Hårtab efter graviditetKatso kaikki artikkelit

Hiustenlähtö raskauden jälkeen – kaikki mitä sinun tulee tietää

Vauvan saapumisen lähestyessä tulevilla äideillä on monen monta asiaa mietittävänä ja suunniteltavana. Kun ajatuksissa pyörii aikataulut, ostoslista, vaipanvaihto ja imetys, hiustenlähtö raskauden jälkeen on harvoin yksi päällimmäisistä asioista odottavien äitien mielessä.

Vaikka hiuksesi eivät ole tärkein asia tässä kiireisessä elämänvaiheessa, totuus on kuitenkin se, että monilla uusilla äideillä ilmenee raskauden jälkeinen hiustenlähtö. Ja kun sanon raskauden jälkeinen hiustenlähtö, en tarkoita muutamaa suortuvaa, vaan niitä voi todellakin lähteä tukoittain! Vaikka hiustenlähtö synnytyksen jälkeen on täysin normaalia, tiedämme, että raskauden jälkeinen hiustenlähtö voi olla erittäin stressaavaa kokemus, etenkin kaikkien muiden samaan aikaan tapahtuvien ulkonäkömuutosten kanssa.

Mistä hiustenlähtö synnytyksen jälkeen sitten johtuu ja mitä sille voi tehdä? Liittyykö imetys hiustenlähtöön? Jatka lukemista, jos raskauden jälkeinen hiustenlähtö mietityttää ja kaipaat lisätietoa aiheesta.

Sisältö

Mistä hiustenlähtö raskauden jälkeen johtuu?

Ennen kuin puhutaan siitä, mistä hiustenlähtö raskauden jälkeen johtuu, meidän kannattaa ensin käydä läpi mitä hiuksille tapahtuu raskauden aikana. Useimmat naiset itse asiassa kokevat hiustensa olevan terveellisemmät, kiiltävämmät ja paksummat raskauden aikana kuin yleensä. Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen tai raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysajan päätyttyä voikin tulla siis yllätyksenä!

Miksi hiukset sitten ovat paremmassa kunnossa raskauden aikana? Se johtuu siitä, että hiuksen elinkaaressa on kolme vaihetta: kasvu-, lepo- ja irtoamisvaihe. Jokainen hiussuortuva on eri vaiheessa, minkä vuoksi ihmisiltä yleensä irtoaa vähän hiuksia joka päivä, sen sijaan, että kaikki ihokarvat lähtisivät yhtäaikaisesti kuten monilta muilta nisäkkäiltä.

Hair Growth Phases

Raskauden aikana lisääntynyt estrogeenitaso pidentää hiusten kasvu- ja lepovaiheita. Koska hiuksia irtoaa vähemmän, hiukset näyttävät tavallista paksummilta ja täyteläisemmiltä. Hiusten kokonaismäärä raskauden aikana kasvaa arviolta 38%. Tämän takia monet naiset sanovat kokevansa elämänsä parhaat hiukset ollessaan raskaana!

Hiustenlähtö alkaa siis vasta vauvan synnyttyä, mistä syystä ilmiötä kutsutaankin nimellä raskauden jälkeinen hiustenlähtö. Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen johtuu siitä, että raskauden loputtua hormonit palaavat normaalille tasolle ja ne ‘ylimääräiset’ hiukset, joiden lepo-tai kasvuvaihe piteni raskauden johdosta, irtoavat. Raskauden jälkeinen hiustenlähtö on siis hormonaalisen hiustenlähdön muoto, samoin kuin hiustenlähtö vaihdevuosien aikana.

Puhdas, kosteutettu ja terve hiuspohja on avain tuuheampiin ja hyvinvoiviin hiuksiin.

Telogen effluvium voi ilmetä myös silloin, kun fyysinen tai psykologinen trauma aiheuttaa tavallista suuremman määrän hiuksia siirtymään kasvuvaiheesta lepovaiheeseen. Jos olet joskus kärsinyt hiustenlähdöstä parisuhteen hajoamisen tai erityisen ikävän flunssan jälkeen, tiedät mitä tarkoitamme. Koska synnytys on fyysisesti rankkaa, etenkin jos sinulla esiintyy komplikaatioita tai sinulle joudutaan tekemään leikkaus, on helppo ymmärtää, kuinka hiustenlähtö synnytyksen jälkeen voi aiheutua telogen effluviumin johdosta.

