Parhaat pH-neutraalit shampoot hiusten ja ihon pH-tasapainolleKatso kaikki artikkelit

Parhaat pH-neutraalit shampoot hiusten ja ihon pH-tasapainolle

Tiesitkö, että hiusten ja ihon pH-tasapaino on todella tärkeää niiden hyvinvoinnille? Jos olet koskaan miettinyt miten käyttämiesi tuotteiden pH-arvo vaikuttaa hiuksiisi, tai jos sinulla on ollut ongelmia löytää sopiva shampoo, jatka lukemista.

Oletko koskaan miettinyt, miksi jotkut shampoot tekevät hiuksista niin ihanan tuntuiset, kun taas toiset eivät? Syynä tähän saattaa olla shampoon pH-arvo, joka on yksi salaisuus terveeseen hiuspohjaan ja hyvinvoiviin hiuksiin.

Ymmärrän, että hiustenhoitotuotteiden valitseminen voi olla hankalaa, etenkin kun kyseessä on sellaiset termit kuin pH-arvo. Mutta ei hätää, tulen selittämään asian helposti ymmärrettävällä tavalla. Aion tässä artikkelissa sukeltaa sopivan happamien shampoiden ja muiden hiustuotteiden maailmaan ja kertoa kuinka hiusten ja ihon pH-tasapainon löytäminen vaikuttaa niiden hyvinvointiin.

Sisältö

Miksi pH on tärkeää hiustenhoidossa?

Miksi pH on tärkeää hiustenhoidossa?

Hiustuotteiden, kuten shampoon pH-arvo ei ole vain mikään ylellinen termi - se on todella tärkeä asia, jolla on merkittävä vaikutus hiusten hyvinvointiin.

Käydään ensin perusasiat läpi. pH-arvo on termi, jonka saatat muistaa kemiantunnilta. pH mittaa sitä, kuinka hapan tai emäksinen aine on. pH-arvoasteikko vaihtelee nollan ja neljäntoista välillä, 7 ollen neutraali. Kaikki arvot 7:n alapuolella ovat happamia ja sen yläpuolella emäksisiä.

Miksi shampoon pH:lla on sitten väliä? Jos shampoon pH on liian korkea tai matala, se voi järisyttää hiusten ja päänahan pH-tasapainoa. Liian korkea pH-arvo voi saada hiusten uloimman kerroksen aukeamaan, joka johtaa pörröisyyteen, sähköisyyteen ja hiusten katkeiluun. Toisaalta liian alhainen shampoon pH-arvo voi saada hiusten suomut sulkeutumaan liian tiukkaan, joka puolestaan voi tehdä hiuksista pitkässä juoksussa elottomat ja veltot. Lisäksi shampoon pH vaikuttaa suoraan sen tehokkuuteen. Sopivan hapan shampoo puhdistaa hiukset tehokkaasti tekemättä niistä hauraita tai kuivia.

pH-arvon huomioiminen on erityisen tärkeää, jos pesuun käytetään kovaa vettä, jolla on korkea pH-arvo. Miedosti hapan shampoo tasapainottaa kovan veden emäksisyyttä, ehkäisten vaurioilta hiuksissa ja päänahassa.

Mikä on optimaalinen hiusten ja ihon pH?

hiusten ja ihon pH

Hiusten oma pH-arvo on noin 3,7 ja hiuspohjan ihon pH on 5,5. Eli ne ovat molemmat happaman puolella. Vaikka hapan saattaa kuulostaakin pelottavalta hiuksista puhuttaessa, se on sitä mitä hiukset kaipaavat!

Käyttämiesi hiustuotteiden pH:n tulisi olla mahdollisimman lähellä luonnollista hiusten ja ihon pH-arvoa. Ihanteellisesti, sinun tulisi valita tuotteita, joiden pH-arvo on 4,0-5,5. Tämä happamuustaso auttaa pitämään hiusten uloimman kerroksen sileänä ja päänahan tasapainossa, jotta hiukset kasvavat terveinä.

Mikä on pH-neutraali shampoo?

Laitetaan tiedot seuraavaksi käytäntöön. pH-neutraali shampoo on ihanteellinen hiuksille ja päänahalle. Miedosti happamalla shampoolla on suunnilleen samanlainen pH kuin hiusten ja ihon pH-arvo (eli 4,0-5,5 välillä).

Saatat miettiä, että eivätkö kaikki shampoot ole pH-neutraaleja? Valitettavasti eivät. Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa testattiin 123:n eri shampoon pH-arvoja, ja tutkijat löysivät, että vain 38%:n shampoon pH-arvo oli alle 5,5. Tämä on aika ällistyttävää, sillä saman tutkimuksen mukaan shampoon pH:n ollessa yli 5,5, se voi vahingoittaa hiuksia ja hiuspohjaa. Ja kuten saatat arvata, monet tuotemerkit eivät kerro tuoteselosteissaan niiden pH-arvoja.

Suosittelen siis pysymään kaukana tuotteista, joiden pH:ta et tiedä, ja valitsemaan sellaisia vaihtoehtoja, joiden etiketeissä se lukee selkeästi.

Miksi valita hapan shampoo?

Miksi valita hapan shampoo?

 1. Hellävarainen puhdistus: Liian emäksinen tuote voi kuivattaa hiuksia ja hiuspohjaa pesten ne liian tehokkaasti. pH-neutraali shampoo puolestaan puhdistaa hiukset, mutta samalla varmistaa, että niiden kosteustasapaino ei järky.
 2. Suojaa hiuksia: Emäksinen koostumus avaa hiusten uloimman kerroksen, joka voi altistaa hiuksia vaurioille. Sopivan hapan shampoo pitää huolen siitä, että hiusten uloimman kerroksen suomut pysyvät sileinä ja suojattuina.
 3. Päänahan tasapaino: Jos shampoon pH on liian korkea, se voi vaikuttaa hiuspohjan ihon pH-arvoon, ja johtaa ärsytykseen, kutinaan ja kuivuuteen. Hapan shampoo pitää päänahan pH:n tasapainossa.
 4. Suojaa väriä: Sano hyvästit värin haalistumiselle. pH-neutraali shampoo auttaa pitämään hiusten värin kirkkaana, jotta haluamasi sävy pysyy hiuksissa pidempään.
 5. Torjuu katkeilua ja pörröisyyttä: Jos shampoon pH on liian korkea, se voi aiheuttaa hiuksiin negatiivisen sähkövarauksen, joka aiheuttaa kitkaa, hiusten sähköisyyttä ja pörröisyyttä. pH-neutraali shampoo jättää hiukset kosteutetuiksi ja sileiksi.

Näin selvität shampoon pH-arvon

Nyt kun tiedät, kuinka tärkeä hiustenhoitotuotteiden pH-arvo on, haluat varmaankin tietää mikä on käyttämäsi shampoon pH. Näin löydät vastauksen:

 1. Tarkista tuotepakkaus: Joskus pH-arvo on selkeästi kerrottu tuotteen etiketissä ja tuotemerkin nettisivuilla. Etsi sanoja, kuten “pH-neutraali” tai tiettyä pH-arvoa. Helppoa, eikö?
 2. Ota yhteyttä: Tarvitseeko vastauksen löytyminen enemmän etsivätyötä? Ota yhteyttä brändiin tai tuotteen myyjään. Sähköpostin avulla saat usein vastauksen siihen mikä on shampoon pH.
 3. Tee-se-itse testi: Oletko valmis pieneen kemialliseen kokeeseen? Voit ostaa pH-testiliuskoja netistä tai apteekista. Kasta liuska shampoossa, vertaa liuskan väriä taulukkoon ja arvoitus on ratkaistu!
 4. Apua netistä: Jotkut ovat testanneet suosittujen shampoiden pH-arvoja. Nopea googlaus voi säästää paljon aikaa, ja voit jättää etsivähatun naulakkoon.

Eikö tämänhetkisen shampoon pH-arvo miellytä? Oletko valmis vaihtamaan sopivan happamaan shampooseen? Alempaa löydät suosikkishampooni, joilla kaikilla on optimaalinen pH.

Mitä muuta harkita pH-arvon lisäksi?

Vaikka alhainen pH-arvo onkin todella tärkeää, se ei yksinään takaa sitä, että shampoo toimii sinun hiuksillesi. Tässä neljä muuta asiaa, jotka kannattaa pitää shampoo-ostoksilla mielessä:

1. Hiustyyppi

Yksi shampoo ei toimi kaikille, myös sopivan happamista shampoista puhuttaessa. Kiinnitä huomiota hiustyyppiisi - oli se sitten rasvoittuva, kuiva, kihara tai suora. Eri shampoot toimivat erilaisiin tarpeisiin. Omalle hiustyypille sopivan shampoon löytäminen voi vaikuttaa paljon hiusten hyvinvointiin.

2. Ainesosilla on väliä

Tarkista tuotteen ainesosalista. Suosi laadukkaita ainesosia, kuten luonnollisia öljyjä, antioksidantteja ja vahvistavia proteiineja.

Suosittelen puolestaan sanomaan ei sulfaateille, silikoneille, parabeeneille, ftalaateille, kuivattaville alkoholeille, mineraaliöljyille ja synteetisille hajusteille. Tällaiset aineosat voivat kuivattaa tai latistaa hiukset, sekä olla jopa terveydelle haitallisia.

3. Mahdolliset hiusongelmat

Onko sinulla hilsettä tai ovatko hiukset värjäyksestä vaurioituneet tai pörröiset? Hanki sellainen shampoo, joka on kehitetty avuksi sinun hiushuoliisi. Shampoita on olemassa moneen eri ongelmaan, joten oikeanlaisen shampoon avulla varmistat hiusrutiinisi olevan yhtä ainutlaatuinen kuin sinä.

4. Luonnollinen ja Cruelty-Free

Jos suosit ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja muutenkin, haluat varmasti että myös shampoovalintasi vastaa arvojasi. Monet tuotemerkit tarjoavat nykyään luonnollisia vaihtoehtoja, jotka ovat hellävaraisia sekä sinulle että maapallolle.

8 parasta pH-neutraalia shampoota

Oletko valmis tutustumaan parhaisiin pH-tasapainotettuihin shampoisiin? Kaikkien alla olevien shampoiden pH-arvo on 4,0 ja 5,2 välillä, joka on optimaalinen arvo sekä hiuksille että päänahalle. Vaihtoehtoja löytyy kaikille hiustyypeille ja erilaisiin tarpeisiin, joten listalla on varmasti jokaiselle jotakin.

Paras pH-neutraali shampoo hiustenlähtöön: Grow Perfect™ Shampoo

Taisteletko hiustenlähtöä vastaan? Grow Perfect™ Shampoo on kehitetty erityisesti tehostamaan ohuiden hiusten kasvua. Shampoo sisältää luonnollista Anagain™-ainesosaa, kofeiinia ja ekologista rosmariiniöljyä, jotka edistävät päänahan verenkiertoa ja estävät hiusten irtoilua. Lisäksi sen optimaalinen pH pitää hiuspohjan tasapainossa.

pH-arvo: 4,5-5,0

Jos haluat elävoittää ohenevia hiuksia vielä tehokkaammiin, käytä shampoota yhdessä Grow Perfect™ Conditioner -hoitoaineen kanssa. Nämä tuotteet muodostavat dynaamisen duon, joka vahvistaa ja virkistää hiuksia.

Paras pH-neutraali shampoo kiharoille: Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo on kiharoidesi uusi paras ystävä. Tämä sulfaatiton ja silikoniton shampoo tekee hyvää kaikenlaisille kiharoille. Sen vegaanisia mikroproteiineja, ravitsevia kasviuutteita ja öljyjä sisältävä koostumus on kehitetty tehohoitamaan kiharoita, tehden niistä ilmavat, pehmeät ja pörröttömät.

pH-arvo: 4,5-5,0

Käytä shampoota yhdessä Curl Crush™ Conditioner -hoitoaineen kanssa. Tämä syvähoitava ja kosteuttava kaksikko pitää kiharat luonnollisen kauniina.

Paras hapan shampoo katkeileville hiuksille: Split Fix™ Shampoo

Jos sinulla on hauraat ja vaurioituneet hiukset, on Split Fix™ Shampoo erinomainen valinta! Tämä hellävarainen shampoo on suunniteltu kaksihaaraisiin ja katkeiluun taipuville hiuksille. Se sisältää jojobaöljyn estereitä sekä ekologisia kasviuutteita, jotka ravitsevat ja hoitavat hiuksia tehden hiuksista vahvemmat, pehmeämmät ja kiiltävämmät!

pH-arvo: 4,5-5,0

Yhdistä shampoo muihin Split Fix™ -tuotteisiin, kuten hiusnaamioon, hoitoaineeseen, ja hiuksiin jätettävään hoitoaineeseen. Yhdessä nämä tuotteet ravitsevat ja suojaavat hiuksia palauttaen niiden loiston.

Paras kosteuttava pH-neutraali shampoo: Moisture Hero™ Shampoo

Sano hyvästit kuiville tai pörröislle hiuksille Moisture Hero™ Shampoon avulla! Tämä miedosti hapan shampoo on todellinen helmi, joka on kehitetty antamaan hiuksille pitkäkestoista kosteutta sen kosteuttavia öljyjä, ekologista inuliinia ja kosteuden haihtumista estäviä mikroproteiineja sisältävän koostumuksen avulla.

pH-arvo: 4,5-5,0

Antaaksesi hiuksillesi vielä enemmän kosteutusta ja hoitoa, käytä shampoota yhdessä Moisture Hero™ Conditioner -hoitoaineen kanssa.

Paras pH-neutraali kuoriva shampoo: Scalp Delight™ Detox Scrub

Hoida päänahkaa sen ansaitsemalla tavalla Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorinnan avulla. Tämä virkistävä kuorinta on täydellinen kuivan, kutisevan tai rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon. Kaurauutetta, aloe veraa ja rosmariiniöljyä sisältävä päänahan kuorinta poistaa tuotejäämät, ylimääräisen rasvan ja hilsehiutaleet samalla kun se rauhoittaa päänahkaa ja pitää yllä pH-tasapainoa.

pH-arvo: 4,0-4,5

Tee hoitokokemuksesta entistä tehokkaampi Scalp Delight™ Detox Conditioner -hoitoaineen ja Scalp Massage Brush -hierontaharjan avulla. Nämä tuotteet sekä puhdistavat että hellivät päänahkaa perinpohjaisesti.

Paras pH-neutraali volyymishampoo: Volume Wizard™ Shampoo

Tässä kaikkien hento- ja latteahiuksisten uusi ystävä - Volume Wizard™ Shampoo! Tämän shampoon runsaasti ekologisia hedelmäuutteita ja vahvistavia proteiineja sisältävä koostumus antaa hiuksille painovoimaa uhmaavan tuuheutta, jättäen ne samalla pehmeiksi.

pH-arvo: 4,0-4,5

Maksimoi hiusten tuuheus yhdiställä shampoo Volume Wizard™ Conditioner -hoitoaineeseen ja muihin saman sarjan tuuheuttaviin tuotteisiin. Yhdessä ne antavat hiuksille päät kääntävää volyymia ja runsautta.

Paras miedosti hapan hopeashampoo: Enriched Blonde™ Silver Shampoo

Blondit, tämä on teille: Enriched Blonde™ Silver Shampoo! Tämä sulfaatiton hopeashampoo on tehotuote, joka poistaa ei-toivottuja keltaisia sävyjä hiuksista. Värin kirkastamisen lisäksi se hoitaa vaalennuksesta vaurioituneita hiuksia ekologisten korjaavien ainesosien avulla.

pH-arvo: 4,8-5,2

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi, yhdistä hopeshampoo Enriched Blonde™ Silver Conditioner -hopeahoitoaineen kanssa. Yhdessä tämä täydellinen duo pitää vaaleat hiukset kirkkaina ja elinvoimaisina!

Paras pH-neutraali hilseshampoo: Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Jos sinulla on hilsettä Instant Relief™ Dandruff Shampoo voi auttaa tasapainottamaan ja rauhoittamaan oireita. Tämä hellävarainen shampoo sisältää antimikrobista Dermosoft® Decalact MB -ainesosaa ja teepuuöljyä auttamaan hilseen oireisiin ja rauhoittamaan ihoa. Sano hyvästit hiutaleille, ärsytykselle ja kutinalle.

pH-arvo: 4,0-4,5

5 vinkkiä pH-tasapainon ylläpitoon

5 vinkkiä pH-tasapainon ylläpitoon

Hiusten ja hiuspohjan ihon pH:n optimointi ei tapahdu ainoastaan oikeanlaisen shampoon avulla! Tässä muutama ylimääräinen vinkki, joiden avulla voit pitää hiusten ja ihon pH-arvot kunnossa:

1. Oikeanlainen hoitoaine

Valitse sellainen hoitoaine, joka sopii hiusten ja päänahan ihon pH:lle. Näin varmistat, että hiuksesi saavat ansaitsemaansa hoitoa. Kaikilla yllämainitsemillani hoitoaineilla on matala pH-arvo!

2. Käytä pH-neutraaleja muotoilutuotteita

Pidä hiusten pH-arvo tasapainossa myös muotoilutuotteiden avulla. Tässä muutama suosikkini:

3. Kylmähuuhtelu

Viimeistele hiusten pesu kylmällä huuhtelulla pesun jälkeen. Se auttaa sulkemaan hiusten päällimmäisen kerroksen ja auttaa säilyttämään kosteuden hiuksissa.

4. Vältä liiallista pesua

Vaikka puhtaus onkin tärkeää, hiusten pesu liian usein voi kuivattaa. Löydä tasapainoinen pesuväli, joka pitää hiukset puhtaana rasittamatta niitä.

5. Kokeile omenaviinietikkaa

Harkitse omenaviinietikan, jonka pH-arvo on noin 2-3, lisäämistä hiustenhoitorutiiniin tukemaan hiusten ja päänahan ihon pH:ta, etenkin jos asut kovan veden alueella. Laimenna etikka vedellä ja käytä sitä huuhteluna shampoon jälkeen antaaksesi hiuksille pH-ystävällisen viimeistelyn. Ole kuitenkin varovainen, ettet käytä liikaa etikkaa, sillä kuten olet nyt oppinut - tasapaino on avain menestykseen!

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Tässä kaikki pH:n tärkeydestä hiustenhoidossa tällä kertaa. Olet nyt oppinut, että hapan shampoo ei ole vain trendi - se on välttämätön hiusten ja päänahan hyvinvoinnille. Oli pH-neutraali shampoo sitten uusi tuttavuus tai etsit sitten ratkaisua hiuspohjan ongelmien hoitoon, tiedät että hiusten ja ihon pH-tasapainoa ei kannata unohtaa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

  Psoriasis päänahassa? Psoriaasin oireet ja luonnolliset hoitokeinot

Katso kaikki artikkelit