Rosmariiniöljy hiuksille: Miksi ja miten käyttää rosmariinia hiuksiinKatso kaikki artikkelit

Rosmariiniöljy hiuksille: Miksi ja miten käyttää rosmariinia hiuksiin

Olet saattanut kuulla rosmariiniöljyn tai rosmariiniveden käytöstä hiusten kasvun edistämiseksi sosiaalisessa mediassa. Mutta toimiiko rosmariiniöljy hiuksille? Lue lisää tämän luonnollisen ainesosan hyödyistä, ja opi kuinka käyttää rosmariinia hiuksiin turvallisesti ja saadaksesi parhaat tulokset.

Yleinen väärinkäsitys on, että luonnolliset ainesosat eivät ole tarpeeksi voimakkaita edistämään hiusten kasvua. Tämä ei ole totta! Rosmariiniöljy voi olla ihan yhtä tehokas tukemaan hiusten kasvua tai estämään hiustenlähtöä kuin synteettiset lääkeaineet, kuten minoksidiili. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoa rosmariiniöljystä ja sen käytöstä. Kerron tässä artikkelissa mm. miten rosmariinin eteerinen öljy hiuksille vaikuttaa, sen mahdollisista sivuvaikutuksista ja kuinka käyttää rosmariiniöljyä oikeaoppisesti.

Sisältö

Mitä on rosmariiniöljy tai rosmariinivesi?

Rosmariini on pensasmainen yrttikasvi, joka on peräisin Välimereltä. Rosmariinia on viljelty vuosisatoja yrttinä ruoanlaittoon sekä sen hoitavien ominaisuuksien vuoksi. Rosmariinilla on ikivihreä tuoksu.

Rosmariiniöljy on vaaleanvärinen ja sitä uutetaan rosmariinikasvin lehdistä ja kukista.

Rosmariinivesi hiuksille voidaan puolestaan valmistaa kotona keittämällä tuoreita rosmariinin oksia vedessä. Veden jäähdyttyä, valmis rosmariinivesi voidaan suihkuttaa päänahkaan tai hiukset voidaan huuhdella sillä suihkussa.

Edistääkö rosmariiniöljy hiusten kasvua?

Useat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että rosmariiniöljy hiuksille voi edistää hiusten kasvua ja tiheyttä, sekä estää hiustenlähtöä. Lisää tutkimuksia tarvitaan, mutta rosmariiniöljy hiuksille vaikuttaa erittäin lupaavalta avulta hiusten kasvuun. Monet tiktokkaajat puolestaan vannovat, että rosmariini vesi hiuksille edistäisi hiusten kasvua, mutta ei kuitenkaan ole olemassa tutkimuksia, jotka vahvistaisivat juuri rosmariiniveden vaikutuksen.

Mitä hyötyä rosmariinista on hiuksille?

Rosmariiniöljyllä on monia ominaisuuksia, jotka voivat edistää hiusten kasvua. Rosmariiniöljy ja rosmariinivesi hiuksille sisältävät karnosiinihappoa, joka hoitaa kudosvaurioita ja nopeuttaa ihosolujen uudistumista. Tämä voi puolestaan edistää verenkiertoa, joka voi auttaa estämään hiustenlähtöä ja parantaa hiusten kasvua. Esimerkiksi tämä vuonna 2015 tehty tutkimus vertasi rosmariiniöljyä minoksidiilin, joka on yleinen hiustenlähtöön käytetty lääke. Kuuden kuukauden topikaalisen käytön jälkeen tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden hiusten kasvu oli parantunut huomattavasti. Rosmariiniöljy hiuksille aiheutti osallistujille myös paljon vähemmän ärsytystä kuin minoksidiili.

Rosemary oil has many benefits

Rosmariiniöljy hiuksille sisältää myös voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan hiuksia vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit saattavat vahingoittaa hiustuppeja, joka voi johtaa hiustenlähtöön tai harmaantumiseen. Lue lisää hiusten harmaantumisesta täältä.

Viimeiseksi, rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on myös antimikrobinen, joten se voi auttaa hilseen hoitoon tai torjuntaan.

Rosmariini hiuksille: sivuvaikutukset?

Rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on voimakas aine, joten sitä ei tulisi koskaan levittää suoraan iholle pelkiltään. Jos haluat käyttää rosmariinia hiuksiin, sekoita rosmariiniöljy hiuksille aina kantajaöljyn, kuten jojobaöljyn, kanssa ennen levittämistä. On myös hyvä tehdä ihotesti ennen kuin laitat rosmariinia hiuksiin, etenkin jos sinulla on herkkä päänahka. Ole myös varovainen levittäessäsi rosmariinia hiuksiin öljyn tai veden muodossa, ja vältä silmiä, suuta ja muita herkkiä ihoalueita.

Rosmariinin eteerinen öljy hiuksille voi myös latistaa hiuksia suurissa määrissä, etenkin jos sinulla on hennot tai ohenevat hiukset. Jos näin on, voit käyttää rosmariiniöljyä hoitona ennen hiusten pesua.

Hyvä tapa välttää näitä sivuvaikutuksia ja varmistaa, että rosmariiniöljy hiuksille on tehokas mutta turvallinen käyttää, on valita rosmariiniöljyä oikeassa määrässä sisältäviä hiustuotteita.

Miten käyttää rosmariinia hiuksiin

How Do You Use Rosemary Oil for Hair?

Jos haluat käyttää rosmariinia hiuksiin edistämään hiusten kasvua, sinulla on muutamia vaihtoehtoja:

1. Levitä rosmariiniöljy päänahkaan

Laimenna kaksi tai kolme tippaa rosmariiniöljyä kahdella ruokalusikallisella kantajaöljyä (minun suosikkini on jojobaöljy). Levitä sekoitus suoraan päänahkaan. Käytä tätä hoitoa kerran tai kaksi viikossa nähdäksesi kuinka päänahkasi reagoi. Tämän jälkeen voit lisätä käytön tiheyttä, jos päänahkasi ei ärtynyt.

2. Lisää rosmariiniöljy shampooseen

Jos sinulla on ohenevat tai hennot hiukset, öljyn levittäminen suoraan hiuksiin voi latistaa hiuksia ja saada ne näyttämään entistä ohuemmilta. Hyvä vaihtoehto on lisätä rosmariiniöljy käyttämääsi shampooseen tai hoitoaineeseen. Tällä tavoin hiuksesi saavat rosmariiniöljyn tarjoamat hyödyt, mutta öljy ei tee niistä rasvaisen näköisiä.

3. Käytä tuotteita, jotka sisältävät rosmariiniöljyä

Helpompi (ja vähemmän sotkuinen) ratkaisu on käyttää hiustuotteita, joiden ainesosalistaan kuuluu rosmariiniöljy hiuksille. Minun lempituotteitani ovat:

 • Grow Perfect™ shampoo ja hoitoaine – Näiden tuotteiden ainesosalistasta löytyy sekä Anagain™-uute että rosmariiniöljy hiuksille, joiden molempien on todistettu edistävän hiusten kasvua ja tiheyttä.
 • Grow Perfect™ Thickening Spray -suihke – Tämä hiuspohjan hoitosuihke sisältää rosmariiniöljyä sekä monia muita erinomaisia ekologisia ainesosia, jotka parantavat hiustiheyttä.
 • Scalp Delight™ Detox kuorinta ja hoitoaine – Tämä puhdistava kaksikko voi sopia juuri sinulle, jos hiuksesi rasvoittuvat helposti. Rosmariiniöljy hiuksille kuuluu tämän syväpuhdistavan hiuspohjan kuorinnan ainesosiin. Se poistaa hiuksista lian, ylimääräisen talin ja tuotejäämät edistäen päänahan hyvinvointia ja hiusten kasvua. Tuotepaketin hoitoaine tarjoaa kevyttä ja täydentävää kosteutusta. Vinkki: yhdistä kuorinnan käyttö Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjan kanssa, jotta poistat lian ja jäämät entistä tehokkaammin!

Rosmariini hiuksille voi tuottaa erinomaisia tuloksia, mutta muista, että säännöllisyys on valttia. Aiemmin mainitsemani tutkimuksen osallistujat eivät nähneet tuloksia ennen kuin he olivat käyttäneet rosmariinia hiuksiin kuusi kuukautta. Joten, jos rosmariini on ollut käytössäsi vasta muutaman viikon ja et ole saanut vielä näkyviä tuloksia, älä anna periksi! Muista myös pitää odotuksesi maltillisina. Hiukset kasvavat (enintään) 1.7 senttimetriä kuukaudessa. Jos haluat oppia lisää hiusten kasvusta, lue “Kuinka nopeasti hiukset kasvavat? 7 hiusten kasvunopeuteen vaikuttavaa asiaa”

Rosmariiniöljy hiuksille: kenelle se sopii?

Rosmariiniöljy hiuksille vaikuttaa hiustuppeen eikä itse hiussuortuvaan. Tämän vuoksi rosmariiniöljy hiuksille sopii kaikille hiustyypeille. Sitä voi käyttää myös värjättyihin hiuksiin, sillä rosmariiniöljy levitetään päänahkaan. On parasta tehdä ihotesti ennen kuin käytät rosmariinia hiuksiin, etenkin jos sinulla on herkkä iho. Rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on voimakas öljy, joten en suosittele suurien määrien käyttöä raskaana oleville tai imettäville henkilöille.

Rosmariini hiuksille: käyttövinkkejä

1. Levitä päänahkaan

Vaikka puhunkin ainesosasta rosmariiniöljynä hiuksille - tämän öljyn vaikutus tapahtuu kuitenkin ainoastaan päänahassa, jonka ansiosta se sitten vaikuttaa hiuksiin. Rosmariiniöljyä ei siis ole tarvetta levittää hiusten pituuksiin. Saadaksesi parhaat tulokset, valitse shampoo, suihke tai öljy, joka voidaan levittää suoraan päänahkaan.

2. Anna tuotteen vaikuttaa

Give it time

Anna rosmariiniöljyn vaikuttaa päänahassa vähintään tunnin verran ennen kuin huuhtelet sen pois. Tai käytä päänahkaan jätettävää tuotetta, kuten Grow Perfect™ Thickening Spray -suihketta, jota ei tarvitse huudella heti pois. Muista, että saat näkyviä tuloksia vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen.

3. Valitse öljy huolellisesti

Varmista, että rosmariiniöljy hiuksille on 100% aito ja ekologinen. Muut ainesosat voivat heikentää öljyn tehoa ja aiheuttaa ärsytystä. Valitse sertifioidusti ekologinen rosmariini hiuksille, jotta voit olla varma öljyn puhtaudesta.

4. Aloita hitaasti

Tee testi pienelle ihoalueelle ennen kuin levität rosmariiniöljyä koko päänahalle, etenkin jos sinulla on herkkä iho. Käytä rosmariinia hiuksiin kerran viikossa ja lisää käyttökertoja vaiheittain 2-3 kertaan viikossa. Jos sinulla ilmenee ihon ärtymistä, lopeta öljyn käyttö tai harvenna käyttöväliä.

5. Pieni määrä riittää

Rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on voimakas tuote, joten sinun ei tarvitse käyttää kovin suurta määrää saadaksesi tuloksia. Tämän vuoksi minusta turvallisin ja helpoin tapa käyttää rosmariinia hiuksiin on valita hiustuote, joka sisältää oikean määrän rosmariiniöljyä koostumuksessaan.

6. Ole kärsivällinen

Rosmariiniöljy hiuksille antaa tuloksia vasta noin kuuden kuukauden säännöllisen käytön jälkeen, joten ole kärsivällinen!

Entä rosmariinivesi hiuksille?

Rosmariinivesi hiuksille on helppo valmistaa kotikonstein. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on keittää tuoreita rosmariinin lehtiä (jotka saat ruokakaupan yrttiosastolta) tislatussa vedessä. Anna hautua muutama tunti ennen käyttöä. Valmis rosmariini vesi hiuksille säilyy jääkaapissa enintään kaksi viikkoa.

Rosmariinivettä voidaan käyttää monin eri tavoin edistämään hiusten kasvua:

 1. Suihkuta rosmariinivesi hiuksiin jätettävänä hoitoaineena suihkupulloa käyttäen
 2. Sekoita rosmariinivesi hiuksille suosikkishampooseen
 3. Hiero rosmariinivesi päänahkaan

Koska rosmariinivesi on paljon miedompaa kuin rosmariiniöljy hiuksille, sen vaikutus ei ole yhtä tehokas. Valitettavasti rosmariiniveden vaikutusta hiusten kasvuun ei ole tutkittu. Vaikka rosmariinivesi onkin monien tiktokkaajien suosikki, suosittelen yhdistämään käyttämään rosmariinivettä hiuksille yhdessä rosmariiniöljyn tai sitä sisältävän tuotteen kanssa saadaksesi parhaat tulokset.

Muita hiustenkasvatusvinkkejä

Rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on oiva apu hiusten kasvuun, mutta tässä vielä muutama muukin vinkki:

1. Käytä lisäravinteita hiuksille

Terveet hiukset kasvavat sisältäpäin!Hiusvitamiinit kuten Hair Formula Gummies naisille ja miehille sisältävät tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten biotiinia ja sinkkiä, jotka edistävät hiusten pysymistä terveenä. Hiusvitamiinit auttavat täydentämään ruokavalion ‘aukot’ ja varmistavat, että saat kaikkia normaaliin hiusten kasvuun tarvittavia ravinteita. Lisäksi nämä hiusvitamiinit ovat sokerittomia ja vegaanisia. Ei keinotekoisia maku- tai väriaineita!

2. Kokeile päänahan hierontaa

Kuten aiemmin mainitsin, yksi syy siihen miksi rosmariiniöljy hiuksille toimii on se, että se kiihdyttää päänahan verenkiertoa. Voit parantaa verenkiertoa myös päänahan hieronnan avulla käyttäen Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa tai sormiasi. Päänahan hieronta on myös erinomainen tapa rentoutua, tai voit ottaa tavaksi hieroa päänahkaa samalla kun levität rosmariiniöljyn päänahkaan suihkussa.

3. Estä hiusten katkeilua

Monet luulevat että heidän hiuksensa eivät kasva, mutta ongelma saattaa kuitenkin olla se, että hiukset katkeilevat saavuttaessaan tietyn pituuden. Tämä yleistä erityisesti hiuksia usein värjäävien ja muotoilevien keskuudessa. Jos haluat kasvattaa pidemmät hiukset, kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota latvojen hellimiseen. Tässä muutama ehdotus:

 • Käytä kosteuttavaa tai vahvistavaa hiusnaamiota, kuten Split Fix™ Hair Maskia, vähintään kerran viikossa.
 • Pidä hiusten latvat kosteutettuina hiusöljyn avulla. Minun suosikkini on Moisture Hero™ Hair Oil.
 • Ole hellävarainen käyttäessäsi kuumia muotoiluvälineitä. Käytä alhaisinta mahdollista lämpöasetusta saadaksesi toivomasi kampauksen, ja muista käyttää lämpösuojasuihketta aina ennen hiusten muotoilua. Skippaa kuumien muotoiluvälineiden käyttö aina kun mahdollista ja suosi muotoilumenetelmiä, jotka eivät vaadi lämpöä.
 • Älä letitä hiuksia liian tiukkaan tai pidä ponnaria aina samalla kohdalla, vaan yritä vaihdella hiustyyliäsi ja kampaustasi.

Rosmariini hiuksille voi olla täydellinen ratkaisu, jos etsit luonnollista tapaa edistää hiusten kasvua. Rosmariinin on kauan tiedetty tukevan hiusten kasvua ja päänahan terveyttä. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja ja ehkäisee tulehduksia, mikä voi vähentää hiustenlähtöä.

Jos hiusten kasvatus on sinun tavoitteesi, suosittelen että käytössäsi on ennemminkin rosmariiniöljy hiuksille kuin rosmariinivesi hiuksille. Vaikka molemmat voivatkin edistää hiusten kasvua ja päänahan terveyttä, rosmariinin eteerinen öljy hiuksille on väkevämpi ja antaa tutkitusti tuloksia. Rosmariiniöljy hiuksille sopii käytettäväksi erillisenä hoitona, kun muutama tippa sitä sekoitetaan kantajaöljyyn ja hierotaan päänahkaan. Helpompi tapa käyttää rosmariinia hiuksiin on kuitenkin käyttää oikeassa annoksessa rosmariiniöljyä sisältäviä hiustuotteita.

Rosmariiniöljy ja rosmariinivesi ovat luonnollisia ainesosia, joita on käytetty vuosisatoja edistämään hiusten kasvua ja päänahan hyvinvointia. Joten, jos etsit luonnollista tapaa tukea hiusten kasvua, harkitse rosmariiniöljyn käyttöä.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit