Hårkur til tørt hårKatso kaikki artikkelit

Parhaat hiusnaamiot - Hiusmaskien ainesosat ja parhaat tuotteet eri hiustyypeille

Hoitoaineen lisäksi laadukkaan hiusnaamion käyttö on erittäin tärkeä osa hiustenhoitorutiinia, jotta hiukset pysyvät hyvässä kunnossa. Mutta kun markkinoilla on niin monia eri vaihtoehtoja, mistä tietää millainen hiusmaski on paras? Jatka lukemista ja ota selvää!

Hiusnaamio, joka pohjautuu luonnollisiin kasviöljyihin ja uutteisiin on tehokas keino saada kauniit ja hyvinvoivat hiukset. Tässä artikkelissa keskityn tarkemmin hiusnaamioiden vaikuttaviin ainesosiin. Näin tunnistat tärkeimmät raaka-aineet, joita hyvä hiusnaamio sisältää ja osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan hiusmaskin.

Sisältö

Mitä hiusnaamiot ovat?

Monet hoitavat hiuksiaan säännöllisesti hoitoaineen avulla, mutta skippaavat hiusmaskit. Tämä ei kuitenkaan kannata, jos haluat kasvattaa hyvinvoivat hiukset, jotka pysyvät kosteutettuina ja vahvoina. Mutta mitä eroa hiusnaamioilla ja hoitoaineilla sitten on? Hiusnaamiot eli hiusmaskit ovat samankaltaisia tuotteita kuin hoitoaineet, mutta ne sisältävät yleensä vielä ravitsevampia ainesosia, kuten kasviöljyjä tai rakennepaikkaavia proteiineja. Yleensä hiusnaamioiden annetaan myös vaikuttaa pidempään, jotta niistä saa kaiken hyödyn irti. Jotkut hiusmaskit voi jättää vaikuttamaan hiuksiin jopa yön yli antamaan hiuksille vielä tehokkaampaa hoitoa.

Tehohoitavan koostumuksensa takia hiusnaamioita tarvitsee usein käyttää noin kerran viikossa. Hoitoainetta sen sijaan tulisi käyttää aina hiusten pesun yhteydessä - myös hiusnaamion käytön jälkeen! Lue lisää hiusnaamion käytöstä täältä.

Korjaava ja kosteuttava hiusnaamio on loistava apu erityisesti kuiville, katkeileville ja vaurioituneille hiuksille. Jatka lukemista ja saa tietää millaisia hiusöljyjä ja ainesosia hiusnaamiossa kannattaa suosia.

Parhaat ainesosat hiusnaamioissa

Jos etsit tehohoitavaa hiusnaamiota, joka kosteuttaa, hoitaa ja korjaa hiuksia tehokkaasti, suosittelen tutustumaan tarkkaan tuotteen ainesosalistaan. Suosittelen etsimään erityisesti seuraavia luonnollisia ainesosia, jotka tekevät ihmeitä hiusten kunnolle.

Sheavoi

Sheavoita sisältävä hiusnaamio on ylivoimainen taistelussa kuivia hiuksia vastaan. Sheavoi on erinomainen luonnollisten rasvahappojen sekä antioksidanttisten A- ja E-vitamiinien lähde. Se lukitsee tehokkaasti kosteuden hiuksiin sekä ravitsee, suojaa ja pehmentää hiuksia. Sheavoin on sanottu myös rauhoittavan ärtynyttä ihoa, jonka vuoksi sitä käytetään myös ihottumien hoidossa. Käyttäessäsi sheavoita sisältävää kosteuttavaa hiusnaamiota voit huomata hiuksissasi eron jo ensimmäisellä käyttökerralla.

Aquaxyl™

Aquaxyl™ on innovatiivinen kosteuttava sokeriyhdistelmä, joka sisältää mm. ksylitolia. Se lukitsee kosteuden hiuksiin tehokkaasti ylläpitäen kosteustasapainon jopa +8 tuntia. Kevyen koostumuksensa ansiosta tämä kosteuttava ainesosa sopii myös hennoille ja ohuille hiuksille, sillä se ei latista hiuksia. Se on erinomainen ainesosa, joka sopii kaikentyyppisiin hiusmaskeihin. Hiusnaamio, joka sisältää tätä tehokosteuttavaa sokeriyhdistelmää on erityisen hyödyllinen, kun etsinnässä on kosteuttava hiusnaamio.

Vegaaniset mikroproteiinit

Jos etsit korjaavaa ja vahvistavaa hiusnaamiota hoitamaan tehokkaasti vaurioituneita hiuksia, ovat mikroproteiinit ehdottomasti yksi tärkeimmistä ainesosista. Kasviperäiset proteiinit uudelleenrakentavat hiusten tärkeimpiä proteiineja, kuten keratiinia ja kollageenia, sekä korjaavat ja vahvistavat hiuksia sisältäpäin. Tämä pidentää hiusten elinkaarta ja parantaa hiusten rakennetta. Mikroproteiineja löytyy monenlaisia, mutta esim. hiivasta uutettu Dynagen™, kasviperäinen Gluadin® Kera-P LM ja riisiproteiini Protectagen™ ovat erinomaisia vaihtoehtoja korjaavassa hiusnaamiossa.

Auringonkukansiemenöljy

Auringonkukansiemenöljy saattaa olla tuttu keittiöstä, mutta se sopii todella hyvin myös hiustenhoitoon ja erityisesti hiusnaamioihin! Auringonkukansiemenet sisältävät nimittäin K-, E-, B- ja C- vitamiineja sekä mineraaleja, jotka ravitsevat ja suojaavat tehokkaasti hiuksia. Auringonkukansiemenöljy ehkäisee myös hiusten katkeilua ja pörröisyyttä, mikä tekee siitä mahtavan lisän tehohoitaviin hiusnaamioihin. Koska kyseessä on kuitenkin melko kevyt öljy, ei se tee hiuksista raskaan tai rasvaisen näköisiä!

Valitse luonnonkosmetiikan hiusnaamio, joka on saanut esim. ECOCERT-sertifikaatin. Se on takuusi siitä, että vältät haitalliset ainesosat, kuten silikonin.

Aloe vera

Aloe veraan pohjautuva kosteuttava hiusnaamio jättää hiukset hyvinvoivan tuntuisiksi ja säihkyviksi. Aloe vera sisältää päänahan kuollutta ihosolukkoa korjaavia proteolyyttisiä entsyymejä. Rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta aloe veran sanotaan myös hillitsevän kutisevaa päänahkaa, vähentävän hilsettä ja muita tyypillisiä päänahan ongelmia. Aloe vera kosteuttaa ja ravitsee tehokkaasti hiuksia ja palauttaa niiden kiillon.

Paras hiusnaamio kuiville ja katkeileville hiuksille

Nyt kun olemme tutustuneet hiusnaamioiden oleellisiin ainesosiin, voimme alkaa etsimään juuri sinun hiustesi tarpeille sopivaa hiusnaamiota. Kärsitkö kuivista tai katkeilevista hiuksista? Tämä voi johtua siitä, että hiuksesi eivät saa tarpeeksi kosteutta tai ne eivät kykene säilyttämään tarpeeksi kosteutta sisällään. Kuivat hiukset tunnistaa helposti niiden mattapintaisuudesta ja karheudesta. Kuivilla hiuksilla on tapana takkuuntua, haaroittua ja katkeilla helposti. Tämä voi johtaa hapsottaviin lyhyisiin suortuviin ja kaksihaaraisiin. Jos tämä kuulostaa tutulta, suosittelen lukemaan lisää kuivien hiusten hoidosta ja niille sopivista tuotteista. Minkälainen siis on paras hiusnaamio kuiville hiuksille? Loistava kosteuttava hiusnaamio, jonka on kehitetty nimenomaan kuiville ja katkeileville hiuksille on Split Fix™ Hair Mask. Tämä kosteuttava hiusnaamio sisältää 98,9% luonnollisia ainesosia. Se sisältää mm. ekologista aloe veraa, glyseriiniä, auringonkukansiemenöjyä sekä sheavoita, jotka ravitsevat hiuksia tehokkaasti.

Paras hiusnaamio vaurioituneille ja elottomille hiuksille

Hiusten vaalennus tai jatkuva kuumakäsittely, kuten hiustenkuivaajan ja hiusten suoristusraudan käyttö voivat ajan myötä vahingoittaa hiusten rakennetta ja kuluttaa hiuksia. Kun hiukset altistuvat esimerkiksi liialliselle kuumuudelle tai saasteille, hiusten sisältämä keratiini alkaa rikkoutua. Keratiinin puute hiuksissa voi johtaa hiusten proteiinivajeeseen. Tämän seurauksena hiukset voivat näyttää elottomilta ja veltoilta. Proteiinivajeesta kärsiville hiuksille suosittelen proteiinihoitoa, kuten Protein Repair™ hiusnaamiota . Se antaa hiuksille runsaasti proteiinia ja vaikuttaa syvällä hiuksissa korjaten niiden tärkeimpiä proteiineja, kuten kollageenia ja keratiinia. Jos haluat tietää lisää hiusten proteiinihoidosta ja vaikutuksista, voit lukea miten proteiini voi korjata vahingoittuneet hiukset.

Paras hiusmaski kiharille hiuksille

Kiharat hiukset tarvitsevat erityistä hoitoa, sillä ne ovat erityisen alttiita kuivumiselle. Myös proteiinivaje ilmenee kiharissa selkeästi kiharien veltostumisena ja "katoamisena" väliaikaisesti. Kiharat hiukset tarvitsevatkin runsaasti, mutta tasapainoisesti, kosteutusta ja proteiinia. Kiharille hiuksille suosittelen erityisesti niille tarkoitettuja ja Curly Girl metodiin sopivia tuotteita. Esimerkiksi Curl Crush™ hiusnaamio on suunniteltu erityisesti kiharille hiuksille. Se sisältää tasapainoisesti proteiinia ja kosteuttavia ainesosia, kuten kosteuttavaa sheavoita. Lue lisää sopivien tuotteiden valinnasta kiharille hiuksille.

Paras hiusnaamio vaaleille hiuksille

Hiusnaamion käyttö on erittäin fiksu ajatus jos olet juuri vaalentanut hiuksesi. Miksi? Koska hiusten kemialliset käsittelyt, ja erityisesti vaalennus, vaurioittavat hiusten rakennetta tehden hiuksista helposti hauraammat, elottomat ja kuivat. Siksi kannattaa valita hiusnaamio, joka on kehitetty erityisesti vaalennettujen hiusten tehohoitoon, kuten Enriched Blonde™ Silver Hair Mask. Se sisältää mm. korjaavia mikroproteiineja ja kosteuttavaa Aquaxyl™:iä, jotka hoitavat vaurioituneita hiuksia. Ja mikä parempaa, se sisältää myös keltaisuutta torjuvia violetteja väripigmenttejä, jotka pitävät vaaleat hiukset kirkkaina ja viileän sävyisinä!

Paras ennen pesua käytettävä kosteuttava hiusnaamio

Joskus kun hiukset ovat todella huonokuntoiset, pörröiset ja hauraat, ne saattavat tarvita erikoisen hyvää huolenpitoa ja tehokosteutusta. Hiustesi tarvittaessa tehokosteutusta suosittelen kokeilemaan Moisture Hero™ Pre Shampoo Balm -hiusnaamiota. Tämä kosteuttava tehohoito sopii erityisesti kuiville, pörröisille ja kiharoille hiuksille. Se on valmistettu 100% luonnollisista öljyistä, kuten oliiviöljystä, sheavoista sekä auringonkukansiemenöljystä. Nimensä mukaisesti Pre-Shampoo hiusnaamio levitetään kuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa vähintään 10 minuuttia ennen hiusten pesua. Tämä hiusnaamio suojaa hiuksia kovan veden mineraalien kertymiseltä hiuksiin pesun yhteydessä niitä kosteuttaen. Jos hiuksesi tarvitsevat ekstrasyvää kosteutusta, voit jättää hiusnaamion vaikuttamaan hiuksiisi vaikka yön yli.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Hiustenhoitoa sisäisesti ja ulkoisesti

Hiusten ulkoinen hoito, johon kuuluu oleellisena osana myös kosteuttavat hiusnaamiot ja niiden säännöllinen käyttö ei ole riittävää, jos esimerkiksi oikeanlainen ravinto ja vitamiinien saanti ei ole kunnossa. Jos haluat tutustua tarkemmin kokonaisvaltaiseen hiustenhoitoon, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan blogiartikkeliimme. Artikkelissa esittelemme tärkeimmät hiusvitamiinit, joita tarvitset hiusten hyvinvoinnin varmistamiseen sisältäpäin.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hiusnaamion käyttö: Kaikki mitä sinun tulee tietää hiusmaskeista

  Hiusnaamion käyttö: Kaikki mitä sinun tulee tietää hiusmaskeista

 • 6 Parasta kosteuttavaa hoitoainetta: Ainesosat ja hoitoaineen käyttö

  6 Parasta kosteuttavaa hoitoainetta: Ainesosat ja hoitoaineen käyttö

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

 • Kosteuttava hiusöljy kuiville hiuksille

  Kosteuttava hiusöljy kuiville ja kiharille hiuksille: Parhaat tuotteet ja käyttövinkit

Katso kaikki artikkelit