shampoo rasvoittuville hiuksilleKatso kaikki artikkelit

Shampoo rasvoittuville hiuksille: Miten tunnistaa hyvät tuotteet rasvaisille hiuksille?

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin se, että edellisenä iltana pestyt hiukset tuntuvat rasvaisilta jo seuraavana aamuna. Kuten ehkä tiedät, on normaalia, että päänahka tuottaa luontaisesti talia. Liiallinen talintuotanto voi saada hiukset kuitenkin tuntumaan rasvaisilta. Rasvaisia hiuksia on ärsyttävä käsitellä, ja ne voivat myös vaikuttaa itsetuntoon. Jos tämä kuulostaa tutulta, on aika aika ottaa käyttöön shampoo rasvoittuville hiuksille.

Hiusten ja ihon luonnollinen öljy on nimeltään tali. Tali erittyy hiustupen ympärillä sijaitsevista talirauhasista, ja sen tarkoitus on pitää hiuspohja ja hiukset kosteutettuina. Liiallinen tali saa hiukset näyttämään rasvaisilta, vaikka olisitkin pessyt ne vastikään. Onneksi shampoo rasvaisille hiuksille sekä rasvoittuvan päänahan shampoo on kehitetty avuksi juuri tähän ongelmaan.

Rasvaiset hiukset voivat aiheuttaa epävarmuuden tunteita ulkonäköön liittyen. Hiusten rasvoittuminen voi johtua monen eri tekijän seurauksena. Paras tapa torjua hiusten liiallista rasvoittumista on ottaa selvää, miksi päänahka tuottaa ylimääräistä talia. Vastaus tähän kysymykseen löytyy usein kokeilemalla. On kuitenkin olemassa joitain ainesosia ja tuotteita, joiden avulla voit tasapainottaa päänahan talintuotantoa.

Jatka lukemista, jos haluat tietää mistä hiusten epätasapaino johtuu ja mikä on paras shampoo rasvoittuville hiuksille.

Sisältö

Mikä aiheuttaa rasvaiset hiukset?

Monet eri tekijät voivat aiheuttaa hiusten rasvoittumista. On tärkeää selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat sinun hiuspohjaasi, jotta voit taistella hiusten rasvoittumista vastaan ja valita mikä on sinulle sopivin rasvoittuvien hiusten shampoo. Kun käytössäsi on oikeanlainen shampoo, rasvoittuva päänahka ei tuota ylimääräistä talia. Yleisimpiä syitä rasvaisiin hiuksiin ovat:

 • Liiallinen pesu: Hiusten peseminen liian usein voi kuivattaa hiukset. Jos päänahkasi ja hiuksesi ovat hyvin kuivat, päänahkasi tuottaa enemmän talia kompensoidakseen kosteuden puutetta.
 • Kertymät: Liian monen hiustuotteen käyttö säännöllisesti aiheuttaa tuotekertymiä hiuksiin. Jos käytössäsi ei ole tehokkaasti puhdistava rasvoittuvien hiusten shampoo, rasvoittuva päänahka ei pääse eroon tuotejäämistä.
 • Geenit (tai hormonit):Hiuksesi voivat rasvoittua helpommin geeniperimän vuoksi. Onko perheenjäsenilläsi myös helposti rasvoittuvat hiukset? Myös hormonien epätasapaino voi saada kehon tuottamaan ylimääräistä talia. Shampoo rasvaisille hiuksille voi torjua hormonien epätasapainon vaikutusta.
 • Hiustyyppi: Jotkut hiustyypit rasvoittuvat nopeammin kuin toiset. Hennot ja suorat hiukset rasvoittuvat paksuja ja kiharia hiuksia helpommin.
 • Vääränlaiset tuotteet: Elämästäsi tulee paljon helpompaa, kun löydät sinulle sopivat hiustuotteet. Vääränlaisten tuotteiden käyttö voi aiheuttaa pH-tason epätasapainoa päänahassa, joka johtaa talin ylituotantoon. Kun käytössäsi on oikeanlainen, tasapainottava shampoo, rasvoittuva päänahka ei tuota liikaa talia.

Kokeilu on paras tapa selvittää mistä hiusten rasvaisuus johtuu. Lue lisää täältä siitä, kuinka päästä lopullisesti eroon rasvaisista hiuksista.

