Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hårKatso kaikki artikkelit

Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

Todennäköisesti olet kiinnostunut hiusten vaalennuksesta, kun olet päätynyt juuri tähän artikkeliin. Mietit varmaankin myös, miten hiusten vaalennus voi vaurioittaa hiuksiasi (etenkin jatkuva hiusten vaalennus)? Säännöllisellä hiusten vaalennuksella on toki omat riskinsä - esimerkiksi hiuksen uloin kerros voi vaurioitua pysyvästi. Tässä artikkelissa kerron, kuinka hiusten vaalennus tehdään turvallisesti ja miten vaaleita hiuksia tulisi hoitaa.

Haaveleitko siitä, että sinulla olisi vaaleat hiukset? Vaikka moni haaveileekin saavansa mahdollisimman vaaleat hiukset, kannattaa pitää mielessä, että hiusten vaalennus ei ole aina hyväksi hiuksillesi. Jos olet harkitsemassa hiusten vaalennusurakkaa, lue tämä artikkeli ensin. Kerron sinulle kuinka hiusten vaalennusaine toimii, yleiset virheet, joita tulisi välttää - sekä millaista hoitoa vaaleat hiukset tarvitsevat. Tämän lisäksi vinkkaan sinulle, mikä on paras shampoo vaaleille hiuksille, jotta hiuksesi pysyvät varmasti terveinä, kiiltävinä ja viileän sävyisinä vaalennuksen jälkeenkin.

Sisältö

Mitä tarkoittaa hiusten vaalennus?

Hiusten vaalennus on kemiallinen prosessi, jonka tarkoituksen on vaalentaa hiuksia poistamalla niiden pigmentin. Näin se toimii:

 • Alkaalinen aine avaa hiussuortuvan eli hiuksen suojaavan kerroksen.
 • Hapettava aine läpäisee hiussuortuvan ja liuottaa melaniinin eli pigmentin, joka antaa hiuksillesi niiden luonnollisen värin.

Mitä pidemmäksi aikaa jätät hiusten vaalennusaineen vaikuttamaan, sitä enemmän se liuottaa hiustesi omaa pigmenttiä ja sitä vaaleammaksi hiuksesi tulevat.

Tästä huolimatta yksi hiusten vaalennuskerta ei välttämättä tee hiuksistasi supervaaleita tai valkoisia. Riippuen hiustesi luonnollisesta väristä, ne voivat värjääntyä keltaisiksi, oransseiksi tai punaisiksi. Todennäköisesti tarvitset siis toisenkin hiusten vaalennuskerran, jotta saat varmasti haluamasi vaaleat hiukset. Onneksi hiusten vaalentamisen lopputuloksena tulleita keltaisia, oransseja ja punertavia hiuksia voi sävyttää helposti ja turvallisesti sävyttävällä hiusmaskilla, hopeashampoolla tai hopeahoitoaineella.

Kuinka hiusten vaalennus vaikuttaa hiuksiisi?

Kuinka paljon hiusten vaalennus sitten vaurioittaa hiuksiasi? Siinä on toki omat riskinsä, kun vaalentaa hiuksiaan säännöllisesti - hiuksen uloin kerros voi muun muassa vaurioitua pysyvästi. Näissä tilanteissa hius menettää kosteutta nopeasti, mikä tekee hiukset hauraiksi ja herkemmin katkeileviksi. Tiedäthän ne kauhutarinat, kun hiukset ovat menneet katastrofaaliseen kuntoon vaalennuksen jälkeen?

Hiusten vaalennus vaurioittaa hiuksia tiettyyn pisteeseen asti, mutta oikeilla hoitorutiineilla ja tuotteilla voit välttää niiden kunnon heikentymisen. Tästä lisää kuitenkin myöhemmin.

Kuinka usein voit vaalentaa hiuksiasi?

Jos suunnittelet hiusten vaalennusoperaatiota, yritä jättää vähintään 6-8 viikkoa vaalennuskertojen välille. Tämä antaa hiuksillesi riittävästi aikaa toipua edellisestä vaalennuksesta. Huomioi myös, että tummat hiukset vaativat useamman hiusten vaalennuskerran, ennen kuin saat vaaleat hiukset.

Tiesitkö, että hiusten proteiinivaje voi johtaa hiusten elottomuuteen ja vaurioihin?

Yleiset virheet joita tulisi välttää hiusten vaalennuksessa

1. Hiusten vaalennus kotona

Luota minuun – et halua tehdä sitä itse. Hiusten vaalennus on monivaiheinen prosessi ja hiukset on hankala saada kerralla hyvännäköiseksi, vaikka kyseessä olisi kokenut kampaaja. Jos et tee sitä oikein, vaurioitat varmasti hiuksiasi – tarkoitan tilannetta, jossa haluat leikata hiuksesi täysin lyhyiksi, kun ne ovat niin huonokuntoiset!

Suosittelen käyttämään aikaa oikean kampaajan löytämiseen, jos haluat vaaleat hiukset. Hiusten vaalennuksen tulisi mielellään olla hyvin tuttua kampaajallesi. Olisi myös suositeltavaa mennä ensin vain keskustelemaan paikan päälle hiusten vaalennustavoitteestasi sekä aiemmista hiusväreistä ennen kuin vaalennusaine menee lähellekään hiuksiasi.

2. Ole rehellinen kampaajalle

Hiusten vaalennus toimii parhaiten hiuksiin, joita ei ole koskaan aiemmin käsitelty kemikaaleilla sekä hiuksiin, jotka ovat vaaleanruskeat tai vaaleat luonnostaan. Kannattaa aina mainita kampaajalle, mikäli olet aiemminkin värjännyt hiuksiasi, sillä vaalennusaine ei välttämättä vaikuta yhtä tehokkaasti hiuksiin, joissa on jo aiempaa väriä. Tämä voi johtaa ei toivottuun sävyyn hiuksissa – tätä ei kukaan tietysti toivo.

Anna kampaajallesi tarkat tiedot kaikista aiemmista hiusväreistäsi, jotta voit taata parhaimman hiusten vaalennustuloksen.

Voit saavuttaa vaaleat hiukset, vaikka sinulla olisikin hieman tummemmat hiukset. Varaudu kuitenkin siihen, että siinä voi kestää pidempään ennen kuin saat haluamasi viileänsävyiset vaaleat hiukset.

3. Hiuksesi eivät ole valmiit vaalennukseen

Hiusten vaalennus vaurioittaa hiuksia lähes väistämättä, joten on hyvä idea varmistaa, että hiuksesi ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ennen kampaaja-aikaasi. Tämä antaa hiuksillesi parhaan mahdollisuuden pysyä hyvässä kunnossa vaalennuksen jälkeenkin. Suosittelen käyttämään korjaavaa ja hoitavaa hiusnaamiota, kuten Split Fix™ Hair Maskia etenkin pari viikkoa ennen kampaajakäyntiä.

Toinen hyvä vinkki on olla pesemättä hiuksia pari päivää ennen värjäysaikaasi, sillä juuri pesty hiuspohja ärsyyntyy vaalennusaineista herkemmin.

4. Latvojen vaalennus

Jos latvasi ovat jo vaaleat, ne eivät tarvitse hiusten vaalennusainetta uudelleen. Piste. Vaalennusaineen lisääminen myös latvoihin lisää riskiä siitä, että vaurioitat hiussuortuviasi pysyvästi. Ja kun tämä tapahtuu, voit tervehtiä uutta ystävääsi nimeltä vaurioituneet hiukset.

Hiusten vaalennus - kotikonsteja

Yleisimmät hiusten vaalennusaineet ovat vetyperoksidi ja ammoniakki. Jotkut merkit mainostavat itseään "peroksidi-vapaina", mutta älä mene lankaan. Kyseessä on vain vaihtoehtoinen hiusten vaalennusaine, joka on valitettavasti yhtä vaurioittava kuin peroksidi.

Onko olemassa luonnollisia vaihtoehtoja vaalennukselle? Eipä oikeastaan. Jos tavoitteenasi on saada supervaaleat hiukset, joudut todennäköisesti käyttämään jonkin sortin vaalennusainetta.

Mutta jos haluat vaalentaa hiuksiasi vain vähän, voit kokeilla joitakin näistä vaihtoehdoista:

lemon juice chamomile sun honey hair bleach

Sitruunamehu & Aurinko

Purista 2-3 tuoretta sitruunaa suihkepulloon ja sekoita se 2 ruokalusikalliseen öljyä sekä 200ml vettä. Suihkuta seos hiuksiisi. Anna kuivua muutaman tunnin auringossa. Huuhtele hiukset ja laita hoitoainetta, jotta hiuksesi eivät kuivu.

Kamomillatee & Aurinko

Luonnonkosmetiikkaa kannattavat bloggaajat suosittelevat myös kamomillateetä, jos haluaa vaaleat hiukset. Tarvitset tähän noin 5dl vahvaa kamomillateetä (käytä 5 teepussia 5 desilitraan kuumaa vettä) ja purista mukaan vielä 2-3 sitruunaa. Sekoita ainekset keskenään ja suihkuta seosta suihkepullon avulla hiuksiin. Anna hiusten kuivua auringossa, huuhtele ja lisää hoitoaine.

Hunaja

Hunaja on toinen suosittu vaihtoehto hiusten vaalennusprosessiin. Sekoita 4-5 rkl hunajaa 1 desilitraan tislattua vettä, 1 rkl kanelia ja 1 rkl oliiviöljyä. Anna seoksen seistä tunnin verran ja lisää sitä sitten pyyhekuiviin hiuksiin. Jätä seos ainakin tunniksi hiuksiisi ja pese hiukset normaalisti jälkeenpäin.

Muistutan kuitenkin, että vaikka nämä ovat luonnollisia kotikonsteja hiusten vaalennukseen, voivat ne silti kuivattaa ja vaurioittaa hiuksiasi.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Kuinka pitää huolta vaaleista hiuksista

Hiusten vaalennus vaurioittaa hiuksia, siitä ei pääse mihinkään. Siitä huolimatta voit kuitenkin aina pitää huolta siitä, että käytät korjaavia ja vahvistavia tuotteita hiuksiisi (samalla vältät ärsyttävät keltaisen ja oranssin vivahteet). Tässä muutama vinkki:

1. Shampoo vaaleille hiuksille

Use the Best Shampoo for Blonde Hair

Vaaleat hiukset tarvitsevat niille sopivat tuotteet, eli hopeashampoon ja hopeahoitoaineen. Yleisesti vaaleat hiukset tarvitsevat usein violetti-sävytettyjä shampoita, jotta hiukset eivät kellastu liikaa. Jos olet juuri vaalentanut hiuksiasi, olkoon tämä sinulle pieni muistutus!

Moni asia voi aiheuttaa sen, että vaaleat hiukset menettävät sävyään – mm. veden kovat mineraalit, vääränlaiset tuotteet ja muotoilu kuumilla raudoilla. Violetteja väripigmenttejä sisältävät tuotteet kuten Hairlustin Enriched Blonde™ Silver Shampoo ja hoitoaine neutralisoivat ei-haluttuja kellertäviä sävyjä, jolloin vaaleat hiukset säilyvät viileän sävyisinä ja terveen näköisinä.

2. Vältä turhaa hiusten pesua

Skip Some Washes

Vaikka sinulla olisi kuinka hyvä shampoo vaaleille hiuksille, suosittelen silti välttämään hiusten turhaa pesemistä. Miksi? Koska tällöin hiuspohjasi luonnolliset öljyt saavat rauhassa hoitaa hommansa eli kosteuttaa hiuksiasi. Sinun ei myöskään tarvitse tällöin muotoilla hiuksiasi yhtä useasti – mikä myös positiivinen asia, jos omaa vaaleat hiukset.

Jos hiuksesi näyttävät rasvaisilta jo päivän tai kahden jälkeen, suosittelen suihkuttamaan hieman luonnollista kuivashampoota hiuksiisi. Jos hiuksesi rasvoittuvat aina helposti, on meillä siihenkin ratkaisu! Lue blogiartikkelistamme vinkit rasvoittuvien hiusten taltuttamiseen.

3. Kokeile hiusten pesua vain hoitoaineella

Try Co-Washing

Jos sinulla on vaaleat hiukset, voit huomata, että ongelma ei aina olekaan rasvainen tyvi vaan kuivat latvat. Jos latvasi tuntuvat kuivilta shampoon käytön jälkeen, kokeile pestä hiuksesi vain hoitoaineella. Tämä auttaa palauttamaan hieman kosteutta latvoihin ilman, että hiuspohjasi luonnolliset kosteuttavat öljyt pestään pois.

4. Osta itsellesi syvähoitava hiusnaamio

Invest in an Intensive Hair Treatment for Bleach Blonde Hair

Vaaleat hiukset tarvitsevat runsaasti kosteutusta. Tähän loistava tuote on Enriched Blonde™ Hair Mask - hopeahiusnaamio, jota voi käyttää esimerkiksi joka toisen pesun yhteydessä. Tämä vegaaninen tehokosteuttaja ravitsee ja korjaa vaurioituneita hiuksia, samalla kirkastaen niiden sävyä.

5. Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta

Use a Leave-In Conditioner

Kaikkien kaapista, joilla on vaaleat hiukset, tulisi löytyä hyvä hiuksiin jätettävä hoitoaine. Minun valintani? Split Fix™ Leave-in Conditioner. Se suojaa, kosteuttaa ja ravitsee hiuksia tehokkaasti tehden niistä pehmeät ja sileät.

6. Opi muotoilemaan hiuksia ilman lämpöä

Learn Some No-Heat Styling Techniques

Vaaleat hiukset ovat huokoisempia eli ne vahingoittuvat herkemmin lämpökäsittelystä. Kokeile siis nauttia luonnollisesta tyylistä! Hiusten vaalennuksessa on pieni "hyöty": hiusten vaalennus pullistaa hiussuortuvia hieman, eli saat pienen tuuhennuksen vaalennuksen yhteydessä.

On aika jättää suoristusraudat ja kihartimet nurkkaan, ja kokeilla muita muotoilutapoja. Hiusten kihartamisesta ei tarvitse kuitenkaan luopua kokonaan, sillä voit kihartaa hiuksesi myös ilman kuumakäsittelyä. Hyvä vaihtoehto kihartimelle on Hairlust heatless Curls Sillä saat hienot kiharat ilman hiusten kuumakäsittelyä. YouTube on myös täynnä tutoriaaleja, joilla saat hiukset kampauksilla erinäköisiksi. Jos kuitenkin käytät säännöllisesti lämpörautoja, varmista, että käytät laadukasta lämpösuojaa hiuksille. Näin suojaat hiuksiasi suurimmilta kuumakäsittelyn aiheuttamilta vaurioilta.

7. Ravitse hiuksiasi proteiinilla

Nourish Your Blonde Hair with Protein

Hiuksen suojaava kerros muodostuu proteiinista nimeltä keratiini. Hiusten vaalennus vahingoittaa tätä proteiinia jättäen hiukset hauraammaksi. Siksi on siis todella tärkeää tarjota proteiinia hiuksille.

Vahvistaaksesi hiuksiasi, käytä tätä Protein Repair™ Hair Mask -proteiinimaskia viikottain. Tämä uudelleenrakentava hiusmaski lisää hiuksiisi proteiinia jättäen hiukset vahvemmiksi ja elastisemmiksi.

8. Käsittele hiuksia hellävaraisesti, etenkin hiusten ollessa märät

Gentle with Your Hair

Vaaleat hiukset ovat helposti hauraammat luonnostaan, joten suosittelen olemaan todella varovainen, kun selvität märkiä hiuksia harjalla. Käytä harvapiikkistä bambukampaa tai wet brush - hiusharjaa märkiin hiuksiin, ja tavallista hiusharjaa kuiviin hiuksiin. Aloita aina latvoista ja etene hellävaraisesti kohti tyveä.

9. Leikkaa vaurioituneet latvat

Cut Off the Damaged Ends

Jättikö hiusten vaalennus sinulle useita kaksihaaraisia? Suosittelen varaamaan ajan hiustenleikkuuseen. Kaksihaaraiset voivat edetä hiussuortuvaa pitkin aiheuttaen vielä pahempaa haarautumista ja katkeilua. Tästä syystä on tärkeää käydä säännöllisesti leikkaamassa vaurioituneet latvat.

10. Syö hiuksia vahvistavia ja kasvattavia vitamiineja

hairlust hair gummies

Hiukset, jotka ovat jo valmiiksi vahvemmat ja terveemmät eivät vaurioidu hiusten vaalennuksesta yhtä herkästi. Varmistaaksesi, että hiukset ovat parhaimmassa mahdollisessa kunnossa, kokeile Hair Formula Gummies for Women - hiusvitamiineja. Tämä vegaaninen ravintolisä hiuksille sisältää runsaasti biotiinia, joka tutkitusti edistää hiusten kasvua.

Usein kysyttyä hiusten vaalennukseen liittyen

 • 1. Miten hiusten vaalennus toimii?

  Hiusten vaalennus on kemiallinen prosessi, joka vaalentaa hiuksia poistamalla niiden luonnollisen pigmentin. Siinä hiusten suomut avataan emäksisellä aineella ja hiusten väripigmentti, melaniini, liuotetaan pois hapettavalla aineella.

 • 2. Miten hiuksia tulisi hoitaa vaalennuksen jälkeen?

  Vaalennuksen jälkeen on tärkeää käyttää erikoistuotteita, kuten hopeashampoota ja -hoitoainetta, jotka neutralisoivat keltaisuutta ja säilyttävät kirkkaan vaalean värin. Lisäksi hiusten peseminen harvemmin, hiuksiin jätettävän hoitoaineen ja korjaavien proteiininaamioiden käyttö voivat auttaa korjaamaan ja vahvistamaan vaalennettuja hiuksia.

 • 3. Miten vaalennettuja hiuksia voi muotoilla aiheuttamatta lisävaurioita?

  Kokeile muotoilutekniikoita, jotka eivät vaadi lämpölaitteita, minimoidaksesi lisävauriot hiuksiisi. Harkitse lisäksi latvojen säännöllistä trimmausta pitääksesi latvat hyvässä kunnossa.

Jos vielä tämän infoiskun jälkeen haluat ryhtyä hiusten vaalennusoperaatioon, kaikki kunnia sinulle! Noudattamalla näitä hiustenhoitovinkkejä ja varmistamalla, että kaapistasi löytyy hyvä shampoo vaaleille hiuksille, olen varma, että olet valmiina matkaan kohti päämäärää nimeltä vaaleat hiukset.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • 12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

  12 upeaa festarikampausta: helpot kesäkampaukset + festariletit

 • Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

  Hiusten tupeeraus + 5 muuta muotoilutekniikkaa tupeerausharjalla

 • Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

  Luonnonharjas hiusharja vs. vegaaninen pehmeä hiusharja: Kumpi on parempi?

 • Hair volume

  Lisää tuuheutta hiuksiin? Parhaat tuuheuttavat hiustuotteet

 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

Katso kaikki artikkelit