Milloin raskauden jälkeinen hiustenlähtö alkaa?

Raskauden jälkeinen hiustenlähtö alkaa noin 3–6 kuukautta synnytyksen jälkeen. Hiustenlähtösyynä ei ole imetys, vaan yleensä hiustenlähtö alkaa imetysajan jälkeen - vasta silloin kuin aloitat vieroituksen tai kun alat täydentämään vauvan ruokavaliota korvikkeella tai kiinteillä ruoilla.

Muista, että raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysvaiheen loputtua ei ilmene kaikilla naisilla. Jos synnytyksestä on kulunut kuusi kuukautta, imetysaika on ohi, eikä hiustenlähtöä ole tapahtunut, saatat olla yksi niistä onnekkaista, joille hiustenlähtö raskauden jälkeen ei ole ongelma!

Jos hiustenlähtösi ei rauhoitu 6-12 kuukauden jälkeen synnytyksestä, voi taustalla olla muita ysitä ja sinun kannattaa harkita lääkärin kanssa keskustelemista.

Muita syitä hiustenlähtöön imetysajan ja raskauden jälkeen:

 • Kilpirauhasongelmat
 • Raudanpuute eli anemia
 • B12-vitamiinin puute
 • Riittämätön foolihapon saanti
 • Antioksidanttinen stressi
 • Tunneshokki
 • Hormonaaliset muutokset

Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen - mikä on normaalia?

Vaikka hiustenlähtö synnytyksen jälkeen voi olla raju, se on ​​normaali osa uuden elämän tuomista maailmaan. Määrällisesti raskauden jälkeinen hiustenlähtö vaihtelee, mutta tyypillisesti naiset menettävät jopa 30% hiuksistaan.

Miten hiustenlähtö raskauden jälkeen sitten todellisuudessa ilmenee? Kuten mainitsimme, hiustenlähtö imetysajan aikana ei ole yleistä, vaan normaalisti raskauden jälkeinen hiustenlähtö alkaa vasta vauvan siirtyessä muuhun ruokavalioon. Todennäköisesti huomaat, että hiuksia lähtee paljon enemmän harjatessa ja suihkussa. Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen voi myös aiheuttaa hiusten ohenemista hiusrajan tuntumassa. Muita oireita, joita raskauden jälkeinen hiustenlähtö voi aiheuttaa, ovat levenevä jakaus ja oheneva poninhäntä.

Ennen-jälkeen kuvat naisista, jotka kokivat hiustenlähtöä raskauden jälkeen. Ennen - kuvat on otettu hiustenlähdön alkaessa ja jälkeen-kuvat on otettu hiustenlähtöä estävien tuotteiden käytön jälkeen. Jälkeen-kuvissa naiset ovat syöneet 2-3 kuukautta Hairlust - ravintolisää hiuksille.

Hairlust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Tulokset ovat yksilöllisiä, mutta näkyviä tuloksia saadaan usein 2-4 kuukauden käytön jälkeen.

Onko raskauden jälkeinen hiustenlähtö estettävissä?

Valitettavasti ei. Hiustenlähtö raskauden jälkeen ei ole estettävissä oikeastaan millään konstein. Mutta voit ajatella sitä näin: Jos sinulla on raskauden jälkeinen hiustenlähtö, et oikeastaan ​​menetä hiuksia ollenkaan verrattain normaaliin, menetät vain ne hiukset, jotka eivät irronneet normaaliin tapaan raskauden aikana. Ne vain irtoavat myöhässä, silloin kun raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysajan päätyttyä alkaa ilmetä.

Vaikka raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysajan loputtua tai sitä ennen ei ole estettävissä, voit kuitenkin minimoida vaikutukset, joita se saattaa aiheuttaa, etsimällä hoitoa tai käyttämällä tiettyjä hiustenhoitomenetelmiä (kerron niistä lisää myöhemmin).

Paheneeko raskauden jälkeinen hiustenlähtö seuraavien raskauksien myötä?

