Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?Katso kaikki artikkelit

Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Ovatko hiuksesi elottomat tai päänahkasi kutiseva? Sinulla voi olla muotoilutuotteiden, mineraalien sekä ylimääräisten öljyjen jäämiä hiuksissa. Jos näin on, syväpuhdistava shampoo eli clarifying shampoo voisi olla tarpeeseen. Lue lisää oppiaksesi lisää syväpuhdistavasta shampoosta, jonka avulla pidät hiukset ja päänahan puhtaina ja raikkaina.

Minulla on kiharat hiukset, joten olen aina kamppaillut muotoilutuotejäämien kanssa. Tuotekertymät latistavat kiharani ja aiheuttavat epämukavaa päänahan kutinaa. Olen kokeillut monia päänahan syväpuhdistavia shampoita vuosien varrella kertymien poistamiseksi, mutta ne ovat olleet joko liian kuivattavia tai tehottomia. Onneksi kuitenkin lopulta löysin hyvän hiusten syväpuhdistus shampoon hiuksilleni.

Kun käytössäni oli toimiva clarifying shampoo ensimmäistä kertaa, olin aivan ihmeissäni, kuinka hyvin se poisti ylimääräiset tuotejäämät hiuksistani ja päänahastani, ja kuinka syväpuhdistavan shampoon käyttö sai kiharani näyttämään ja tuntumaan niin raikkailta ja puhtailta. Annan tässä blogissa vinkkejä, miten saat kaiken irti syväpuhdistavan shampoon käytöstä. Kerron myös mikä on mielestäni paras syväpuhdistava shampoo, sekä kuinka usein hiusten ja päänahan syväpuhdistus kannattaa tehdä.

Sisältö

Mikä on syväpuhdistava shampoo?

Clarifying shampoo eli syväpuhdistava shampoo on hiukset ja päänahan perinpohjaisesti puhdistava tuote, joka poistaa ylimääräiset tuotejäämät ja kertymät hiuksista ja päänahasta, jättäen hiukset puhtaiksi ja raikkaiksi. Kuulostaa hyvältä, eikö? Huono puoli on se, että syväpuhdistava shampoo sisältää usein paljon tehokkaita sulfaatteja ja muita puhdistavia ainesosia, jotka puhdistavat hiukset liiankin hyvin kuivattaen hiuksia. Hyvä uutinen puolestaan on se, että on onneksi olemassa hellävaraisia vaihtoehtoja, kuten sulfaatittomia syväpuhdistavia shampoita, joissa käytetään luonnollisia ainesosia (lisää tästä myöhemmin). Syväpuhdistavaa shampoota voidaan markkinoida mm. englanninkielisillä termeillä purifying, deep cleansing tai detoxing osoittamaan sen voimakkaasti puhdistavia ominaisuuksia.

Syväpuhdistava shampoo: hyvät ja huonot puolet

Syväpuhdistavan shampoon käytössä on sekä hyviä että huonoja puolia.

Hyvät puolet:

Syväpuhdistava shampoo hyvät puolet

1. Poistaa tuotejäämät

Syväpuhdistava shampoo poistaa tuotekertymät ja jäämät hiuksista ja hiuspohjasta tehokkaasti. Tämä voi parantaa hiusten yleistä terveyttä ja ulkonäköä, sillä tuotejäämät voivat latistaa hiuksia ja tehdä niistä elottoman näköiset sekä ärsyttää hiuspohjaa.

2. Poistaa hilsettä ja rasvaa

Syväpuhdistava shampoo voi olla myös avuksi helposti rasvoittuvien hiusten ja päänahan hoitoon, sillä se poistaa ylimääräisen rasvan tehokkaasti, jättäen hiukset puhtaan ja raikkaan tuntuisiksi ja näköisiksi.

3. Lisää volyymia ja kiiltoa

Clarifying shampoo antaa hiuksille lisää volyymia ja kiiltoa poistamalla tuotejäämien, öljyjen ja lian aiheuttamia kertymiä. Tämä on erinomainen uutinen, jos sinulla on hennot tai ohenevat hiukset, jotka latistuvat helposti.

4. Tuo esiin hiusten luonnollisen rakenteen

Olen huomannut, että hyvä syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille korostaa hiuksieni luonnollista rakennetta, sillä tuotejäämät tekevät kiharoistani raskaat. Ero on varsin huomattava, etenkin jos käytät silikoneja sisältäviä tuotteita, sillä silikonit kertyvät hiuksiin helposti ja suoristavat hiuksia.

Huonot puolet:

Syväpuhdistava shampoo huonot puolet

1. Voi kuivattaa hiuksia

Jotkut hiusten syväpuhdistustuotteet voivat olla hyvin kuivattavia hiuksille ja pestä hiuksista pois kaikki niiden luonnolliset öljyt, joka johtaa hiusten kuivuuteen ja vaurioitumiseen. Välttääksesi tätä, ota käyttöön hellävaraisempi, sulfaatiton syväpuhdistava shampoo.

2. Voi ärsyttää päänahkaa

Hiusten ja päänahan puhdistustuotteet voivat myös kuivattaa päänahkaa, joka johtaa ärsytykseen ja hilseilyyn.

3. Voi aiheuttaa hiusten katkeilua, pörröisyyttä ja sähköisyyttä

Syväpuhdistava shampoo voi kuivattaa hiukset, johtaen katkeiluun, pörrööntymiseen ja sähköistymiseen.

4. Voi haalistaa hiusten väriä

Jos syväpuhdistava shampoo on koostumukseltaan todella tehokas, se voi saada hiusten värin haalenemaan. (Vinkki: Jos sinulla on värjätyt hiukset, lue millainen on paras shampoo värjätyille hiuksille).

Onneksi voit välttää useimpia näitä negatiivisia vaikutuksia, joita syväpuhdistavan shampoon käyttö voi aiheuttaa, löytämällä juuri sinun hiustyypillesi sopivan shampoon ja käyttämällä sitä sopivin väliajoin (lisää tästä myöhemmin). Jos nämä huonot puolet huolettavat, laadukas sulfaatiton syväpuhdistava shampoo on yleensä paras vaihtoehto.

Kuka hyötyy syväpuhdistavasta shampoosta?

Sulfaatiton syväpuhdistava shampoo voi tarjota hyötyjä kaikille! Niistä hyötyvät erityisesti:

1. Paljon muotoilutuotteita käyttävät

Hiusten muotoilutuotteet, erityisesti silikonia sisältävät tuotteet, voivat jättää hiuksiin tuotejäämiä, jotka kertyvät ajan mittaan. Tämä voi latistaa hiuksia ja tehdä niistä raskaat ja elottomat. Tämän vuoksi hyvä syväpuhdistava shampoo on erinomainen tuote paljon muotoilutuotteita käyttäville henkilöille, sillä se poistaa hiuksista jäämät ja puhdistaa päänahan kunnolla.

2. Kovalla vedellä hiuksensa pesevät

Kova vesi sisältää enemmän mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia, jotka voivat jättää jäämiä hiuksiin ja päänahkaan. Nämä jäämät kertyvät hiuksiin ajan mittaan, ja voivat saada hiukset tuntumaat raskailta ja elottomilta sekä ärsyttää päänahkaa. Clarifying shampoo voi auttaa kovalla vedellä hiuksensa peseviä poistamalla hiuksiin kertyneet mineraalit tehokkaasti.

3. Paljon uintia harrastavat

Hyvä syväpuhdistava shampoo voi olla hyväksi henkilöille, jotka uivat paljon, sillä hiusten syväpuhdistus auttaa poistamaan kloorin ja suolan hiuksista ja päänahasta. Sekä merivesi että uima-altaan vesi voivat kuivattaa hiuksia ja päänahkaa. Kloori, jota käytetään usein uima-altaan veden puhdistamiseen, voi aiheuttaa hiusten kuivumista ja vaurioita. Kloori voi myös vaikuttaa hiusten väriin tai tehdä hiuksista vihertävät. Jos haluat välttää tätä, hiusten syväpuhdistus tasaisin väliajoin on suositeltavaa.

4. Hentohiuksiset

Hennot hiukset näyttävät rasvaisilta ja litteiltä muita hiustyyppejä helpommin, sillä hentojen hiusten halkaisija on pienempi. Päänahan syväpuhdistus voi auttaa poistamaan kertymät hiuksista, ja saada hiukset tuntumaan ja näyttämään puhtailta ja tuuheammilta.

5. Hilseilevät tai helposti rasvoittuvat hiukset

Talin, eli päänahan luonnollisesti tuottaman öljyn, ylituotanto aiheuttaa hiusten rasvaisuutta. Hiusten liiallinen rasvaisuus voi tehdä hiuksista elottoman, velton ja likaisen näköiset. Syväpuhdistava hilseshampoo voi auttaa poistamaan ylimääräiset ihosolut ja rasvan hiuksista ja päänahasta, ja jättää hiukset puhtaiksi ja raikkaiksi. Syväpuhdistava shampoo poistaa myös niitä hilsehiutaleita, jotka muodostuvat kuolleiden ihosolujen kertyessä päänahkaan.

(Vinkki: jos sinulla on rasvaiset hiukset, lue tämä artikkeli siitä, miten valita sopiva shampoo rasvoittuville hiuksille).

Entä syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille?

Vaikka moni syväpuhdistava shampoo on liian tehokas ja kuivattava kiharille hiuksille, kiharahiuksisten on kuitenkin mahdollista käyttää joitain hiusten syväpuhdistustuotteita. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että käytössäsi on myös kiharille hiuksille tarkoitettu sulfaatiton syväpuhdistava shampoo.

Kiharahiuksisilla on usein kutinaa aiheuttavia ja kiharoita latistavia kertymiä. Miksi? Koska kiharahiuksiset eivät pese hiuksia yleensä yhtä usein kuin muut ja he käyttävät usein enemmän muotoilutuotteita. Onneksi sulfaatiton syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille voi auttaa poistamaan tuotejäämät hiuksista ja päänahasta.

Miten valita paras syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille

 • Valitse sulfaatiton syväpuhdistava shampoo: Sulfaatit ovat pinta-aktiivisia, vaahtoavia aineita, joita käytetään monissa shampoissa ja puhdistusaineissa. Valitettavasti sulfaatit voivat olla liian tehokkaasti puhdistavia kuivattaen kiharat hiukset, joten sulfaatiton syväpuhdistava shampoo on ehdottomasti oikea valinta. Paras syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille ei siis sisällä sulfaatteja.
 • Valitse tuote, joka sopii hiustyypillesi: Jos sinulla on kuivat tai vaurioituneet hiukset, etsi sellainen syväpuhdistava shampoo, joka sisältää hiuksia suojaavia ja ravitsevia ainesosia.
 • Oikeanlaiset ainesosat: Paras syväpuhdistava shampoo kiharille hiuksille sisältää luonnollisia ja ravitsevia ainesosia, kuten aloe veraa, vahvistavia proteiineja tai antioksidantteja.Tällaiset ainesosat voivat auttaa ravitsemaan hiuksia ja vähentää hiusten vaurioitumista ja kuivuutta.

Jos haluat lisätietoja, lue miten valita tuotteet kiharille hiuksille.

Kuinka usein hiukset kannattaa syväpuhdistaa?

Kuinka usein syväpuhdistavan shampoon käyttö sitten kannattaa? Syväpuhdistavan shampoon käyttötiheys määrittyy paljon hiustyypin ja hiusten tarpeiden mukaan.

Useimmille suosittelen sulfaatittoman syväpuhdistavan shampoon käyttöä kerran viikossa tai kahden viikon välein. Jos sinulla on kuitenkin hyvin kuivat tai vaurioituneet hiukset, syväpuhdistavan shampoon käyttö harvemmin voi olla parempi vaihtoehto, sillä hiusten ja päänahan syväpuhdistustuotteet voivat kuivattaa hiuksia. Toisaalta, jos sinulla on helposti rasvoittuvat hiukset tai asut kovan veden alueella, syväpuhdistavan shampoon käyttö vieläkin useammin voi olla tarpeeseen, jotta poistat hiuksista ylimääräisen rasvan ja/tai mineraalijäämät.

On myös tärkeää huomioida millaisia hiustuotteita käytät, sillä tietyntyyppiset tuotteet, kuten silikoneja sisältävät tuotteet, voivat aiheuttaa kertymiä, joita tulisi poistaa useammin. Syväpuhdistavan shampoon käyttöväli riippuu siis hyvin pitkälti hiustyypistä ja hiusten tarpeista.

Paras syväpuhdistava shampoo: suositukset

Nyt kun olen (toivottavasti) vakuuttanut sinut siitä, miksi sulfaatiton syväpuhdistava shampoo kannattaa sisällyttää hiustenhoitorutiiniin, alta löydät omat suosikkini.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Scalp Delight™ Detox Scrub on hiukset syväpuhdistava kuoriva shampoo, joka sopii kaikille hiustyypeille, mukaan lukien kiharat, vaurioituneet ja värjätyt hiukset. Tämän tuotteen syväpuhdistava koostumus sopii myös Curly Girl metodia noudattaville.

Scalp Delight™ Detox Scrub on valmistettu luonnollisista ja ekologisista ainesosista, kuten vahvistavista kasviproteiineista, rauhoittavasta kaurauutteesta ja aloe verasta. Nämä ainesosat auttavat pitämään hiukset ja päänahan kosteutettuina ja suojattuina päänahan puhdistusprosessin aikana. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä Scalp Delight™ Detox Scrub kuorintaa yhdessä Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjan kanssa, joka edistää päänahan hyvinvointia ja tehostaa verenkiertoa.

Mietitkö, kuinka usein hiusten syväpuhdistus tulisi tehdä? Kiitos tämän tuotteen tehokkaan mutta hellävaraisen koostumuksen, voit käyttää sitä viikottain poistamaan kertymät hiuksista ja päänahasta saadaksesi puhtaat ja raikkaat hiukset.

Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo on erityisesti hilseestä tai kutiavasta ja rasvoittuvasta päänahasta kärsiville kehitetty shampoo. Vaikka tämä ei varsinaisesti ole clarifying shampoo, se voi olla erinomainen vaihtoehto säännölliseen käyttöön sopivaa päänahan puhdistustuotetta etsiville. Instant Relief™ Dandruff Shampoo puhdistaa, tasapainottaa ja poistaa hilseen ja ylimääräisiä öljyjä hiuksista ja päänahasta, kuitenkaan kuivattamatta. Tämä tekee tästä shampoosta hellävaraisen vaihtoehdon heille, joilla on herkempi päänahka tai kuivat ja vaurioituneet hiukset. Jos sinulla on hilsettä tai kutiava ja rasvoittuva päänahka, tämä shampoo on erinomainen tuote pitämään päänahka terveenä ja hilseettömänä.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Miten välttää shampoon kuivattava vaikutus?

Kuten aiemmin mainitsin, syväpuhdistava shampoo voi kuivattaa hiukset ja päänahan, joka aiheuttaa ärsytystä ja jopa hiusten katkeilua. Sen lisäksi, että käytössäsi on hyvä syväpuhdistava shampoo, ja että otat selvää kuinka usein hiusten syväpuhdistus kannattaa tehdä, pidä nämä vinkit mielessä pitääksesi hiukset ja päänahan terveenä:

1. Keskitä tuote juuriin ja hiuspohjaan

​Syväpuhdistavan shampoon käyttö tulisi keskittää ainoastaan hiusten juuriin ja päänahkaan, sillä tuotejäämät kertyvät näihin paikkoihin. Ellet käytä paljon muotoilutuotteita latvoissa, syväpuhdistavaa shampoota ei ole tarpeellista käyttää hiusten pituuksiin.

2. Pysy erossa sulfaateista

Sulfaatit ovat pinta-aktiivisia aineita, joita löytyy monista puhdistavista tuotteista, kuten shampoista, suihkusaippuoista ja kasvojen puhdistustuotteista. Nämä kemikaalit poistavat lian ja öljyn hiuksista ja iholta, mutta ne voivat myös olla liian voimakkaita. Jos sinulla on kuivat tai vaurioituneet hiukset tai herkkä hiuspohja, kannattaa sulfaatteja ehdottomasti vältellä kaikissa hiustuotteissa.

3. Suojaa hiukset ennen pesua

Hiusnaamion tai öljyhoitojen käyttäminen ennen suihkua voi auttaa suojaamaan hiuksia ja pitämään ne ravittuina ja kosteutettuina hiusten syväpuhdistusprosessin aikana. Nämä tuotteet auttavat suojaamaan hauraat ja kuivat latvat puhdistavalta käsittelyltä. Suosittelen esim.:

 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm - Levitä tätä syväkosteuttavaa hoitotuotetta hiusten pituuksiin ennen päänahan puhdistusprosessia suojataksesi ja kosteuttaaksesi kuivia ja pörröisiä latvoja.
 • Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio - Jos sinulla on katkeiluun ja haaroittumiseen taipuvat kuivat hiukset, tämä hiusnaamio on erinomainen lievittämään clarifying shampoon aiheuttamaa kuivumista.
 • Curl Crush™ Hair Mask -hiusnaamio - Pidä kiharat kosteutettuina, pehmeinä ja korostettuina tämän hoidon avulla käyttäessäsi syväpuhdistavaa shampoota kiharille hiuksille.

4. Käytä hiusöljyä pesun jälkeen

Hiusöljyn käyttö ennen ja jälkeen shampoopesua voi auttaa pitämään hiukset ja päänahan kosteutettuina ja suojata hiuksia niiltä ankarilta puhdisusaineilta, joita syväpuhdistava shampoo voi sisältää. Kokeile näitä:

5. Käytä aina hoitoainetta

Hoitoaine sisältää ravitsevia ja kosteuttavia ainesosia, jotka tekevät hiuksista pehmeämmät, sileämmät ja helpommin käsiteltävät. On yleisesti suositeltavaa, että käytät hoitoainetta aina shampoon käytön yhteydessä, mutta se on erityisen tärkeää, jos kyseessä on syväpuhdistavan shampoon käyttö.

Tiivistettynä; syväpuhdistava shampoo on hyvä ja toimiva tuote poistamaan tuotejäämät ja muut kertymät hiuksista ja päänahasta. Päänahan syväpuhdistus voi olla erityisen hyödyllistä henkilöille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita, asuvat kovan veden alueella, tai jotka uivat usein. Se, kuinka usein hiusten syväpuhdistus tulee tehdä, riippuu hiustyypistäsi, hiusten kunnosta sekä siitä miten muotoilet hiuksiasi. Riippumatta siitä, kuinka usein käytät syväpuhdistavaa shampoota, on tärkeää käyttää sitä säästeliäästi ja käyttää laadukasta hoitoainetta ja hiusnaamiota pesun jälkeen, jotta kosteus säilyy hiuksissa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

Katso kaikki artikkelit