisältää kuutta eri ravitsevaa öljyä, jotka syväkosteuttavat hiuksia kuitenkaan latistamatta niitä.

Tasoita pörröiset hiukset levittämällä pari tippaa öljyä leijaileviin ja pörröttäviin hiuksiin.

Vaikka sinulla olisikin hennot hiukset, voit silti käyttää tätä öljyä, sillä se sopii kaikille hiustyypeille. Se ei myöskään jätä hiuksia rasvaisen näköisiksi.

Mitkä ovat parhaat tuotteet kun on pörröiset hiukset?

Muistatkohan kaiken mainitsemani? Tiivistääkseni, tässä ovat mielestäni parhaat tuotteet pörröisten ja kuivien hiusten hoitoon:

Moisture Hero™ Duo

Pese hiuksesi enintään 3-4 kertaa viikossa Moisture Hero™ Shampoolla, joka sisältää glyseriiniä ja muita kosteuttavia ainesosia, mikä sopii erityisen hyvin kuiville hiuksille. Viimeistele hiusten pesu Moisture Hero™ Conditioner-hoitoaineella, joka kosteuttaa ja hoitaa hiuksiasi tehokkaasti. Pesukertojen välissä suihkuta Split Fix™ Leave-in Conditioner - jätettävää hoitoainetta hiuksiin antamaan niille lisäkosteutusta.

Moisture Hero™ Hair Mask

Levitä kerran viikossa puhtaisiin ja kosteisiin hiuksiin Moisture Hero™ Hair Mask - hiusnaamiota. Anna tuotteen vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhtele huolellisesti. Lisää jälkeenpäin vielä Moisture Hero™ Conditioner - hoitoainetta, ja huuhtele huolellisesti vielä kerran ennen hiusten muotoilua.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Moisture Hero™ Hair Oil

Käytä tätä tehohoitavaa öljyä välttääksesi pörröiset hiukset. Tämä monikäyttöinen silikoniton hiusöljy sopii käytettäväksi sekä kuivissa että kosteissa hiuksissa - hiusten pesua ennen tai jälkeen.

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Jos sinulla on erittäin kuivat hiukset, ja tarvitset lisätehoa kuivien hiusten hoitoon, levitä tätä voidetta hiuksiisi ennen nukkumaanmenoa. Pese hiukset aamulla Moisture Hero™ Shampoolla ja hoitoaineella.

Nyt tiedät kuinka saada pörröiset ja kuivat hiukset kuriin parhailla mahdollisilla kuivien hiusten hoitovinkeillä sekä -tuotteilla. Näytä hiuksillesi kuka määrää!

Onko Hairlust auttanut sinua kuivien hiusten kanssa? Näytä tuloksesi! Lataa ennen ja jälkeen kuvat Instagramiisi ja merkitse julkaisuun @hairlust.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

Katso kaikki artikkelit