Kahvia hiuksiin? Parhaat kofeiinishampoot ja muut hiustuotteetKatso kaikki artikkelit

Kahvia hiuksiin? Parhaat kofeiinishampoot ja muut hiustuotteet

Oletko miettinyt, että saako aamukahvi hiukset kasvamaan nopeammin? Jatka lukemista oppiaksesi lisää kofeiinin tieteellisesti todistetuista vaikutuksista ja kuinka voit hyötyä siitä hiustenhoidossa.

Haaveiletko paksummista, terveemmistä ja nopeammin kasvavista hiuksista? Et todellakaan ole yksin. Jos olet kuten minä, olet luultavasti kuullut monista taianomaisista keinoista kasvattaa hiuksia, mutta olet silti epäileväinen. Yksi näistä vaikuttavista aineista on kofeiini. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kahvi ja hiukset liittyvät toisiinsa, sekä toimiiko kofeiini hiustenlähtöön, olet oikeassa osoitteessa.

Aion tässä artikkelissa käsitellä kysymystä: saako kahvi hiukset oikeasti kasvamaan? Tulen puhumaan siitä, millainen vaikutus kofeiinilla on hiuksiin ja kuinka kofeiini shampoo voi olla salaisuutesi upeisiin kutreihin.

Sisältö

Onko kahvi oikeasti hyväksi hiuksille?

Is Coffee Really Good for Your Hair?

Aloitetaan asian ytimestä; siitä miten kahvi vaikuttaa hiusten terveyteen. Voisiko aamukupponen olla muutakin kuin virkistävä aloitus päivään? Vastaus on, että kyllä se itseasiassa voi!

Saako kahvi hiukset voimaan paremmin? Miten kahvi hoitaa hiuksia? Kahvin tärkein vaikuttava ainesosa on kofeiini ja kahvipavut sisältävät sitä runsain määrin. Kofeiini tunnetaan sen virkistävästä vaikutuksesta, mutta se ei ole sen ainoa etu. Tässä hyötyjä, joita kahvilla on hiuksille:

 • Stimuloiva vaikutus: Kuten sinä, myös hiustupet tykkäävät aamuisesta kofeiiniannoksesta. Ulkoisesti levitettynä tai maltillisesti nautittuna, kofeiini voi stimuloida hiustuppeja. Se on kuin hellävarainen sysäys hiuksille, joka rohkaisee niitä kasvamaan.
 • Parantunut verenkierto: Kofeiini voi myös tehostaa päänahan verenkiertoa. Parempi verenkierto tarkoittaa, että hiustuppeihin kulkeutuu enemmän ravinteita ja happea, joka on elintärkeää hiusten kasvulle.
 • Suojaa hiuksia antioksidanteilla: Kahvi ei sisällä pelkästään kofeiinia; siinä on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat hiuksia haitallisilta vapailta radikaaleilta ja oksidatiiviselta stressiltä. Kahvi hiushoito voi siis myös suojata hiuksiasi ympäristöllisiltä haitoilta, jotta ne säilyttävät elinvoimaisuutensa ja vahvuutensa.
 • Luonnollinen väriaine: Jotkut käyttävät kahvia hiuksiin ihan muusta syystä: se on luonnollinen tapa värjätä hiukset. Hiusten värjäys kahvilla on tee-se-itse värjäysmenetelmä, joka on viime aikoina saavuttanut suosiota sen hellävaraisuuden ansiosta, kemikaalisiin värjäysaineisiin verrattuna. Hiusten värjäys kahvilla tapahtuu siten, että keitetty, kylmä kahvi levitetään hiuksiin, etenkin harmaisiin suortuviin. Kahvi värjää hiukset väliaikaisesti sen sisältämien tummien pigmenttien avulla.

Kofeiini ja hiukset: tieteelliset todisteet

Nyt kuin olemme paljastaneet, että kahvista ja/tai kofeiinista on voi olla hyötyä hiuksille, puhutaan tieteestä sen takana. Kofeiinin vaikutus hiuksiin ei ole vain kansantarua: se on tieteellisesti todistettu.

Lukemattomat tieteelliset tutkimukset ovat tutkineet kofeiinin vaikutusta hiusjuuriin, etenkin hiustenlähdön hoidossa. Eräs uraauurtava, vuonna 2007 julkaistu tutkimus paljasti, että kofeiini stimuloi hiustuppeja edistäen hiusten kasvua. Tutkijat löysivät myös, että kofeiini pystyi vastustamaan testosteronin haitallista vaikutusta hiusten kasvuun, joka oli lupaava löytö androgeenisen alopecian eli perinnöllisen hiustenlähdön hoidossa.

Toinen tutkimus vuodelta 2014 osoitti, että kofeiini edesauttoi hiusten kasvua ja pidensi hiusten kasvun aktiivista anageenivaihetta sekä miehillä että naisilla. Kolmas, vuonna 2018 tehty tutkimus osoitti, että kofeiinipohjainen, iholle levitettävä liuos oli melkein yhtä tehokas miesten hiustenlähdön hoidossa kuin 5% minoksidiililiuos.

Joten, kofeiini hiustenlähtöön käytettävänä hoitona on todella lupaava. Lisäämällä tämän luonnollisen ainesosan hiustenhoitorutiiniin voit hidastaa hiustenlähtöä ja edesauttaa hiusten kasvua. Eli juodessasi aamukahviasi, kokeillessasi kahvi shampoota tai muita kofeiinia sisältäviä hiustuotteita, tiedät, ettei kyseessä ole vain trendi: kofeiinin on oikeasti todistettu olevan hyväksi hiuksille.

Seuraavissa osioissa aion käsitellä sitä, kuinka voit sisällyttää kofeiinin hiustenhoitorutiiniin saadaksesi parhaat tulokset, sekä miksi kofeiinishampoot ovat suosittuja hiustenhoidon maailmassa. Mutta puhutaan kuitenkin ensin mahdollisista sivuvaikutuksista.

Kahvi ja hiukset: sivuvaikutukset

On hyvä pitää mielessä muutama seikka ennen kahvipannuun tarttumista. Kahvilla voi nimittäin olla myös joitain haittoja hiuksille:

Hiusten tahraantuminen

Jos sinulla on vaaleat hiukset, ole varovainen laittaessasi varsinaista kahvia hiuksiin. Kahvin luonnolliset väripigmentit voivat värjätä vaaleita hiuksia väliaikaisesti ja jättää niihin tumman sävyn. Jos pelkäät, että värjääkö kahvi hiukset, suosittelen käyttämään kofeiinia sisältäviä hiustuotteita, jotka on kehitetty huolella. Näin vältät hiusten tahattoman tahraantumisen, jos tarkoituksesi ei ole hiusten värjäys kahvilla.

Liiallinen kofeiinin nauttiminen

Kofeiini voi toimia todella hyvin iholle levitettynä, mutta kahvin liiallinen nauttiminen sisäisesti parempien hiusten toivossa ei välttämättä ole hyvä asia. Liiallinen kahvin juonti voi aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia, kuten korkeampaa sykettä, hermostuneisuutta, ruoansulatusongelmia ja unihäiriöitä.

Kuivat ja hauraat hiukset

Kahvilla on hieman kuivattava vaikutus hiuksiin. Jos käytät tee-se-itse kahvihoitoja liian usein, se saattaa johtaa kuiviin ja hauraisiin hiuksiin.

Käyttäessäsi kahvia hiustenhoitoon kannattaa siis pysyä maltillisena, jotta vältät ei-toivotut yllätykset. Seuraavaksi käyn läpi miten saat parhaat tulokset kofeiinilla ilman sivuvaikutuksia.

Miten käyttää kofeiinia hiuksiin

How to Use Caffeine for Hair

Nyt kun tiedät enemmän siitä saako kahvi hiukset voimaan paremmin, käydään läpi kuinka sen käyttö onnistuu helpoiten ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Kofeiinia hiustenlähtöön voidaan käyttää muutamalla eri tavalla, mutta jotkut menetelmät toimivat paremmin kuin toiset.

Kahvin juonti

Saatat ajatella, että mitä enemmän kahvia juot, sen parempi. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että juomien kofeiinipitoisuus ei ole riittävä saavuttamaan merkittäviä tuloksia hiuksissa. Lisäksi, liiallinen kahvinjuonti voi olla terveydelle haitallista. On siis parempi, että juot kahvin sen maun sekä virkistävän vaikutuksen juoksi, etkä siksi, että kofeiini saa hiukset kasvamaan.

Kahvihuuhtelu

Jotkut tee-se-itse harrastajat tykkäävät käyttää kahvia hiusten huuhteluun, levittämällä jäähdytettyä kahvia suoraan hiuksiin. Tämä voi olla hauska kokeilu, mutta kannattaa muistaa, että kahvihuuhtelun kofeiinipitoisuus ei ole yhtä tarkka kuin kahvi shampoon tai muiden kofeiinihiustuotteiden sisältämä annos. Tämän vuoksi huuhtelun tulokset voivat vaihdella ja hiusten värjäys kahvilla tahattomasti voi olla ikävä yllätys, etenkin vaaleahiuksisille. Lisäksi kahvi saattaa ärsyttää herkkää päänahkaa.

Kofeiinia sisältävät hiustuotteet

Paras tapa lisätä kofeiini hiustenhoitorutiiniin on käyttää erityisesti kehitettyjä hiustuotteita, jotka sisältävät kofeiinia hiusten kasvuun. Kofeiini/kahvi shampoot, hoitoaineet ja hoitotuotteet on suunniteltu kuljettamaan kofeiini suoraan päänahkaan ja hiustuppeihin, jotta se imeytyy tehokkaasti ja mahdolliset sivuvaikutukset ovat minimaaliset. Tällaiset hiustuotteet sisältävät oikean annoksen kofeiinia hiuksille, jotta saat mahdollisimman paljon hyötyä irti tästä luonnollisesta ainesosasta. Lisäksi kahvi shampoot ja muut kofeiinipitoiset tuotteet sisältävät usein myös muita todistettuja luonnollisia ainesosia, kuten rosmariiniöljyä ja biotiinia. Jos haluat kokeilla saako kofeiini hiukset kasvamaan nopeammin, paras ja käytännöllisin tapa on käyttää tällaisia hiustuotteita.

Kofeiinia sisältävät hiustuotteet tarjoavat käytännöllisen, kohdistetun ja tehokkaan lähestymistavan, jotta saat kaiken hyödyn irti tästä luonnon ihmeestä. Oletko valmis sukeltamaan syvemmälle kofeiinia sisältävien tuotteiden maailmaan? Käyn seuraavaksi läpi parhaat kofeiini shampoot.

4 parasta kofeiinishampoota

Tässä ovat suosikki kofeiinishampoot, joista jokainen on kehitetty vastaamaan tiettyihin hiusongelmiin hiusten kasvun edistämisen lisäksi:

Grow Perfect™ Shampoo: Ohuille hiuksille ja hiustenlähtöön

Haluatko paksummat ja tuuheammat hiukset? Grow Perfect™ Shampoo on tarvitsemasi tuote. Tämä tehokas shampoo sisältää kofeiinia hiustenlähtöön ja kasvun tehostamiseen, mutta sen koostumuksesta löytyy myös Anagain™, joka on voimakas, hiusten tiheyttä lisäävä luonnollinen ainesosa. Sisältäen myös ekologista rosmariiniöljyä tämä shampoo stimuloi hiustuppeja ja edistää tervettä hiusten kasvua tehokkaasti. Käytä tätä kofeiini shampoota yhdessä Grow Perfect™ -hoitoaineen kanssa ja sano hyvästit oheneville hiuksille!

Split Fix™ Shampoo: Hauraille ja helposti vaurioituville hiuksille

Tämä tuote on pitkistä hiuksista pitäville! Split Fix™ Shampoo on salainen aseesi taistelussa hauraita ja katkeilevia hiuksia vastaan. Tämä shampoo ei ainoastaan ravitse kuivia ja haaroittuneita hiuksia, mutta myös virkistää hiuspohjaa kofeiinin avulla. Käytön tulos? Pehmeät ja vahvat hiukset, jotka eivät katkeile yhtä helposti ja voivat kasvaa pidemmiksi. Saadaksesi parhaat tulokset, käytä sitä yhdessä Split Fix™-hoitoaineen kanssa, joka sisältää myös kofeiinia hiusten kasvuun.

Moisture Hero™ Shampoo: Kuiville ja pörröisille hiuksille

Kaipaavatko hiuksesi syväkosteutusta? Moisture Hero™ Shampoo ja Conditioner ovat kaipaamasi tuotteet. Ne on kehitetty erityisesti kuiville, pörröisille ja korkeahuokoisille hiuksille. Tämä kofeiini shampoo tarjoaa pitkäkestoista kosteutusta samalla virkistäen hiusten juuria.

Wonder Beard™ Shampoo: Hellävaraiseen parran puhdistukseen

Huomio kaikki parrankasvattajat! Partasi kaipaa myös huolenpitoa, johon Wonder Beard™ Shampoo on erinomainen apuri. Tämä hellävarainen, mutta tehokas partashampoo ei ainoastaan puhdista partaasi, mutta sisältää myös kofeiinia, Capixyl™-uutetta, rosmariiniöljyä ja biotiinia, jotka edistävät terveen ja hyvinvoivan parran kasvua.

Näiden huolellisesti valikoitujen vaihtoehtojen avulla voit valita täydellisen kofeiini shampoon, joka sopii hiustesi ainutlaatuisille tarpeille.

Yhdistämällä erilaisia kofeiinia sisältäviä tuotteita, kuten kahvishampoita, seerumeita, naamioita ja hoitoaineita toisiinsa, voit luoda yksilöllisen hiustenhoitorutiinin, jonka avulla saat kaiken hyödyn irti kofeiinista.

5 muuta erinomaista kofeiinia sisältävää hiustuotetta

Kofeiinishampoiden ja -hoitoaineiden lisäksi suosittelen tutustumaan myös muihin kofeiinia sisältäviin hiustuotteisiin. Alta löydät joitain erinomaisia vaihtoehtoja eri hiustyypeille ja tarpeisiin:

1. Grow Perfect™ Hair Growth Serum -hiusseerumi

Etsitkö tuotetta hiusten kasvuun? Grow Perfect™ Hair Growth Serum sisältää tehokkaan yhdistelmän patentoituja hiusten kasvua edistäviä ainesosia, kuten Redensyl®, RootBioTec™, Capixyl™ ja AnaGain™. Nämä ainesosat toimivat yhdessä kofeiinin kanssa stimuloiden hiustuppeja, tehostaen verenkiertoa ja tukien hiusten tervettä kasvua.

2. Wonder Beard™ Growth Serum -partaseerumi

Wonder Beard™ Growth Serum on tehokas tuote parralle. Tämän seerumin huolellisesti kehitetty koostumus sisältää mm. CAPIXYL™ -peptidiyhdistelmää, kofeiinia ja biotiinia. Nämä ainesosat ravitsevat partaa ja edistävät parran kasvua tiheämpänä.

3. Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio

Sano hyvästit kuiville, hauraille ja vaurioituneille hiuksille! Split Fix™ Hair Mask on ravitseva hoitotuote, joka tehohoitaa ja kosteuttaa hiuksia. Tämä kofeiinia sisältävä hiusnaamio menee pintaa syvemmälle kosteuttaen hiuksia tehokkaasti. Se ehkäisee kaksihaaraisia ja tekee hiuksista silkkiset, pehmeät ja vahvat.

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner -jätettävä hoitoaine

Split Fix™ Leave-in Conditioner on hiuksiin jätettävä hoitoaine, joka sopii helposti haaroittuville, kuiville ja hauraille hiuksille. Se ei ainoastaan tarjoa hiuksille niiden kaipaamaa ravintoa, vaan se voi myös edistää hiusten kasvua sisältämänsä kofeiinin avulla. Suihkuta tuotetta kosteisiin hiuksiin pesun jälkeen ja nauti sileistä, pehmeistä ja vahvoista hiuksista.

5. Moisture Hero™ Hair Mask -hiusnaamio

Tämä tehohoito tarjoaa hiuksille syväkosteutusta ja ravintoa sinne missä sitä eniten kaivataan. Sen ylellinen yhdistelmä kofeiinia ja muita hiuksia helliviä ainesosia auttaa pitämään pörröisyyden kurissa, säilyttämään kosteuden ja tuomaan eloa kuiviin hiuksiin.

Jos haluat kokeilla kahvia hiustenhoitoon, suosittelen valitsemaan näitä kofeiinia sisältäviä tuotteita. Niiden avulla voit koota omille hiuksillesi sopivan rutiinin, jotta saat parhaat tulokset. Ota kofeiinista kaikki irti ja anna hiuksillesi (ja parrallesi) niiden ansaitsemaa hoitoa!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

3 lisävinkkiä hiusten kasvuun

Sen lisäksi, että käytät kofeiinia hiustenlähtöön, tässä kolme muuta vinkkiä matkallesi kohti pitkiä ja lumoavia hiuksia:

1. Kokeile lisäravinteita hiuksille

Terve hiusten kasvu alkaa sisältäpäin. Harkitse hiusvitamiinien nauttimista antaaksesi hiuksille niiden tarvitsemia tärkeitä ravinteita. Valitse sellainen lisäravinne, joka sisältää todistetusti toimivia ainesosia, kuten biotiinia ja sinkkiä, kuten esimerkiksi Hair Formula Gummies ja Hair Formula Tablets.

2. Kokeile päänahan hierontaa

Hemmottele hiuspohjaa! Säännöllinen päänahan hieronta hierovan harjan tai syväpuhdistavan kuorinnan avulla voi tehdä ihmeitä. Hieronta parantaa verenkiertoa, jonka ansiosta hiustupet saavat enemmän ravinteita. Hyvinvoiva ja puhdas hiuspohja on terveen hiustenkasvun perusta.

3. Älä unohda latvoja

Hiusten latvat vaativat yhtä paljon huomiota kuin päänahka. Jotta estät latvojen haaroittumisen ja katkeilun, käytä hoitoainetta, ravitsevia hiusöljyjä sekä hiusnaamioita säännöllisesti. Nämä tuotteet auttavat pitämään latvat kosteutettuina, pehmeinä ja vahvoina. Ole hellävarainen kuivatessasi hiuksia ja kääri hiukset pehmeään hiuspyyhkeeseen sen sijaan että hankaat hiuksia kovakätisesti. Harkitse myös harvapiikkistä kampaa hiusten selvittämiseen, jotta et vedä ja riuhdo hiuksia.

Nyt tiedät, että kahvi ja hiukset ovat mielenkiintoinen kaksikko. Kofeiinin hyöty hiusten kasvatuksessa on kiistaton. Älä siis tyydy vain aamukahviisi, sillä kofeiini shampoot ja muut tuotteet tekevät hiustenhoidosta entistä tehokkaampaa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit