Hårbørste: Wet Brush eller Paddle BrushKatso kaikki artikkelit

Wet Brush vai tavallinen harja - paras hiusharja omalle hiustyypille?

Olet varmasti huomannut, että hiusharjaa valitessa valinnanvaraa riittää. Tiesitkö, että hiusharja tulee aina valita hiustyypin ja harjauksen tavoitteen mukaan? Esimerkiksi wet brush - harja sopii erityisesti kosteiden hiusten selvittämiseen, kun taas suuri paddle brush – hiusharja on täydellinen paksujen ja pitkien hiusten harjaamiseen. Tässä tekstissä käyn läpi markkinoiden yleisimmät hiusharjat, kerron niiden eroista, ja autan sinua valitsemaan harjan, jonka avulla saat pitkät, tuuheat ja terveet hiukset.

Onko termi ”wet brush” sinulle entuudestaan tuttu? Tai oletko ehkä kuullut, että hiuksia ei kannattaisi harjata, kun ne ovat märät? Nykyään tämä neuvo on ehkä hieman vanhentunut, sillä markkinoilla on monia todella hellävaraisia ja hyviä hiusharjoja, joilla voi harjata sekä kuivia, että kosteita hiuksia. Edellä mainittu wet brush – hiusharja on hyvä esimerkki tällaisesta tuotteesta. Tässä artikkelissa avaan sinulle erilaisten hiusharjojen maailmaa, ja päivitän sinut ajan tasalle markkinoiden uutuuksista.

Lue eteenpäin, niin kerron markkinoiden yleisimmistä hiusharjoista, niiden eroista ja käyttötarkoituksista!

Sisältö

Miksi on tärkeää valita hyvä hiusharja?

Voiko huono hiusharja olla vastuussa huonoista hiuspäivistä? Onko hiusharjan valinnalla vaikutusta hiusten kuntoon tai ulkonäköön? Lyhyt ja yksinkertainen vastaus molempiin kysymyksiin on kyllä! Huono hiusharja voi johtaa huonoihin hiuspäiviin ja se saattaa tehdä hiusten muotoilemisesta hankalaa. Hiusten selvittäminen vääränlaisella harjalla voi lisäksi johtaa hiuspohjan ärtymiseen sekä hiusten katkeiluun ja vaurioitumiseen. Kun valitset hiusharjaa, kannattaa miettiä, mihin aiot harjaa käyttää. Onko tavoitteena hiusten muotoilu vai takkujen selvittäminen? Kannattaa muistaa, että esimerkiksi märät hiukset tarvitsevat täysin erilaisen hiusharjan, kuin kuivat hiukset.

Jotta voimme todella ymmärtää oikean hiusharjan tärkeyden, on meidän suunnattava katseemme kohti hiuksen anatomiaa ja rakennetta. Seuraavaksi kerron, mistä hiussuortuva koostuu, ja miten hiukset rakentuvat:

Ymmärrä hiuksen rakennetta

Jokainen hiussuortuva koostuu kolmesta eri kerroksesta. Suortuvan keskellä kulkee hiuksen ydin ja ydintä suojaa kuitukerros. Ylintä pintakerrosta puolestaan kutsutaan hiussuomukerrokseksi tai yksikertaisemmin suomukerrokseksi. Ylimmän kerroksen solut ovat asettuneet lomittain ja päällekkäin toistensa kanssa, ja mikroskoopilla katsottuna solut muistuttavat hieman suomuja, mistä suomukerroksen nimityskin tulee. Pintakerroksen tehtävänä on muun muassa suojata hiusta vaihtelevilta sääolosuhteilta, kuumilta muotoilulaitteilta, vahvoilta muotoilutuotteilta, mekaaniselta rasitukselta ja kosteuden haihtumiselta.

Hiustenpesun aikana suihkun lämmin vesi avaa hiuksen pintakerroksen suomut, jolloin shampoon, hoitoaineen ja hiusnaamion kosteuttavat ja hoitavat ainesosat pääsevät tunkeutumaan hiuksen muihin kerroksiin. Tällöin hiuksia täytyy kohdella varoen ja ne täytyy harjata hellävaraisesti wet brush – hiusharjalla, sillä hiuksen pintakerroksen ollessa auki, ovat hiukset erityisen herkät vaurioitumiselle.

Pintakerroksen vaurioiden korjaaminen on haastavaa, ja jo vahingoittunutta hiusta on vaikea palauttaa kokonaan ennalleen. Suomukerroksen vahingoittuminen altistaa hiussuortuvan muun muassa kuivumiselle ja katkeamiselle. Kun käytät hiusten harjaamiseen hellävaraista hiusharjaa, vältät kuitenkin vahingoittamasta hiuksen suomukerrosta, jolloin hiukset pysyvät terveenä ja hyväkuntoisina, ja niitä on helpompi hoitaa.

Väärä hiusharja tai vääränlainen harjaustekniikka voi siis olla hiuksillesi haitallisempi kuin uskotkaan. Hyvä hiusharja auttaa ylläpitämään terveiden ja vahvojen hiusten kasvua. Lue alempaa, miten valitset oikean hiusharjan juuri omalle hiustyypillesi, ja kuinka hiukset harjataan oikein.

HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Pink HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Pink
Ennakkotilaus

Wet Hair Detangler Brush, Pink

Hiusharja erityisesti märkien hiusten hellävaraiseen harjaamiseen.

9.95 €

Lue lisää
HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Purple HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Purple
Ennakkotilaus

Wet Hair Detangler Brush, Purple

Hiusharja erityisesti märkien hiusten hellävaraiseen harjaamiseen.

9.95 €

Lue lisää

Näin hiukset kannattaa harjata

Jos olet kuvitellut, että sattumalla on mitään tekemistä hiusten hyvinvoinnin kanssa, anna minun korjata asiaa hieman! Todellisuudessa hyvä hiusharja ja oikea harjaustekniikka ovat suuressa roolissa, kun tavoitellaan terveitä ja vahvoja hiuksia. Lue alempaa parhaat vinkit hiusten harjaamiseen:

1. Valitse sopiva hiusharja huolella

Jos hiuksesi esimerkiksi takkuuntuvat helposti, ja ne ovat aina kovin pörröiset, kannattaa välttää tiheäharjaksisia harjaversioita, ja valita mieluummin suuri paddle brush – hiusharja, jossa harjakset ovat hieman harvemmassa. Näin takkuisimmankin tukan saa selvitettyä helposti ja hellävaraisesti

2. Harjaa hiukset ennen pesua

Monet harjaavat hiuksensa vasta pesun jälkeen, mutta itseasiassa hiukset kannattaa selvittää jo ennen suihkuun menoa, jotta takut eivät pahene shampoopesun aikana. Sama pätee nukkumaanmenoon: jos harjaat hiukset ennen sänkyyn siirtymistä, pääset varmasti aamulla vähemmällä harjaamisella!

3. Käytä wet brush harjaa, kun hiukset ovat märät

Mainitsin aikaisemmin neuvon, jonka mukaan hiusten harjaamista kannattaa välttää, kun ne ovat märät. Sen taka-ajatus on kyllä hyvä, mutta se ei ole täysin koko totuus. Kuivat hiukset ovat kyllä kaksi kertaa vahvemmat ja vastustuskykyisemmät, kuin märät hiukset. Lisäksi hiukset ovat märkänä paljon elastisemmat, kuin kuivana, joten ne venyvät ja katkeilevat helpommin. Hyvä hiusharja selvittää kuitenkin hiukset hellävaraisesti myös pesun jälkeen, ja esimerkiksi wet brush – harja onkin nimensä mukaisesti ehdottomasti paras hiusharja märille hiuksille.

Muista kuitenkin olla aina varovainen hiusten käsittelyssä, kun ne ovat kosteat. Muun muassa väärä hiusharja, liian kovakourainen hiusten harjaaminen tai raivokas kuivaaminen froteepyyhkeellä voi todella tehdä hallaa hiuksillesi, ja pitkällä aikavälillä nämä huonot hiusrutiinit voivat johtaa esimerkiksi hiusten ohenemiseen tai haaroittumiseen.

4. Aloita aina latvoista

Hiusten harjaaminen ylhäältä alaspäin saattaa tuntua luonnolliselta, eikä sitä tule ehkä koskaan kyseenalaistettua. Kaikki takut kuitenkin kertyvät hiusten latvoihin, jos aloitat selvittämisen päälaelta. Lopulta latvojen selvittäminen kestää ikuisuuden, ja onnistut varmasti vahingoittamaan hiuksia, vaikka sinulla olisi maailman paras hiusharja käytössäsi. Hiusten selvittäminen kannattaa siis aloittaa latvoista, ja edetä vasta niiden jälkeen vähitellen kohti hiusten juuria ja hiuspohjaa. Käytätpä sitten wet brush – harjaa tai paddle brush – hiusharjaa, kannattaa tämä tekniikka ottaa käyttöön.

HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
Ennakkotilaus

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

5. Hemmottele myös hiuspohjaa

Terveiden ja vahvojen hiusten taustalla on aina hyvinvoiva hiuspohja. Kiinnitä siis huomiota myös hiuspohjaasi hiuksia harjatessa. Takkujen selvittämisen lisäksi hiusten harjaamisella saadaan levitettyä hiuspohjan luonnollisia öljyjä koko hiusten pituuksiin. Vaikka tämä kuulostaa täydelliseltä reseptiltä hiusten rasvoittumiseen, hiuspohjan öljyt ovat itseasiassa hiussuortuvien paras kosteuttaja ja vahvistaja. Hyvä hiusharja siis selvittää hiukset, mutta myös hoitaa hiuksia levittämällä hiusten luonnolliset öljyt tasaisesti kutreihin.

Hiuspohjaa kannattaa myös aika ajoin hieroa, jotta hiuspohjan verenkierto vilkastuu. Tähän hemmotteluhoitoon voi joko käyttää sormenpäitä tai hiusharjaa. Minusta paras hiusharja hiuspohjan hierontaan on Hairlust:in Wet Brush – hiusharjat, jota voi käyttää myös kosteiden hiusten hellävaraiseen selvittämiseen.

Paras hiusharja kosteille hiuksille

Sanon tämän vielä kerran, sillä kertaus on opintojen äiti. Muista, muista, muista todella käyttää wet brush – hiusharjaa kosteille hiuksille. Wet brush – harja on ehdottomasti paras hiusharja, kun hiuksesi ovat märät, sillä se on kehitetty erityisesti tähän tarkoitukseen, kuten nimikin jo kertoo. Kerron lisää yksityiskohtia tästä huipputuotteesta heti tässä alempana:

Mikä oikein on wet brush - harja?

Wet Brush – harja on suunniteltu käytettäväksi sekä kuiville, että märille hiuksille. Se on hellävaraisuutensa vuoksi paras hiusharja myös hauraille ja ohuille hiuksille. Uniikin muotoilunsa ansiosta wet brush – harja selvittää hiukset tehokkaasti, mutta hiuksia vaurioittamatta. Wet brush – harja, esimerkiksi tämä Hairlust Detangle Wet Brush, koostuu pehmeistä ja elastisista harjaksista, jotka silottavat hiukset tehokkaasti, niitä kuitenkaan repimättä tai katkomatta. Harjakset ovat lisäksi lähellä toisiaan, joten hiusten takut on helppo selvittää, olivatpa hiukset sitten kuivat tai märät. Lisäksi Hairlustin wet brush – hiusharja on täydellisen kokoinen mukaan matkalle otettavaksi, tai sujautettavaksi käsilaukkuun kiireen keskellä. Tämä harja on monestakin syystä siis mielestäni paras hiusharja wet brush – kategoriassa!

Wet Brush – hiusharjalla voi takkujen selvittämisen lisäksi myös antaa hiuspohjalle hemmottelevan hieronnan. Harja on suunniteltu lisäämään verenkiertoa hiuspohjassa ja hiustupeissa. Tällöin hiusjuuret saavat paremmin kaiken tarvitsemansa ravinnon verenkierron mukana, ja hiuksilla on parhaat edellytykset kasvaa vahvoina sekä terveinä.

9 syytä käyttää wet brush – hiusharjaa:

On olemassa monia syitä, miksi kannattaa valita hellävarainen ja hyvä hiusharja, joka on suunniteltu erityisesti märille hiuksille. Itse olen itseasiassa todella yllättynyt, kuinka suuren eron hyvä hiusharja sai aikaan hiuksissani. Olenkin kerännyt tähän nyt 9 syytä, miksi sinunkin kannattaisi vaihtaa wet brush - harjaan:

 1. Wet brush selvittää takut hellävaraisesti repimättä tai katkomatta hiuksia.
 2. Harja on helppo puhdistaa, eivätkä harjakset kerää bakteereja tai likaa.
 3. Sopii kaikille hiustyypeille.
 4. Wet brush – hiusharjassa on pehmeät harjakset, jotka hierovat hiuspohjaa ja edistävät verenkiertoa hiusjuurissa.
 5. Hiusharjat on usein muotoiltu ergonomisesti käteen sopivaksi. Tämä ainakin on oma kokemukseni Hairlust:in hiusharjasta.
 6. Voi edistää hiusten tervettä kasvua, jolloin hiukset kasvavat pidemmiksi ja vahvemmiksi.
 7. Harjaa voi käyttää yhdessä hiusnaamion kanssa. Se sopii nimittäin täydellisesti hiusmaskin levittämiseen, sillä voit käyttää wet brush – harjaa myös suihkussa. Wet brush – harjan avulla saat hiusnaamiostasi parhaan hyödyn irti!
 8. Wet brush – hiusharjat ovat usein edullisempia, kuin markkinoiden muut hiusharjat.
 9. Wet brush – harja on paras hiusharja, kun tarvitset tuotteen sekä kosteille, että kuiville hiuksille

Näin käytät wet brush - hiusharjaa [VIDEO]

Toivon, että edeltävien perusteluiden jälkeen harkitset wet brush – harjan hankintaa, sillä se on ehdottomasti paras hiusharja kosteille hiuksille! Seuraavassa opasvideossa kerrotaan parhaat vinkit ja ohjeet harjan käyttöön, ja toivonkin, että videon avulla saat entistäkin enemmän hyötyä irti wet brush - harjastasi. Kerron myös muutamia neuvoja harjaan liittyen sanallisesti videon jälkeen.

Kuivaa ylimääräinen vesi hiuksista pyyhkeellä

Aloita kuivaamalla hiuksesi hellävaraisella hiuspyyhkeellä pesun jälkeen, jotta saat suurimman osan vedestä puristeltua varovaisesti pois. Hiuksien tulisi olla pyyhekuivat ennen harjaamista, litimärkien kutrien sijaan. Itse suosin bambukuidusta valmistettua hiuspyyhettä, sillä se kuivaa hiukset nopeasti, mutta hellävaraisemmin kuin suurin osa markkinoiden froteepyyhkeistä.

Voit lukea turbaanipyyhkeistä ja bambupyyhkeen käytöstä lisää toisesta blogiartikkelistamme.

Käytä hiusöljyä, hoitosuihketta tai hiuksiin jätettävää hoitoinetta

Jos hiuksesi ovat paksut, vaurioituneet tai pörröiset, kannattaa hiukset hiustenpesun jälkeen käsitellä hiuksiin jätettävällä hoitoaineella. Hiussuihke, jätettävä hoitoaine ja hiusöljy auttavat selvittämään takkuiset kutrit, ja hiusten harjaaminen helpottuu. Itse käytän aina jätettävää hoitoainetta hiustenpesun jälkeen, ja viimeistelen hiusten muotoilun hiusöljyllä. Lopuksi hiukset on helppo harjata läpi wet brush – hiusharjalla.

Kun käytät hiusharjaasi tällä tavoin, huomaat varmasti eron hiuksissasi. Hyvä hiusharja stimuloi hiuspohjaa sekä hiusjuuria, ja edesauttaa hiuspohjan verenkiertoa, jolloin hiukset vahvistuvat ja hiustenkasvu saattaa vauhdittua. Wet brush – harja on paras hiusharja myös vahingoittuneille hiuksille, sillä se ei revi hiuksia irti hiuspohjasta, vaan selvittää ne hellävaraisesti. Investoimalla siis hyvään harjaan, vältät katkeilevat, kuivat ja haaroittuneet hiukset.

HairLust - Split Fix™ Conditioner HairLust - Split Fix™ Conditioner
Ennakkotilaus

Split Fix™ Conditioner

Korjaava hoitoaine vaurioituneille, hauraille ja katkeileville hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

Paras hiusharja kuiville hiuksille

Pitkät ja tuuheat hiukset?

Paras hiusharja pitkille ja tuuheille hiuksille on suuri ”paddle brush” – harja. Harjan suuren pinta-alan vuoksi se sopii hyvin selvittämään paksuimmankin poninhännän! Tarpeeksi suuri hiusharja myös levittää hiuspohjan hyvät, luonnolliset öljyt pitkien hiusten koko pituuksiin.

Pörröiset ja kuivat hiukset?

Kuivia ja pörröisiä hiuksia ei kannata raastaa harjalla jatkuvasti, vaan ne kannattaa selvittää muutaman kerran päivässä hyvällä harjalla. Paras hiusharja kuiville hiuksille on pieni hiusharja tai hellävarainen kampa, jolla takut saa näppärästi pörröisistä hiuksista selvitettyä ilman hiusten vauroittamista.

Lyhyet, puolipitkät tai ohuet hiukset?

Suosittelen puolipitkille ja ohuille hiuksille keskikokoista ”paddle brush” – tyylistä hiusharjaa. Keskikokoinen harja on paras hiusharja, jos etsit sopivaa joka tilanteen harjaa. Se sopii lyhyille ja puolipitkille hiuksille, olivatpa hiukset sitten ohuet tai normaalit. Kannattaa valita hiusharja, jossa harjakset on valmistettu muovista. Puiset ja metalliset harjakset saattavat katkoa ja vaurioittaa ohuita hiuksia. Lisäksi kannattaa tarkistaa, että harjakset ovat pitkät ja ne on aseteltu tarpeeksi kauas toisistaan. Näin harja selvittää ohuetkin hiukset hellävaraisesti, ja hiuksia rasittamatta.

Paras hiusharjan puhdistusmenetelmä

Jopa maailman paras hiusharja kerää likaa ja pölyä ajan myötä, joten säännöllinen puhdistus tulee tarpeeseen. Paras hiusharjan puhdistusmetodi kuuluu minun kirjoissani näin:

 1. Poista harjasta hiukset ja pöly esimerkiksi muotoilukamman metalliosan avulla. Heitä harjasta lähtevät hiukset roskiin.
 2. Laita hiusharja likoamaan veteen, johon lisätty hieman shampoota. Hiero lopuksi harjaa hieman, jotta lika ja rasva lähtevät varmasti irti.
 3. Huuhtele harja huolellisesti ja jätä se kuivumaan harjakset alaspäin. Oikeaoppinen kuivaaminen on tärkeää varsinkin, jos harja on valmistettu bambusta tai puusta.

Jos hiusharja jää puhdistamatta, sen keräämä lika, rasva ja pöly jää hiuksiisi jokaisella harjauskerralla. Tämä johtaa helposti esimerkiksi hiusten rasvoittumiseen sekä hiuspohjan ihon ärtymiseen. Muista siis huolehtia myös hiusharjan hygieniasta!

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Women

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää

Muita hyviä hiustenhoitovinkkejä

Toivon, että sait tästä artikkelista kaikki tarvitsemasi vinkit hiusharjan valintaan ja oikeaoppiseen käyttöön liittyen. Ehkä osaat nyt myös arvioida, millainen on paras hiusharja juuri omille hiuksillesi. Hiuksia voi valitettavasti vahingoittaa monin eri tavoin, mutta niitä voi myös hoitaa yhtä monella, jollei useammallakin, tavalla. Tässä on vielä muutamia omia suosikkivinkkejäni hiustenhoitoon:

Terveet hiukset kasvavat sisältäpäin

Jos tavoittelet terveitä ja vahvoja hiuksia, kannattaa ulkoisen hiustenhoidon lisäksi kiinnittää huomiota myös sisäiseen hiustenhoitoon. Vanhan sananlaskunkin mukaan olet mitä syöt, ja sama pätee tietysti hiuksiisi. Voit tarjota hiuksillesi niiden tarvitsemia vitamiineja ja mineraaleja esimerkiksi ravintolisän muodossa. Näin varmistat, että hiuksillasi on täydelliset edellytykset terveeseen kasvuun. Itse käytän Hairlust Hair Formula Gummies for Women – viinikumikarkkeja. Näitä vitamiineja saa myös tabletteina, ja valmisteista löytyy versiot sekä naisille, että miehille. Voit katsoa ennen ja jälkeen kuvia alapuolelta:

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Tulokset ovat yksilöllisiä, ja näkyviä tuloksia saadaan usein 2-4 kuukauden käytön jälkeen

Huolehdi hiuspohjasta

Oletko koskaan kokeillut hiuspohjan kuorintaa? Itse en ollut koskaan kuullutkaan asiasta, ennen kuin löysin Hairlust:in Scalp Delight™ Detox Scrub – tuotteen. Tämä tuote on ekologinen hiuspohjan kuorinta kaikille hiustyypeille. Se raikastaa hiuspohjaa, ja poistaa muun muassa kuolleita ihosoluja, likaa ja tuotekertymiä hiuspohjasta. Hiuspohjan verenkierto myös kasvaa, jolloin hiukset saavat tehokkaammin ravinteita kasvuun. Hiuspohjan kuorinta kannattaa siis ottaa kokeiluun, jos hiusten hyvinvointi kiinnostaa!

HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
Ennakkotilaus

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää

Osallistu keskusteluun alapuolella kommenttikentässä, jos sinulla on omia vinkkejä hiusharjan valintaan! Olet myös tervetullut kertomaan omista kokemuksistasi ja kysymään kysymyksiä! Keskustelua voi jatkaa myös esimerkiksi Instagramin tai Facebookin puolella.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen