Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiinKatso kaikki artikkelit

Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

Oletko väsynyt taistelemaan kurittomien kiharoiden kanssa, joilla tuntuu olevan ihan omat suunnitelmansa? Olit sitten kiharien hiustenhoidon veteraani tai vasta viime aikoina alkanut korostamaan hiustesi luonnollista tekstuuria, on luonnonkiharien hiusten muotoilu oikein avain pitämään ne hyvinvoivina ja kauniina.

Oikeilla muotoilutekniikoilla ja tuotteilla voit tuoda luonnonkiharasi esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Aion tässä kattavassa oppaassa käydä läpi luonnonkiharien hiusten muotoilumenetelmiä, kiharoiden freesaustekniikoita, avata LOC-metodin kaltaiset termit sekä antaa ammattilaisten vinkkejä kaikentyyppisille kiharille. Siitä miten erotella kiharat aina oikeanlaisten tuotteiden valitsemiseen, tämä artikkeli auttaa sinua tuomaan luonnonkiharat esiin ja saavuttamaan pehmeät, pörröttömät ja terveet kiharat.

Sisältö

Luonnonkiharat hiukset: muotoilun perusteet

Luonnonkiharien hiusten muotoilu on tarkkaa puuhaa, vaatien kärsivällisyyttä, erilaisia tekniikoita sekä oikeanlaisia tuotteita. On tärkeää tuntea nämä luonnonkiharien hiusten muotoilun perusteet – riippumatta siitä juuri millaisen lookin haluat luoda.

Aloita muotoilu kosteilla hiuksilla

Aloita pesemällä hiukset sulfaatittomalla shampoolla ja hoitoaineella luodaksesi puhtaan ja kostean pohjan muotoiluun. Jos tarkoituksesi on kiharoiden freesaus pesujen välissä, käytä sen sijaan ensin kiharoiden freesaussuihketta elvyttääksesi hiusten luonnollisen tekstuurin.

Harjaa vain märkiä hiuksia

Käytä harvapiikkistä kampaa tai märkien hiusten harjaamiseen tarkoitettua harjaa selvittääksesi kosteat kiharat hellävaraisesti. Muista, että kiharia hiuksia ei koskaan kannata harjata tai kammata hiusten ollessa kuivat, jotta et riko kiharien muotoa ja aiheuta pörröisyyttä.

Kuivaa oikein

Anna kiharoiden ilmakuivua säilyttääksesi niiden luonnollisen muodon. Kokeile ploppausta tai ns. mikroploppausta, joka tarkoittaa hiusten kuivaamista t-paidalla tai hiuspyyhkeellä edistääksesi kiharoiden muodostumista ja vähentääksesi pörröisyyttä. Jos haluat kuitenkin käyttää hiustenkuivaajaa, älä unohda diffuusori-lisäosaa.

Löydä oikeat tuotteet

Oikeanlainen yhdistelmä muotoilutuotteita on avain tuomaan luonnonkiharat esiin. Tykkäsit sitten käyttää kiharavoidetta, geeliä, muotovaahtoa tai öljyä, valitse sellainen tuote, joka on kehitetty erityisesti sinun hiustyypillesi ja tarjoaa halutun määrän pitoa ja kosteutusta. Suosittelen käyttämään ainoastaan Curly Girl -metodiin sopivia tuotteita, jotka eivät sisällä silikoneja, sulfaatteja tai mineraaliöljyä.

Levitä tuotteet huolellisesti

Hiusten ollessa vielä märät, levitä valitsemasi muotoilutuote hiuksiin tasaisesti, päällystäen jokaisen suortuvan juurista latvoihin. Levittääksesi tuotteet tasaisesti muista hieroa kämmeniä toisiaan vasten ennen kuin laitat tuotetta hiuksiin. Puristele hiuksia kämmenissä edistääksesi kiharoiden muodostumista.

Muotoile osioittain

Hiusten jakaminen pienempiin, helpommin hallittaviin osioihin tekee tuotteiden levityksestä vaivattomampaa sekä auttaa korostamaan yksittäisiä kiharaosioita.

Käännä pää ylösalaisin

Jos haluat lisää tuuheutta hiusten juuriin, harkitse kiharoiden muotoilua pää alaspäin. Tämä tekniikka auttaa tuomaan kiharoihin ilmavuutta ja kimmoisuutta, jonka vuoksi se on erinomainen kikka luonnonkiharien hiusten muotoilussa.

Kokeile eri tekniikoita erotteluun

Käytä kiharoita korostavaa harjaa tai kokeile hiusten sormikihartamista (lue lisää alla) erotellaksesi yksittäisiä osioita. Tämä auttaa taltuttamaan pörröisyyttä ja edistää kiharien tasaista muodostumista kauttaaltaan.

Vältä koskemista hiusten kuivuessa

Sen jälkeen kun olet levittänyt muotoilutuotteet, vastusta halua kosketella hiuksia niiden kuivuessa. Jatkuva koskettelu voi latistaa kiharat tai tehdä niistä pörröiset.

Hallitsemalla nämä perustekniikat voit tuoda esiin hiustesi täyden potentiaalin. Muista, että sopivien luonnonkiharien hiusten muotoilumenetelmien valinta on yksilöllistä riippuen monesta eri tekijästä, kuten hiustyypistä, ilmastosta ja mieltymyksistä. Tämän vuoksi perusjuttujen lisäksi on olemassa paljon erilaisia tekniikoita, vinkkejä ja muita huomioitavia seikkoja, jotka aion käydä läpi seuraavissa osioissa.

Kiharoiden freesaus aamulla

Olemme kaikki kokeneet niitä aamuja, jolloin kiharoilla tuntuu olevan ihan omat suunnitelmansa ja hiukset näyttävät elottomilta, pörröisiltä tai latteilta herätessä. Jos haluat kiharoiden näyttävän hyvältä myös pesupäivän jälkeisenä aamuna, on tärkeää oppia miten kiharoiden freesaus onnistuu. Näin varmistat, että kiharasi näyttävät hyvältä myös seuraavana päivänä:

 1. Aloita kosteutuksella: Aloita kastelemalla kiharat kevyesti suihkeella. Voit käyttää vettä tai veden ja hiuksiin jätettävän hoitoaineen sekoitusta. Tämä auttaa virkistämään kiharat ja tuomaan niiden luonnollisen muodon esiin.
 2. Levitä muotoilutuotetta: Seuraavaksi levitä valitsemaasi muotoilutuotetta kiharoihin. Varmista, että levität tuotetta tasaisesti kaikkialle hiuksiin, keskittyen erityisesti niihin alueisiin, jotka kaipaavat kosteutta tai kiharoiden muodon ehostamista.
 3. Muotoile hiukset valitsemallasi tavalla: Tykkäsit sitten puristella hiuksia sormin tai käyttää diffuusoria hiusten kuivumisen nopeuttamiseen, räätälöi kiharoiden freesausrutiini sinun hiuksillesi sopivaksi.
 4. Harkitse “ananasta” öisin: Jos sinulla on vaikeuksia saada kiharat pysymään yön yli, harkitse ananasta – eli kiharoiden kokoamista löysälle nutturalle päälaelle ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa suojaamaan hiuksia pörrööntymiseltä ja takkuuntumiselta nukkuessa, jonka ansiosta aamuinen kiharoiden freesaus on helpompaa.

Videotutoriaali: kiharoiden freesaus

Videolta näet, että kiharoiden freesaus on helpompaa kuin ehkä kuvittelet! Kiharoiden freesaussuihke sekä oikeanlaiset muotoilutuotteet auttavat virkistämään kiharat hyvinkin nopeasti.

Kiharoiden muotoilutekniikat - sanasto

On olemassa lukemattomia menetelmiä ja tekniikoita muotoilla kiharoita, joista jokaisella on eri hyödyt ja vaikutukset. Tämän sanaston avulla opit mitä eri tekniikoiden nimet tarkoittavat.

Praying hands

Praying hands -menetelmässä muotoilutuotteet levitetään hiuksiin avokämmenillä. Liu’uttamalla kämmenesi kiharien läpi osioissa tuotteet levittyvät hiuksiin tasaisesti, ilman että kiharoiden muoto rikkoutuu. Tämä auttaa myös silottamaan hiusten uloimman kerroksen, jonka ansiosta pörröisyys pysyy poissa.

Rake (& shake)

Raking eli harominen tarkoittaa hiusten kampaamista hellävaraisesti sormin.Tämä tekniikka edistää kiharoiden muodostumista ja varmistaa, että tuotteet levittyvät kaikkialle. Lisäksi kiharoiden hellävarainen ravistus (eli shake) sormilla haromisen lopuksi voi erotella kiharoita entisestään.

SOTC (Scrunch Out the Crunch)

SOTC viittaa hiuksiin muodostuvan kovan kuoren pois puristeluun geelin kuivuessa. Kun kiharat ovat kauttaaltaan kuivat, puristele niitä hellävaraisesti rikkoaksesi kuoren ja paljastaaksesi alla olevat pehmeät kiharat. Voit myös käyttää tipan hiusöljyä pehmentämään geelikuorta. Muista kuitenkin odottaa siihen asti kunnes hiukset ovat 100% kuivat välttääksesi kiharoiden latistumisen puristelun jälkeen. Lue lisää kiharageelin käytöstä täältä.

LOC-menetelmä (Leave-in, Oil, Cream)

LOC-menetelmä on suosittu luonnonkiharien hiusten muotoilutekniikka. Siinä hiuksiin levitetään kolmea eri tuotetta tietyssä järjestyksessä: ensin hiuksiin jätettävää hoitoainetta, sen jälkeen hiusöljyä ja viimeiseksi kiharavoidetta. Leave-in hoitoaine antaa hiuksille kosteutta, öljy puolestaan lukitsee kosteuden hiuksiin ja voide erottelee tuoden kiharat esiin. LOC-menetelmää voidaan muokata hiustyypin ja -tekstuurin mukaan. Esimerkiksi laineikkaita tai hentoja hiuksia muotoillessa muutama suihkaus vettä hiuksiin jätettävän hoitoaineen sijaan voi ehkäistä kiharoiden latistumista.

Root clipping

Root clipping on tekniikka, jonka avulla hiusten juuriin saa lisää volyymia hiusten kuivuessa. Hiusklipsien avulla juuria saa kohotettua, joka estää niiden lässähtämisen päälakea vasten.

Finger coiling

Finger coiling eli sormilla kihartaminen on tekniikka kiharien korostamiseen, joka tehdään muotoilutuotteiden levittämisen jälkeen. Sormilla kihartaminen on tehokas, vaikkakin hieman aikaa vievä menetelmä erotella yksittäisiä kiharoita. Siinä kiharaosioita muotoillaan yksitellen pyörittämällä pieni osio hiuksia sormen ympärille, jonka jälkeen sormi vedetään pois alaspäin.

Finger rolling

Finger rolling eli sormilla rullaaminen on samantyylinen tekniikka kuin finger coiling. Tässä menetelmässä aloitetaan hiusten latvoista ja osio pyöritetään kahden sormen ympärille ylöspäin päälakea kohti. Rullauksen luoma jännite tiukentaa kiharaa ja edistää erottelua.

Ploppaus

Ploppaus on suosittu hiusten kuivaustekniikka, joka korostaa kiharoiden luonnollista muotoa. Menetelmässä kosteat hiukset kääritään t-paitaan tai hiuspyyhkeeseen pään päälle. Ploppaamalla hiukset kuivuvat nopeammin säilyttäen samalla muotonsa.

Mikroploppaus

Tämä ploppauksen sukulaistekniikka tarkoittaa hiusten puristelua pyyhkeellä hellävaraisesti ilman että ne kiedotaan pään päälle. Puristele vain hiuksia hellästi kämmenissä hiuspyyhkeen avulla samalla kun nostat hiuksia ylöspäin päälakea kohti.

Bowl method

Bowl method eli kulhometodi sopii erityisesti hennoille kiharoille, jotka latistuvat helposti. Näin se toimii: levitä kiharavoidetta ja/tai geeliä runsaasti hiuksiin, jonka jälkeen kasta hiukset kulhossa lämmintä vettä muutaman kerran, varmistaen että hiusten kaikki osiot kastuvat. Puristele hiuksia jokaisen kastelun välissä edistääksesi kiharoiden muodostumista. Kastelun jälkeen poista ylimääräinen kosteus hiuksista ploppaamalla (tai mikroploppaamalla) hiuspyyhkeen avulla.

Kokeilemalla rohkeasti erilaisia luonnonkiharoiden muotoilutekniikoita, voit löytää ne menetelmät, jotka sopivat parhaiten juuri sinun hiuksillesi. Oli tavoitteesi sitten antaa kiharille lisää tuuheutta, pitoa tai kosteutta, löydät varmasti sinulle toimivat tekniikat ja tuotteet. Kiharien hiusten muotoilu vaatii jonkin verran kokeilua, mutta lupaan että se on vaivansa arvoista!

Muotoilututoriaali - tuuheat vs. erotellut kiharat

Laineikkaiden hiusten muotoilu

Laineikkaiden hiusten muotoilussa on omat huomioon otettavat seikkansa, joiden avulla varmistat, että laineet näyttävät kauniilta, ilman että ne latistuvat ja menettävät tuuheutensa. Alla on joitain erityisiä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon laineiden muotoilussa:

 • Käytä vähemmän tuotteita: Toisin kuin todella kiharat hiukset, loivemmat laineet vaativat yleensä vähemmän muotoilutuotteita säilyttääkseen muotonsa. Voit kokeilla käyttää vain yhtä tuotetta, sen sijaan että kerrostat useampia, sillä liiallinen tuotemäärä voi latistaa hiukset.
 • Valitse kevyitä tuotteita: Kun etsit muotoilutuotteita aaltoileville hiuksille, valitse kevyitä koostumuksia, jotka eivät ole liikaa hennoille laineille. Vältä raskaita, paljon öljyjä sisältäviä tuotteita, jotka on suunnattu todella kiharille hiuksille, sillä ne voivat tehdä laineista rasvaisen ja lattean näköiset. Valitse muotovaahtoja, kevyitä voiteita tai tuuheuttavia suihkeita, joiden avulla tuot laineet esiin ylläpitäen niiden ilmavuuden.
 • Omaksu hiusten luonnollinen rakenne: Joskus paras tapa muotoilla laineikkaat hiukset on hyväksyä niiden luonnollinen tekstuuri. Anna hiusten ilmakuivua ilman muotoilutuotteita saavuttaaksesi huolettoman lookin.

Ottamalla nämä asiat huomioon aaltoilevien hiusten muotoilussa, saat kauniit kiharat vaivattomasti.

Lyhyiden kiharien muotoilu

Samoin kuin loivempia laineita muotoillessa, on tiettyjä seikkoja jotka tulee ottaa huomioon lyhyiden kiharien kohdalla. Oli sinulla sitten pixie-leikkaus, polkkatukka tai jokin muu lyhyt hiusmalli, tässä vinkkejä, joiden avulla voit tuoda lyhyet luonnonkiharat esiin:

 • Korosta volyymia: Lyhyet kiharat hiukset ovat usein ilmavammat ja niissä on enemmän tuuheutta, joten korosta sitä rohkeasti! Käytä tuuheuttavia tuotteita, kuten muotovaahtoa ja volyymisuihkeita tehostamaan hiusten luonnollista runsautta.
 • Erottele huolella: Kun on kyseessä lyhyet hiukset, kiharoiden erottelu varmistaa, että hiukset eivät näytä kurittomilta tai pörröisiltä. Valitse muotoilutuotteita, jotka antavat vahvaa pitoa ja korostavat kiharoita, jotta hiustyylisi pitää muotonsa koko päivän.
 • Minimalistinen lähestymistapa: Lyhyiden luonnonkiharien hiusten muotoilu voi olla todella helppoa. Pelkkä pesu ja pieni määrä kiharavoidetta voi olla kaikki mitä tarvitset tuodaksesi kiharoiden kauneuden esiin. Voit myös käyttää asusteita kuten hiuspantoja, pinnejä ja huiveja muuntamaan ilmettäsi ajoittain.
 • Säännöllinen leikkaus: Säännöllinen tasoitus on tärkeää lyhyille kiharille hiuksille, jotta ne säilyttävät muotonsa. Lyhyet hiusmallit menettävät pitkiä hiuksia nopeammin mallinsa. Käymällä kampaajalla 6-8 viikon välein pidät lyhyet kiharat hiukset aina tyylikkäinä.

Siinä oli kaikki lyhyiden luonnonkiharien hiusten muotoilusta! Pitämällä mainitsemani seikat mielessä ja räätälöimällä muotoilurutiinisi juuri omille kiharillesi sopivaksi, on kiharien muotoilu nopeaa ja helppoa.

10 parasta muotoilutuotetta kiharille hiuksille

Erilaisten muotoilutekniikoiden lisäksi sopivien tuotteiden löytäminen on tärkeää saadaksesi korostetut ja näyttävät kiharat. Seuraavasta osiosta löydät suosikkimuotoilutuotteita kiharille hiuksille, jotka on suunniteltu hoitamaan, erottelemaan ja tuomaan luonnonkiharat esiin:

 1. Curl Crush™ Defining Gel: Tämä lämpösuojan antava kiharageeli tarjoaa keskivahvaa pitoa ja kiiltoa. Se kosteuttaa hiuksia luoden samalla suojaavan kerroksen, joka torjuu lämpövaurioita ja pörröisyyttä.
 2. Curl Crush™ Defining Cream: Tämä hoitava kiharavoide tuo luonnonkiharat esiin ja vähentää pörröisyyttä. Voiteen ravitseva koostumus on täydellinen kosteuttamaan, pehmentämään ja korostamaan kuivia ja kurittomia kiharoita.
 3. Curl Crush™ Defining Mousse: Tämä kevyt muotovaahto toimii kaikille kiharatyypeille ja antaa vahvaa pitoa, tuuheutta sekä tuo kiharat esiin.
 4. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle: Tämä suihkepullo erittäin hienolla sumutteella on todella kätevä kiharoiden freesauksessa pesujen välillä. Täytä suihkepullo vedellä tai veden ja hoitoaineen sekoituksella, ja suihkuttele kiharoihin virkistääksesi niitä.
 5. Bamboo Defining Brush: Tämä innovatiivinen harja liukuu kiharoiden läpi vaivattomasti, levittää muotoilutuotteet tasaisesti ja tuo luonnonkiharat esiin. Kokeile harjaa sormilla kihartamisen sijaan, ja saa samat tulokset vähemmällä vaivalla. Katso alla oleva videotutoriaali, jotta opit käyttämään harjaa oikein.
 6. Bamboo Comb: Tämä harvapiikkinen kampa on täydellinen selvittämään märät kiharat ilman katkeilua.
 7. Wet Hair Detangler Brush: Tämän harjan pehmeät harjakset eivät revi tai vaurioita kiharoita märkiä hiuksia selvitettäessä.
 8. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray: Tämä tuuheuttava suihke ravitsee hiuksia ja antaa samalla volyymia, joka tekee siitä ihanteellisen tuotteen hennoille ja ohuille kiharille.
 9. Thermal Shield™ Heat Protectant: Suojaa kiharoitasi lämpövaurioilta tällä silikonittomalla suihkeella, käytit sitten diffuusioria tai jotain muuta lämmöllä toimivaa laitetta hiusten muotoiluun.
 10. Moisture Hero™ Hair Oil: Ravitse kuivia, pörröisiä ja karheita hiuksia tällä 100% luonnollisella hiusöljyllä. Se toimii loistavasti myös osana LOC-menetelmää.

7 vinkkiä kiharoiden hoitoon

Kiharoista huolehtiminen tarkoittaa muutakin kuin niiden muotoilua. Hiusten hoitaminen juurista latvoihin oikeaoppisesti on tärkeää, jotta kiharat näyttävät ja tuntuvat terveiltä joka päivä. Jos kiharat ovat hyvinvoivat, kosteutetut ja vahvat, on niiden muotoilu helpompaa, jolloin säästät myös aikaa ja vaivaa. Tässä tärkeimpiä hoitovinkkejä, jotka voivat tehdä suuren eron hiusten ulkonäköön:

Pese hiukset oikein

Aloita hiusten hoitaminen pesemällä hiukset tuotteilla, jotka on erityisesti kehitetty kiharille hiuksille. Harkitse curly girl metodin noudattamista, johon kuuluu low-poo shampoo tai co-wash eli hoitoainepesu, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai silikoneja. Käytä pesun jälkeen silikonitonta hoitoainetta kiharille antamaan hiuksille kosteutta ja lisähoitoa.

Hoida strategisesti

Kiharoita pestessä ei kaikkea hoitoainetta kannata huuhdella pois. Jättämällä pienen määrän hoitoainetta hiuksiin jäävät kiharat kosteutetuiksi ja helpommin hallittaviksi.

Valitse oikeanlainen hiusmalli

Valitse sellainen leikkaus, joka kunnioittaa kiharoiden luonnollista muotoa. Suosittelen menemään kiharoihin erikoistuneelle kampaajalle, jotta saat hiuksiasi parhaiten korostavan kampauksen. Varaa lisäksi aika säännöllisiin tasoituksiin, jotta leikkaus säilyttää muotonsa sekä ehkäiset hiusten haaroittumisen ja pidät hiusmallin raikkaan näköisenä. Tämä tekee kiharoiden muotoilusta paljon helpompaa!

Suojaa kiharoita nukkuessa

Käytä hiusten hankausta, pörröisyyttä ja takkuja ehkäisevää sileää bambutyynyliinaa, jotta kiharoiden freesaus aamulla on helppoa ja nopeaa.

Ota hiusten huokoisuus huomioon

Ota selvää mikä hiustesi huokoisuus on. Se tarkoittaa hiusten kykyä imeä ja säilyttää kosteutta. Matalahuokoiset hiukset hyötyvät kevyistä tuotteista ja hiusten uloimman kerroksen avaamisesta kuuman höyryn avulla vaikkapa saunassa, kun taas korkeahuokoiset hiukset vaativat enemmän korjaavia proteiineja sisältäviä tuotteita, jotka auttavat sitomaan kosteutta hiuksiin.

Käytä hiusöljyjä

Ota luonnolliset hiusöljyt mukaan hiusten hoitorutiiniin antamaan hiuksille lisähoitoa ja kosteutusta.

Älä skippaa hiusnaamioita

Suosittelen käyttämään syvähoitavaa hiusnaamiota ainakin kerran viikossa pitämään latvat ravittuina ja hyvinvoivina. Valitse erityisesti kiharille hiuksille tarkoitettu hiusnaamio korjataksesi vaurioita, vähentääksesi pörröisyyttä ja tuodaksesi luonnonkiharat esiin.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Suosittelen kokeilemaan rohkeasti erilaisia luonnonkiharien hiusten muotoilutekniikoita ja tuotteita löytääksesi mikä toimii parhaiten juuri sinun hiuksillesi. Kannattaa kokeilla eri tekniikoita myös useamman kerran, sillä niiden hallitseminen voi vaatia muutaman yrityksen. Suosittelen myös etsimään videotutoriaaleja siitä, miten muotoilumenetelmät toimivat käytännössä, jotta niiden havainnollistaminen on helpompaa.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

 • tuotteet kiharille hiuksille

  Opas: Luonnonkiharan hiuksen hoito & parhaat tuotteet kiharille hiuksille

 • Co-wash eli pesevä hoitoaine

  Mikä on co-wash eli pesevä hoitoaine? Kattava opas hiusten hoitoainepesuun

 • Mitä tarkoittaa hiusten huokoisuus? Low vs. high porosity hair

  Mitä hiusten huokoisuus tarkoittaa? Low vs. high porosity hair

 • Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

  Syväpuhdistava shampoo: Miksi hiusten syväpuhdistus kannattaa?

Katso kaikki artikkelit