Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håretKatso kaikki artikkelit

Äkillinen hiustenlähtö naisilla - miksi? 8 syytä naisten kaljuuntumiseen

Hiusten äkkinäinen oheneminen turhauttaa monia naisia iästä riippumatta, varsinkin silloin kun oheneminen on niin huomattavaa, että se on jo varsinaista hiustenlähtöä.

Hiustenlähtö on aina todella ikävää, mutta se on erityisen vaikea asia naisille. Äkillinen hiustenlähtö naisilla voi vaikuttaa hyvinkin negatiivisesti itsetuntoon, etenkin jos hiusten irtoaminen on nopeaa ja rajua.

Hyvät uutiset? Monesti hiukset kasvavat takaisin entiselleen, kun kyseessä on äkillinen hiustenlähtö naisilla. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoa naisten hiustenlähtöön liittyen. Lisäksi aion kertoa, mistä on apua hiustenlähtöön naisilla.

Sisältö

Äkillinen naisten hiustenlähtö - oireet

Jokaiselta irtoaa hiuksia osana hiusten kasvukiertoa. On normaalia, että meiltä lähtee jopa 150 hiusta päivittäin! Tämä saattaa kuulostaa isolta luvulta, mutta ottaen huomioon, että meillä on noin 90,000-150,000 hiuksia kasvattavaa hiustuppea päänahassamme, 150 hiuksen irtoaminen ei ole edes havaittavissa.

Hiustenlähtö naisilla voi saada aikaan sen, että hiuksia alkaa irrota enemmän kuin se 150 päivässä. Tämä johtaa ajan kuluessa ohuemman näköisiin hiuksiin. Äkillinen naisen hiustenlähtö ilmenee usein juuri ohuempina hiuksina. Jos huomaat, että jakauksesi on leveämpi tai poninhäntäsi ohuempi, on kyseessä luultavasti tämänkaltainen naisen hiustenlähtö. Joskus äkillinen hiustenlähtö naisilla esiintyy vain tietyllä alueella, esimerkiksi päälaella tai ohimoiden alueella.

Yleisin oire on se, että hiuksia irtoaa nopealla tahdilla. Äkillinen hiustenlähtö naisilla voi saada hiukset lähtemään jopa tukoittain.

Hyvä uutinen on se, että hiustenlähtö naisilla ei yleensä johda kaikkien hiusten menetykseen. Joissain tapauksissa se voi kuitenkin olla hyvinkin huomattavaa.

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Mistä äkillinen naisen hiustenlähtö johtuu?

Mistä tämä äkillinen naisten hiustenlähtö sitten johtuu? Äkillinen hiustenlähtö naisilla johtuu yleensä telogen effluviumista.

Telogen effluvium on toiseksi yleisin naisten hiustenlähtömuoto. Telogeenisessä hiustenlähdössä jokin stressaava tapahtuma pysäyttää aktiivisessa kasvuvaiheessa olevien hiusten kasvun. Noin kahden kuukauden kuluttua tästä stressaavasta tapahtumasta jopa 70% hiuksista saattaa irrota.

8 tekijää, jotka voivat laukaista telogeenisen hiustenlähdön:

  • Synnytys
  • Muutokset ehkäisylääkityksessä
  • Lääkkeiden sivuvaikutukset
  • Raju dieetti
  • Psykologinen stressi
  • Leikkaus
  • Onnettomuudet (esimerkiksi auto-onnettomuus)
  • Sairaus

Miten naisten hiustenlähtöä sitten hoidetaan? Valitettavasti äkillinen hiustenlähtö naisilla on vaikea pysäyttää sen jälkeen kun se on jo alkanut. Kuten jo aiemmin mainitsin, telogeeninen hiustenlähtö laukeaa silloin, kun jokin stressaava tapahtuma saa hiustesi kasvun pysähtymään. Kun huomaat telogen effluviumin aiheuttaman hiustenlähdön muutama kuukausi tämän tapahtuman jälkeen, on liian myöhäistä pysäyttää hiusten irtoaminen.

Voit kuitenkin edistää tervettä hiusten kasvua nauttimalla hiuksille tarkoitettua lisäravinnetta, kuten Hairlust Hair Formula Tablets for Women -ravintolisää, sekä edistämällä hiusten hyvinvointia oikeanlaisten hoitomenetelmien avulla (lisää näistä myöhemmin).

Hiustenlähtö naisilla - muita yleisiä syitä

Jos hiustenlähtö on asteittaista eikä äkillistä, syynä siihen saattaa olla jokin toinen naisten hiustenlähtömuoto. Naistyyppinen kaljuuntuminen voi johtua siitä, että hiustupet lakkaavat kasvattamasta hiuksia kokonaan, tai kasvavat hiukset ovat hauraampia ja alttiimpia katkeilulle. Naisen kaljuuntuminen voi johtua myös hiusten tai hiustuppien vaurioitumisesta, esimerkiksi liiallisen muotoilun tai kemiallisen käsittelyn seurauksena.

Syitä naisten hiustenlähtöön:

 • Androgeeninen alopecia – joka tunnetaan myös nimellä naistyyppinen kaljuuntuminen tai perinnöllinen kaljuuntuminen. Tämä on yleisin syy siihen, mistä naisen kaljuuntuminen johtuu.
 • Alopecia areata - Tämä autoimmuunisairaus aiheuttaa läikikästä hiustenlähtöä ympäri päätä.
 • Arpeuttava alopecia – Tämä päänahan sairaus surkastuttaa hiusjuuret ja aiheuttaa läikikästä kaljuuntumista.
 • Päänahan pälvisilsa – Tämä silsasienen aiheuttama tulehdus päänahassa saa aikaan hiustenlähtöä.
 • Hypotrikoosi – Harvinainen geneettinen sairaus, joka aiheuttaa ihokarvojen sekä hiusten irtoamisen.
 • Triction alopecia – Tämänkaltainen hiustenlähtö johtuu hiusten pitkäaikaisesta ja voimakkaasta vetämisestä tai nyppimisestä.
 • Liiallinen muotoilu – Hiustenlähtö naisilla voi johtua myös hiusten kemiallisesta käsittelystä kuten vaalennuksesta tai kemiallisesta suoristamisesta.
 • Kilpirauhasen sairaus – Kilpirauhanen tuottaa hormoneja, jotka säätelevät hiusten kasvua. Jos kilpirauhanen ei toimi normaalisti, voi hiustenlähtöä ilmetä.

Jos huomaat hiustenlähtöä, on erittäin tärkeää varata aika lääkärille. Lääkärisi voi tehdä tarvittavia testejä ja sulkea pois muut tekijät, esimerkiksi vitamiinin puutoksen. Ainoastaan lääkäri voi tehdä tarkan diagnoosin hiustenlähdön syystä.

Kuinka yleistä naisten hiustenlähtö on?

Hiustenlähtö naisilla on yleisempää kuin moni meistä ajattelee. Joidenkin arvioiden mukaan, 50% kaikista naisista kokee jonkinlaista hiustenlähtöä jossakin elämänsä vaiheessa. Hiustenlähtö naisilla on siis hyvin yleistä, joten et todellakaan olet ainut asian kanssa painiskeleva!

Naisen kaljuuntuminen johtuu useimmiten androgeenisestä alopeciasta, jota kutsutaan myös nimellä naistyyppinen kaljuuntuminen. Tämänkaltainen hiustenlähtö naisilla alkaa yleensä 12-40 ikävuoden välillä. Aluksi hiustenlähtö on sen verran vähäistä, että se ei ole huomattavissa. Kuitenkin 65 ikävuoteen mennessä, yli 50%:lla on huomattavaa androgeenisen alopecian aiheuttamaa hiustenlähtöä.

Naisen kaljuuntuminen kokonaisvaltaisesti on paljon harvinaisempaa. Yksi tämäntyyppinen naisen kaljuuntuminen on nimeltään alopecia universalis. Alopecia universalis on samankaltainen kuin alopecia areata, mutta läiskittäisen kaljuuntumisen sijaan kaikki hiukset irtoavat. Alopecia universalis koskee yhtä 4000:sta henkilöstä.

Täydellinen naisen kaljuuntuminen voi johtua myös kemoterapiasta eli sytostaateista. Hyvä uutinen on se, että hoidon päätyttyä hiukset kasvavat takaisin.

Hiustenlähtö hoito naisille: 8 parasta hoitoa

Mistä sitten apua hiustenlähtöön naisilla, ja millainen hiustenlähtö hoito naisilla toimii parhaiten? Yleisesti ottaen, kaikki tervettä hiusten kasvua ylläpitävät sekä jäljellä olevien hiusten hyvinvointia edistävät keinot ovat tarjoavat erinomaista apua hiustenlähtöön naisilla. Suurimmalla osalla telogeeninen hiustenlähtö loppuu itsestään, kunhan vain sen aiheuttama stressitekijä poistuu. Huonoista hoitotavoista johtuva hiusten katkeilu voi kuitenkin pahentaa tilannetta entisestään ja saada hiukset näyttämään vieläkin ohuemmilta.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #1: Keskity ravitsemukseen

Focus on Nutrition

Oikeanlainen ravinto tarjoaa erinomaista apua hiustenlähtöön naisilla. Jos naistyyppinen kaljuuntuminen huolestuttaa, yksi parhaista vinkeistä onkin ravita hiuksia sisältäpäin. Hiusten oikeanlainen ravitseminen auttaa kasvattamaan irronneet hiukset takaisin.

Suosittelen käyttämään Hair Formula Tablets for Women -lisäravinnetta, jonka sisältämien ainesosien on kliinisesti todistettu edistävän hiusten kasvua. Kahden tabletin päivittäisannos sisältää uskomattomat 5,000 mikrogrammaa biotiinia, sekä runsaasti sinkkiä, piidioksidia, B12-vitamiinia ja aminohappoja. Lisäksi ne on valmistettu luonnollisista, vegaanisista ainesosista.

Vinkki: Jos et tykkää tablettien nielemisestä, Hairlustilta löytyy myös herkulliset Hair Formula Gummies for Women -viinikumivitamiinit!

Hiustenlähtö naisilla Hoito #2: Kiihdytä hiuspohjan verenkiertoa

Boost Scalp Circulation

Terve hiuspohja kasvattaa terveitä hiuksia, joten muista kiinnittää huomiota myös päänahan hyvinvointiin! Virkistä hiuspohjaasi Grow Perfect™ Thickening Spray -hoitosuihkeella. Tämä ravitseva suihke rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ja ärtynyttä päänahkaa aloe-lehtimehun, minttuöljyn, lakkauutteen sekä oliiviöljyuutteen avulla. Minttuöljy myös tehostaa päänahan verenkiertoa raviten hiustuppeja kaikilla niillä vitamiineilla ja mineraaleilla, joita ne tarvitsevat pitääkseen yllä tervettä hiusten kasvua.

Saadaksesi parhaat tulokset, yhdistä Grow Perfect™ Thickening Spray -hoitosuihkeen käyttö Scalp Delight™ hierontaharjan kanssa. Tämän hierontaharjan pehmeät silikoniset harjakset kuorivat hiuspohjaa hellävaraisesti sekä tehostavat päänahan verenkiertoa. Päänahan hieronta nimittäin edistää hiusten kasvua.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #3: Oikeanlainen pesurutiini

A Healthy Washing Routine

Usko tai älä, mutta hiusten liiallinen tai liian vähäinen peseminen voi vaikuttaa hiusten tuuheuteen, tuntumaan ja terveyteen. Hiusten liiallinen peseminen voi tehdä hiuksista kuivat ja hauraat, sekä päänahasta kuivan ja kutisevan. Toisaalta hiusten liian vähäinen peseminen voi saada talin sekä tuotejäämät kertymään hiuksiin ja hiuspohjaan. Tämä tarkoittaa ohuen ja rasvaisen näköisiä suortuvia sekä hiuspohjan hilseilyä ja tukkeutuneita hiustuppeja.

Hyvä nyrkkisääntö on pestä hiukset kaksi tai kolme kertaa viikossa. Äläkä koskaan skippaa hoitoainetta! Hoitoaine auttaa kosteuttamaan ja suojaamaan hiuksia pesun jälkeen.

Varmista myös, että käytät sellaista shampoota ja hoitoainetta, joista on erityisesti apua hiustenlähtöön naisilla. Grow Perfect™ shampoo & hoitoaine sisältävät todistetusti hiusten kasvua edistäviä ainesosia, kuten rosmariiniöljyä ja Anagain™:ia. Ne auttavat ehkäisemään hiusten ohenemista!

Hiustenlähtö naisilla Hoito #4: Harjaa hellävaraisesti

Detangle Gently

Yksi toimiva hiustenlähtö hoito naisilla on selvittää märät hiukset hellävaraisesti. Hiukset ovat hauraimmillaan ollessaan märät, joten märkien hiusten kovakätinen käsittely voi aiheuttaa hiusten katkeilua ja pahentaa hiustenlähtöä entisestään.

Me suosittelemme käyttämään hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai öljyä ennen harjausta, kuten Split Fix™ Hair Oil -hiusöljyä. Sen luonnolliset öljyt kosteuttavat ja suojaavat hiuksia. Öljyn levittämisen jälkeen, selvitä hiukset hellävaraisesti Wet Hair Detangler Brush-harjan avulla. Tämä ainutlaatuinen silikoniharja on kehitetty erityisesti märille hiuksille. Harjan joustavien ja pehmeiden silikoniharjasten ansiosta se selvittää takut vaivattomasti jolloin hiukset eivät katkeile.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #5: Vahvista hiuksia ulkoapäin

Strengthen From the Outside In

Apua hiustenlähtöön naisilla voi myös saada syvähoidosta. Tehohoitavat tuotteet, kuten Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamio estävät hiusten katkeilua. Split Fix™ Hair Mask sisältää tehokkaan yhdistelmän vahvistavia ja hoitavia kasviperäisiä ainesosia, jotka korjaavat hiuksia ulkoapäin tehden suortuvista vahvemmat ja kimmoisammat. Lisäksi tämä naamio kosteuttaa kuivia hiuksia sen sisältämien ekologisen aloe-lehtimehun, kaurauutten ja acai-uutteen avulla. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä naamiota yksi tai kaksi kertaa viikossa.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #6: Vältä hiustenlähdön laukaisevia tekijöitä

Avoid Hair Loss Triggers

Jos naisen kaljuuntuminen huolestuttaa, kannattaa muistaa, että sen ennaltaehkäisy on helpompaa kuin sen parantaminen! Jos tiedät, että tietyt asiat, kuten raju dieetti, laukaisevat sinulla telogeenisen hiustenlähdön, on järkevää yrittää välttää näitä tekijöitä. Tämä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty! Puhu lääkärisi kanssa löytääksesi parhaan keinon välttää telogeeninen hiustenlähtö.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #7: Stressinhallinta

Stress Management

Koska äkillinen hiustenlähtö voi johtua stressistä, myös stressin hallinnasta voi olla apua hiustenlähtöön naisilla. Päiväkirjan kirjoittaminen, liikunta, meditaatio sekä ulkoilu voivat auttaa pitämään stressitason kurissa. Stressinhallintatekniikoiden avulla voit toipua telogen effluviumista nopeammin sekä ehkäistä sen ilmenemisen alunperinkään.

Hiustenlähtö naisilla Hoito #8: Muotoilutuotteet vaihtoon

Upgrade Your Products

Jos käytät hiusten muotoilutuotteita, saattaa olla aika laittaa ne vaihtoon. Koska monet muotoilutuotteet, kuten hiuslakka, vaha ja kuivashampoo, sisältävät paljon hiuksia ja hiuspohjaa kuivattavia kemikaaleja, niiden käyttö voi aiheuttaa hiusten katkeilua ja pahentaa hiustenlähtöä.

Sen sijaan käytä luonnollisiin ainesosiin perustuvia tuotteita, kuten Final Touch Hair Spray -hiussuihketta tai Mineral Clay Wax -hiusvahaa, jotka sisältävät ekologisia kasviuutteita. Hiusten ankarille kemikaaleille altistumisen vähentäminen on myös toimiva hiustenlähtö hoito naisilla.

10 faktaa naisten hiustenlähtöön liittyen

Olen nyt käynyt läpi kaikki yleisimmät naisten hiustenlähtöön liittyvät oireet, hiustenlähdön syyt ja parhaat hoitokeinot. Tässä vielä lyhyt yhteenveto, ja muutama kiinnostava fakta naisten hiustenlähtöön liittyen:

 1. Noin puolet naisista kokee jonkinasteista hiustenlähtöä jossain vaiheessa elämäänsä.
 2. Hiuksia tippuu normaalisti noin 30-150 päivässä, eli pienestä hiustenlähdöstä ei kannata huolestua.
 3. Naisten hiustenlähtö yleistyy usein iän myötä.
 4. Myös naisen kaljuuntuminen on usein perinnöllistä ja varsin yleistä, joten omaa hiustenlähtöä voi ennustaa tarkkailemalla naispuolisia sukulaisiaan.
 5. Telogen effluvium on hyvin yleinen syy äkilliseen hiustenlähtöön naisilla.
 6. Hiustenlähtö raskauden jälkeen on todella yleistä ja normaalia, kun taas raskauden aikana hiukset voivat tuntua erityisen terveiltä ja paksuilta, kun elimistö on täynnä hormoneita.
 7. Hiustenlähtö naisilla havaitaan useimmiten levenevänä jakauksena tai poninhännän ohenemisena.
 8. Hiustenlähtö naisilla aiheuttaa todella harvoin täydellistä kaljuuntumista. Alopecia universalis, joka on hyvin harvinainen sairaus, voi kuitenkin johtaa kaikkien hiusten lähtöön.
 9. Ennen hoitoa on tärkeää löytää syy hiustenlähtöön.
 10. Huonot elintavat tai ravinto voivat aiheuttaa naisen hiustenlähtöä. Hiustenlähtöön kannattaa aina suhtautua hieman vakavammalla otteella, sillä se on usein merkki siitä, että elimistöllä on jokin vialla.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Muista, että jos sinulla ilmenee naisten hiustenlähtöä, käy lääkärillä saadaksesi varman vastauksen sen syyhyn. Jos naistyyppinen kaljuuntuminen tai äkillinen hiustenlähtö naisilla mietityttää, toivon, että tästä artikkelista on ollut sinulle hyötyä!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit