Hårtab hos kvinder og mændKatso kaikki artikkelit

Mistä hiustenlähtö johtuu? Yleiset hiustenlähdön syyt miehillä ja naisilla

On totta, että miehet kärsivät naisia useammin hiustenlähdöstä. Hiustenlähtöä ilmenee kuitenkin molemmilla sukupuolilla, ja se voi vaivata sekä naisia että miehiä ihan yhtä lailla. Hiusten irtoilu silloin tällöin on täysin normaalia, sillä se on hiusten kasvukierron välttämätön vaihe. Mutta entäs jos hiuksia lähteekin tavallista enemmän ja se kestää pitkään?

On normaalia, että hiuksia irtoaa 30-150 joka päivä. Jos hiuksia lähtee sitä enemmän, voi kyseessä olla oikea hiustenlähtö. Mutta mistä hiustenlähtö johtuu? Siihen voi olla monia eri syitä, joista yleisimpiä tulen käsittelemään tässä artikkelissa. Eli jos mietit, miksi hiuksia lähtee, jatka lukemista!

Sisältö

Hiusten kasvukierron 4 vaihetta

Ennen kuin vastaan siihen, miksi hiuksia lähtee ja mikä auttaa hiustenlähtöön, meidän kannattaa ensin käydä läpi hiusten kasvukierto. Kaikki ihokarvat, hiukset mukaan lukien, kasvavat saman kasvukierron mukaan, joka sisältää nämä neljä vaihetta:

 • Anageenivaihe, jonka aikana hiukset kasvavat.
 • Katageenivaihe eli siirtymävaihe, jolloin hiukset irtaantuvat hiustupen verenkierrosta.
 • Telogeenivaihe, jolloin hius lepää paikallaan sillä aikaa kun uusi hiussuortuva alkaa kasvaa hiustupesta.
 • Eksogeenivaihe, jonka aikana vanhempi hius irtoaa, ja uusi hius kasvaa sen tilalle.

Miten kasvukierto sitten liittyy siihen mistä hiustenlähtö johtuu? Hiustenlähdön syyt liittyvät usein kasvukierron häiriintymiseen jollain tavalla. Monet hiustenlähdön syyt joko lyhentävät anageenivaihetta tai häiritsevät muuten hiusten normaalia kasvua. Joissain tapauksissa hiustenlähtö ilmenee niin, että tavallista runsaampi määrä hiuksia irtoaa yhdellä kertaa.

Miksi hiuksia lähtee?

Hiukset voivat lähteä monesta eri syystä, sekä miehillä että naisilla. Mikä sitten auttaa hiustenlähtöön, ja millainen on hyvä hiustenlähtö hoito? Jotkut hiustenlähdön syyt - kuten vitamiininpuutos - ovat helposti hoidettavissa pienien elämäntapamuutosten avulla, kuten esimerkiksi hiusten kasvua edistävän lisäravinteen käytöllä. Toiset - kuten androgeeninen alopecia - johtuvat geeneistä, ja niitä on vaikeampi hoitaa.

Ainoastaan lääkäri voi diagnosoida sen, mistä hiustenlähtö johtuu juuri sinun kohdallasi. Eli jos huomaat hiusten ohenemista, varaa heti aika lääkärille saadaksesi tietoa siitä, mikä auttaa hiustenlähtöön ja millainen hiustenlähtö hoito voisi toimia sinulle.

Jos mietit miksi hiukset lähtee, jatka lukemista saadaksesi tietää yleisimmät naisten ja miesten hiustenlähdön syyt!

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

8 yleistä hiustenlähdön syytä naisilla ja miehillä

1. Perinnölliset syyt

You Inherited It

Jos äidilläsi tai isälläsi ilmenee hiusten ohenemista, on todennäköisempää, että näin tapahtuu myös sinulla. Tämänkaltainen hiustenlähtö on nimeltään androgeeninen alopecia, joka tunnetaan myös nimellä miestyyppinen kaljuuntuminen tai naistyyppinen kaljuuntuminen.

Se mistä tällainen perinnöllinen hiustenlähtö johtuu on monimutkaista. Lyhyesti sanottuna, androgeeninen alopecia ilmenee, jos hiustupet ovat normaalia herkempiä DHT -nimiselle hormonille. Tämän seurauksena hiustupet kutistuvat, ja niistä kasvavat hiukset ovat aina vaan ohuempia, kunnes lopulta hiusten kasvu lakkaa kokonaan.

Vaikka androgeeniseen alopeciaan ei ole olemassa parannuskeinoa, tietyt lääkkeet ja hiustenlähtö hoitotuotteet voivat auttaa torjumaan sen aiheuttamaa hiustenlähtöä, ja saada suortuvat näyttämään paksummilta ja tuuheammilta. Esimerkiksi rosmariiniöljyn on näytetty edistävän hiusten kasvua ilman minoksidilin ja finasteridin kaltaisten lääkkeiden sivuvaikutuksia.

Tämän takia lisäsimme rosmariiniöljyä Grow Perfect™ Thickening Spray -hoitosuihkeeseen. Tämä hiustenlähtö hoitosuihke edistää hiusten kasvua ja samalla lisää tuuheutta ja paksuutta hiusjuuriin. Käytön tulos? Hiukset näyttävät heti tuuheammilta, ja säännöllisen käytön jälkeen niistä tulee myös luonnostaan paksummat.

Vinkki: kokeile Scalp Delight™ Scalp Massage Brush -hierontaharjaa vielä parempien tulosten saamiseksi, sillä se tehostaa verenkiertoa hiustupeissa ja voi siten auttaa hiustenlähtöön!

2. Liiallinen stressi

You’re Experiencing Extreme Stress

Usko tai älä, mutta se, mistä hiustenlähtö johtuu yleensä, on stressi. Äärimmäinen stressi voi laukaista telogen effluviumin eli telogeenisen hiustenlähdön. Tämä hiustenlähdön muoto saa tavallista suuremman määrän hiuksia siirtymään kasvukierron telogeenivaiheeseen ennenaikaisesti. Telogen effluvium voi saada hiuksia lähtemään tukoittain.

Hiustenlähdön syyt - esimerkkejä stressaavista tilanteista:

 • Leikkaus
 • Nopea painon putoaminen
 • Korkea kuume tai muu sairaus
 • Merkittävä psykologinen stressi, kuten avioero tai työpaikan menetys
 • Iso muutos ruokavaliossa

Vaikka telogen effluvium voikin olla pelottava kokemus, se on usein tilapäinen ja menee ohi itsestään sen laukaisseen tekijän poistuessa. Stressinhallintatekniikoiden, kuten meditaation, syvähengityksen ja päiväkirjaan kirjoittamisen, harjoittaminen voi ennaltaehkäistä tai vähentää telogen effluviumin vaikutusta. Stressinhallinta on siis hyvä hiustenlähtö hoito!

3. Autoimmuunisairaus

You have an autoimmune condition

Jotkut autoimmuunisairaudet, etenkin alopecia areata eli pälvikalju, voivat olla syynä siihen miksi hiukset lähtee. On arvioitu, että lähes 2% ihmisistä kärsii alopecia areatasta jossain elämän vaiheessa.

4. Hiusten liiallinen muotoilu

You’re Overstyling Your Hair

Traction alopecia eli vetämisen aiheuttama alopecia määritellään hiustenlähtönä, joka aiheutuu hiusten voimakkaasta vetämisestä, esimerkiksi niiden ollessa tiukilla leteillä tai poninhännällä. Tämä on yleisempi syy siihen, mistä hiustenlähtö johtuu naisilla, mutta myös miehet voivat kärsiä vetämisen aiheuttamasta alopeciasta, jos he esimerkiksi pitävät hiuksiaan usein leteillä. Pitääksesi traction alopecian loitolla, pidä letit löysinä, ja käytä hellävaraisia ponnareita, kuten meidän Hair Rings -hiuslenkkejä.

5. Et saa tarpeeksi ravintoaineita

Your Diet Lacks Necessary Nutrients

Hiustuppesi tarvitsevat tietyn määrän ja yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja kasvattaakseen terveitä hiuksia. Jos et saa tarpeeksi ravintoaineita ruokavaliostasi, hiusten kasvu saattaa kärsiä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Hair Formula Gummies for Women ovat niin suosittuja! Ne sisältävät kaikkia niitä hiuksia helliviä ravintoaineita, joita hiustuppesi tarvitsevat terveiden hiusten kasvattamiseksi, kuten piidioksidia, biotiinia, foolihappoa, C-vitamiinia ja sinkkiä.

Vinkki: Hair Formula Gummies -viinikumivitamiinit löytyvät myös erityisesti miehille suunnattuna versiona!

6. Lääkityksen sivuvaikutukset

You’re Experiencing a Side Effect of Medication

Toinen syy siihen, mistä hiustenlähtö johtuu, saattaa piillä käyttämässäsi lääkityksessä. Jos epäilet, että lääkityksesi on syynä hiusten irtoiluun, juttele lääkärisi kanssa siitä, mikä auttaa hiustenlähtöön ja mikä hiustenlähtö hoito voisi sopia sinulle.

7. Vääränlaiset hiustuotteet

You’re Using the Wrong Products

Valitsemasi shampoo ja hoitoaine - sekä se, kuinka usein käytät niitä - voivat olla myös yksi syy siihen, mistä hiustenlähtö johtuu, sekä naisilla että miehillä.

Ensinnäkin varmista, että käytössäsi on korkealaatuinen shampoo hiustenlähdön hoitoon, joka ei poista hiuksistasi niiden luonnollisia öljyjä ja jätä hiuksia hauraiksi ja alttiiksi katkeilulle. Suosittelen kokeilemaan Grow Perfect™ Shampoota. Sisältämiensä rosmariiniöljyn, Anagain™ -uutteen ja kosteuttavien kasviuutteiden ansiosta tämä shampoo tukee hiusten kasvua, ehkäisee ohenemista sekä parantaa hiusten ja hiuspohjan kuntoa.

Seuraavaksi varmista, että käytät aina hoitoainetta shampoon jälkeen! Shampoot ja hoitoaineet on yleensä kehitetty niin, että ne toimivat parhaiten yhdessä toisen saman sarjan tuotteen kanssa. Siksi suosittelenkin käyttämään Grow Perfect™ hoitoainetta shampoolla pesun jälkeen. Hoitoaineen käyttö vahvistaa hiuksia ja estää hiusten katkeilua ja kaksihaaraisten muodostumista! Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on pidemmät hiukset!

8. Et pese hiuksia tarpeeksi usein

You’re Not Washing Your Hair Enough

Jos mietit hiustenlähdön syytä, on yksi mahdollinen aiheuttaja hiusten peseminen liian harvoin. Jos peset hiuksesi liian harvoin, kuolleet ihosolut, hiustuotteiden jäämät ja tali voivat kertyä hiuspohjaan, tukkeuttaa hiustupet ja estää hiusten normaalin kasvun. Hiustenlähdön lisäksi hiuspohjan kertymät voivat aiheuttaa hilsettä ja päänahan kutinaa.

Hoitaaksesi tätä hiustenlähdön syytä, pese ja hoida hiuksesi kaksi tai kolme kertaa viikossa. Voit myös tehostaa hiusten kasvua käyttämällä Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa! Tämä puhdistava kuorinta edistää tervettä hiusten kasvua virkistämällä ja puhdistamalla hiuspohjaa luonnollisten ainesosien, kuten rosmariiniöljyn ja mustikkauutteen, avulla. Kuorinnan käyttö kerran viikossa edistää hiuspohjan hyvinvointia ja hiusten kasvua.

Muista, että vaikka nämä hiustenlähdön syyt ovat yleisiä, ne eivät kuitenkaan ole ainoita. On olemassa myös monia muita syitä siihen, mistä hiustenlähtö johtuu. Hiustenlähtö saattaa olla esimerkiksi jonkin sairauden oire, jonka vuoksi on erittäin tärkeää käydä lääkärin juttusilla, saadaksesi tietää mikä auttaa hiustenlähtöön juuri sinun tapauksessasi.

Hiustenlähdön syyt miehillä

Ovatko jotkut hiustenlähdön syyt sitten ainoastaan miehille ominaisia? Androgeeninen alopecia eli miestyyppinen kaljuuntuminen on suurin miesten hiustenlähdön aiheuttaja. Tämän tutkimuksen mukaan, noin 30-50% miehistä kokee androgeenisen alopecian aiheuttamaa hiustenlähtöä 50 ikävuoteen mennessä. Miehillä androgeeninen hiustenlähtö ilmenee tyypillisesti hiusten ohenemisena päälaen ja ohimoiden alueilla. Jos hiustenlähtö hoitoa ei saada, silloin hiusraja vetäytyy, kunnes hiuksista on enää jäljellä hevosenkengän muotoinen raita.