Tunnista hyvä shampoo rasvoittuville hiuksille

Paras tapa päästä eroon öljyisistä hiuksista on korkealaatuinen shampoo rasvaisille hiuksille. Mutta mistä voit tietää mikä on paras shampoo rasvoittuville hiuksille, kun vaihtoehtoja on niin monia?

How to Identify a Good Shampoo for Oily Hair

Jos mietit, millainen on hyvä shampoo rasvoittuville hiuksille, pidä alla olevat tekijät mielessä valitessasi sinulle sopivaa rasvoittuvien hiusten shampoota:

 • Hellävarainen, sulfaatition ja silikoniton koostumus: Sulfaatteja ja silikoneja sisältävästä shampoosta voi olla hiuksillesi enemmän haittaa kuin hyötyä. Silikoneja ja sulfaatteja sisältävät tuotteet kertyvät hiuksiin ajan mittaan. Näiden kertymien vuoksi hiuksesi alkavat tuottamaan ylimääräistä talia. Valitse siis sellainen hellävarainen shampoo rasvaisille hiuksille, joka ei sisällä näitä ainesosia.
 • Luonnollisuus ja vegaanisuus: Paras shampoo rasvaisille hiuksille on luonnollisia ainesosia sisältävä shampoo, joka ei ärsytä päänahkaa ja aiheuta päänahan kipua. Shampoo rasvaisille hiuksille tulisi olla valmistettu korkealaatuisista, ekologisista ja vegaanisista ainesosista. Käytä sertifioidun luonnonkosmetiikan tuotteita, jotka eivät ärsytä päänahkaa ja aiheuta talin liikatuotantoa hiuksissa.
 • Aktiiviset aineosat, jotka tasapainottavat päänahkaa ja talin tuotantoa: Valitsemasi shampoo ja hoitoaine rasvoittuville hiuksille tulisi auttaa eikä aiheuttaa lisää ongelmia. Pistä merkille, mitä aktiivisia ainesosia valitsemasi rasvoittuvien hiusten shampoo sisältää, varmistaaksesi että se tasapainottaa päänahan pH-arvoja sekä tukee tervettä talin tuotantoa.
HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää

Shampoo rasvaisille hiuksille: ainesosat

Jos haluat tietää, millainen on hyvä shampoo rasvoittuville hiuksille, kannattaa tarkastaa mitä ainesosia tuote sisältää. Käyn seuraavaksi läpi hieman tarkemmin, mitä ainesosia rasvoittuvan päänahan shampoon ja hoitoaineen tulisi sisältää.

Ingredients to Look For In a Shampoo For Oily Hair

 • Ekologinen rosmariiniöljy:Tällä ainesosalla on ominaisuuksia, jotka auttavat lievittämään kutinaa, pysäyttämään liiallisen talintuotannon sekä vähentämään tulehdusta hiustuppien alueella. Olen kokeillut levittää rosmariiniöljyä suoraan hiuksiin, mutta on vielä kätevämpää, että se on yksi Grow Perfect™ Shampoon ainesosista. Rosmariiniöljyn on myös osoitettu olevan tehokas hiusten kasvun edistäjä.
 • Maris Sal: Tällä luonnollisella, Kuolleestamerestä peräisin olevalla suolalla on hellävaraisesti puhdistava vaikutus, jonka vuoksi se on täydellinen ainesosa poistamaan kertymiä. Maris sal on erinomainen ainesosa rasvoittuvan päänahan shampoossa. Tätä mineraalirikasta merisuolaa on perinteisesti käytetty erilaisten ihon ongelmien hoitoon ja rauhoittamiseen.
 • Ekologinen lakkauute: Lakka rauhoittaa ja kosteuttaa hiuksia ja päänahkaa. Lakkauute sisältää myös runsaasti suojaavia antioksidantteja kuten A-, C- ja E-vitamiineja. Rasvoittuvien hiusten shampoossa lakkauute tasapainottaa ja ravitsee päänahkaa.
 • Ekologinen aloe vera: Sisältää runsaasti antioksidantteja, entsyymejä, mineraaleja, aminohappoja, ravintoaineita ja vitamiineja, joiden ansiosta kosteus ja ravinteet pääsevät tunkeutumaan syvälle hiuksiin. Rasvoittuvan päänahan shampoossa aloe vera toimii kevyesti kosteuttavana ja rauhoittavana ainesosana, joka ei aiheuta ärsytystä tai kertymiä.
 • Ekologinen mustikkauute: Yksi parhaista antioksidantteja sisältävistä ainesosista, joka tehostaa verenkiertoa ja auttaa taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan. Paljon antioksidantteja sisältävät ainesosat suojaavat päänahkaa, joten varmista, että valitsemasi shampoo rasvaisille hiuksille sisältää ekologista mustikkauutetta.
 • Kolloidinen kaurajauho: Kosteuttava, antioksidantteja sisältävä ja tulehduksia vähentävä ainesosa, joka samalla vahvistaa hiuksia. Tämä Scalp Delight™ Detox Scrub -hiuspohjan kuorinnan avainainesosa auttaa torjumaan liiallista talintuotantoa päänahassa, jonka vuoksi se on loistava ainesosa rasvoittuvan päänahan shampoossa.

Shampoot rasvoittuville hiuksille hiustyypeittäin

Kaikki rasvoittuvien hiusten shampoot eivät ole samanlaisia. Jos haluat ottaa selvää, mikä on sinulle sopivin shampoo rasvoittuville hiuksille, sinun täytyy ensin identifioida hiustesi tarpeet. Et esimerkiksi halua ylikuormittaa hentoja ja ohuita hiuksia superkosteuttavalla, paksuille ja kiharoille hiuksille tarkoitetulla shampoolla. Löytääksesi, mikä on paras shampoo rasvoittuville hiuksille, jatka lukemista.

1. Ärsyyntynyt, rasvainen ja kutiseva päänahka

Jos päänahkasi tuntuu usein rasvaiselta tai ärtyneeltä, se hyötyisi todennäköisesti tehokkaasta mutta hellävaraisesta kuorinnasta, joka poistaa tuotejäämät, ihohiutaleet ja lian sekä samalla tasapainottaa päänahan pH-arvoja. Tavallisen shampoon sijaan, harkitse päänahan kuorintaa vähintään kerran viikossa tasapainottaaksesi ja uudistaaksesi päänahkaa. Scalp Delight™ Detox Scrub on virkistävä ja sulfaatiton kuoriva shampoo, joka koostuu ekologisista, kasviperäisistä ainesosista, kuten ärtynyttä päänahkaa rauhoittavasta kaurajauhosta ja rosmariiniöljystä.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää

2. Hilseilevä hiuspohja

Jos hiuksesi eivät ole ainoastaan rasvaiset, mutta niissä on myös hilsettä, paras vaihtoehto on valita sellainen shampoo rasvoittuvalle päänahalle, joka on erityisesti kehitetty hilseen hoitoon. Valitse sulfaatiton hilseilevän ja rasvoittuvan päänahan shampoo, joka sisältää runsaasti antimikrobisia ainesosia, kuten teepuuöljyä ja patentoitua dermosoft® decalact MB -ainesosaa, jotka poistavat hilsettä aiheuttavaa malassezia-hiivasientä tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

HairLust - Instant Relief™ Dandruff Shampoo HairLust - Instant Relief™ Dandruff Shampoo
Uutuus 🎉

Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Tasapainottava, antimikrobinen hilseshampoo, joka sisältää dermosoft® decalact MB:ta.

23.95 €

Lue lisää

3. Hauraat tai vaurioituneet hiukset

Jos sinulla on hauraat tai vaurioituneet hiukset, valitse sellainen shampoo rasvoittuville hiuksille, joka hoitaa hiuksia kuitenkaan niitä latistamatta. Split Fix™ shampoo ja hoitoaine puhdistavat vaurioituneet hiukset tehokkaasti, kuitenkaan kuivattamatta hiuspohjaa.

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 15%

Split Fix™ Duo

Ehkäise hiusten katkeilua ja vaurioita tällä sulfaatittomalla shampoolla ja hoitoaineella.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää

4. Hennot tai ohenevat hiukset

Jos sinulla on ohenevat hiukset, älä huoli, et ole yksin. Hiusten oheneminen on yleinen hiusongelma. Jos haluat tehostaa hiusten kasvua samalla kun hoidat rasvoittuvaa päänahkaa, Grow Perfect™ Shampoo on paras shampoo rasvoittuville hiuksille sinun tapauksessasi. Tämä shampoo on kehitetty pitämään yllä hiusten ja päänahan hyvinvointia, ja samalla luomaan ihanteelliset olosuhteet tehokkaalle hiusten kasvulle.

HairLust - Grow Perfect™ Shampoo HairLust - Grow Perfect™ Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Grow Perfect™ Shampoo

Vahvistava shampoo hiustenlähtöön, joka sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Conditioner HairLust - Grow Perfect™ Conditioner

Grow Perfect™ Conditioner

Vahvistava hoitoaine ohuille ja hennoille hiuksille, joka sisältää AnaGain™:ia ja rosmariiniöljyä.

23.95 €

Lue lisää

5. Vaaleat, vaalennetut tai harmaat hiukset

Jos sinulla on vaaleat hiukset, joko luonnostaan tai värjätyt, valitse Enriched Blonde™ Silver Shampoo -hopeashampoo, jotta hiukset pysyvät kauniin sävyisinä. Hopeashampoon sisältämä violetti pigmentti eliminoi keltaisia sävyjä vaaleissa hiuksissa. Tämän shampoon koostumus on hellävarainen ja sulfaatiton, joten se on myös erinomainen shampoo rasvoittuvalle päänahalle.

HairLust - Enriched Blonde™ Duo HairLust - Enriched Blonde™ Duo
Säästä 15%

Enriched Blonde™ Duo

Kirkastava hopeashampoo ja -hoitoaine vaaleille ja harmaille hiuksille.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää

6. Laineikkaat tai kiharat hiukset

Kiharat tai aaltoilevat hiukset ovat luonnostaan kuivemmat kuin suorat hiukset. Jos sinulla on kiharat hiukset, varmista, että valitsemasi shampoo rasvoittuvalle päänahalle on kosteuttava, jotta kiharasi muodostuvat kunnolla. Suosittelen valitsemaan hellävaraisen ja kosteuttavan rasvoittuvien hiusten shampoon ja hoitoaineen, jotta sinun ei tarvitse huolehtia kiharoiden kuivumisesta.

HairLust - Curl Crush™ Duo HairLust - Curl Crush™ Duo
Säästä 15%

Curl Crush™ Duo

Kosteuttava, proteiinia sisältävä shampoo ja hoitoaine kiharille hiuksille.

47.90 €

40.71 €

Lue lisää

Entä kuivashampoo rasvoittuvalle päänahalle?

Yleisesti ottaen kannattaa välttää kuivashampoota rasvoittuvien hiusten hoitoon. Kuivashampoon käyttö voi johtaa liialliseen talintuotantoon ja pahentaa ongelmaa, joten suosittelen sen sijaan päänahan tasapainottamista oikeanlaisen rasvoittuvan päänahan shampoon ja toimivan hoitorutiinin avulla.

Kuivashampoo voi vaikuttaa nopealta ratkaisulta, mutta se on kuin laastarin laittaminen ongelman päälle; se ei auta aiheuttajan löytämisessä. Kuivashampoon käyttö voi piilottaa rasvoittuvan päänahan, mutta ei se ei poista ongelmaa.

Kuivashampoo on kuitenkin kätevä vaihtoehto, jos tarvitset nopeaa ja väliaikaista apua! Jos haluat käyttää kuivashampoota, valitse luonnollinen, aerosoliton tuote, joka ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Tälläinen kuivashampoo ei ärsytä päänahkaa yhtä paljon kuin perinteiset kuivashampoot.

Kuivashampoo voi valitettavasti jättää kertymiä hiuksiin. Pestessäsi hiuksesi seuraavan kerran, käytä Scalp Massage Brush -hierontaharjaa, jonka avulla pääset tehokkaammin eroon hiusten ja päänahan tuotejäämistä. Jos et puhdista hiuksia huolellisesti kuivashampoon käytön jälkeen, päänahkaasi jää entistä enemmän rasvoittuvan päänahan aiheuttavia kertymiä.

Using a Scalp Massage Brush

Hoitoaineet rasvoittuville hiuksille

Shampoo ja hoitoaine rasvoittuville hiuksille voi olla juuri se tuotekombo, jota hiuksesi kaipaavat. Paras hoitoaine rasvoittuville hiuksille on kevyt ja luonnollisista ainesosista valmistettu tuote, joka ei sisällä latistavia silikoneja tai raskaita öljyjä. Hyvä vaihtoehto on Scalp Delight™ Detox Conditioner, jonka kevyt koostumus ei latista ja rasvoita hiuksia. Ota käyttöön sekä shampoo että hoitoaine rasvoittuville hiuksille, jotta pidät hiuksesi hyvinvoivina.

Välttääksesi juurien rasvoittumista, levitä hoitoainetta ainoastaan hiusten latvoihin koko pituuksien sijaan. Hiusten latvat (yleisesti ottaen korvasta alaspäin) ovat yleensä hiusten kuivin osa. Hoitoaine rasvoittuville hiuksille tarjoaa hiuksillesi eniten hyötyä latvoissa.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Conditioner HairLust - Scalp Delight™ Detox Conditioner
Uutuus 🎉

Scalp Delight™ Detox Conditioner

Virkistävä, kevyt hoitoaine rasvoittuville hiuksille sekä kuivalle ja ärtyneelle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää

Miten rasvaiset hiukset kannattaa pestä?

Ensimmäiseksi, selvitä kuinka usein sinun tulisi pestä hiuksesi. Kaikkien hiukset ovat erilaiset, joten ota selvää kuinka pitkän pesuvälin pystyt jättämään, tai kuinka pitkä pesuväli sinun tulisi jättää. Säännöllinen pesurutiini vähentää hiusjuurien rasvaisuutta. Varmista toki myös, että käytössäsi on oikeanlainen shampoo rasvoittuvalle päänahalle. Paras shampoo rasvoittuville hiuksille puhdistaa hiukset tehokkaasti, sekä tasapainottaa hiuksia ja päänahkaa, jotta sinun ei tarvitse pestä hiuksiasi liian usein.

Seuraavaksi, vältä raskaita ja rasvaisia tuotteita. Voit vähentää hiusten rasvaisuutta välttämällä raskaita ainesosia, kuten silikoneja, sisältäviä tuotteita. Vältä myös hiusten koskettelua päivän mittaan. Sormissasi oleva rasva voi nimittäin kulkeutua hiuksiin, joka tekee hiuksista rasvaisen näköiset.

Kun peset hiuksia, keskitä shampoo hiusten juuriin puhdistaaksesi päänahan ja päästäksesi eroon juuriin jääneestä ylimääräisestä rasvasta. Pese hiukset kahteen kertaan tarvittaessa. Toisella pesukerralla shampoo vaahtoaa paremmin ja puhdistaa hiukset tehokkaammin, niin pääset eroon kaikista jäämistä ja ylimääräisestä öljystä.

Kokeile Scalp Massage Brush -hierontaharjaa kuoriaksesi päänahkaa ja päästäksesi eroon tuotejäämistä. Lisäksi tämä harja stimuloi hiustuppeja, joka voi edistää uusien hiusten kasvua. Lue täältä lisää siitä, miten voit välttää tuotekertymiä päänahan kuorinnan avulla. Viimeiseksi käytä rauhoittavaa päänahan hoitosuihketta hiusten pesun jälkeen antaaksesi rasvoittuvalle päänahalle rauhoittavaa kosteutta.

HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää
HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray

Tuuheuttava hiuspohjan hoitosuihke, joka sisältää hiusten tiheyttä edistävää RootBioTec™:iä.

29.95 €

Lue lisää

Muista, että voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin löydät sinulle sopivat keinot pitää hiusten rasvaisuus loitolla. Oikeanlainen shampoo ja hoitoaine rasvoittuville hiuksille ovat tärkeä osa hiusten hyvinvointia ja toimivaa hoitorutiinia.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Katkeilevat hiukset

  Miten saada kuivat ja katkeilevat hiukset kuntoon? 12 parasta vinkkiä

 • hiusseerumi hiustenlähtöön

  Toimiiko hiusseerumi hiustenlähtöön? Kaikki hiusseerumin käytöstä & hyödyistä

 • kiharat ilman lämpöä

  Opas: Miten tehdä yön yli kiharat ilman lämpöä

 • Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

  Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

Katso kaikki artikkelit