10 Trendikästä hiusmallia pitkiin hiuksiin: Näin valitset sopivan pitkän hiusmallinKatso kaikki artikkelit

10 Trendikästä hiusmallia pitkiin hiuksiin: Näin valitset sopivan pitkän hiusmallin

Pitkät hiukset ovat todella monipuoliset, ja ne mahdollistavat hiusten muotoilun monella eri tavalla. Joskus hiustyyliä onkin mukava päivittää! Etsit sitten kaunista rikottua pitkää hiusmallia tai ohuille hiuksille sopivaa leikkausta, löydät tästä artikkelista uudet trendikkäät tyylit sekä vinkit sopivan pitkän hiusmallin valintaan.

Harkitsetko pitkien hiustesi leikkausta uudella tavalla? Mahdollisuudet ovat rajattomat! Pitkistä hiuksista on moneen, mutta niissä on myös omat haasteensa. Tässä artikkelissa käyn läpi trendikkäät hiusmallit pitkiin hiuksiin, mukaan lukien kerrostetut tai rikotut pitkät hiusmallit sekä millaisia tyylejä voit kokeilla, jos sinulla on pitkät kiharat hiukset.

Jos olet kuten minä, ja sinulla on pitkät ohuet hiukset, olet voinut huomata, että upean tuuheiden tyylien saavuttaminen voi olla hankalaa. Mutta älä huoli, sillä aion käydä läpi myös hennoille ja ohuille hiuksille sopivia leikkauksia, jotka saavat hiukset näyttämään paksummilta.

Tulen antamaan tässä artikkelissa myös muotoilu- ja hoitovinkkejä ja käyn läpi kuinka valmistautua hiusten leikkaukseen, niin pidät pitkät hiuksesi hyvinvoivina.

Oletko valmis kuulemaan salaisuudet upeisiin pitkiin hiuksiin? Aloitetaan!

Sisältö

Miten valita sopiva pitkä hiusmalli?

Oletko valmis kokeilemaan uutta tyyliä pitkiin hiuksiin, mutta et ole varma mistä aloittaa? Parhaan pitkän hiusmallin valinta kannattaa aloittaa oman hiustyypin, mieltymysten ja elämäntapojen harkinnan kautta. Tässä lista asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon:

Miten valita sopiva pitkä hiusmalli?

1. Hiusten paksuus

Hiusten paksuus on erittäin tärkeä osa sitä, millaiset pitkät hiusmallit sopivat sinulle. Jos sinulla on paksut hiukset, olet onnekas! Paksuihin hiuksiin sopivat nimittäin monet erilaiset tyylit, kuten kerrostetut pitkät hiukset tai näyttävät otsatukat. Mutta älä huolestu, vaikka hiuksesi eivät olisikaan paksut: minulla on myös erinomaisia vaihtoehtoja, jos sinulla on ohuet pitkät hiukset!

2. Hiustyyppi

Myös hius- tai kiharatyyppi vaikuttaa siihen, mitkä hiusmallit pitkiin hiuksiin sopivat. Pitkät kiharat hiukset heräävät eloon kerrostettujen ja rakennetta antavien leikkausten avulla, kun taas suoriin hiuksiin saa helposti huolitellun ja sliipatun ilmeen. Laineilevat, pitkät luonnonkiharat hiukset voidaan usein muotoilla monella eri tavalla. Tämän vuoksi aaltoilevat pitkät kiharat hiukset ovat todella monimuotoiset, ja suurin osa hiusmalleista sopii niille.

3. Hiusten rasvoittuminen

Mieti myös kuinka helposti hiuksesi rasvoittuvat. Jos sinulla on tarve käyttää esimerkiksi kuivashampoota usein, pitkät hiusmallit, jotka eivät kaipaa paljon hoitoa ja päivittäistä muotoilua, voivat olla hyvä vaihtoehto sinulle. Jos hiuksesi eivät rasvoitu helposti, voit kokeilla monimutkaisempia tyylejä, kuten sellaisia hiusmalleja pitkiin hiuksiin, joihin kuuluu otsatukka.

4. Muotoiluun kuluva aika

Muotoiluun kuluva aika

Ole rehellinen siitä, kuinka paljon aikaa haluat käyttää hiusten muotoiluun päivittäin. Jotkut hiusmallit pitkiin hiuksiin vaativat vain vähän päivittäistä muotoilua, mutta toiset, kuten otsahiukselliset tyylit, voivat vaatia enemmän huomiota. Valitse sellainen hiusmalli pitkiin hiuksiin, joka sopii sinun rutiiniisi.

5. Kampaajalla käynti

Viimeiseksi, mieti kuinka usein haluat vierailla kampaajalla huoltaaksesi hiustyyliäsi. Jotkut pitkät hiusmallit vaativat hiusten trimmausta useammin pysyäkseen hyvännäköisinä. Jos pidät vähän huoltoa vaativasta vaihtoehdosta, valitse tyyli, joka voi kasvaa kauniisti käyntien välillä.

Näiden tekijöiden huomioon ottaminen auttaa sinua rajaamaan vaihtoehtoja, ja valitsemaan sen hiusmallin pitkiin hiuksiin, joka sopii sinulle parhaiten. Löydetään seuraavaksi se täydellinen pitkä hiusmalli, joka saa sinut säteilemään!

Kerrostetut pitkät hiukset

Pitkät kerrostetut hiukset ovat aina muodissa - ja syystä! Kerrostaminen on salaisuus siihen, miten hiuksiin saadaan syvyyttä, tekstuuria ja eloa. Alta löydät neljä upeaa kerrosleikkausta pitkille hiuksille:

1. Perhosleikkaus eli butterfly cut pitkille hiuksille

Tämä trendikäs hiusmalli pitkiin hiuksiin, jossa leikataan monta höyhenmäistä kerrosta on täydellinen heille, jotka kaipaavat volyymiä ja eloisuutta. Pitkät kerrostetut hiukset näyttävällä perhosleikkauksella sopivat parhaiten paksuille hiuksille. Tämä pitkä hiusmalli vaatii määrällisesti paljon hiusten leikkausta kerroksissa, joten se ei välttämättä sovi heille, joilla on pitkät ohuet hiukset.

Muotoiluvinkki: Jos sinulla on laineilevat pitkät luonnonkiharat hiukset, tuo hiustesi luonnollinen muoto esiin tällä leikkauksella. Käytä tuuheuttavaa suihketta antamaan kerroksille lisää rakennetta. Tai käytä kiharrinta (lämpösuojan kanssa!) korostamaan perhosefektiä.

2. Kerrostettu hiustyyli pitkiin lainekkaisiin hiuksiin

Tämä rento ja vaivattoman elegantti tyyli sopii heille, joilla on pitkät kiharat hiukset. Rikottu pitkä hiusmalli korostaa hiusten luonnollista muotoa hiusten ollessa kevyemmät.

Muotoiluvinkki: Jos sinulla on pitkät luonnonkiharat hiukset, anna hiusten ilmakuivua ylläpitääksesi niiden muodon. Käytä kiharavaahtoa saadaksesi lisää volyymia tai kiharavoidetta korostaaksesi ja kosteuttaaksesi kiharoita.

3. Kevyesti kerrostettu pitkä hiusmalli

Tämä monipuolinen ja helppohoitoinen V-muotoinen rikottu pitkä hiusmalli sopii suorille tai hieman laineikkaille hiuksille. Se antaa hiuksille hienostunutta ulottuvuutta ja volyymia. Kevyesti rikottu hiusmalli antaa hiuksille eloisuutta ilman, että sinun tarvitsee leikata hiuksia kovinkaan paljon. Näin ollen se sopii hyvin myös heille, joilla on pitkät ohuet hiukset.

Muotoiluvinkki: Käytä hiusten kuivaukseen kehitettyä harjaa ja fööniä antaaksesi tuuheutta hiusten juuriin, tai tee kiharat ilman lämpöä, jos haluat rennomman ilmeen.

4. Kerrostettu hiusmalli pitkiin hiuksiin otsatukan kanssa

Tämä ajaton ja elegantti hiusmalli pitkiin hiuksiin otsatukan kanssa sopii monille hiustyypeille. Se sopii etenkin suorahiuksisille ja niille, jotka haluavat huolitellun, mutta samalla rennon tyylin.

Muotoiluvinkki: Opettele kuivaamaan hiukset hiustenkuivaajalla siten, että tuot kauniit kerrokset esiin ja viimeistele lookki keskivahvaa pitoa antavalla suihkeella. Otsatukkaa muotoillessa, käytä pyöröharjaa luodaksesi pehmeän ja kasvoja kehystävän ilmeen.

Useiden värien lisääminen hiuksiin balayagen, raitojen tai muiden tekniikoiden avulla voi korostaa kerroksia kaikissa näissä hiustyyleissä, sillä se antaa hiuksille lisää syvyyttä ja ulottuvuutta. Pitkät kerrostetut hiukset sopivat kaikenlaisille hiustyypeille, oli mielessäsi sitten rohkea butterfly cut tai klassinen kerrostettu tyyli otsatukan kanssa.

Pitkät hiusmallit otsatukalla

Pitkät hiusmallit otsiksella ovat täällä jäädäkseen. Otsatukka on tyylikäs ja se kehystää kasvot kauniisti. Harkitse näitä kolmea upeaa pitkää hiusmallia:

1. Pitkä hiusmalli rikotulla otsatukalla

Tämä huoleton mutta elegantti tyyli sopii täydellisesti heille, jotka kaipaavat kapinallisuutta lookkiin. Se sopii suorille ja aaltoileville hiustyypeille. Pidä kuitenkin mielessä, että tällainen otsis vaatii huomiota, jotta sen viehätys säilyy. Säännöllinen tasoitus 4-6 viikon välein pitää tämän tyylin muodossaan.

Muotoiluvinkki: Käytä rakennetta antavaa hiuspuuteria ja sormia luodaksesi huolettoman ja hieman sotkuisen ilmeen.

2. Pitkä hiusmalli verho-otsatukalla

Curtain bangs eli verho-otsatukka sopii monille hiustyypeille. Se kehystää kasvot kauniisti ja tekee tyylistä kuin tyylistä elegantin. Verho-otsatukka on todella monimuotoinen ja otsatukista vähiten huolenpitoa vaativa, sillä se voidaan vetäistä sivuun, jos et halua muotoilla hiuksia joka päivä.

Muotoiluvinkki: Saat ikonisen verho-efektin luomalla hiuksiin karteen suoristusraudan tai pyöröharjan ja hiustenkuivaajan avulla.

3. Pitkät kiharat hiukset otsatukalla

Jos sinulla on pitkät luonnonkiharat hiukset, otsatukka voi olla todella näyttävä lisä. Se korostaa hiusten luonnollista tekstuuria tyylikkäällä tavalla. Jos haluat kokeilla tätä upeaa tyyliä, suosittelen vierailemaan sellaisella kampaajalla, joka on erikoistunut kiharien hiusten leikkaukseen.

Muotoiluvinkki: Levitä valitsemaasi muotoilutuotetta kiharoille, ja anna kiharoiden ilmakuivua saadaksesi luonnollisen ja huolettoman ilmeen.

Hiustyylit pitkille hennoille hiuksille

Jos sinulla on hennot tai ohuet pitkät hiukset, se ei tarkoita, että kampauksen tarvitsisi olla lattea. Itse asiassa, oikeanlaiset hiusmallit pitkiin hiuksiin yhdistettyinä toimiviin muotoilutuotteisiin voivat saada hiuksesi näyttämään täyteläisemmiltä ja paksummilta kuin koskaan ennen. Alta löydät kolme leikkausta, jotka sopivat pitkät ohuet hiukset omaaville:

1. Suora hiusmalli pitkiin hiuksiin

Suora hiusmalli tarkoittaa hiusten leikkausta suorassa viivassa ilman kerroksia. Tämä tyyli saa hiukset näyttämään paksuilta aina latvoihin asti. U-kirjaimen muotoinen leikkaus puolestaan tekee tyylistä luonnollisemman kuin täysin viivasuora poikittainen leikkaus.

Muotoiluvinkki: Antaaksesi tähän suoraan hiustyyliin volyymiä, kokeile juurien föönausta pää alaspäin ja tuuheuttavan suihkeen käyttöä. Muotoillaksesi kuivia hiuksia, käytä hiuspuuteria antaaksesi hiuksille lisärakennetta.

2. Kasvot kehystävä hiusmalli pitkille, ohuille hiuksille

Edestä kerrostetut pitkät hiukset on erinomainen valinta, jos sinulla on hennot tai ohuet pitkät hiukset. Kasvojen ympärillä olevat kerrokset lisäävät ulottuvuutta, saavat hiukset näyttämään tuuheammilta sekä antavat hiuksille pehmeän ja imartelevan ilmeen.

Muotoiluvinkki: Pieni määrä merisuolasuihketta tuo kerroksiin rakennetta ja kevyttä tuuheutta.

3. Pitkä hiusmalli ohuella otsatukalla

Kevyt otsatukka voi täydentää hentoja hiuksia kauniisti. Otsatukan vaakatasoinen leikkaus vetää huomion silmiisi, samalla kun suoraan leikatut latvat lisäävät paksuuden tuntua hiuksiin. Jos hiuksesi ovat todella ohuet, vältä paksua otsatukkaa, sillä se vie volyymia muualta hiuksista.

Muotoiluvinkki: Jos haluat välttää otsatukan rasvoittumista pesupäivien välissä, käytä luonnollista kuivashampoota nopeaan raikastukseen. Harkitse volyymisuihkeen käyttöä muualle hiuksiin, jotta saat tuuheutta ilman että hennot hiukset painuvat alas.

Miksi paljon hiusten leikkausta vaativat kerrostetut pitkät hiukset eivät välttämättä ole ihanteellinen hiusmalli ohuille ja hennoille hiuksille? Runsaasti rikotut pitkät hiusmallit, kuten butterfly cut, voivat joskus saada hennot hiukset näyttämään entistä ohuemmilta. Se johtuu siitä, että monien kerrosten leikkaaminen voi saada latvat näyttämään heikoilta ja haurailta.

Jos sinulla on hennot hiukset, vaihda normaali shampoo tuuheuttavaan shampooseen, hoitoaineeseen ja hiuspuuteriin, jotka saavat pitkät hennot hiukset näyttämään tuuheammilta.

Miten valmistautua hiustenleikkaukseen?

Ennen kuin ryntäät kampaajalle uuden trendikkään hiustyyli-idean kanssa, käydään läpi muutamia asioita, joita kannattaa miettiä ensin. Pienellä valmistautumisella voi olla iso merkitys. Näin valmistat hiukset leikkaukseen, oli haaveissasi sitten upea rikottu pitkä hiusmalli tai vain latvojen tasoitus:

Hoida hiuksia naamiolla

Käytä ravitsevaa hiusnaamiota ennen kampaajakäyntiä. Tämä auttaa kosteuttamaan ja vahvistamaan hiuksia, jonka ansiosta niitä on helpompi käsitellä ja ne ovat valmiit uuteen ilmeeseen. Jos hiuksesi haaroittuvat helposti, kokeile Split Fix™ Hair Mask -hiusnaamiota. Jos sinulla on puolestaan todella kuivat ja pörröiset hiukset, käytä Moisture Hero™ Hair Mask -hiusnaamiota.

Vältä hiusten pesemistä juuri ennen värjäystä

Jos suunnitelmissasi on hiusten vaalentaminen tai värjäys, vältä hiusten pesemistä samana päivänä. Juuri pestyt hiukset ja päänahka voivat olla herkempiä värjäys- tai vaalennusprosessissa käytettäville kemikaaleille. Onko aikeissasi hiusten vaalennus? Lue tämä ensin.

Konsultoi kampaajaasi

Ennen saksiin tarttumista, juttele kampaajan kanssa hiuksistasi ja siitä millaisen tyylin haluat. Hiusten ammattilaisena stylisti voi antaa hyviä suosituksia juuri sinun hiustyypillesi. Hän voi myös hallita odotuksiasi ja ohjata sinut sopivimpiin hiusmalleihin, jos sinulla on esimerkiksi todella vaurioituneet tai ohuet pitkät hiukset.

Kuinka usein pitkät hiukset tulisi leikata?

Kuinka usein pitkät hiukset tulisi leikata?

Hiusten hyvinvoinnin ja ulkonäön ylläpito ei ole ainoastaan mallista kiinni, siihen kuuluu myös hiusten säännöllinen huolto. Jos haluat pitää hiukset hyvännäköisinä, on tärkeää tasoittaa hiusten latvat säännöllisesti.

Suositukseni on leikata hiukset joka 2.-4. kuukausi. Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta, jos tavoitteesi on kasvattaa hiuksia, mutta säännöllinen tasoitus on hyvinvoivien pitkien hiusten salaisuus. Latvojen leikkaus auttaa ehkäisemään kaksihaaraisia ja katkeilua. Joten, vaikka haaveissasi olisikin todella pitkät hiukset, älä skippaa hiusten säännöllistä tasoitusta.

Hiustenhoito kampaamokäynnin jälkeen

Hiusten säännöllinen hoito on hyvännäköisten hiusten salaisuus, vaikka ne olisi vasta leikattukin! Jos olet vihdoin löytänyt haluamasi hiusmallin, on aika hoitaa hiuksia hyvin. Tässä muutama tärkeä hoitovinkki, jotta tyylisi pysyy kunnossa:

1. Käytä hiustyypillesi sopivia tuotteita

Investoi hiustuotteisiin, jotka on kehitetty sinun hiustyypillesi, oli se sitten suora, kihara tai jotain siltä väliltä. Oikeanlaisten tuotteiden käyttö voi korostaa hiustyyliä ja pitää hiukset hyvässä kunnossa.

2. Käytä hiusöljyjä ja hiuksiin jätettäviä hoitoaineita

Harkitse hiusöljyn tai hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttöä, etenkin jos sinulla on värjätyt tai vaalennetut hiukset. Nämä tuotteet voivat auttaa kosteuttamaan ja suojaamaan hiusten latvoja, pitäen ne hyvinvoivina.

3. Vaihda värjättyjen hiusten tuotteisiin

Jos hiusten värjäys on osa uutta tyyliäsi, vaihda värjätyille hiuksille kehitettyyn shampooseen ja hoitoaineeseen. Nämä tuotteet auttavat säilyttämään uuden värisi hohteen ja estämään sen ennenaikaista haalistumista. Jos hiuksesi on vaalennettu, käytä hellävaraista hopeashampoota ja -hoitoainetta.

4. Ole hellävarainen muotoiluvälineiden kanssa

Käsittele juuri leikattuja hiuksiasi hellävaraisesti, erityisesti jos uusi tyyli on vaatinut kemiallista käsittelyä tai hiuksesi ovat luonnostaan hauraat. Käytä bambuista hiuspyyhettä kuivaukseen minimoidaksesi vauriot ja pörröisyyden. Selvitä hiukset niitä vahingoittamatta märille hiuksille kehitetyllä harjalla tai harvapiikkisellä kammalla.

5. Löydä oikeat muotoilutuotteet

Kokeile erilaisia muotoilutuotteita, joiden avulla voit tuoda uuden pitkän hiusmallin esiin. Oli käyttämäsi tuote sitten volyymisuihke, hiusvaha tai kiharoita korostava geeli, oikeat tuotteet auttavat sinua saavuttamaan haluamasi tyylin ja korostavat hiusten uutta leikkausta. Älä epäröi kokeilla uusia tekniikoita, jos haluat tehdä rohkean muutoksen tyyliisi.

6. Harkitse hiusten muotoilua ilman lämpöä

Suojaa hiuksia lämpövaurioilta kokeilemalla muotoilumenetelmiä, joihin ei käytetä lämpöä. Ilman lämpöä luotavien kiharien ja kampausten, kuten wet lookin, avulla hiukset näyttävät upeilta ilman liialle kuumuudelle altistumista.

Olen tässä artikkelissa käynyt läpi trendikkäät hiusmallit pitkiin hiuksiin, mukaan lukien kerrostetut pitkät hiukset sekä millaiset mallit sopivat heille, joilla on pitkät ohuet hiukset. Muista, että oikeanlainen hiusmalli on avain saadaksesi pitkät hiuksesi loistamaan. Mahdollisuutesi ovat rajattomat, valitsit sitten rikotun pitkän hiusmallin, kasvoja kehystävät kerrokset tai ns. butterfly cut-leikkauksen. Älä pelkää kokeilla erilaisia tyylejä, sillä hiukset kasvavat takaisin nopeasti. Hyödynnä hiustesi monipuolisuutta, päästä luovuutesi valloilleen ja anna hiustesi kuvastaa ainutlaatuisuuttasi.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

  Luonnonkiharien hiusten muotoiluopas: Näin tuot luonnonkiharat esiin

 • Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

  Näin teet tyylikkään wet look -kampauksen + tarvitsemasi tuotteet

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Hiusten vaalennus: Tämä sinun tulee tietää, jos haluat vaaleat hiukset

 • 20 kaunista polkkatukkaa ja puolipitkää hiusmallia kaikille hiustyypeille

  20 kaunista polkkatukkaa ja puolipitkää hiusmallia kaikille hiustyypeille

 • 15 upeaa lyhyttä hiusmallia naisille: Pixie-tyyleistä lyhyisiin kiharoihin

  15 upeaa lyhyttä hiusmallia naisille: Pixie-tyyleistä lyhyisiin kiharoihin

Katso kaikki artikkelit