Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigtKatso kaikki artikkelit

Lämpösuoja hiuksille: Kuinka suojata hiukset turhalta vaurioitumiselta?

Moni meistä, minä mukaan lukien, on tottunut jopa päivittäin käyttämään lämpöä hiuksissa niiden muotoilua varten. Oli se sitten tuuhean kampauksen luomiseen föönillä tai kihartimen kanssa taitelua Hollywood-kiharoita varten, on kuumien muotoilulaitteiden käyttäminen varmasti tuttua. Voisin melkein vannoa, että jokaiselta meistä löytyy ainakin yksi muotoilurauta tai fööni kotoa.

Muotoilurautojen ja föönin käytössä on etunsa, mutta myös haittansa, kuten monella muullakin asialla. Suoristusrautojen, kihartimien ja muiden muotoiluvälineiden avulla saamme hiukset asettumaan juuri kuten haluamme, mutta ne voivat myös vahingoittaa hiuksiamme, jos emme ole varovaisia. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää käyttää lämpösuojasuihketta, tai mitä tahansa lämpösuojaa ennen hiusten kuumakäsittelyä. Kerron lisää myöhemmin artikkelissa, kuinka voit vaivattomasti lisätä muotoilurutiineihisi lämpösuojan hiuksille.

Sisältö

Mikä voi aiheuttaa lämpövaurioita hiuksissa?

Listaan lyhyesti, mitkä asiat aiheuttavat lämpövaurioita hiuksissa, ja kuinka lämpösuojasuihke voi auttaa näissä tilanteissa.

Liiallinen muotoiluvälineiden käyttö

Muotoiluvälineiden käyttö liian usein voi johtaa hiusten katkeiluun, rispaantumiseen ja kuivumiseen. Jos olet tottunut käyttämään fööniä päivittäin tai sinulla menee tunteja viikossa, että saat suoristusraudalla piikkisuorat hiukset, niin toivon, että muistat joka kerta käyttää lämpösuojasuihketta. Sen poisjättäminen on suora menolippu vaurioituneisiin hiuksiin. Olen itse tämän vaiheen kokenut, ja voin kertoa, että se ei näyttänyt hyvältä.

Aurinko ja UV-säteet

Me kaikki tiedämme, että liika auringossa oleilu voi aiheuttaa ihovaurioita. Tämän lisäksi aurinko voi vaurioittaa myös hiuksiamme – on todettu, että liika altistuminen auringonvalolle saa vain negatiivisia vaikutuksia aikaan hiuksissamme.

Onneksi löytyy monia keinoja, kuinka voit ehkäistä lämpövaurioita hiuksissa. Parhaimpana näistä on ehdottomasti se, että käytät lämpösuojaa hiuksille, kuten Thermal Shield™ Heat Protectant -suihketta. Kesäisin, välttääksesi UV-vauriot kokeile sen sijaan Sun Defense Hair Mist -aurinkosuojaa hiuksille.

Mikä on lämpösuoja?

Nimensä mukaisesti lämpösuoja on tuote, joka suojaa hiuksia siihen käytettävältä lämmöltä. Lämpösuoja hiuksille tulee lisätä hiuksiin ennen lämpövälineiden käyttämistä, jotta se todella suojaa hiuksia. Lämpösuoja voi olla joko lämpösuojasuihke, voide tai muu vastaava hiuksiin jätettävä hoitotuote.

Lämpösuojan edut

Yleisesti, lämpösuojasuihke tai mikä tahansa muu lämpösuoja hiuksille muodostaa hiusten ja muotoiluvälineen tai auringon välille suojan, joka estää lämpöä vaurioittamasta hiussuortuvia.

Lämpösuojan etu #1: Ylläpitää kosteustasapainoa

Toistan taas itseäni, mutta tiesitkö, että lämpöraudat ja föönit kuivattavat hiuksia jokaisella käyttökerralla, ja juurikin tästä syystä saat ne muotoiltua kuten toivot. Kun käytät lämpösuojasuihketta, lisäät samalla tarvittavan kosteutuksen hiuksiisi, jättäen hiukset silkkisen pehmeiksi (jopa ikuisuuden kestävän suoristamisurakan jälkeen).

Lämpösuojan etu #2 Ehkäisee kosteuden häviämistä

Samoin kuten #1 – kun käytät lämpösuojasuihketta tai muuta lämpösuojaa hiuksille, ehkäiset kosteuden katoamista hiussuortuvista, joka vaikuttaa suoraan hiustesi terveyteen ja kosteustasapainoon.

Lämpösuojan etu #3: Pörröisyys & vaurioituminen kontrolliin

Nimensä mukaisesta lämpösuoja hiuksille suojaa hiuksia lämmöltä sekä vaurioitumiselta. Tämän lisäksi lämpösuojasuihkeen luoma suojakerros hiussuortuvien ja muotoiluvälineen välillle ehkäisee pörröisyyttä ja sojottavia pikkuhiuksia.

Lämpösuojan etu #4: Pehmeät suomukerrokset

Hiuksen uloin kerros eli suomukerros suojaa hiussuortuvia vaurioitumasta ja katkeilemasta. Etenkin tämä suomukerros vaurioituu lämmöstä, mutta lämpösuoja hiuksille pelastaa tämänkin pelon. Lämpösuoja pitää huolta, että hiusten suomukerrokset pysyvät pehmeinä ja kiiltävinä, vaikka käyttäisitkin silloin tällöin lämpövälineitä.

Tiesitkö, että kookosöljy on yksi kosteuttavimmista öljyistä hiuksille? Se auttaa palauttaman hiusten kosteustasapainon tehokkaasti.

Mitä hyvä lämpösuojasuihke sisältää?

Kuten minkä tahansa muunkin tuotteen kanssa, jota käytät hiuksiisi, ihoosi tai kynsiisi, toivot, että myös lämpösuojasuihke sisältää runsaasti luonnollisia ainesosia, jotka parantavat hiustesi terveyttä. Tässä on lista muutamista raaka-aineista, joita on hyvä metsästää, kun olet hankkimassa uutta lämpösuojasuihketta.

Apricot avocado apricot Oil

DayMoist CLR™

Kasviperäinen ainesosa, joka edistää kosteuden kulkeutumista ihon ja hiusten uloimmissa kerroksissa. DayMoist CLR™:n on osoitettu suojaavan hiuksia tehokkaasti suoristusraudan ja hiustenkuivaajan lämmöltä. Tämä tekee siitä tärkeimmän aineosan Thermal Shield Heat Protectant - lämpösuojassa!

Aquaxyl™

Sokereista johdettu Aquaxyl™ tehokosteuttaa hiuksia ja päänahkaa sekä estää kosteutta haihtumasta. Se auttaa hiuksia ylläpitämään kosteustasonsa jopa 8+ tuntia. Ehdoton must-have ainesosa lämpösuojassa!

Punajuuriuute

Punajuurta käytetään hiuksia kosteuttavana ja suojaavana ainesosana. Punajuuri sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, jotka auttavat suojaamaan hiuksia ulkoisilta häiriötekijöiltä, kuten kuumuudelta.

Aprikoosiöljy

Aprikoosiöljy sisältää runsaasti tärkeitä ja ravinnerikkaita rasvahappoja sekä A-,C-, ja E-vitamiinia. Lämpösuojasuihke, jossa on aprikoosiöljyä, sisältää myös runsaasti hyviä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan hiuksiasi vapailta radikaaleilta ja oksidatiiviselta stressiltä.

Kookosöljy

Jos sitä käytetään oikein muiden ainesosien kanssa, voi kookosöljy hiuksille toimia ravitsevana ainesosana lämpösuojasuihkeessa. Kookosöljyn ansioista hiukset saavat suojaavan kerroksen käsittelyä vastaan, joka ehkäisee kaksihaaraisia ja katkeilua.

Arganöljy

Täynnä E-vitamiinia ja Omega-6 rasvahappoja. Arganöljy on luonnollinen lämpösuoja hiuksille, joka pehmentää ja vähentää pörröisyyttä hiuksissa. Tästä syystä ei todellakaan ole ihme, että moni lämpösuojasuihke sisältää arganöljyä!

Valintani: Parhaat lämpösuojat hiuksille

Lämpimin suositukseni menee Thermal Shield Heat Protectant -lämpösuojalle, joka sisältää DayMoist CLR™:ää, Aquaxyl™:iä ja punajuuriuutetta - sekä paljon muita kosteuttavia ja suojaavia ekologisia ainesosia, joita hiuksesi rakastavat. Tämä silikoniton lämpösuojasuihke suojaa jopa 200°C asti.

Toinen loistava vaihtoehto niille, jotka käyttävät mieluummin suojaavaa hiusöljyä suihkeen sijaan on Split Fix™ Hair Oil, joka on luonnostaan UV- ja lämpösuojan antava öljy. Se sopii kaikille hiustyypeille ja sisältää tehokkaita ekologisia öljyjä, kuten yllämainittua argan-, aprikoosi- ja kookosöljyä.

Onko sinulla kiharat hiukset? Jos et jaksa aina antaa kiharoidesi ilmakuivua, vaan tykkäät käyttää hiustenkuivaajaa diffuuseripäällä, kannattaa kuivat kiharat ehdottomasti suojata lämmöltä. Lämpösuojasuihkeen sijaan voit kuitenkin valita lämpösuojan antavan kiharageelin, joka antaa kiharille samalla pitoa, kiiltoa ja erottelee niitä.

Kuinka lämpösuojaa tulee käyttää?

Nyt kun tiedät kaikki mehukkaat hyödyt lämpösuojasuihkeen käyttämisestä, on aika testata tämä käytännössä. Tässä siis tulee parhaat vinkkini, kuinka saat kaikki hyödyt irti, kun löydät itsellesi hyvän lämpösuojan hiuksille.

Aloita märillä hiuksilla

Helpompi aloittaa puhtaalta pöydältä, eikö vain! Pese hiuksesi normaalisti – tähän oivat tuotteet ovat esimerkiksi Split Fix™ Duo, joka vahvistaa hiuksia jättäen ne silkkisen pehmeiksi.

Selvitä hiuksesi

Kun olet hellävaraisesti kuivatellut hiuksiasi pyyhkeen tai vanhan t-paidan avulla (todella toimii, usko pois!), on aika sanoa heipat takuille. Jotta et vetäisi hiuksiasi liikaa ja vaurioittaisi niitä, suosittelen käyttämään Wet Hair Detangler Brush - hiusharjaa, jotta saat kaikki takut selvitettyä helposti ja hellävaraisesti. Etuna tässä harjassa on se, että se antaa samalla hiuspohjallesi kevyen hieronnan!

Suihkuta lämpösuojasuihke hiuksiisi

Nyt on päätapahtuman aika. Kun hiuksesi ovat vielä pyyhekuivat, etsi käteesi lämpösuoja hiuksille ja ryhdy hommiin. Suihkuta tai levitä lämpösuoja jokapuolelle hiuksia, etenkin latvoihin ja kuiviin kohtiin. Thermal Shield Heat Protectant sopii toki myös kuivissa hiuksissa käytettäväksi, jos haluat muotoilla hiuksesi pesupäivien välissä.

Hiuksesi ovat nyt oikein valmistellut, suojatut ja valmiina muotoiluun.

Aloita hiusten muotoilu hieman alemmalla lämpötilalla

Sen sijaan, että laittaisit muotoiluraudat kuumimmalle mahdolliselle lämmölle, yritä jatkossa vähentää lämpöä ½ tai edes ¾. Useimmiten emme edes tarvitse hiusten muotoiluun korkeinta mahdollista lämpötilaa, joten on hyvä vähentää sitä heti alkuun ja antaa lämpösuojan hoitaa hommansa vielä paremmin.

Viimeistele muotoilutuotteilla

Viimeistele lopuksi kampauksesi tarjoamalla hiuksillesi vielä hieman lisäsuojaa, rakennetta ja pitoa.

Split Fix™ Hair Oil on täydellinen loppusilaus kampauksellesi sen jälkeen, kun olet käyttänyt hiuksissasi lämpöä lämpösuojan kera. Tämä öljy on ihanan kevyt, mutta se silti kosteuttaa ja ravitsee hiuksia tehokkaasti. Sopii myös kuiville ja pörröisille hiuksille!

Final Touch Hair Spray on ponnekaasuton hiuslakka, joka antaa keskivahvaa pitoa ja kiiltoa ilman ikäviä jäämiä. Tämä antioksidanttinen suihke samalla suojaa hiuksia pitäessään kampauksesi paikallaan.

Jos valitset mieluummin hiusvahan antamaan hiuksillesi pitoa ja rakennetta, suosittelen sen sijaan Mineral Clay Wax -hiusvahaa. Tämä 100% luonnollinen, hajusteeton vaha antaa vahvan pidon sekä mattaisen viimeistelyn samalla hoitaen hiuksia ja hiuspohjaa.

Tutustu koko luonnollisten hiustenmuotoilutuotteiden valikoimaan täällä. Oli hiustyylisi sitten mikä tahansa löydät varmasti jotain sopivaa!

Lämpösuojasuihke ei pysty kaikkeen yksin

Kuten olenkin jo maininnut, paras tapa suojata hiuksia lämmöltä on laadukas lämpösuojasuihke. Mutta loppujen lopuksi se on vain yksi tapa pitää yllä hyvää hiustenhoitorutiinia.

Jos haluat ylläpitää hiuksiasi erinomaisessa kunnossa jatkuvasti, lämpösuojasuihke ei valitettavasti ole ainut osa hiustenhoitorutiinia, jolla takaat hyvinvoivat hiukset. Seuraavaksi annan muutaman ekstravinkin, jotka voit lisätä rutiineihisi, jotta hiuksesi pysyvät mahdollisimman terveinä.

1. Aloita hiuspohjasi puhdistamisesta

Start with Cleansing Your Scalp

Terveet hiukset alkavat terveestä hiuspohjasta. Varmistaaksesi hyvän verenkierron, hiero hiuspohjaasi hellävaraistesi sormiesi avulla, esimerkiksi shampoon levittämisen yhteydessä.

Voit myös käyttää Scalp Delight™ Detox Scrub - kuorintaa kerran viikossa hoitaaksesi rasvoittuvat hiukset tai päästäksesi eroon hiuspohjan kuolleesta ihosta ja tuotekertymistä, jotka ovat voineet saada hiuksesi näyttämään litteiltä ja elottomilta.

Kun pidät huolta myös hiuspohjastasi, varmistat, että lämpösuoja hiuksille toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Hemmottele hiuksiasi viikottaisella hiusmaskilla

Treat Your Hair with a Weekly Hair Mask

Nyt kun tiedät, että on hyvä pitää huolta hiussuortuvista lämpösuojasuihkeen avulla, ja hiuspohjastasi kuorinnan avulla, haluan muistuttaa, että on hyvä pitää huolta myös hiuksista hiusmaskin avulla.

Jos toiveenasi on vahvistaa hiuksia ja löytää tuote, joka tukee lämpösuojasuihkeen vaikutuksia, suosittelen kokeilemaan Split Fix™ Hair Mask - hiusnaamiota. Se sisältää muun muassa aloe veraa, açaita ja kaurauutetta, jotka tehokosteuttavat hiuksiasi jättäen ne hyvin suojatuksi sekä kiiltäviksi.

3. Käytä matalia lämpötiloja tai anna hiustesi kuivua itsestään

Use Low Temperatures or Let Your Hair Air Dry

Viimeinen, mutta varmaan myös tehokkain vinkkini, siihen, että saat kaikki lämpösuojasuihkeen hyödyt irti, on vähentää muotoiluvälineiden lämpötilaa.

Voisit myös kokeilla antaa hiustesi ilmakuivua joka toisen pesun jälkeen tai olla käyttämättä lämpöä hiuksiin muutamaan päivään. Tosiasia on se, että luonnollisuus on vain plussaa myös hiuksissa – olivatpa ne kuinka pörröiset tai littanat tahansa. Tai kokeile välillä muotoilutekniikoita, jotka eivät kaipaa lämpöä, kuten Bamboo Heatless Curls Kittiä, jolla saat upeat kiharat täysin ilman lämpöä.

Jos et kuitenkaan voi kuvitella meneväsi ulos ilman, että olet muotoillut hiuksiasi lämmön avulla, suosittelen yrittämään edes lämmön madaltamista. Hauskana muistutuksena – jos pystyt kypsentämään keksin samassa lämpötilassa kuin muotoilurautasi on, se on todennäköisesti liian kovalla. Mikään määrä lämpösuojasuihketta ei riitä suojaamaan hiuksiasi paistumiselta, valitettavasti.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Summatakseni kaikki tähän loppuun, lämpösuojasuihke on varsin tärkeä osa päivittäistä hiustenhoitoa ja hiusten terveyden ylläpitoa. Jos olet lukenut tänne asti, tiedät myös, että pelkästään hyvä lämpösuoja hiuksille ei aina riitä. Sinun tulisi muistaa pitää hyvää huolta myös ennen ja jälkeen lämpökäsittelyn, jotta hiukset pysyvät terveinä ja vahvoina, tyylistä tai kampauksesta riippumatta.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampoo

  Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

Katso kaikki artikkelit