Paras kuivashampoo? Miksi valita luonnollinen hajusteeton kuivashampooKatso kaikki artikkelit

Paras kuivashampoo? Miksi valita hajusteeton kuivashampoopuuteri

Kuivashampoot ovat yksi suosituimmista hiustuotteista. Ja syystäkin; ne ovat erinomaisia raikastamaan hiuksia välittömästi, jos aikaa ei ole hiusten pesuun. Ponnekaasulllisten kuivashampoiden vaikutuksesta terveyteen ja ympäristöön on kuitenkin huolestuttu viime aikoina. Onneksi on olemassa ponnekaasuttomia puuterimaisia kuivashampoita, jotka ovat luonnollisia ja turvallisia vaihtoehtoja.

Muistan vieläkin, kun kokeilin kuivashampoota ensimmäisen kerran. Minulla on hennot ja suorat hiukset, joten jouduin silloin pesemään hiukset joka ikinen päivä, tai muuten ne näyttivät latteilta ja rasvaisilta. Olin väsynyt heräämään aikaisin pestäkseni ja kuivatakseni hiukset joka aamu, joten olin todella onnellinen löytäessäni kuivashampoon. Huomasin kuitenkin pian, että kuivashampoissa on eroja. Joidenkin kuivashampoiden on tutkimuksissa huomattu sisältävän jopa myrkyllisiä ainesosia, joka on huolestuttanut monia kuluttajia.

Luulen, että saatat olla samassa veneessä, jos luet tätä artikkelia. Haluaisitko löytää luonnollisen kuivashampoon, joka on hyväksi hiuksille, päänahalle ja ympäristölle? Jos kyllä, niin jatka lukemista! Tässä artikkelissa kerron kaiken mitä sinun tulee tietää kuivashampoista, mukaan lukien millainen on hyvä kuivashampoo-puuteri ja parhaat vinkkini kuivashampoon käyttöön.

Sisältö

Mitä on kuivashampoo?

Kuivashampoo on hiustuote, joka raikastaa hiuksia poistamalla ylimääräisen rasvan sisältämänsä tärkkelyksen, saven tai muun öljyä imevän aineosan avulla. Kuivashampoon käyttö sopii kaikille, jotka haluavat pidentää hiusten pesuväliä. Se on myös mahtava tuote raikastamaan hiukset silloin, kun shampoolla ja vedellä pesuun ei ole aikaa tai mahdollisuutta.

Perinteisesti kuivashampoot on pakattu ponnekaasullisiin aerosolipulloihin, joista tuote suihkutetaan hiuksiin suihkusuuttimen avulla.

Viime aikoina myös puuterimaisia kuivashampoita on tullut markkinoille, ja niiden suosio on kasvamassa. Tällainen kuivashampoo ei sisällä ponnekaasuja, ja se voidaan yleensä levittää hiuksiin sirottelemalla tai suihkuttamalla (kerron alla tarkemmin puuterimaisen kuivashampoon käyttömenetelmistä).

Kuivashampoon käyttö: haitat ja hyödyt

Riippumatta siitä, käytätkö puuterimaista kuivashampoota tai perinteistä ponnekaasullista versiota, kannattaa pitää nämä plussat ja miinukset mielessä.

Hyödyt

Hyödyt
 • Kuivashampoo tekee hiuksista puhtaan näköiset välittömästi, sopien erinomaisesti erityisesti rasvoittuville hiuksille ja päänahalle.
 • Kuivashampoon avulla voit pidentää hiusten pesuväliä, jonka ansiosta voit ehkäistä myös hiusten kuivumista ja värin haalistumista.
 • Kuivashampoo tuo kevyttä volyymia ja ilmavuutta rasvaisiin hiuksiin.
 • Hyvän kuivashampoon käyttö on todella helppoa ja nopeaa
 • Kuivashampoo on täydellinen tuote ollessasi liikkeellä tai jos sinulla ei ole aikaa käydä suihkussa. Se on myös erinomainen apu, jos sinulla ei ole mahdollisuutta pestä hiuksia vedellä, esimerkiksi matkaillessa tai retkeillessä.

Haitat

Haitat

 • Riippuen tuotteen koostumuksesta, kuivashampoo voi aiheuttaa tuotekertymiä tai valkoisia jäämiä hiuksiin. Tämä on huomattavaa erityisesti tummissa hiuksissa (muista lukea kuivashampoon käyttöä käsittelevä osio tämän minimoimiseksi.)
 • Ponnekaasulliset kuivashampoot ovat haitallisia ympäristölle. Voit kuitenkin käyttää ponnekaasutonta kuivashampoota välttääksesi tämän haitan.
 • Ponnekaasulliset kuivashampoot voivat olla haitallisia myös terveydelle, riippuen niiden koostumuksesta. Onneksi on olemassa monia turvallisia ja luonnollisiin ainesosiin perustuvia vaihtoehtoja!

Voiko kuivashampoo olla haitallista?

Kuten aiemmin mainitsin, ponnekaasulla toimivilla tuotteilla on haittoja. Ponnekaasupulloissa tulevat kuivashampoot voivat olla haitallisia ympäristölle ponneaineena käytettävien haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (englanniksi volatile organic compounds eli VOC) ja kasvihuonekaasujen, kuten fluorihiilivedyn, vuoksi. Nämä aineet aiheuttavat ilman saastumista ja voivat heikentää otsonikerrosta. Lisäksi ponnekaasupullot ovat jätettä, ja voivat vapauttaa vaarallisia kemikaaleja, jos niitä ei hävitetä asianmukaisesti.

Ponnekaasulliset kuivashampoot voivat myös olla haitallisia terveydelle, sillä niillä on riskinä altistua myrkyllisille kemikaaleille, kuten bentseenille. Bentseeni on yhdistetty riskiin terveysongelmien lisääntymiselle. Lisäksi ponnekaasujen hengittäminen voi olla vaarallista hengityselimille ja yleiselle hyvinvoinnille.

Itsenäinen laboratorio, Valisure, testasi vuonna 2022 148 eri valmistajan tuotteita, ja löysi, että 70% testatuista kuivashampoista sisälsi haitallista bentseeniä. Tämän tuloksena monet tuotteet vedettiin pois myynnistä. Tämän ansiosta myös monet kuluttajat (minä mukaan lukien!) lopettivat ponnekaasullisten kuivashampoiden käytön kokonaan.

Onneksi tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joutuisit luopumaan kuivashampoista kokonaan ja kärsimään rasvaisista hiuksista. Yksinkertainen ratkaisu on käyttää ponnekaasutonta, puuterimaista kuivashampoota, joka valmistetaan puhtaista ja luonnollisista ainesosista. Luonnollinen kuivashampoo puuteri toimii aivan yhtä hyvin, mutta on turvallisempi sinulle ja ympäristölle!

Mitä on puuterimainen kuivashampoo?

Kuten perinteiset kuivashampoot, myös ponnekaasuton kuivashampoo hyödyntää kosteutta imeviä ainesosia, kuten kaoliinisavea, poistamaan ylimääräisen rasvan hiuksista ja päänahasta. Suurin ero on se, että ponnekaasuton kuivashampoo pakataan joko sirotin-, pumppu- tai puristepulloon tai muuhun pakkaukseen irrollisena kuivashampoo puuterina, eikä se sisällä läheskään yhtä paljon kemikaaleja.

Tämän vuoksi ponnekaasuttoman kuivashampoon käyttö eroaa hieman tavallisista ponnekaasullisista tuotteista. Jos et ole koskaan käyttänyt luonnollista kuivashampoo puuteria, suosittelen lukemaan kuivashampoon käyttöä käsittelevän osion.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Miten tunnistaa paras kuivashampoo

Jos puuterimainen kuivashampoo on uusi tuote, oikean tuotteen valitseminen voi olla vaikeaa. Löytääksesi hyvän kuivashampoon, suosittelen pitämään nämä seikat mielessä:

1. Luonnolliset aktiiviset ainesosat

Öljyjä imevät luonnolliset aineosat, kuten kaoliinisavi ja tapiokatärkkelys, raikastavat päänahkaa välittömästi poistamalla ylimääräisen talin. Ne ovat luonnollisen kuivashampoon puhdistavan vaikutuksen salaisuus.

2. Päänahkaa rauhoittavat ainesosat

Päänahkaa rauhoittavat ainesosat

Joskus ylimääräinen öljy voi olla merkki ärtyneestä päänahasta. Tulehdusta ehkäisevät ja kosteuttavat ainesosat, kuten aloe vera tai kaurauute, voivat auttaa edistämään päänahan hyvinvointia pitkällä aikavälillä. Luonnollinen kuivashampoo voi siis samalla myös hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa.

3. Käytännöllinen pakkaus

Käytännöllinen pakkaus

Vaikka on hienoa, että nykyään markkinoilla on jo useampia ponnekaasuttomia kuivashampoita, monet niistä eivät kuitenkaan tule käytännöllisessä pakkauksessa. Moni luonnollinen kuivashampoo pakataan esimerkiksi irrallisena kuivashampoo puuterina, jota on vaikea levittää hiuksiin tasaisesti. Jos tavoitteesi on löytää hyvä kuivashampoo ja säästää aikaa, tarvitset tuotteen, joka on nopea ja kätevä levittää.

4. Hajusteeton

Hajusteeton

Hajusteeton kuivashampoo on hyvä vaihtoehto kaikille, sillä se vähentää ihoärsytyksen tai allergisen reaktion riskiä. Hajusteeton kuivashampoo on erityisen hyvä herkkäihoisille tai allergikoille.

5. Vegaaninen ja luonnollinen

Sen lisäksi, että kuivashampoo on hajusteeton, suosittelen valitsemaan mahdollisimman luonnollisen ja vegaanisen tuotteen. Hyvä kuivashampoo ei sisällä silikoneja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai talkkia. Näin varmistat, että valitsemasi tuote on eettisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettu sekä vähennät tuotekertymiä, päänahan ärsytystä ja muita hiuksille haitallisia ainesosia. Lisäksi sertifioidusti vegaaniset tuotteet on valmistettu ilman eläinperäisiä ainesosia ja niitä ei testata eläimillä, joten voit käyttää tuotteita hyvällä omallatunnolla.

Paras kuivashampoo - minun suosikkini

Minun mielestäni paras kuivashampoo on Refresh Powder™ Dry Shampoo. Tämä ponnekaasuton ja hajusteeton kuivashampoo on ympäristöystävällinen ja sopii mukaan laukkuun matkakokoisen pakkauksen ansiosta. Refresh Powder™ Dry Shampoo poistaa ylimääräisen talin hiuksista kaoliinisaven ja tapiokatärkkelyksen avulla kuivattamatta hiuksia ja päänahkaa. Lisäksi ekologinen aloe vera ja kaurauute rauhoittavat ja kosteuttavat päänahkaa. Tämä hajusteeton kuivashampoopuuteri sopii kaikille hiustyypeille, suorista aina todella kihariin hiuksiin. Se ei myöskään sisällä sulfaatteja, silikoneja, parabeenejä tai mineraaliöljyjä. Tämän vuoksi se on mielestäni paras kuivashampoo!

Kuivashampoon käyttö

Jos olet käyttänyt aiemmin ainoastaan ponnekaasupulloihin pakattuja kuivashampoita, voi puuterimaisen kuivashampoon käyttö vaikuttaa erikoiselta. Mutta älä huoli; sen käyttö on todella helppoa! Näin käytät kuivashampoo puuteria:

 1. Kierrä korkki suuttimen päältä
 2. Kohdista suutin hiusten juuriin ja pidä pulloa noin 10 senttimetrin päässä hiuksista.
 3. Purista pulloa ja tähtää rasvaisiin alueisiin. Kiinnitä huomiota erityisesti jakauksen kohtaan, hiusrajaan ja otsatukkaan. Nämä alueet rasvoittuvat muita päänahan alueita helpommin.
 4. Hiero kuivashampoo hiusten juuriin sormin ja anna sen tehdä taikojaan vähintään minuutin.
 5. Harjaa hiukset halutessasi bambuharjalla, jotta hajusteeton kuivashampoo levittyy hiuksiin tasaisesti. Mahdolliset jäämät voi myös poistaa helposti puhaltamalla nopeasti juuriin hiustenkuivaajalla.

Kuivashampoon käyttö: yleiset virheet

Jättääkö luonnollinen kuivashampoo hiuksiin vaaleita tuotejäämiä? Nämä ovat yleisimmät kuivashampoo käyttövirheet:

Käytät liikaa tuotetta

Älä levitä liikaa tuotetta samaan kohtaan, sillä se voi johtaa tuotteen kertymiseen hiuksiin tehden niistä vaalean harmahtavat ja kuivan näköiset. Tämä on tietysti raikkaan lopputuloksen vastakohta, ja näin voi käydä vaikka käytössäsi olisikin laadukas ja hyvä kuivashampoo. Muista, että kun käytössäsi on kuivashampoo puuteri, hyvin vähän tuotetta riittää pitkälle.

Et harjaa hiuksia

Muista harjata hiukset, jotta kuivashampoo levittyy tasaisesti hiuksiin ja lopputulos on luonnollinen. Harjaus poistaa myös valkoisia jäämiä hiuksista. Jos et halua harjata hiuksia, varmista, että hierot tuotteen hiuksiin huolellisesti sormin.

Et pese hiuksia tarpeeksi usein

Muista, että vaikka kuivashampoon käyttö auttaa pidentämään pesuväliä, se ei kuitenkaan korvaa perinteistä shampoopesua. Pese hiukset siis säännöllisesti vedellä ja shampoolla. Jos käytät paljon kuivashampoota, tee syväpuhdistava pesu aika ajoin välttääksesi kutinaa aiheuttavia tuotekertymiä. Syväpuhdistavaan pesuun suosittelen Scalp Delight™ Detox Scrub -kuorintaa, joka poistaa tuotejäämät, talin ja lian hellävaraisten kasviperäisten ainesosien avulla ja jättää hiukset ja päänahan raikkaan puhtaiksi. Lue lisää syväpuhdistavista shampoista täältä.

Muut luonnolliset hiustuotteet

Luonnollinen ja hajusteeton kuivashampoo on yksi lempihiustuotteistani, mutta sen lisäksi suosittelen kokeilemaan myös muita luonnollisia tuotteita hiusten hoitoon ja muotoiluun:

Mineral Clay Wax -hiusvaha

Tämä 100% luonnollinen muotoilutuote antaa hiuksille pitoa, rakennetta sekä mattaisen viimeistelyn. Mineral Clay Wax on täydellinen hiusvahan ja -saven yhdistelmä. Se on erityisen hyvä lyhyiden hiusten muotoiluun, mutta sopii ihan kaikille.

Thermal Shield™ Heat Protectant -lämpösuoja

Jos käytät suoristusrautaa, kiharrinta tai fööniä, hyvä lämpösuoja on välttämätön! Lämmön avulla toimivat muotoiluvälineet voivat kuivattaa hiuksia ja aiheuttaa katkeilua ja vaurioita. Thermal Shield™ Heat Protectant on silikoniton luonnonkosmetiikan lämpösuojasuihke, joka torjuu vaurioita kasviperäisten ainesosien voimin. Käytä tätä tuotetta aina kun muotoilet hiuksia lämmöllä.

Ocean Water Sea Salt Spray -merisuolasuihke

Turvaudun tähän kevyeen ja kosteuttavaan muotoilusuihkeeseen aina kun haluan laineikkaan, huolettoman kampauksen. Ocean Water Sea Salt Spray on täydellinen tuote niille päiville, jolloin et jaksa muotoilla hiuksia sen kummemmin pesun jälkeen! Merisuolasuihkeen sertifioidusti ekologinen koostumus antaa volyymia ja rakennetta kaikille hiustyypeille.

Final Touch Hair Spray -suihke

Tämä on uudenlainen hiuslakka! Final Touch Hair Spray on ponnekaasuton hiussuihke, jonka luonnolliset ainesosat antavat hiuksille näkymättömän, mutta vahvan pidon. Pidän myös siitä, että suihke tekee hiuksistani kiiltävät ja vähentää pörröisyyttä.

Luonnollinen kuivashampoo puuteri on kätevä lisä kaikkien hiustenhoitorutiiniin. Jos käytössäsi on hyvä kuivashampoo ja opettelet kuivashampoo käyttöohjeet huolella, voit helposti pidentää hiusten pesuväliä. Se tarkoittaa vähemmän vaurioita ja värin haalistumista, ja enemmän aikaa sinulle!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • tørt hår og tørre spidser

  Opas: Paras kosteuttava shampoo & 8 tapaa hiusten kosteutukseen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

 • Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

  Hiuspuuterin käyttö: Löydä paras hiuspuuteri tuuheuttamaan hiuksia

 • Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

  Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine: Löydä parhaat tuotteet hennoille hiuksille

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit