Harmaat hiukset: Syyt hiusten harmaantumiseen & niiden hoitoKatso kaikki artikkelit

Harmaat hiukset: Syyt hiusten harmaantumiseen & niiden hoito

Oletko päätynyt tähän artikkeliin, koska olet kokenut sen minkä suurin osa meistä tulee kokemaan jossain vaiheessa - hiusten harmaantumisen ja harmaat hiukset? Et varmaan innostu, kun kerron, että hiusten harmaantuminen on osa ikääntymistä. Mielestäni harmaat hiukset ovat kuitenkin upeat! Etkö usko? Jatka lukemista, niin kerron, mitä kaikkea ihanaa voit keksiä, kun saat harmaat hiukset.

Kuten rypyt ihossa, harmaat hiukset ovat merkki ikääntymisestä – ja totta puhuen, kummassakaan ei ole mitään vikaa tai väärää. Ne ovat osa elämää! Et ole varmasti ainut, joka on miettinyt mikä aiheuttaa hiusten harmaantumisen. Tässä artikkelissa kerron, mikä aiheuttaa harmaat hiukset ja kuinka pitää niistä huolta.

Sisältö

Mitä harmaat hiukset käytännössä tarkoittavat?

Harmaat hiukset ovat ihan samaa hiusta kuin väripigmenttiset hiukset. Ainut poikkeus niissä on se, että harmaista hiuksista puuttuu juurikin se pigmentti. Hiuksen luonnollinen väri tulee tietystä pigmentistä, oli se sitten vaalea, musta, punainen tai mikä tahansa siltä väliltä.

Harmaat hiukset ovat enemmän huomattavissa niillä, joilla on luonnostaan tummat hiukset. Kaikki hiusvärit muuttuvat lopulta harmaiksi, mutta puna- ja vaaleatukkaisilla harmaat hiukset sekoittuvat muiden hiusten joukkoon helpommin antaen illuusion, että hiustenväri on vain hieman vaaleampi.

Mikä aiheuttaa harmaat hiukset?

Hiusten harmaantuminen johtuu melanosyyteistä. Ne ovat soluja, jotka tuottavat pigmenttiä nimeltä melaniini. Ikääntyessämme, melanosyytit heikentyvät ja hiljalleen lopettavat melaniinin tuotannon. Ilman jatkuvaa melaniinin saantia, hiukset menettävät värinsä ja hiusten harmaantuminen alkaa.

Hiusten harmaantuminen alkaa muutamalla valkoisella hiuksella, jotka sekoittuvat sinne tänne muiden hiusten sekaan. Mitä enemmän hiukset menettävät pigmenttiä, sitä nopeammin harmaat hiukset ilmaantuvat.

Tuntuvatko harmaat hiukset erilaisilta?

Harmaat hiukset eivät ole niin kuivat ja jäntevät, mitä moni uskoo. Tosiasiassa harmaat hiukset ovat yleensä jopa hieman hennommat ja helpommin käsiteltävät. Mutta ikääntyessämme hiuspohjamme tuottaa vähemmän luonnollisia öljyjä, jonka vuoksi harmaat hiukset tuntuvat helposti kuivemmilta kuin värilliset hiukset. Oikeilla, kosteuttavilla hiustenhoitotuotteilla harmaat hiukset voivat kuitenkin tuntua yhtä kosteutetuilta kuin pigmenttiset hiuksetkin. Kerron tästä vielä lisää myöhemmin.

HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Enriched Blonde™ Duo HairLust - Enriched Blonde™ Duo
Säästä 15%

Enriched Blonde™ Duo

Kirkastava hopeashampoo ja -hoitoaine vaaleille ja harmaille hiuksille.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää

Voivatko harmaat hiukset saada pigmentin takaisin?

Valitettavasti hiusten luonnollinen väri hälvenee lopullisesti, kun melanosyytit väsähtävät ja lopettavat melaniinin tuotannon. Vaikka jotkin myytit uskottelevat, että tietyillä konsteilla voi saada oman hiuspigmentin takaisin, niin näitä ei valitettavasti kannata uskoa, mikäli hiusten harmaantuminen on jo alkanut. Toki hiusten värjääminen on aina mahdollista.

Ainoana poikkeuksena tähän on se, jos hiuksesi ovat harmaantuneet sairauden tai lääkityksen vuoksi. Nämä ovat kuitenkin harvinaisia tapauksia.

Milloin hiusten harmaantuminen yleensä alkaa?

Tutkimusten mukaan hiusten harmaantuminen alkaa pikkuhiljaa noin 34-44 vuotiaana. Monien hiukset alkavat harmaantumaan tätäkin aikaisemmin ja se on täysin normaalia. Harmaat hiukset kolmekymppisenä ei tarkoita sitä, että olisi sairas tai jokin olisi vialla.

Harmaantuvatko kaikkien hiukset?

Kaikkien hiukset harmaantuvat edes hieman jossain vaiheessa elämää – se on täysin luonnollinen osa vanhenemista. Tähänkin löytyy kyllä poikkeuksia, sillä joillakin saattaa olla heidän täysin luonnollinen hiusten väri vielä kuusikymppisenäkin samalla, kun jotkut naiset huomaavat heidän ensimmäiset harmaat hiukset jo lukiossa.

Hiusten harmaantuminen on geeniperäistä, joten jos jollakin perheenjäsenelläsi oli harmaat hiukset jo nuoressa iässä, todennäköisesti näin tulee olemaan sinullakin.

Etninen tausta saattaa myös vaikuttaa siihen, kuinka hiusten harmaantuminen alkaa, jos alkaa ollenkaan. Kaukaasialaisilla hiusten harmaantuminen alkaa yleensä aikaisemmin kuin muilla.

Monipuolisella ruokavaliolla ja terveellisillä elämäntavoilla voi olla merkittävä vaikutus hiusten harmaantumiseen.

Hiusten harmaantuminen: voiko sitä hidastaa?

Jos toiveenasi on jollakin tapaa ehkäistä harmaat hiukset, minun täytyy kertoa sinulle tässä vaiheessa, että se ei ikävä kyllä ole mahdollista. On kuitenkin tapoja, jotka voivat aiheuttaa harmaat hiukset nopeammin. Näitä vinkkejä noudattamalla voit ainakin hidastaa hiusten harmaantumista:

1. Syö terveellisesti ja tasapainoisesti

Syö terveellisesti

Tutkimukset osoittavat, että liian vähäinen vitamiinien ja mineraalien saanti voi aiheuttaa pigmentin hälvenemistä nopeammin. Esimerkiksi B12-vitamiini, D3-vitamiini, kupari ja rauta ovat tärkeitä hiusvärin säilymiselle ja hiusten hyvinvoinnille. Ehkäistäksesi ennenaikaisen hiusten harmaantumisen suosittelen kiinnittämään huomiota ruokavalioon ja varmistamaan, että saa tarpeeksi proteiinirikasta ruokaa kuten kananmunia, kalaa ja maitoa.

2. Muista vitamiinit

Muista vitamiinit

Toki terveellisesti syöminen on helpommin sanottu, kuin tehty. Hairlustin vitamiinit sisältävät paljon hiusystävällisiä ravintoaineita, kuten B12-vitamiinia ja D-vitamiinia. Niitä on saatavilla sekä pureskeltavina vitamiineina, että tablettimuodossa. Molemmat sisältävät paljon tärkeitä ravintoaineita hiuksillesi. Pitämällä huolta hiuksistasi ja hiuspohjastasi oikealla ravitsemuksella voit mahdollisesti välttää harmaat hiukset tai ainakin hidastaa niiden harmaantumista. Lisäravinteiden syöminen voi olla hyvä idea, jos vaihdevuodet kolkuttelevat jo ovella, sillä vaihdevuosien aikainen hiustenlähtö on harmillisen yleistä.

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Women

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

3. Lopeta tupakointi

Lopeta tupakointi

Tupakointi ei pelkästään vanhenna ihoasi, vaan sillä on myös vaikutuksia hiustesi kuntoon. Tutkijat ovat myös arvelleet, että tupakointi saattaa johtaa hiusten ennenaikaiseen harmaantumiseen oksidatiivisen stressin takia.

4. Vähennä stressiä

Vähennä stressiä

Kaikenlainen liika stressi voi saada hiustupet rasittumaan, jolloin hiusten harmaantuminen voi alkaa ennenaikaisesti. Jos haluat ehkäistä harmaat hiukset, yritä vähentää stressitasoja esimerkiksi liikunnalla, riittävällä unensaanniilla ja meditaatiolla.

Harmaiden hiusten värjäys?

Monet naiset haluavat peittää harmaat hiukset, mutta suosittelen pysyttelemään luonnollisessa lookissa. Harmaat hiukset ovat maailmanlaajuisesti ihaillut, ja etenkin tällä hetkellä "silver fox"-lookki on erityisen suosittu tyyli.

Vaikka harmaat hiukset ovatkin muodissa nyt, on myös erityisen ihailtavaa katsoa niitä, jotka itsevarmasti kantavat heidän luonnollisesti harmaat hiuksensa muodista ja trendeistä riippumatta. Sitä paitsi, hiusten värjääminen vaurioittaa hiuksia, joka voi johtaa siihen, että hiukset näyttävät kuivilta ja haurailta. Antamalla hiusten harmaantua luonnollisesti, säästät hiuksiasi, ja varmistat, että ne voivat kasvaa terveinä ja kiiltävinä.

Jos värjäät hiuksiasi säännöllisen epäsäännöllisesti, on tärkeää, että kampaajasi osaa tehdä muutokset vähitellen sen jälkeen, kun hiusten harmaantuminen on alkanut. Kampaajasi voi esimerkiksi lisätä raitoja, jotta eroa luonnolliseen hiusväriisi ei huomaa niin selkeästi, ja vältyt pahemmalta juurikasvulta.

Tämän jälkeen sinun tulee vain olla kärsivällinen ja odottaa, että harmaat hiukset kasvavat. Mutta usko minua, se tulee olemaan sen arvoista. Mieti, kuinka paljon rahaa tulet säästämään, kun sinun ei tarvitse rampata kampaajalla enää jatkuvasti.

Tarvitsevatko harmaat hiukset erilaista huolenpitoa?

Kyllä, harmaat hiukset tarvitsevat hieman erilaiset hiustenhoitorutiinit kuin värilliset hiukset. Jos olet kuitenkin vasta hiljattain huomannut ensimmäiset harmaat hiukset, ei sinun tarvitse heti ryhtyä muuttamaan hiustenhoitorutiineitasi. Vasta kun yli 30% hiuksistasi ovat harmaantuneet, suosittelen noudattamaan näitä ohjeita, jotta saat pidettyä harmaat hiukset terveinä ja kiiltävinä.

Käytä hopeashampoota ja -hoitoainetta

Käytä hopeashampoota ja -hoitoainetta, kuten tätä Enriched Blonde™ Silver Shampoo, jotta saat ylläpidettyä harmaata sävyä – harmaat hiukset tai vaaleat hiukset helposti alkavat sävynsä puolesta kellertämään. Violettia väripigmenttiä sisältävät tuotteet juurikin neutralisoivat tuota epätoivottua sävyä.

Kun hiusten harmaantuminen alkaa tai on jo alkanut, saatat huomata, että vaalea sävy saattaa taittaa hieman lämpimään, jopa kellertävään sävyyn. Tämä vaatii omanlaisensa tuotteet, että nämä ei-toivotut sävyt pysyvät hallinnassa. Tähän erinomainen tuote on juurikin hopeashampoo, kuten jo yllä mainitsin. Lue artikkelimme aiheesta hopeashampoo tai katso alla oleva video hopeashampoon käytöstä.

HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo HairLust - Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Hellävarainen hopeashampoo vaaleille ja harmaille hiuksille, joka kirkastaa hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Enriched Blonde™ Silver Conditioner HairLust - Enriched Blonde™ Silver Conditioner

Enriched Blonde™ Silver Conditioner

Hopeahoitoaine, joka kirkastaa vaaleiden ja harmaiden hiusten väriä.

23.95 €

Lue lisää

Kosteuta säännöllisesti

Kuten mainitsin aiemmin, harmaat hiukset ovat hyvin usein kuivahkommat. Suosittelen pitämään harmaista hiuksista huolta esimerkiksi tällä Split Fix™ Hair Mask - hiusnaamiolla. Se sisältää paljon luonnollisia raaka-aineita, kuten aloe veraa, kaurauutetta ja açaita, jotka kaikki antavat hyvän annoksen kosteutusta ja ravinteita.

Silloin tällöin hiuksille on hyvä antaa tehokosteutusta. Tähän suosittelen Hairlust Anti-Frizz hiusnaamiota. Anti-Frizz Pre Shampoo Balm sisältää runsaasti antioksidantteja, ekologista jojobaöljyä ja sheavoita, jotka auttavat suojaamaan ja kosteuttamaan harmaita hiuksia. Tämä tuote on suunniteltu antamaan hiuksille syväkosteutusta ja suojaamaan niitä veden kovilta mineraaleilta. Levitä naamio kuiviin hiuksiin ja anna sen vaikuttaa vähintään 10 minuuttia ennen hiusten pesua, tai vaihtoehtoisesti yön yli, jos hiukset kaipaavat hieman enemmän kosteutusta

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Korjaava hiusnaamio vaurioituneille ja hauraille hiuksille, joka ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää

Vältä lämpöä ja aurinkoa

Sekä lämpö että aurinko voivat taittaa harmaiden hiusten väriä kellertäviksi, ja sitä kukaan meistä ei todennäköisesti toivo. Koska harmaat hiukset eivät omaa mitään pigmenttiä, ne vahingoittuvat juurikin auringosta herkemmin. Varmista, että käytät aina lämpösuojaa ennen, kuin muotoilet hiuksiasi lämmöllä. Suosittele pysyttelemään luonnollisessa lämpösuojassa, kuten Hairlust Split Fix™ hiusöljyssä. Jos aiot liikkua ulkona auringonpaisteessa, suosittelen hankkimaan hatun tai hiuksille tarkoitetun aurinkosuojan. Esimerkiksi Sun Defense Hair Mist -suihke suojaa hiuksia luonnollisesti auringon UV säteilyltä samalla hiuksia kosteuttaen.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil
Ennakkotilaus

Split Fix™ Hair Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

5 tapaa, joilla saat upeat harmaat hiukset

Oletko valmis kokeilemaan tyyliä harmaat hiukset? Näin saat kaiken irti uudesta hiustyylistäsi:

1. Opiskele parhaat hiustyylit

Kuten olen aikaisemmin maininnut, harmaat hiukset ovat herkemmin kuivemmat kuin pigmenttiset hiukset. Joten jos olet tottunut pitämään jotakin kampausta, voi olla, että sama hiustyyli ei enää toimi sinulla.

Pyydä kampaajaasi leikkaamaan hiukset siihen tyyliin, joka sopii uuteen hiustyyppiisi – se helpottaa myös hiusten muotoilua jatkossa. Ja mitä vähemmän sinun tarvitsee käyttää lämpöä hiuksissa, sen parempi.

Onneksi hiuksia voi stailata ilman lämpöä. Yksi helppo tapa saada muhkeat kiharat ilman hiusten kuumakäsittelyä on käyttää Hairlust Heatless Curls settiä. Heatless curls on mukava ja helppo käyttää. Voit vaikka nukkua se päässä ja herätä hiukset valmiiksi stailattuina!

2. Harkitse hiusten raidoittamista

Riippuen miten hiusten harmaantuminen vaikuttaa juuri sinulla, voit myös harkita, että lisäisit hieman raitoja. Etenkin kasvoja kehystävät valkoiset raidat voivat ehostaa harmaita hiuksiasi entisestään.

3. Käytä oikeita tuotteita

Harmaat hiukset ovat herkästi hennompia kuin pigmenttiset hiukset ja tästä syystä voi joskus tuntua, että niihin ei saa yhtä paljon tuuheutta mitä toivoisi. Voit saada tyveesi tuuheutta tyvikohottajalla kuten tällä Grow Perfect™ Thickening Spray - suihkeella.

Harmaiden hiusten kuivuus voi aiheuttaa myös pörröisyyttä ja takkuuntuneisuutta etenkin latvoissa. Tästä syystä suosittelen käyttämään kosteuttavaa hiusöljyä kuten tätä Split Fix™ Hair Oil - hiusöljyä. Tällä hiusöljyllä saa loistavasti pörröisyyden kuriin ja hiusten selvittäminenkin helpottuu.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil
Ennakkotilaus

Split Fix™ Hair Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray

Tuuheuttava hiuspohjan hoitosuihke, joka sisältää hiusten tiheyttä edistävää RootBioTec™:iä.

29.95 €

Lue lisää

4. Suojaa hiuksia kuivumiselta

Kuten mainitsinkin jo pari kertaa aiemmin, harmaat hiukset ovat usein hieman kuivemmat. Pitääksesi hiuksesi pehmeinä, kosteutettuina ja kiiltävinä, käytä Split Fix™ Hair Mask - hiusnaamiota kerran viikossa. Tai käytä hieman hiusöljyä aina kun hiuksesi kaipaavat kosteutusta.

5. Käytä harmaaseen sopivia vaatteita ja meikkiä

Hiusten värillä on yllättävän suuri merkitys siihen, mitkä värit sopivat itselle parhaiten. Jos hiusten harmaantuminen on jo alkanut, voi olla, että olet huomannut, että edelliset luottovärit eivät enää sovikaan.

Harmaat hiukset voivat helposti viedä iholta hieman sävyä pois, joten kokeile käyttää esimerkiksi poskipunaa, joka on sävyltään lämpimän persikkainen, vaaleanpunainen tai kultaan taittava – kaikki nämä sävyt tuovat varmasti lämmön takaisin kasvoille. Myös huulipunan tai huulikiillon valitseminen hieman lämpimämmässä sävyssä voi kirkastaa kasvoja ja tuoda niihin lisää eloa.

Entä vaatetus? Jalokivien värit sopivat usein ihmisille, joilla on harmaat hiukset tai vaaleat hiukset harmailla raidoilla. Tarkoitan siis violettia, fuksiaa, smaragdinvihreää ja tummansinistä. Myös neutraalimmat sävyt voivat näyttää upealta, kun on harmaat hiukset. Blondeille, joilla on harmaita raitoja sopivat erityisesti pastellin sävyt.

Tietysti aina kannattaa pitää niitä vaatteita, joissa on itsellä mukava olla – väreistä niinkään välittämättä. Siksi suosittelen kokeilemaan ja löytämään itselle mukavimmat sävyt ja värit!

Oikealla hoidolla ja tuotteilla harmaat hiukset ovat upeat. Toivon, että tämän artikkelin myötä hiusten harmaantuminen ei enää pelota, löysit vastauksia, jos harmaiden hiusten värjäys mietityttää, ja voit tuntea olosi itsevarmaksi, jos omaat harmaat hiukset.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

 • Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigt

  Lämpösuoja hiuksille: Kuinka suojata hiukset turhalta vaurioitumiselta?

 • Silver shampoo

  Hopeashampoon käyttö & 5 muuta välttämätöntä tuotetta vaaleille hiuksille

 • Hvordan får man tykkere hår? 10 nemme tips til sundt og fyldigt hår

  Miten saada paksummat ja tuuheammat hiukset? 10 luonnollista keinoa

Katso kaikki artikkelit