Sådan undgår du et ødelagt hår efter afblegning: 10 nemme tips!Katso kaikki artikkelit

Vaurioituneet hiukset? Parhaat vinkit huonokuntoisten hiusten hoitoon

Mistä vaurioituneet, huonokuntoiset hiukset johtuvat? Voiko vaurioita korjata, ja miten hiuksia tulisi hoitaa, jos hiukset katkeilee tai jos sinulla on karkeat, elottomat ja kuivat hiukset? Tässä artikkelissa tulen vastaamaan kaikkiin näihin kysymyksiin, sekä jaan parhaat vinkkini hiusten vaurioitumisen estämiseksi.

Hiusten värjäys, vaalennus ja hiusten muotoilu erilaisilla laitteilla ovat kaikki hyviä keinoja hiusten stailaamiseksi. Valitettavasti monet näistä toimenpiteistä voivat kuitenkin vahingoittaa hiuksia aiheuttaen hiusten katkeilua, elottomuutta ja kuivuutta. Mitä tässä tilanteessa kannattaa sitten tehdä?

Sisältö

Mikä aiheuttaa huonokuntoiset hiukset?

Hiusten huonokuntoisuus, joka ilmenee esimerkiksi hiusten katkeiluna, kuivuutena ja elottomuutena, voi johtua monesta eri syystä. Hyvänä esimerkkinä hiusten värjäys, vaalennus ja kuumakäsittelyt. Myös suoristusraudan, kihartimen käyttö, tai vääränlaisten tuotteiden käyttö voivat aiheuttaa pahaakin vahinkoa hiuksillesi.

Miten hiusten vaalennus käytännössä tapahtuu, ja miksi se on hiuksillemme niin haitallista? Hiuksemme saavat värinsä hiuksen ydinkerroksessa sijaitsevasta melaniini-nimisestä pigmentistä. Hiussuortuvissa on myös pintakerros, jonka tehtävänä on suojata hiuksen ydinkerrosta ulkoisilta vaurioilta. Kun vaalennat hiuksiasi, tämän pintakerroksen hiussuomut avautuvat, jolloin valkaisuaine pääse käsiksi ytimessä sijaitsevaan melaniiniin. Tämän prosessin seurauksena pintakerros vaurioituu, ja valkaisuaine poistaa hiuksista niitä luonnollisesti suojaavat kuidut ja öljyt.

How Bleach Works

Kuten vaalennus, myös kuumat muotoiluvälineet tai kuumalla ilmavirralla puhaltava hiustenkuivaaja voivat vahingoittaa hiusten rakennetta ja kuluttaa hiuksia ajan myötä. Hiusten kuumakäsittely vaurioittaa hiuksen pintakerroksen suojaavia proteiineja. Vaurioiden takia hiukset katkeilee ja kuivuu helpommin, ja ne näyttävät elottomilta ja tuntuvat karheilta.

Minkälaiset hiustenhoitotuotteet voivat olla vahingollisia hiuksillemme? Luulisi, että hiusten hoitoon suunnitellut tuotteet olisivat hyväksi hiuksilemme. Siksi onkin yllättävää, että suuri osa hiustenhoitotuotteista sisältää hiuksille mahdollisesti haitallisia ainesosia, kuten sulfaatteja ja silikoneja. Mietit varmaan, miten sulfaatit ja silikonit sitten vahingoittavat hiuksia? Sulfaattien rooli hiustuotteissa on tuotteiden pesevyyden lisääminen. Sulfaateille on kuitenkin tapana niin sanotusti ylipestä hiuksia. Sulfaatti shampoossa pesee pois hiuksia ja hiuspohjaa luonnostaan kosteuttavan talin liiankin hyvin, mikä saa päänahan kuivumaan ja ärtymään. Sulfaatti shampoossa heikentää hiusten ulointa kerrosta, mikä puolestaan tekee hiuksista alttiimmat kuumuuden ja muiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamille vaurioille. Jos haluat kuulla lisää silikonin ja sulfaattien vaikutuksista hiuksiimme, voit lukea blogiartikkelimme sulfaatittoman ja silikonittoman shampoon hyödyistä.

Vaikka teoriassa hiuksen suojaavan pintakerroksen tulisi palautua entiselleen, näin ei kuitenkaan aina tapahdu. Hyvinvoivan hiuksen pintakerros on tasainen ja sileä, mutta jos pintakerroksen suomut vaurioituvat, siitä tulee epätasainen - tämän takia vaalennetut ja vaurioituneet hiukset voivat olla karheat ja pörröiset. Vaurioituneen pintakerroksen takia kosteus pääsee myös karkaamaan hiuksista helpommin, joka saattaa aiheuttaa hiusten katkeilua ja tehdä hiuksista kuivat. Jos haluat kuulla, miten hiusten vaurioitumista voi ennalta ehkäistä ja minimoida, jatka lukemista.

Mistä huonokuntoiset hiukset tunnistaa?

Mistä tiedät, että hiuksesi ovat vahingoittuneet esimerkiksi vaalennuksen tai lämmöllä toimivien laitteiden takia? Alla muutama merkki siitä, että sinulla on vaurioituneet ja huonokuntoiset hiukset:

Bleach Damage Signs

1. Luonnollisen kiillon menetys

Normaalisti hiusten suojaava pintakerros on tasainen ja sileä, ja se heijastaa siihen osuvaa valoa saaden hiukset näyttämään terveiltä ja kiiltäviltä. Vaurioitunut pintakerros on taas epätasainen, joten se saa hiukset näyttämään elottomilta.

2. Takkuuntuminen

Vauriotuneiden suortuvien karkea pinta takertuu helposti toisiin suortuviin, joka johtaa takkuisuuteen.

3. Kuivat ja hauraat hiukset

Koska hiusten suojaava pintakerros on vahingoittunut, vaurioituneet hiukset eivät kykene säilyttämään kosteutta yhtä hyvin kuin terveet hiukset. Tämä johtaa siihen, että hiukset ovat kuivat, ja haurauden takia hiukset katkeilee helpommin.

4. Hapsottavat suortuvat

Kuivat hiukset katkeilee paljon helpommin. Tämä johtaa hassuihin hapsottaviin lyhyisiin suortuviin ja hiusten pörröisyyteen.

5. Haaroittuvat hiukset

Huonokuntoiset hiukset ovat hauraat, joka johtaa hiusten katkeilun lisäksi kaksihaaraisiin.

Esiintyykö sinulla hiusten katkeilua tai muita epämieluisia merkkejä siitä, että sinulla on huonokuntoiset hiukset? Jatka lukemista, jos haluat lisätietoa siitä millaista hoitoa huonokuntoiset hiukset tarvitsevat.

Huonokuntoiset hiukset - millainen hoito sopii minulle?

Nyt kun olemme käyneet läpi mistä vauriot voivat johtua, puhutaan seuraavaksi siitä, miten vaurioituneita hiuksia tulisi oikein hoitaa.

Monet asiat voivat aiheuttaa hiuksille vaurioita. Jos sinulla esiintyy merkkejä siitä, että sinulla on vaurioituneet hiukset, voit noudattaa näitä samoja ohjeita, johtui hiusten katkeilu tai huonokuntoisuus sitten mistä syystä tahansa!

Näin hoidat huonokuntoisia hiuksia

Jos hiukset katkeilee tai jos sinulla on vaurioituneet hiukset, esimerkiksin vaalennuksen tai kuumien muotoiluvälineiden käytön takia, siihen ei valitettavasti ole olemassa yhtä taianomaista hoitoa. On kuitenkin tapoja, joiden avulla voit varmistaa, että hiusten katkeilu tai muut vauriot eivät etene nykyistä pidemmälle. Muista, että hiuspohjasi kasvattaa uusia hiuksia koko ajan! Jos kohtelet hiuksiasi hellävaraisesti, saat siitä palkinnoksi kiiltävät ja terveet hiukset. Paras tapa hoitaa huonokuntoisia hiuksia on hiusten terveyttä edistävä hiustenhoitorutiini. Tässä minun suositukseni:

Huonokuntoiset hiukset vinkki #1: Valitse oikeanlainen shampoo

Kannattaa tarkistaa, että shampoosi on tarkoitettu erityisesti vaurioituneille tai huonokuntoisille hiuksille. Pahasti vaurioituneet hiukset tarvitsevat tietynlaista hoitoa. Lisävaurion estämiseksi on myös tärkeää, että hiustenhoitorutiinisi sisältää vain silikonittomia ja sulfaatittomia tuotteita.

Kuten edellä jo mainitsin, hiustenhoitotuotteet, jotka sisältävät silikonia ja sulfaatteja saattavat olla hiuksillemme enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Siksi on tärkeää erityisesti jo vaurioituneille hiuksille käyttää vain silikonittomia ja sulfaatittomia tuotteita. Sulfaatiton shampoo pitää hiusten kosteustasapainon kunnossa, mikä on erityisen tärkeää kuiville ja vahingoittuneille hiuksille. hiuksille. Sulfaatiton shampoo pesee hiukset ilman, että se poistaisi hiusten luonnollisia öljyjä. 

Hyvä esimerkki sulfaatittomasta ja silikonittomasta shampoosta on Split Fix™ shampoo. Tämä shampoo on suunniteltu erityisesti huonokuntoisten ja vaurioituneiden hiusten hoitoon. Hoitaen hiuspohjaa tämä shampoo tukee myös hiusten kasvua. Jos sinulla on vaalennetut hiukset Enriched Blonde™ Silver Shampoo on erinomainen vaihtoehto. Tämä ravitseva hopeashampoo sisältää kosteuttavaa sokeriyhdistelmää ja ekologisia kasviuutteita kuten aloe veraa, mango- ja lakkauutetta. Nämä ainesosat kosteuttavat ja suojaavat hiuksia, joka on erityisen tärkeää jos hiukset katkeilee tai ne ovat erityisen kuivat.

Huonokuntoiset hiukset vinkki #2: Älä unohda hoitoainetta

Tämä on toivottavasti itsestään selvää, mutta älä koskaan skippaa hoitoaineen käyttöä, hiustesi kunnosta riippumatta. Tämä on erityisen tärkeää, jos hiukset katkeilee tai jos sinulla on muuten pahasti vaurioituneet hiukset.

Vaikka mikä tahansa hoitoaine on parempi kuin ei hoitoainetta ollenkaan, kannattaa käyttää sellaista hoitoainetta, joka on tarkoitettu erityisesti vaurioituneille hiuksille, kuten Split Fix™ Conditioner. Tämä hoitoaine sisältää ekologisia ainesosia, kuten aloe veraa, kookosöljyä, jojobaöljyn estereitä ja mangouutetta, jotka suojaavat, kosteuttavat ja vahvistavat hiuksia. Käytä hoitoainetta aina kun peset hiuksesi, jotta voit estää hiusten katkeilun, kuivuuden ja muut vauriot.

Huonokuntoiset hiukset vinkki #3: hiusten syvähoito

Muistatko sen hiusten suojaavan pintakerroksen, josta puhuin aiemmin? Tämä pintakerros muodostuu proteiinista. Jos sinulla on huonokuntoiset hiukset tai pahasti vaurioituneet hiukset, on välttämätöntä, että käytät hiuksille tarkoitettua runsaasti proteiinia sisältävää syvähoitoa. Proteiini vahvistaa hiuksia ja suojaa niitä vaurioilta, näin estäen hiusten katkeilua ja elottomuutta.

Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamio hyödyntää hydrolysoituja kasvi- ja hiivaproteiineja hiusten proteiinien uudelleenrakentamisessa tehden hiuksista vahvemmat ja kiiltävämmät. Vahvemmat hiukset katkeilee myös paljon vähemmän. Saat parhaat tulokset käyttämällä hiusnaamiota 1–3 kertaa kuukaudessa, riippuen siitä kuinka huonokuntoiset ja elottomat hiukset ovat, ja kuinka paljon hiukset katkeilee.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask on täsmähoito vaalennuksesta vaurioituneille hiuksille. Se korjaa ja kosteuttaa tehokkaasti huonokuntoisia vaaleita hiuksia samalla niiden sävyä kirkastaen, sillä se sisältää violettia väripigmenttiä. Tämä hiusnaamio sisältää myös mikroproteiineja, jotka korjaavat hiusten rakennetta ja parantavat niiden kykyä ylläpitää kosteustasonsa.

Huonokuntoiset hiukset vinkki #4: Lämpösuojan käyttö

Kuten aiemmin mainitsin, lämmön avulla toimivat muotoiluvälineet voivat aiheuttaa pahoja vaurioita, jopa hyväkuntoisille hiuksille. Joten jos hiukset katkeilee jo ennestään, tai jos sinulla on jo valmiiksi vaurioituneet hiukset, et varmasti halua tehdä niille yhtään enempää haittaa!

Tämä ei tarkoita sitä, että joutuisit jättämään hyvästit suoristusraudallesi ikuisesti, mutta käytä aina lämpösuojaa, kuten Thermal Shield™ Heat Protectant -suihketta ennen hiusten muotoilua. Hiuksia voi muotoilla helposti myös ilman lämpöä. Hyvä esimerkki tästä on Hairlust Heatless Curls Kit, jolla voit saada helposti ilmavat kiharat ilman lämpöä. Voit vaikka nukkua se päässä ja herätä aamulla hiukset valmiiksi stailattuna. Aika kätevää, eikö!

Huonokuntoiset hiukset vinkki #5 Käsittele märkiä hiuksia oikein

Tiesitkö, että hiukset katkeilee helpommin ja ovat muutenkin herkempiä silloin kun ne ovat märät? Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on huonokuntoiset hiukset. On siis tärkeää, että käytät oikeanlaista harjaa selvittäessäsi märkiä hiuksia. Tavallinen harja ei ole hyvä vaihtoehto!

Tavallisen harjan sijaan suosittelemme harvapiikkisen bambukamman tai Wet Hair Detangler Brush-harjan käyttöä, koska sen silikoniharjakset selvittävät hiukset hellävaraisesti, ilman että hiukset katkeilee. Lisäksi harjan ergonominen muotoilu tekee siitä mieluisan käyttää.

Huonokuntoiset hiukset vinkki #6: Muista tasoittaa latvoja

Jos tavoitteenasi on pitää hiuksesi pitkinä, saatat jättää latvojen tasoituksen väliin aika ajoin. Näin ei kannata tehdä! Huonokuntoiset ja pahasti vaurioituneet hiukset ovat alttiita haaroittumaan. Ilman tasoitusta hius voi haaroittua sen koko pituudelta, joka aiheuttaa hiusten katkeilua ja hapsottavia suortuvia.

Tasoita hiuksiasi vähintäänkin kerran kolmessa kuukaudessa, tai useammin, jos sinulla esiintyy kaksihaaraisia. Jos hiusten katkeilu tuottaa ongelmia ja haluat korjata huonokuntoiset hiukset, tasoitus on välttämätöntä!

Voiko vaurioituneet hiukset korjata?

Valitettavasti ei. Ei ole olemassa konsteja, joilla voisit korjata vaurioituneet hiukset täysin. Kun vahinko on tapahtunut, hiusta ei voi korjata entisen kaltaiseksi. Onneksi hiukset kasvavat koko ajan! Jos sinulla on vaurioituneet hiukset tai huonokuntoiset hiukset, sinun tarvitsee vain pitää huolta hiuksistasi sillä aikaa kun uudet ja terveet hiukset kasvavat tilalle.

Toinen asia, jonka voit tehdä, on pitää huolta siitä, että vauriot eivät pahene. Tämä lieventää vaurioiden aiheuttamia vaikutuksia, kuten hiusten katkeilua tai haaroittumista.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Ennaltaehkäise hiusten vaurioitumista

Mitkä ovat parhaat hoitokeinot, jos esimerkiksi hiusten katkeilu, kuivuus ja elottomuus aiheuttavat sinulle ongelmia? Lue lisää saadaksesi lisätietoa siitä, kuinka hiustesi vahingoittumista voi ennaltaehkäistä.

On mahdollista, että hiustenhoitorutiinissasi on elementtejä, jotka eivät ole hyväksi hiuksillesi. Jos hiukset katkeilee tai sinulla on muuten huonokuntoiset hiukset, paras tapa hoitaa niitä on ennaltaehkäisy. Lue alta vinkkejä niistä asioista, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota hiustenhoidossa. Näin varmistat, että et aiheuta hiuksillesi enempää vahinkoa ja pidät hiuksesi terveenä myös tulevaisuudessa. Nämä neuvot pätevät oli sinulla sitten vaalennuksen tai lämmön aiheuttamia vaurioita, tai jos hiusten katkeilu, elottomuus ja kuivuus tuottavat sinulle ongelmia yleisesti.

1. Vaalenna ja värjää harvemmin (tai älä ollenkaan)

On itsestään selvää, että mitä harvemmin vaalennat hiuksiasi, sitä vähemmän vaurioita, kuten hiusten katkeilua, aiheutat! Yritä pidentää ajanjaksoa tyven värjäyksen välillä, ja vältä jo ennalta vaalennettujen kohtien uudelleenvaalennusta. Tai vielä parempi, älä vaalenna hiuksiasi ollenkaan!

2. Valmista hiuksesi vaalennukseen tai värjäykseen

Hyväkuntoiset hiukset kestävät kemiallisen käsittelyn, kuten vaalennuksen, paremmin kuin huonokuntoiset hiukset. Käytä proteiinirikasta hoitoa kuten Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamiota ennen kampaamokäyntiä varmistaaksesi, että hiuksesi ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ennen värjäystä tai vaalennusta. Värikäsittelyn jälkeen varmista että sinulla on käytössä laadukas shampoo värjätyille hiuksille.

3. Varo hiusten liikakäsittelyä

Hiukset ylirasittuvat, jos ne käyvät läpi monia kemiallisia prosesseja nopealla aikavälillä saamatta aikaa palautua. Esimerkiksi hiusten vaalennus kahdesti peräkkäin tai permanentin ottaminen ja hiusten vaalennus samaan aikaan ovat tosi rankkoja toimenpiteitä hiuksille. Näihin rankkoihin toimenpiteisiin ei kannata ryhtyä - ei nyt, eikä koskaan! Liikakäsittelyn johdosta hiukset katkeilee helpommin ja myös merkittävää hiustenlähtöä saattaa tapahtua!

Pyydä kampaajaltasi tarkempaa neuvoa, mutta suosittelisin itse ainakin viikkoa käsittelyjen välillä. Ja muista käyttää vahvistavaa hiusnaamiota usein sinä aikana!

4. Suojaudu auringolta

Olet varmasti tietoinen kaikista niistä vaurioista, joita aurinko voi tehdä ihollesi? Mutta tiesitkö, että aurinko voi myös vahingoittaa hiuksiasi, etenkin jos sinulla on huonokuntoiset tai pahasti vaurioituneet hiukset.

Ota tavaksi käyttää Sun Defense Hair Mist -suihketta, jos aiot viettää pidemmän aikaa auringossa. Tämä ravitseva jätettävä suihke sisältää ekologista aloe veraa, acai-uutetta ja Phytessence™ ranskalaisen tammen uutetta, jonka on osoitettu antavan luonnollisen suojan UV-säteitä vastaan.

5. Älä käytä kuumia muotoilulaitteita

Vaikka lämpösuojan, kuten Thermal Shield™ Heat Protectant -suihkeen, käyttäminen suojaa hiuksiasi vaurioilta, paras tapa suojata hiuksiasi on olla käyttämättä lämmön avulla toimivia laitteita lainkaan. Onneksi hiuksia voi muotoilla myös ilman lämpöä. Hiusten kihartamisestakaan ei tarvitse luopua, sillä voit kihartaa hiuksesi myös ilman kuumakäsittelyä. Hyvä vaihtoehto kihartimelle on Heatless Curls Kit. Sillä saat ilmavat kiharat vaivattomasti ilman hiusten kuumakäsittelyä. 

6. Ole varovainen kloorin kanssa

Kloori on kemikaali, jota käytetään yleisesti esimerkiksi uima-altaissa. Jos olet luonnollisesti vaaleatukkainen, olet varmasti tietoinen, että kannattaa olla varovainen hiusten joutuessa tekemisiin kloorin kanssa. Miksi? Ensinnäkin kloori voi tehdä hiuksistasi vihreät (ja epäilisin, että tämä ei ole värivalintasi!). Toiseksi, kloorin vaikutus voi johtaa myös siihen, että hiukset katkeilee tai kuivuu.

Paras tapa välttyä kloorin aiheuttamilta vaikutuksilta on tietenkin olla kastelematta hiuksia ollenkaan kloorivedessä. Voit kuitenkin estää hiuksiasi imemästä kloorivettä itseensä, esimerkiksi huuhtelemalla hiuksesi normaalilla suihkuvedellä ennen altaaseen pulahtamista.

7. Ravitse hiuksiasi sisältäpäin

Muistatko kun sanoin, että kannattaa odottaa uusien hiusten kasvamista, jos sinulla on huonokuntoiset hiukset. Paras tapa tukea uusien hiusten kasvua on terveellisen, paljon proteiinia, terveellisiä rasvoja, hedelmiä ja kasviksia sisältävä ruokavalio.

Ollaksesi varma, että saat kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita, mineraaleja ja vitamiineja, kannattaa harkita myös hiusten kasvua tukevan lisäravinteen ottamista, esimerkiksi Hair Formula Gummies for Women tai Hair Formula Tablets for Women. Nämä lisäravinteet ovat muodostettu kaikista niistä ravintoaineista, joita hiustuppesi tarvitsevat uusien, terveiden ja vahvojen hiusten kasvattamiseen.

Tämä neuvo kannattaa pistää mieleen, sillä lisäravinteen syönti on yksi tehokkaimmista hoidoista vaurioituneille hiuksille.

8. Älä käytä puuvillapyyhettä

Toinen helppo tapa hoitaa vahingoittuneita hiuksia on vaihtaa perinteinen puuvillapyyhe bambupyyhkeeseen. Bambu on materiaalina paljon hellävaraisempaa kuin puuvilla, joten se ei rasita hiuksiasi tai aiheuta hiusten katkeilua.

9. Kosteuta, kosteuta ja vielä kerran kosteuta!

Huonokuntoiset, pahasti vaurioituneet hiukset tarvitsevat kosteutta. Paras tapaa antaa hiuksillesi niiden kaipaamaa kosteutta on käyttää hiusystävällisiä öljyjä.

En nyt kehota, että levität ruokakomerosta löytyvää öljyä suoraan hiuksiisi (vaikka näinkin voit kyllä tehdä!). Tämän sijaan käytä 100% Moisture Hero™ Hair Oil -hiusöljyä tai Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm -tehohoitoa, joka sisältää hiuksia ravitseva sheavoita, oliiviöljyä, jojobaöljyä ja auringonkukansiemenöljyä.

Nämä ovat tehokosteuttavia hoitoja, jotka sopivat erityisesti niille, joilla on vaurioituneet tai huonokuntoiset hiukset.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

  Aloe veran hyödyt hiuksille + parhaat aloe vera shampoot

 • Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbund

  Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

Katso kaikki artikkelit