Paras hiuksiin jätettävä hoitoaineKatso kaikki artikkelit

Hiuksiin jätettävä hoitoaine: Miksi ja miten sitä tulisi käyttää?

Mitä tulee hiustenhoitoon, on aina helpompaa ylläpitää terveitä hiuksia, kuin korjata jo tapahtuneita vaurioita. Yksi parhaista tuotteista pitää huolta hiusten hyvinvoinnista on hiuksiin jätettävä hoitoaine eli leave-in conditioner, joka antaa kuiville hiuksille kaivattua kosteutusta ja ravinteita. Se auttaa myös ehkäisemään hiusten katkeilua, pörröisyyttä ja haaroittumista.

Muista että kosteutetut hiukset ovat terveet hiukset! Mutta jos hiuksesi ovat jo vaurioituneet tai kuivat, älä huoli! Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine voi auttaa korjaamaan hauraita ja vahingoittuneita suortuvia.

Valitettavasti monet unohtavat tämän todella hyödyllisen hiustenhoitotuotteen. Jos olet yksi heistä, niin jatka lukemista oppiaksesi mitä hiuksiin jätettävä hoitoaine oikein on sekä miksi ja miten sitä kannattaa käyttää.

Sisältö

Mikä on jätettävä hoitoaine?

Hiuksiin jätettävä hoitoaine eli leave-in conditioner, on kosteuttava hiustenhoitotuote, joka nimensä mukaisesti jätetään hiuksiin seuraavaan pesuun asti. Se levitetään yleensä puhtaisiin ja pyyhekuiviin hiuksiin ennen muotoilua. Jätettäviä hoitoaineita löytyy sekä suihkeina että voiteina. Molemmat koostumukset tarjoavat hiuksille kevyttä kosteutusta, joka suojaa ja hoitaa hiuksia latistamatta.

Poishuuhdeltava vs. hiuksiin jätettävä hoitoaine

Jos käytät jo ns. tavallista poishuuhdeltavaa hoitoainetta pesun jälkeen, niin miksi kannattaisi käyttää myös jätettävää hoitoainetta? Vaikka molemmat tuotteet kosteuttavat ja ravitsevat hiuksia sekä tekevät hiuksista pehmeämmät ja helpommin muotoiltavat, ne ovat kuitenkin aika erilaisia.

Poishuuhdeltava hoitoaine on usein paksumpi koostumukseltaan kuin hiuksiin jätettävä hoitoaine. Poishuuhdeltavat hoitoaineet kosteuttavat hiuksia ja siloittavat hiusten ulointa kerrosta shampoopesun jälkeen. Mutta koska tuote huuhdellaan pois, sen vaikutus ei ole yhtä pitkäkestoinen.

Jätettävä hoitoaine puolestaan tarjoaa pidempikestoista kosteutta ja suojaa kuin tavallinen hoitoaine. Ajattele leave-in hoitoainetta tuotteena, jonka avulla voit pidentää poishuuhdeltavan hoitoaineen vaikutusta.

Lisäksi paras hiuksiin jätettävä hoitoaine on myös monipuolisempi kuin poishuuhdeltava hoitoaine. Sen lisäksi että jätettävä hoitoaine kosteuttaa ja antaa kiiltoa, se myös suojaa hiuksia vaurioilta, tekee niiden selvittämisestä helpompaa, estää pörröisyyttä ja sähköisyyttä, vähentää värin haalistumista ja tekee hiuksista helpommin hallittavat.

Käyttämällä molempia tuotteita varmistat, että hiuksesi ovat terveet, kosteutetut ja suojatut. Jos haluat oppia lisää hiuksiin jätettävien hoitoaineiden hyödyistä, jatka lukemista!

7 syytä käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta

Etkö ole vielä vakuuttunut leave-in hoitoaineen hyödyistä? Lue alta joitain syitä siihen, miksi se on tärkeä osa hiustenhoitoa:

7 syytä käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta

1. Kosteuttaa hiuksia

Hiusten riittävä kosteutus on äärimmäisen tärkeää hiusten terveydelle. Jätettävät hoitoaineet sisältävät yleensä runsaasti kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa ja öljyjä, jotka kosteuttavat janoisia hiuksia ulkoapäin. Ja koska leave-in hoitoainetta ei pestä pois, hiuksesi pysyvät kosteutettuina pidempään kuin jos käyttäisit pelkästään tavallista hoitoainetta. Jos hiusten kosteutus on tärkein syy, jonka vuoksi etsit sopivaa tuotetta, kannattaa ehdottomasti valita silikoniton hiuksiin jätettävä hoitoaine.

2. Auttaa selvittämisessä

Leave-in conditioner silottaa hiusten pintaa, joka tekee niiden harjaamisesta helpompaa. Hiuksiin jätettävä hoitoaine tekee takkujen selvittämisestä nopeampaa ja hiukset katkeilevat vähemmän (etenkin jos käytät hellävaraista hiusharjaa).

3. Ehkäisee pörröisyyttä

Hiusten katkeilu johtaa usein pörröisyyteen. Koska hiuksiin jätettävä hoitoaine tekee hiusten harjaamisesta ilman katkeilua helpompaa, se tarkoittaa myös hiusten pörröisyyden vähenemistä ajan mittaan.

Paras jätettävä hoitoaine voi myös taltuttaa hiusten pörröisyyden välittömästi. Hiuksista tulee pörröiset silloin, kuin kuivat hiukset imevät ympäristöstä kosteutta, joka puolestaan turvottaa hiuksen ja tekee siitä kurittoman. Koska leave-in conditioner kosteuttaa hiuksia, se estää hiusten pörrööntymisen kostealla säällä.

Samalla tavoin tämä auttaa torjumaan hiusten sähköisyyttä talvella.

4. Korjaa ja pehmentää vaurioituneita hiuksia

Vaurioituneiden hiusten rakenne on todella erilainen kuin terveiden hiusten. Kun kosketat hiuksiasi, tuntuvatko ne kuivilta ja karkeilta? Se on merkki vaurioituneista hiuksista. Hiuksiin jätettävä hoitoaine antaa kuiville hiuksille niiden kovasti kaipaamaa kosteutta, joka tekee hiuksista paljon pehmeämmän näköiset ja tuntuiset. Sano hyvästit hauraille, olkimaisille suortuville!

5. Valmistaa hiuksia muotoiluun

Paras jätettävä hoitoainesuihke sisältää myös sellaisia ainesosia, jotka suojaavat hiuksia muotoiluvälineiden kuumuuden aiheuttamilta vaurioilta. Se on kuin suojaava muuri hiustesi ja suoristusraudan välissä. Jos käytössäsi ei ole lämpösuojan antava jätettävä suihke, käristät hiuksiasi käytännössä joka kerta kun muotoilet niitä, ja se vasta haitallista onkin!

Jätettävä hoitoaine suojaa hiuksiasi, mutta sen lisäksi se myös tekee hiuksista helpommin käsiteltävät, joka helpottaa muotoilua huomattavasti.

6. Suojaa hiuksia ympäristöllisiltä haitoilta

Ympäristötekijät voivat vaurioittaa hiuksia pahasti. Ilmansaasteet, UV-säteet, kovan veden mineraalit ja jopa kylmä ilma voivat kuivattaa ja vaurioittaa hiuksiasi. Paljon antioksidantteja sisältävä jätettävä hoitoaine pitää hiukset terveinä suojaamalla ja taistelemalla ympäristön vapaita radikaaleja vastaan.

7. Ylläpitää hiusten väriä

Ympäristötekijät vaikuttavat myös hiusten väriin, sillä ne voivat saada värin haalistumaan nopeammin. Me kaikki tiedämme, että hiusten värjääminen kampaajalla on kallista, joten hiuksiin jätettävä hoitoaine suojaa myös tätä investointia. Muista käyttää myös värjättyjen hiusten shampoota ja hoitoainetta!

Kenelle jätettävä hoitoaine sopii?

Kenelle jätettävä hoitoaine sopii?

Hiuksiin jätettävä hoitoaine tarjoaa hyötyjä kaikentyyppisille hiuksille. Jos sinulla on kuivat, pörröiset tai vaurioituneet hiukset, kannattaa ehdottomasti käyttää leave-in hoitoainetta joka pesun jälkeen. Tämän lisäksi suosittelen tehohoitavan hiusnaamion, kuten Split Fix™ Hair Maskin käyttöä vähintäänkin kerran viikossa.

Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivemmat, joten leave-in conditioner on erityisen hyödyllinen kiharille suortuville säännöllisesti käytettynä. Silikoniton hiuksiin jätettävä hoitoaine on erinomainen tuote virkistämään kiharoita pesujen välissä! Vinkki: sekoita vettä ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta suihkepullossa hienojakoisella sumutteella ja suihkuta sitä kuiviin kiharoihin antamaan kosteutta ja erottelemaan kiharat.

Jopa hennot ja ohuet hiukset voivat hyötyä hoitavista ja suojaavista hoitoaineista, sillä tämäntyyppiset hiukset voivat katkeilla ja vaurioituvat helposti mm. kuumista muotoiluvälineistä. Hennoille hiuksille kannattaa valita voiteen sijaan kevyempi suihke, joka ei latista hiuksia.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

4 parasta hiuksiin jätettävää hoitotuotetta

Mikä on paras jätettävä hoitoaine sinulle? Alta löydät minun suosikkituotteet.

Paras jätettävä hoitoainesuihke: Split Fix™ Leave-in Conditioner

Tämä leave-in conditioner sisältää runsaan määrän kasviperäisiä ainesosia, kuten ekologista aloe veraa, kauranydinuutetta, omenauutetta sekä kookosvettä, jotka hoitavat kuivia, pörröisiä ja vaurioituneita hiuksia kosteuden, ravinteiden sekä antioksidanttien avulla.

Lisäksi tämä silikoniton hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke suojaa hiuksia katkeilulta. Estävätkö kaksihaaraiset hiusten kasvun tiettyä pituutta alemmaksi? Jos näin on, niin tämä on paras hiuksiin jätettävä hoitoaine sinulle!

Paras hiusöljy vaurioituneille hiuksille: Split Fix™ Hair Oil

Jos hiuksesi ovat todella kuivat ja vaurioituneet, täyteläisempi hiusöljy voi olla parempi vaihtoehto kuin kevyempi jätettävä hoitoainesuihke, jotta hiukset saavat tarpeeksi kosteutusta ja ravinteita. Jos haluat syvähoitaa hiuksia kunnolla, voit käyttää molempia tuotteita samanaikaisesti!

Split Fix™ Hair Oil -hiusöljy on neljää ekologista öljyä sisältävä monivaikutteinen tuote, joka korjaa kaksihaaraisia, ravitsee hiuksia ja antaa niille kauniin kiillon. Tämä on paras hiuksiin jätettävä hoitotuote heille, jotka tykkäävät kiiltävästä ja sileästä lookista.

Paras kosteuttava hiusöljy: Moisture Hero™ Hair Oil

Kosteuttaminen on tärkein osa pörröisten, karkeiden ja kiharien hiusten hoitoa. Jos etsit kosteuttavaa hoitotuotetta, tämä hiusöljy todella toimii! Moisture Hero™ Hair Oil on 100% luonnollinen hiusöljy, joka sisältää kuutta ravitsevaa öljyä sekä sheavoin estereitä. Se auttaa vähentämään pörröisyyttä, kosteuttaa, pehmentää sekä auttaa hiuksia säilyttämään kosteuden ilman rasvaisuuden tuntua. Lue lisää kosteuttavista hiusöljyistä täältä.

Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine UV-suojalla: Sun Defense Hair Mist

On tärkeää muistaa suojata ihoa ja hiuksia auringolta, etenkin kesällä. Sun Defense Hair Mist -suihke antaa hiuksille ja päänahalle näkymättömän suojan auringon aiheuttamia vaurioita vastaan. Tämä superravitseva, jätettävä aurinkosuojasuihke on ihanteellinen kuiville, pörröisille, kiharille ja muuten hauraille hiuksille, koska se antaa hiuksille lisäkosteutta, suojaa ja kiiltoa. Se on sekä silikoniton hiuksiin jätettävä hoitoaine että aurinkosuoja yhdessä paketissa!

Hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttö

Oletko valmis aloittamaan leave-in hoitoaineen käytön? Näin otat sen mukaan hiustenhoitorutiiniin.

1. Pese hiukset

Pese ja hoida hiukset hiustyypillesi sopivalla shampoolla ja hoitoaineella. Muista: leave-in conditoner toimii yhdessä poishuuhdeltavan hoitoaineen kanssa, joten on tärkeää ettet ohita poishuuhdeltavaa hoitoainetta hiuksia pestessä. Suihkusta tullessa, kääri hiukset bambuhiuspyyhkeeseen, joka kuivaa hiukset nopeammin ja hellävaraisemmin kuin perinteinen puuvillapyyhe.

2. Suihkuta hiuksiin jätettävä hoitoaine

Suihkuta valitsemasi hiuksiin jätettävä hoitoaine kosteisiin hiuksiin, juurista latvoihin. Suihkuta tuotetta erityisesti hiusten pituuksiin, tai sinne missä hiukset ovat erityisen kuivat tai vaurioituneet. Jos hiuksesi rasvoittuvat helposti, vältä suihkuttamista suoraan hiusten juuriin.

3. Harjaa hiukset

Hiuksesi ovat hauraammat ollessaan märät, jonka vuoksi on tärkeää käyttää hellävaraista, erityisesti märkien hiusten selvittämiseen tarkoitettua harjaa, kuten Wet Hair Detangler Brushia tai harvapiikkistä kampaa. Aloita harjaus hiusten latvoista ja siirry juuria kohti, harjaten takut pois hellävaroen.

4. Muotoile hiukset

Muotoile hiukset kuten haluat, oli se sitten föönaten tai ilmakuivaten. Hiusten föönaus on tietysti nopeampaa, mutta hiusten ilmakuivaus on kuitenkin parempi vaihtoehto hiusten kunnon kannalta. Jos haluat maksimoida leave-in hoitoaineen hyödyt, kuivaa hiukset luonnollisesti föönauksen sijaan aina kun mahdollista!

Kokeile levittämistä kuiviin hiuksiin

Jos hiuksesi ovat erityisen kuivat, hiuksiin jätettävä hoitoaine voidaan yleensä myös levittää kuiviin latvoihin ja suojata hiukset letittämällä ne ennen nukkumaanmenoa. Tällä tavoin jätettävä hoitoaine suojaa hiuksia kuivumasta yön yli ja heräät pehmein ja kosteutetuin hiuksin!

Vinkki: jätettävä hoitoainesuihke voidaan suihkuttaa hiuksiin aina kun tuntuu siltä, että hiukset kaipaavat lisäkosteutta. Sinun ei tarvitse odottaa seuraavaan hiustenpesuun asti! Suihkuta jätettävä hoitoaine hiuksiin ja kampaa levittääksesi tuote tasaisesti.

Muut hyvät syvähoitavat ja kosteuttavat tuotteet

Joillekin hiuksiin jätettävä hoitoaine ei riitä korjaamaan vaurioita ja kosteuttamaan ja elvyttämään kuivia hiuksia yksinään. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää syvähoitavaa hiusnaamiota! Jos haluat tietää minkälainen hiusnaamio sopii sinulle, jatka lukemista.

Vaurioituneet, värjätyt tai elottomat hiukset?

Hiukset muodostuvat useasta kerroksesta proteiinia nimeltä keratiini. Vaurioituneet hiukset ovat menettäneet osan tätä proteiinia, jonka vuoksi hiukset ovat hauraat ja rispaantuneet. Jos hiuksesi ovat pahasti vaurioituneet, kannattaa harkita syvähoitavan proteiinihiusnaamion käyttöä. Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamio sisältää kahta erityyppistä aktiivista mikroproteiiniyhdistelmää, jotka korjaavat vaurioita ja jättävät hiukset pehmeämmiksi, vahvemmiksi ja helpommin käsiteltäviksi. Riippuen siitä kuinka pahasti hiukset ovat vaurioituneet, käytä proteiinihoitoa 1-3 kertaa kuukaudessa.

Pörröiset, kuivat tai karkeat hiukset?

Jos hiuksesi ovat erittäin kuivat ja pörröisyyteen taipuvat, jopa paras jätettävä hoitoaine ei välttämättä riitä hiusten hoitoon. Kosteuttaaksesi ja ravitaksesi kuivia suortuvia ilman että ne tuntuvat rasvaisilta, kokeile ennen shampoopesua käytettävää, kuiville ja pörröisille hiuksille tarkoitettua hoitoa. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm palauttaa hiusten kosteustasapainon tehokkaasti ja torjuu pörröisyyttä. Anna hoidon tehdä taikojaan vähintään kymmenen minuuttia ennen hiusten pesua.

Katkeilevat ja haaroittuvat hiukset?

Jos tavoitteesi on kasvattaa pidemmät hiukset, on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti hiusten latvoihin. Sen lisäksi, että käytössäsi on paras hiuksiin jätettävä hoitoaine, käytä myös vaurioituneille ja hauraille hiuksille tarkoitettua syvähoitoa, kuten Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamiota. Tämä tehohoito uudistaa ja korjaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia aloe veran, acai-marjan ja kaurajauhon kaltaisten ekologisten kasviuutteiden avulla.

Kuivat ja pörröiset kiharat?

Kiharat hiukset kaipaavat usein paljon enemmän kosteutta ja ravintoa kuin mitä hoitoaine pystyy niille antamaan. Suosittelen kaikille kiharahiuksisille erityisesti kiharoille suunnitellun hiusnaamion viikottaista käyttöä.

Lyhyesti sanottuna: jos haluat pehmeät, silkkiset ja hyvinvoivat hiukset, silikoniton hiuksiin jätettävä hoitoainesuihke on erittäin tärkeä osa hiustenhoitoa. Valitettavasti monet skippaavat tämän tärkeän vaiheen! Suojataksesi, vahvistaaksesi ja kosteuttaaksesi hiuksia, muista käyttää leave-in hoitoainetta jokaisen pesun jälkeen.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • 12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

  12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Hair volume

  Lisää tuuheutta hiuksiin? Parhaat tuuheuttavat hiustuotteet

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

Katso kaikki artikkelit