Kosteuttava hiusöljy kuiville hiuksilleKatso kaikki artikkelit

Kosteuttava hiusöljy kuiville ja kiharille hiuksille: Parhaat tuotteet ja käyttövinkit

Jos sinulla on kuivat, pörröiset tai kiharat hiukset, on kosteuttava hiusöljy erinomainen lisä hiustenhoitoon. Oikeanlaisen hiusöljyn valitseminen voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty. Jatka lukemista, jos haluat oppia millainen on paras hiusöljy kuiville hiuksille.

Minulla on kuivat ja kiharat hiukset, joten ymmärrän, miten hankalaa on löytää oikeanlainen yhdistelmä tuotteita, jotka pitävät hiukset kosteutettuina, pehmeinä ja pörröttöminä. Olen kokeillut lukemattomia tuotteita vuosien saatossa, mutta yksi mullistavimmista löydöistäni on ollut kosteuttava hiusöljy kiharille hiuksille. Se antaa hiuksilleni niiden tarvitsemaa kosteutta, sekä auttaa korostamaan kiharoita ja estää katkeilua. Kaupasta löytyy kuitenkin niin monia erilaisia vaihtoehtoja, että voi olla vaikeaa tietää, mikä on paras hiusöljy kuiville hiuksille. Aionkin jakaa tässä artikkelissa minun vinkkini siitä, miten löytää paras kosteuttava hiusöljy.

Sisältö

9 syytä käyttää hiusöljyä

9 syytä käyttää hiusöljyä

Jos et ole aiemmin käyttänyt hiusöljyä, se voi mullistaa hiustesi kunnon. Se ei ainoastaan tarjoa hiuksille kosteutta ja ravintoa, vaan sen käytöllä on myös useita muita hyötyjä. Tässä muutama syy siihen, miksi kosteuttava hiusöljy voi olla mahtava lisä hiustenhoitorutiiniin:

 1. Syväkosteuttaa – Kosteuttava hiusöljy tunkeutuu syvälle hiuksiin, ja antaa paljon kaivattua kosteutta kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tämä voi edistää hiustesi yleistä kuntoa ja ulkonäköä.
 2. Estää pörröisyyttä – Hiusöljy kiharille hiuksille voi auttaa pitämään pörröisyyden kurissa, sillä se suojaa hiusten ulointa kerrosta ja estää pörröisyyttä aiheuttavaa kosteutta pääsemästä hiusten sisälle. Tämä on erityisen hyödyllistä kuiville, huokoisille ja kiharoille hiuksille, jotka ovat taipuvaisempia pörroisyyteen.
 3. Suojaa kuumuudelta – Hiusöljyn levittäminen hiuksiin ennen kihartimen tai suoristusraudan käyttöä voi auttaa suojaamaan hiuksia vaurioilta. Kosteuttava hiusöljy luo suojan hiusten ja lämmön välille, ehkäisten katkeilua ja haaroittumista.
 4. Helpottaa hiusten käsittelyä – Kuivien tai kiharien hiusten muotoilu voi olla haastavaa, mutta hiusöljy kiharoille hiuksille voi tehdä hiuksista helpommin hallittavat. Öljy taltuttaa ja kosteuttaa hiuksia, jolloin niitä on helpompi selvittää ja muotoilla.
 5. Lisää kiiltoa – Hiusöljy kuiville hiuksille voi antaa suortuvillesi kauniin ja terveen kiillon. Tämä on erityisen hyödyllistä kiharille hiuksille, jotka voivat usein näyttää himmeiltä ja elottomilta ilman asianmukaista kosteutusta.
 6. Lukitsee kosteuden – Paras hiusöljy kuiville hiuksille on sellainen, joka luo hiuksiin kosteuden haihtumista estävän suojan. Tämä auttaa pitämään hiukset kosteutettuina ja hyvinvoivan näköisinä.
 7. Vähentää hiusten sähköisyyttä – Kuivat hiuksit ovat alttiit sähköistymään. Kosteuttava hiusöljy voi pysäyttää staattisen sähkön muodostumisen ja pitää hiukset pehmeinä ja sileinä.
 8. Estää katkeilua – Kiharat hiukset ovat erityisen alttiit katkeilemaan takkuntumiselle taipuvan rakenteensa vuoksi. Hiusöljy kiharille hiuksille voi auttaa ravitsemaan ja vahvistamaan hiuksia, joka vähentää hiusten katkeilua ja vaurioitumista.
 9. Ravitsee hiuksia – Hiusöljy kuiville hiuksille sisältää usein ravitsevia ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja. Nämä ravintoaineet voivat auttaa vahvistamaan hiuksia sisältäpäin, joka edistää hiusten tervettä kasvua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Miksi monet hiusöljyt sisältävät silikonia?

Hiusöljy kuiville hiuksille voi usein sisältää silikoneja, sillä ne tekevät hiuksista välittömästi pehmeät, sileät ja kiiltävät. Lisäksi silikonit muodostavat kerroksen hiuksen päälle, jonka vuoksi niiden vaikutus näkyy heti.

Jos sinulla on luonnostaan suorat hiukset, tai jos haluat pehmeän ja siloitellun tyylin, silikoneja sisältävä kosteuttava hiusöljy voi olla toimiva tuote. Silikonit voivat tarjota hiuksillesi kiiltoa ja pehmeyttä, ilman että hiukset latistuvat. Split Fix™ Hair Oil on erinomainen hiusöljy kuiville hiuksille, joka sisältää pörröisyyttä torjuvia, kiiltoa lisääviä ja lämmön aiheuttamilta vaurioilta suojaavia silikoneja. Split Fix™ Hair Oil on erinomainen kosteuttava hiusöljy muotoilemaan kuivia ja hauraita latvoja, ja sopii heille, jotka haluavat kiiltävän ja siloitellun lookin, ilman että hiukset tuntuvat raskailta tai rasvaisilta.

Silikonien käytöllä voi kuitenkin olla myös huonoja puolia, erityisesti tietyille hiustyypeille.

Kannattaako valita silikoniton hiusöljy?

Silikoneja sisältävät tuotteet voivat latistaa hiuksia ja aiheuttaa kertymiä hiuksiin. Nämä tuotekertymät voivat estää kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia pääsemästä imeytymään hiuksiin, jonka tuloksena hiuksista tulee veltot ja elottomat. Silikoniton hiusöljy puolestaan tarjoaa hiuksille kosteutta ja ravintoa, ilman kertymiä. Tämä voi auttaa kiharoita säilyttämään muotonsa ja keveytensä, ja samalla pysymään kosteutettuina ja hyvinvoivan näköisinä. Siksi monien mielestä paras hiusöljy kuiville hiuksille on silikoniton hiusöljy.

Ainoastaan silikoniton hiusöljy voi olla sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten jos tämä on sinulle tärkeä kriteeri, varmista, että valitsemasi hiusöljy ei sisällä silikonia. Lue lisää silikonittomista tuotteista täältä.

Miten valita paras hiusöljy kuiville hiuksille

paras hiusöljy kuiville hiuksille

Yleisesti ottaen, suositukseni kosteutta kaipaaville hyvin kuiville, pörröisille ja kiharoille hiustyypeille on silikoniton hiusöljy, joka ei sisällä mineraaliöljyjä. Valitse silikoniton hiusöljy, joka sisältää näitä erinomaisia ainesosia silikonien sijaan:

 • Caprylic/Capric Triglyceride – Tämä ainesosa on hiuksia pehmentävä luonnollinen vaihtoehto silikoneille. Silikoniton hiusöljy on kevyempi, sillä tämä emulgointiaine imeytyy syvälle hiuksiin, eikä vain parkkiinnu hiusten päälle.
 • Kookos-, auringonkukka-, jojoba-, avokado- ja manteliöljyt – Nämä kasvipohjaiset ainesosat antavat runsaasti kosteutta ja ravintoa kuiville ja kiharille hiuksille. Jos etsinnässä on paras hiusöljy kuiville hiuksille, varmista, että valitsemasi tuote koostuu suurimmaksi osaksi tämänkaltaisista luonnollisista öljyistä.
 • Sheavoin esterit – Esterit ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka muodostuvat alkoholin ja rasvahappojen reaktion seurauksena. Nämä etyyliesterit ovat kevyempiä kuin itse sheavoi, joka voi olla liian raskas ja rasvainen joillekin hiustyypeille.

Mielestäni paras hiusöljy kuiville hiuksille ja kiharoille on Moisture Hero™ Hair Oil -hiusöljy. Miksi se on hyvä hiusöljy kiharoille hiuksille? Koska se on kevyt ja silikoniton hiusöljy, joka koostuu ekologisista ainesosista, jotka tunkeutuvat hiuksiin ja antavat niille paljon kaivattua kosteutta latistamatta hiuksia. Tämä luonnollinen hiusöljy kiharoille ja kuiville hiuksille koostuu ekologisista, ravinnerikkaista öljyistä, mukaan lukien avokado-, kookos-, jojoba- ja ruusunmarjaöljyt. Moisture Hero™ hiusöljyn monikäyttöinen koostumus tarjoaa kevyttä kosteutta kaikille hiustyypeille, ilman kertymiä. Tämä silikoniton hiusöljy on myös erinomainen tuote korkeahuokoisille tai pörröisille hiuksille.

Lue lisää kuinka valita oikeanlaiset tuotteet kiharille hiuksille täältä.

Luonnollinen vs. ekologinen hiusöljy

Luonnollinen hiusöljy on valmistettu luonnosta peräisin olevista ainesosista ja se ei sisällä synteettisiä kemikaaleja. Ekologinen eli luonnonkosmetiikan hiusöljy on puolestaan valmistettu ainesosista, joiden kasvatuksessa ja prosessoinnissa ei käytetä torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita. Näiden tuotteiden eron näkee niiden sertifioinnista. Luonnonkosmetiikan hiusöljyt ovat organisaation, kuten Ecocertin, sertifioimia, kun taas luonnolliset hiusöljyt eivät ole.

Valinta luonnollisen ja luonnonmukaisen hiusöljyn välillä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja arvoista. Ekologisia hiusöljyjä pidetään yleensä turvallisempina ympäristölle ja terveydelle, sillä ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Ne voivat kuitenkin olla kalliimpia tiukan sertifiointiprosessin vuoksi. Luonnolliset hiusöljyt ovat puolestaan yleensä edullisempia, mutta voivat sisältää kemiallisesti prosessoituja ainesosia. Jos minulta kysytään, paras hiusöljy kuiville hiuksille on 100% luonnollinen ja ekologinen.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

3 tapaa käyttää luonnollista hiusöljyä

Tässä muutama keino, kuinka kosteuttava hiusöljy voidaan ottaa osaksi hiustenhoitoa:

 1. Hoitoon ennen hiusten pesua – Hiusöljyn käyttäminen ennen hiusten shampoopesua on erinomainen tapa syvähoitaa hiuksia ja estää shampoota kuivattamasta hiuksia. Levitä ensin silikoniton hiusöljy hiusten keskipituuksista latvoihin, keskittyen erityisesti kuiviin alueisiin. Anna hiusöljyn vaikuttaa vähintään 30 minuuttia, tai yön yli, jos haluat intensiivisempää hoitoa. Tämän jälkeen pese hiukset normaalisti hellävaraisella shampoolla ja hoitoaineella.
 2. Hiusten muotoiluun – Kosteuttava hiusöljy toimii myös muotoilutuotteena, joka antaa hiuksille kiiltoa, pehmeyttä ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät. Levitä pieni määrä öljyä hiuksiin, keskittyen latvoihin ja niihin alueisiin, jotka tuppaavat olemaan pörröisiä tai joissa esiintyy hapsottavia suortuvia. Hiusöljy kuiville hiuksille voidaan levittää kosteisiin hiuksiin ennen muotoilua tai kuiviin hiuksiin, jos haluat pitää hapsottavat suortuvat kurissa ja lisätä kiiltoa.
 3. Päänahan hierontaan – Hiusöljy päänahalle toimii myös apuna hiuspohjan hierontaan. Hieronta voi stimuloida verenkiertoa päänahassa ja edistää tervettä hiusten kasvua. Levitä pieni määrä hiusöljyä sormenpäihin ja hiero öljy päänahkaan pyörivin liikkein. Hiero hiusöljy päänahalle hellävaraisesti ja vältä vetämästä hiuksiasi. Jätä öljy päänahkaan vähintään 30 minuutiksi ennen kuin peset hiukset. Päänahan öljyhoito ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille, lue lisää tästä alta.

Öljyt sopivat myös ravitsemaan ja kosteuttamaan partaa. Jos haluat lisätietoa, lue lisää partaöljyn käytöstä.

Entäs hiusöljy päänahalle?

Hiusten öljyhoito, jossa öljy levitetään suoraan päänahkaan ja hiusten juuriin, on perinteinen ayurvedinen menetelmä, josta on tullut viime aikoina suosittu. Sen idea on, että hiusöljy päänahalle kosteuttaa ja ravitsee hiuspohjaa ja edistää hiusten tervettä kasvua. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hiuspohjan öljyhoito ei sovi kaikille.

Vaikka hiusten öljyhieronta voi olla hyödyllistä joillekin, toisille se voi aiheuttaa päänahan ongelmia ja ärsytystä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla varovainen tätä menetelmää kokeillessa, ja testata ensin pienellä alueella, jotta tiedät sopiiko hiusöljy päänahalle. Jos aiot kokeilla hiusten öljyhoitoa, varmista että käytössäsi on silikoniton hiusöljy, joka ei aiheuta kertymiä hiuspohjaan. Suosittelen välttämään päänahan öljyämistä kokonaan, jos kärsit hilseestä, hiustenlähdöstä tai muista päänahan ongelmista.

Sen sijaan että levittäisit öljyä hiuspohjaan, suosittelen käyttämään erityisesti päänahalle kehitettyä ravitsevaa seerumia, kuten Grow Perfect™ Hair Growth Serum -tuotetta. Tämä seerumi koostuu luonnollisista ainesosista, kuten biotiinista, kofeiinista ja Capixyl™ - peptidiyhdistelmästä, jotka stimuloivat hiusten kasvua ja torjuvat hiustenlähtöä. Tämä seerumi on kevyempi, vähemmän rasvainen ja helppo levittää, jonka vuoksi se on erinomainen vaihtoehto päänahan öljyhoidolle. (Vinkki: Oppiaksesi lisää hiusseerumeista, lue “Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä”)

Vinkkejä hiusöljyn käyttöön

 • Selvitä hiustyyppisi ja hiustesi tarpeet, ja valitse hiusöljy niiden mukaan. Suurimmalle osalle hiustyypeistä suosittelen monikäyttöistä hiusöljyä, joka sopii muotoiluun ja hiusten hoitoon, kuten esimerkiksi Moisture Hero™ Hair Oil. Jos sinulla on kiharat, valitse silikoniton hiusöljy kiharille hiuksille.
 • Kokeile erilaisia menetelmiä. Joidenkin mielestä kosteuttava hiusöljy toimii parhaiten, jos se levitetään kosteisiin hiuksiin, kun taas toisille öljy toimii paremmin ennen hiusten pesua käytettävänä hoitona. Kokeile erilaisia tapoja käyttää hiusöljyä, jotta löydät mikä sopii parhaiten sinun hiuksillesi.
 • Vähennä määrää. Pieni määrä hiusöljyä riittää, joten aloita levittämällä yksi tai kaksi tippaa, ja lisää tarvittaessa.
 • Levitä kosteuttava hiusöljy tasaisesti. Vältä rasvaiselta näyttäviä kohtia levittämällä hiusöljy kuiville hiuksille tasaisesti, keskittyen erityisesti hiusten latvoihin, sillä ne kuivuvat helpoiten.
 • Käytä harvapiikkistä kampaa tai harjaa. Hiusöljyn levittämisen jälkeen, käytä harvapiikkistä kampaa tai harjaa levittääksesi öljyn tasaisesti hiuksiin.
 • Älä käytä hiusöljyä päänahalle, jos sinulla on hilsettä tai hiuspohjasi oireilee. Kuten aiemmin mainitsin, hiusöljy päänahalle voi toimia joillekin, mutta toisille se voi aiheuttaa päänahan oireilua ja ärsytystä. Jos sinulla on hilsettä tai muita päänahan ongelmia, on parempi välttää hiusöljyn levittämistä suoraan päänahkaan.
 • Kokeile sekoittaa hiusöljyä muiden hiustuotteiden kanssa. Hiusöljy kuiville hiuksille voidaan sekoittaa hoitoaineeseen tai muotoilutuotteeseen ennen levitystä antamaan lisäkosteutta ja kiiltoa hiuksille.

Muista, että kaikkien hiukset ovat erilaiset, joten paras tapa käyttää hiusöljyä löytyy kokeilemalla. Jos jaksat kokeilla, tulet pian huomaamaan miten tämä monikäyttöinen tuote auttaa pitämään hiukset hyvinvoivina, kosteutettuina ja upean näköisinä.

Muut tehokosteuttavat hiustuotteet

Sen lisäksi, että hoitorutiiniisi kuuluu hiusöljy kiharille tai kuiville hiuksille, muut kosteuttavat tuotteet voivat olla myös iso apu hiusten hoidossa. Tässä muutama suositus kosteuttaville tuotteille:

 1. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm: Tämä tuote sopii erinomaisesti kuiville ja kiharoille hiuksille, sillä se auttaa pitämään hiukset kosteutettuina ja suojattuina pesun aikana. Tämä voidemainen naamio sisältää luonnollisia öljyjä ja rasvoja, jotka suojaavat ja ravitsevat hiuksia ennen shampoopesua.
 2. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Tämä hiuksiin jätettävä hoitoaine on kehitetty kosteuttamaan ja korjaamaan haaroittuneita latvoja sekä suojaamaan hiuksia vaurioilta. Se sisältää yhdistelmän luonnollisia öljyjä ja uutteita, jotka kosteuttavat ja suojaavat hiuksia, tehden hiuksista terveemmän näköiset ja tuntuiset. (Vinkki: lue lisää, miksi hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttäminen kannattaa).
 3. Moisture Hero™ shampoo ja hoitoaine: Jos etsit shampoota ja hoitoainetta, jotka syväkosteuttavat kuivia hiuksia, nämä tuotteet ovat erinomainen vaihtoehto. Ne sisältävät luonnollisia öljyjä ja rasvoja, jotka ravitsevat ja suojaavat hiuksia samalla tehden hiuksista helpommin harjattavat ja vähemmän pörröiset.
 4. Split Fix™ shampoo ja hoitoaine: Tämä shampoo ja hoitoaine vaurioituneille ja katkeileville hiuksille on suunniteltu ehkäisemään kaksihaaraisia ja samalla ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia. Tuotteet sisältävät yhdistelmän luonnollisia öljyjä ja uutteita, jotka kosteuttavat ja suojaavat hiuksia, tehden hiuksista terveen näköiset ja tuntuiset.
 5. Curl Crush™ shampoo ja hoitoaine:Jos sinulla on kiharat hiukset, tätä shampoota ja hoitoainetta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Nämä tuotteet on suunniteltu vahvistamaan ja korostamaan kiharoita, tarjoten niille kosteutta ja ravintoa. Lisäksi tuotteiden koostumus vähentää pörröisyyttä ja takkuja. Lue lisää parhaista tuotteista kiharille hiuksille täältä.

Tiivistettynä, hiusöljy kuiville hiuksille voi olla todella hyvä lisä hiustenhoitorutiiniin. Jos sinulla on kuivat, pörröiset tai kiharat hiukset, suosittelen kokeilemaan Moisture Hero™ Hair Oil -hiusöljyä. Suosittelen sen sijaan Split Fix™ Hair Oil -hiusöljyä, jos etsinnässä on hiusten katkeilua torjuva öljy, joka jättää hiukset silkkisen pehmeiksi. Riippumatta siitä minkä öljyn valitset, testaa erilaisia käyttömenetelmiä, saadaksesi selville mikä sopii parhaiten sinun hiustyyppillesi ja hiustesi tarpeille.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

 • 20 kaunista polkkatukkaa ja puolipitkää hiusmallia kaikille hiustyypeille

  20 kaunista polkkatukkaa ja puolipitkää hiusmallia kaikille hiustyypeille

 • 15 upeaa lyhyttä hiusmallia naisille: Pixie-tyyleistä lyhyisiin kiharoihin

  15 upeaa lyhyttä hiusmallia naisille: Pixie-tyyleistä lyhyisiin kiharoihin

Katso kaikki artikkelit