Hiustenlähdön syyt miehillä voivat kuitenkin vaihdella, joten on tärkeää varata aika lääkärille, jos huomaat hiusten ohenemista.

Mistä hiustenlähtö johtuu naisilla?

Jos olet naispuolinen henkilö, ja mietit miksi hiuksia lähtee, on kyseessä todennäköisesti joku yleisistä tekijöistä mistä hiustenlähtö johtuu naisilla. Hiustenlähtö näyttäytyy naisilla eri tavalla kuin miehillä. Miehillä hiukset irtoavat yleensä hiusrajan ja päälaen alueilta, kun taas naisilla hiukset ohenevat hajanaisesti joka puolelta päätä. Tämä hajanainen oheneminen voi ilmetä levenevänä jakauksena tai ohuempana poninhäntänä.

Ne yleiset hiustenlähdön syyt, jotka aiemmin mainitsin, voivat aiheuttaa hiustenlähtöä naisilla. Jotkut syyt mistä hiustenlähtö johtuu ovat kuitenkin yleisempiä naisilla kuin miehillä.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Muut yleiset hiustenlähdön syyt naisilla:

Hiustenlähdön syyt naisilla: Lapsen syntymä

Monilla naisilla ilmenee runsasta hiustenlähtöä synnytyksen jälkeen. Tämän tyyppisen hiustenlähdön aiheuttaa telogen effluvium, joka johtuu hormonitasapainon järkkymisestä synnytyksen jälkeen. Onneksi hiukset kuitenkin yleensä palautuvat entiseen paksuuteensa 6-12 kuukauden sisällä.

Hiustenlähdön syyt naisilla: Ehkäisypillerit

Olet sitten lähiaikoina aloittanut tai lopettanut e-pillereiden käytön, myös niiden aiheuttamat muutokset hormonitasapainossa voivat olla syynä siihen mistä hiustenlähtö johtuu.

Hiustenlähdön syyt naisilla: Kilpirauhasen häiriöt

Naiset kärsivät 5-8 kertaa miehiä todennäköisemmin kilpirauhasen häiriöistä. Yksi yleisimmistä kilpirauhassairauksien oireista on hiustenlähtö.

Hiustenlähdön syyt naisilla: Vaihdevuodet

Menopaussi on myös yksi yleinen syy hiustenlähtöön naisilla. Vaihdevuosien aikana hormonitasapaino vaihtelee rajusti, joka saattaa laukaista hiustenlähdön.

(Lue lisää siitä, miten vaihdevuodet ja hiustenlähtö liittyvät toisiinsa.)

Hiustenlähdön syyt naisilla: Hiusvauriot

Vaurioituneet hiukset ovat hauraat ja alttiit katkeilemaan, joka saattaa aiheuttaa hiusten ohenemista. Hiusvaurioiden aiheuttaman hiustenlähdön syyt voivat olla esimerkiksi hiusten vaalennus, värjäys tai kemiallinen käsittely, kuten permanentti tai kemiallinen suoristus.

Hiustenlähtö hoitoa vaurioituneisiin hiuksiin saat proteiinirikkaasta tehohoidosta, kuten Protein Repair™ Hair Mask -hiusnaamiosta. Tämä vahvistava hiusnaamio sisältää vegaanisia mikroproteiineja, jotka korjaavat vaurioituneita suortuvia tehden hiuksista vahvemmat ja terveemmät, jotta ne eivät katkeile.

Vinkki: ainoastaan lääkäri voi diagnosoida mistä hiustenlähtö johtuu. Koska hiustenlähtö voi olla myös sairauden oire, on tärkeää varata aika lääkärille selvittääksesi hiustenlähdön syyt, ja saadaksesi vastauksen siihen mikä auttaa hiustenlähtöön ja mikä olisi paras hiustenlähtö hoito sinulle.

Jos mietit miksi hiukset lähtee tai mikä auttaa hiustenlähtöön, toivon, että tästä artikkelista on ollut apua! Hiustenlähtö voi johtua monesta eri syystä. Muista, että hiuksista huolehtiminen ja oikeanlaisten, oheneville hiuksille erityisesti suunniteltujen tuotteiden ja hiustenlähtö hoitojen käyttö saa hiukset näyttämään paksummilta ja terveemmiltä - oli syy niiden lähtöön sitten mikä tahansa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit