hårtabKatso kaikki artikkelit

Apua, hiukset lähtee! Milloin runsas hiustenlähtö on liikaa?

Se tunne on meille jokaiselle tuttu, kun suihkukaivoon kertyy irronneita hiuksia, ja panikoit heti: "Apua, hiukset lähtee!". On kuitenkin hyvä muistaa, että hiusten tippuminen on osa jokaisen elämää. Jos kuitenkin huomaat, että hiuksia lähtee poikkeavan paljon, on hyvä pysähtyä miettimään tälle mahdollisia syitä. Tässä blogiartikkelissa tulen kertomaan, miksi hiuksia lähtee ja milloin se on liiallista.

Koetko, että hiuksia tuntuu lähtevän koko ajan ja että niitä löytyy kaikkialta? Tyynynpäälliset, lempipaitasi ja hiusharjasi ovat aina täynnä hiuksia? Olen monesti harjannut hiukseni ja pohtinut onko kyse runsaasta hiustenlähdöstä ja voiko asialle tehdä jotain.

Hiusten irtoilu on täysin normaalia. Ihmiseltä lähtee noin 30-150 hiussuortuvaa päivässä. Tämä on osa normaalia hiusten kasvua. Mutta mistä erottaa, onko hiustenlähtö tervettä, vai onko runsas hiustenlähtö muodostumassa suuremmaksi ongelmaksi? Jatka lukemista, niin kerron sinulle yleisimmät hiustenlähdön syyt. Tämän lisäksi jaan vinkkejä siihen mitä tehdä, kun hiuksia lähtee paljon.

Sisältö

HairLust - Grow Perfect™ Hair Growth Serum HairLust - Grow Perfect™ Hair Growth Serum
Ennakkotilaus

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Tehokas seerumi hiusten kasvuun, joka sisältää Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ ja AnaGain™ ainesosia.

59.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää

Normaalin hiustenlähdön määritelmä

On täysin normaalia, että tietty määrä hiuksia lähtee päivittäin. Hiuksilla, kuten muillakin soluillamme on oma elinkaarensa. Hiukset lähtee aina niiden elinkaaren päätyttyä.  Kuten jo alussa mainitsinkin normaalisti hiuksia lähtee noin 30-150 kappaletta päivässä. Se voi kuulostaa paljolta, mutta on hyvä muistaa, että ihmisellä on noin 100 000-150 000 hiusta. Joten sillä, että hiukset lähtevät luonnollisesti ei ole juurikaan vaikutusta hiusten tuuheuteen.

Ymmärtääksemme kaikkia hiustenlähdön syitä, tulee meidän ensin tarkastella hiusten normaalia kasvurytmiä. Hiusten kasvu on osa jatkuvaa kiertoa, jossa on neljä päävaihetta. Kaikilla 100 000-150 000:sta hiuksesta on meneillään oma kasvuvaiheensa. Meille tämä on hieno asia, sillä sen sijaan, että kaikki hiukset lähtee samanaikaisesti, jokainen hius lähtee omassa tahdissaan. 

Hair Growth Phase

Näin hiusten kasvusykli käytännössä toimii:

1. Anageeni eli hiusten kasvuvaihe

Anagen Growth Phase

Ensimmäisessä hiusten kasvuvaiheessa hiustuppien solut jakaantuvat nopeasti, johtaen uusien hiussuortuvien kasvuun. Noin 80-90% hiuksista on niin sanotussa anageenissa kasvuvaiheessa. Tämä vaihe voi kestää kahdesta seitsemään vuotta – se myöskin määrittää kuinka pitkiksi hiuksesi voivat kasvaa. Genetiikka, ravinto, ikä ja yleinen terveydentila vaikuttaa hiusten ensimmäiseen kasvuvaiheeseen. Terveytesi voi siis vaikuttaa hiustesi pituuteen, joten siksi suosittelen noudattamaan terveellisiä elämäntapoja saadaksesi pidemmät ja tuuheammat hiukset, sekä ehkäistäksesi runsaan hiustenlähdön. Mutta tästä lisää myöhemmin!

2. Katageeni eli siirtymävaihe

Catagen Growth Phase

Kun hius on kasvanut pisimpään mittaansa, hiustuppi siirtyy tällöin niin sanottuun katageenivaiheeseen. Tässä lyhyessä siirtymävaiheessa hius irrottautuu juurestaan, joka puolestaan muuttuu passiiviseksi ja alkaa kutistua. Hius sen sijaan alkaa nousta ylöspäin kohti hiuspohjaa. Kun hius irtoaa juuresta, vapautuu se myös verenkierrosta. Tällöin hius ei enää saa tarvitsemaansa ravintoa, ja hiuksen kasvu päättyy lopullisesti. Tämä siirtymävaihe on hiusten elinkaaren lyhin vaihe kestäen noin 3-4 viikkoa. Vain n. 1% hiuksistasi on tässä vaiheessa samanaikaisesti.

3. Telogeeni eli lepovaihe

Telogen Growth Phase

Vaikka katageenivaiheen jälkeen hius on lepovaiheessa, se pysyy edelleen kiinni hiuspohjassa noin 3-4 kuukautta. Sillä aikaa hiustuppi valmistuu kasvattamaan uuden hiuksen entisen tilalle, joka tulee korvaamaan sen myöhemmin. Tässä vaiheessa lepotilassa oleva hius ei siis enää kasva tai saa ravinteita verenkierrosta. Tästä syystä telogeenivaihetta kutsutaan lepovaiheeksi. Noin 14% hiuksistasi on tässä vaiheessa samalla hetkellä.

4. Eksogeeni eli uuden hiuksen vaihe

Exogen Growth Phase

Kun uusi hius on valmis kasvamaan lepäävän alta, vanha hius lähtee irtoamaan  antaen tilaa uudelle hiukselle ja sen elinkaarelle. Kun hiuksen elinkaari on ohi, hius tippuu pois. Kun hiussuortuva saavuttaa eksogeenivaiheen, et voi enää millään konstilla ehkäistä hiuksen putoamista.

Eksogeenivaiheen jälkeen hiustuppi palaa taas anageeni vaiheeseen, ja alkaa kasvattamaan uutta hiusta. Tämä elinkaari toistuu vuodesta toiseen!

HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Women

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Tablets for Men HairLust - Hair Formula Tablets for Men
Säästä jopa 50%

Hair Formula Tablets for Men

Hiusvitamiinit miehille tablettimuodossa, sisältää 20 vitamiinia, mineraalia ja aminohappoa.

32.95 €

Lue lisää

Hiukset lähtee vs. runsas hiustenlähtö

Se, että hiukset lähtee on täysin tavallinen ja tarpeellinen osa hiusten kasvuprosessia. Mutta jos arvioit, että menetät päivittäin enemmän kuin 150 hiusta, lasketaan hiustenlähtö runsaaksi.

Hiuksia lähtee paljon normaalia enemmän etenkin silloin kun suuri määrä hiustuppeja siirtyy anageenivaiheesta katageenivaiheeseen samanaikaisesti. Kun lopulta hiukset lähtevät noin 4-5 kuukauden kuluttua, voivat hiukset tuntua ja näyttää huomattavasti ohuemmilta. Tämän tyyppinen runsas hiustenlähtö voi aiheutua monista eri syistä, kuten stressistä, pitkästä sairastelusta, lääkityksesti, raskaudesta tai huomattavasta painonpudotuksesta. Nämä ovat yleisiä syitä runsaalle hiustenlähdölle. Ongelmaan voi olla myös jokin piilevä terveydellinen syy, jos hiuksia lähtee paljon yhtäkkiä.

Yleisiä syitä runsaaseen hiustenlähtöön

Kuten jo mainitsin, hiuksia lähtee monista eri syistä. Mainitsinkin jo muutaman syyn hiusten ennenaikaiseen siirtymiseen katageenivaiheeseen. Tosiasiassa yleisin syy naisten ja miesten runsaalle hiustenlähdölle on joko geneettinen tai hormonaalinen:

Syy siihen, miksi hiuksia lähtee paljon on yleisimmin androgeeninen hiustenlähtö, jota kutsutaan myös yleisemmin miesten tai naisten perinnölliseksi tai runsaaksi hiustenlähdöksi. Näissä tapauksissa se, että hiukset lähtee, ei suoranaisesti liity normaaliin hiusten kasvuun ja sen eri vaiheisiin. Sen sijaan, androgeenisessä hiustenlähdössä hormoni nimeltä dihydrotestosteronia, eli DHT-hormonia, muodostuu hiustupeissa. DHT saa hiustupit kutistumaan pikku hiljaa, kunnes ne lopulta lopettavat uusien hiusten kasvattamisen kokonaan! Kun näin pääsee tapahtumaan, hiuksia lähtee paljon, eikä uusia enää kasvakaan niiden tilalle.

HairLust - Scalp Delight™ Bundle HairLust - Scalp Delight™ Bundle
Säästä 20%
Ennakkotilaus

Scalp Delight™ Bundle

Tuotepaketti hiuspohjan hoitoon ja kuorintaan kaikille hiustyypeille.

66.85 €

53.48 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Hair Growth Serum HairLust - Grow Perfect™ Hair Growth Serum
Ennakkotilaus

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Tehokas seerumi hiusten kasvuun, joka sisältää Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ ja AnaGain™ ainesosia.

59.95 €

Lue lisää

Hiusten jatkuva tai kovakourainen muotoilu tai liian voimakkaiden ja haitallisten hiustuotteiden käyttö on myös yleinen syy hiusten ohenemiseen. Jos siis käytät paljon lämmöllä toimivia laitteita, kuten hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kiharrinta, et ainoastaan vaurioita ja kuivata hiuksiasi, vaan voit myös vahingoittaa itse hiustuppeja. Hiustupit voivat vaurioittua esim. repimisen tai hankauksen seurauksena. Jos hiusjuurten rasittuminen on päivittäistä, voi se saada hiukset lähtemään ennenaikaisesti. Vastaavasti liian voimakkaat hiustenhoitotuotteet, jotka sisältävät liian tehokkaita tai haitallisia kemikaaleja, kuten SL-sulfaatteja, parabeeneja ja ftalaatteja, voivat paitsi kuivattaa ja ärsyttää päänahkaa, myös vahingoittaa hiustuppeja ja aiheuttaa hiusten siirtymisen ennenaikaiseen lepovaiheeseen.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä haluan puhua ruokavalion ja elämäntapojen vaikutuksesta hiusten terveyteen. Jos et saa ruokavaliostasi kaikkia kehosi tarvitsemia ravintoaineita, kuten vitamiineja ja proteiineja, kehosi voi ohjata saamasi ravintoaineet näiden tärkeämpien toimintojen ylläpitämiseksi hiustuppien sijaan. Ilman näitä ravintoaineita hiustuppesi kasvattavat hiuksia hitaammin, ja kasvavat hiukset ovat hauraampia ja hennompia. Vitamiinien puutos voi vaikuttaa siis suoraan hiusten lähtöön. Jos haluat kuulla tarkempaa tietoa aiheesta, kurkkaa artikkelimme yleisimmistä hiustenlähdön syistä.

Epäterveelliset elämäntavat näkyvät usein hiuksissa. Saadaksesi hyvinvoivat hiukset terveellisellä ruokavaliolla ja aktiivisella elämäntyylillä pääset jo pitkälle.

Mistä tietää onko jokin vialla?

Mistä erottaa, että hiukset lähtee normaalisti vai onko kyseessä jo runsas hiustenlähtö? Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

 • Hajanainen hiustenlähtö - Jos hiukset lähtee ympyrän muotoisina laikkuina, voi kyseessä olla sairaus nimeltä alopecia areata eli pälvikaljuus Siinä tapauksessa sinun kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Alopeciasta kärsivät saavat hiuksensa kuitenkin takaisin muutamien kuukausien tai vuosien kuluttua.
 • Vetäytyvä hiusraja - Miehet huomaavat hiusten ohenemisen yleensä ensimmäiseksi siitä, että hiusraja alkaa vetäytyä. Tämä on myöskin ensimmäinen merkki androgeenisestä alopeciasta, eli perinnöllisestä hiustenlähdöstä.
 • Hiukset ohenevat päälaelta - Runsas hiustenlähtö voi alkaa myös hiusten ohenemisella, etenkin päälaelta. Tällöinkin kyseessä on useimmiten perinnöllinen hiustenlähtö.
 • Hiustenlähtö tasaisesti ympäri päätä - Naisilla hiukset lähtevät yleensä tasapuolisesti ympäri hiuspohjaa, kun taas miehillä hiustenlähtö sijoittuu helposti yhteen alueeseen. Vaikka naiset eivät välttämättä huomaa niin selkeästi kun hiuksia lähtee paljon, on hiusten selkeä kokonaisvaltainen oheneminen merkki siitä, että kyseessä on runsas hiustenlähtö.
 • Pienentynyt poninhäntä - Naiset voivat ovelasti huomata naisten hiustenlähdön omasta poninhännän paksuudestaan mikäli tuntuu, että hiuksia lähtee paljon. Jos poninhäntäsi on siis selkeäsi ohuempi, voi olla että hiuksiasi lähtee normaalia enemmän.
 • Hiuksia lähtee paljon yhtäkkiä - Jos huomaat, että hiuksia kertyy enemmän tyynyysi, hiusharjaasi tai suihkukaivoon, voi syynä olla epätavallisen runsas hiustenlähtö.

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Jos tunnistat itselläsi minkä tahansa edellämainituista syistä, suosittelen juttelemaan lääkärisi kanssa. Sitä kautta voit saada luotettavan selityksen siihen, miksi hiuksia lähtee paljon, sekä löytää siihen oikeat hoitomenetelmät ja tuotteet.

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö: 8 vinkkiä

Vaikka et varsinaisesti kärsisi kaljuuntumisesta, jo se, että hiuksia lähtee paljon voi olla hyvinkin turhauttavaa. Näillä vinkeillä voit tehostaa hiusten kasvuvaihetta, ja välttyä ennen aikaiselta hiustenlähdöltä.

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #1: Noudata monipuolista ja terveellistä ruokavaliota

terveellinen ruokavalio

Hyvinvoivat ja terveet hiukset lähtevät sisäisestä hyvinvoinnista. Monipuolinen ruokavalio, joka sisältää keholle tärkeitä proteiineja, hyviä rasvoja, on erityisen tärkeää, jos hiuksia lähtee paljon. Hiukset tarvitsevat monia eri vitamiineja ja ravintoaineita pysyäkseen terveinä. Saadaksesi lisää tietoa hiuksille tärkeistä vitamiineista, kurkkaa blogiartikkeliammetärkeimmät hiusvitamiinit.

Edistääksesi hiusten kasvuvaihetta, sekä ehkäistäksesi sitä, että hiukset lähtevät, yritä panostaa laadukkaisiin proteiineihin, hyviin rasvoihin. Sisällä ruokavalioosi myös runsaasti hedelmiä ja vihanneksia.

Saadaksesi tarvittavat ravintoaineet ruokavaliostasi, pidä huolta, että ruokavaliosi sisältää:

 • Kananmunat
 • Hyvälaatuiset proteiininlähteet, kuten kana ja kala
 • Laadukkaat rasvat, kuten avokado ja oliiviöljy
 • Tummanvihreät vihannekset
 • C-vitamiinipitoiset hedelmät ja vihannekset, kuten appelsiinit ja paprikat

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #2: Käytä hiusten kasvua tukevia vitamiineja

hiusvitamiinit

Joskus kaikkien terveydelle tärkeiden vitamiinien sisältyminen päivittäiseen ruokavalioon on vaativaa, tai jopa mahdotonta. Tällöin suosittelen kokeilemaan hiuksille tarkoitettuja vitamiineja, kuten Hairlust Hair Formula Gummies for Women - vitamiinit.

Hairlust vitamiinit sisältävät kaikki tärkeät vitamiinit, joita hiustuppesi tarvitsevat, mm. 5 000 mcg biotiinia. Biotiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista hiuksille. Pieni vertaus tähän väliin – sinun tulisi syödä 500 kananmunaa päivittäin saadaksesi tuon määrä biotiinia puhtaasti ruuasta. Hairlust vitamiinit ovat myös vegaanisia, allergiaystävällisiä, gluteenittomia, laktoosittomia, eivätkä ne sisällä yhtään keinotekoisia värejä tai makuaineita.

Pystyt pidentämään hiusten anageenia kasvuvaihetta varmistamalla, että hiuksesi saavat kaikki vitamiinit ja hivenaineet mitä ne tarvitsevat. Tämä myös ehkäisee sitä, että hiuksia lähtee paljon.

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Formula Gummies For Men HairLust - Hair Formula Gummies For Men
Säästä jopa 50%

Hair Formula Gummies For Men

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit miehille hiustenlähtöön.

32.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #3: Vältä lämpökäsittelyä

lämpökäsittely

Kuten jo mainitsin aikaisemmin, hiusten tippuminen voi johtua hiusten runsaasta   käsittelystä. Päivittäinen hiusten lämpökäsittely vahingoittaa hiussuortuvia, jättäen ne hauraiksi. Ajan kuluessa haurastuneet hiukset katkeavat ja tippuvat pois. hiussuortuvia, jättäen ne hauraiksi. Ajan kuluessa haurastuneet hiukset katkeavat ja tippuvat pois.

Välttääksesi sen, että hiukset lähtee, pidä pieni tauko hiusten kuumakäsittelystä. Jos tämä tuntuu liian haastavalta, voit kokeilla käyttää muotoilulaitteita alemmalla lämpöasetuksella. Kun kuumakäsittelet hiuksiasi on erityisen tärkeää käyttää hiusten lämpösuojaa, kuten Hairlust Strengthening & Protection hiusöljyä tai Sun Defense Hair Mist -suihketta ennen muotoilua - Ilman sitä voit taata hiustesi vaurioituvan!

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil
Ennakkotilaus

Split Fix™ Hair Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Tehokosteuttava ja aurinkosuojan antava suihke hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #4: Aloita latvoista

Aloita latvoista

Päivittäinen hiusten selvitys on osa hyvää hiusrutiinia. Joskus unohdamme kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, kuinka harjaamme hiuksiamme. Tavanomainen harjaus ylhäältä alas voi luoda pienistäkin takuista vaikeasti selvitettäviä. Kovat ja repivät harjausotteet voivat johtaa hiusten katkeiluun ja irtoamiseen. Tämän takia hiuksia kannattaakin harjata aloittaen latvoista ja pitäen samalla kiinni hiuksista, jotteivat hiustupet rasitu liikaa ja hiukset irtoa juuriltaan. Kun latvat on selvitetty, voit siirtyä askel kerrallaan hieman ylöspäin. Näin saat hiuksesi selväksi mahdollisimman hellävaraisesti ja hiustenlähtöä vältellen.

Kannattaa myös miettiä tarkkaan millaista harjaa käyttää. Hyvä vinkki on vaihtaa hiusharjaa esimerkiksi ympäristöystävälliseen Bamboo hiusharjaan, jolla hiukset saa selvitettyä hellävaraisemmin.

Hiustesi selvittämiseen suihkun jälkeen, suosittelen käyttämään Detangle Wet Brush - harjaa. Se on suunniteltu etenkin märkien ja pyyhekuivien hiusten selvittämiseen. Samanaikaisesti harjan joustavat harjakset antavat hiuspohjallesi kevyen hieronnan. 

HairLust - Bamboo Vented Brush HairLust - Bamboo Vented Brush
Ennakkotilaus

Bamboo Vented Brush

Keskikokoinen bambuhiusharja hiusten selvittämiseen tai kuivaamiseen föönin kanssa.

24.95 €

Lue lisää
HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Pink HairLust - Wet Hair Detangler Brush, Pink
Ennakkotilaus

Wet Hair Detangler Brush, Pink

Hiusharja erityisesti märkien hiusten hellävaraiseen harjaamiseen.

9.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #5: Vältä rasittamasta hiuspohjaa

Vältä rasittamasta hiuspohjaa

Pidätkö hiuksiasi usein tiukalla nutturalla? Jos kyllä, voit huomaamattasi aiheuttaa sen, että hiukset lähtee. Tiukat kampaukset kuten nutturat, ponnarit ja letit rasittavat hiuksia ja hiusjuuria, mikä voi johtaa siihen, että hiukset lähtevät herkemmin. Pyri siis löysentämään nutturaa ja vaihtelemaan tapaa, jolla pidät hiuksia kiinni, jotteivat ne kulu yhdestä kohdasta.

Ehkäistäksesi sen, että hiuksia lähtee paljon kampaustesi johdosta, kokeile Hairlust Hair Rings - ponnareita. Ne ovat hellävarainen vaihtoehto tavallisille ponnareille. Suosittelen välttämään erityisesti metalliosia sisältäviä ponnareita ja hiusasusteita, sillä ne katkovat ja repivät hiuksia erityisen paljon.

HairLust - Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Pink/Purple HairLust - Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Pink/Purple

Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Pink/Purple

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää
HairLust - Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Blue/Green HairLust - Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Blue/Green

Hold On Tight Hair Rings 6-Pack, Blue/Green

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #6: Päivitä hiustenpesurutiinisi

hiustenpesurutiini

Välttääksesi ylimääräistä hiustenlähtöä suosittelen päivittämään hiustenhoitorutiinisi. Pidä huolta, että käytät tuotteita, jotka ovat hoitavia ja hellävaraisia hiuksille ja hiuspohjallesi. Hyvä esimerkki hennoille hiuksille tarkoitetuista tuotteista on Hairlust Split Fix™ Duo , jotka sisältävät aktiivisia mikroproteiineja, joiden tehtävä on rakennepaikata hiuksia jättäen ne vahvemmiksi ja terveemmiksi jokaisen pesukerran jälkeen. Siitä löytyy miehillekin oma versionsa!

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 15%
Ennakkotilaus

Split Fix™ Duo

Ehkäise hiusten katkeilua ja vaurioita tällä sulfaatittomalla shampoolla ja hoitoaineella.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Shampoo HairLust - Grow Perfect™ Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️
Ennakkotilaus

Grow Perfect™ Shampoo

Vahvistava shampoo hiustenlähtöön, joka sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #7: Käsittele varovasti märkiä hiuksia

Käsittele varovasti märkiä hiuksia

Käsi ylös, jos kiedot hiuksesi pyyhkeeseen aina hiusten pesun jälkeen! Voisin melkein vannoa, että suurin osa meistä tekee niin. Suosittelen kuitenkin vaihtamaan puuvillaisen hiuspyyhkeesi hellävaraisempaan bambuhiuspyyhkeeseen.

Puuvillan kuidut tavallisissa pyyhkeissä ovat usein liian kovia hiuksille. Ne jättävät hiukset helposti takkuisiksi ja pörröisiksi. Syy tähän on se, että hiuksemme ovat herkimmillään märkänä, ja siksi sinun tulisi olla erittäin tarkkana.

Suosittelen kokeilemaan jatkossa kuivata hiuksesi Bamboo Hair Towel Wrap Wrap - hiusturbaanin avulla. Pyyhe on valmistettu bambun ja puuvillan sekoitteesta, joka on paljon hellävaraisempi hiuspyyhe hiuksiasi kohtaan.

HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White
Säästä jopa 10%
Ennakkotilaus

Bamboo Hair Towel Wrap, White

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Blue HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Blue
Säästä jopa 10%
Ennakkotilaus

Bamboo Hair Towel Wrap, Blue

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #8: Nuku tarpeeksi

Nuku hyvin

Riittävä unen määrä on yksi tärkeimmistä asioista terveyden ylläpitämiseksi. Hiuksia on hyvä suojella myös nukkuessa käyttämällä hiuksillesi hellävaraista tyynyliinaa. Suosittelenkin vaihtamaan perinteisen puuvilla tyynyliinan silkkisen pehmeään bambutyynyliinaan. Bambutyynyliina on pehmeä ja viileä materiaali suojaa hiuksiasi sekä estää takkujen muodostumisen nukkuessa. Samalla varmistat, ettei hiustenlähtö pääse yllättämään. Tämän lisäksi tyynyliinan valmistamiseen käytetyt materiaalit ovat ympäristöystävällisiä.

Perinteisesti tyynyliinat valmistetaan puuvillasta, jonka karkeat kuidut hankaavat hiuksiasi ja aiheuttavat takkuisuutta, kuivuutta ja katkeilua. Bambun kuidut ovat puolestaan silkinpehmeitä, mikä tekee siitä paremman ihollesi sekä hiuksillesi.

HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White
Säästä jopa 10%
Ennakkotilaus

Silky Bamboo Pillowcase, Pearl White

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink
Säästä jopa 10%
Ennakkotilaus

Silky Bamboo Pillowcase, Cameo Pink

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää

Se, että hiukset lähtee, on täysin normaali vaihe hiusten terveessä kasvusyklissä. Voit vähentää sitä, että hiuksia lähtee paljon noudattamalla hyviä hiusrutiineja. Jos kuitenkin huomaat, että runsas hiustenlähtö lisääntyy, olisi tällöin hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

Tässä kaikki tällä kertaa hiustenlähdöstä. Toivottavasti löysit myös vinkkejä siihen, mitä tehdä kun hiuksia lähtee paljon. Jos sinulla heräsi mitä tahansa kysymyksiä tai haluat jakaa omia kokemuksiasi (ja ehdotuksia), jätä viesti kommentti kenttään.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Kipeä päänahka

  Herkkä ja kipeä päänahka? Mitä tehdä kun päänahan arkuus ja kipu vaivaavat

 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • stressi hiustenlähtö

  Aiheuttaako stressi hiustenlähtöä? Syyt ja hoito hiustenlähtöön stressin takia

Katso kaikki artikkelit