Teoreettisesti raskauden jälkeinen hiustenlähtö ei pahene sen takia, että olisit raskaana useamman kerran peräkkäin. Jos raskautesi ovat kuitenkin lähellä toisiaan, hiuksesi eivät välttämättä saa tarpeeksi aikaa kasvaa uudelleen raskauksien välissä, joten ne saattavat näyttää ohuemmilta myöhemmän raskauden loputtua. Vaikka hiustenlähtö synnytyksen jälkeen on määrällisesti sama, aloitat myöhemmän raskauden vähemmällä määrällä hiuksia kuin edellisen. Tämä luo illuusion siitä, että raskauden jälkeinen hiustenlähtö pahenee seuraavien raskauksien myötä.

Toinen huomioitava asia on ikä. Hiuksemme muuttuvat hennommiksi ja ohuemmiksi vanhetessamme - se on luonnollinen osa ikääntymisprosessia! Jos sinulla on monta raskautta peräkkäin useamman vuoden ajan ja sinulla ilmenee raskauden jälkeinen hiustenlähtö monesti, hiuksistasi voi tulla kokonaisvaltaisesti ohuemmat tämän elämänvaiheen aikana. Se on täysin luonnollista ja normaalia. Jos raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysvaiheen loputtua vaikuttaa kuitenkin äärimmäiseltä, voi olla viisasta puhua lääkärille sen mahdollisista syistä ja hoidosta.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen - 2 parasta hoitoa

Hiustenlähtö on stressaavaa milloin tahansa, mutta hiustenlähtö synnytyksen jälkeen voi olla erityisen epämiellyttävä kokemus, koska samaan aikaan tapahtuu niin paljon monia muitakin muutoksia. Kun mielessä pyörii uusia asioita kuten aikataulujen järjestely ja imetys, hiustenlähtö ei ole toivottu lisästressin tuoja!

Kuten itse raskausaika tai imetys, hiustenlähtö raskauden jälkeen ja siitä toipuminen on erilainen kaikilla. Yleensä toipuminen kestää noin kolmesta kuukaudesta vuoteen. Onneksi on olemassa kaksi yksinkertaista hoitokeinoa, joiden avulla voit yrittää auttaa hiuksiasi kasvamaan nopeammin takaisin, jos sinulla ilmenee raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysajan päätyttyä.

1. Syö hyvin

Hiustuppesi tarvitsevat tietyn määrän vitamiineja ja mineraaleja kasvattaakseen uusia hiuksia tehokkaasti ja auttaakseen hiuksiasi toipumaan, jos hiustenlähtö raskauden jälkeen tuottaa ongelmia. Paras tapa saada näitä vitamiineja ja mineraaleja on noudattaa monipuolista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti proteiineja, hedelmiä, vihanneksia, täysjyviä ja terveellisiä rasvoja.

2. Nappaa tarpeelliset vitamiinit ravintolisästä

Ymmärrämme, että uuden äidin elämä on kiireistä! Vastasyntyneestä huolehtiessasi päivittäisen vihannesannoksen saanti ei aina onnistu. Siksi suosittelemme Hair Formula Gummies for Women avuksi, jos sinulla ilmenee raskauden jälkeinen hiustenlähtö. Tämä hiusten ravintolisä sisältää kaikki vitamiinit ja mineraalit, joita hiustuppesi tarvitsevat edistääkseen hiusten takaisinkasvua. Koska tämä ravintolisä otetaan herkullisina viinikumivitamiineina, se on myös helppo muistaa ottaa. Ne tulevat kuitenkin myös tablettimuodossa.

On hyvin yleistä, että uudet äidit ottavat vitamiineja hiustenlähtöön imetysajan loputtua. Suosittelemme kuitenkin varmistamaan valmisteiden sopivuuden lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat niiden käytön, jos hiustenlähtö synnytyksen jälkeen tuottaa ongelmia.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen - 5 vinkkiä, joilla saat hiukset näyttämään paksummilta

Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen ei tarkoita sitä, että kaikkien tarvitsisi nähdä se päällepäin! Näiden yksinkertaisten hiustenhoitovinkkien avulla voit saada hiuksesi näyttämään parhaalta mahdolliselta, kunnes raskauden jälkeinen hiustenlähtö on ohi ja lisää hiuksia alkaa kasvamaan takaisin.

1. Päivitä hiustuotteesi

Change Your Product Line-Up

Jos hiustenlähtö synnytyksen jälkeen on tehnyt hiuksistasi ohuemmat, mutta sinulla ei yleisesti ole hennot tai ohuet hiukset, kannattaa tutustua tuuheuttaviin hiustuotteisiin! Tulet hämmästymään erosta, jonka voit saada aikaan vain muutaman hiustuotteen avulla. Ensimmäiseksi, vaihda tavallinen shampoo ja hoitoaine Grow Perfect™ Duoon, jotka on kehitetty oheneville hiuksille. Tai valitse Split Fix™ Duo, jos haluat keskittyä korjaamaan vaurioituneita ja katkeilevia hiuksia. Nämä tuotteet on valmistettu ravitsevista, ekologisista ainesosista, jotka vahvistavat ja kosteuttavat hiuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit säilyttää ne hiukset, jotka ovat jäljellä synnytyksen jälkeen mahdollisimman pitkään, sillä aikaa kun uudet hiuksesi kasvavat.

Shampoon ja hoitoaineen lisäksi kannattaa päivittäiseen hiustenhoitorutiiniin lisätä hiusten kasvua edistävä seerumi, kuten innovatiivinen Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Se sisältää runsaan annoksen hiusten kasvua tutkitusti edistäviä ainesosia, kuten Capixyl™:iä ja AnaGain™:ia.

Kun hiuksesi ovat puhtaat, käytä tuuheuttavaa Grow Perfect™ Thickening Spray - suihketta. Tämä hoito antaa lisätuuheutta hiusjuuriin sekä pitää huolta hiuspohjastasi luoden ihanteelliset olosuhteet uusien terveiden hiusten kasvulle.

2. Hoida hiuksiasi nukkuessasi

Sleep On It

Jos raskauden jälkeinen hiustenlähtö huolestuttaa, toinen tapa säilyttää jäljellä olevat hiukset on vaihtaa puuvillatyynyliina bambutyynyliinaan. Miksi? Koska puuvillakuidut ovat itse asiassa aika karkeita, ja käyttäessäsi puuvillatyynyliinaa hankaus tämän karkean kuidun kanssa tekee hiuksistasi alttiimmat katkeilemaan, takkuuntumaan ja littaantumaan. Bambu on materiaalina paljon sileämpää, joten käyttäessäsi siitä valmistettua tyynyliinaa hiuksesi ovat herätessäsi pehmeät ja takuttomat. Bambu puolestaan on uskomattoman sileää ja pehmoista, ja heräät varmasti hiukset silkkisinä sekä ilman takkuja.

Vinkki: Osta myös saman sarjan pussilakana. Nämä ylelliset pussilakanat ja tyynyliinat ovat saatavilla 8 eri värissä.

3. Harjaa varovasti

Detangle Gently

Jopa sillä miten harjaat hiuksesi, voi olla suuri vaikutus siihen, kuinka ohuet raskauden jälkeinen hiustenlähtö tekee hiuksistasi. Jos käytät liian paljon voimaa harjatessasi tai käytät vääränlaista harjaa, voit saada vielä enemmän hiuksia irtoamaan tai katkeilemaan. Tavallisen harjan sijaan suosittelemmekin Wet Hair Detangler Brush- harjan käyttöä. Sen pehmeät harjakset selvittävät takut varovaisesti, joten voit harjata hiuksesi katkomatta niitä. Lisäksi harjakset hierovat hiuspohjaa, joka edistää uusien hiusten kasvua. Tehdäksesi hiusten selvityksestä vielä helpompaa, suihkuta hiuksiin hieman jätettävää hoitoainetta ennen harjausta.

4. Unohda kuumat muotoilulaitteet

Skip Hot Tools

Kannattaa olla käyttämättä kaikkia lämmön avulla toimivia laitteita, kuten hiustenkuivaajaa, kihartimia ja suoristusrautoja. Vaikka kaikki erilaiset muotoilulaitteet ovat mahtavia työkaluja toivotun hiustyylin aikaansaamiseksi, kuumuus voi kuivattaa hiuksia ja johtaa niiden katkeiluun. Jos sinulla ilmenee raskauden jälkeinen hiustenlähtö imetysajan loputtua tai aiemmin, valitse aina kuin mahdollista sellainen hiustyyli, jonka aikaansaamiseksi et tarvitse kuumia muotoilulaitteita, tai vähintäänkin suojaa hiuksesi lämpösuojasuihkeella mahdollisten vaurioiden vähentämiseksi.

5. Vaihda hiustyyliä

Change Your Hairstyle

Oletko huomannut että monet uudet äidit leikkaavat hiuksensa lyhyemmiksi synnytyksen jälkeen? Se ei ole sattumaa! Pitkät hiukset ovat raskaat ja niiden paino saa hiukset näyttämään lateammilta. Lyhyemmät hiukset sitä vastoin ovat kevyemmät, joten ne ovat eloisammat ja tuuheamman näköiset, vaikka hiustenlähtö raskauden jälkeen olisikin tehnyt hiuksista normaalia ohuemmat. Sinun ei tarvitse tehdä suuria muutoksia - jopa muutamalla sentillä voi olla iso merkitys (tietysti jos mielesi tekee kokeilla hyvinkin lyhyttä hiusmallia, niin anna mennä vaan niin monta senttiä kuin uskallat!).

Jos haluat pitää hiuksesi sen pituisena kuin ne ovat, voit saada myös väliaikaista lisätuuheutta pelkästään vaihtamalla jakauksesi paikkaa. Kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, mutta ero on huomattava!

Yhtäkkinen hiustenlähtö imetysajan päätyttyä on varmasti epämieluisa yllätys, mutta muista, että hiustenlähtö synnytyksen jälkeen on täysin luonnollista ja normaalia, eikä siinä ole mitään hävettävää. Kuten muutkin raskauden aiheuttamat muutokset, uudet rutiinit tai imetys, hiustenlähtö on vain yksi osa tätä jännittävää elämänvaihetta! Raskauden jälkeinen hiustenlähtö ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi tehdä asialle mitään. Mainitsemieni vinkkien seuraaminen auttaa sinua tekemään hiuksistasi parhaaan mahdollisen näköiset ja mahdollisimman terveet, vaikka hiustenlähtö synnytyksen jälkeen tekisikin niistä ohuemmat. Voit nauttia tästä uudesta elämänvaiheesta, samalla kun annat hiuksillesi aikaa palautua ja kasvaa uudelleen.

Hiustesti

Löydä sinulle sopivimmat tuotteet

Tee testi

Yhteenveto: Faktoja raskaudenjälkeisestä hiustenlähdöstä

 • Osa naisista kokee raskauden jälkeistä hiustenlähtöä, ja toisille hiustenlähtö imetysajan päätyttyä on täysin vieras asia. Tämä on uniikkia ja molemmat tilanteet ovat normaaleja
 • Monilla naisilla hiusten määrä raskausaikana lisääntyy. Ei siis ole ihme, että monet kokevat parhaat hiuspäivänsä lasta odottaessa!
 • "Ylimääräiset" hiukset tippuvat kuitenkin raskauden jälkeen hormonaalisten muutosten vuoksi. Tätä äkillistä hiustenlähtöä kutsutaan nimellä telogen effluvium.
 • Hiustenlähtö imetysajan jälkeen on myös uniikkia, mutta yleensä naisilta lähtee noin 30% hiuksista.
 • Raskaudenjälkeistä hiustenlähtöä ei voi estää, mutta hiusten takaisinkasvua voi tukea esimerkiksi syömällä terveellisesti, käyttämällä ravintolisiä ja muistamalla hellävaraiset hiusrutiinit.
 • Mikäli hiustenlähtö ei rauhoitu 6-12 kuukauden sisällä synnytyksestä, kannattaa jutella lääkärin kanssa. Hiustenlähtöön on myös muita mahdollisia syitä.
 • Hiustenlähtö ei yleensä pahene seuraavien raskauksien myötä, mutta joissain tapauksissa hiukset eivät ehdi palautua raskauksien välissä. Tällöin hiustenlähtö saattaa vaikuttaa runsaalta. Toinen tekijä hiustenlähtöön on myös kasvava ikä.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Hurtigere voksende hår

  Miten saada hiukset kasvamaan nopeasti? Tehokkaimmat keinot

 • 10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

  10 parasta hiusvitamiinia & miten vitamiinit hiuksille oikeasti toimivat

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotiini hiuksille: millaisia tuloksia voit odottaa biotiinilta hiusten kasvuun?

 • Langt hår hurtigere

  Miten saada pidemmät ja paksummat hiukset? 9 parasta vinkkiä

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta

Katso kaikki artikkelit