Bambus håndklæde til håret: Derfor er det en god hår-investeringKatso kaikki artikkelit

Paras hiuspyyhe opas - miksi valita bambuinen hiusturbaani?

Kysy keneltä tahansa kampaajalta, ja he ovat todennäköisesti samaa mieltä - tavallinen kylpypyyhe on huono vaihtoehto hiusten kuivaamiseen. Kun hiukset ovat märät, ne ovat alttiimmat vaurioitumaan ja katkeilevat normaalia helpommin. Tavallinen kylpypyyhe vahingoittaa hiuksiasi ajan myötä sekä aiheuttaa jokapäiväistä pörröisyyttä.

Jos haluat hoitaa hiuksia paremmin, kannattaa todellakin harkita erillisen hiuspyyhkeen hankkimista. Tämän päivän blogissa käyn läpi kuinka hiusturbaani tai hiuspyyhe voi olla erinomainen lisä hiustenhoitorutiiniin.

Käyn läpi perusasiat siitä kuinka ja miksi turbaanipyyhe toimii, sekä sen mistä materiaalista valmistettu hiuspyyhe tai hiusturbaani on paras vaihtoehto. Oletko valmis tietämään kaiken mahdollisen hiuspyyhkeisiin liittyen? Aloitetaan!

Sisältö

Mikä on hiuspyyhe?

Tiedät varmasti mitä tarkoitan, kun puhun tavallisesta ja melko karkeasta puuvillaisesta kylpypyyhkeestä? Sellainen pyyhe ei ole hyvä hiuksillesi. Normaalit kylpypyyhkeet ovat erinomaisia kehon kuivaamiseen pitkän kuuman suihkun jälkeen, mutta ne ovat huono vaihtoehto, jos haluat pitää pörröisyyden poissa ja hiukset hyvässä kunnossa. Parempi vaihtoehto hiusten kuivaamiseen on kyseiseen tarkoitukseen erityisesti valmistettu hiuspyyhe tai hiusturbaani. Turbaanipyyhe pysyy helposti paikallaan suihkun jälkeen, ja se on erityisesti suunniteltu poistamaan hiuksista ylimääräinen kosteus.

Toisin kuin tavallinen kylpypyyhe, hiuspyyhe imee hiuksista ylimääräisen kosteuden vetämättä ja riuhtomatta hiuksia. Kiitos niiden materiaalien, joista hiusturbaanit valmistetaan, ne kuivaavat hiuksesi nopeammin aiheuttamatta hiuksille vahinkoa. Käyn läpi hetken päästä ne materiaalit, joista hiusturbaanit on yleensä valmistettu, jotta voit päättää mistä materiaalista valmistettu hiuspyyhe on paras vaihtoehto sinun hiuksillesi.

Miksi kannattaa hankkia erillinen hiuspyyhe?

Erillinen hiuspyyhe on tottakai käytännöllinen, mutta hiusturbaanin käyttö voi myös tehdä hiuksista terveemmät ajan myötä. Käyn alla läpi tärkeimpiä syitä siihen, miksi erillinen hiuspyyhe kannattaa todellakin hankkia.

1. Turbaanipyyhe ei vahingoita hiuksia

Toisin kuin tavallinen puuvillainen kylpypyyhe, hiuspyyhe on valmistettu materiaalista, joka on hellävaraisempi hiuksille. Hiukset ovat erittäin alttiita vaurioitumaan ollessaan märät, ja voivat vahingoittua hangatessasi niitä karkealla kylpypyyhkellä. Hiuspyyhe on parempi vaihtoehto hiusten kuivaamiseen, jos haluat pitää hiuksesi terveenä ja hyvässä kunnossa.

2. Hiuksesi kuivuvat nopeammin

Kiitos materiaalien, josta hiuspyyhe tai hiusturbaani on valmistettu, se kuivaa hiukset nopeammin kuin tavallinen pyyhe. Tämä antaa sinulle enemmän aikaa hiusten muotoiluun, meikin laittamiseen tai vaikka ihan vain nukkumiseen! Riippuen mistä materiaalista turbaanipyyhe on valmistettu, se voi kuivata hiuksesi paljon nopeammin kuin tavallinen puuvillapyyhe!

3. Hiuspyyhe on miellyttävämpi

Toinen hiusturbaanin etu on se, että se pysyy paikallaan sillä aikaa kun teet muita askareita suihkun jälkeen. Hiusturbaanissa on nappi, jonka avulla voit kiinnittää sen helposti ja nopeasti, ja sitten unohtaa sen olemassaolon kokonaan!

Bamboo Hair Towel Wrap on valmistettu Bamboo Terry -materiaalista, joka on sekä allergiaystävällinen, ympäristöystävällinen ja vegaaninen.

4. Hiuspyyhkeellä pääset eroon hiustenkuivaajasta lopullisesti

Ajan myötä hiukset vahingoittuvat kuumuudesta, jota esimerkiksi hiusten säännöllinen föönaus aiheuttaa. Turbaanipyyhe on sen verran tehokas ja miellyttävä, että et välttämättä enää halua käyttää hiustenkuivaajaa ollenkaan!

Jos kuitenkin haluat käyttää kuumia muotoilulaitteita ajoittain, muista aina käyttää lämpösuojasuihketta ensin.

Mistä materiaalista valmistettu hiuspyyhe on paras?

Etsiessäsi oikeanlaista hiuspyyhettä, tulet todennäköisesti huomaamaan, että niitä valmistetaan yleensä kolmesta eri materiaalista. Kaikki hiusturbaanit eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä. Esimerkiksi bambuinen hiuspyyhe on paljon parempi vaihtoehto kuin mikrokuitupyyhe hiuksille. Eri materiaaleista, joista hiuspyyhe voidaan valmistaa, on paljon opittavaa, esimerkiksi bambun ja puuvillan hyvät ja huonot puolet tai se, miksi mikrokuitupyyhe hiuksille on huono vaihtoehto.

Puuvillainen hiuspyyhe

Puuvilla on materiaalina melko monikäyttöinen. Puuvillainen hiuspyyhe on kestävä ja hengittävä, ja se voi toimia hyvin kaikille hiustyypeille. Puuvilla sisältää kuitenkin karkeita kuituja, jotka voivat hangata ja vahingoittaa hiuksia, joka johtaa hiusten katkeiluun ja kuivumiseen. Tämän lisäksi puuvillan valmistaminen vaatii paljon luonnonvaroja. Esimerkiksi 3% koko maailman vedenkulutuksesta sekä 7% maataloudessa käytetyistä kemikaaleista liitetään puuvillan tuotantoon. Onneksi turbaanipyyhe voidaan valmistaa myös ympäristöystävällisemmistä materiaaleista. Mutta käydään ensin läpi se pahin vaihtoehto: mikrokuitupyyhe hiuksille.

Mikrokuitupyyhe hiuksille

Mikrokuitupyyhe hiuksille on tehokas poistamaan hiuksista kosteutta nopeasti. Materiaalina mikrokuitupyyhe hiuksille on kuitenkin yksi huonoimmista vaihtoehdoista ympäristön kannalta. Mikrokuitupyyhe hiuksille sisältää keinotekoisia mikrokuituja, jotka aiheuttavat erittäin paljon saasteita mikromuovien muodossa, jotka vahingoittavat vedensaantilähteitä sekä vesiympäristöjä. Mikrokuitupyyhe hiuksille on siis huono valinta.

Bambuinen hiuspyyhe

Jos haluat valita ympäristöystävällisestä materiaalista valmistetun hiusturbaanin, valitse bambuinen hiuspyyhe. Bambu on yksi parhaista materiaaleista ympäristön kannalta. Toisin kuin puista, bambusta voidaan kerätä versoja tuhoamatta tai kaatamatta koko kasvia. Bambu myös kasvaa uskomattoman nopeasti, joten sen kasvatukseen ei tarvita lannoitteita tai torjunta-aineita. Bambu on myös nopeasti biohajoava materiaali, joten sen käyttö ei kuormita ympäristöä niin paljon kuin tekokuitujen käyttö. Bambusta valmistettu hiuspyyhe on hellävarainen ja se sopii erityisesti herkille ja vahingoittuneille hiuksille, sillä se on tunnettu pehmeydestään. Materiaalina bambu on hajuton sekä erittäin imukykyinen, joten se pitää hiukset kuivana luonnollisesti. Se on siis ihanteellinen materiaali hiusturbaanin tai hiuspyyhkeen valmistamiseen.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota hiuspyyhettä hankkiessa

On asioita, jotka kannattaa pistää merkille hankkiessasi hiuspyyhettä. Listaan ne tässä alla:

Tarkasta onko hiusturbaanissa laatumerkki

Hyvälaatuinen turbaanipyyhe sisältää laatumerkin, joka antaa sinulle takeita sen hyvästä laadusta. Etsi sellainen hiuspyyhe, joka sisältää Oeko-Tex -merkin, joka on itsenäinen ja luotettava sertifiointiyritys.

Valitse luonnollisesta materiaalista valmistettu hiuspyyhe (ei siis mikrokuitua!)

Seuraavaksi, valitse sellainen hiuspyyhe, joka on valmistettu luonnollisesta ja ympäristöystävällisestä materiaalista. Bambuinen hiuspyyhe on paras, mutta myös puuvillainen hiuspyyhe on tyydyttävä vaihtoehto. Mikrokuitupyyhe hiuksille on huono valinta, koska sen valmistus on erittäin haitallista luonnolle.

Mikä on paras hiuspyyhe?

Mielestäni paras hiuspyyhe on helppokäyttöinen ja hiusystävällinen Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap - bambuinen turbaanipyyhe, joka on sekä erittäin pehmeä, edullinen että ympäristöystävällinen. Tämä bambuinen hiusturbaani on erittäin imukykyinen ja voi kuivata hiuksesi paljon normaalia puuvillapyyhettä nopeammin. Lisäksi tämä hiusturbaani on valmistettu ympäristöystävällisestä ja kestävästä materiaalista, joka on antibakteerinen ja hajuton!

Kuinka käyttää hiuspyyhettä - 4 helppoa askelta

Bambuisen hiusturbaanin käyttö on superhelppoa. Seuraa näitä neljää askelta oppiaksesi nopeasti kuinka käyttää hiuspyyhettä!

Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap how to

1. Ensin, selvitä hiukset

Ihan ensimmäiseksi sinun tulisi selvittää märät hiukset harjaamalla. Suosittelemme käyttämään Wet Hair Detangler Brush-harjaa, joka selvittää märät hiukset hellävaraiseti vetämättä ja vahingoittamatta hiuksia. Lisäksi voit antaa sillä itsellesi hiuspohjan hieronnan suihkussa!

2. Aseta turbaanipyyhe paikalleen

Seuraavaksi, käännä pää ylösalaisin ja aseta hiusturbaanin leveämpi osa pään takapuolelle niin, että hiuksesi lepäävät pyyhkeen kapeamman osan sisällä.

3. Kierrä hiusturbaani

Paikalle asetuksen jälkeen, sulje hiusturbaani hiusten ympärille ja kierrä se muutaman kerran ympäri. Jos tämä sattuu, olet luultavasti kiertänyt sen liian tiukalle. Muista kohdella hiuksia aina hellävaraisesti!

4. Kiinnitä turbaanipyyhe

Viimeiseksi, kiinnitä hiusturbaanin yläosassa oleva nappi niskan kohdalla sijaitsevaan kannakkeeseen. Se oli siinä! Rentoudu, ja anna hiusten nauttia uudesta hiusturbaanista!

Muita käytännöllisiä hiustenhoitovinkkejä

Bambuisen hiusturbaanin lisäksi, on myös olemassa muita keinoja pitää hiuksesi terveinä. Alta löydät joitakin parhaista vinkeistä, joiden avulla voit pitää hiukset hyväkuntoisina ja kiiltävinä.

Kokeile ennen pesua käytettävää hoitoa

Ennen kuin peset hiukset normaalisti, kokeile käyttää hiuksiin ennen pesua laitettavaa hoitoa. Hiusnaamion käyttö kerran viikossa voi auttaa kosteuttamaan kuivia hiuksia ja jopa estää hiuksia vahingoittumasta! Parhaiden tulosten saamiseksi suosittelen jättämään hiusnaamion hiuksiin vähintään kahdeksikymmeneksi minuutiksi ennen poishuuhtelua. Älä unohda käyttää hoitoainetta pesun jälkeen!

Käytä syväpuhdistavaa kuorintaa kerran viikossa

Jos käytät paljon eri hiustuotteita säännöllisesti, on todennäköistä, että niistä muodostuu kertymiä hiuspohjaan. Poista kertymät hellävaraisesti kerran viikossa, tai aina kun hiuspohja kaipaa syväpuhdistusta, esim. hiuspohjan kuorinnan avulla. Kuorinnan säännöllinen käyttö poistaa hellävaraisesti kiiltoa himmentävät kertymät, jotka aiheutuvat hiustuotteiden, kovan veden mineraalien sekä öljyjen jäämistä.

Hiuspohjan hieronta oikeanlaisen harjan avulla

Kuten jo aiemmin mainitsin, märkien hiusten harjaamiseen suunnitellun wet brush -harjan käyttö on paras tapa selvittää hiukset suihkun jälkeen. Toinen suihkussa käytettävä suosikkini on Scalp Massage Brush, joka toimii hiuspohjan hierontalaitteena suihkussa! Se sopii erinomaisesti myös hiuspohjan hierontaan hiusten ollessa kuivat.

Käytä turbaanipyyhettä hiustenkuivaajan sijaan

Yksi hiusturbaanin säännöllisen käytön eduista on se, että sinun ei tarvitse enää käyttää hiustenkuivaajaa ollenkaan. Jättämällä hiustenkuivaajan käytön väliin, hiuksistasi tulee ajan myötä pehmeämmät, kiiltävämmät ja yleisesti terveemmät. Hetken käytön jälkeen sinua saattaa jopa harmittaa, että et alkanut käyttämään bambuturbaanipyyhettä aiemmin!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Nyt kun sinulla on kaikki tarvitsemasi tieto bambuisista hiuspyyhkeistä, on aika hankkia se hiuspyyhe, joka on oikea sinulle! Hiusturbaanin käytössä on monia etuja; se ei vahingoita hiuksia, se antaa sinulle enemmän aikaa keskittyä muihin hiustenhoitorutiinin osiin ja lisäksi se on erittäin helppokäyttöinen!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

Katso kaikki artikkelit