Hårkur til tørt hårKatso kaikki artikkelit

Hoitava ja kosteuttava hiusnaamio: Mistä tehokas hiusnaamio koostuu?

Tässä artikkelissa keskitymme tarkemmin hiusnaamioiden vaikuttaviin ainesosiin. Autamme sinua tunnistamaan tärkeimmät raaka-aineet, joita tehokas kosteuttava hiusnaamio sisältää, ja valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan hiusmaskin.

Hiusnaamio, joka pohjautuu luonnollisiin kasviöljyihin ja rasvahappoihin on tehokas keino saada kauniit ja hyvinvoivat hiukset. Tässä artikkelissa keskitymme tarkemmin hiusnaamioiden vaikuttaviin ainesosiin. Blogin luettuasi pystyt tunnistamaan tärkeimmät raaka-aineet, joita hyvä hiusnaamio sisältää ja osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan hiusmaskin.

Sisältö

Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti viiteen kasviöljyyn, joita voidaan käyttää apuna hiustenhoidossa. Ne toimivat niin pelkiltään käytettyinä, kuin ainesosina muissa tuotteissa. Kosteuttava hiusnaamio on loistava apu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Luettuasi tämän artikkelin tulet olemaan paljon tietoisempi, siitä millaisia hiusöljyjä hiusnaamiossa kannattaa suosia.

Terveelliset elämäntavat voivat myös edistää hiustesi hyvinvointia. Ohuet hiukset voivat johtua monista syistä. Elämäntavat voivat olla yksi hiuksiin vaikuttavista tekijöistä. Ruokavaliolla, säännöllisellä liikunnalla ja stressin vähentämisellä voi olla suurikin vaikutus hiustesi hyvinvointiin.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Korjaava hiusnaamio vaurioituneille ja hauraille hiuksille, joka ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää

Kookosöljy

Kookosöljyä sisältävä hiusnaamio on ylivoimainen taistelussa kuivia hiuksia vastaan. Kookosöljy on paras luonnollisten rasvahappojen lähde. Sen sisältämät rasvahapot ovat antibakteerisia, mikä antaa kookosöljylle haitallisia mikrobeja tuhoavan ominaisuuden. Kookosöljy on kaiken kaikkiaan tehokkaasti hoitava öljy koko vartalolle sekä hiuksille. Kookosöljy sisältää lauriinihappoa, joka tukee proteiinin tuotantoa hiuksissa ja auttaa öljyä imeytymään syvemmälle hiukseen. Käyttäessäsi kookosöljyä sisältävää hiusnaamiota voit huomata hiuksissasi eron jo ensimmäisellä käyttökerralla. Kookosöljyä sisältävää hiusmaskia valitsiessa kiinnitä huomiota, että tuote levitetään nimenomaan hiusten latvoihin juurten sijaan. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on luonnostaan helposti rasvoittuvat hiukset tai päänahka.

Voit käyttää myös hiusöljyä hiusnaamiona: levitä vain reilusti öljyä koko hiusten pituuksiin ja anna vaikuttaa haluamasi aika, jonka jälkeen pese öljy huolellisesti pois. Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluaisit lukea aiheesta lisää, niin suosittelen lukemaan artikkelimme: Kookosöljy hiuksiin – miksi se kannattaa?

Arganöljy

Hiusnaamio, joka sisältää arganöljyä on erityisen hyödyllinen, kun etsinnässä on kosteuttava hiusnaamio. Arganöljy saadaan marokkolaisesta arganpuusta ja sitä käytetään monissa kosteuttavissa hiustenhoitotuotteissa sekä ihonhoitotuotteissa. Arganöljy sisältää suuren määrän erilaisia ravintoaineita, vitamiineja sekä rasvahappoja. Tämä öljy sisältää erityisen suuren määrän E-vitamiinia, joka edistää terveiden hiusten kasvua. Se sisältää myös antioksidantteja, jotka auttavat stimuloimaan päänahan verenkiertoa, sekä edistämään hiustupen toimintaa. Tämä auttaa hiuksia kasvamaan tuuheiksi ja terveiksi. Arganöljystä valmistettu kosteuttava hiusnaamio toimii niin ikään päänahan kosteusvoiteena hoitaen kuivaa, hilseilevää ja ärtynyttä päänahkaa.

Avokadoöljy

Avokadoöljy on avokadon hedelmälihasta saatava paksu ja herkullinen öljy. Avokado sisältää runsaasti antioksidantteja, mineraaleja, biotiinia sekä tärkeitä rasvahappoja. Tästä syystä hiusmaskit, jotka sisältävät avokadoöljyä ovat erinomainen valinta vahingoittuneille ja hitaasti kasvaville hiuksille. Sen lisäksi, että avokadoöljy sisältää ravitsevia ainesosia, hoitaa se myös hiuspohjaa ja edistää näin hiusten kasvua. Avokadoöljyllä on ainutlaatuinen kyky imeytyä syvälle hiuksiin. Mikäli hiuksesi kaipaavat lisäravintoa, avokadoöljyä sisältävä kosteuttava hiusnaamio, kuten Hairlust Hair Recovery & Protection hiusnaamio, voi olla juurikin se, mitä tarvitset. Hiusmaskin lisäksi voin myös suositella kokeilemaan kosteuttavaa hoitoainetta, kuten Hairlust Hair Growth & Repair-hoitoainetta, joka sulkee hiussuomut lukiten hiusmaskin hoitavat ainesosat hiuksiin.

HairLust - Split Fix™ Conditioner HairLust - Split Fix™ Conditioner
Ennakkotilaus

Split Fix™ Conditioner

Korjaava hoitoaine vaurioituneille, hauraille ja katkeileville hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää

Oliiviöljy

Tiesitkö, että tämä keittiöstäsi löytyvä perusöljy on erinomainen myös hiuksillesi? Oliiviöljystä voi olla erityisesti apua, mikäli kärsit kaksihaaraisista sekä hauraista hiuksista. Oliiviöljyä sisältävä hiusmaski auttaa sinua saamaan pehmeät ja elastiset hiukset. Oliiviöljy sisältää paljon vitamiineja kuten A- ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka auttavat terveiden hiusten ylläpitoa sekä edistävät luonnollisen rakennusaineen, keratiinin tuotantoa. Hairlust Split Fix™ Hair Mask sisältää myös oliiviöljyä, joka ravitsee hiuksiasi ja tarjoaa niille niiden tarvitsemia rasvahappoja sekä vitamiineja. Oliiviöljyä käytetään myös hiustenhoito- sekä karvanpoistotuotteissa, sillä oliiviöljy auttaa poistamaan talia, joka tukkii helposti hiustupen.

Valitse luonnonkosmetiikan hiusnaamio, joka on saanut esim. ECOCERT-sertifikaatin. Se on takuusi siitä, että vältät haitalliset ainesosat.

Aloe vera

Aloe veraan pohjautuva kosteuttava hiusnaamio jättää hiukset hyvinvoivan tuntuisiksi ja säihkyviksi. Aloe vera sisältää päänahan kuollutta ihosolukkoa korjaavia proteolyyttisiä entsyymejä. Aloe verasta valmistetun öljyn sanotaan myös edistävän hiusten kasvua sekä hillitsemään kutisevaa päänahkaa, vähentämään hilsettä ja muita tyypillisiä päänahan ongelmia. Aloe veran sisältämät rasvahapot ravitsevat tehokkaasti hiuksia ja palauttavat niiden kiiltoa. Voin itse suositella Hairlust Protein Repair™ Hair Mask-hiusnaamiota, sillä se sisältää rasvahappoja aloe verasta, jotka hoitavat tehokkaasti kuivia ja vaurioituneita hiuksia ja antavat niille vahvistavan proteiiniboostin.

Paras hiusnaamio kuiville hiuksille

Nyt kun olemme tutustuneet hiusnaamioiden oleellisiin ainesosiin, voimme alkaa etsimään juuri sinun hiustesi tarpeille sopivaa hiusnaamiota. Kärsitkö kuivista tai katkeilevista hiuksista? Tämä voi johtua siitä, että hiuksesi eivät saa tarpeeksi kosteutta tai ne eivät kykene säilyttämään tarpeeksi kosteutta sisällään. Kuivat hiukset tunnistaa helposti niiden mattapintaisuudesta ja karheudesta. Kuivilla hiuksilla on tapana takkuuntua, haaroittua ja katkeilla helposti. Tämä voi johtaa hapsottaviin lyhyisiin suortuviin ja kaksihaaraisiin. Jos tämä kuulostaa tutulta, suosittelen lukemaan lisää kuivien hiusten hoidosta ja niille sopivista tuotteista. Minkälainen siis on paras hiusnaamio kuiville hiuksille? Hiusnaamio, jonka olen kokenut parhaaksi nimenomaan kuiville hiuksille on Hairlust Split Fix™ Hair Mask. Tämä kosteuttava hiusnaamio sisältää 98,9% luonnollisia ainesosia. Se sisältää mm. ekologista aloe veraa, glyseriiniä, rasvahappoja oliiviöljystä sekä sheavoita, jotka kosteuttavat ja ravitsevat hiuksia tehokkaasti.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Korjaava hiusnaamio vaurioituneille ja hauraille hiuksille, joka ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää

Paras hiusnaamio vaurioituneille ja elottomille hiuksille

Hiusten vaalennus tai jatkuva kuumakäsittely, kuten hiustenkuivaajan ja hiusten suoristusraudan käyttö voivat ajan myötä vahingoittaa hiusten rakennetta ja kuluttaa hiuksia. Kun hiukset altistuvat esimerkiksi liialliselle kuumuudelle tai saasteille, hiusten sisältämä keratiini alkaa rikkoutua. Keratiinin puute hiuksissa voi johtaa hiusten proteiinivajeeseen. Tämän seurauksena hiukset voivat näyttää elottomilta ja veltoilta. Proteiinivajeesta kärsiville hiuksille suosittelen proteiinihoitoa, kuten Hairlust Protein Repair™ naamiota . Se antaa hiuksille runsaasti proteiinia ja vaikuttaa syvällä hiuksissa korjaten niiden tärkeimpiä proteiineja, kuten kollageenia ja keratiinia. Jos haluat tietää lisää hiusten proteiinihoidosta ja vaikutuksista, voit lukea miten proteiini voi korjata vahingoittuneet hiukset.

Hiusnaamio kiharille hiuksille

Kiharat hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, sillä ne ovat erityisen alttiita kuivumiselle. Myös proteiinivaje ilmenee kiharissa selkeästi kiharien veltostumisena ja "katoamisena" väliaikaisesti. Kiharat hiukset tarvitsevatkin runsaasti, mutta tasapainoisesti, kosteutusta ja proteiinia. Kiharille hiuksille suosittelen erityisesti niille tarkoitettuja ja Curly Girl metodiin sopivia tuotteita. Esimerkiksi Curl Crush™ hiusnaamio on suunniteltu erityisesti kiharille hiuksille. Se sisältää tasapainoisesti proteiinia ja kosteuttavia ainesosia, kuten kosteuttavaa avokadoöljyä.

HairLust - Curl Crush™ Hair Mask HairLust - Curl Crush™ Hair Mask

Curl Crush™ Hair Mask

Hiusnaamio kiharille hiuksille, joka sisältää tasapainoisesti proteiinia ja kosteuttavia ainesosia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Voidemainen tehokosteuttava hiusnaamio valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

32.95 €

Lue lisää

Paras kosteuttava hiusnaamio

Joskus kun hiukset ovat todella huonokuntoiset, pörröiset ja hauraat, ne saattavat tarvita erikoisen hyvää huolenpitoa ja tehokosteutusta. Hiustesi tarvittaessa tehokosteutusta suosittelen kokeilemaan Hairlust Anti Frizz & Hydration Pre Shampoo Balm -hiusnaamiota. Tämä kosteuttava tehohoito sopii erityisesti kuiville, pörröisille ja kiharoille hiuksille. Se on valmistettu 100% luonnollisista öljyistä, kuten oliiviöljystä, sheavoista sekä auringonkukansiemenöljystä. Nimensä mukaisesti Pre Shampoo hiusnaamio levitetään kuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa vähintään 10 minuuttia ennen hiusten pesua. Tämä hiusnaamio suojaa hiuksia kovan veden mineraalien kertymiseltä hiuksiin pesun yhteydessä niitä kosteuttaen. Jos hiuksesi tarvitsevat ekstrasyvää kosteutusta, voit jättää hiusnaamion vaikuttamaan hiuksiisi vaikka yön yli.

Hiustenhoitoa sisäisesti ja ulkoisesti

Hiusten ulkoinen hoito, johon kuuluu oleellisena osana myös hiusnaamiot ja niiden säännöllinen käyttö ei ole riittävää, jos esimerkiksi oikeanlainen ravinto ja vitamiinien saanti ei ole kunnossa. Jos haluat tutustua tarkemmin kokonaisvaltaiseen hiustenhoitoon, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan blogiartikkeliimme. Artikkelissamme esittelemme tärkeimmät hiusvitamiinit, joita tarvitset hiusten hyvinvoinnin varmistamiseen sisältäpäin.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • aurinkosuoja hiuksille

  Aurinkosuoja hiuksille: Miksi kannattaa käyttää UV-suojaa hiuksille?

 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

  Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

 • Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

  Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

Katso kaikki artikkelit