Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigtKatso kaikki artikkelit

Lämpösuoja hiuksille: Kuinka suojata hiukset turhalta vaurioitumiselta?

Moni meistä, minä mukaan lukien, on tottunut jopa päivittäin käyttämään lämpöä hiuksissa niiden muotoilua varten. Oli se sitten tuuhean kampauksen luomiseen föönillä tai kihartimen kanssa taitelua Hollywood-kiharoita varten, on kuumien muotoilulaitteiden käyttäminen varmasti tuttua. Voisin melkein vannoa, että jokaiselta meistä löytyy ainakin yksi muotoilurauta tai fööni kotoa.

Muotoilurautojen ja föönin käytössä on etunsa, mutta myös haittansa, kuten monella muullakin asialla. Suoristurautojen, kihartimien ja muiden muotoiluvälineiden avulla saamme hiukset asettumaan juuri kuten haluamme, mutta ne voivat myös vahingoittaa hiuksiamme, jos emme ole varovaisia. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää, että käyttää lämpösuojasuihketta, tai mitä tahansa lämpösuojaa ennen hiusten kuumakäsittelyä. Kerron lisää myöhemmin artikkelissa, kuinka voit vaivattomasti lisätä muotoilurutiineihisi lämpösuojan hiuksille.

Sisältö

Mikä voi aiheuttaa lämpövaurioita hiuksissa?

Listaan lyhyesti, mitkä asiat aiheuttavat lämpövaurioita hiuksissa, ja kuinka lämpösuojasuihke voi auttaa näissä tilanteissa.

Liiallinen muotoiluvälineiden käyttö

Muotoiluvälineiden käyttö liian usein voi johtaa hiusten katkeiluun, rispaantumiseen ja kuivumiseen. Jos olet tottunut käyttämään fööniä päivittäin tai sinulla menee tunteja viikossa, että saat suoristusraudalla piikkisuorat hiukset, niin toivon, että muistat joka kerta käyttää lämpösuojasuihketta. Sen poisjättäminen on suora menolippu vaurioituneisiin hiuksiin. Olen itse tämän vaiheen kokenut, ja voin kertoa, että se ei näyttänyt hyvältä.

Aurinko ja UV-säteet

Me kaikki tiedämme, että liika auringossa oleilu voi aiheuttaa ihovaurioita. Tämän lisäksi aurinko voi vaurioittaa myös hiuksiamme – on todettu, että liika altistuminen auringonvalolle saa vain negatiivisia vaikutuksia aikaan hiuksissamme.

Onneksi löytyy monia keinoja, kuinka voit ehkäistä lämpövaurioita hiuksissa. Parhaimpana näistä on ehdottomasti se, että käytät lämpösuojaa hiuksille, kuten Hair Defence & Hydration Mist -suihketta tai Hair Strengthening & Protection Oil -öljyä.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

Mikä on lämpösuoja?

Nimensä mukaisesti lämpösuoja on tuote, joka suojaa hiuksia siihen käytettävältä lämmöltä. Lämpösuoja hiuksille tulee lisätä hiuksiin ennen lämpövälineiden käyttämistä, jotta se todella suojaa hiuksia. Lämpösuoja voi olla joko lämpösuojasuihke, voide tai muu vastaava hiuksiin jätettävä hoitotuote.

Lämpösuojan edut

Yleisesti, lämpösuojasuihke tai mikä tahansa muu lämpösuoja hiuksille muodostaa hiusten ja muotoiluvälineen tai auringon välille suojan, joka estää lämpöä vaurioittamasta hiussuortuvia.

Lämpösuojan etu #1: Ylläpitää kosteustasapainoa

Toistan taas itseäni, mutta tiesitkö, että lämpöraudat ja föönit kuivattavat hiuksia jokaisella käyttökerralla, ja juurikin tästä syystä saat ne muotoiltua kuten toivot. Kun käytät lämpösuojasuihketta, lisäät samalla tarvittavan kosteutuksen hiuksiisi, jättäen hiukset silkkisen pehmeiksi (jopa ikuisuuden kestävän suoristamisurakan jälkeen).

Lämpösuojan etu #2 Ehkäisee kosteuden häviämistä

Samoin kuten #1 – kun käytät lämpösuojasuihketta tai muuta lämpösuojaa hiuksille, ehkäiset kosteuden katoamista hiussuortuvista, joka vaikuttaa suoraan hiustesi terveyteen ja kosteustasapainoon.

Lämpösuojan etu #3: Pörröisyys & vaurioituminen kontrolliin

Nimensä mukaisesta lämpösuoja hiuksille suojaa hiuksia lämmöltä sekä vaurioitumiselta. Tämän lisäksi lämpösuojasuihkeen luoma suojakerros hiussuortuvien ja muotoiluvälineen välillle ehkäisee pörröisyyttä ja sojottavia pikkuhiuksia. Eläköön-huuto lämpösuojalle!

lämpösuoja

Lämpösuojan etu #4: Pehmeät suomukerrokset

Hiuksen uloin kerros eli suomukerros suojaa hiussuortuvia vaurioitumasta ja katkeilemasta. Etenkin tämä suomukerros vaurioituu lämmöstä, mutta lämpösuoja hiuksille pelastaa tämänkin pelon. Lämpösuoja pitää huolta, että hiusten suomukerrokset pysyvät pehmeinä ja kiiltävinä, vaikka käyttäisitkin silloin tällöin lämpövälineitä.

Tiesitkö, että kookosöljy on yksi kosteuttavimmista öljyistä hiuksille? Se auttaa palauttaman hiusten kosteustasapainon tehokkaasti.

Mitä hyvä lämpösuojasuihke sisältää?

Kuten minkä tahansa muunkin tuotteen kanssa, jota käytät hiuksiisi, ihoosi tai kynsiisi, toivot, että myös lämpösuojasuihke sisältää runsaasti luonnollisia ainesosia, jotka parantavat hiustesi terveyttä. Tässä on lista muutamista raaka-aineista, joita on hyvä metsästää, kun olet hankkimassa uutta lämpösuojasuihketta.

Aprikoosiöljy

Aprikoosiöljy

Aprikoosiöljy sisältää runsaasti tärkeitä ja ravinnerikkaita rasvahappoja sekä A-,C-, ja E-vitamiinia. Lämpösuojasuihke, jossa on aprikoosiöljyä, sisältää myös runsaasti hyviä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan hiuksiasi vapailta radikaaleilta ja oksidatiiviselta stressiltä.

Kookosöljy

Kookosöljy

Jos sitä käytetään oikein muiden ainesosien kanssa, voi kookosöljy hiuksille toimia ravitsevana ainesosana lämpösuojasuihkeessa. Kookosöljyn ansioista hiukset saavat suojaavan kerroksen käsittelyä vastaan, joka ehkäisee kaksihaaraisia ja katkeilua.

Avokadoöljy

Avocado Oil

Sisältää runsaasti öljyhappoja ja monityydyttymättömiä rasvahappoja. Avokadoöljy on yksi harvoista öljyistä, joka pystyy imeytymään hiussuortuvaan (eikä vain jäämään sen pinnnalle), ja tästä syystä avokadoöljy on erittäin kosteuttava ja silottava öljy, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi lämpösuojana.

Arganöljy

Argan Oil

Täynnä E-vitamiinia ja Omega-6 rasvahappoja. Arganöljy on luonnollinen lämpösuoja hiuksille, joka pehmentää ja vähentää pörröisyyttä hiuksissa. Tästä syystä ei todellakaan ole ihme, että moni lämpösuojasuihke sisältää arganöljyä!

Auringonkukanöljy

Sunflower Oil

Et varmaan heti ensimmäisenä ajattelisi auringonkukanöljyn olevan hyväksi hiuksillesi, mutta todellisuudessa se on erinomainen säilyttämään hiusten kosteustasapainon pidempiäkin aikoja. Sillä on todettu myös olevan tulehdusta vähentäviä vaikutuksia sekä hiuksille, että hiuspohjalle. Tästä syystä korkealaatuiset lämpösuojasuihkeet usein sisältävät auringonkukanöljyä.

Oliiviöljy

Olive Oil

Jep, oliiviöljy sopii muuhunkin käyttöön kun vain salaatinkastikkeeksi. Se on tunnetusti hyvä kosteuttaja sekä hiuspohjan ystävä, ja tästä syystä erinomainen lämpösuoja hiuksille.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

Kuinka lämpösuojaa tulee käyttää?

Nyt kun tiedät kaikki mehukkaat hyödyt lämpösuojasuihkeen käyttämisestä, on aika testata tämä käytännössä. Tässä siis tulee parhaat vinkkini, kuinka saat kaikki hyödyt irti, kun löydät itsellesi hyvän lämpösuojan hiuksille.

Aloita märillä hiuksilla

Helpompi aloittaa puhtaalta pöydältä, eikö vain! Pese hiuksesi normaalisti – tähän oivat tuotteet ovat esimerkiksi Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner, joka vahvistaa hiuksia jättäen ne silkkisen pehmeiksi.

Selvitä hiuksesi

Kun olet hellävaraisesti kuivatellut hiuksiasi pyyhkeen tai vanhan t-paidan avulla (todella toimii, usko pois!), on aika sanoa heipat takuille. Jotta et vetäisi hiuksiasi liikaa ja vaurioittaisi niitä, suosittelen käyttämään The Detangle Wet Brush - hiusharjaa, jotta saat kaikki takut selvitettyä helposti ja hellävaraisesti. Etuna tässä harjassa on se, että se antaa samalla hiuspohjallesi kevyen hieronnan!

Suihkuta lämpösuojasuihke hiuksiisi

Nyt on päätapahtuman aika. Kun hiuksesi ovat vielä pyyhekuivat, etsi käteesi lämpösuoja hiuksille ja ryhdy hommiin. Suihkuta tai levitä lämpösuoja jokapuolelle hiuksia, etenkin latvoihin ja kuiviin kohtiin.

Hiuksesi ovat nyt oikein valmistellut, suojatut ja valmiina muotoiluun.

Aloita hiusten muotoilu hieman alemmalla lämpötilalla

Sen sijaan, että laittaisit muotoiluraudat kuumimmalle mahdolliselle lämmölle, yritä jatkossa vähentää lämpöä ½ tai edes ¾. Useimmiten emme edes tarvitse hiusten muotoiluun korkeinta mahdollista lämpötilaa, joten on hyvä vähentää sitä heti alkuun ja antaa lämpösuojan hoitaa hommansa vielä paremmin.

Viimeistele hiusöljyllä

Viimeistele lopuksi kampauksesi tarjoamalla hiuksillesi vielä hieman lisäsuojaa. Tämä Hair Strengthening & Protection Oil on täydellinen loppusilaus kampauksellesi sen jälkeen, kun olet käyttänyt hiuksissasi lämpöä lämpösuojan kera. Hairlustin öljy sisältää runsaasti ravitsevia öljyjä, kuten luomukookosöljyä, arganöljyä sekä aprikoosinsiemenöljyä. Tämä öljy on ihanan kevyt, mutta se silti kosteuttaa ja ravitsee hiuksia tehokkaasti. Sopii myös kuiville ja pörröisille hiuksille!

Katso hiusöljyn eri käyttötavat videolta:

Voilà – olet valmiina matkaan! Kuten huomaat, lämpösuoja hiuksille on niin helppokäyttöinen, että se tulisi sisältyä jokaisen hiustenhoitorutiineihin.

Lämpösuojasuihke ei tosin pysty kaikkeen yksin

Kuten olenkin jo maininnut, paras tapa suojata hiuksia lämmöltä on laadukas lämpösuojasuihke. Mutta loppujen lopuksi se on vain yksi tapa pitää yllä hyvää hiustenhoitorutiinia.

Jos haluat ylläpitää hiuksiasi erinomaisessa kunnossa jatkuvasti, lämpösuojasuihke ei valitettavasti ole ainut osa hiustenhoitorutiinia, jolla takaat hyvinvoivat hiukset. Seuraavaksi annan muutaman ekstravinkin, jotka voit lisätä rutiineihisi, jotta hiuksesi pysyvät mahdollisimman terveinä.

1. Aloita hiuspohjasi puhdistamisesta

Aloita hiuspohjasi puhdistamisesta

Terveet hiukset alkavat terveestä hiuspohjasta. Varmistaaksesi hyvän verenkierron, hiero hiuspohjaasi hellävaraistesi sormiesi avulla, esimerkiksi shampoon levittämisen yhteydessä.

Voit myös käyttää Hair & Scalp Detox Scrub - kuorintaa kerran viikossa hoitaaksesi rasvoittuvat hiukset tai päästäksesi eroon hiuspohjan kuolleesta ihosta ja tuotekertymistä, jotka ovat voineet saada hiuksesi näyttämään litteiltä ja elottomilta.

Kun pidät huolta myös hiuspohjastasi, varmistat, että lämpösuoja hiuksille toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

2. Hemmottele hiuksiasi viikottaisella hiusmaskilla

Hemmottele hiuksiasi viikottaisella hiusmaskilla

Nyt kun tiedät, että on hyvä pitää huolta hiussuortuvista lämpösuojasuihkeen avulla, ja hiuspohjastasi kuorinnan avulla, haluan muistuttaa, että on hyvä pitää huolta myös hiuksista hiusmaskin avulla.

Jos toiveenasi on vahvistaa hiuksia ja löytää tuote, joka tukee lämpösuojasuihkeen vaikutuksia, suosittelen kokeilemaan Hair Growth & Protection Mask - hiusmaskia. Se sisältää muun muassa aloe veraa, açaita ja kaurauutetta, jotka tehokosteuttavat hiuksiasi jättäen ne hyvin suojatuksi sekä kiiltäviksi.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille, joka korjaa ja ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää

3. Käytä matalia lämpötiloja tai anna hiustesi kuivua itsestään

Käytä matalia lämpötiloja tai anna hiustesi kuivua itsestään

Viimeinen, mutta varmaan myös tehokkain vinkkini, siihen, että saat kaikki lämpösuojasuihkeen hyödyt irti, on vähentää muotoiluvälineiden lämpötilaa.

Voisit myös kokeilla antaa hiustesi ilmakuivua joka toisen pesun jälkeen tai olla käyttämättä lämpöä hiuksiin muutamaan päivään. Tosiasia on se, että luonnollisuus on vain plussaa myös hiuksissa – olivatpa ne kuinka pörröiset tai littanat tahansa. Lämpösuoja hiuksille olisi kuitenkin hyvä pitää rutiineissa aina. Sillä saa myös hieman lisäkiiltoa hiuksiin samalla, kun se suojaa hiuksia auringolta.

Jos et kuitenkaan voi kuvitella meneväsi ulos ilman, että olet muotoillut hiuksiasi lämmön avullla, suosittelen yrittämään edes lämmön madaltamista. Hauskana muistutuksena – jos pystyt kypsentämään keksin samassa lämpötilassa kuin muotilurautasi on, se on todennäköisesti liian kovalla. Mikään määrä lämpösuojasuihketta ei riitä suojaamaan hiuksiasi paistumiselta, valitettavasti.

Summatakseni kaikki tähän loppuun, lämpösuojasuihke on varsin tärkeä osa päivittäistä hiustenhoitoa ja hiusten terveyden ylläpitoa. Jos olet lukenut tänne asti, tiedät myös, että pelkästään hyvä lämpösuoja hiuksille ei aina riitä. Sinun tulisi muistaa pitää hyvää huolta myös ennen ja jälkeen lämpökäsittelyn, jotta hiukset pysyvät terveinä ja vahvoina, tyylistä tai kampauksesta riippumatta.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

  Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

Katso kaikki artikkelit